מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה לשלוט בקנאהענת19/07/2018
אני לא מצליחה לשלוט בקנאה שלי כשחבר שלי יוצא עם חברים בלעדי או מסתכל על בחורות אחרות, אני יודע שהוא לא בוגד בי אבל זה עדין מחרפן אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה
ד``ר אליהו סמואל05/08/2018לענת שלום
על זה ממש טיפול בשיחות יכול לעזור לך. חבל לסבול כשיש פיתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל והחלפה לציפלרקס האם מומלץ?יוסי17/07/2018
האם יכול לעזור להחליף תרסיטל שהפסיק להשפיע לציפלרקס? זה יתן משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופה
ד``ר אליהו סמואל05/08/2018ליוסי שלום
פורום זה אינ מועד למידע על תרופות
אוכל גם לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים רגשיים עם מחשבות שליליות אובססיביותרינת17/07/2018
אני עוברת קושי רגשי מסוים בימים אלה אני מאוד רוצה לחזור לחיים תקינים וחיוביים ושמחים קשיים של חוסר עבודה פרידה מחבר אשמח עם תוכל לתת לי עצה בנוסף לקבלת טיפול רגשי בו אני מטופלת איפה אני יכולה לקרוא על הנושא עם יש איזה ספר מסוים או אתר באינטרנט שתוכל להפנות אותי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרדה וחוסר עבודה
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018לרינת שלום
יכולתי והרבה. אבל אני מאמין שהטיפול חייב להתנקז רק איש המקצוע שלך וכל ניסיון לפזרו לעוד אנשים רק יזיק להצלחת הטיפול.
אנא פני למטפל לשאלתך. בטוח שתקבלי התיחסות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות בהתחלת טיפול בציפרלקסליבי16/07/2018
היי, התחלתי לקחת ציפרלקס לפני שבוע. אמורה לקחת 10 מג אבל התחלתי בינתיים עם 5 ע"מ לאפשר לגוף להסתגל אך למרות זאת ועל אף שעדיין לא העליתי את המינון אני מרגישה ממש רע!! בחילות לאורך כל העום, חוסר תיאבון, סחרחורות, חולשה מטורפת ורעד... כמה שאלות: האם כדאי להפסיק לאור התופעות המטרידות הנ"ל?? האם אלא תופעות שיתגברו אם אעלה את המינון?? שמעתי שיש תופעות גמילה קשות מהכדור ותהיתי האם זה קורה רק משימוש ממושך או שגם חודש -חודשיים יכולים לגרום לתופעות גמילה? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ציפרלקס
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018
שלום
אוכל גם לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לחוות דעת על שיטה טיפולית בדמיון מודרךשרון שחר16/07/2018
שלום רב
האם משהו מכיר ויכול לתת חוות דעת על יעילות שיטה טיפולית בדמיון מודרך שנקראת תאטרון הדמויות של הנפש? האם זו הפנוזה? חברה המליצה לי אבל רוצה לקבל עוד חוות דעת
תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תאטרון של דמויות הנפש
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018לשחר שלום
שם מבטיח אבל שיטה לא בהכרח.
מחקרים מרובים מרחבי העולם הגיעו למסקנה ששם הטיפול זה או אחר אינם המפתח להצלחה.
מה שקובע זה מקצוענותו וניסיונו של המטפל.
רק ארמוז שבטיפול אנליטי קלאסי דמויות מפתח של הנפש הם לחם חוק ומאידך אף אחד לא יוצא בהכרזה שזה כותרת הטיפול.
מסורת וניסיון של המטפל הוא ערובה להצלחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז להפרעת אכילה אנורקסיהלירון14/07/2018
מאיזה bmi יש צורך באשפוז נערה אנורקטית? ממש חשוב לדעת ואשמח אם תענו בהקדם האפשרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ה- BMI
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018ללירון
לפי מיטב ידיעתי קריטריון לאשפוז אינ רק בשל BMI . לרוב מדובר במצבים מסכני חיים. ומדובר בשילוב של קריטריונים. כל יחידת אשפוז והקיטריונים שלה. לפני אשפוז הטיפול הוא אמבולטורי ביחידה להפרעות אכילה, רצוי לברר שם כל סוגיה הקשורה לאשפוז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת אבטלה שמכניסה לדיכאוןנדב12/07/2018
פיטרו אותי ואני בתקופת אבטלה, אני רק בהתחלה שלה אבל אני כבר מרגיש לא טוב. בעבר הייתי בתקופת אבטלה ונכנסתי לדיכאון, אין לי האמצעים הכספיים לעשות מה שאני רוצה כדי ליהנות מתקופה זו ואני מאוד חושש שייקח לי זמן עד שאמצא עבודה חדשה ושאני שוב אכנס לדיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להכנס לדיכאון
ד``ר אליהו סמואל12/07/2018לנדב שלום
העולם לא בהכרח מעגלי ודברים לא חוזרים על עצמם אלא זאת עמדתך ואז זה מה שיקרה.
חשוב שתצא מגזרת גורל זאת. זאת עושים בטיפול אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט ובעיות שינה בנטילת פריזמהשלמה10/07/2018
האם תופעות של אי שקט ובעיה בשינה כתוצאה מנטילת פריזמה 20 מ"ג אמורות לעבור עם הזמן..
אני נוטל את הכדור במשך 3 שבועות ורק לפני שבןע עברתי לריכוז הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפריזמה
ד``ר אליהו סמואל12/07/2018לשלמה שלום
פורום זה מיועד לטיפול בשיחות ולא לשאלות אודות תרופות.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב. ובכך היית חוסך גם תופעות לוואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה קטנה וחסרת משמעותאלכס10/07/2018
הרבה פעמים אני מרגישה קטנה וחסרת משמעות, לא מוערכת. גם אם שואלים אותי משהו ורוצים את דעתי המקצועית או האישית אני חושבת לעצמי - למה בכלל שאולים אותי? מה אני מבינה בזה? זה גורם לי תסכול רב ולא מצליחה להתגבר על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה קטנה
ד``ר אליהו סמואל12/07/2018לאלכס? שלום
תחושות אילו הם חלק מעולמך הפנימי ולא בהכרח קשורות למציאות. לעקור את התחושות ממש קשה לבד צריך שנים לעקירה. ולכן חיוני להיות בטיפול.
חבל לסבול אם יש פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי להתמודד עם דבריםשירן09/07/2018
שלום. אני בת 34 יש לי היסטוריה משפחתית ,אמא אחרי התקף פסיכותי,סבתא עם סכיזופרניה קשה מזה שנים, ואבא שלי נוטל תרופות נגד התפרצויות זעם. בשנים האחרונות שמתי לב שקשה לי להתמודד עם דברים ואני מגיבה אליהם בצורה מוגזמת של צרחות בכי, שורטת את עצמי, יש גם מחשבות עובדניות.ואין סיבה אמיתית. יש לי בעל אוהב ילד מקסים עבודה טובה ובית נעים.המצב מאוד משפיע על המערכת הזוגית שלי עד כדי כך שבעלי אמר שהוא לא יוכל להביא איתי עוד ילד לעולם בגלל הקושי שלי להתמודד עם דברים. אני מקוה שישנה אופציה טבעית או אחרת מבלי ללכת לפסיכיאטר.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות קשות
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018ללכת לפסיכיאטר זה לא מכת טבע. זה כמו ללכת לרופא ריאות או רופא אף אוזן.
כמובן חשוב גם טיפול פסיכולוגי. אם מפחדת מפסיכיאטר אז תתחילי עם פסיכולוג.
חבל על הסבל במשפחתך וגם על הסבל שלך. סיפור חיי בני משפחתך אינו חייב להיות גם נחלתך. אנו גם בעידן חדש.
