מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליעל צמרתאני31/12/2011
היי יעל,
כתבתי כאן לאחרונה לפני 4 חודשים . אני מקווה שאת זוכרת אותי.
שבועיים לאחר שכתבתי כאן אבי נפטר בבית אבות. במהלך השבעה הגיסה שלי מאוד פגעה בי ואמא שלי נתנה לה לגיטימציה וזה גמר אותי. המשפחה שלי המורחבת שהייתה מקום חם בשבילי כבר לא כזו גם כי האחיינים כבר גדלו ואין הרבה מפגשים. ועכשיו יש בי את הפחד שאמא שלי תלך מהעולם לא תשאר יותר משפחה אולי.
המשפחה של בעלי בכלל לא מגובשת ובקושי מתראים ושואלים אחד על השני.
אין לנו הרבה חברים ובעלי הוא לא תקשורתי בכלל. וגם בזוגיות אני מרגישה איזשהו שעמום. למרות שהוא בן זוג טוב לב ותומך. אני בכל זאת מרגישה בדידות ענקית אני מרגישה שאני צריכה משהו גם מעבר למשפחה הפרטית שלי.
הרבה פגיעה באגו שלי עברתי החל מהילדות שלי וכנראה פיתחתי מנגנוני הגנה להשאר לבד כדי לא להפגע. שהתחתנתי גם התחקתי מאנשים שלא ישאלו מתי אהיה בהיריון אחר כך התרחקתי שלא ישאלו לגבי עבודה.
עוד חודש אהיה בת 40 ואני מרגישה נורא ואיום שאם לא אעשה דברים עכשיו אז אולי לעולם לא אעשה. אני רוצה עוד ילדים ורוצה קריירה שתתן לי סיפוק ופרנסה וחברים טובים מסביב. אני רוצה להיות אשת עשייה ויצירה.
הצטרפתי לקבוצת אימון על מנת למצוא בהירות בחיים שלי. אני חושבת גם להצטרף לקבוצת התעמלות ואולי גם שחיה או עוד איזה קורסים. אני הולכת מחר לשים את התינוקי שלי במשפחתון ויוצאת לדרך להשקיע בעצמי וכל כך כל כך מפחדת. להכנס לדכאון ולא להצליח.
הדברים שכתבת לי עד היום כל כך נגעו בי שהרגשתי צורך לחזור ולכתוב.
את שאלת אותי איך עברתי את הלידות ועוד דברים שאת רוצה לשאול אז אני חייבת לציין כאן משהו שהלידה השניה שלי הייתה טראומתית לחלוטין. את שני הלידה עבתי בניתוחים. בלידה השניה רצו לנתח אותי שוב בגלל הסתבכויות ורצו לשים לי זונדה והייתי מחוברת לאינפוזיה וכל הזמן נגעו בי בבטן שכאבה לי ועוד עברתי ברית עם הבן שלי וכל זה הייתה חוויה כל כך כואבת. הכי כואב שאני נזכרת איך שראיתי את אבא שלי שוכב בבית חולים שהידיים שלו קשורות ומחובר לזונדה. הרגשתי שלי היה את הכוחות להתנגד ולהתגבר אבל לאבא שלי לא היו. אני מרגישה מרוסקת, שבורה, שאני קמה בבוקר אני אומרת לעצמי שאני רוצה להעלם מהעולם אבל אני נשארת פה רק בשביל הילדים שלי שאני כל כך אוהבת אותם.
יעל יקרה, השתפכתי פה המון. תודה על המקום והמרחב המחבק.
אני!
שתהיה לך שנה אזרחית קסומה עם הרבה עשייה ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל צמרת - תגובה
יעל צמרת31/12/2011היי אני,
לאחר פריקה כזו אני לא יכולה שלא להתייחס. קודם כל תודה וריגשת אותי מאוד. אין ספק שעוברת עלייך תקופה קשה מאוד: פרידה מאבא, פרידה ממשפחה וגם רצון להיפרד מחלקים שבך. אז זה נחווה כדיכאון או דכדוך או משבר אמצע או אנרגיה חלשות (אני לא מכירה מספיק וגם יש כל מיני דרכים להסתכל על "דיכאון"). לצד זה יש הרבה חלומות, תשוקה לעשייה ויצירה - תשוקה לחיות. הגלים האלו קורים לנו הרבה בחיים ולעתים הם קשים מנשוא. אני מאחלת לך לקראת השנה החדשה ולקראת גיל 40 שתמצאי את המקומות שעושים לך טוב (גם אם זה לא משפחה) שתעזי לחלום ולהגשים את לחומותיך.
