פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי במים
    יניב
    12/07/2009

שלום רב.

שמעתי שיש דבר כזה "טיפול פסיכולוגי במים" (שכחתי מה שמו המקצועי, מצטער). מה זה אומר בדיוק ואיך המים אמורים להרגיע הפרעות נפשיות אצל האדם?

תודה וערב מצוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי במים

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי במים

יעל צמרת
    12/07/2009

שלום יניב,

למים יש איכויות תרפויתיות נהדרות, שמביאות להרפיה בשל התנגדות לתנועת הגוף במים, תחושת ציפה ויש כאלה שחשים המון שקט במים. אולי אתה מתכון לוואטסו שזה טיפול שיאצו במים?
    אך אני לא מכירה טיפול פסיכולוגי במים.

בהצלחה.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שהוא התכוון להידרותרפיה?

נאוה
    16/07/2009

נראה לי שזו היתה הכוונה (ניחוש, לא יותר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרותרפיה היא לא טיפול פסיכולוגי

זאב
    21/07/2009

הידרותרפיה היא טיפול הנעשה בתוך המים, אך הוא אינו כולל - עד כמה שידוע לי - שיחות נפש עם המטופל, כך שההגדרה לא לגמרי מדוייקת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימודי פסיכותרפיה גוף- נפש
    חגית
    23/06/2009

אשמח אם תוכלו להמליץ על מסגרת לימודית המיועדת למטפלים, ונותנת הכשרה בתחום פסיכותרפיית גוף-נפש.

לקביעת תור
    סגירה
    ימודי פסיכותרפיה גוף- נפש

הוספת תגובה

• לימודים

יעל צמרת
    24/06/2009

שלום חגית,

מנסיוני האישי אוכל לומר לך שמכללת רידמן מאוד רצינית ומקצועית בתחום של פסיכותרפיה גופנית. אך היום יש מספר בתי ספר טובים מאוד לפסיכותרפיה גוף - נפש וכל בית ספר מלמד בגישה שלו. אני לא מכירה את כולם כדי שאוכל להמליץ ומציעה לך לבדוק לאיזה בית ספר את יותר מתחברת ואיזו גישה יותר מתאימה לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה ? דיכאון ?
    יעל
    21/06/2009

לפני מספר חודשים חוויתי התקף חרדה בעקבות בעיות בריאותיות לא משמעותיות ולאחר תקופה מאוד לחוצה.
    לאחר ההתקף הרגשתי כאילו סופי קרב.
    מאז חיי השתנו.
    אני מרגישה ניתוק רגשי ממה שקורה סביבי ואפילו מילדי, איני מתעניינת בשום דבר, אני מפחדת להיות לבד עם עצמי, השינה שלי אינה סדירה,, אני מוטרדת ממחשבות כמו משמעות החיים, כל אירוע קטן מפיל אותי וכדומה.יש לי התקפי חרדה במהלך היום, אני הולכת לעבודה אבל ממש מרגישה פחד לפני היציאה לעבודה ולפני החזרה הביתה אני מרגישה כאילו העולם לא ברור יותר .....

האם פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור לי לטפל בבעיה ואיך ?

תודה

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה ? דיכאון ?

הוספת תגובה

• ליעל

עינבל פנחס-פרג
    21/06/2009

שלום לך יעל

נשמע שעברת חוויה מאוד מטלטלת. את כותבת שהתקפי החרדה התחילו עקב בעיות לא משמעותיות אבל נראה שהאוסף של הגורמים השונים (בריאות ולחץ בכלל) היו יותר מידי בשבילך.
    ניתוק רגשי הוא סוג של מנגנון הגנה שיכול להופיע כתגובה לסטרס גבוה מידי ולהצפה רגשית.

פסיכותרפיה גופנית יכולה מאוד לעזור לך, קודם כל כדי להרגיע את המערכת, יצירת מקום בטוח והחזרת האמון בגופך. וכמובן לעבד את הרגשות והמחשבות המתלווים לכך.
    אני מציעה לך לפנות לטיפול, עדיף שלא תחכי. אין צורך להשאר לבד עם התחושות האלה כי בהחלט ניתן לעזור לך.

כל טוב
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים מה מקצועויתו של המטפל
    רחל
    12/06/2009

מה ההכשרה הנדרשת מפסיכותרפיסט גופני ואיך בודקים אם הוא מקצועי ?

