מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב תוספי תזונה עם תרופותדני05/05/2018
שלום שמי דני אברהם בן 41
אובחנתי בחיי בסכיזופרניה , לאחר מכן בפוסט טראומה ודכאון שלאחריה. במשך 17 שנה נמשך הדיכאון מכיוון שלא טיפלתי .לפני כשנתיים יצאתי מהכל ב 90 אחוז נאמר..בעזרת הטיפול הבא:
600 מג סוליאן
90 מג סימבלטה
5 מג אריפליי
300 מג וולבוטרין
ו70 מג ויואנס.
בשנה האחרונה אני לוקח קבוע מולטי ויטמין ו 2 גרם אומגה 3 כל יום.
בבדיקת דם לפני חודש הכל תקין מלבד פרוטאין שחסר וכדוריות דם אדומות והמוגלובין שחסר
מעבר לכך בעקבות חשיפה לעולם הנוטרופיק ותוספי התזונה הוספתי מספר תוספים. בישביל מה שנמצא חסר הוספתי תוסף חומצות אמינו חיוניות ותוסף וקומפלקס בי.
מעבר לכך אני מוסיף כורכומין , ל תאנין , פרו ביוטיקה ,
ואינזמי עיכול . לפי צורת וזמן צריכתם במשך יממה
מה את אומרת על סהכ מה שניכנס לגוף ביממה?
תודה טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות מזון
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לדני שלום
הפוורם מיועד שטיפול בשיחות ואין הוא מיועד בנושאי תרופה ומזון. המזון הנכון טוב וכדאי אולם אין בו כדי לשנות איזון נםשי ברמה כזאת.
עצתי הכנה כי תבקש גם שילוב של טיפול בשיחות פרט לזה של מניפולציות כימיות תרופתיות או של מזונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ לקחת ציפרלקס?שרית04/05/2018
אני לוקחת חצי כדור ציפרלקס בבוקר.
השאלה שלי האם עדיף לקחת את הכדור בבוקר או בלילה לפני השינה?
אם עדיף בלילה זה משפיע גם במשך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת תרופה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לשרית שלום
הפורום אינו עוסק בתרופות. רצוי לפנות לפורום שעיסוקו בתרופות.
רצוי להתיעץ עם הרופא שלך שכן זה תפקידו לענות על שאלה זאת. לרוב גם הרוקח מוסר את המידע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ציפרלקס או וורטיקסטיןא.א.04/05/2018
בת 53 לוקחת ציפרלקס במשך שלוש שנים.וגם אביאנה.בשל דיכאון.
הכדורים עוזרים וללא תופעות לוואי.
הרופאה המליצה על החלפה ל כדור החדש.בעיקר בגלל ירידה החשק המיני.מה ההבדל העיקרי בין התרופות? מבחינת תופעות לוואי..
אני חוששת לנסות את הכדורים החדשים.נושא החשק המיני פחות מטריד אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה לגבי שינוי תרופה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לא.א. שלום
אין זה פורום העוסק בתרופות.
פסיכוטרפיה עוסקת בגישות העובדות בשיחה...
אין ספק שבגיל יש סוגיות הורמונליות שבטח מעסיקות אותך ורצוי להיות גם במעורבות הכרוכה בשיחה.
גישה זאת המשלבת תרופה ושיחה נושאת תוצאות טובות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין פרוזק לריטלין מינון וצריכתם במשך היוםטל04/05/2018
שלום רב אני צורכת 60 מ"ג פרוזק... שאלתי היא האם אפשר לקחת אותם כשלוש מנות ... דהיינו בוקר צהריים ערב
ואם כן כיצד משלבת את הריטלין ....
משתדלת לקחת את הריטלין בבוקר משום שהינו מעורר וקשה להירדם בלילה
אגב צורכת 30 מ"ג ריטלין
תודה רבה 🍁* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינונים ודרך מתן
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לטל שלום
הפורום עוסק בטיפול בשיחות וזה מקור הכותרת פסיכוטרפיה.
רצוי כי תפני את השאלה לפורום תרופות פסיכיאטריות.
