מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמישהי29/10/2014
האם אוננות מרובה אצל נשים יכולה לגרום לבעיות בהתרוקנות ומתן שתן ורגישות באזור השלפוחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2014שלום רב,
אוננות אינה אמורה לגרום לבעית התרוקנות כל עוד ואינה כרוכה בנסיון החדרת חפצים לצינור השופכה. ייתכן וגירוי מקומי עלול לגרום לרגישות מקומית באיזור השופכה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט השאלה
מישהי08/11/2014תודה על תשובתך.ידוע לי שברמה העקרונית אוננות אינה גורמת נזקים אך אני שואלת לגבי אירוע ספציפי- האם אוננות (גירוי הדגדגן ידנית) במשך שעות ברציפות בכל אחד מהימים במשך יומיים יכולה לגרום לשלפוחית נוירוגנית (צורך מתמיד לשתן ,חוסר/ליקוי בהתכווצות של השלפוחית ושאריות שתן גדולות מהנורמל) כתוצאה מטראומה לעצבים באזור?האם יתכן כי נגרם עצבוב יתר או נזק לעצבים מהמקרה שתיארתי ואלו הם הסימנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט השאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן09/11/2014שלום שוב, אוננות אינה גורמת לשלפוחית נוירוגנית גם אם נמשכה זמן רב ולכן הסירי דאגה מליבך. המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפין לאחר ניתוחדן26/10/2014
עברתי כריתה חלקית של אורטה ימנית כולל חלק עליון של שלפוחית השתן.ׁ(לאחר אבחון RIGHT DISTAL URETERAL TCC
הושאר סטנט שהוצא לאחר כחודש.
בזמן שהסטנט היה בפנים היו לי כאבי תופת וייסורים עזים גם במתן שתן וגם ללא מתן שתן.
כיום לאחר הוצאת הסטנט יש לי צריבות בקצה הפין במשך כל היום ,שהולכות ובאות ללא הפסקה. נוטל משככי כאבים שאינם עוזרים כלל וכלל.
שאלתי היא האם מצב זה נורמלי ויעבור באיזשהוא שלב ?האם ישנו משכך כאבים שיכול לעזור לי להתגבר על כאב זה?
בבקשה מי שיכול-אנא עזרו לי כי איני יכול לסבול זאת יותר.
עברתי מספר בדיקות של תרבית שתן אולם התוצאות הינן שליליות.
ההרגשה בזמן הצריבות הינה כמו לבה שזורמת לי בשלפוחית ובקצה הפין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפין לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן26/10/2014שלום לך,
ייתכן והתלונות הינן עקב תהליך דלקתי שאריתי לאחר התומכן שכגוף זר גרם לתגובה דלקתית מקומית שיכולה להימשך שבועות ארוכים. לחילופין יש צורך לשלול כי התהליך אינו קשור לתהליך הגידולי ולכן יש לקחת שתן לציטולוגיה לשלול תאים ממאירים ולפי הצורך אף הסתכלות ישירה - בדיקה הנקראת ציסטוסקופיה. אנא התייעץ עם האורולוג שלך ועדכן אותו. לגבי טיפול סימפטומתי - כל משכך כאבים שעוזר ניתן לקחת - כולל זאלדיאר או כל תרופה אחרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה בפין לאחר ניתוח
דן27/11/2014ד"ר בוריס שלום
לצערי אני היום כשלושה חודשים לאחר הניתוח CTT שעברתי והצריבה בפין עדיין נמשכת בעיקר בערב.
כמו כן כאבים עזים ביותר בבטן תחתונה באיזור החיתוך וגם באזורים אחרים.
האם תוכל לייעץ לי איזה משככי כאבים לקחת?
אני משתגע מכאבים ולא מאמין שאין תרופה בשבילי,בתנאים כאלה טוב לי מותי מחיי,כי חיי אינם חיים.