הוספת תגובה

• מקצועיות מטפל

עינבל פנחס-פרג
    13/06/2009

שלום לך רחל

מקצועיות מטפל נמדדת ברצינות מקום לימודיו, במשך השנים שלמד ובנסיונו. ישנם מוסדות המלמדים פסיכותרפיה גופנית במשך 5 שנים וישנם שמלמדים הרבה פחות. יש מקומות שהסטודנטים מחויבים לעבור סטאז' ולקבל הדרכה מקצועית לפחות בתחילת דרכם.
    זוהי זכותך לשאול מטפל שאת פונה אליו מהי ההכשרה שלו, איפה למד וכמה זמן, ולבקש לראות תעודות. כמו כן האם יש לו התמחות מסויימת.
    יחד עם זאת, למרות שמוסדות לימוד רציניים משתדלים לתת הסמכה רק למטפלים שעומדים בדרישותיהם, טיפול טוב שיתאים לך תלוי גם באישיותו של המטפל. לכן עלייך להוסיף בבחירת המטפל את התרשמותך האישית או לנסות לקבל עליו המלצות ממי שהפנה אותך אליו.

שבוע טוב ושיהיה בהצלחה ,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות
    מיכל
    30/04/2009

שלום
    אני סובלת כניראה מחרדה כל שהיא שבמקרים מסויים ממש משתקת אותי פיזית (נכנסת לפניקה)
    במעבר בכביש כשישנן מכוניות ואותה הרגשה גם מעבר בין אנשים שנימצאים בשני צדדים,
    והכי מטריד ומעצבן זה כשאני מנסה לנהוג יש קטעים שגורמים לי להיכנס לפניקה וזה כבר סכנת חיים ולכן אני ממעיטה לנהוג, אני לא אוהבת את ההרגשה הזאת זה תוקע אותי בחיים ולא נותן לי מרחב להתפתח ממש לא משרת אותי ההיתי בטיפול פסיכולוגי עזר לדקה וחצי והתייאשתי, הייתי בטיפול קנסיולוגי ועדיין לא מוכנה לגמרי לשחרר את הפחד שקיים שם.

מחפשת טיפול שיעזור לי לעבד את זה באזור הדרום: גן יבנה או אשדוד.

תודה מראש
    מיכל חכים

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

עינבל פנחס-פרג
    30/04/2009

שלום לך מיכל

נשמע מדברייך שהחרדה אכן דומיננטית בחייך ומשפיעה על סיטואציות חיים רגילות.
    חשוב לטפל כדי להחזיר את חייך למסלול מאוזן.
    ישנן שיטות טיפול שונות. מנסיוני, פסיכותרפיה גופנית יכולה מאוד להועיל ולתת לך כלים להתמודדות בחיי היומיום.
    על מנת לקבל המלצה למטפלים את מוזמנת ליצור קשר במס' הטלפון שלמטה.

בברכה,
    עינבל פרג
    052-8712414

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אבל
    הדר
    20/04/2009

שלום!
    אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולגי על מנת להתמודד עם חווית אבל (מות אמא). אני מתלבטת האם ללכת לפסיכולג קליני או ללכת לפסיכותרפיה גופנית. אשמח לשמוע האם לדעתכם יש למטפל בפסיכותרפיה- גופנית מספיק ידע נדרש בשביל להתמודד עם דבר זה? אני מאמינה ברפואה משלימה, אך אני פוחדת שלפסיכולוג קליני יהיה יותר ידע מאשר מטפל עם תעודה.
    אשמח לשמוע את דעתכן.
    תודה רבה רבה!!
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אבל

