מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרו החרדות והדכאון תוך כדי הכדורמירי13/08/2018
היי אני בת 27 עם חרדות ודכאון קטן הייתי אצל פסיכיאטר והוא נתן לי ציפרלקס ומאז אני 5 חודשים על ציפרלקס 15 מג עד עכשיו הוא עבד מצוין בשלושה ימים האחרונים אני מרגישה שהחרדות והדכאון חוזרים לא באותה עוצמה אבל חוזרים יש לציין שבשבוע האחרון לקחתי את הכדור יום אחד ערב יום אחד בוקר במשך כמה ימים .
למה חזרו לי החרדות ואני עם הכדור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות חזרו
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018למירי שלום
שאלתך מהירה שוב מדוע טיפול בתרופות אינו מספיק וחיוני להיות גם בליווי של תמיכה בשיחות. אין יותר ברור מכך.
אוכל גם לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ריספרדליעל12/08/2018
שלום, אני בת 25 התחלתי ליטול ריספרדל 4 מיליגרם לפני חודש ולפני מספר ימים התחילו לי תופעות לוואי של ציפצופים באוזניים שמיעה לא טובה ראיה לא נוחה התופעות מקשות עליי מאוד!
כתוב בעלון שאלה אכן יכולות להיות תופעות לוואי.
1. מה יכולות להיות הסיבות לכך?
2. מה לדעתך יכול להיות פתרונות לכך?
3. האם זה קשור לחוסר מרכיבים תזונתיים כגון ויטמינים ומינרלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לריספרדל
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018ליעל שלום
ריספרדל 4 מ"ג הוא מינון גבוה לא ברור לי למה את לוקחת טיפול זה . אולם חשוב להבהיר.
פורום זה אינו מיועד למידע על תרופות ורופאים אינם עוסקים רק בתרופות.
אוכל גם לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וזוגיות חייבות עצותאנונומית12/08/2018
יש לי חבר 8 חודשים ואנחנו גרים ביחד גיליתי דרך הפייסבוק שלחבר של הבן זוג שלי יש חבר שהיה לי קטע איתו לפני שהכרתי את הבן זוג שלי,בעוד 4 חודשים אותו חבר מתחתן והוא יזמין את הבחור שהייתי איתו,למסיבת רווקות והחתונה ואני מפחדת שהבחור שהייתי איתו יבוא לספר לחבר שלי שהיה לנו סטוץ פעם חשוב לי לציין שלמיטב ידעתי הם לא מכירים,כבר סיפרתי בעבר לחבר שלי על אותו בחור אבל ממש בקצרה הוא לא יודע איך הוא נראה ,מה לעשות? זה יכול להרוס לי את הקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דני16/08/2018מה שהיה לך בחיים לפני הבן זוג לא רלוונטי, זה לא שבגדת בו או ששיקרת.
יתרה מזאת, זה לא עניינו ולא עניינך עם מי היה לו מה.. מנסיון דברים כאלה לא נגמרים בטוב. מה שיש, היה ושם נשאר.
ציינת בפניו סטוץ כי זה כל מה שהבחור הזה היה בשבילך, זו זכותך לעשות מה שאת רוצה כל עוד את לא בזוגיות. אין לך מה להרגיש "שאולי זה יהרוס" לא עשית שום דבר שגוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות כתוצאה מחרדה חברתיתדניאל12/08/2018
שלום רב
אני בת 24 ,עברתי נידוי חברתי בתיכון ותמיד היה לי את הביישנות לדבר מול הכיתה או אנשים אפילו להילחץ מזה .
ולפני שנה וחצי בערך יצא שביקשו ממני לצלם וקצת נלחצתי וכתוצאה מכך רעדה לי היד ומאז יש לי פחד לצלם ואני מפחדת מהפחד שכתוצאה מכך תיהיה לי רעידה ביד וככול שאני חושבת על זה באותו רגע כך יש לזה סיכוי טוב לקרות ..