אנא ממך עזור לי
בברכה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה בפין לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/11/2014שלום דן,
באשר לכאבים - קיימים מספר רמות של משככי כאבים לפי עוצמה, החל מאקמול וטראמטל וכלה בתרופות ממשפחת האופיאטיים או אופייטים סינטטיים דוגמת טראמאל או זאלדיאר שבאם אתה משתמש עליך להימנע מפעולות דורשות ריכוז דוגמת נהיגה. תוכל לבקש מרשם מרופא המשפחה. באם גם תרופות אלו לא עוזרות - תוכל לבקש הפנייה למרפאת כאב, שם נמצאים רופאים מרדימים המומחים בתחום.
נוכח הצריבה הייתי ממליץ לך לפנות לאורולוג שלך - לשקול השלמת בירור דוגמת שתן לציטולוגיה וציסטוסקופיה חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ אדיר בשלפוחית השתןמישהי23/10/2014
ד"ר שלום,
בת 22,מזה כמה חודשים סובלת מרגישות עזה בכל מגע בבטן תחתונה ובאיבר המין ובכל תנועה תחושת הצורך המתמיד בשתן גוברת. בדיקת זרימת שתן לא הייתה תקינה (לא יצא שום דבר רק כמה טיפות,דבר שלא קורה לי באסלה ביתית אבל ברוב הזמן חוץ משתן ראשון של בוקר כן הזרם חלש ונקטע פעמים רבות) אחר כך האחות אמרה לי להשתין באסלה רגילה ושארית השתן הייתה 170. באולטראסאונד נוסף שארית השתן הייתה תקינה -10. בדיקות שתן ותרביות שתן תקינות (אני בתולה). ציסטוסקופיה תקינה, MRI של עמוד שדרה צווארי ,גבי ומותני תקין. CT CT למציאת אבנים הראה אבן זעירה בגביע העליון ציסטה בכליה, וציסטה בשחלה. הרופאים לא יודעים מה גורם לי לתחושת לחץ בשלפוחית השתן וצורך מתמיד בשתן שלא מאפשרת לי לתפקד כלל.האם יש לך השערה? מה ניתן עוד לעשות? האם זה יכול להיות סעיף שופכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ אדיר בשלפוחית השתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן24/10/2014שלום לך, הממצאים שאת מתארת יכולים להיות חלק מתסמיני השלפוחית הרגיזה שתוכלי למצוא עליה חומר במרחבי הרשת ונגרמת עקב התכווצויות יתרות של כיס השתן. ההמלצה היא להפחית בשתיה מרובת קפאין (קפה, תה, קוקה קולה, רד בול לסוגיו) שגורמת לבעיה זו ולשתות נטול קפאין למשך תקופה , כמו גם להימנע ממשקאות ממותקים ואלכוהוליים שהינם משתנים. באם לאחר פרק זמן אין תגובה מספקת, קו הטיפול הבא הינם תכשירים תרופתיים ממשפחת האנטי-מוסקרינים שהם קו הטיפול הבא והינם תרופות מרשם שעלייך לקבל מהרופא המטפל. סעיף בשופכה הינו ממצא לא שכיח שנגרם לרוב סביב חבלה או טראומה בלידה ולכן הסבירות אצלך הינה נמוכה ביותר. נסי קודם את השינוי ההתנהגותי המתואר ולאחר מכן פני לאורולוג בקופ"ח להמשך הבירור והטיפול. בהצלחה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HoLepשרגא23/10/2014
שלום רב
שמעתי על ניתוח לייזר הנ"ל ללא פתיחת בטן ומתאים לערמונית גדולה (130 סמ"ק).
הניתוח מבוצע בשערי צדק.