הוספת תגובה

• טיפול באובדן

יעל צמרת
    20/04/2009

שלום הדר,

קודם כל אני רוצה לחזק אותך על החלטתך ללכת לטפל בעצמך ולהתמודד עם האבל על אמך. אני חושבת שיש בכך המון אומץ. אני חושבת שללכת לטיפול בפסיכותרפיה גופנית זה מצויין בדיוק כמו ללכת לפסיכולוג, (ולדעתי) אף יותר, כיוון שפסיכותרפיסט גופני -נפשי עובד עם כלי משמעותי ביותר- הגוף. התמודדות עם אבל נושאת בתוכה המון כאב, עצבות, פחדים וכמובן - מפגש עם המוות, זו חוויה טראומתית לכל אדם. רגשות אלו נמצאים בגוף ופעמים רבות יוצרים תחושות (שממש מורגשות פיזית ורגשית) לא נעימות ואף קשות. לכן מטפל פסיכותרפי - גופני משלב שיחה ויחד עם זאת התמקדות בגוף ובכך ניתן ליצור פורקן אנרגטי, פיזי וריגשי שכלוא לנו בגוף בעקבות הטראומה.
    פסיכולוג עובד עם כלי אחד וזה שיחה ואז הרבה אנרגייה, רגשות, תחושות נאגרות ונשארות תקועות לנו בגוף. לרוב הטיפול בפכיסותרפיה גופנית קצר וממוקד מול טיפול פסיכולוגי שיכול לקחת יותר זמן.

חשוב לגלות את המקומות החיים בתוכך ולזכות שהם קיימים מול תחושת האובדן וחווית המוות.

מקווה שעזרתי לך בהתלבטות
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

הדר
    21/04/2009

שלום יעל, ותודה רבה על התשובה!!
    ברשותך, יש לי שתי שאלות..
    הראשונה- אשמח לדעת מה ההבדל בין פסיכותרפיה גופנית לבין טיפול בתנועה אצל פסיכולג קליני?
    השאלה השניה היא (למרות ששאלתי אותה כבר, אבל בשביל להיות בטוחה, כי אני די מסתמכת על מה שאת אומרת לי פה..) האם למטפל של פסיכותרפיה גופנית יש מספיק ידע בשביל להתמודד עם נושא כזה- של אבל?!? או שהם יותר מוכשרים לעבודה פנימית וכדו'? אני ממש פוחדת ללכת למטפל שלא יהיה מספיק מקצועי או שלא ידע מספיק על הנושא..

אלפי תודות,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

יעל צמרת
    22/04/2009

שלום לך הדר,

אני אענה קודם על שאלתך הראשונה, למיטב ידיעתי והכרותי את הפסיכולוגיה אין פסיכולוג קליני שמטפל בתנועה. הכלי של הפסיכולוגיה הוא השיחה, ייתכן שיש כאלה שישלבו דימיון מודרך,ציור.. אך הפסיכולוג נמנע ממגע ותנועה כאתיקה מקצועית. ייתכן שיש פסיכולוג שמשלב אני לא מכירה ולא שמעתי.
    לגבי שאלתך השנייה. כיום יש בשוק לא מעט בתי ספר ומטפלים בפסיכותרפיה שיקראו לה גופנית / הוליסטית/ רוחנית וכו'.. ולכן חשוב שאת תוודאי עם המטפל/ת שתמצאי לעצמך במה מטפל, היכן למד/ה, כמה זמן לימודים, כמה זמן עוסק/ת בתחום. כדי לוודא שיש ניסיון וידע ושלא תגיעי למישהו שלמד שנה ומטפל חודשיים . ישנם בתי ספר לפסיכותרפיה גופנית שמלמדים שנה- שלוש וישנם שמלמדים ארבע - חמש, וזה הבדל משמעותי. והדבר הכי חשוב לדעתי, כשתיצרי קשר עם מטפל/ת תוכלי לראות האם אכן מתאים לך, האם נראה לך מקצועי, עם נ יסיון. כי כן יש מטפלים בפסיכותרפיה גופנית נהדרים עם ידע וניסיון רב.

אשמח לעזור על כל שאלה

יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ליאת
    07/04/2009

שמי ליאת אני מעסה רפואית ומדריכת מחול בת 26. לאחרונה אובחנה אצלי דלקת פרקים, ולצד זה ,אני סובלת ממועקה נפשית כללית ,ומחשבות"לא טובות".אני מרגישה שאני זקוקה לטיפול מקצועי אבל משאביי הכלכליים מאד מוגבלים כרגע,כי אני לא עובדת.
    האם ניתן להמליץ לי על מטפלת או אולי על מישהי שעושה סטאז' ואז המחירים סמליים.?
    הרבה תודה על הסיוע.
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מטפלים

יעל צמרת
    10/04/2009

שלום לך ליאת,

ידוע לי כי במכללות בתחום הרפואה המשלימה יש דבר הנקרא "קליניקות", שזה למעשה סטאז' של סטודנטים במכללה על אנשים מבחוץ (לא רק סטודנטים), בקליניקה יש מספר מפגשים מינימאלי במחיר סימלי. ידוע לי כי במכללת רידמן ישנו סטאג' כזה גם בפסיכותרפיה גופנית.
    אך במידה ותרצי המלצה מקצועית במחירים סימליים, תוכלי לפנות אלי או לענבל להמצלה.

