מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב תרופות לשיאה וציפרלקסארז כרמל01/07/2018
שלום - אני סובל מבעיות חרדה כשנה
לאחר מס סוגי תרופות עם הרבה תופעות לוואי
ולאחר מס חודשים של ציפרלקס שהרגשתי שכיסה רק עד אחהצ ולא את כל היום מבחינת ההשפעה ולכן עברתי ללשיאה שאני לוקח בערב מוקדם ומחזיק מצויין עד הבוקר . מהבוקר עד הערב אני שוב בחרדה
האם אפשר לשלב את הלשיאה עם הציפרלקס או תרופה אחרת לכיסוי מלא של כל היום - כדור בבוקר וכדור לקראת התחלת הערב - בתודה ארז כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לארז שלום
לליאת שלום
פורום זה מיועד לטיפול בשיחות ולא לשאלות אודות תרופות.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב. ובכך היית חוסך גם תופעות לוואי.
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבטרין שילוב של כדוריםליאת30/06/2018
שלום רב,
אשמח אם תוכלי לענות לכל שאלותי.
1. האם וולבטרין מעורר תיאבון/משמין.
2.האם ניתן לקחת וולבטרין יום כן יום לא בשביל הפחתת המינון?
3. ניסיתי את כל הכדורים SSRI SNRI ואנפרניל(שגרo לי לרעב מטורף אבל נתן לי לישון). יש לי מאז ומתמיד הפרעות שינה יתכן הפעם מהוולבטרין.גיליתי שאני יכולה לישון רק עם סרוקוול 50 מג'+אמביאן 12.5 +אלפלריד 0.5.מה יכול לקרות מהשילוב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבטרין
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לליאת שלום
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב. ובכך היית חוסכת גם תופעות לוואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר שמלטף את עצמו כל הזמןיפית28/06/2018
יש לי חבר שכל הזמן מלטף את עצמו, את הפנים את הידיים, את הרגליים. זה מוזר ממש... זו הפרעה נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטף עצמו
ד``ר אליהו סמואל05/07/2018ליפית שלום
הפרעה נפשית נחשבת רק כאשר היא מפריעה לאדם וגורמת לו הפרעה בתפקוד או בתחושה.
וזה רק הוא יכול לדעת.
רק ליטוף או מסג עצמי לרוב אינו מגדר הפרעה יש לבחון סימנים נוספים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מקריאה וכתיבה באנגליתטל27/06/2018
שלום,
בלימודי התואר גיליתי שאני סובלת מחרדת כישלון, מאז סיימתי את הלימודים בהצלחה והתקדמתי בעבודות ובגדול הצלחתי להתמודד היטב עם החרדות עד שנהיו לא מורגשות. הקידום הבא מבחינתי הוא לעבור לחברות בינלאומיות או חברות שעובדות עם חו"ל אבל אני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה כבר שלוש שנים כי יש לי חרדה קשה מקריאה וכתיבה באנגלית. אני מצליחה לדבר ומבינה מצוין אבל כל פעם שמופיע מולי טקסט באנגלית אני "רואה שחור", מרגישה מחנק ובחילה , סחרחורות וגם תרגילי נשימה לא מסדירים לי את הדופק. כתיבה אני כמעט לא ומצליחה כי המוח פשוט מתנתק כשאני מנסה לנסח משהו. שקלתי לעשות קורס מתקדם באנגלית כדי להיחשף לכתיבה ולראות "שהשד לא נורא" וכך גם החרדה תרד. שאלה אם זאת התמודדות הנכונה או שאני צריכה לבחור בדרך טיפולית יותר? ומה הדרך הטיפולית להתמודדות עם חרדה כזאת?
זה כלכך מתסכל לראות שאנשים עם יכולות מקצועיות נמוכות משלי מתקדמים ומצליחים ואני תקוע במקום רק בגלל חרדות ופחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות לקריאה באנגלית
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לטל שלום
בוודאי אם היית עוברת לגור במדינה דוברת אנגלית לכמה חודשים יתכן ובעיה היתה נפתרת בקלות ומתוך הכרח.
או להיות בקשר עם דובר אנגלית שהיה מאלץ אותך לתקשר באנגלית. לדעתי יש פרויקט כזה עם עיתון זרוזלם פוסט.
הפיתרון הידידותי הוא כמובן טיפול פסיכולוגי - אם את עדין באוניברסיטה - יש באוניברסיטה שירותי יעוץ וטיפול ואת יכולה להיעזר בהם.
יש להכיר כמובן את הרקע ושורשי הקושי כדי לעזור- גם שילוב עם גישת CBT יכול לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה מוזר מנסה להבין מה הבעיהאנונימי26/06/2018
אני חיילת.
נמצאת בזוגיות שנתיים וחצי עם בן זוג מדהים, אוהב ותומך.
השירות שלי מאוד מעניין והתנאים שלי טובים.
עבדתי במשך שנה בחנות בגדים ועכשיו התפטרתי כי כבר לא הייתי מסוגלת לעבוד במקום הזה - רציתי הפסקה מהכל ..
עכשיו המפקד שלי עובר תפקיד, בנאדם שמאוד נקשרנו אחד לשני, הוא תמיד פרגן לי ליד מפקדים אחרים, הייתי יכולה לדבר איתי על הכל והוא תמיד היה מייעץ לי מכל הלב, גם בימים קשים הוא היה תומך בי ושואל אם אני צריכה משהו. בצבא הכרתי גם חייל נוסף שתמיד היינו יושבים יחד, צוחקים ונהנים-גם הוא משתחרר עכשיו.
אני יודעת שהפוסטרים כאן בדרך כלל יותר רציניים אבל יש לי בזמן האחרון הרגשה מאוד מוזרה .. אני לא יכולה להצביע ולהגיד מה הבעיה ומה מפריע לי .. אני מנסה להבין מי אני ומה אני .. אני לא אוכלת הרבה ... לא יודעת מה קורה לי .. מישהו יכול לנסות להגיד מה קורה איתי?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי?
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לאנונימית שלום
את מתארת חרדות פרידה- כנראה. ויתכן גם דברים אחרים.
חשוב ובהקדם להתיעץ עם קב"ן היחידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיעות בחיים וחוסר אומץ לשינויגיל26/06/2018
אני מרגישה תקיעות בחיים, כמעט בכל ההיבטים שלהם... אבל אין לי את האומץ לעשות את השינויים שאני רוצה לעשות. הצעדים הכביכול פשוטים נראים לי כמו לקפוץ מעל תהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומץ לשינוי
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לגיל שלום
לרוב מדובר בתחושה אשלייתית ובעצם את מסוגלת ועוד איל לשינוי.
לצורך זה את חייבת לפנות לטיפול פסיכולוגי - יתכן ויהיה צורך בעזרה נוספת של תרופה.
חבל על הסבל באם יש גישה שיכולה לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי מזניחה את עצמהרם24/06/2018
מאז הלידה האחרונה אשתי ממש מזניחה את עצמה, אוכלת לא מסודר, השמינה מאוד, לא עושה פעילות גופנית, כל הזמן עייפה וממורמרת. מוציאה את רוב העצבים עלי ועל הבן הגדול שלנו. היא לא רוצה ללכת לטיפול ואני לא יודע מה לעשות כדי להוציא אותה מהמצב הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה מזניחה
ד``ר אליהו סמואל25/06/2018לרם
אתה צריך למצוא את הדרך לליבה. לא בביקורת ובמילים קשות אלא מתוך חמלה ורכות. וברגע של נעימות.
ובמידה וממש לא תצליח אתה יכול להציע לה טיפול זוגי ולא להתעקש רק לטיפול עבורה. אתם אחרי הכל חיים על אותה סירה. ומצבה נוגע למצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בבוקר ונטילת לפונקסאייל22/06/2018
נוטל לפונקס ומתקשה לצאת בוקר מהמיטה .
מה עליי לעשות בנידון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות ולקיחת לפונקס
ד``ר אליהו סמואל05/07/2018לאייל שלום
אתה חייב לחזור לרופא ולדווח. לרוב הדבר נובע מהמחלה היסודית ולא מהתרופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר לידה כבר חצי שנהנונה20/06/2018
שלום,
ילדתי לפני 6 חודשים, מיום הלידה אינני מרגישה טוב בכלל, כל הזמן אני עצובה ובוכה עם ובלי סיבות, האמת שנכנסתי להריון לא מתוכנן כלל שעיקב את כל התכניות שלי שהחשוב מבניהן הוא להתחיל לימודים אקדמיים, דבר נוסף נכנסתי להריון שנה אחת אחרי לידת בתי השנייה שהייתי סובלת עדיין מהקשיים שעוברים בהיות תינוק חדש בבית, אחרי הלידה התחלתי להאשים את עצמי על החיים שבחרתי לעצמי, רוצה לחיות חיים נורמאליים לצאת מהבית, ללמוד, לעבוד אבל אינני יכולה בגלל 3 ילדים קטנים שהגדול מבניהם בן 5 שנים
אני מעריכהה שהחיים בלי טעם, אני חיה בלי מטרות, בלי שאיפות, כל דבר שהיה משמח אותי בעבר הפך לפחות מעניין
אציין שבמילוי הטופס בטיפת החלב שממלאות אותו היולדות אחרי הלידה בחודש ימים האחות גלתה שיש דכאון אחרי לידה והפנתה אותה לרופא מטפל אבל לא פניתי כי הרגשתי שיפר מזערי, עכשיו אני בסיטואציה מאוד קשה, אני שונאת את חווית ההריון והלידה ורואה אותה כאחזרית וגומרת את החיים של האישה ( לפחות אני)
רציתי לשים לב שאני מטפלת בילדים כראוי אבל צר לי שאני מהר מתעצבת עליהם
באמת אני רוצה כיוונים מה לעשות, אם הטיפול הוא תרופתי האם המצב יחזור אחרי הפסקת התרופות? אני כן מעוניינת בטיפול כזה כי זה חוסך עליי זמן
סליחה שכתבתי עיתון שלם אבל זהו המצב לצערי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה
ד``ר אליהו סמואל25/06/2018לנונה שלום
בהחלט ניתן לעזור ואפילו בצלחה. וכאן חובה שילוב של תרופה ושיחות.
אל תתעכבי כל השהייה והארכת הסבל מיותרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ותופעות לוואי של סטילנוקסאני20/06/2018
האם סטילנוקס יכול להעלות סוכר וכולסטרול ?
רשום בתופעות לוואי היפר גליקמיה ועליה בכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018שלום
אכן כן . אולם
אוכל גם לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיי כתוספת ל- SSRIשלומי19/06/2018
ד"ר שלום. לקחתי בעבר מספר SSRI. כיום נוטל לוסטרל 100 מ"ג ואביליפי 2.5 לחרדה ודיכאון. החרדה מגיבה . הדיכאון לא ככ. בעבר לקחתי גם פרוזק. אך בלי האבילפיי.ולא עזר ככ לחרדה. האם יש סיכוי שהפרוזק יחד עם האביליפיי יעזור יותר גם לחרדה וגם לדיכאון?
ובקיצור אשאל: האם האביליפיי יכול להפוך תרופה שלא הצליחה שתרופה שמצליחה. או שהיא רק אמורה לשפר תגובה חלקית של תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לשלומי שלום
שילוב עם אביליפיי יכול להועיל
אבל...
.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ריחוף טישטוש כמו שכרון קלירון18/06/2018
אהלן,
לפני שנה וחצי חוויתי לחצים קשים במקום עבודתי ומאז חווה תחושת טשטוש עירפול תחושה דומה לשכרון קל.
תחושה שלא מפרה כבר שנה וחצי.
חלק מהתקופה הייתי בחרדות ולחצים קשים מדברים שבעבר ממש לא הלחיצו אותי.
עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין.
קיבלתי טרנקלס נגד חרדות כדור שרק עשה גרוע יותר. הפסקתי והתחלתי לעשות סדנאות ביו פידבאק , דיקור ועוד שלל דברים שאינם תרופות.
לאחר שדברים אלו לא עזרו פסיכיאטר המליץ לי על כדור "סרנדה" נגד דכאון למרות שאיני בדכאון פשוט מרגיש מוזר שאני לא כ"כ אני. החלטתי לא לקחת את הכדור לאחר החוויה מהכדור הקודם.
שאלתי האם תחושה זאת מוכרת בתחום והאם יש פתרון? או שהבעיה היא מאין נכות לכל החיים .. כי ההרגשה היא שזה לא יחלוף לעולם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות חדה
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לירון שלום
יתכן סוג של וריאציה על תחושה גופנית של חרדה.
יש לעת ובוודאות כי:
כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אוקסיקונטין בגלל דיכאוןטלי18/06/2018
שלום ד"ר
אני שואלת לגבי אחותי. היא בת 30 וסובלת מ7 הפרעות נפשיות. בניהן דיכאון.
היא קונה תרופה בשם אוקסיקונטין בדרך לא חוקית, היא טוענת שזה עוזר לה לצאת מהדיכאון ולקבל קצת שקט נפשי.
היא עושה את זה כבר שלוש שנים וזה לא דבר קבוע.
רציתי לדעת- האם זה מסוכן?
אף פעם לא יחסתי לזה חשיבות כי ראיתי שהיא באמת חייכנית כשהיא לוקחת את הכדור הזה, אבל רק עכשיו גיליתי שקונים אותו בדרך לא חוקית.
אשמח לדעתך ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תרופה לא חוקית
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לטלי שלום
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב. ובכך היה נמנע התיאור שלך על שימוש ללא מרשם רופא.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מתמשך חרדות חברתיות וכלליותאלמוני16/06/2018
שלום
אני בן 51 גרוש +2 וכמה שנים שאני משתמש בקלונקס 0.5 מ"ג ולמוגין 200מ"ג אובחנתי כאישיות גבולית
האמת אין שום שיפור תחלס בתופעות הדיכאון שעופפות אותי כבר שנים והחרדות המתמשכות בכל יום ורגע וגם חרדות החברתיות ונסיתי כמה כדורים במשפחות השונות ואף אחד לא באמת השפיע וגם לא התמדתי בהם
אני מאד רוצה להשתחרר ולהפסיק את ההתמכרות הנוראה בקלונקס ובכלל וזה נראה כבלתי אפשרי
אני מבקש יעוץ על טיפול טוב יותר מניסוי וטעיה של הפסיכיאטרים השונים בנושא הכדורים
כי זאת השיטה וכמובן כל כדור משפיעה רק אחרי חודש לערך.
ואי אפשר לבדוק את כולם
אני אדם נורמטיבי בחברה ועוסק כמהנדס רשתות בתחום המיחשוב
אני מרגיש שאין פיתרון ואני די מיואש מהחיים ומהשנים החולפות שאין שינוי במצבי הנפשי
אשמח לקבל יעוץ והכוונה שתשנה את חיי סוף סוף
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לאלמוני שלום
התרופות מיועדות לתקופה קצרה במצבך.
יש להכיר ולדעת כי : חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
וזה מה שיעשה את השינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ואבן לאורך זמןמיכל15/06/2018
נטילת ואבן לאורך זמן
דיון מתוך פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות
נטילת ואבן לאורך זמן
13:13 15/06/2018 | מאת מיכל
שלום. אני בת 40, נמוכה ושוקלת 42 קילו.למעלה משנה שאני סובלת מבעיית שינה. לפני שנה היה טריגר מסויים וגם כשחלף, המשיכה בעיית השינה. נעזרתי בואבן. התחלתי מחצי כדור, ירדתי לרבע , עד שנגמלתי. בהמשך השנה, כל לחץ קטן גרם לי לנדודי שינה ולכן לקחתי מידי פעם רבע ואבן שעזר.לפני כחודש וחצי שוב היו לי לחצים קשים שגרמו לי לנדודי שינה. אני לוקחת רבע עד חצי ואבן כמעט כל לילה לצערי. לפעמים עוזר מיד ואני נרדמת לשינה מקוטעת אבל ארוכה מספיק. לפעמים רבע ואבן לא עוזר ואני לוקחת עוד רבע.
אני מאוד חוששת מהתמכרות אבל לא יכולה להרשות לעצמי לא לישון כי אז אני מרגישה רע מאוד, הגוף נכנס לסטרס ולא מצליחה להירדם למרות העייפות הקשה.
ניסיתי פסיכולוגית שרק חפרה לי בקשיים ולא עזרה.
אשמח לדברים שיכולים להפחית את הדאגה והחשש מהתמכרות. גם אשמח לדעת אם
לפעמים אני לוקחת רבע ואבן, וכיוון שזה לא עוזר, אני לוקחת אחרי שעה וחצי עוד רבע ואבן, ההשפעה של זה על המוח, היא כמו של נטילת חצי ואבן בבת אחת פחות או יותר??
סליחה על החפירות, מאוד חוששת להתמכר. אני מנסה לגרד כל פעם פחות, אבל כיוון שלא נרדמת, מוסיפה אחכ עוד חתיכה....לצערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בואבן לאורך זמן
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018למיכל שלום
אכן יש חשש להתמכרות - שקשה צאת ממנה בהמשך.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
ואז גם יהיה יותר קל להמנע משימוש בתרופות באופן מתמכר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)