האכן?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HoLep - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2014שלום רב, אכן קיים ניתוח לאידוי החלק הפנימי של הערמונית שמבוצע דרך השופכה ומותיר את קופסית (מעטפת) הערמונית. ישנן מספר אנרגיות שבהן ניתן להשתמש ולייזר ההולמיום (HOLEP) הינה אחת מהן ומבוצעת בשערי צדק. תוכל להתייעץ עם האורולוג שלך לגבי מידת התסמינים מהם אתה סובל ונסיונות שמרניים דוגמת תרופות המצמקות את אותה אדנומה, לפני החלטה ניתוחית בגישה כזו או אחרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי22/10/2014
ד"ר שלום,
בת 25, לפעמים אני שמה לב שהשתן נראה לא צלול. בדיקות דם+שתן+תרביות תקינות. מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2014שלום, הדבר עלול לנבוע באם השתן מרוכז וכן תלוי במזון אותו אנו אוכלים. לכן באם אינך סובלת מתסמינים כלשהם והבדיקות המוזכרות תקינות, הייתי ממליץ לך רק להרבות בשתיה (2-3 ליטר ביום) ולאכול בצורה מאוזנת. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק האשכים רפוי - אי נוחות באיברמאור18/10/2014
שלום אני בן 26, לפני כ 10 שנים עשו לי צילום(לא זוכר בדיוק איזה, רנטגן או CT) בלוטות הלימפה באיזור של איבר המין, לאחר מכן התחלתי להרגיש אי נוכות באיבר המין.
האי נוכות מתבטעת בכך שהאיבר רוב הזמן שוקע למטה בצורה של שבלול, שק האשכים והחצי הראשון של העור שעל האיבר(מהבסיס) רוב הזמן רפויים והאיבר שוקע לתוך העור שזה בעצם נותן תחושה בלתי נסבלת שצורכת סידור האיבר עם היד במשך כל היום בדחיפות גבוה. בזמן זיקפה העור מתוח ואין שום בעיה.
מבדיקה פיזית אצל אורולוג ורופא עור לא נראתה להם בעיה.
מה אפשר לעשות כדי להתגבר על האי נוכות הזאת ואיך אפשר להסביר את זה שהצילום גרם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק האשכים רפוי - אי נוחות באיבר - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין18/10/2014לא מתואר מקרה בספרות רפואית שבדיקת הדמייה גרמה לתחושה כזו מוזרה כפי שתיארת. אם כבר נבדקת ע"י אורולוג ורופא עור ולא נראה להם שישנה בעית עור של שק האשכים לא חושב ישנה בעיה שדורשת תיקון כירורגי. יכול להיות ששימוש במשחות מדכאות תחושה יעזור. ממליץ לפנות שוב לרופא עור ולהתיעץ בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןעמית 2817/10/2014
שלום רב,
בן 28, מעולם לא הכרתי את ההגדרה - עקמת הפין. לפני מס ימים נחשפתי לתופעה באינטרנט והבנתי שאני נכנס תחת ההגדרה. צרפתי 3 תמונות (רק כי רציתי שזה יתרום לאבחון).
עד היום העקמת לא הפריעה לי באוננות, ללא כאבים. יש מספר תנוחות שאולי טיפה קשות לביצוע עבורי (אולי בגלל גודל האיבר או בגלל העקמת). העקמת קיימת אצלי מאז ומתמיד.
איזה סוג עקמת זו ומה הזווית ? האם המצב יכול להחמיר ? האם נדרש טיפול כירורגי ? האם לעקמת יש תופעות שליליות בהווה או בעתיד מעבר ל"נוחות" בסקס, או שכל עוד העקמת לא מפריעה לי ולבת הזוג מבחינה מינית, ניתן לחיות עם העקמת בשלום ?
אשמח מאוד לקבל התייחסות, תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
עמית 2817/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
עמית 2817/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3 - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין18/10/2014שלום עמית. לפי התמונות מדובר בעקמת קלה בלבד וגם כלפי מעלה אשר לא אמורה להפריה בתפקוד מיני בכלל ולכן לא דורשת תיקון כירורגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין או סרוקסטישראל16/10/2014
שלום רב,
ברצוני לדעת איזה תרופה מומלצת לעיכוב שופכה ?