חג שמח
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכותרפיה
    מרינה
    30/03/2009

שלום
    אני רוצה להתחיל לימודי תעודה בפסיכותרפיה במכון מגיד, האם התוכנית שלהם טובה למי שיש לה תואר ראשון בפסיכולוגיה? אשמח לחוות דעת...

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי פסיכותרפיה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכותרפיה

יעל צמרת
    30/03/2009

שלום פזית,

אני אישית לא מכירה את מכון מגיד ואת סגל המרצים, בפסיכותרפיה דרכים שונות לטיפול ולכן חשוב יותר לדעת במה את רוצה להתמקצע?

יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

עינבל פנחס-פרג
    30/03/2009

שלום לך,

בהמשך לתשובה לעיל, תוכנית הלימודים של מכון מגיד מתבססת ומעמיקה בגישות הפסיכודינמיות.
    פסיכותרפיה גופנית נשענת יותר על גישות טיפול הומניסטיות והוליסטיות ומשתמשת בגוף כמקור מידע נוסף. לכן במקביל לתהליכים רגשיים פסיכותרפיה גופנית עובדת גם עם תחושות הגוף הפיסי והמטפל בשיטה זו יכול לבחור לעבוד עם מטופל בטכניקות שונות של מגע ותנועה, בנוסף לשיחה וכלים השלכתיים נוספים.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

בברכה,
    עינבל פרג
    פסיכותרפיסטית גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לחיים
    רונה
    22/03/2009

שלום, לפני 7 שנים הייתה לי מערכת יחסם ארוכה ורצינית, שנמשכה 3 שנים ואף היינו לפני חתונה. בסופו של דבר נפרדנו ומאז היו לי פה ושם קשרים קצרים שהחזיקו שלושה - חמישה חודשים. אני מאוד רוצה מערכת יחסים רצינית, אני בת 35, רוצה להקים משפחה ודי מתוסכלת מהמצב..

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לחיים

הוספת תגובה

• זוגיות לחיים

יעל צמרת
    22/03/2009

שלום לך רונה,

קראתי את פנייתך ואני מבינה את התיסכול שלך. נשים רבות שמגיעות לגילאי השלושים פלוס ועדין רווקות מאוד מתוסכלות מכך, הן מהרצון להקמת התא משפחתי והן מסיבת השעון הביולוגי.
    לפי מכתבך נראה כי משהו קרה מאז הפרידה מהקשר הרציני. אין לי מושג מהי סיבת סיום הקשר, אך נראה כי משהו בך נסגר מאז. חשוב לראות מה עומד מאחורי סגירות זו שלא מאפשרת לך בניית קשר חדש וכן לראות מדוע הקשרים הם קצרי טווח.
    הייתי מציעה לך להעזר בתמיכה מקצועית כדי שתוכלי לחקור ולהיות מודעת יותר מה קרה בסיום הקשר שסגר אותך ואיך תוכלי לבנות קשרים חדשים וכמובן לתיסכול שאת חשה.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור
    מורן
    13/03/2009

הבן שלי סובל מאסטמה של העור והרפואה מציעה לנו לקחת סטרואידים. שמעתי שטיפול בשילוב גוף יכול לשפר את המצב האומנם?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה של העור

הוספת תגובה

• אסטמה של העור

עינבל פנחס-פרג
    13/03/2009

שלום מורן,

ישנם טיפולים שונים ברפואה משלימה היכולים לסייע ולהקל. מנסיוני פרחי באך יכולים להקל על בעיות נשימה בכלל וכן על בעיות עור. אך יש גם טיפולים נוספים, כגון רפואה סינית. אני ממליצה לך לפנות ליעוץ במחלקה לרפואה משלימה בקופת החולים שלך ושם יוכלו להתאים לבנך טיפול על פי גילו.