שנה מקסימה
שנה של עשיית ויצירה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםע.27/12/2011
זאת אני מהשאלה הקודמת. תודה על התשובה הרצינית.
סיפרתי על הפורום שלכן לקרוב משפחה שלי, שהוא גם חבר טוב. הוא ביקש שאשאל אתכן בשמו את השאלה הבאה:
"לעיתים קרובות אני חווה אהבה נכזבת. כל פעם עם אישה אחרת שלא רוצה בי. מה אפשר לעשות כדי להפחית את הכאב הזה?".
אודה לכן אם תענו לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
יעל צמרת30/12/2011שלום שירה,
לגבי קרוב המשפחה שלך, מאוד קשה לענות על שאלה כזו. כשמתאכזבים שוב ושוב מאהבה זה כואב, מאוד כואב. לכן אני היתי מציעה לו לפנות לטיפול על מנת לברר מדוע קשרים לא נמשכים לאורך זמן או מתמסדים. כלומר, באיזה קשיים נתקל, זה יכול להיות קושי באינטימיות, ציפיות שמביאות לאכזבות, תקשורת לקוייה בקשר ועוד. לכן קשה לענות על שאלה כזו בפורום.
סופ"ש נעים,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןע.26/12/2011
אני נורא מעריכה אתכן.
יש לי אליכן כמה שאלות, שאולי לא קשורות לפורום.
מבקשת שתענו לי בכל זאת, כמטפלות וכנשים.
השאלות הן:
אם אישה מותקפת, כדאי לה לבעוט בביצים של התוקף?.
שמעתן על מישהי שהותקפה, בעטה בביצים, וניצלה?.
אם הייתן צריכות, הייתן בועטות בביצים?.
מחכה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגוננות בתקיפה
עינבל פנחס-פרג26/12/2011שירה יקרה,
כאישה, אם חס וחלילה הייתי מותקפת הייתי עושה כל שביכולתי באותם תנאים כדי להינצל כולל בעיטה באשכים. אינני יודעת איך הייתי מגיבה בפועל, כנראה שזה תלוי באינסטינקטים ובתנאים.
באופן כללי במצב סכנה יש 3 תגובות אופייניות:
בריחה, לחימה וקפיאה. האדם מגיב מבחינה רגשית וגופנית באופן שאיתו הוא מסוגל להתמודד עם המצב הקשה. .
מה שאת מתארת הוא תגובה של לחימה. אזור האשכים ידוע כמקום רגיש ופגיעה בו יכולה לנטרל את התוקף. אינני יודעת אם זו הדרך הטובה ביותר והמהירה להינצל.
אני מקווה מאוד שאת שואלת מסקרנות (ואולי חשש) ולא כי נפגעת, ואת יכולה לקחת קורס בקרב מגע או משהו דומה שיעזור לך לחוש בטוחה יותר.
אם הותקפת אני ממליצה לך לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית בטל 1202.
מקווה שעזרתי,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מחנויותחדווה20/12/2011
הי,
לפעמים יש לי חרדה כשאני נמצאת בתוך חנות הומה או קניון..
כל המקום מתחיל להסתובב לי ואני יוצאת החוצה, הלב שלי דופק ואני מתקשה להסדיר את הנשימה..
יש משהו לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מחנויות - תגובה
יעל צמרת20/12/2011הי חדווה,
מה שאת מתארת נשמע כמופחד ממקומות הומים זה גם קורה במקומות סגורים?
אני מציעה לפנות לטיפול לברר על איזו טרואמה זה יושב ואיך אפשר להתמודד עם זה.
חג אורים שמח
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםנתן12/12/2011
האם פסיכותרפיה גופניות יכולה לעזור בטיפול בהתפרצויות זעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
יעל צמרת13/12/2011שלום נתן,
קודם כל אני שמחה לשמוע שאתה מודע להתפרצויות שלך ורוצה לטפל בזה. התפרצות זעם זה סימפטום שיושב על משהו עמוק יותר, בד"כ זה קשור לשליטה. אני ממליצה לך לטפל בזה ושתמצא מטפל/ת טוב שיתמכו בך ובתהליך, כי זה יהיה תהליך ארוך ולא קל.
