פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי עגלה לילד ראשון
    יעל
    25/05/2019

היי קובי,
    אנחנו ממש מתלבטים לגבי עגלה ומבולבלים מעודף ההמלצות.
    1. אנחנו גרים במושב אז נוחות הניוד חשובה לנו.
    2. יש לנו רכבים קטנים (פיקנטו וגטס) אז אנחנו צריכים עגלה שתוכל להיכנס לבגאז' של האוטו.
    3. התקציב שלנו הוא +-2000 שקל, אך אנחנו מוכנים לחרוג ממנו קצת.

כרגע העגלות שאנחנו מתלבטים ביניהן הן הג'ואי כרום/ג'ואי כרום דלוקס או ספורט ליין סיילו. נשמח לשמוע עוד המלצות על דגמים נוספים.
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    26/05/2019

שלום יעל,

לדעתי בין הסיילו לכרום הכרום עדיפה, יש לה גלגלים גדולים יותר ולכן יכולת הניוד תהיה עדיפה בעיקר במושב. החיסרון שהיא גדולה יותר לאחר קיפול (עדיין לדעתי תיכנס לרכבים) וכבדה יותר. מצד שני יותר מרווחת לתינוק עם מושב שלדעתי תומך טוב יותר ומגיע לזווית ישיבה טובה יותר.

אם מוכנים להגיע לאזורים של עד 3000 ש"ח יש את הבייבי בוס טייגר שמציעה שילוב של היתרונות של הג'ואי (מושב וגלגלים שלדעתי טובים משל הכרום, בעיקר הקדמיים) ושל הסיילו, נוחות קיפול, גודל קיפול ומשקל קל יותר (גם משל הסיילו).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי טיולון ואמבטיה
    נועה
    25/05/2019

הי.
    אנחנו משתמשים כרגע בעגלה עם אמבטיה של ברייטקס ש'ירשתי' מאחי. העגלה בת 5 ובמצב טוב, אבל היא כבדה לי, וקשה לי אפילו להרים אותה כדי לשים בבגז' וזה מגביל אותי.
    הילד שלי בן 8 שבועות כך שיש עוד זמן עד שנעבור לטיולון (למרות שכבר עכשיו הוא מעל 5 קילו, אז אולי יהיה גדול לאמבטיה בקרוב).
    אני מחפשת טיולון שיענה על הצרכים הבאים:
    קל משקל
    נוח לקיפול
    מחיר עד 2000 ש"ח
    שיאפשר שכיבה מלאה
    הגנה מהשמש
    יציב
    שיתאים גם לתינוק בגיל צעיר יחסית (אולי נרצה להעביר אותו לטיולון כבר בגיל 3 חודשים כי משקל העגלה הנוכחית מגביל אותי)
    חשבתי על בייבי ג'וגר סיטי מיני, אבל 9 קילו זה לא מעט... או על הטאי טאי ביבה, אבל היא לא מאפשרת היפוך וזה חסרון בעיניי.
    היויו קלה מדי? האם היא יציבה? האם ניתן לתלות עליה תיק ובקבוק מים נניח ללא חשש שתתהפך?
    האם יש לך הצעות אחרות לטיולון בהתאם לפרמטרים שציינתי?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    26/05/2019

שלום נועה,

ראשית לא ציינת את דגם הברייטקס ולכן יהיה קשה לי להשוות מול משקלים של עגלות/טיולונים!

כל דגמי העגלות וטיולונים שציינת בעלי טיולון חד כיווני, כלומר לא ניתן שהתינוק יהיה מולכם בשלב הטיולון רק אם נחבר אמבטיה.

לגבי היויו, אין בעית יציבות אך כמובן שיש לזכור שחייב להיות יחס בין משקל העגלה לתיק וככל שהעגלה קלה יותר, כך נאלץ לשים תיק קל יותר.

אם הולכים על טיולון אז ההמלצות שלי בסכומים של 2000 ש"ח הן: יויו, מקלארן אטום וסייבקס איזי S פלוס, כל אחת מציעה יתרון שונה. ליויו יש אפשרות לחבר שק שינה שלדעתי טוב עד גיל 3 חודשים בממוצע, לסייבקס אפשר לחבר אמבטיה אך היא יחסית קטנה ותתאים לדעתי עד גיל 3-4 חודשים.
    כולם חד כיווניים בטיולון אך קלים וקומפקטיים.