פלוטין או סרוקסט?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין או סרוקסט - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/10/2014שלום לך,
לא ידוע על הבדל ביעילות של התרופות ממשפחת ה- SSRI לעיכוב שפיכה ולכן ניתן להתחיל בכל אחת מהן בשילוב של טיפול התנהגותי בעיכוב שפיכה באם במשגל נסוג או בלחץ באיזור הפרינאום מתחת לאשים. תוכל להיעזר ביעוץ אורולוגי לפי הצורך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטר עצמיאמיל15/10/2014
שלום, לפני ניתוח הקטנת ערמונית מוגדלת משמעותית, למדתי להכניס קטטר עצמי. התדירות היום היא פעם בשבועיים, האם קטטר עצמי בתדירות כזו במשך מספר חודשים. יכול לגרום לנזק בסוגר או בשלפוחית? שנית האם יתכן כי אצירת שתן יכולה לנבוע מגושי דם טרי שחוסמים ולא דוקא ערמונית מוגדלת, שכן מידי פעם בקטטר יוצא דם קרוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר עצמי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/10/2014שלום אמיל.
צנתור עצמי של שלפוחית שתן לא גורמת נזק לא לשלפוחית ולא לסוגר. לא נראה לי הגיוני לבצע צנתור עם בשבועיים כי אם השלפוחית מתרוקנת בהשתנה טבעית אין צורך בצנתור ואם לא מתרוקנת יש צורך בצנתור לפחות פעמיים ביום.
לגבי אפשרות לאצירת שתן כתוצאה מקרישי דם - כן זאת אחת מהסיבות הידועות לאצירת שתן.
ממליץ להתיעץ עם אורולוג מטפל לגבי ציסטוסקופיה - הסתקלות לתוך השלפוחית עם טלסקופ ומצלמה לפני ניתוח ערמונית כדי לשלול פוליפ מדמם בשלפוחית השתן.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבירור הקשר בין סרטן לתאונת דרכיםחיים14/10/2014
עברתי תאונת דרכים בה עברתי טלטלה קשה ונחבלתי בכל הגוף (מכות יבשות בעיקר). עקב האמור כל גובי כאב משך חודשים אחריהם כאבי המותניים ובטן התגברו והחל להופיע לי דם בשתן.
בבדיקת CT הופיע לי ממצא בשק השתן ונאמר לי כי מדובר בממצא סרטני ועברתי פעמיים ניתוח להסרתו ועוברת מידי כמה שבועות שטיפות ונמצא במעקב.
השאלה היא האם יש קשר בין הופעת הממצא לטראומה ולטלטלה שעברתי מתאונת דרכים!?
אודה על התייחסותך. חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבירור הקשר בין סרטן לתאונת דרכים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן14/10/2014שלום רב. אין קשר בין הופעת ממצאים סרטניים לבין טראומה.