אומר רק שתמיד רצוי לשלב תרופות עם שיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה והימנעות מזוגיותחן03/05/2018
אמנם זה אבחון עצמי אבל יש לי חרדת נטישה, דבר שמונע ממני לייצר מערכת יחסים זוגית, יש לי מעט מאוד ניסיון בתחום וגם עם אלה שכן זה בדרך כלל ידוע מראש שזה לא יימשך זמן רב, כך שאני מכינה את עצמי לנטישה. רוצה להתמודד עם החרדה וליצור זוגיות אמיתית ולא יודעת מאיפה להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות נטישה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לחן שלום
התשובה ברורה יש להתחיל בטיפול בשיחות. רצוי טיפול דינאמי.
רצוי לפנות לאיש מקצוע בעל התואר קליני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום ביקורת אצל הפסיכיאטריאיר03/05/2018
שלום רב. בעוד שבועיים יש לי ביקורת אצל הפסיכיאטר אשר אצלו אני מטופל תרופתית כנגד הפרעת חרדה.
הטיפול עזר חלקית עליות ומורדות.
מזה שבועיים שהפחתתי צריכת קולה קולה ב- 50% (מ-1 ליטר עברתי לחצי ליטר) וכעת אני יורד ב-100 מ"ל כל שבוע.
בנתיים יש תנודות בהרגשה, מידי פעם עצבנות, התגברות בחרדות, תחושה של חוסר שקט. לא ברור לי האם זה מהפרעת החרדה עצמה או בשל תהליך ההפחתה בקוקה קולה לה התרגל המוח שנים. האם כדאי לי בכל זאת להגיע לפסיכיאטר לבדיקה כי יתכן והכל בר-חלוף עוד כחודש אחרי התנקות והסתגלות מלאה של הגוף ללא קולה בכלל ? אולי אז יהיה אפשר להעריך את המצב "על נקי" ולהתאים טיפול נכון?
אגב- הפסיכיאטר שלי לא מתייחס לקולה כמגביר או מפחית חרדה אלא אומר שזה רק מזיק לבריאות באופן כללי ומומלץ לצרוך כמה שפחות אבל לחרדה קלינית אין משמעות אם שותים בקבוק אחד כל יום זה לא יטיב או ירע את המצב.
אודה לחוות דעתך האם יש לקיים הפגישה עם הפסיכיאטר או לדחות בחודש-חודשיים? בנתיים יש גלים של חרדות..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת קולה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018ליאיר שלום
לצערי אומר שהפסיכיאטר שלך צודק.
לקוקה קולה אין השפעה כה עמוקה על חרדות.
אשמיע גם את דעתי טיפול בתרופות ללא שיחות וקשר עם איש מקצוע יעילותו פחותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה ציפרלקס?האם להתחיל ציפר02/05/2018
שלום לדוקטור הנכבדת,
אני בת 32 אם לשני מתוקים. בשנה האחרונה סובלת מחרדות ישנות שהתחזקו וגם מחרדות חדשות שצצו לאחר מות אבי. ביניהם קלסטרופוביה, פחד להיות במקומות שאני לא מכירה, פחד משהייה בקניונים בייחוד בקומות גבוהות מחשש שחלילה אקפוץ מפאת החרדה (מחשבות שלא היו לי מעולם), פחד ממעליות (כן היה קיים) והגרוע מכל חרדת נהיגה חדשה שמגבילה אותי שצצה בעקבות התקף חרדה על כביש מהיר.
החרדות שחדשות לי הן בעיקר החרדת נהיגה (גם לשבת ליד נהג, אני לוקחת 0.5 קלונקס להרגעה אם זה בכביש מהיר), והקטע של לנסוע למקומות שאני לא מכירה. זה יוצר בי מן תחושת פחד.
ניסיתי טיפול EMDR אני לקראת הסוף,שסייע לי בחרדות קטנות שסבלתי מהן אבל לא עם החרדות הגדולות ואני שוקלת כבר חצי שנה טיפול תרופתי (יש לי ניסיון עם ציפרלקס 10 מג שלקחתי אחרי לידת בתי למשך כמה חודשים). אני פשוט מפחדת מאוד מתופעות ההסתגלות וגם לא יודעת אם זה יסייע לי להתגבר על החרדות שתיארתי כאן (בייחוד הנהיגה).