אם נרצה טיולון דו כיווני גם נטפס במחיר מעבר לתקציב וגם במשקלים לאזורים של הבייבי ג'וגר סיטי מיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בעגלה-בליוס או סלסה 2019
    עונג
    24/05/2019

היי
    אני מתלבטת בקשר לכמה עגלות
    בעיקרון הייתי די נעולה על הסייבקס בליוס מהדגמים החדשים המעוצבים וההתלבטות הייתה רק לראות אם יש את הדגם אורבו 2 רוז גולד של מאמאס אנד פאפאס אך לאחר סבב חנויות ארוך הבנתי שהייבוא של האורבו 2 כרגע הפסיק ואין צפי מתי ואם הוא יגיע לארץ.
    בעלי התחיל לחשוב שאולי עדיף את הסייבקס מיוס כי קלה יותר במשקל, אני פחות התחברתי אליה גם עיצובית וגם היא נראית לי קטנה מידי
    והיום היינו בחנות שהציעו לנו את הabc סלסה דגם 2019 שהבנתי שזה הדגם הראשון שעשו לה עם שכיבה מלאה ,שהיא נראית טוב, בדים נראים הכי קרוב למה שיש למאמאמס אנד פאפאס והיא נראית מרווחת ולא כזו כבדה לפי מה שבדקתי וכמו השאר היא נכנסת לנו לבגאז׳ בקלות, אבל אני לא שמעתי עליה בכלל לפני כן, המוכר כמובן אמר שהיא מומלצת לא פחות מהאחרות שאני מתלבטת עליהן אך אני אשמח לדעת אם יש דברים בעייתיים מאוד בעגלה.

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    24/05/2019

שלום עונג,

לגבי אורבו, כרגע הספק לא משווק, יתכן והדגם ישווק שוב בעתיד, בגדול מדובר בדגם שלדעתי כבר מיושן ודגמי הארמדילו הרבה יותר פרקטיים ומוצלחים. האורבו סבלה מיכולת ניוד לא מוצלחת לדעתי בגלל גלגלים קטנים שזה גם דבר שמוביל לבלאי גבוה יותר לדעתי.
    לדעתי דגם הסולה של מאמאס אנד פאפאס הרבה יותר מוצלח אם כי פחות מעוצב ומאוד בסיסי. יחד עם זאת הטיולון והאמבטיה די זהים והשלדה של הסולה מציעה גלגלים גדולים ולכן יכולת ניוד עדיפה. באופן כללי מעולם לא המלצתי על האורבו גם שנמכרה בסדיר.

לגבי בליוס, גם היא אחת מהעגלות שאני פחות ממליץ. הסיבות המרכזיות: הקיפול מאוד מסורבל לביצוע והטיולון במצב שוכב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה בולט הרבה מעבר לידית, זה גם לא נוח להורה, גם לא מאפשר תליית תיק וגם יהווה בעיה לדעתי אם נרצה לחבר טרמפיסט (מעמד לאח גדול) אם יהיה הפרש קצר בין התינוקות.

לגבי הסלסה, לדעתי הרבה יותר מוצלחת מהבליוס, גם נוחה יותר לקיפול, גם אין את החיסרון של המושב, לדעתי הסלסה נוחה יותר לניוד ולעליה וירידה ממדרכות. הקיפול סביר ונכנס בכל רכב. היא מרווחת מאוד, גבוהה שזה גם יתרון גדול לדעתי, הגגונים ענקיים עם מסנן קרינה, דווקא הבדים שלה לדעתי איכותיים יותר משל מאמאס אנד פאפאס כי הם אינם מכילים כימיקלים ע"פ הצהרת היצרן! אכן דגם 2019 מגיע עם מושב חדש שיש לו שכיבה שטוחה בניגוד לדורות הקודמים שזה שדרוג עצום לדעתי.
    בארץ המותג היה מאוד חזק לפני עשור ומאז דעך וכעת שוב צומח. בגרמניה זו עגלה הכי נמכרת, בארה"ב העגלה הכי נמכרת היא אפפה בייבי ויסטה שזו אחות כמעט תאומה של הסלסה כך שמדובר במוצר מעולה לדעתי ובאחת העגלות הכי מומלצות לדעתי. היא מצליחה לתת את כל היתרונות של מרווח פנימי ענק, ריפוד מפנק, נוחות ניוד ובלימת זעזועים ברמה הכי גבוה שיש ולמרות כל זאת המשקל עדיין סביר.

המיוס היא ההפך מהסלסה וחשוב להבין, שהמיוס מקנה נוחות מעולה להורה אבל, כפי שאני מסביר תמיד זה בא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. המיוס קלה מהסלסה בכ- 2.5 ק"ג ומהאורבו בקילו. לאחר קיפול היא הכי קומפקטית (לא בהרבה) מהעגלות שציינת אבל, המינוסים לדעתי הם אמבטיה וטיולון צרים יותר ונמוכים. נוחות ניוד טובה אך רק לעיר לדעתי ולא מעבר (כמו באורבו). אני פחות אוהב שהמושב עשוי מרשת ולא מספק תמיכה קשיחה כמו בשאר הדגמים שציינת.

לסיכום: ההמלצה שלי תמיד כשעושים בדיקה, לשים משקל של 9 ק"ג בכל עגלה, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לקפל לבד ולבדוק ברכב (שזה הבנתי שעשיתם).
    כך תקבלו מדד יותר נכון על כל מוצר. לטייל עם עגלה בחנות ללא משקל יוצר הטעייה ענקית לדעתי!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סלקל תואם לעגלת סילבר קרוס
    שילה
    24/05/2019

שלום רב ותודה רבה.
    קנינו עגלה סילבר קרוס ואנחנו מתלבטים לגבי סלקל בשבילה.
    הציעו לנו את ה סלקל של החברה שמתאים לעגלה ב 580 ש"ח.
    אנחנו מתלבטים בין עוד 2 אופציות.
    א. האם לקנות את ה סלקל של joie במקום ופשוט שלא יתחבר לעגלה(כמה זה נצרך באמת?) האם הוא פחות טוב משמעותית?
    ב. ראינו בכל מיני חנויות כל מיני סלקלים בזול וכולם עם תקן אירופאי וכדו'.. האם שווה לקנות את הדגמים היקרים יותר.
    אנחנו לא מחפשים את הדגם האיכותי ביותר אלא סטנדרטי וטוב.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    24/05/2019

שלום שילה,

הסלקל המקורי לא ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר ולכן לדעתי פחות מומלץ, דווקא הג'ואי עדיף, בעיקר דגם ה I-GEMM.
    נכון שיש סלקלים רבים וגם זולים, התקן האירופאי לא משקף ולא מבטיח רמת בטיחות גבוהה. אם לא קריטי שיתחבר לעגלה ההמלצה שלי תמיד לצ'יקו קייסטפיט, טיפה יקר מהממוצע אך בניגוד לכל הזולים ממנו כולל בסיס איזופיקס לרכב, מדובר בסלקל ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר שיש והבסיס מוסיף לנוחות השליפה מהרכב ולבטיחות (מצמצם סכנה של התקנה לא נכונה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בקשר לקניית עגלה
    נוני
    23/05/2019

שלום קובי,
    מתלבטת לגבי קניית עגלה. השיקולים:
    1. המחיר לא מהווה שיקול.
    2. אתנייד יחסית הרבה עם האוטו
    3. קלות הקיפול חשובה מאוד. שיהיה מהיר ולא מסורבל
    4. משקל נמוך (אמנם ההרמה היא לכמה שניות בבגז׳ אבל
    בכל זאת אעדיף משקל קל).
    5. אני גרה בקיבוץ. אין כאן הרבה תנאי ״שטח״ אבל בכל זאת
    זה לא רק התניידות עירונית.
    6. מצאה חן בעיני הבי 5. הבעיה- בפעמיים שהייתי בחנויות
    המוכרות לא כל כך הסתדרו עם הקיפול שלה... וגם לי זה לא היה הכי
    נח (למשל הקיפול של ארמדילו xt3) היה לי קל (אך השילדה כבדה).
    בנוסף- אלד ביולי ובהתחלה פחות אתנייד. האמבטיה של הבי
    קטנה ואני תוהה אם עד שתיהפך למשמעותית היא תישאר רלבנטית.
    7. שיקול שנראה לי חשוב יותר מבחינת הפרמטרים שהזכרתי (קיפול. משקל)
    הוא שהטיולון יהיה נח כי זה ליותר זמן מהאמבטיה
    8. אם תוכל גם להתייחס לעגלה באמפריידר. בחנות הייתה נראית לי
    עונה לצרכים שלי אבל לא מצאתי עליה שום ביקורת.
    בקיצור- לאור הנ״ל מה מומלץ לי לקנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בקשר לקניית עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2019

שלום נוני,

לגבי הבי, צחקתי קצת בקול כי היא סופר קלה לקיפול! אם היית לידי והייתי צריך ללמד אותך לקפלה היית לומדת תוך חצי דקה והיה לוקח לך 5 שניות לקפלה!
    למה המוכרים מסתבכים? כי הם לא רוצים שתקני בי מכיוון שיש עליה 20% הנחה בחנויות וזה לא כלכלי להם למכור לך בי!
    סה"כ היא עונה לדרישות שלך. האמבטיה זה החיסרון העצום שלה אבל הטיולון טוב לשימוש גם מגיל לידה. הבי קלה יותר מהארמדילו בכ- 2 ק"ג כך שלדרישת המשקל הקל הבי הרבה יותר מתאימה. על באמפריידר איני ממליץ כי הטיולון שלה חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים מומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. כמוכן שינוי המצבים בה עם שרוך עוד נתון שאני פחות אוהב.

הייתי ממליץ לך לבדוק את בייבי בוס טייגר שלדעתי עונה באופן מעולה לכל הדרישות: קלה (קילו פחות מהבי), נוחה לניוד גם בדרך שאינה עירונית ויותר מהבי לדעתי, זה בגלל גלגלים גדולים ואיכותיים יותר, קיפול נוח ביד אחת (לדעתי טיפה יותר נוחה מהבי). האמבטיה גדולה יותר משל הבי והטיולון מעט מרווח יותר.
    היא גם זולה מהבי למרות שלדרישות שלך זה לא שיקול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להמלצתך

נוני
    27/05/2019

תודה על ההמלצה. מנסה לראות את הבייביבוס טייגר וכנראה שלא
    נמכר בדרום... ידוע על מקום דרומי (קו באר שבע אשקלון לערך) שניתן
    לראות את העגלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/05/2019

שלום נוני,

יש באשדוד: בייבי לאב ושלבים.
    יש בנתיבות בצ'וצ'ונים.
    אם מגיעים למרכז אפשר ליצור מולי קשר דרך דף הפייסבוק של בייבי בוס ואוכל לכוון לחנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לרכב שלישי
    מעיין
    23/05/2019

הי
    אני מחפשת כיסא בטיחות לילד בן שנתיים שישמש לנסיעות קצרות ברכב של סבתא בערך פעם בחודש. יש לנו כבר 2 ציקו ואני לא מעוניינת לקנות כיסא נוסף יקר. האם אתה מכיר את הכיסא טייפון שמוכרים בשילב ב 399 שח? או האם יש לך המלצה אחרת לכיסא פשוט יחסית?

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לרכב שלישי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2019

שלום מעיין,

לכיסא זול ההמלצה שלי תמיד היא לקוסקו סנרה הוא כמעט ברמת הבטיחות של הצ'יקו ולא יקר (בערך 450-500 ש"ח). הוא מאוד בסיסי אך מי צריך יותר לרכב שלישי.

אפשר לשקול לרכוש בוסטר אוונפלו מאסטרו (סביב ה600-700 ש"ח). נכון שהמחיר גבוהה יותר אך הערך המוסף שזה גם בוסטר כך שזה יחסוך לכם רכישת בוסטר בעתיד אז זה די מתקזז.

איני מכיר נתוני בטיחות לדגם הטייפון ולכן איני יכול להמליץ עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל עם עגלה
    לילי
    23/05/2019

שלום,
    אנחנו עתידים לטוס לחו"ל עם תינוק שיהיה בן חצי שנה לפרובאנס בצרפת. כרגע התינוק עדיין באמבטיה של בייבי בוס, מאמינה שעד אז יהיה בטיולון. חוץ מזה יש לנו כיסא בטיחות ברכב אחד, סלקל ברכב שני ודונה אצל סבא וסבתא.
    מתלבטים איך כדאי שניסע -
    האם לטוס עם הטיולון של בייבי בוס? אז בטח נצטרך לשלוח אותו בתא המטען. כמו כן האם להביא איתנו את כיסא הבטיחות או לשכור שם?
    עוד אופציה היא לבוא עם הדונה, אבל אז זה אומר שלשבוע הנסיעה הוא יהיה הרבה יותר מהמומלץ בתוך הדונה. מצד שני זה רק לשבוע וזה פותר גם את עניין הרכב...
    אופציה שלישית היא כבר לקנות טיולון קליל. יש לציין שבגיל שנה הוא יטוס איתנו לחו"ל לחודשיים, כך שיהיה לו שימוש כנראה גם בשלב הזה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל עם עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2019

שלום לילי,

כל האופציות טובות לדעתי. הכי פרקטי זה הדונה כי זה חוסך לטוס עם 2 פריטים. בגילאים של חצי שני משך השהייה יכול להיות ארוך יותר ואם תקפידו מדי פעם להוציא את התינוק ולאוורר כמה דקות לדעתי זה לא יהיה כלכך קריטי. לדעתי זה הכי אידיאלי.

הכי נוח לתינוק זה הטייגר.

האופציה השלישית זה הטיולון שלכם יהיה יותר פרקטי מהטייגר, יש לציין שלא בהרבה (חוץ העליה איתכם למטוס שזה לא יתרון ענק לדעתי), זה פחות נוח לתינוק לדעתי מהטייגר והמושב יהיה חד כיווני. כמוכן אם תרצו לעלות איתו למטוס תוגבלו במספר דגמים כי לא כל דגם מאושר עליה למטוס. יחד עם זאת עדיין תצטרכו לטוס עם כיסא/סלקל, כך שבסך הכללי אין לזה יתרון משמעותי לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה להיום- תודה על העזרה
    תמר
    22/05/2019

תודה רבה קובי,
    האם לדעתך הטיולון של BIBA M יכול להתאים לדרישות שלי?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום תמר,

לדעתי לא. 1. הקיפול עם הבד כלפי חוץ. 2. הגלגלים קטנים. הוייפר כבר עדיף באותו הסגנון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק צורח בסלקל- הצילו
    אורלי
    22/05/2019

שלום קובי,
    הבן שלי בן 7 שבועות, ברכב יש לנו סלקל מקסי קוזי רוק חדש.
    בשבועיים האחרונים הוא צורח את נשמתו בנסיעה, ונראה לי שהכרית המקטינה כבר לא נוחה לו. בדקתי שאין שום דבר בולט או מציק בכרית או בסלקל עצמו.
    עד איזה גיל/ גובה צריך את הכרית המקטינה? במידה ואפשר להוציא אותה צריך להוסיף משהו לתמיכה בראש? מן הסתם אין לו עדיין החזקה יציבה של הראש.
    תודה, אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק צורח בסלקל- הצילו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום אורלי,

לי אמנם לא היה מקסיקוזי אבל בסלקל שהיה לי הוצאתי את הכרית ביום הראשון לשימוש. אם לא נוח מוציאים אין לה תפקיד בטיחותי.
    לגבי להוסיף, תראו קודם מה קורה ללא, יש שלל תוספות רק לראש, לכל הגוף וכו'. במקרה הצורך תוכלו לעשות בדיקה פיזית לחלק מהמוצרים האלו בחנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות בייביסנס 7- בירור
    אנדריי
    22/05/2019

שלום קובי,
    אנחנו חושבים לקנות את הבייביסנס 7 לתינוק שבדרך+ לעבור קורס עזרה ראשונה. אך האם הוא באמת יעיל?
    האם משהו יכול לקרות לתינוק בשכיבה על הגב? להבנתי, המקרים של מוות בעריסה, קרו כשהתינוק נרדם על הבטן ובמקרה הזה הבייביסנס יכול לעזור.
    האם אי אפשר להשכיב את התינוק על הגב ולהיות בראש שקט לגביו לעומת השכיבה על הבטן? פשוט להשכיב על הבטן כשהתינוק תחת השגחה ולא בלילה?

לקביעת תור
    סגירה
    יעילות בייביסנס 7- בירור

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום אנדריי,

המוצר הוכח כיעיל כמובן כשיש ידע במתן עזרה ראשונה, הוא הציל בכמה עשרות (אולי מאות, אין לי נתון מדויק) בעולם.
    אכן יש פחות סכנה בהשכבה על הגב, הבעיה המרכזית היא שסכנת המוות בעריסה קיימת עד גיל שנה. רוב התינוקות כבר יכולים להתפך מגיל 3 חודשים לבד וגם אם מתעכבים זה בגיל חצי שנה, לכן יש סכנה שבלילה יסתובבו על הבטן. אי לכך עניין ההשכבה על הגב לא מסיר את הסכנה.

גם יכולה להיות סכנת חנק מהשמיכה בלילה, מפליטה ובליעת הפליטה חזרה ועוד ולכן גם בהשכבה על הגב יש סכנה (נמוכה משמעותית אבל עדיין קיימת).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנדריי
    22/05/2019

תודה רבה על כל הייעוץ וההכוונה! עזרת הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון למיטת תינוק- בירור
    הדס
    22/05/2019

היי קובי,
    בקרוב נעביר למיטת תינוק. איזה מזרון מומלץ : מולטיפלאו נושם של בייביטק או נומו נושם עם הטכניקה המומלצת לשכיבה על הבטן.
    מציינת כי התינוק עדיין לא שוכב על הבטן רוב הזמן.
    תודה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    מזרון למיטת תינוק- בירור

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום הדס,

שניהם מעולים. אני אישית יותר אוהב את המולטיפלואו אשר יותר רך. אם הולכים על הנומו אפשר להוסיף שכבת נוחות. אלו השניים המומלצים ביותר לדעתי ואליהם אני ממליץ להוסיף את עמינח אימג'ן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לילד ראשון- בירור
    חנן
    22/05/2019

היי קובי,

מה דעתך על העגלות של אינפינטי / ספורטליין / סייבקס / ברייטקס?

מחפשים עגלה קלה, נוחה ובטיחותית לתינוק, מתקפלת כלפי פנים, מתאימה לנסיעה באוטובוסים עירוניים ובין עירוניים, טיולון שניתן לסובב לשני הכיוונים, עם אמבטיה לא צרה.

תודה רבה!
    אם יש לך עוד הצעות נשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לילד ראשון- בירור

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום חנן,

קשה לי לענות:
    ברייטקס לא צוין דגם
    סייבקס לא צוין דגם
    אינפנטי לא צוין דגם
    ספורטליין יש רק דגם אחד והוא יחסית עונה לדרישות.
    אם אין בעית תקציב הייתי יותר ממליץ על בייבי בוס טייגר
    גם יותר קלה, יותר קומפקטית לאחר הקיפול ונעמדת לאחר הקיפול בניגוד לספורטליין. נוחה יותר לניוד והמושב יצוק מפלסטיק מה שלדעתי מספק תמיכה טובה יותר וגם זווית ישיבה יותר טובה. הגגונים מציעים רשתות איוורור והם מצלים יותר, לאמבטיה יש מזרן נושם ועוד. החיסרון שהמחיר יקר יותר בכ- 1000 ש"ח. מצד שני לדעתי זו רמה אחרת לגמרי.

לגבי שאר העגלות אוכל להגיב רק על פי דגם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה -

חנן
    22/05/2019

ברייטקס b-agile plus
    סייבקס מיוס
    אינפינטי דיימונד

איפה אפשר לראות את טייגר בירושלים?
    ואתה ממליץ עליה למרות שהיא חדשה בשוק?

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום חנן,

ברייטקס אג'ייל - הטיולון חד כיווני ואני פחות ממליץ על העגלה

אינפנטי דיימונט, הטיולון דו כיווני אך לא מגיע לזווית שכיבה טובה לדעתי, הקיפול מסורבל והיא הכי גדולה מכל הדגמים לאחר הקיפול ולכן לדעתי לא עונה היטב לדרישות.

מיוס- הטיולון אמנם דו כיווני אך לא ניתן לקפלה כאשר הטיולון פונה לכיוון שלכם, זה חיסרון גדול לתחבורה ציבורית לדעתי. הגלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד די מוגבלת.

הטייגר כבר לא ממש חדשה, נמכרת מעל חצי שנה. עד היום כל התגובות לגביה סופר חיוביות, אין תקלות. כמוכן היו נסיינים טרם השיווק ויש גם רוכשים שקנו בגלל הטיולון ומשתמשים בטיולון כחצי שנה לכן זה מספיק זמן לדעתי שהמוצר הוא טוב ואמין לדעתי. הוא גם נמכר בכמויות גדולות כך שזה עוד נתון חיובי.

בירושלים ניתן לראות ברהיטי אור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה נוחה וקלה או טיולון
    תמר
    21/05/2019

שלום קובי,
    אנחנו מתלבטים לגבי קניית עגלה לילדנו הראשון (בן 9 חודשים).
    כרגע אנחנו משתמשים בעגלה של אחותו של בעלי - ארמדילו של מאמס אנד פאפאס. אני לא ממש מרוצה ממנה בגלל הקיפול המסורבל (קיפול "אופנוע"), המשקל הכבד יחסית והעובדה שהאמבטיה קצרה יחסית (הבן שלנו יחסית גבוה והראש שלו נגע בקצה האמבטיה כבר בגיל 5 חודשים). נאלצנו להעביר אותו לטיולון למרות שעדיין היה קר וחורף רק בגלל שהאמבטיה הייתה קטנה יחסית.
    אנחנו רוצים לקנות טיולון לבן שלנו (כי צריכים להחזיר את העגלה לאחות) וחושבים כבר לקנות עגלה עם אמבטיה שתשמש את הילדים הבאים.
    האם אתה ממליץ לקנות רק טיולון ולחכות כבר לילד הבא לרכישת עגלה (כי עד אז יהיו דגמים חדשים יותר ומשוכללים יותר)? או לקנות עגלה שתיתן איכות יותר גבוהה מטיולון ותאפשר טיולון דו כיווני?
    בנוגע לעגלה, כרגע מאוד חשובים לנו הפרמטרים הבאים:
    1. קיפול קטן וקל משקל יחסית - יש לנו קיה פיקנטו עם בגז' קטן (אנחנו יכולים להפריד את הטיולון מהשילדה בכל פעם אבל זה מסרבל את העניין). בנוסף, להכניס ולהוציא את עגלה כבדה מהרכב בכל פעם יכול להיות מאוד קשה עבורי.
    יש לנו מעלית בבניין, אבל ניוד העגלה מהרכב מאוד חשוב עבורי (לא רוצה לשבור את הגב כל פעם שנוסעים לאנשהו).
    2. גלגלים גדולים/בולמי זעזועים - הכוונה לעגלה שנוחה לנסיעה בדרכים עם מדרכות משובשות ולירידה ממדרכות (לא נסיעה בדרכי עפר או נסיעת שטח).
    3. קיפול העגלה כלפי פנים כך שהמושבים יישמרו נקיים כשתוכנס לבגז' (אלא אם כן, ממש תמליץ לקנות עגלה מסויימת שהקיפול כלפי חוץ ואז אאלץ להפריד את הטיולון מהעגלה בכל פעם שאכניס לרכב. במקרה כזה חשוב גם שפירוק הטיולון מהשילדה יהיה נוח ופשוט).
    4. עדיפות לטיולון דו כיווני. אני רוצה לקחת בחשבון האם העגלה מתקפלת עם הטיולון בשני המצבים, ולאיזה גודל (הארמדילו מתקפלת רק כשהטיולון פונה קדימה).
    5. אמבטיה גדולה יחסית (למקרה שהתינוק יוולד בחורף).
    6. סל גדול לחפצים (לא חובה, אבל עדיף).
    7. עדיפות לגגון גדול.
    8. מצב שכיבה כמעט מלא ( למקרה שהתינוק יהיה בטיולון מגיל צעיר או ירדם בעגלה בגיל יותר מאוחר).
    9. עדיפות לתקציב של סביבות 2000 ש"ח (אבל אם יש עגלה מושלמת במחיר גבוה יותר אנחנו יכולים לשקול זאת).
    עד עכשיו העגלה המתאימה ביותר שראינו היא הטאי טאי דגם 2017 ב 1800 ש"ח עם אמבטיה (חוץ מהעובדה שהטיולון לא דו כיווני - יחסית מפריע לנו, אבל יכול להיות שאין "מושלם")
    אם בכל זאת אתה ממליץ לקנות רק טיולון כרגע, אשמח לדעת איזה דגמים אתה ממליץ לפי הפרמטרים שרשמתי (בעדיפות בתקציב נמוך יחסית כי בכל זאת נקנה בעתיד גם עגלה).

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה נוחה וקלה או טיולון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום תמר,

ראשית אתחיל בכך שאין מושלם ולא קיימת עגלת שתכיל את כל הדרישות מהסיבה הפשוטה שהן מתנגשות אחת בשנייה.
    מה זה אומר? ככל שהעגלה תהיה מרווחת יותר, עם גלגלים יותר גדולים כך המשקל יעלה וגודל הקיפול יגדל ולהפך, ככל שהעגלה תהיה קלה יותר כך ירדו ממנה דברים הטאי טאי לדוגמא לא הכי קלה אבל די קלה, כפי שציינת יש לה טיולון חד כיווני שלדעתי בתור עגלה זה חיסרון ענק (לטיולון מגיל שנה פחות קריטי), שינוי המצבים בה עם שרוך ולא לחצן, זה מנגנון יותר מסורבל עם בלאי יותר גבוהה. אין בולמי זעזועים לגלגלים משמע ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך יהיה פחות נוח להתנייד או שהתינוק ירגיש את כל הרעידות. לכן צריך להחליט על מה מתפשרים.

אם תחליטו ללכת על עגלה, ההמלצה שלי לבייבי בוס טייגר שחורגת מהתקציב אבל קלה יותר מהארמדילו בכ- קילו וכבדה מהטאיטאי בקילו וחצי. יש לה טיולון דו כיווני, גלגלים וקפיצים איכותיים לכן היא נוחה יותר לניוד מהטאי טאי, שינוי מצבים עם לחצן. הקיפול ביד אחת מכונס כלפי פנים. יש ידית מתכווננת בגובה מה שאין בטאיטאי זה כבר תלוי בגובה שלכם אם זה יתרון או לא. היא לא הכי מרווחת שיש אבל יותר מהארמדילו באמבטיה וגם יותר ארוכה. לאמבטיה מזרן נושם ורשתות איוורור.

אם הולכים על טיולון ואז באמת משאירים פתוח את אופציית העגלה לעתיד. משהו שלדעתי יותר הגיוני. ההמלצה שלי על טיולון מאמ נאו שיחסית לא יקר ודי נותן הרבה: גגון גדול, מדרך רגליים מתכוונן, משקל קל ועוד. יש גם טיולון מימי אשר יותר יקר טיפה אך יותר מרווח ושינוי המצבים עם לחצן מה שיותר נוח לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון

תמר
    22/05/2019

תודה רבה על התשובה.
    לגבי הטיולונים, שניהם של חברת מאמ?
    לפי מה שראיתי באינטרנט, הגלגלים של הטיולונים נראים ממש קטנים. הם מתאימים לנסיעה על מדרכות משובשות?
    אם נלך על הכיוון של טיולון, כנראה שכמעט כל הטיולונים יתאימו מבחינת גודל קיפול ומשקל. לכן, הפרמטרים הנוספים שחשובים לנו הם מצב שכיבה קרוב ל 180 מעלות ואפשרות נסיעה על מדרכות משובשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום תמר,

הכוונה הייתה לנאו כי הוא זול.

אם אין הגבלת תקציב טיולון סייבקס איזי S+ עונה מושלם לכל הדרישות פרט לעלות שהיא באזור 1900 ש"ח רק לטיולון (ניתן יהיה לרכוש לו אמבטיה בעתיד אך הוא חד כיווני, לכן כעגלה הוא פחות מומלץ לדעתי).

אפשר גם ללכת על ספורטליין וייפר, הגלגלים סבירים ולא מעבר.
    גם טאיטאי זו אופציה אך הקיפול גדול יותר והמשקל גבוה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון עם עבירות טובה

תמר
    22/05/2019

האם יש טיולונים בטווח מחירים של הנאו (עד 600 ש"ח) אבל עם גלגלים יותר מאסיביים ועדיין במשקל קל (סביב ה 6 ק"ג)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    22/05/2019

שכחתי להוסיף להודעה הקודמת, שאני ממש רוצה שהקיפול יהיה כלפי פנים כך שהבדים יישמרו ותהיה ידית גבוהה (או טלסקופית) כי אני גבוהה בעצמי (1.76)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום תמר,

אני לא מכיר, כפי שציינתי הוייפר הכי קרובה לענות לדרישות כמוכן בגלל הקיפול הקטן באף אחד מהם אין ידית מתכווננת. כל הדגמים שציינתי מתקפלים כלפי פנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלה שמתאימה לצרכים
    מיכל
    21/05/2019

שלום רב,
    אני צריכה המלצה לעגלה איכותית, קלה, עם אמבטיה וטיולון שיכול להסתובב כך שהתינוק יהיה לכיוון האם ולעיתים לכיוון הרחוב. שלא תהיה מסובכת להרכבה.
    האם עגלת סולה 2 Sola של מאמס אנד פאפס עונה על הדרישות ? ואם לא, אשמח לדעת על מה אתה ממליץ ?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/05/2019

שלום מיכל,

צריך להגדיר מה זה קל ומהו התקציב. סה"כ הסולה סבירה במשקלה, מאוד זולה ויחסית למחירה מאוד איכותית. בעגלות של עד 2000 ש"ח היא אחת מהמומלצות ביותר שיש לדעתי.
    צריך לקחת בחשבון שהקיפול ממוצע + בגודלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לחו"ל - גיל שנה
    דפי
    21/05/2019

היי,

לאחר סקירה של כל הטיולונים במחיר עד 500 ש"ח,
    הגיעו לגמר העגלות של צ'יקו -
    מינימו הדגם 1, לייטוואי דגמים 2+3.
    המינימו פחות קורץ בגלל המחסור בפגוש, וגם הגגון קצר.
    על מי מהשלוש אתה ממליץ?

(מוסיפה שחשוב לי גם קיפול יחסית קטן והם לא מצטיינות בזה.
    אין לי בעיה לקנות גם יד2, מצאתי סיטי טור, בובו שהנראות שלה לא משהו כמו השאר..)

אשמח לעצתך :)

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לחו"ל - גיל שנה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/05/2019

שלום דפי,

הקיפול של הציקו לייטוויאי יחסית גדול. לדעתי הוא הרבה יותר נוח מהמינימו לתינוק וגם יותר אמין לדעתי. לא כזה משנה עם זה 2 או 3 זה די אותו טיולון.

אפשר לבדוק את אינפנטי מגנום שנמכר סביב ה-500 ש"ח והוא סה"כ די בסדר לרמת המחיר.

לגבי יד 2 אני לא מכיר את המחירים אבל פחות ממליץ על תור וגם על הבובו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! לגבי המגנום

דפי
    22/05/2019

היי קובי,
    האמת שראיתי את המגנום באתרים, אבל לא מצאתי ביקורות עד עכשיו.
    הוא נראה לך מומלץ מבחינת נוחות לתינוק? פלוסים/מינוסים שאתה יכול לציין?

שוב המון תודה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2019

שלום דפי,

אכן מדובר בדגם חדש, ביחס למחיר נראה מוצר טוב, ברור שיש טובים ממנו אך מן הסתם הם יחרגו מהתקציב.

סה"כ יש לו גגון סביר, מדרך רגליים מתכוונן, סל יחסית גדול, הקיפול מאוד קומפקטי אמנם לא הכי קומפקטי בקטגוריה אך בהחלט מספק לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה