מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סייבקס מיוס, ארמדילו, פג פרגו 51 או אוקרו?נעמה01/05/2019
שלום,
אנחנו מתלבטים בין העגלות סייבקס מיוס, ארמדילו xt3, פג פרגו 51 ואוקרו.
אנחנו גרים בקומה שניה בלי מעלית. חשוב לנו שהעגלה תהיה איכותית, יציבה ויחד עם זאת קלה ולא מאסיבית.
נשמח לשמוע את דעתך!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/05/2019שלום נעמה,
למעט המיוס כל העגלות שציינת יחסית כבדות! האוקרו באזור ה- 13 ק"ג, הפג באזור ה-12 עם לוקחים שלדת S וXT3 מעל ל 11 ק"ג.
המיוס שוקלת פחות מ-9 ק"ג שזה הבדל עצום לדעתי. יחד עם זאת למשקל הקל יש חיסרון של גלגלים יותר קטנים ומשענת גב לא תמיכה קשיחה אלא מרשת. הייתי ממליץ גם לבדוק את בייבי בוס טייגר ששוקלת כמו המיוס ויש לה גלגלים עדיפים לדעתי ומשענת גב עדיפה לדעתי. כמוכן גם את בי 5 אך היא יקרה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוגבו בי 5 או בייבי בוס טייגר
נעמה05/05/2019תודה רבה על המענה המהיר!
אשמח לשמוע מדוע בוגבו בי 5 עדיפה על הבייבי בוס טייגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום נעמה,
אני מעתיק ומדביק השוואה שעשיתי בעבר, אישית אני לא רואה הצדקה לשלם פער כלכך עצום, ביחוד שגם לטייגר יש פלוסים אבל השיקול הוא שלכם בסופו של דבר:
אז אכן היתרון הגדול של הטייגר הוא במחיר כ- 1500-2000 ש"ח הבדל שזה פער יחסית עצום. המחיר של הבי משתנה בהתאם לרמת גימור, צבע וכו' כמו גם הנחות שאפשר לקבל ולכן קשה לעמוד את הפער הסופי אך להערכתי זה לפחות 1500 ש"ח. כמוכן יש גם בתוספת של מתאם לסלקל יש פער גדול.
היתרונות של הבי לדעתי הם: מותג ותיק ומוכר, אפשר להוסיף מנקר עיניים (למדתי שיש אנשים שזה הדבר הכי חשוב להם). דגם מאוד מאוד ותיק שהוכיח עצמו, הטייגר כחצי שנה בשוק ובינתיים מוכיחה אמינות. רוחב השלדה צר יותר ולכן מעבר במקומות צרים או הומי אדם (גם מעליות) יהיה קל יותר, הקיפול בשל כך צר יותר, כמובן שיש לזה השפעה על מושב והאמבטיה צרים יותר. מבחר גדול יותר של צבעים, מהדורות מיוחדות. אמבטיה ניתנת לקיפול ולכן לא תופסת מקום באחסון, בטייגר האמבטיה נשארת AS IS ולכן גדולה יותר באחסנה (היתרון של זה בהמשך). שירות תיקונים ברחבי העולם (אם מתכוונים לעזוב את ישראל). הקיפול מהחלק העליון של הידית, לכן פחות צריך להתכופף, לאחר הקיפול כן יהיה צורך קל בלהתכופף.
המון המון אביזרים מקוריים שאפשר להוסיף.
מבוקשת מאוד כיד 2 (לגבי טייגר אין מידע מן הסתם).
היתרונות של הטייגר פרט למחיר:
לדעתי נוחה יותר בניוד, בעיקר ככל שהדרך תהיה משובשת גם בזכות גלגלים גדולים יותר וגם בזכות החומר שמהם הם עשויים. האמבטיה גדולה יותר (להערכתי תתאים בין 4-6 חודשים לעומת 3-5 חודשים בבי, חשוב מאוד לציין שזה מאוד אינדיבדואלי, כל תינוק נולד בגודל שונה ומתפתח אחרת, כמוכן זה גם תלוי בעונת השנה, בחורף האמבטיות מאוד צפופות בגלל לבוש עבה ושמיכות). לאמבטיה של הטייגר יש רשת איוורור נפתחת, נעים יותר בקיץ ומאפשר לתינוק לשכב על הבטן ולהציץ החוצה. כמוכן לטייגר יש גגון נפרד לאמבטיה ולטיולון בעוד בבי זה משותף. האמבטיה קשיחה ולכן לא ניתנת לקיפול, עקב כך יותר אטומה לרוח ואבק, כמוכן עמידה יותר לאורך שנים. הרבה יותר נוחה לנשיאה יחד או בלי תינוק בזכות ידית אחיזה, בבי אלו 2 רצועות ולכן לדעתי ממש לא נוחה לשאת יחד עם תינוק. השליפה של האמבטיה מהשלדה בטייגר יותר נוחה. הטיולון של הטייגר יותר רחב וטיפה יותר ארוך, יש מדרך רגליים מתכוונן. בבי האורך של משענת הגב ומדרך הרגליים ניתנים לכיוונן (בתכלס הרוב שמים מראש במצב הכי ארוך מראש). הטייגר יותר גבוהה בגלל הגללגים היותר גדולים ולכן פחות צריך להתכופף בהכנסה לעגלה. יש רשת איוורור גם בגגון הטיולון שמשמשת גם כחלון הצצה.
לדעתי יותר נוחה לקיפול, בעיקר עם יד אחת, בגמר הקיפול נשארת ביד, לכן מאפשרת להוציא את התינוק מהעגלה ומיד לקפלה ביד השניה. הגישה לסל יותר נוחה מאחור. יש מעקה לטיולון. הטייגר יותר רחבה בגלגלים האחוריים אך עדיין צרה ביחס לרוב העגלות ולכן עבירה בכל מקום לדעתי, הגלגלים האחוריים ניתנים לניתוק בעוד שבבי הם קבועים ולכן בנסיעות ארוכות ניתן לצמצם את גודל הקיפול ע"י ניתוק הגלגלים. הטייגר יותר שטוחה לאחר הקיפול ולכן בסך הכללי תופסת פחות מקום ברכבים, היא נשארת עומדת לאחר הקיפול ולא נופלת לריצפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 5 או סייבקס מיוסליטל30/04/2019
היי אנחנו מתלבטים בין הבוגבו בי 5 לבין הסייבקס מיוס .
האם אתה יכול למנות את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן שנוכל לקבל החלטה?
אנחנו הורים בגובה ממוצע , גרים בעיר , וחשוב לנו נויות התינוק וגם הקיפול שיהיה קל (אנחנו לא מתכוונים לקנות עוד טיולון בהמשך) וכמובן שתשמש לכמה שנים טובות גם לילדים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2019שלום ליטל,
האמבטיה במיוס מרווחת יותר, הרבה יותר נוחה לנשיאה בעיקר יחד עם תינוק.
הקיפול די זהה בנוחות והגודל והניוד נח ודי זהה לעיר בשתיהן. הטיולון של המיוס רחב יותר ויש לו מדרך רגליים מתכוונן. לדעתי המושב של הבי טוב יותר כי יש לו תמיכה קשיחה מפלסטיק. הבי נוחה יותר לעליה וירידה ממדרכות בזכות ידית טלסקופית.
לסייבקס יותר נוח לחבר סלקל. הסייבקס לרוב יותר זולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות משולב לילד שנידניאל30/04/2019
היי קובי,
ילד חדש נוסף למשפחה בשעה טובה, והראשון בן שנה ושמונה חודשים.
לילד הראשון קנינו צ'יקו נקסטפיט שהוא מעולה!
חשבנו לילד השני להעביר את הצ'יקו, ולילד הראשון לקנות כבר כיסא שיתאים לעוד כמה שנים ויחסוך מאיתנו התעסקות נוספת עם זה בזמן הקרוב.
חשבנו לקנות Graco 4ever extend2fit
1. מה דעתך על הגראקו?
2. האם לדעתך השיקול שלנו נכון, או שיש בידך הצעה לתת לנו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2019שלום דניאל,
השיקול נכון למרות שאני הייתי ממליץ יותר ללכת על בוסטר רצועות כמו הנאוטילוס של גרקו ולא הפוראבר. הוא יותר צר מה שיקל בהכנסת 2 כיסאות ובעתיד 3 אם יהיה צורך. רמת הבטיחות די זהה, הוא זול משמעותית אבל השיקול נכון, הייתי מעביר את הצ'יקו לתינוק.
הפוראבר כיסא מצוין אך לדעתי מיותר לגילאים של מעל שנה וחצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציה נוספת שראיתי
דניאל30/04/2019היי קובי,
הייתי בחנות וראיתי את הנאוטילוס במקרה, וקצת התאכזבתי מהאיזופיקס שלו.
לעומת זאת הראו לי בחנות את הצ׳יקו מייפיט שעשה רושם טוב, גם מבחינת האיזופיקס שזה לנקסטפיט, וגם מבחינת הבידוק לחגורה בשלב מאוחר יותר.
אתה ממליץ עליו? או אופציה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/05/2019שלום דניאל,
לדעתי המייפיט מתקדם בהרבה ולדעתי גם יהיה יותר נוח לתינוקות. מכיוון שלא פורסמו לגביו מבחנים קשה לי להמליץ עליו. אם אין לחץ של זמן אז צריך להגיע בחודשים הקרובים נאוטילוס עם שיטת חגירה כמו בברייטקס קליק טייט, הוא קיבל את דירוג הבטיחות הגבוהה ביותר במבחנים האחרונים, לצערי אין צפי מדויק מתי יגיע עקב ביקוש גבוהה בארה"ב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דניאל02/05/2019היי קובי,
יש לנו משהו כמו חודש אז אני לא חושב שהנאוטילוס החדש רלוונטי. הכיוון הוא כרגע הצ'יקו מייפיט.
מה לגבי ברייטקס פרונטייר? יש לו קליקטייט, השאלה אם הוא מתאים לגיל שנה ותשעה חודשים? אם כן, האם הוא מתאים יותר משני האופציות שהזכרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום דניאל,
הברייטקס מתאים, לדעתי הצ'יקו יותר מתאים מבחינת הגיל והנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 טיפים כיצד לקנות מוצרי תינוקות בזולעמנואל בנימין30/04/2019
אז מה עושים כדי לקנות מוצרי תינוקות בזול ? טיפ מספר 1- כדי לקנות מוצרי תינוקות בזול עליך למצוא את המקום הנכון בו תמצא את המגוון והשפע הגדול ביותר של מוצרי תינוקות . ככל שיש יותר מוצרי תינוקות כך בעל חנות התינוקות קונה כל מוצר במחיר נמוך יותר והוא גם יוכל למכור לך בזול יותר , ואתה תוכל לקנות מוצרי תינוקות בזול ואז פשוט תלך לחנות תינוקות גדולה כמו חנות התינוקות בראשון לציון והסביבה .
טיפ מספר 2 – תבוא עם רשימה מוכנה מראש – אל תתאים את הקנייה לתינוק שלך אלא תתאים את התינוק לקנייה אותה הוא זקוק .אם למשל אתה יודע שרחצת את התינוק בגיגית וזה כבר קטן עליו , אתה יודע שאתה צריך אמבט לתינוק ומנשא לאמבט שלו ואולי עוד איזה פינוק רחיצה בשבילו ממגוון מוצרי תינוקות בזול . כך קונים מוצרי תינוקות בזול פשוט להגיע עם רשימה מוכנה מראש ולעשות שיעורי בית מראש ולקנות מוצרי תינוקות בזול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2019שלום עמנואל,
כבר שאלת בעבר ועניתי לך במפורט יותר מ-2 טיפים. תודה שהוספת את שלך למרות שאני בדעה שלא רק המחיר קובע, חשובים גם מקצועיות ושירותיות! אני מכיר מקומות זולים בלי שירות טוב ומקומות לא מקצועיים שמוכרים בזול! אז נרכוש כיסא או העגלה וההרכבה תהיה לא מקצועית, אז מה יתן החיסכון?
לא תמיד חנות עם מבחר גדול מעיד על כך שהיא זולה, לרוב זה הפוך יש צוות גדול יותר, שכירות גבוהה יותר וכו' מה שגורם למכור במחיר גבוהה יותר. היום יותר קל מתמיד לעשות השוואות מחיר ולפעמים פיצול קנייה עדיף מקנייה במקום אחד אלא אם המקום מתחייב להשוות מחיר לכל מוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ברייטקס- התייעצותאור30/04/2019
היי,
מעוניינת לקנות כסא בטיחות לרכב שני לבן שנה וחצי.
יש לנו כרגע ברייטקס מרתון ומרוצים, עדיין יושב נגד כיוון הנסיעה.
האם בתור כסא נוסף עדיף לקנות לו את הבוסטר קליק טייטס של ברייטקס או את כסא ברייטקס מרתון נוסף?
ישמש אותו בתור הכסא הראשי כשיוולד ילד נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2019שלום אור,
אני הייתי ממליץ לרכוש עוד כיסא גם בגלל שניתן לחגור נגד והכיסאות משמשים עד טווח ארוך ובסיום הטווח רוכשים בוסטר גב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפטור לפג בוק פלוסמורן30/04/2019
קובי שלום,
בלידה הראשונה קניתי עגלת פג פרגו בוק פלוס, דגם הבסיס, נראה לי שקוראים לו גיאו, שלדה S51.
כעת אני צפויה ללדת ילד נוסף, וההפרש ביניהם יהיה שנה וחצי.
אנו מחפשים פתרונות לשני הילדים מבלי לוותר על העגלה.
לא אהבנו את עניין הטרמפיסט, אבל מצאנו באינטרנט אדפטור לפג. לא ידוע לי האם זה מתאים לדגם שלנו והאם זה בכלל נמכר בארץ.
נשמח לייעוצך,
תודה,
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2019שלום מורן,
מדובר בדגם אחר ולכן אדפטור לא יעזור. צריך לפנות לפופיק יבואני פג ולברר מולם אם ניתן לרכוש רק שלדה ואז האמבטיה והטיולון שלכם יתחברו, אפילו שילדה וטיולון נוסף כך תוכלו להשתמש גם בשלב הטיולון עם 2 תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ XT- התייעצותאודי28/04/2019
שלום רב,
אשמח לדעת מה ההבדלים בין עגלת ארמדילו XT2 של מאמס אנד פאפס לבין ארמדילו XT3 (ההבדל במחירים מעל 800 שח) והאם בכללי זה נחשבת עגלה טובה ואמינה? חשוב לנו שתהיה בטיחותית קלילה ושתחזיק מעמד לא רק לילד אחד.
והאם יש המלצה לעגלה אחרת באותו סגנון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/04/2019שלום אודי,
בעיקר חוזק וגלגלים הרבה יותר טובים מה שמעניק יכולת ניוד יותר טובה. מצד שני היא כבדה יותר אך הפליפ 2 הפגינה אמינות סבירה ולכן לדעתי פחות מומלצת כמו גם שלא יהיו חלפים לטווח הרחוק של מעבר ל- 5 שנים לדעתי.
עגלות דומות בסגנון: בי 5 יקרה משמעותית. מיוס שלדעתי פחות נוחה בניוד אך קלה יותר במשקל. בייבי בוס טייגר שיותר קלה ויותר נוחה בניוד, מצד שני רק 7 חודשים בשוק ולכן קשה לדעתי לגבי טווח ארוך אבל עד עתה מציגה אמינות גבוהה מהממוצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תלת אופן מומלץ לבן שנה וחצינגה27/04/2019
איזה דגם מומלץ לנוחות התינוק ובטיחותי? - ראיתי שיש במוצצים מבצע: ב250 של ינפיניטי . ב600 של של גליליאו . סמארט טריק (דגם פולד 700) ב800 שח.
תשובה
קובי סופר27/04/2019שלום נגה,
לדעתי סמארט טרייק הם המובילים בתחום. לדעתי דגם ה-700 מיותר. הוא יקר בגלל המושב המסתובב. אפשר ללכת על דגמי ה-300 או ה400 והם בהחלט יעשו את העבודה וגם הם מתקפלים.
כמוכן לדעתי גיל שנה וחצי הוא גיל קצת מאוחר למוצר הזה כי כל השימוש המרכזי איתו הוא עד גיל שנתיים לדעתי ומניסיוני הרוב לא משתמשים בזה כתלת אופן אלא כסוג של תחליף לטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלת אופן של דונה או של סמארט טרייק
נגה29/04/2019הייתי בשילב וראיתי תלת אופן של דונה שמתקפל והבנתי מאמא שהייתה בחנות שהבן שלה בן שנתיים וחצי ועדיין משתמשים בו. האם הוא מומלץ, אני נמוכה והוא קל מאוד אך נראה פחות נוח לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/04/2019שלום נגה,
עם כל תלת אופן אפשר להשתמש עד גיל שנתיים הכוונה שלי הייתה שהשימוש הוא כמו בטיולון ולרוב לא מעבר כתלת אופן שהילד רוכב עליו.
הוא גם מעולה אבל יקר מהסמארטרייק המקבילים לו ואלו שעולים יותר ממנו מציעים מושב דו כיווני, שכיבה וכו' שלדעתי מיותרים. כפי שציינתי, סמארטרייק מציע יתרון גדול שיותר נוח לנייד אותו ימינה/שמאלה ממש כמו בעגלה או טיולון בעוד שבשאר החברות כולל הדונה צריך להזיז את הידית כמו בהגה של רכב מה שלדעתי פחות נוח ומצריך יותר מאמץ.
אבל בשורה התחתונה שני החברות לדעתי הם הרמה הכי גבוהה שיש לתלת אופן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Baby Jogger City Tour2הילה26/04/2019
היי קובי,
שמעת משהו על הטור החדשה של בייבי ג׳וגר? יש לה מדרך רגליים חדש וקיפול יותר נוח. שוקלים לקנות בארה״ב בתור טיולון לנסיעות/לגן לתינוק בן שנה וחצי.
אתה חושב שהניוד שלה יהיה באותה רמה כמו היויו או המקלרן? המחיר סביב 250 דולר.
תודה!!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/04/2019שלום הילה,
השינוי המרכזי הוא בעיקר מדרך הרגליים. קשה להעריך את הדגם החדש אך לדעתי יכולת הניוד לא השתנתה מהדור הראשון והמקאלרן או היויו עדיפות עליה בנושא הזה.
כמובן שיש לה יתרון עצום בעלות וסה"כ מדובר במוצר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובעניין דומה - מקלרן ARC
הילה28/04/2019שמעת על Maclaren Quest Arc שיש לה ידית אחת במקום 2?
מה דעתך עליה לעומת היויו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/04/2019שלום הילה,
מכיר, עדיין לא נמכרת בארץ ולכן לא יצא לי לבדוק פיזית.
מניסיוני כל ניסיון להפוך 2 ידיות לידית שלמה לא משפר את יכולת הניוד בצורה ניכרת ועדיין עגלות בעלות ידית שלמה מלאה לרוב, יהיו עדיפות בניוד. כמוכן הגישה לסל מאוד קשה.
דבר אחרון, הקיפול עדיין קיפול מיטריה (לא מאושר עליה למטוס רק במסירה לפני העליה לטיסה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טייגר - לזהות דגם חדשינה25/04/2019
הי,
אתמול קנינו את העגלה בחנות בייבי לאב ב 2990
בדגם אפור עם כוכבים .
רצינו לדעת איך אני יכולה לדעת שזה הדגם האחרון של העגלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2019שלום ינה,
קניתם את הדגם החדש! הכוכבים הגיעו רק בדגם החדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ינה25/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות שני מעל גיל שנהספיר25/04/2019
היי,
אשמח להמלצות.
הבן שלנו בן 1.2 ויש לנו כסא ברייטקס מרתון מגיל לידה. אנחנו מעוניינים לקנות כסא נוסף לרכב השני.
איזה כסא כדאי לקנות? כדאי להשקיע בכסא נוסף של ברייטקס?
חשוב לציין שאנחנו מעוניינים שהכסא שלו יעבור בעתיד לילד הבא ואז הכסא הנוסף יהיה הקבוע שלו.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2019שלום ספיר,
אפשר ללכת על דגמי גרקו סייז פור מי או אוונפלו טריומף, שניהם ברמת בטיחות גבהה ודי קרובה לזו של ברייטקס, זולים משמעותית ומתאמים עד אותו המשקל כמו הברייטקס. הסייז פור מי יחסית צר, זה משהו ששווה לשקול אם מתוכנן ילד שלישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןיעל25/04/2019
היי!
אנו מחפשים עגלה לילד ראשון ונשמח ליעוץ והמלצה על 2-3 דגמים.
הקריטריונים החשובים לנו הם:
1. מתאימה להורים גבוהים (אני 1.80 מ')
2. קלה לקיפול
3. מרווחת - אין בעיה של מקום בתא המטען
4. נוחה להליכות ארוכות בחוץ
תודה ותודה רבה על הפורום הנהדר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2019שלום יעל,
לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה עונה בדיוק לכל הדרישות שלכם.
גבוהה גם בידית, גם באמבטיה ובטיולון. סופר מרווחת, נוחה לקיפול ודווקא יחסית קומפקטית. גלגלים מעולים להליכות + מערכת קפיצים ייחודית. רק לשים לב שהדגם המומלץ הוא של
2019!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה לילד ראשון
יעל25/04/2019תודה!
1. האם תוכל בכל זאת להמליץ על דגם נוסף רק כדי שנוכל להשוות?
2. האם סלסה 2017 פחות מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/04/2019שלום יעל,
דגם 2017 הוא עם מושב טיולון שונה עם מצב שכיבה בתנוחה עוברית, כלומר לא מגיע לזווית ישרה, כמוכן מנגנון הקיפול השתנה מ-2018 ולכן היא יותר מסורבלת לקיפול.
אפשר גם לבדוק את אינגלזינה אפטיקה שגם נוחה לניוד (לדעתי פחות מהסלסה), יותר נוחה לקיפול, יחסית קומפקטית ודי במשקל של הסלסה. החיסרון המרכזי הוא שלא ניתן לחבר סלקלים של יצרנים מובילים מבחינה בטיחותית.
אפשר גם לבדוק את בוגבו פוקס שיותר קלה משתיהן אך יקרה משמעותית משתיהן, לדעתי פחות פרקטית כי חייבים לפרק את הטיולון לפני הקיפול וגם בה לטיולון אין שכיבה מלא אלא הוא בתנוחה עוברית.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות גיל 0 או סלקל?שירה24/04/2019
היי קובי,
רציתי להתייעץ לגבי קניה של סלקל או כסא בטיחות גיל 0 + המלצה לחברה ודגם.
אני צפויה להתנייד הרבה עם התינוק ברכב. לי ולבן זוגי יש 2 רכבים ובכל פעם נאלץ להחליף ביניהם.
יש לי מספר שאלות:
1. סלקל מחייב גם עיגון ותיאום לרכב? או שניתן לקשור בחגורה?
2. האם ניתן להעביר את המתאם לסלקל מרכב לרכב או שצריך התקנה מיוחדת כמו בכסא בטיחות?
3. מניסיונך, במצב שכזה מה כדאי יותר לרכוש? סלקל אחד עם שני מתאמים?
4. אם נקנה כיסא בטיחות- איזה פתרון יכול להיות למעבר בין 2 הרכבים?
5. אשמח לקבל דגם מומלץ לסלקל ולכסא בטיחות- השיקול העיקרי הוא בטיחות התינוק.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2019שלום שירה,
1. אין בעיה להתקין סלקל עם חגורה ללא בסיס. החיסרון שיש יותר סיכון לטעויות אנוש בהתקנה. יחד עם זאת זה הרבה יותר פרקטי מלעשות זאת עם כיסא בטיחות.
2. הבסיס הקבוע מצמצם אפשרות לטעות בהתקנה אבל אם נאלץ להעביר בסיס מרכב לרכב זה בדיוק כמו להתקין את הסלקל עם חגורה ללא בסיס כך שזה מיותר
3. אלא אם רוכשים סלקל עם 2 בסיסים אז המקום לטעות קרוב לאפסי.
4. אין פתרון, רוב הדגמים המובילים נוחים להתקנה רק כבדים ומסורבלים.
5. לגבי סלקל, השאלה אם חשוב לחבר לעגלה.
אם לא אז צ'יקו קייפיט הוא האופציה הטובה, הנוחה והבטוחה ביותר לדעתי.
לגבי כיסאות ההמלצות שלי הן לצ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון בולווארד או מרתון מסדרת קליק טייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר זירו או סייבקס מיוס?שירה24/04/2019
שלום קובי ותודה על הפורום הנפלא הזה :)
בחיפושים אחר עגלה גיבשתי 2 פרמטרים שהכי חשובים לי הם משקל ונוחות. אני בחורה קטנת מימדים + אצטרך לנסוע הרבה ברכב עם התינוק ושיקולים אלו מובילים את בחירותיי לצד הנוחות לתינוק.
האויסטר מבחינתי לוקחת בפרמטר הכי חשוב שהוא המשקל. בנוסף, הגב שלה יותר קשיח והטיולון מרווח ונראה עמיד יותר מאשר זה של המיוס (שעשוי מרשת). נראה לי שהאויסטר חזקה יותר מהמיוס ותוכל להחזיק איתנו לאורך שנים.
מצד שני, הטיולון של המיוס דו כיווני וזה היתרון היחידי שלה בעיניי.
אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא ועוד שיקולים, יתרונות וחסרונות שלא חשבתי עליהם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2019שלום שירה,
אכן היתרון המרכזי של המיוס הוא טיולון דו כיווני! לדעתי האישית דבר שלא הייתי מוותר עליו.
בנוסף בקיפול יש למיוס יתרון גדול מכיוון שבגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים בעוד שבאויסטר הכל כלפי חוץ, דבר שגורם לבד להתלכלך ולהשתפשף. שינוי המצבים בטיולון עם לחצן, לדעתי מנגנון הרבה יותר נח.
האויסטר נוחה יותר לניוד לדעתי, קלה יותר, הגב אכן יותר טוב לדעתי.
את צריכה להחליט אילו מהיתרונות שציינתי חשובים לכם יותר.
כמוכן הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר, היא שוקלת כמו המיוס, יש לה גב קשיח, נוחה לניוד כמו האויסטר, הטיולון דו כיווני, הקיפול נח ודומה לאויסטר רק שהבד מכונס כלפי פנים.
לדעתי סוג של שילוב היתרונות של 2 העגלות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאים לטיולים ארוכים- התייעצותYon23/04/2019
היי קובי, אשמח לקבל המלצה על מנשאים לטיולים ארוכים... שיהיה בטיחותי, נוח לילד ולנו... אין לנו הגבלה בתקציב רוצים לדעת מה הכי הכי מומלץ! המון תודה!
תשובה
קובי סופר24/04/2019שלום יון,
מנשאי טיולים הם מנשאי גב, רובם מתאימים רק מגיל חצי שנה או יותר.
לצערי לא יצא לי לבדוק אישית מנשאים, גם בתחום התינוקות נמכרים מוצרים די בסיסיים, בחנויות למטייל/ריקושט ודומיהם נמכרים המקצועיים ולכן אין לי גישה לבדוק.
ההמלצה לי לבדוק פיזית יחד עם תינוק, לראות מה נוח לכם לנשיאה ומה נוח לתינוק. חשוב שיהיה גגון טוב וגבוה אך לא גבוה מדי שלא יתקע בענפים וכדומה.
חשוב למצוא דגמים שיכולים לשאת לפחות 18 ק"ג כי היום הרוב עד 15 ק"ג.
שנמכרו בארץ מנשאי ליטל לייף לדעתי היו הכי נוחים ומקצועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)