מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלטונין עם קלונקס הלידול וכדור לתופעות לוואי מתנגש?יעקב15/06/2018
מלטונין שיש לו גם השפעה של הרגעה או שלכל מלטונין יש כזו השפעה האם מתנגש עם קלונקס והלידול בזריקה ותרופה לתופעות לוואי של ההלידול
מהקבוצה של דקינט ורודנל אני לא זוכר את השם אוליי זה כדור של 5 מ"ג תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות לא רצוי
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018ליעקב שלום
פורום זה מיועד לטיפול בשיחות ולא לשאלות אודות תרופות.
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
הרי בזה מותר האדם מיתר היצורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקס מאניה דיפרסיה וnesמוטי14/06/2018
שלום רב.
אני מאובחן מזה 10 שנים עם מאניה דיפרסיה וכבר זמן רב מאוזן.
לוקח בקביעות:
אריאלי 30 מג
טגרטול 600 מג
דפלפט כרונו 1500 מג
קונצרטה 54 מג
בשנים האחרונות אני מתעורר באמצע הלילה עם רעב עז, לאחרונה גיליתי שיש שם לזה nes - הפרעת אכילה לילית.
אני כבר מזה חודשים מחפש פתרון אך ללא הצלחה.
ניסיתי לקחת טופמקס בהמלצת הרופא אך זה גרם לי לעצבנות לחוסר סבלנות ולמחשבות אובדניות.
שאלה ראשונה האם יש קשר בין הטופמקס והתופעות לוואי האלו?
שאלה שניה האם זה כתוצאה מתגובות בין תרופתיות?
ושאלה שלישית האם יש פתרון כלשהו להפרעות אכילה לילית.
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018למוטי שלום
אוכל לומר לך בבירור כי חשוב עד מאוד להעזר לא רק בתרופות אלא גם בשיחות עם איש מקצוע מיומן וטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר אנרגיה למרות הריטליןדגנית14/06/2018
הריטלין אכן עוזר אבל יש עדיין עודף אנרגיה ותזזיתיות יתר, צריך לשנות תרופה אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף אנרגיה מריטלין
ד``ר אליהו סמואל16/06/2018לדגנית שלום
אכן יש תופעה כזאת אולם לאחר שההשפעה של התרופה פגה אחר הצהרים.
לצורך התאמה יש צרוך ברופא בשר ודם. וכמובן לא רופא וירטואלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגמל מכדורי שינהאנונימית13/06/2018
בת 29.סובלת מנדודי שינה תקופה ארוכה של שנתיים .לוקחת אמביאן או בונדורמין לטיפול.
הבעיה היא שאני כבר מכורה לתרופות שינה האילו. כבר לוקחת אותם מס חודשים. ואם אני הולכת לישון בלעדיהם. אני לא ישנה כל הלילה וקמה בבוקר עם חולשה ותחושה שקשה לי לזוז.
אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד .רוצה לישון רגיל בלי תרופות. מצד שני. פוחדת לעשון ללא כדורי שינה.כי אז קשה לי מוטורית ופיסית לתפקד מרוב חולשה.
מה עליי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לכדורים
ד``ר אליהו סמואל16/06/2018לאנונימית שלום
כנגד התמכרות אפשר להלחם בכדורים גם כן. אבל רצוי להוסיף גם עזרה וליווי של שיחות.
זאת אגב אחת הסיבות לצורך בנקיטת זהירות מעודף שימוש בתרופות מסוג זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות הלוואי של רסיטליעקב11/06/2018
שלום רב
הנני בן 62 סובל מחרדות ואו סי די מזה שנים רבות, מטופל ברסיטל במינון של 40 מג חלפו 4 שבועות לתופעות הלוואי אינן חולפות, מדובר בנדודי שינה אי יציבות וכאבי ראש , במקביל ישנה הטבה בחרדות,אבקש את עזרתך!
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018ליעקב שלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ודפיקות לב משולב במשבררינת10/06/2018
שלום רב. בזמן האחרון אני חשה משבר רגשי אבא שלי חולה בדמנציה והוא במצב לא טוב ובכלל אני לא עובדת כרגע מרגישה ריקנות מחשבות שליליות הרופאה עשתה לי שינוי תרופתי והיא אמרה שזה יקח זמן היא נתנה לי השבוע עוד תרופה חדשה אני לא בטיפולים אחרים רק תרופתיים דיברתי עם הרופאה והיא אמרה שזה יקח זמן אבל רציתי בנוסף לטיפול התרופתי איך אפשר להתגבר על התופעות האלה ובמיוחד על הדפיקות לב החרדה,זה קורה לי בעיקר אחר הצהריים ושאני קמה בבוקר אני מרגישה מצוין אבל היום קמתי בבוקר עם משבר נפשי נוראי מכל מה שקורה לי. אשמח עם תתנו לי עצה בנוסף לטיפול תרופתי מה לעשות לגבי זה ואיך להרגיש יותר טוב זה מאוד חשוב לי אני לא רוצה לסבול אני רוצה להרגיש טוב אני מודה לכם ערב נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לרינת שלום
אפשר לדבר עם חבר טוב. עצה זאת מבוססת על ניסיון בן אלפי שנים בכל תרבויות העולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי נכנס לדיכאון אחרי החתונהשי10/06/2018
התחתנו לפני כמה חודשים, לא היו לו בעיות נפשיות לפני כן. חודשיים אחרי החתונה נכנס לדיכאון, כל ההתנהגות שלו השתנתה, התחיל לקחת כדורים אבל המצב לא משתפר. ניסיתי להיות שם בשבילו אבל הוא לא נותן לי, אני לא יודעת מי זה הבחור הזה, עם מי התחתנתי, אם זה בגללי?
בינתיים הוא חזר להורים שלו ואני לא יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי חתונה
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לשי שלום
מצב לא נדיר לרוב מדובר בנתונים הקיימים מלפני החתונה רק שאין מדברים עליהם.
חשוב שתבדקי כמה את מעוניינת להמשיך איתו, וכמה זה אפשרי בכלל. אסור לך להיתקע. חשוב שתפני לאיש מקצוע ליעוץ או טיפול שיעזור לך לא להתקע. טעויות קורות לפעמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן ניתן לקחת ציפרלקס?חיים08/06/2018
כמה זמן ניתן לקחת את הכדור ?
האם שימוש רציף בכדור למשך יותר משש - שבע שנים מזיק / מסוכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופה זמן ממושך
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לחיים שלום
אין מחקרים על כך אולם רצוי להשתמש בתרופה זמן שאינו ארוך כל כך. ולכן ההמלצה לטיפול בשיחות כנלוות לטיפול התרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במינון ציפרלקס וציפראמילדניאל07/06/2018
1. אני מתחיל לקחת ציפרלקס לאחר כמה שנים שלקחתי ציפראמיל( בהוראת הרופא). ורציתי לדעת האם אני יכול לעבור ישר מ40 מ"ג ציפראמיל שלקחתי כל יום ל20 מ"ג ציפרלקס(למחרת, לא באותו יום) מכיוון שיש להם את אותו חומר פעיל? או שאני צריך להתחיל עם מינון נמוך מאוד של 5 מ"ג ואז לעבור ל10 ורק אחרי שבוע לעבור ל20 מ"ג? עלול להיות סכנה אם אתחיל לקחת ישר 20 מ"ג ציפרלקס? 2. מה היחס הנכון בין ציפראמיל לציפרלקס? 20 מ"ג ציפרלקס = 40 מ"ג ציפראמיל? לידע כללי, האם 20 מ"ג ציפרלקס זה המינון המקסימלי שנותנים בכדור הזה? 3. יכולות להיות לי תופעות לוואי חדשות בציפרלקס שלא היו לי כשלקחתי ציפראמיל? 4. יכול להיות לי גם ההפך - כלומר שיפור בתופעות לוואי ממה שהיה לי כשלקחתי את הציפראמיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה עם ציפרמיל
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לדניאל שלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לצאת מהמיטה אשמח לכמה שיותר עצותאייל07/06/2018
מזה שבועות "הולך" לישון אצל חבר וזאת בכדי שהוא יעיר אותי בבוקר .
אני יודע שזה לא פיתרון או התמודדות .
העייפות ברובה בעיקבות נטילת הלפונקס . אמרו לי לא לתלות זה בתרופה .
אוקיי אז מה אני עושה עם זה ..
מפחד להתחייב להגיע בשעת בוקר יחסית למקומות כל שהם .
אשמח לעצות מה שיותר ומניסיונכם .
תודה ויום טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת לפונקס
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לאייל שלום
הלפונקס ניתן רק במצבים קשים... ואני מניח שהאבחנה היא בעצם הסיבה לקשיי הקימה. אולם חובה להתיעץ עם הרופא שלך. שוב לפונקס לא נותנים לכל אחד- זאת תרופה מיוחדת עם השגחה והקפדה מיוחדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה כאילו לא מחוברתליאת07/06/2018
היי אני בת 39 בריאה בלי בעיות רפואיות
לאחרונה אני במצב נפשי רע מאודבגלל המצב הזוגי .אני כל יום במחשבות איך עוזבת את הבית אבל בגלל מצב כלכלי מושכת יום ועוד יום.לאחרונה גיליתי כי הברזל בדם שלי נמוך מאוד מאוד. אני נותלת כדורי ברזל כיום.
מה שאני רוצה לשאל זה : אני עובדת בעבודה חדשה מזה 4 חוד' אני עובדת בסדר, אני עובדת המון עם אנשים , שמות של אנשים והמח שלי כאילו לא סופג את השמות את הסיטואציות כאילו אני קולטת את המידע הוא לא נכנס לי לתודעה כמו שאני תמיד רגילה שהכל יושב בראש חזק וטוב. אני לא זוכרת שמות אני מאבדת ריכוז מהר . בכלל מרגישה שהכל עובר על ידי .
רק אציין שמבחינת ניהול הבית והילדים אני לא השתניתי עושה הכל מה שצריך ומשתדלת שהכל יהיה כמו תמיד.
אשמח לתשובה עזרה . מה עושים האם המצב שלי זה עירוב של חוסר ברזל עם מצב נפשי לא טוב האם אחר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל ומצב נפשי
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לליאת שלום
יש להמשיך בטיפול בחוסר הברזל. שכן זה חלק מהסיבות למצבך.
מאידך חשוב לפתור את הבעיה הזוגית ולפנות בהקדם לטיפול כדי לעשות סדר.
חבל לסבול אם יש פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש להמשיך בטיפול?דנה04/06/2018
שלום, עקב עייפות לא מוסברת , תשישות , מעט חרדות ,הרופא המליץ על ציפרלקס .השתמשתי במינון של 5 מ"ג כשבועיים ואני משתמשת במינון של 10 מ"ג כמעט חודש ללא הטבה משמעותית .אולי להפך אני מעט עצבנית ועדין עייפה ואין לי חשק לדברים שפעם אהבתי .יש לציין שאני לא הייתי ולא נמצאת בדיכאון אלא חשה בדאגה לבריאות שלי .
האם מומלץ להמשיך בטיפול פרק זמן נוסף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בתרופה
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לדנה שום
אין הפורום עוסק ביעוץ תרופתי. יש לפנות לפורום המתאים.
אולם אוכל לומר בבטחה כי כדי שהטיפול התרופתי יהיה מקסימאלי בתוצאותיו יש להמליץ בחום רב להוסיף גם טיפול בשיחות.
הרי איננו חיותהשפה מאפשרת תובנות והסמלה של מציאות חיים. כלים העוזרים לנו להתמודד עם בעיות רגשיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIPRALEX כטיפול בדיכאון לאחר הפסקת קנביסד"ר דיקשטיין MD03/06/2018
לאחר כשנה של שימוש בקנסיס (אצל קרוב משפחה) שגרם להופעה של מניה, הופסק לחלוטין השימוש בקנביס לפני כחדש אך כעט יש דכאון שמגיב לטיפול בזנקס.האם יש סכנה לחזרה של המניה אם יקח CIPRALEX.האם MOOD STABILASER היא חובה במקרה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לרופא המכובד שלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צער על סבתא שנפטרהאור03/06/2018
שלום. סבתי ז"ל נפטרה לפני שבוע. ומאז אני לא מפסיקה לבכות. על לכתה אך בעיקר על שלא הקדשתי לה מספיק זמן. סבתי בילתה איתנו ימים ולילות בילדותינו. בעשר השנים האחרונות גרתי רחוק ממנה והייתי עסוקה בהקמת משפחתי. שנים אלו היו מאד אינטנסיביות עבורי. 3 הריונות צפופים שבשלושתם הרגשתי מאד רע, עם כל ילד הייתי בבית מעל שנה, בעלי נוסע לחו"ל מדי חודש במסגרת העבודה ועוד. ולמרות כל זאת, אני כועסת על עצמי ומרגישה מאד רע שלא השכלתי למצוא את הזמן לסבתי היקרה זיכרה לברכה. אני רואה את תמונותיה ובוכה, חושבת עליה ובוכה. מבינה שזה עונשי על התנהגותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי באבל
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לאור שלום
את מבטאת צער על מות אמך עם רגשי אשמה. אין טבעי מזה אולם גם יש לשים לזה גם גבול ולנמק לעצמך סיבה להמשיך הלאה את החיים. רק שזה לא יהפוך לדיכאון.
בהצלחה, ושלא תדעו עוד צער.
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאולים קבועים - סיבה לדאגה?אור03/06/2018
בת הזוג שלי התחילה לעשות לעצמה ריטואלים קבועים שאם היא לא עושה אותם היא מרגישה אי נוחות. זו תופעה חדשה שלא הייתה בעבר. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטואלים קבועים
ד``ר אליהו סמואל05/06/2018לאור שלום
מדובר כנראה בתופעות כפייתיות.
הדבר גורם לסבל ואבדן תפקוד. אפשר להירפא מזה.
רצוי לגשת לפסיכיאטר לצורך הערכה והמלצות טיפול. חבל לסבול אם יש פתרון.
בהצלחה, ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)