רפואה שלמה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת בגוף שלי
    ענבל פנחס פרג
    12/03/2009

שלום יש לי בעיה שמלווה אותי ביום יום. יש רגעים ביום שאני מרגישה נבוכה עם הגוף שלי. זה קורה לי בעיקר כשאני נמצאת בעבודה בסביבת אנשים וכשזה מתגבר אני יושבת בכיסא ומרגישה כמו שיתוק שקשה לי מאוד לקום ממנו. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת בגוף שלי

הוספת תגובה

• תשובה לאני

עינבל פנחס-פרג
    12/03/2009

שלום לך אני

נשמע ממה שאת מתארת כי הרגשת הבושה מובילה לסימפטום של חרדה.
    אני מרגישה שחסרים לי פרטים כדי שאוכל לענות לך. את מציינת שתחושות אלו מופיעות ברגעים מסוימים ולא תמיד. מתי זה קורה? האם יש דבר מסוים שמעורר אותם?
    אשמח אם תרחיבי.

בברכה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ענבל פנחס פרג
    13/03/2009

לענבל תודה על התייחסותך. באמת יש לי כל מיני תופעות כאלה, אני לא זוכרת ממש ממתי זה התחיל. פעם שקלתי כמעט 20 קילו יותר מהיום ואולי זה קשור. אני עובדת בסביבה של גברים ולפעמים נראה לי שמסתכלים עלי ועל איך שאני נראית, פעם לא היו מסתכלים עלי וזה מביך אותי מאוד. זה קורה לי בעיקר כשמסתכלים עלי ובמצבים שיש סיכוי שיהיו שיחות שלא קשורות רק לעבודה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עינבל פנחס-פרג
    13/03/2009

שלום אני

נראה שעברת שינוי משמעותי בחיים. רגשות של מבוכה במצב כזה הם טבעיים. נעשה שינוי פיזי אך יתכן שהשינוי עדיין לא הופנם מבחינה רגשית. לפעמים ההפנמה יכולה לקחת זמן מה.
    פעמים רבות שומן עודף משמש לאדם סוג של הגנה (רגשית), ולאחר ירידה במשקל יכולה להתעורר תחושה של חשיפה. כאשר השינוי במשקל ניכר, באופן טבעי הוא יכול לגרור מבטים ואולי גם מחמאות. את מתארת מצב של חוסר נוחות גדול עד כדי שיתוק, אני מבינה שאלו תחושות מטרידות. כשזה קורה נסי בתור התחלה לא להיות עסוקה בלקום אלא קודם ליצור תנועה קלה תוך כדי ישיבה. את יכולה לעשות זאת על ידי מגע של כפות הידיים אחת בשניה או בירכיים ובברכיים, בהתמקדות של תשומת הלב בכפות הרגליים שנוגעות ברצפה, בלקיחת כמה נשימות עד להרגשה רגועה יותר ולהרגשה חיונית יותר של הגוף, וממצב זה לנסות לקום.

עשית צעד אמיץ, כל הכבוד לך. הייתי מציעה שתמצאי לך תמיכה לשינוי זה (גם לשינויים חיוביים צריך לפעמים תמיכה). שיתוף ברגשות ובתחושות עם חברים טובים, משפחה או אנשים שעשו צעד כזה גם כן, יוכל לסייע לך לקבל בברכה את השינוי הגופני ולשמוח עליו.

שיהיה בהצלחה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבל פנחס פרג
    13/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הפרידה
    אילן
    04/03/2009

שלום, לפני שלושה חודשים נפרדתי מבת זוגתי, הפרידה הייתה קשה ולא נעימה עבורי. היום אני מרגיש שאני מאוד כועס עליה ופגוע. לאחרונה אני חש לחץ בחזה וזה קצת מלחיץ אותי. שסיפרתי לידידה קרובה היא חושבת שהלחץ הוא בעקבות הפרידה והרגשות שיש בי אליה היום, האם באמת יכול להיות שיש קשר ?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הפרידה

