מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אינטרקום וידאו של מוטורולה bmp483מיכל31/05/2019
אהלן קובי, רכשנו לאחרונה את המכשיר ושמנו לב שהמצלמה (שחייבת להיות מוחברת לחשמל כל הזמן) ממש מתחמם. זה תקין ככה? כמו כן, כאשר מגבירים את העוצמה ישנו הד ממש חזק מהיחידת הורים. ממש שומעים אותנו למרות שהכפתור של המיקרופון סגור. יש דגמים אחרים שאתה ממליץ שאין בהם את הבעיות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2019שלום מיכל,
רוב האינטרקומים נוטים להתחמם. לגבי הסאונד הייתי מנסה לבדוק מול המשווק אם המוצר תקין.
מוטורולה היא חברה מובילה בתחום. עוד חברה מומלצת היא ויטק שהאינטרקומים שלהם מקבלים ביקורות מעולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן עריסה ללא חומר מעכב בעירהרעות31/05/2019
שלום רב,
הבנתי שלאחרונה יצא התקן המחייב חומר מעכב בעירה במזרני תינוקות. רציתי לדעת האם ידוע לך על מזרן תינוקות לעריסת תינוק שאינו מכיל חומר מעכב בעירה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2019שלום רעות,
ההפך הוא הנכון. עד עכשיו התקן דרש שהמזרנים יהיו לא דליקים ולכן הייתה חובה שיהיה בהם חומר מעכב בעירה. כעת זה שונה ואין חובה כזו. כל מזרן עם ספוג כחול אינו מכיל מעכבי בעירה או מזרן ללא ספוג כמו נומו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון גלגלי עגלת תינוק וינטג'יוכי31/05/2019
יש לי עגלה לתינוק עם גלגלים גדולים..עגלה של פעם..הצמיגים התיבשו..היכן ניתן לתקן או להחליף את הגומי (צבע לבן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/05/2019שלום יוכי,
תלוי מי היצרן. יש יבוא סדיר של בבה קאר אז אם מדובר בעגלה של המותג הזה אפשר לרכוש דרך היבואן. כמוכן יש חברה שנקראת הגלגל, יש להם דף פייסבוק הגלגל תיקון עגלות. הם יושבים בקיבוץ יסעור, ברוב המקרים הם יכולים לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ עם גגון גדולאילנה30/05/2019
האם יש טיולון עם צלון ענק כמו של הטאי טאי
אך קומפקטי יותר מהטאי טאי?
(משווה לטאי טאי כי היה לנו בעבר, ונהרס כי העמסנו עליו הרבה יותר מידי. מעדיפה כטיולון משהו יותר קומפקטי. אבל עם גגון בסדר גודל של הטאי טאי, כך שגם כשהפעוט ישן יש הגנה מהשמש. אם אין טיולון כזה אז אקנה שוב את טאי טאי)
חשוב לי מאוד הגגון כי יוצא לי ללכת הרבה יחסית בשעות הצהרים בשמש עם העגלה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/05/2019שלום אילנה,
זו בדיוק הבעיה של הטיולונים, מנסים לצמצם אותם וזה גם בגגון.
לדעתי הטיולונים עם הגגון הכי טוב הם: מאמ נאו או סייבקס איזי פלוס S שמזכיר קצת את הטאיטאי רק יותר קומפקטי בקיפול.
אולי אפילו הייתי מצרף שמשיה אוניברסלית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייגר מול סיילו ספורט לייןאפרת29/05/2019
מה ההבדל בין העגלות? יתרונות/חסרונות של כל עגלה?
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום אפרת,
אמבטיה: בטייגר יש לך רשת איוורור נפתחת בגגון, לדעתי דבר מצוין בעיקר לאביב והקיץ, מעבר לאיוורור זה מאפשר להשכיב תינוק על הבטן, התינוק ירים את הראש להסתכל כלפי חוץ בעזרת המרפקים, הדבר מחזק חגורת כתפיים וצוואר ומכין לקראת זחילת גחון, בנוסף מרגיל תינוקות לשכב על הבטן.
