מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלומות משונים לא נעימים/02/06/2018
שלום רב,
מזה כחמישה חודשים נוטל פרוקסטין 40 מ"ג. באופן כללי, התרופה מסייעת לשפר את איכות חיי באופן משמעותי ובהחלט מקלה על תסמיני ההפרעות, בפרט OCD.
לאחרונה החלה תופעה שדי מטרידה אותי, חלומות משונים ולא נעימים במיוחד שמופיעים כמעט בכול לילה, שאין להם כול קשר למציאות הנוכחית. אציין שהשינה שלי טובה ורציפה ולא מתעורר או מקיץ בבהלה. עם זאת אינני מעוניין לשנות את הטיפול התרופתי כיוון שמרגיש מאוזן ועם מצב רוח טוב ויציב בד"כ.
אשמח לקבל מכם עצות / טיפים העשויים להפחית את תדירות התופעה, ואם אפשר אף למנוע אותה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות מטרידים ומשונים
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018שלום
קרוב לוודאי החלומות נגרמות בגלל התרופות. יש לחזור לפסיכיאטר ולהתיעץ איתו.
חשוב שהטיפול ילווה גם בשיחות ייעוציות- הרי רצוי גם לדבר על החלומות, אין אנחנו חיות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לטפל בהפרעת חרדה קשה מיואשתנעם02/06/2018
שלום וברכה,
אני בת 30, סובלת מזה כעשור מהפרעת חרדה קשה שמלווה בדכאון. אופן חיי השתבשו לחלוטין. קשה לי מאד לתפקד והכוחות מצומצמים. כל פעם שעושה דבר קטן מתעייפת מאד עקב החרדות. אני מטופלת תרופתית אך מאד מתוסכלת וכן גם חוששת. ניסיתי הרבה תרופות ועדיין מאד סובלת.
כיום נוטלת אריפליי, למיקטל ואלטרול. האריפליי הוא למצב שבו החרדות הגיעו לרמה מאד גבוהה של חרדות וגבל במחשבות לא מציאותיות. כיום אין לי את זה בכלל. אבל החרדות משתקות אותי ואני טוטאלית בדכאון ובחוסר כוחות.
בעבר נטלתי גם ציפרלקס ופאקסט
הם לא השפיעו לכן נוטלת את האלטרול אך עדיין סובלת.
אני נוטלת מזה כחודשיים אסיבל והשבוע הגעתי ל 20 מג ליום האם זה מינון מסוכן או בעייתי? זה עדיין לא עוזר לי מספיק אז קיבלתי מהרופאה הנחייה לקחת גם 4 מג פרפנאן. בספק כמה זה מה, שיעשה את העבודה.
אני די מיואשת.
וחוששת לגורלי.
אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית מרקחת שלמה
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לנעם שלום
פורום זה מיועד לטיפול בשיחות ולא לשאלות אודות תרופות.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס לטיפול בדיכאון ייחודי?אנונימי02/06/2018
האם ציפרלקס מתאים במצב של דיכאון שהמאפיינים שלו הם דחיינות יתר, עצלנות,קושי גדול לבצע פעולות יום יומיות שאמורות להיות ברורות, חוסר מוטיבציה רציני לפעול(רצון מנטלי לעשות שינוים אך חוסר מוטיבציה להוציא אותם לפעול) וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת עד שמנסים...
/02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט למניעת מיגרנות ורסיטלאלין31/05/2018
האם זה בטוח ליטול אלטרולט למניעת מיגרנות בזמן טיפול ברסיטל?
.................................................
האם זה בטוח ליטול אלטרולט למניעת מיגרנות בזמן טיפול ברסיטל?
.......................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת שני תרופות האם מסוכן?
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לאלין שלום
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבע כדור מירו עבור עזרה לשינה בלבדטנטו31/05/2018
שלום,
עקב תקופה לחוצה מבעיות שונות שהתאפיינו בהתקפי חרדה, טינטונים באזניים ועוד קיבלתי קלונקס להרגעה ושינה טובה. משהפסיק להשפיע על השינה ( תוך שבועיים..) נתן לי פסיכיאטר רבע כדור מירטאזאפין לצורך שינה. אמר שההשפעה היא מיידית בנושא השינה. לא ביקשתי תרופה לדכאון אלא לשינה וזה מה שרשם.
האם זה טיפול נכון לצורך שינה ? עדיף על כדור שינה ?
והאם בכמות כזו ( רבע כדור) גם יפעל עבור המטרה המקורית של הכדור ( דכאון/חרדה )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בחרדה
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לטנטו שלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לצאת מהחברה החרדיתרוחי31/05/2018
אני חסידה בחסידות גדולה, נשואה +3, אני רוצה לצאת בשאלה אבל יודעת מה יהיו ההשלכות על הקשר שלי עם הילדים ואני לא מוכנה לזה נפשית... לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת בשאלה
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לרוחי שלום
יש אגודות מתנדבות העוזרות מתוך חסד של אמת באוכלוסיה של החוזרים בשאלה. אפשר לפנות ללשכת הרווחה הקרובה או למסגרת בריאות הנפש הקרובה ולחפש כתובת של האגודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגברות על דימוי עצמי נמוךטליה31/05/2018
מילדות יש לי דימוי עצמי נמוך, גם בנראות וגם ביכולות. אני יודעת שזה מעכב אותי אבל אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושות הללו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך
ד``ר אליהו סמואל03/06/2018לטליה שלום
השילוב המתואר יכול להיות חלק מתחושת דיכאון כרוני. ולזה בדיוק מיועד השיח בפסיכוטרפיה.
אז למה להתענות ולחוש את כל התחושות - אם יש פתרון בהישג יד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשפחה לא מקבלת אותיגל29/05/2018
אני במסע עצמי של חיפוש האני מבחינה מינית, אם בלבוש, במגדר, בהעדפה מינית והמשפחה שלי לא מבינה את זה, כל הזמן יורדת עלי ובכלל לא מקבלת אותי... אני לא יודעת אם זה עניין של זמן עד שהם יתרגלו אבל זה מאוד מתסכל אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מגדר
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018לגל שלום
חיפוש מהסוג שלך מזמין בעיות במשפחה.
כל אדם שעובר את המסע הזה חווה חוויות שכאלה. מציע לך לשוחח עם עוד מבני הקבוצה הדומה לך ולבדוק איך הם פתרו את הבעיה. מנסיוני מדובר בתהליך של זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה פוביות המשך שאלהמור27/05/2018
ומקור החרדה הוא בזה שיראו אותי.
אני לא רוצה שיראו אותי.
אני בחורה מאוד לא נעימה לעין מבחינת מראה ובאור יום כמובן שזה נראה לעין יותר מאשר בלילה ולכן אני נממעת לצאת באור יום, לעבוד וכדומה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאור
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018למור שלום
מדובר בחוויה אישית - יש לנתח אותה ולבחון את היווצרותה ומה יש מתחת לתחושות אילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה פוביות האם זה הגיוני?מור27/05/2018
בת 23 האם זה הגיוני שיש לי חרדה משמש?
מהמצאות בחוץ במהלך אור יום?
אני מרגישה אי נוחות בהמצאות בחוץ, מחוץ לבית, באור יום בתוספת של אנשים.
אך כאשר מגיע הלילה אני מרגישה הכי נינוחה ורגועה והכול מתפוגג במיוחד אם אין אנשים בסביבה
זה קיצוני מאוד מכוון שאני נמנעת לצאת מהבית באור יום (לא עובדת ולא כלום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאור יום?
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018למור שלום
בוודאי שלא הגיוני לא סביר. על טעם ויופי אין מדברים הטעם משתנה מאדם לאדם.
את חייבת לפנות לפסיכיאטר לשיחה ולאבחון. אין סיבה להגביל עצמך ולסבול כי יש פיתרון לתלונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול המומלץ לפרופיל נפשי מורכב בנטילת תרופות ללא השפעה ניכרתדוד27/05/2018
שלום,
רציתי לדעת מה כדאי לעשות במצב שתרופות SSRI (סרוקסט, ציפרטמיל ופריזמה) וSNRI (ויאפקס) לא משפיעות למרות נטילתן לאורך שנים.
בנוסף, ניסיתי אבילפיי אך הפסקתי כי הוא גרם לי הפרעות בשינה. כמו כן ניסו לתת לי סוליאן אבל חוץ מהזומביות שהוא גרם לי הוא לא שיפר כלום ולכן הפסקתי. בנוסף היתה תקופה של רידאזין ומעט ריספרדל לכמה חודשים (הרידאזין הצליח להרגיע אבל עייף מאוד, לבסוף הפסיכיאטר המליץ להפסיק אותו).
הפרופיל הנפשי די מורכב:
חרדות.
ocd (בעיקר קוגניטיבי).
אולי אישיות שיזוטיפלית (ככה כתוב..).
פאניקה.
פראפיליה (אני בספק לגבי זה..)
פוסט טראומה (לפי אחת המאבחנות לאחרונה).
אז ראשית כל, הייתי שמח לקבל המלצה. בנוסף, יש לי שתי שאלות פרטניות:
א. האם יש טעם לנסות ציפרלקס?
ב. האם כדאי לנסות טיפול בקנביס רפואי?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול למצב מורכב.
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018לדוד שלום
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים. ואולי זאת הסיבה שמגוון התרופות אינו לתועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מומלץ לפרופיל נפשי מורכבדוד27/05/2018
היי, רציתי לדעת מהו הטיפול המומלץ ביותר לאדם עם חרדות+ הפרעת פאניקה+ocd) ocdקוגנטיבי בעיקר!)+פראפיליה? וגם, האם יש הבדל משמעותי בטיפול בין פסיכולוג קליני לפסיכולוג ללא התמחות קלינית או סתם פסיכותרפיסט?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במגוון סימפטומים
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018לדוד שלום
ראשית יש צורך להתיעץ עם פסיכיאטר ולבחון לפי דרגת הפגיעה האם יש צורך בתרופה.
פסיכולוג קליני עובר הכשרה עמוקה ורצינית עם מבחנים ורישום של ההכשרה במשרד הבריאות. יתר התארים אילו תארים נעדרי פיקוח . המגוון שם משתנה משרלטנות ועד אנשים שעברו קורסים שונים והכשרות שלא תחת תארים אוניברסיטאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך עם לוריביאן?הודיה26/05/2018
שלום לך
אחרי הפסקה של טיפול תרופתי 5 שנים כי החרדות נעלמו ולמדתי להתמודד הן חזרו בענק.
לקחתי חצי כדור לוריביאן ורכשתי כמובן במירשם ציפראלקס.
אבל..שוב החרדות נעלמות לגמרי כמה ימים מרגישה טוב אופטימית..ואז יום יומים חוזרות בעוצמה ושוב נעלמות..
האם זה הגיוני לקחת חצי אפילו פחות לורביאן לתקופה רק ספציפית לימים של החרדה לא מעונינת להתמכר.
האם חצי כדור כל 3 ימים לצורך העניין יכול לגרום להתמכרות?
נמצאת בטיפול התנהגותי מעוניינת לדעת לגבי התקופה עצמה.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתרופות
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018להודיה שלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבים בלתי פוסקים עם התאומה של בעליאתי24/05/2018
בעלי ואחותו התאומה מאוד מאוד קרובים, פעם גם היא ואני הסתדרנו מצוין אבל משהו קרה עם השנים והיא לא סובלת אותי. כל פעם שאנחנו נפגשות היא עושה לי פרצופים ויש מריבות. אני לא יכולה להימנע מאירועים משפחתיים או אפילו סתם בשגרת היוםיום כי הם חברים מאוד טובים ובקשר בלתי פוסק.
ברוב הפעמים הוא נמנע אבל כשלא אז בד"כ הוא לוקח את הצד שלה ואני מאוד פגועה מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת צד
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018לאתי שלום
אכן לא קל. יש לדבר איתו על כך ולהסביר לו את פגיעותך. אם לא עוזר להציע יעוץ זוגי. הוא נשואי לך ועליו לכבד אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוצים עם אחותי והאשמה תמיד עליאירה24/05/2018
יש לי קשר מורכב ורגשי עם אחותי, כל פעם שקורה משהו כזה אני מרגישה כאילו אני צריכה לקחת עלי את מלוא האחריות, כאילו זה תמיד באשמתי, אני כבר לא יודעת מה לעשות, לא מצליחות לתקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשי אשמה
ד``ר אליהו סמואל30/05/2018לאירה
לרגשות שכאלה שאינם רציונליים יש פתרון שהוא רק אחד ושמו טיפול פסיכולוגי. אין פתרון של עצה וזהו . יש צורך בהיכרות יותר מעמיקה ועבודה טיפולית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)