ייתכן קשר בין אבחון ממצאים לטראומה מאחר ובטראומה עוברים לרוב בירור מקיף ויכולים להתגלות ממצאים אקראיים שאחרת היו מאובחנים רק בשלב מאוחר יותר. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמישהי12/10/2014
שלום,
בת 26, סובלת מתכיפות ודחיפות לשתן זמן רב. רציתי לדעת אם תסמונת השלפוחית הכאובה נקבעת ע"פ ציסטוסקופיה בהרדמה וביופסיה או שציסטוסקופיה אבחנתית (כזו שעורכת 10 דקות בקופת חולים) מספיקה במידה ולא נראה שום דבר חריג? ומהם הקטוגריות לאבחון תסמונת זו?האם ניתן לאבחן את התסמונת לפי תסמינים בלבד בזמן שכל הבדיקות (כולל ציסטוסקופיה אבחנתית) יצאו תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מישהי12/10/2014תודה רבה על תשובתך. למה הכוונה כאבים בבטן תחתונה שמושפעים מהטלת שתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/10/2014שלום, הכוונה לרוב לכאבים בזמן התמלאות כיס השתן עקב גירוי שנוצר מהשתן ושנרגעים לאחר התרוקנות כיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בשתן ורפלוקס אצל ילדיםראמי06/10/2014
שלום
בן 34 מטופל דיאליזה על רקע puv ורפלוקס דרגה 4 מגיל הילדות
ידוע שחיידק בדרכי השתן גורם לחסימה בדרכי השתן ומיוחד אצל תינוק
1- רציתי לשאול האם ריפלוקס היא מחלה גנטית
2-האם ידוע על החיידק שגורם לחסימה (שם החיידק)
3- מאז שהתחלתי טיפול דיאליזה הבצקות לא נעלמו ,פניתי לראומוטולוג ואובחן מחלת דלקת מפרקים קשה ודברו שזה בגלל המחלה שלי ,האם רקע המחלה שלי יכול לגרום לדלקת במפרקים
*רצתי להזכיר שיש לי נפיחות בקרסוליים ובברכיים ונפיחות באצבעות ידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בשתן ורפלוקס אצל ילדים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין06/10/2014ראמי שלום. במקרה שלך הבעיה הראשונית היא PUV. רפלוקס היא בעיה משנית לחסימת השופכה ע"י PUV. אין נתיעה גנטית ל- PUV וגם לרפלוקס אך לאחים/אחיות של חולי רפלוקס יש סיכון מוגבר גם לחלות ברפלוקס.
לגבי חיידק שגורם לחסימה - זה לא נכון, החיידקים לא חוסמים דרכי השתן אלא שילוב של חסימה אנטומית וחיידק גורם להווצרות צלקות בכליה ופוגע בתפקוד כליתי.
בקשר לבצקות יש להתיעץ עם נפרולוג כי אם זה קשור לעודף נוזלים בגוף או בגלל סיבה אחרת קשורה לאי ספיקה כליתית הנפרולוג הוא המומחה בתחום. מומים אורולוגיים כמו רפלוקס או PUV בעצמם לא גורמים לבצקות .
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן אקסטרה-רנלימאיה06/10/2014
שלום רב,
ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לאיזור הבטן, כביקורת למצבי. לפני שנתיים עברתי כריתת רחם בשל צניחה רחם. הייתה גם צניחה בשלפוחית. היו מספר שורות בתוצאות הבדיקה שלא הצלחתי להבין מהן האם מדובר במצב תקין. חלק מתוצאות הבדיקה היו:
"כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור
כליה ימנית בקוטר אורכי 10.8 ס"מ. אגן אקסטרה-רנלי.
כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.0 ס"מ
...
שלפוחית השתן בקיבולת רגילה, דפנות מעובים"
נותרתי מעט מודאגת מהביטוי "אקסטרה-רנלי" ומהדפנות המעובים בשלפוחית. הייתי אסירת תודה לדעת האם זה תקין, או על מה הדבר מצביע.
תודה רבה וחג שמח
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן אקסטרה-רנלי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין06/10/2014מאיה שלום.
אגן אקסטרארנלי זה ביטוי שמתאר אגן כליה מורחב במקצת. זה יכול להיות גם מצב תקין וגם התחלת תהליך חסימת שופכן. לכן אם קיימות בדיקות סונר קודמות יש להשוות בינהן ואם אין בדיקות כאלו יש לבצע בדיקות סונר מעקב בעוד 3 ו- 6 ח' ולראות האם המצב נשאר יציב או מחמיר. חשוב לא לשתות הרבה מיים לפני בדיקת סונר כליות למרות שבהורעות כתוב לשתות 4 כוסות. שתיה רבה לפני הבדיקה יכולה לגרום לנפיחות אגן הכליה.