האם אלו חרדות שציפרלקס מסייע להן. או שמא כדאי לי לשקול טיפול חלופי אחר כדוגמת סי בי טי או להמשיך עם הEMDR?
אודה לתשובתך, אני בדילמה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה טיפול לבחור
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018שלום
ציפרלקס טיפול טוב רצוי לשלבו עם שיחות. ואילו ספרות יש לי כמובן דעה מגובשת אולם הספרות מדברת על טיפול בידי איש מקצוע עם ניסיון - הקשר האיתן והאמון במטפל הוא אשר יוצר את ההשפעה. אפשר לבחור גם טיפול דינאמי העיקר הניסיון ואיכות הקשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך נמוך בקשר זוגיאורחת02/05/2018
שלום
האם יש אנשים בעולם שנולדים עם צורך בקשר זוגי נמוך שזה מבנה המולד שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוח השאלה מחדש
אורחת02/05/2018כמו שכל אדם נולד עם תכונות תורשתיות כמו אינטליגנציה נטייה לחרדה לדיכאון עצב שימחה כישורים מוזיקלים ועוד האם יש גם אנשים שנולדים עם צורך נמוך בקשר זוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
א03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אבחנות פסיכיאטריותליאור30/04/2018
פסיכיאטר הקודם שלי איבחן אותי כסובל מ
Personality disorder,
עכשיו הוא יצא לפנסיה ואני הולך לפסיכיאטר אחר שאבחנתו היא כזאת :
adjustment reaction+predominant disturbance
וגם schizoid personality.....
אשמח לדעת מה ההבדל בין האבחנות וגם מה יותר חמור.
תודה על תשובתך מראש👍* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018לליאור שלום
מדובר באותה תופעה
מדובר בהפרעה במנגנוני ההסתגלות ובעיה מפורשת בהתאמה להסתגלות בגלל העדר מנגנוני נפש.
ההמלצה החשובה זה טיפול בשיחות- חובה. טיפול תרופתי רק בנסיבות מסוימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ברגע של התקפי חרדה בנוסף לטיפול תרופתי?אלמונית30/04/2018
אשמח לדעת שיטה כדי שאוכל להירגע כאשר פתאום אני מקבלת התקף חרדה זה מידי פעם זה לא כל הזמן, מה עושים בטיפול פסיכותרפיסטי? תודה.השאלה הזאת חשובה לי מקווה שתענו לי בהקדם ממש תודה ערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח ממש עם תענו לי
אלמונית30/04/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור שילוב תרופה לדיכאוןמירי29/04/2018
אחי מקבל 300 מ"ג לפונקס, 40 מ"ג אטומין
קלונקס 1.5 מ"ג, 2 כדורי קלוניריט וטיפול e.c.t פעם בשבוע. הרופא ממליץ על כדור אנטי דיכאוני. איזה כדור מומלץ ויכול להתאים בשילוב הטיפול הנ"ל ללא אינטרקציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתרופות
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018למירי שלום
אכן טיפול כבד. אולם אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות.
אנא פני לפורום המתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטרלין לקחת בבוקר או בלילה?לי28/04/2018
התחלתי לקחת סרטרלין לפני6 ימים. בהתחלה לקחתי בלילה והיו לי נדודי שינה אז לקחתי ביום אבל מרגישה נורא. האם זה בסדר לקחת בלילה? ולהוסיף הרגעה לנדודי שינה? ולאחר שבועיים שעוברת לכדור שלם לקחת בבוקר או בלילה? האם הנדודי שינה יחלפו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא פורום ליעוץ תרופות פסיכיאטריות
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018ללי שלום
אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות. אנא פני לפורום המתאים.
אני מאמין ככלל שטיפול בתרופות ללא טיפול בשיחות הוא חלקי בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופת ברניטלקס גורמת להשמנה?יעקב לוסטמן28/04/2018
האם תרופת ברניטלקס גורמת להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתרופות - הפורום עוסק בטיפול בשיחות
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018ליעקב שלום
אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות.