בטייגר יש מזרן נשום. בגמר השימוש את האמבטיה של הסיילו ניתן לקפל, את של הטייגר לא אך, בשל כך האמבטיה של הטייגר אטומה יותר לרוח, אבק, נוזלים וגם חזקה יותר ומגינה במקרה ונתקלים במשהו בזמן הליכה עם האמבטיה.
שלדה: השלדה של הטייגר נוחה יותר לניוד לדעתי, בולמת זעזועים טוב יותר, כל אלו בזכות גלגלים הרבה יותר איכותיים וכך גם הקפיצים, זה יורגש היטב כאשר יהיה משקל בעגלה ובעליה וירידה ממדרגות. הקיפול די זהה בשתיהן, לסיילו יתרון שאפשר לקפל יחד עם המעקה, בטייגר צריך או להוציאו או לפתוח צד אחד שלו.
טיולון: כאן לדעתי היתרון הגדול ביותר של הטייגר. המושב של הטייגר יצוק כולו מפלסטיק ולכן לדעתי מספק תמיכת גב טובה יותר, השכיבה טיפה יותר טובה אבל הישיבה של הטייגר בזווית של כמעט 90 מעלות בעוד שבסיילו יש שיפוע שלא כל התינוקות אוהבים. כמוכן המושב של הטייגר מרווח יותר וגבוהה יותר, בנוסף הגגון מצל יותר וגם כאן יש רשת איוורור נפתחת שמשמשת גם להצצה כאשר התינוק פונה לכיוון הנסיעה.
לטייגר יש 3 מצבי גובה לרצעות וניתן להסירן בסיילו הן תפורות ולכן בכביסה צריך לכבס יחד איתן.
מבחינת משקל הטייגר קלה יותר בקילו, מתקפלת יותר קומפקטי ונעמד לאחר הקיפול. הסיילו לאחר קיפול ננעלת בעוד שהטייגר לא, לדעתי לא חיסרון והרווח זה יתרון ענק בפתיחת העגלה, הטייגר נפתחת לאחר הקיפול בפעולה אחת ותוך שניה אחת לעומת עגלה שננעלת, אז יש צורך להניח על הריצפה, להתכופף ולשחרר נעילה ורק אז לפתוח. בטייגר כשמוצאים מהרכב פשוט מחזיקים בידית האחיזה והעגלה נפתחת.
לסיילו יתרון גדול מבחינת המחיר למרות שישנם צבעים בטייגר שבמבצע כרגע אז הפער לא גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא בייבי ביורן מינירותם ביטון29/05/2019
האם המנשא בייבי ביורן מיני הוא מומלץ ? ואם לא מדוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום רותם,
זהו מנשא די בסיסי. לדעתי במחרים הזולים לילי בייבי מספק תמיכה טובה יותר. הדגם המוצלח ביותר של בייבי ביורן לדעתי זה הוואן.
לדעתי התמיכה בו די בסיסית וגם תנוחת הרגליים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון איירפלאו ויסקו של בייבי כלרועי28/05/2019
שלום קובי, תודה על כל העזרה ושיתוף הידע, אשמח לשמוע חוות דעת על המזרון, והאם מומלץ.
ומה נחשב יותר איכותי, הוא או פנג של מנדלבוים.
ואו אם יש מזרון אחר איכותי שאתה ממליץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום רועי,
אני לא מכיר את דגמי בייבי כל, ממליץ לבדוק ראשית מול מכון התקנים ולוודא שיש תו תקן בתוקף לדגם!
לפנג מנדלבאום בדרך כלל יש תו תקן בתוקף אך אני תמיד ממליץ לוודא, לדעתי עדיף לרכוש את הדגם שלהם בגלל שמדובר בחברה מוכרת.
ההמלצות שלי הן לבייביטק מולטיפלואו או אימג'ן 360 שנמכר רק בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן מולטיפלואו או אימגן
רועי29/05/2019תודה קובי, הבנתי שבשנה הראשונה מומלץ שהתינוק ישן על צד קשיח (מקטין את הסיכוי למוות בעריסה) האם המזרנים שעליהם המלצת מספיק קשיחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום רועי,
לא וזה היתרון הענק שלהם. לדעתי צד קשיח לא נוח לתינוקות. במזרנים האלו יש מעבר אוויר חופשי ולכן אין צורך בצד קשיח, הצד הקשיח נועד למנוע שקיעת ראש במזרן אם התינוקות על הבטן ובכך מונעים מצב של חנק. במזרן נושם, עקב מעבר האוויר אין סכנת חנק עם התינוקות על הבטן ויש מעבר חופשי של אוויר והרווח הוא מצע רך ולדעתי נח יותר לשינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר 3 סייבקס מיוס או מאמס אנד פאפסאיציק28/05/2019
שלום,
מתלבטים בין שלושת העגלות.
אויסטר 3 סייבקס מיוס או מאמס אנד פאפס.
נשמח לחוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום איציק,
רשמת 3 דגמים אך במאמאס אנד פאפאס לא ציינת את הדגמים ולכן אין לי דרך להשוות.
לגבי האויסטר 3, מדובר בדגם חדש. הקיפול הרבה יותר קומפקטי מהאויסטר 2, אני לא חושב שהיא משווקת בארץ עדיין.
כמוכן מדובר בדגם חדש גם ברמה העולמית כך שנכון לעכשיו קשה לתת חוות דעת לגביו. יש לקחת בחשבון שמהשקל לא מהקלים שיש. לדעתי הטיולון יחסית צר ומעגלה במשקלים האלו הייתי מצפה לקבל טיולון מרווח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות כסאות בטיחות- בירורעדי מ28/05/2019
שלום קובי.
בעקבות המלצות קודמות מוצלחות שלך אני אשמח לעצה.
יש לנו 3 ילדים בגילאים 4, 3 ותינוק שזה עתה נולד.
הרכב שברשותנו הוא מאזדה לאנטיס 323.
כרגע יש לנו גראקו נאוטיליוס לבן ה4, קוסקו סנרה נקסט לבת ה3 וסלקל סייבקס לתינוק.
הכסאות לא נכנסים לדעתי בצורה טובה במושב האחורי.
האם יש לך המלצה אולי איזה כסא/ות כדאי להחליף כדי שכולם יוכלו להיכנס במושב האחורי בצורה טובה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום עדי,
לדעתי אין יותר מדי אפשרות לשפר את המצב. יש לך מושבים יחסית צרים. אפשר לרכוש בוסטרים ללא רצועות לגדולים אשר יהיו יותר צרים אבל אז, לא יהיה נוח לחגור את הגדולים מכיוון שכל פעם צריך לחגור עם החגורה, כשיש 3 מושבים אין כלכך גישה לסגור את החגורה. כמוכן זה פחות בטיחותי מאשר הנאוטילוס או הסנרה.
אם יש דרך להביא 3 כיסאות מארה"ב אז הייתי ממליץ לרכוש 3 דיונו רדיאן שזה כיסא שהונדס במיוחד להכנסת 3 כאלו לכל רכב.
לצערי הוא לא משווק בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא ביטחות מגיל 0מיכל28/05/2019
היי קובי:)
החלטנו לקנות כסא בטיחות מגיל 0 במקום סלקל.
אנחנו מתלבטים בין שתי דגמים כאשר המחיר בניהם זהה ולא מהווה שיקול.
1) ציקו נקספיט IX זיפ
2) גרקו 4 ever
מי מבניהם בטוח יותר? נוח יותר לילד?
בנוסף חשבתי לקנות דרך אתר אינטרנטי ורציתי לדעת אם יש משמעות לכך שמתקין מוסמך יתקין את הכסא ברכב או זה משהו שאוכל לעשות לבד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2019שלום מיכל,
שני הכיסאות מעולים לדעתי. אני אישית חושב שהנקסטפיט עדיף ורק בגלל היתרון שזווית השכיבה שלו עדיפה. אי לכך אני חושב שהוא נוח יותר לתינוק מגיל לידה.
לגבי רכישת אונליין, יש יתרון לפעמים במחיר זול יותר למרות שמניסיוני רוב החנויות ישוו את המחיר.
אין חשש גדול להתקין לבד לדעתי. בארה"ב הרוב מתקינים לבד, יש רק לקרוא בקפידה את ההוראות, דבר שהרבה מתעלמים ממנו.
יחד עם זאת ישנן חנויות שמתקינות בחינם, אפשר גם לפנות לבטרם ולהזמין דרכם (בתשלום) מתקין מורשה מטעמם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לילדה - דחוףעדי26/05/2019
שלום קובי, קודם כל חשוב לי להגיד שקנינו בהמלצתך עגלה ואנחנו מאוד מרוצים. תודה רבה.
כעת אנו מעוניינים לקנות כסא בטיחות. הילדה בת שנה וחודשיים עד כה בסלקל. כעת ההתלבטות היא לגבי הכסא. אנחנו מחפשים בראש ובראשונה בטיחות גבוהה ולאחר מכן בעיקר פרקטיות- הכסא יעבור בין 2 רכבים נכון לכרגע לכן זה כל-כך חשוב. חשבנו על הצ׳יקו החדשים אבל הם מאוד כבדים ואנחנו חוששים שיהיה לנו קשה להעביר אותם מרכב איד לשני. תוכל להמליץ לנו על כסא בבקשה?
בנוסף- האם עדיף לדעתך לקנות שני כסאות? להשקיע בכסא אחד איכותי?
תודה רבה מראש, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום עדי,
ראשית ההמלצה שלי לרכוש 2 כיסאות. א. רוב הכיסאות כבדים ואלו שלו יהיו מאוד בסיסיים. ב. יתכן ורכישת 2 כיסאות תגרור הנחה למרות שכעת יש הנחות מטורפות על כל הכיסאות.
ההמלצה שלי היא על דגמי הנקסטפיט, לדעתי מעבר לרמת בטיחות גבוהה הם מציעים את הנוחות הטובה ביותר לתינוק וגם מחירם יחסית סביר.
ככיסא שני ההמלצה שלי לקוסקו סנרה אשר לא יקר וברמת בטיחות גבוהה.
ההמלצה כן להשקיע בכיסא אחד איכותי וברכב שבו הנסיעות קצרות הסנרה בהחלט יספק את העבודה, אם רוצים משהו נוח ממנו ומוכנים למתוח את התקציב אז אפשר לשקול את אוונפלו טריומף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקסטפיט
עדי27/05/2019תודה על התשובה. בדגמי הנקסטפיט יש לך המלצה לאחד ספציפי? ראיתי שיש IC, זיפ, מקס. אין לי מושג מה ההבדלים ביניהם. יש לנו הנחה באחת החנויות שברשותה דגם זיפ בלבד. האם שווה לדעתך?
בנוסף, אני לעיתים מרגישה שרכישת כסא פשוט אחת ואפילו בשביל נסיעות קצרות זה בעצם להגיד שיש פחות הגנה ובטיחות בנסיעות האלו. וזה מדאיג אותי. אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום עדי,
כפי שציינתי יש כרגע הנחות בכל החנויות אז לא חובה להתקבע על אחת אלא לעשות סקר.
בגדול יש את הIX, זיפ וזיפ מקס. הזיפ והזיפ מקס נותנים אפשרות להוריד את הריפוד לכביסה בקלות בעזרת רוכסן בעוד בIX יהיה צורך בפירוק הכיסא מהרכב והתעסקות קלה עם ברגים. המקס נותן מושב ארוך יותר, יש לזה רק יתרון אחד והוא אם אתם רוצים לחגור את הכיסא כנגד הכיוון עד גיל שנתיים, אז יהיה יותר נוח לתינוק. אם לא אז השיקול שלכם אם היתרון של הוצאת הריפוד בזיפ שווה לכם את ההפרש.
אין פשרה אמיתית או רצינית בבטיחות בכיסא הסנרה אלא רק בנוחות. אם זה לנסיעות קצרות אז זה ממש לא קריטי לדעתי. אם כן חשובים הנוחות והגנת הראש אז יש את הטריומף או גרקו סייז פור מי. הם עולים פי 2 מהקוסקו אבל עדיין פחות מ-1000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
עדי27/05/2019בדקנו היום את כסאות גרקו. האם יש לך המלצה לאחד מהם ספציפית? בחנות המליצו לנו על האקסטנדט טו פיט בעוד שהבנתי שסייז פור מי עבר יותר בהצלחה את מבחני הבטיחות.
נודה להמלצתך (רק אזכיר שלנו חשוב בטיחות ופרקטיות). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמשך להמשך (סליחה)
עדי28/05/2019נשמח לשמוע את דעתך גם לגבי אוונפלו דגם sureride. הבנתי שקיבל ציון גבוה בבטיחות והוא בעל משקל קל. תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/05/2019שלום עדי,
היתרון של האקסטנד הוא בדיוק כמו בצ'יקו זיפ מקס, אם יש לכם רצון שהכיסא יהיה נגד הכיוון עד גיל שנתיים זה בעיקר היתרון שלו. אם זה לא קריטי אז ההמלצה שלי היא לסייז.
השור רייד מאוד בסיסי כמו הסנרה פחות או יותר. אני ממליץ עליו ככיסא שני ולא ככיסא הראשי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עגלה ראשונה- התייעצותאלעד26/05/2019
הי קובי,
אנחנו רוצים לברר לגבי עגלה לתינוק חדש בע"ה.
הדרישות שלנו הן (לפי סדר עדיפויות):
א. יש צורך באמבטיה גבוהה שכן אני ואשתי אנשים גבוהים.
ב. אנחנו רוצים שהפנים של הילד יהיו לכיוון ההורים.
ג. קומפקטית, לא כבדה ונוחה לקיפול.
ד. סל גדול
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום אלעד,
חשוב להבין שעגלות גבוהות בדרך כלל יותר כבדות וגם טיפה יותר גדולות לאחר הקיפול!
ההמלצה שלי היא לאיי.בי.סי דיזיין סלסה, היא גבוהה גם באמבטיה וגם בטיולון, יש טיולון דו כיווני עם שכיבה מלאה, סל ענק, נוחה לקיפול, קומפקטית (נכנסת כמעט לרוב המוחלט של הרכבים). מבחינת המשקל היא מעט כבדה מהממוצע אך לא בצורה קיצונית.
עוד נקודה לטובתה, היא אחת העגלות הכי מרווחות שיש כך שתינוק שיקבל גנים של אנשים גבוהים יהנה מעגלה מרווחת ולא צפופה מדי עבורו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזו עגלה אתה יותר ממליץ?
מור27/05/2019סלסה או בייבי בוס טייגר או בוגובי 5?
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום אלעד,
הבי הכי נמוכה והכי צפופה, כמוכן הסל לא הכי גדול ולא הכי נגיש. לכן אני נוטה פחות להמליץ עליה כי היא לא עונה לדרישות שלכם.
הטייגר יותר גבוהה מהבי (ויותר נמוכה מהסלסה) וגם יותר מרווחת. היתרון שלה על הסלסה הוא משקל קל יותר וקיפול יותר קומפקטי. אם אלו פרמטרים שאתם יכולים להתמודד איתם אז כפי שציינתי הסלסה עונה באופן הכי טוב לדרישות שלכם.
אם אתם מחפשים משקל קל וקיפול קומפקטי לדעתי בסגנון הזה הטייגר הכי מומלצת כי בסגמנט הזה היא הכי גבוהה והכי מרווחת ועדיין קלה וקומפקטית. הסל יחסית גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס וייבר לעומת סריקת ראבנה 4מור26/05/2019
מה עדיף לדעתך?
ללא קשר לתקציב
עגלה קלה עם אמבטיה מרווחת, נוחה לתינוק, מתאימה לתחבורה ציבורית, מתאימה לשימוש עבור כמה ילדים ולא נהרסת מהר.
אם יש עוד הצעות, נשמח לשמוע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום מור,
הטייגר יותר קלה ומתאימה לתחבורה ציבורית. הראבנה טיפה יותר מרווחת. אני יותר נוטה להמליץ על הטייגר בגלל שהיא קלה באופן משמעותי, יותר פרקטית לקיפול וקומפקטית לאחר הקיפול. הבדל הרוחב יחסית לא משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר מקס/ אויסטר זירויפה26/05/2019
היי קובי,
מה דעתך על העגלות האלה?
חשוב לנו שיהיה טיולון דו כיווני, עגלה קלה ונוחה לתינוק, אפשרות להתנייד בתחבורה ציבורית ואמבטיה לא קטנה.
תודה!
אם יש עוד המלצות נשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2019שלום יפה,
שתיהן לא עונות לדרישות שלך:
הזירו קלה ונוחה לקיפול ולכן מתאימה לתחבורה ציבורית אבל הטיולון חד כיווני.
המקס עם טיולון דו כיווני אבל כבדה מאוד ומסורבלת בקיפול.
עגלות מומלצות שכן יתאימו: סייבקס מיוס, בייבי בוס טייגר ובוגבו בי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שנייה טובה- בירוריעל26/05/2019
שלום קובי ,
אשמח לשמוע דעתך על עגלת איזי טוויסט s טוויסט... מבחינת ניוד, נוחות ונוחות לתינוק(ראיתי שהמושב שלה לא כל כך עמוק..)
בנוסף , מה דעתך על עגלת תיק תק החדשה של מאמ, נראית טובה, האם חזקה מבחינת ניוד?
וגם ראיתי באמזון עגלת בייבי גוגר
סיטי טור 2 משודרגת, האם תגיע לארץ ושווה לחכות ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/05/2019שלום יעל,
תלוי מהן הדרישות. האיזי טוויסט מציעה יתרון שאין באחרות וזה מושב דו כיווני, לדעתי יכולת הניוד שלה לא מוצלחת ואכן המושב לדעתי קצר מדי.
התיקתק של מאמ טובה ויש לזכור שעולה כמחצית ולכן גם אם לא תהיה מושלמת מבחינת אורך חיים הפרש המחיר מכסה את החיסרון, יחד עם זאת היא חדשה ועד עתה הביקורות לגביה מעולות והיא מוכיחה אמינות מעולה כך שללא ספק אני חושב שיש כאן תמורה טובה למחיר. הניוד בה טוב משל הסייבקס אבל עדיין לא ברמה גבוהה.
הבייבי ג'וגר החדשה תציע בעיקר מדרך רגליים מתכווונן שהיה חסר בדור הקיים. סה"כ טיולון טוב עם יכולת ניוד בינונית לדעתי.
היויו והמקלארן אטום שלא בהרבה יותר יקרים מוצלחים יותר לדעתי.
לסייבקס יש גם את האיזי S פלוס, הטיולון מגיע לדעתי עם הגלגלים ויכולת הניוד הכי טובים שיש לטיולונים בסגנון, הוא ארוך ויש גם מדרך רגליים מתכוונן (ולכן למרות השם הדומה הוא שונה לחלוטין מהטוויסט, גם במושב החד כיווני). הוא מעט כבד מהממוצע (גם המאמ) אך עדיין המשקל קל וסביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)