וזה קרה לי גם עם כוס מים שהגשתי בפניי קהל והיתה לי מין מבוכה ורודה לי היד ומאז זה קורה לי ככה בדיוק כמו אם הצילום והקושי והפחד שלי הוא גדול ביום יום כי אני עובדת עם אנשים ואני חושבת שזה פעולה פשוטה מאוד שזה לא נורמלי לפחד ומהפחד קפקא היד רועדת
אממ השאלה שלי איזה טיפול הכי יתאים לי לדעתך ?
ואם יש צורך בכדורים שיועילו ? אם כן איזה , ?
תודה רבה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ביד
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לדניאל
התלונה המתוארת היא גופנית.
חשוב להיבדק אצל נוירולוג. פרשנות פסיכולוגית של חרדה יכולה להיות אשלייתית ולא מדויקת כי רעידות אף שהן בעלות בסיס נוירולוגי מושפעות מחרדות.
יש היו בארצנו נוירולוגים המתמחים בהפרעות תנועה ואפשר להתיעץ עם מומחה בתחום.
רק לאחר יש לפנות לאפיק הפסיכיאטרי -פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות בהליכה בעקבות לוריבן וציפרלקסקלרה10/08/2018
בעקבות לקיחת חצי ציפרלקס ו3/4 לוריבן אני חשה אי יציבות בהליכה וגם בבית פוחדת ליפול גם גורם לי לתחושת חולשה וטרום עילפון נראה לי שזה הציפרלקס ומגביר חרדה לפני שלקחתי ציפרלקס הלןריבן עזר לחרדה עכשיו לא עוזר עם הציפרלקס
הציפרלקס עוזר בשינה אבל לא עוזר לחרדות ודכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות בתרופה
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לקלרה שלום
פורום זה אינו מיועד למידע על תרופות ורופאים אינם עוסקים רק בתרופות. שאלותיך מדגישות מדוע חיוני להיעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס, הורדת מינון בהדרגהיעל10/08/2018
היי, בהמלצת הפסיכיאטרית שלי לרדת עם מינון הציפרלקס בהדרגה, הורדתי לפני שבוע מ20 מ"ג ל15 מ"ג. אחרי כמה זמן אפשר להוריד ל10 מ"ג? (היא אמרה לי בהדרגה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בציפרלקס
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018ליעל שלום.
הירידה היא אמנם הדרגתית אולם אין היא כה מוקפדת וקריטית.
הירידה תהיה כל שבוע עד להפסקה.
חשוב להתיעץ עם הרופא האישי לגבי על החלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד: אני משתמשת לפי הצורך בלוריווןחני08/08/2018
שלום!
אני משתמשת אחת לכמה ימים, לפי הצורך, בלוריוון (1-2 מ"ג) להרגעת חרדות ודיכאון.
מחר יש לי טסט - מבחן נהיגה מעשי.
ברור שזה מצב שאצטרך בו כדור הרגעה, אלא שהשאלה שלי: האם לקחת לוריוון או קסנקס? קרי: מה יהיה יעיל יותר באופן נקודתי לגבי מחר - מבחינת הרגעה עמוקה מחד, אך מאידך עם פחות חשש של ישנוניות? (או שמא בכל מקרה עדיף שאשתמש רק בלורייון כי היא כבר מוכרת לגוף שלי?)
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לחני שלום
לרוב עדיף הקסנקס. אולם מדובר בדבר מעוד אישי ורצוי לבחון את ההשפעה על יבש עוד טרם המטלה.