אין סיבה לסבול אם יש פיתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מציפיות גבוהות בגלל שאאכזביוליה08/07/2018
אני לא אוהבת שיש ממני ציפיות כי אני מפחדת לאכזב אנשים, זה תקף בכל נושא - משפחה, חברים, לימודים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפיות
ד``ר אליהו סמואל12/07/2018ליוליה שלום
כנראה שכל אחד כמעט חושש מציפיות השאלה באיזה היקף ועד כמה. אם זה ממש כובל אותך את חייבת לגשת לטיפול. בטיפול זאת התחלה טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ההשפעה של סרטרליןשירי06/07/2018
שלום, אני לוקחת סרטרלין מזה מספר שנים במינון של 50 מ"ג בעקבות חרדה חברתית ומצב רוח מדוכדך. לאחרונה אנ יחשה שהכדור יותר לא עוזר לי מבחינת מצב הרוח. האם ו תופה מוכרת?, האם יש התרגלות ומה כדאי לעשות?, כמו כן, אם אפסיק האם הסימפטומים ל החרדה של דפיקות הלב ורעד שהופסקו בעקבות התרופה יחזרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסרטרלין
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018שלום,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות אימהיות על המטפלתנועה05/07/2018
אמא שלי נפטרה כשהייתי נערה מתבגרת, מאז אני מדי פעם שמה לב שבאופן לא מודע אני דורשת מנשים מבוגרות שיש לי איתן קשר תשומת לב שאינה פרופורציונאלית לקשר בינינו, שאני עושה עליהן השלכות אימהיות...
אני בטיפול כבר כמה זמן ולאחרונה אני שמה לב שאני משליכה על המטפלת שלי עניינים הקשורים לאמא שלי - ריצוי, קבלת אישורים, הערכה, דאגה...
זה מאוד מפחיד אותי ואני חושבת שזה לא בריא לי להמשיך את הטיפול עם מטפלת שאני עושה כאלה בלבולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול בטיפול
ד``ר אליהו סמואל12/07/2018לנועה שלום
כלל וכלל לא כי זה מטרת הטיפול להביא דברים אילו למודעות. את חייבת לידע את המטפלת על כך. ואני בטוח שתהיה תאוצה בטיפול. זה חלק מהטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות לא פוסקות על מוותבר03/07/2018
אני יודעת שאני לא מתכוונת לפעול בכיוון, בטח שלא באופן אקטיבי, אבל אני חושבת הרבה על המוות, איך זה יקרה, מתי זה יקרה. כאילו קצת בא לי שתהיה לי איזו תאונה שלא בשליטתי ושהכל ייגמר כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על מוות
ד``ר אליהו סמואל05/07/2018לבר שלום
לרוב מדובר שסוג של דיכאון. לפני שהמצב יחמיר ויעיק על חייך. רצוי לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכה. שיחות עם פסיכולוג גם הם חשובות וחיוניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק ותחושת שיוט ריחוףירון03/07/2018
לפני שנה וחצי החלו לי חרדות המלוות בתחושת ניתוק ומאין טשטוש בראש כאילו אני בעולם משלי. 2 התקפים של הרגשה כאילו אני מסתכל על הסחצואציה מחוץ לגוף.
הפסקתי עם מה שהביא אותי למצבים אלו (מקום עבודה ). החרדות ו2 ההתקפים שציינתי די חלפו אך נשארתי עם תחושת העירפול הזאת לכל שעות היום , תחושת שמתחזקות בערב ובמקומות הומי אדם.
עברתי סדנאות ביו פידבק, דיקור, לקחתי כדורי טרנקסל בהמלצת פסיכאטר..שרק החמירו את המצב והפסקתי איתם.
יש לציין ששללתי כל בעיה רפואית.
האם יש פתרון להרגשה זאת או יש להלשים איתה כמו נכות לכל החיים? שנה וחצי זה המון זמן שלא נותן תקווה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות חרדה
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018לירון שלום
בוודאי שיש פיתרון ועוד מצוין. סדנת פיד בק או דיקור הם ממש לא הפיתרונות הסבירים. ולגבי תרופות יש ויש ולא תמיד קולעים בול.
יש גם טיפול פסיכולוגי קונבנציונלי. שילוב תרופה מתאימה וטיפול בשיחות הם היעילים ביותר.
אין על מה להתיאש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)