לגבי דופן השלפוחית צריך לראות את התמונות - אם מדובר בשלפוחית במילוי טוב ודופן עבה סימטרית אין לזה משמעות, אם ישנה התעבות הדופן בקטע מסויים בלבד עדיף לבצע ציסטוסקופיה - הסתכלות לתוך השלפוחית עם טלסקופ ומצלמה כדי לשלול פוליפ השלפוחית.
בכל מקרה ממליץ לפנות לאורולוג בק"ח שיראה את הבדיקה וימשיך מעקב או בירור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבערותי05/10/2014
בת 55 ללא מחזור חולת סכרת נעורים מילדות אני שותה המון ביום ושותה גם 6תה ירוק השתן שלי בדאך כלל בהיר אבל ברגע שאני אוכלת שוקולד מריר דלורית השתן יהיה במשך הרבה ימים צהוב מאוד עהה ופתאום בהיר וחוזר חלילה האם יתכן השוקולד המריר זה כשיש ירידת סוכר חדה מאוד ואז אני אוכלת 100 גרם האם יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן05/10/2014שלום אורה, מאכלים ומשקאות בהחלט יכולים להשפיע על צבע השתן. באם אין תסמינים (סימפטומים) אחרים, אין צורך לחשוש. באם יש תסמינים מלווים דוגמת דחיפות בשתן או צריבה, מומלץ לפנות לרופא המטפל על מנת לעשות בדיקות שתן. גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתן וכליה דחוףאמא01/10/2014
שלום רב
בתי בת ה19 לפניי שנה אושפזה בגלל דלקת בכליה שהתחילה מדלקת בשתן היה לה חום גבוהה הקאות ללא הפסקה אושפזה למשך שבוע ימים עם הקלה משמעותית . במשך השנה היו עוד מיקרים של דלקת קלה בשתן שעברו ללא כל סיבוך והנה עכשיו שנה אחריי שוב זיהום בדרכיי השתן כבר 10 ימים חום שהולך ובא יכול לרדת ליומיים ולעלות פעם אחת מידיי פעם מקיאה צמרמורות חולשה כאביי תופת בתרבית שנלקחה יצא זיהום ודם תחילה טופלה בצפורל כמה ימים ירד החום ואז שוב הקאות וחום שוב פנינו למרפאה(היות שהיא חיילת ) הפנו לבית חולים בבית חולים קיבלה במיון מנת אנטיביוטיקה בוריד ונוזלים החליפו לרספירים אך עדיין לא מצליחה להוציא שתן רק מטפטף וכאבים איומים במותניים לאחר כמה ימים שוב חום הקאות שוב הפנו לביהח שם נתנו שוב מנת אנטיביוטיקה והחליפו את הכדורים בטענה שיש לה FMF אסור רספרים כרגע מטופלת במוקסיפן 500 אין חום יש בחילות וצמרמורות והכאבים נוראיים היא לא אוכלת לא שותה ובקושי נותנת שתן טוענת שלא מצליחה להוציא אמרו לנו לא לחזור אם אין חום והקאות הילדה חלשה לא יכולה להרים ראש חיוורת וכואבת השאלה שלי למה זה חוזר כל פעם?האם יש קשר לFMF. למה לא נותנים הפנייה לאורולוג או לראומטולוג? אנא עזרתכם
תודה אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן וכליה דחוף - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/10/2014שלום לך,
זיהומים חוזרים בשתן לבנות בגילה של ביתך הינה תופעה נפוצה. יש צורך בזיהוי המחולל בזמן זיהום חריף וטיפול אנטיביוטי לפי רגישות ובמקביל טיפול מניעתי לאחר חלוף הזיהום המתבטא בשתיה מוגברת, תכשירי חמוציות או חמוציות יבשות 8-10 מדי יום בוקר וערב וכן שינויים התנהגותיים כמו להימנע מלהתאפק והתרוקנות שתן מיד לאחר קיום יחסי מין באם יש כאלו. בהחלט ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה ובאם יש צורך לפנות לאורולוג בתיאום עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)