ואגלה עוד סוד:
חשוב עד מאוד להיעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מביצוע ישיבה בעבודהספיר07/08/2018
היי, חבר שלי מנהל מחלקה וחלק מהתפקיד שלו דורש קיבוץ של העובדים וביצוע ישיבה על ידו. הבעיה היא שהוא סובל מחרדת קהל די חמורה עד כדי כך שהוא ממש נמנע מלקיים את הישיבות האלה. אני מנסה לעזור לו על ידי כתיבה של תוכן הישיבה ותרגול שיעזור לו קצת להשתחרר אבל אפילו ככה הוא מתבלבל ובקושי צולח את חמשת המשפטים הראשונים. האם יש דרך אחרת שתעזור לו להתמודד עם הפחד? מה מומלץ יותר, לשנן את התוכן מילה במילה (לדעתי זה עשוי להישמע מדוקלם) או פשוט להתחיל לדבר על כל נושא? ומה עושים במצב שהוא מתבלבל בישיבה? הוא די קשוח איתם והפחד שלו שגמגום או בלבול יגרמו לתחושה של "שבירת דיסטנס" שחשוב לו לשמר. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לספיר שלום
לכך ממש מיועד הטיפול. טיפול בגישת CBT יעזור לו תוך פרק זמן סביר. אפשר גם טיפול דינאמי רק שהוא ארוך יותר ועמוק בתכניו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבטרין הפסקה של התרופהגיא כהן05/08/2018
שלום רב ,
אניי לוקח וולבטרין 150 mg כבר במשך 30 יום ואני סובל מכאבי בטן ועצירויות , פשוט אי נוחות בלתי נסבלת , אמי מאוד רוצה להפסיק את הכדור , האם אפשר להפסיק מייד בשל הזמן הקצר יחסית שלקחתי ? או יש להפסיק בהדרגה ?
תודה מקרב לב , גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לגיא שלום
פורום זה אינו מיועד למידע על תרופות ורופאים אינם עוסקים רק בתרופות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון פתאומי בימים האחרוניםיוסי05/08/2018
בחור בן 27 נוטל ויוואנס 50 מ"ג. בaבוע שעבר נכנס פתאום להתקף דיכאון , בכי , קושי בהרדמות .לא מצליח לצאת מזה . האם ייתכן שהתרופה משפיעה עליו והאם כדאי להפסיק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה
ד``ר אליהו סמואל05/08/2018ליוסי שלום
כנראה שהתרופה אינה עוזרת בשלב זה. ויש לחזור לרופא המטפל.
פורום זה אינ מועד למידע על תרופות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון ויפקאס שאלותקרן04/08/2018
במשך 6 שנים קיבלתי ויפאקס במינון 75XR. לטיפול בדיכאון וחרדה. בתחילת מתן התרופה קיבלתי 2 לוריוון לגיבוי ולבסוף נשארתי עם לוריוון אחד שהצטרף לכדור האריוס שאני מקבלת ללילה. בשנה האחרונה החיים שלי עבורו מהפך, העסק המשפחתי ניסגר, איבדתי 2חברים למחלת הסרטן והאחיינית שלי חלתה בקרוהן. לפני כשלושה שבועות עברתי התקף חרדה לא קל. רופא המשפחה הציע לאחר שיחה עם הפסיכיאטרית שלי להעלות את המינון ל 150XR. הוא הוסיף לי שוב 2 לוריוון למצב חירום. מיום תחילת העלייה יש לי הרגשה שאני שומעת את הלב שלי באוזניים, יש לי עצירות, מדיי פעם בחילות וכאבי ראש. הרעב ירד למטה.
רציתי לדעת מה ההבדל בין המינונים?
האם השינויי במינון מלחיץ אותי עד צורך לפנות ללוריוון שגורם לי לעייפות?
האם יש סיכוי שתופעות הלוואי יעלמו? יש סיכוי שהמינון לא מתאים או שצריך לתת צאנס לעליה? ומה לעשות עם כאבי הבטן?
שמעתי שיש כאלו שהוסף להם פרולול לדופק, אתה חושב שיש לזה מקום גם אצלי? האם העייפות תיגמר, במינון הקודם לא היה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תרופות
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לקרן שלום
פורום זה אינו מיועד למידע על תרופות ורופאים אינם עוסקים רק בתרופות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכנוע של עצמי שאני טוב לבנות יפותאברהם04/08/2018
אשאל ישיר, פחות בלהשקיע ניסוח ...
יצא לי לצאת עם בנות ממש יפות ועם בנות לא משהו מבחינת היופי.. עם בנות ממש יפות יש עניין רב הן מדרבנות אותי להתקדם, להיות מטופח כל הזמן, להתאמץ, להתאמן אך מה תמיד יש תחושה שאני לא מספיק טוב... אצל בנות פחות יפות כל זה קורה פחות, אני פחות מתאמץ, פחות מתלבש יפה פחות משקיע בחיזור מילים יפות ורצון להרשים אך המשיכה הפיזית לא משהו... אין במגע את העוררות הזו שאתה כל כך מייחל לו עם בחורה ממש יפה .. אני לא מצליח עדיין ממש למצוא מישהי יפה שארגיש איתה בנוח או מישהי שנראית בסדר אך תהיה לי משיכה גדולה אליה ופרפרים בכל רגע שאני יודע שהיא עוד כמה דק בדלת.. מקווה שאני מובן.. ואולי בכלל הבעיה היא בי אולי אני צריך לעבור שכנוע של עצמי שאני טוב לבנות יפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לאברהם שלום
המראה החיצוני חשוב אולם זה לא הכל. גם לאופי יש משמעות. התיחסותך ליופי החיצוני מעוררת שאלות.
מציע לך לפנות לשיחות פסיכולוגיות להבין את עצמך להבין את תשוקותיך והמאווים שלך.
אל תהסס לפנות לשיחות כי האמת מתגלה בשיחה בשניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 24 בלי מערכת יחסים זוגיתת04/08/2018
אני בת 24 ואף פעם לא היה לי בן זוג רוב הקשרים שלי היו מבוססים על מין אך לא לגמרי מבחירה כי היו נקודות בחיים שלי שנורא השתוקקתי למערכת יחסים אבל אף אחד לא באמת הביע/מביע עניין רציני אלא מיני בי(לא לבושה חשוף וגם לא מתנהגת בצורה פרובוקטיבית) אני בחורה נורא ביישנית ושקטה ומסוגרת בתוך עצמה נורא חסרת ביטחון.
מה אני צריכה לעשות הלאה כדי שכן יפנו אליי בחורים רציניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי מערכת יחסים
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לת. שלום
ממש לזה מיועדת שיחה עם איש מקצוע פסיכולוגי. יש לבחון את אישיותך ומקורות חוסר הביטחון.
אל תהססי, חבל על הפספוס, פני לטיפול ותגלי את עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרקסן 100 מ"ג ועלייה משמעותית במשקלעדית01/08/2018
שלום רב,
בשבועות האחרונים התחלתי טיפול בדפרקסן 100 מ"ג. במהלך שבועות אלו העליתי ארבעה ק"ג.
האם יכול להיות קשר בין השניים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לעדית שלום
בהחלט יש קשר.
פורום זה אינו מועד למידע על תרופות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון של ויפקאסקרן31/07/2018
שלום דר, ביום ראשון, לפני כעשרה ימים הועלה מינון הויפקאס אצלי מ75xr ל 150xr בעיקבות התקף חרדה. בימים אלו שולבו גם שני כדורי לוריוון לסייע במהלך היום. יש לי עדיין בחילות שהרופא הנפיק בעבורם מוטיליום, וביומיים האחרונים יש לי צרבת, האם זה נורמלי? בנוסף יש כאבי ראש קלים ומעט כאבי בטן. מתי יחלפו תופעות הלוואי? האם שינה של לילה כמעט רצוף היא סימן טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לקרן שלום
פורום זה אינו מועד למידע על תרופות ורופאים אינם עוסקים רק תרופות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)