אני מאמין שטיפול בתרופות הוא חלקי ויש לשלב טיפול בשיחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם חרדות שמלוות בדפיקות לב ועצביםיעל28/04/2018
אני צריכה להתחיל טיפול פסיכיאטרי וזה ייקח הרבה זמן. הייתי בקופת חולים אצל פסיכיאטר והוא עשה לי קצת איזון עם הכדורים. הוא החליט שאני אלך פעם בחודשיים לפסיכיאטר קבוע למעקב. הוא אמר לי שייקח לפחות שבועיים שלוש עד שהם יתקשרו לקבוע לי תור. האמת שאני מרגישה טיפה יותר טוב רק לפני כמה ימים איזנו אותי לאט לאט בכדורים הורידו לי והוסיפו לי כדור חדש הפסיכיאטר בקופת חולים,אבל רציתי לשאול עם אפשר ואתה מקסים אני מחפשת לפחות עד שהתקשרו אלי לקבוע תור אני גם לא בטיפול פסיכולוגי הפסיכיאטר אמר מספיק רק מעקב אשמח בנוסף לשינוי התרופתי לפעמים קורה לי שיש לי עדין חרדה אומנם לא כמו שהיתה אבל חרדה קטנה עם דפיקות לב לא קשות ואז זה מוביל אותי לעצבים ובא לי לענות לאנשים לא חס וחלילה אלימות או כאלה פשוט בא לי לענות במילים. אשמח באמת רק עם אתה מסכים ועד שיתקשרו אלי איך בנוסף לתרופות מבחינה מעשית אני יכולה להתמודד עם הרגשות האלה של החרדות הקלות שמובילות אותי לעצבים ובא לי לענות במילים לאנשים זה דחף לענות לאנשים,בנוסף אשמח עם תוכל לתת לי טיפ מעשי קטן איך לחזור לשמחה ולחיוניות אני רוצה לציין שכבר אין לי כל כך חרדות ועצבים זה אחרי שאיזנו אותי זה קורה מידי פעם אני כבר יותר טוב אבל אשמח לדעת רק עם זה קורה לי מה לעשות מבחינה מעשית? אני ממש מודה לך שבת נפלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018ליעל שלום
אני מאמין בשילוב תרופות ושיחות.
בכל אופן- רצוי כי תתעלי את המודעות שלך לדברים שאת אובת ושמחה להם.
קשר בין אישי חשוב. חשוב לדבר מידי פעם עם חברה קרובה על קשייך. יכול בהחלט לעזור באם תתנדבי לעזור לאחרים - כך תוכלי לצאת מצרותיך ומצאי את אוצר הכוחות שלך הגנוז בך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מציפרלקס לברינטלקס ל- OCD ו-ADHDרונן27/04/2018
שלום ד"ר,
אני בן 35, סובל מ-OCD ו-ADHD והפרעות חרדה. נוטל ציפרלקס 20 מ"ג, רטלין 20 מ"ג וקסנגיס 1 מ"ג בכל יום. לאחרונה רופא המשפחה הציע לעבור מציפרלקס לברינטלקס מכיוון שתועפות הלוואי של הציפרלקס (השמנה, עייפות, חשק מיני) מפריעות לתפקוד היומיומי ובנוסף השפעת התרופה היא שלא כמו בעבר (מטופל כחמש שנים). רופא המשפחה לא נקב בהליך המעבר ובמינונים (האם המעבר צריך להיות חד - ביום אחד להפסיק את נטילת הציפרלקס ולעבור לברינטלקס, או בשלבים של הורדת מינון הציפרלקס לאט לאט ותחילת נטילת הברינטלקס במקביל). כמו כן, מינון הברינטלקס שנרשם הינו 10 מ"ג בעוד שמינון הציפרלקס שאני נוטל הינו 20 מ"ג. יש לי מספר שאלות בבקשה :
1. האם התהליך צריך להיות הדרגתי או מעבר של הפסקת הציפרלקס ונטילת הברינטלקס במכה אחת ?
2. מהו המינון המקביל של ברינטלקס לאדם הנוטל 20 מ"ג ציפרלקס?
3. האם השילוב של ברינטלקס עם ריטלין וקסנגיס הוא מקובל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין זה פורום לתרופות אלא לטיפול בשיחות
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018אנא פנה לפורום מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)