בהצלחה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה נקודתירון12/12/2011
שלום
התקפי חרדה מהם אני סובל פעם בה... נמשכים קרוב לדקה ואז מלווים בתחושה רעה של כמה שעות לאחר מכן. לא התקפים קשים - אבל קיימים
איזו שיטת טיפול מציעה הפסיכותרפיה לאותו רגע בו מתחיל התקף חרדה?
(כשמרגישים מחנק קל וכאלה...)
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה נקודתי - תגובה
יעל צמרת13/12/2011שלום רון,
לפני שאענה לך על שיטת טיפול אני מזמינה אותך להיכנס ל"שאלות נפוצות" שבפורום זה ולקרוא 10 טיפים להתמודדות עם התקפי חרדה.
גם אם ההתקפים הם לא קשים, תמיד חשוב וטוב לטפל בהם כדי שזה לא ילך ויתגבר עם השנים וכמובן ליצור איכות חיים טובה יותר. אני ממליצה לך על השיטה שני עובדת איתה ומוכיחה עצמה מצויינת - פסיכותרפיה גופנית מאוד מומלצת ויעילה להתקפי חרדה ולהתמודדות עם התחושה הרעה שנשארת אח"כ.
יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת גרינברגגדי04/12/2011
חברה שלי התחילה טיפולים בשיטת גרינברג ורציתי לדעת פרטים על זה והאם זה מומלץ בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת גרינברג - תגובה
יעל צמרת04/12/2011הי גדי,
אני לאמכירה באופן אישי את שיטת גרינברג אתה יכול לקרוא על כך יותר בעיון בויקיפדיה. אך ממי שאני מכירה שטופל בשיטה זו היה מרוצה. אני חושבת אם זה מומלץ חברה שלך תוכל לומר לך הכי טוב.
כל טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדנה21/11/2011
תודה על ההתייחסות.
לא התכוונתי בדיוק לכך. קיוויתי שתוכלי לומר לי משהו יותר כללי- מניסיונך: מה המשמעות של ישיבה מסוג זה לפני מטפל? הישיבה כאמור היא על כסא- אך מנח הרגליים הוא כפי שבתמונה. ( הטיפול הוא פסיכולוגי- ולא בתנועה).
האם יש משמעות לישיבה ספציפית זאת? ברור שהיא אינה ישיבה "רגילה". המטופל/ת לא יושב/ת כך באופן שגרתי. פשוט הישיבה הופיעה בסיטואציה ספציפית שבה דובר על חוויה טראומטית מהילדות.
ישיבה כזאת, אך המטופל/ת לא מרבה ליצור קשר עין עם המטפל/ת. אלא יושב/ת כך, כאשר לעיתים לוחצ/ת את כפות הרגליים במנח זה- אחת כלפי השנייה.
האם נתקלת בישיבה כזאת?
האם תוכלי לומר באופן כללי מה משמעותה? על מה יכולה להעיד- אם בכלל...
ייתכן כי ישיבה כזאת תיהיה חסרת משמעות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
יעל צמרת22/11/2011הי דנה,
לפי התאור שלך כי המטופל/ת לא יוצר קשר עין, זה נראה שהוא סגור בתוך עצמו. לכל ישיבה או מנח גוף יש משמעות. לי זה נשמע כמו סגירות כלפי העולם ומהעולם פנימה. הישיבה בצורת מעגל סגור, במיוחד שאת מדברת על פוסט טראומה. אני מאמינה שזה נובע מפחד עמוק להפתח (לפתוח את הרגליים) לעולם ואליך. אם הטראומה הייתה על רקע של פגיעה מינית, אז זה סוג של שמירה על המקום המיני.
מקווה שיותר עזרתי לך
יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טיפוליתדנה19/11/2011
שלום,
רציתי לשאול האם ומה המשמעות של ישיבה מול מטפל/ת על כסא, כאשר הרגליים- כפות הרגליים נוגעות אחת בשנייה, אך כאשר הן "פתוחות"..ולמעשה: נוצר מעין משולש הפוך. ( או כמו צפרדע). יש רווח בין הרגליים- "חלל פתוח" ורק כפות הרגליים נוגעות זו בזו- החלק הפנימי של כפות הרגליים. והמטופל/ת לוחץ את כפות הרגליים בתנוחה הזאת אחת בשנייה. ( רקע של טראומות ילדות).
אתאר שוב- בתקווה שזה יהיה ברור: המטופל/ת יושב/ת על כסא גבוה- רגיל. והמטפלת ממול- גם על כורסא. והמטופל/ת יושב/ת כך, כאשר לאורך הרגליים נוצר- ע"י תנוחת כפות הרגליים- שנוגעות אחת בשנייה- כאילו מהודקות יחד- אך בצורה שהן "מסתכלות" זו על זו- ומתחככות זו בזו, וכך לאורך הרגליים בעצם נוצר חלל- רווח. כאילו שכפות הרגליים יוצרות מעין משולש. או מעויין... הברכיים כמובן רחוקות בצורה זו אחת מהשנייה, וכל ברך מסתכלת לצד אחר. ברך שמאל- פונה לשמאל, ברך ימין- פונה לימין, השוקיים- רחוקות גם אחת מן השנייה- כל אחת בהמשך ישיר לברך- "מסתכלת" על הצד שלה, ונקודת החיבור שיוצרת בעצם את כל החלל- היא כפות הרגליים. פנים כף הרגל- נוגע בדיוק בפנים כף הרגל השנייה.
וכך המטופל גם "מפעיל" לחץ לעיתים עם כפ רגל אחת כלפי השנייה.
צירפתי כאן תמונה: זאת בדיוק התנוחה- רק שהיא לא בשכיבה, אלא על כסא. האגן על הכסא- ישיבה על כסא לכל דבר, רק שהרגליים נמצאות בתנוחה הזאת.
מטופל/ת שסובל/ת מפוסט טראומה..ומספר/ת עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טיפולית - תגובה
יעל צמרת21/11/2011שלום דנה,
אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך, את שואלת האם יש משמעות לישיבה שתארת בטיפול פוסט-טראמוה?
אני חושבת שהכי טוב לשאול את המטופל איך זה מרגיש לך שאתה יושב כך? איזו תחושה זה נותן לו? האם תמיד יושב כך - לברר יחד איתו מה זה עבורו. יתכן שזה נותן לו להרגיש את עצמו, אולי נותן לו ביטחון אולי אין חיבור לקרקע ואז ניתן לעבוד יותר על תרגילי קרקוע.
החשוב זה איזו משמעות זה נותן למטופל. אין ספק שכדאי לעלות את זה בטיפול.
מקווה שעזרתי,
כל טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת יתרדור03/11/2011
שלום,
יש לי בעיה של אכילת יתר כפייתית. כרגע זה בטיפול, והתחלתי תהליך הרזייה עם דיאטנית בנוסף לתוכנית אימונים בחדר כושר עם מאמן צמוד.
אני רוצה לעשות כל מה שאפשר כדי להתגבר על הבעיה ולהגיע למשקל תקין. שמעתי שפסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור. רציתי לדעת במה הטיפול כרוך ואיך הוא יכול לעזור לתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת יתר - תגובה
עינבל פנחס-פרג06/11/2011שלום לך,
באכילה כפייתית יש היבטים רגשיים שבעצם מניעים ואפילו דוחפים אותך לאכול עוד ועוד. פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור לך בהבנה של התהליכים הפנימיים שבתוכך שגורמים לאכילת היתר ובהתמודדות איתם. המטרה לאפשר הכלה למה שקורה רגשית וללמד את הגוף למצוא דרכים אחרות ויעילות יותר התמודדות עם החיים מאשר אכילה ובכך ליצור שליטה גדולה יותר באכילה. אני ממליצה שתפנה למטפל/ת בפסיכותרפיה גופנית שמתמחה בהפרעות אכילה.
להסבר על השיטה [a href='http://www.beok.co.il/Category/Article/8264' id='link']לחץ כאן[/a]
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במגעמ'25/10/2011
שלום אשמח ותוכלו לתת לי פתרון מהיר מקרה דחוף ביותר ומייאש....
נשואה נישואים שניים ... כרגע יש לי קושי מאוד גדול לחבק ..וכל מה שקשור למגע ..
לא יודעת ממה זה נובע ...
בנישואים הראשונים היתה דחיה מפני הבן זוג..ודברים נעשו קצת בכפייה ...
כרגע נמצאים במשבר מאוד גדול ולפני פירוק ...<לא רק בגלל הנושא הזה>
גם במידה וניפרד .. או לא ..
רוצה מאוד לנסות לדעת ממה זה נובע ולפתור את זה
תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במגע - תגובה
עינבל פנחס-פרג25/10/2011מ' יקרה,
מבינה מאוד לליבך ולתחושת הדחיפות שאת חשה. קושי במגע כמו שאת מתארת הוא נושא משמעותי ויכול לטמון בחובו עניינים שונים. אני לא מאמינה בפתרון של קסם, אלא מציעה לך לפנות לטיפול. יחד עם זאת כשיש רצון ונכונות לעבוד על הדברים התובנות יכולות להגיע מהר והטיפול אינו חייב להיות ארוך מאוד. לפחות בכל מה שקשור לממה זה נובע ואז להתחיל תהליך של ריפוי.
מה דעתך להציע לבן זוגך טיפול זוגי? זה גם יכול לעזור.
שיהיה בהצלחה,
ואם את זקוקה להפניות למטפלים/ות צרי קשר.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה ..
מ'25/10/2011יש לך איזה מייל שאני יוכל לדבר יותר בפתחיות ? ולהסביר יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה .. - תגובה
עינבל פנחס-פרג25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מ'25/10/2011תודה רבה שלחתי לשם
לילה טוב בנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפרשת דרכים
מ'25/10/2011גם לא יודעת מה להגיד כרגע ... מיואשת לגמרי ..
אני צריכה להגיד תשובה כן או לא ...
להמשך הנישואים
וכל אחד וה"בעיה" שלו .. ויחד זה פיצוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקודלונה23/10/2011
היי,
אני בת 23. אני יודעת שזה לא בדיוק ספורט, אבל בעקבות דכאון קל שממנו אני סובלת תקופה ארוכה, וחרדות שצפות ועולות לפעמים, המליצו לי ללכת לשיעורי ריקוד. מדובר בחברה של ההורים שהיא מורה לריקוד ואמרה לי שהרבה אנשים שמגיעים עם כל מיני בעיות לריקוד, הרבה םפעמים חשים תחושת שחרור כתוצאה מהריקוד ומרגישים שזה מאד עוזר להם בבעיות הנפש.
זה נכון? מה אתם מייעצים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקוד - תגובה
יעל צמרת24/10/2011הי לונה,
אני נוטה להסכים עם החברה של ההורים. יש בריקוד ביטוי של הגוף ומכאן יכול לבוא שחרור רגשי ואנרגטי שהוא משמעותי בהפחתת חרדה ודיכאון ומעלות תחושות של העצמה וסיפוק (לא תמיד) החשוב הוא שאת תתחברי לריקוד גם אם זה לשים מוזיקה בבית ולרקוד לעצמך לבד ולראות אילו תנועות הגוף רוצה לעשות, אילו תחושות עולות מהתנועה. ייתכן שיתאים לך לפנות למטפלת בתנועה.
בברכה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מופשטים בידייםערן11/10/2011
שלום,
אני בן 25 וסובל מכאבים בלתי מוסברים בגפיים. פניתי לרופא המשפחה שהפנה
אותי לאורטופד. עברתי מספר בדיקות רפואיות כולל צילומים ובדיקות דם אשר
שללו כל ממצא פתולוגי.
אמא שלי לאחרונה העלתה השערה שזה קשור למשהו נפשי ויתכן ועליי לפנות
לפסיכותרפיסט/ית. אני מתחיל בימים אלו תואר שני בפקולטה נחשבת וקצת
לחוץ. יש לציין שהכאבים קיימים כבר חודשיים.
האם באמת יכול להופיע כאב בידיים על רקע נפשי? כי אני יודע שבדרך כלל
התקפי חרדה לדוגמה מתבטאים בדופק מהיר, הזעה וסימפטומים שאינני סובל
מהם. מה גם שאני לא מחשיב את עצמי כאדם חרדתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מופשטים בידיים - תגובה
עינבל פנחס-פרג11/10/2011שלום ערן,
כאבים בגפיים יכולים להתעורר על רקע נפשי . הידיים והרגליים הן החלקיים היותר תנועתיים בגוף שלנו וקשורים למעורבות שלנו בדינמיקה והזרימה עם החיים. הידיים יוצאות מהחזה, קשורות ללב ולכן להיאחזות שלנו בחיים, לקבלה ונתינה וכן להוצאה לפועל. הרגליים מבטאות את תחושת הקרקע של האדם, ליציבות, תחושת ביטחון, לשורשים.
כל מה שכתבתי כאן הוא בכלליות רבה, רק בשביל לתת לך מושג. מאוד תלוי איזה סוג של כאבים אתה מרגיש, מתי הם מופיעים וכד'.
כתבת שאתה מתחיל ללמוד בפקולטה נחשבת. נקודות למחשבה : מה הדבר שמלחיץ אותך בזה ? האם העומס והלו"ז הצפוף או אולי חשש לא לעמוד בציפיות? אם כן, של מי? לפעמים חששות מעין אלה יכולים לגרום לכאבים כמו "פחד שמשתק" מלפעול בכיוון. הגוף שלנו מסמן לנו קשיים וקונפליקטים בדרכים שונות (חרדה היא רק אחת מהן). האם יש לך ספקות לגבי בחירה שעשית בחייך לאחרונה, בנוגע ללימודים או בחירה אחרת?
פנייה לפסיכותרפיסט/ית יכולה לעזור לך לבחון זאת, לקבל בהירות ולהשתחרר מהכאב.
בהצלחה ושנה טובה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וחרדותש'03/10/2011
האם ספורט עוזר להפחית חרדות? אם כן, אילו ענפי ספורט מומלצים?
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט וחרדות - תגובה
עינבל פנחס-פרג03/10/2011שלום לך ש'.
פעילות גופנית ממריצה את הדם ומשחררת אנדרופינים שמשפיעים לטובה על מצב הרוח. כשמחזקים את השלד, השרירים והיציבה ברמה הפיזית יש לכך השפעה גם ברמה הרגשית. מה שנקרא מרגישים יותר "עמוד שדרה" ותחושה של כוח ויכולת לשנות מצב לא רצוי.
יש אנשים שפעילות אירובית טובה להם יותר ויש כאלה שדווקא יוגה עוזרת להם להרגיש את ה"סנטר" שלהם. עדיף לדעתי ללכת לענף ספורט שאוהבים, במיוחד כשמדובר בשיפור הרגשה וכך גם קל יותר להתמיד.
שנה טובה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקלאיציק21/09/2011
שלום,
אני אנורקס לשעבר ובזכות אשפוז וטיפול אינטנסיבי כולל פסיכולוג צמוד בשנה וחצי האחרונות אני יוצא מזה. אבל המשקל שלי עדיין נמוך למרות שאני באמת אוכל כמו שצריך עכשיו... השאיפה שלי היא להגיע למשקל תקין שיאפשר לי גם להתאמן כמו שצריך. עם התיאבון הגיע גם התיאבון לספורט...
רציתי לדעת אם אולי פסיכותרפיה גופנית יכולה איכשהו לעזור? והאם טיפול בפסיכותרפיה גופנית משולב גם עם טיפול בתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל - תגובה
עינבל פנחס-פרג21/09/2011שלום איציק
ממה שאתה מתאר נשמע שאתה בדרך הנכונה. להגיע למשקל תקין לאחר מה שחווית זהו תהליך שלוקח זמן אבל זה מצוין שיש לך מטרה להתמקד בה.
באופן כללי פסיכותרפיה גופנית יכולה לתמוך בתהליך שאתה עובר במיוחד בכל מה שקשור לדימוי גוף, אך אם הפסיכולוג שאתה כבר נמצא אצלו עוזר לך אני מציעה שתשאר איתו, החיבור עם המטפל יותר חשוב מהשיטה.
מטפל בפסיכותרפיה גופנית אינו רשאי לתת תרופות ולשם כך עליך לפנות לפסיכיאטר. אם תבחר בכל לפנות לפסיכותרפיה גופנית, יש מטפלים בתחום שמתמחים בהפרעות אכילה.
בהצלחה ושנה טובה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)