הוספת תגובה

• השפעת גוף-נפש

יעל צמרת
    04/03/2009

אילן שלום,

המושג גוף-נפש מבדר בדיוק על המצב שאותו אתה מתאר.כאשר אנו צוברים בתוכינו רגשות
    ולא נותנים להם ביטוי, הם יותרגמו ע"י הגוף לתחושה לא נעימה, כאב או מחלה.
    כמו שאנו נצבור בתוכינו מחשבות טורדניות, דאגות שיכולות להפוך לכאב ראש, סחרחורת ועוד תופעות.
    אני ממליצה לך להפגש עם פסיכותרפיסט על מנת לתעל רגשות ולעבד את חווית הפרידה.וכמובן אם הלחץ ממשיך ואנך חש בטוב, פנה לרופא לבדיקה שגרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים בזמן שינה
    עינת
    12/02/2009

בת זוגתי הסבה את תשומת ליבי שאני חורקת שיניים בלילה. באמת שמתי לב שבמהלך היום יש לי מתח באזור הפה. האם אפשר לעשות עם זה משהו ללא שימוש בתרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים בזמן שינה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים

עינבל פנחס-פרג
    12/02/2009

שלום לך עינת,

חריקת שיניים נובעת ממתח בלסתות, דבר אשר שכיח אצל חלק ניכר באוכלוסיה. מתח זה יכול לנבוע ממספר גורמים שונים. למשל:כעס כלשהוא שקיים בנו ולא נתנו לו ביטוי.
    בתור התחלה על מנת להקל ניתן לעשות מימיקות שונות בפנים עם הלסתות וניתן לשלב הוצאת קול (צלילי a, o, i). במידה ואת חשה כי מתח זה מפריע מדי בחיי היומיום והיית רוצה לטפל בשורש הבעיה, אני מציעה לך לפנות לפסיכותרפיסט המשלב עבודת גוף.

בהצלחה,
    עינבל פרג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות באזור הגרון
    שירה
    07/02/2009

ערב טוב אני עוסקת בהוראה ומשתמשת רבוה בקולי, אין הכוונה שאני צועקת, אלא לשם דיבור. בחודשיים האחרונים אני מרגישה את הגרון יותר נפוח וסובלת מצרידות. רציתי לשאול מה זה אומר בגישה של הפסיכותרפיה גופנית ? אילו כלים אני יכולה לקבל כדי לטפל בגרון ? תודה רבה שירה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות באזור הגרון

הוספת תגובה

• טיפול בקול

יעל צמרת
    08/02/2009

שירה שלום,

קראתי את שאלתך והייתי מציעה לך: 1. קודם כל לבדוק אצל רופא אא"ג לבדוק שאין יבלות או דלקת במיתרי הקול
    2. כדי למנוע חזרה של התופעה ממליצה לך לפנות לקלינאי תקשורת או למטפל שההתמחות שלו היא עבודה עם קול, כדי לדעת להשתמש נכון בנשימה בזמן הפקת הקול.
    3. במידה והיית רוצה לפנות לטיפול של פסיכתרפיה גופנית, יכול הטיפול לעזור ולהרחיב את הנשימה ולמצוא שימוש רחב יותר בקול. אך כרגע חשוב יותר לבדוק אצל רופא וקלינאית תקשורת.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת כאבים בזמן מחזור
    דנה
    01/02/2009

ערב טוב! אני סובלת מכאבי מחזור קשים והדבר היחידי שעוזר לי זה כמות לא מעטה של כדורים בשלב זה של החודש. הייתי רוצה לדעת, האם יש דרך אחרת להפחית את הכאבים, וכך להפחית את מינון הכדורים? תודה, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת כאבים בזמן מחזור

הוספת תגובה

• כאבי מחזור

עינבל פנחס-פרג
    02/02/2009

דנה שלום

בזמן ווסת הגוף צריך מנוחה רבה יותר מהרגיל, דבר שבחיים המערביים לא תמיד אנחנו מאפשריםזאת לעצמנו. נסי להוריד הילוך במידת האפשר.
    ישנם תרגילים שונים היכולים להקל.
    מס' דוגמאות:
    1. לפני קבלת הווסת - טפיחות עדינות על אזור פנים הירך, זאת על מנת להזרים דם לאזור.
    2. ניתן להניע את האגן בתנועות עגולותלאט ו בעדינות לכל הכיוונים בליווי הנשימה והוצאת קול.
    3. לשכב או לשבת (גם מול הטלויזיה) בתנוחה נוחה ולחמם את האזור הכואב. במשך מספר דקות לנשום נשימות עמוקות, שאיה דרך האף ונשיפה דרך הפה.

שיהיה בהצלחה.
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה