פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות שני לרכב
    נ
    02/04/2019

הי קובי,
    בעקבות המלצתך קניתי צ'יקו נקסטפיט. האם אני חייבת להתקין אותו אצל מתקין מוסמך?
    שאלה שנייה: אני רוצה לקנות כיסא בטיחות לרכב של אמא שלי. התקציב: עד 800 שקל. חשוב לי שאפשר יהיה להעביר אותו בקלות למכוניות אחרות. תוכל להמליץ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות שני לרכב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    02/04/2019

שלום נ,

בתקציב הזה לדעתי אוונפלו טריומף הוא האופציה הטובה ביותר. אם רוצים משהו יותר בסיסי יש את השור רייד שלהם או קוסקו סנרה. את שניהם יחסית קל להתקין עם איזופיקס ויחסית מסורבל עם חגורה. לא חייבים מתקין מורשה אפשר להתקין לבד ולאחר ההתקנה לוודא שהכיסא לא יכול לזוז יותר מ-2 ס"מ לכל צד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך במתקין מוסמך?

נ
    03/04/2019

גם לא במקרה של הצ'יקו נקסטפיט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/04/2019

שלום,

לדעתי זה מאוד תלוי בכם, בארה"ב לדוגמא הרוב המוחלט מתקין לבד ללא מתקין מורשה, אלו שמעט חוששים נעזרים במתקין מורשה כאשר בארה"ב זה שירותי הכבאות. אז זה שיקול שלכם, יש היום נק' עם מתקין מורשה שמתקינות בחינם אך משך זמן ההמתנה ארוך. אפשר לפנות לבטרם ולהזמין מתקין אליכם בתשלום.
    לדעתי הנקסטפיט מאוד קל להתקנה בעיקר כאשר עושים זאת עם רצועות האיזופיקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאמבטיה לתינוק- התייעצות
    נעמה
    01/04/2019

שלום קובי,

אנו מעוניינים לקנות אמבטיה לתינוק ראשון.
    חשוב לנו שתהיה נוחה ובטיחותית לתינוק, וגם עם רגליים בגובה נח. עדיף גם צינור לניקוז מהיר.
    ועוד משהו, חשוב שתהיה קומפקטית או מתקפלת, לאחסון נח בבית לא גדול במיוחד...
    מקווה שזה לא יותר מדי דרישות...

תודה מראש,
    נעמה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/04/2019

שלום נעמה,

האמבטיות רובן יצוקות והחלק שמתקפל הוא המעמד. אין לי המלצה ספציפית לי אישית הייתה אמבטיה ג'מבו של ליטף שהייתה נוחה אך לא התקפלה בזמנו, כיום כן יש לה מעמד מתקפל. לרוב האמבטיות יש חריץ ואז אפשר לתלות מסמר ואת האמבטיה עליו ואת המעמד לקפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה

נעמה
    02/04/2019

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות: סלסה 2019/ armadillo flip xt 3/ אינגליזינה טרילוג'י
    אנדריי
    01/04/2019

שלום. אנחנו מחכים לילד ראשון. ההתלבטות שלנו היא לגבי 3 העגלות הנ"ל. כאשר על סלסלה 2019 וxt3 אין חוות דעת וסקירות לא ממותגות עקב זה שיצאו לא מזמן.
    אנחנו גרים בקומה רביעית בלי מעלית, לאישה יהיה קשה לעלות את העגלה לבד, כך שאת העגלה נשאיר או ברכב או מתחת למדרגות. הסביבה היא סביבה עירונית רגילה, פארקים, מדרכות וכו'. נוחות ובטיחות התינוק חשובה אך גם חשוב שהאישה תוכל לקפל את העגלה לבד כדי להכניס אותה לבגאז' של רכב משפחתי רגיל. המחיר של 3 העגלות הוא סביב 3500. חוץ מהתנסות בחנות, מה יכול להכריע לקחת עגלה מסויימת על פני אחרת? על מה היית הולך ממה שאתה מכיר ויודע (בעיקר לדגמי 2019).
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/04/2019

שלום אנדריי,

ראשית זה נכון, יהיה קשה לקבל חוות דעת של משתמשים לגבי הפליפ או הסלסה. בשני המקרים אפשר לקבל הרבה מידע מהפליפ XT2 כאשר יכולת הניוד השתפרה (אבל גם המשקל עלה). מהסלסה מדגמי 2018 (ולא מדגמים קודמים יותר) כאשר כאן יש שינוי במושב שלדעתי טוב בהרבה מהקודם, גם יותר רחב, יותר נח לשינוי מצבים עם גגון גדול יותר כאשר המשקל לא השתנה.

אני חושב שלכל עגלה יש יתרון משמעותי על פני האחרות ולכן אתם צריכים לקבל החלטה מהו היתרון שעדיף לכם!
    כמוכן הסלסה מאוד שונה מהשתיים האחרות.
    הסלסה מציעה את נוחות הניוד ובלימת הזעזועים הטובים ביותר, הגגונים הגדולים ביותר והטוילון המרווח ביותר, כמוכן סל החפצים הגדול ביותר. מצד שני יש לה את הקיפול הגדול ביותר והיא הכבדה מה-3 מהפליפ היא שוקלת קילו יותר אבל לעומת הטרילוג'י הפער מעל 2 ק"ג. מדובר בסגנון אחר של עגלה, הגרמנים מאמינים קודם בנוחות התינוק ונוחות הניוד ואחר כך שאר הדברים. מכל העגלות הגרמניות הסלסה לדעתי הכי נוחה גם להורה בנושא משקל, נוחות קיפול וגודל קיפול.

הטרילוג'י הכי קלה, מאוד נוחה בקיפול גם היא וגם הפליפ ניתנות לקיפול ביד אחד (לא יתרון כזה גדול מכיוון שלהרים לרכב צריך 2 ידיים, כן יתרון גדול אם רוצים לעלות במדרגות יחד עם העגלה והתינוק). מרווחת כמו הסלסה באמבטיה, יותר צרה בטיולון. הכי פחות נוחה בניוד מה-3. אין מתאמים לסלקלים אחרים חוץ מזה של אינגלזינה שלדעתי הוא לא ברמה הכי גבוהה.

הפליפ די באמצע, נוחה יותר לניוד מהטרילוג'י אבל שוקלת כמעט כמו הסלסה, נוחה מאוד לקיפול וגם קומפקטית. הסל נוח וגדול יותר מהטרילוג'י אך לא כמו בסלסה. היא הכי צרה מה-3.

אני אישית משוחד מ-2 סיבות:
    1. אני תמיד בעד מוצר גרמני
    2. אני משווק את איי.בי.סי בישראל
    לכן כמו תמיד אמליץ לעשות את הבדיקות הפיזיות בחנות ואז לקבל החלטה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

אנדריי
    01/04/2019

תודה רבה על התשובה המפורטת! ידוע לך על חנות באזור הצפון שיש לה את 3 הדגמים? בשילב ראיתי רק את הטרילוג'י ובכלל, את הדגמים החדשים ראיתי רק בחנויות בודדות באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/04/2019

שלום אנדריי,

אינגלזינה בלעדית לשילב ולכן לא ניתן לראותה בחנויות אחרות.
    הדרך היחידה לראות את כל העגלות במקום אחד היא דווקא בצפון במיי בייבי ירכא, יש להם את הסלסה והפליפ 2019 ובתוך מיי בייבי יש סניף שילב כך שתוכלו לעשות השוואה בין שלושת העגלות במקום אחד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירכא-בייבי בוס

אנדריי
    02/04/2019

מיי בייבי מצויין לי. זכור לי שהמלצת גם על העגלה שלך-בייבי בוס טייגר שיש אותה גם במיי בייבי. האם היא דומה ל3 העגלות שדיברנו עליהן? בהתייחס לטייגר שהיא עגלה חדשה-אל מול 3 המותגים הקודמים, איך אפשר לדעת שהיא אכן תהיה עמידה ונוחה לאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/04/2019

שלום אנדריי,

לגבי טייגר, כרגע אין בירכא או בכלל בנקודה בצפון. לצערי המלאי אזל ולכן בצפון אין גם בתצוגות. הטייגר הכי דומה בסגנון לארמדילו פליפ. היתרון שלה על הפליפ הוא המשקל אשר קל יותר בכמעט 3 ק"ג! היא נוחה יותר לניוד בזכות גלגלים גדולים יותר, קפיצים טובים יותר וצמיג זהה לגלגל אוויר (רק ללא אוויר).
    כל אלו אמורים לתת לה אורך חיים ארוך מאוד. לצערי האורך חיים נמדד רק בזמן וכל הצהרות אחרות יהיו ריקות מתוכן!
    מה שכן היא כבר חצי שנה בשוק, יש לי 2 נסיניות איתה כשנה ועד היום 0 תקלות ומעל 300 עגלות נמכרו, זה נתון מאוד חיובי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפי לחזרה למלאי?

אנדריי
    02/04/2019

האם יש צפי למלאי של הטייגר? נשמח לראות אותה לפני סוף אפריל, גם איזור המרכז בא בחשבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/04/2019

שלום אנדריי,

משלוח הבא יכנס רק בתחילת/אמצע מאי.
    יש חנויות במרכז עם תצוגה ומלאי. אתה מוזמן ליצור איתי קשר בדף הפייסבוק של בייבי בוס ואוכל להפנות לחנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל ג'ואי איילבל Joie I-Level יתאים לבייבי בוס טייגר
    אביב
    01/04/2019

היי, הייתי מעוניין לדעת האם הסלקל יכול לתאים לעגלת בייבי בוס טייגר בעזרת מתאמים. תודה

אביב

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/04/2019

שלום אביב,

לא יצא לי לבדוק פיזית ולכן אם יש אופציה לבדוק טרם הרכישה אני ממליץ לעשות זאת. ה-I-LEVEL בעייתי ולא מתחבר לכל עגלה או מתאם למרות שהGEMM כן. אנסה לבדוק ברגע שיזדמן לי ואעדכן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תשובה בנושא ?

אביב
    08/04/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2019

שלום אביב,

בנתיים לא, פשוט לא נתקל בI LEVEL בחנויות. בדקתי את ה I GEMM והוא כן מתאים. אני עם מתאמים ברכב וברגע שאתקל ב I LEVEL אעשה את הבדיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון נוח לטיסה לחו"ל
    מונא
    31/03/2019

שלום קובי,
    אני מחפשת לקנות טיולון לתינוק בן שמונה חודשים.
    בבית יש לי סלסה 4, והיא מעולה :)
    אבל אני מחפשת טיולון מתאים לנסיעה לחו"ל. כך שיהיה בעל משקל קל, נוח ביותר לתינוק, בעלת אופציה של שכיבה מלאה (אם יש), מתקפל בקלות, ואם אפשר שהטיולון יהיה דו-כיווני.
    ודבר אחרון וגם חשוב .. שהמחיר לא יעלה על 1000 ש"ח.

תודה רבה מראש,
    מונא

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון נוח לטיסה לחו"ל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/04/2019

שלום מונא,

יש מספר טיולונים שיענו על כל הדרישות אך הם לא דו כיווניים!
    היחיד שהוא דו כיווני ועונה לדרישות (קיפול קטן למטוס) הוא סייבקס איזי S אבל הוא עולה כפול מהתקציב ולדעתי לא המוצר הכי טוב. אני ממליץ לוותר על הדו כיווניות מכיוון שעדיין יש לכם את הסלסה ותוכלו להשתמש בה ובטיולון ברוטציה ומגיל שנה כבר אין בעיה עם טיולון חד כיווני.

לטיולון חד כיווני עד 1000 ש"ח ההמלצה שלי היא מאמ טיקטק. יש גם את איזי ווקר XS שהיא באזור התקציב וגם מומלצת מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה יד 2
    ענבל
    31/03/2019

קובי שלום
    בהמשך להתייעצות קודמת..עדיין מתלבטת
    תינוק בן חצי שנה.. ישן במשך היום עדיין באמבטיה ואשמח אם יוכל להמשיך עוד קצת..
    מעוניינת בעגלה שתהיה בראש ובראשונה מרווחת, ארוכה ונוחה לתינוק טיולון דו כיווני, קיפול יחסית קטן (לרכב 7 מקומות) השימוש בעגלה ביום יום בעיקר בבית ובטיול בישוב מתלבטת בין כמה הצעות שראיתי לעגלה ביד2:
    בבה קונפורט אלאה
    אינגליזינה טרילוגי
    פג פרגו בוק
    איי בי סי ממבה או סלסה
    וממס אנד פאפס סולה

מבחינת נוחות להורה חשוב שהידית תהיה יחסית גבוהה וקיפול נוח

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על עגלה יד 2

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    31/03/2019

שלום ענבל,

הטרילוג'י מעולה מבחינת גודל הקיפול אך לא נוחה בניוד הידית יחסית נמוכה ולא מתכווננת.
    האלאה כבדה ובעלת קיפול ענק יחד עם טיולון, אם תפרידו את הטיולון טרם הקיפול אז הקיפול יהיה בגודל סביר אך 2 חלקים וכמובן מסורבל יותר. הידית יחסית נמוכה ולא מתכוונת.
    בבוק הידית לא מתכווננת לגובה אך בגובה סביר, נוחות הניוד סבירה ואם היא עם שלדת S אז הנוחות טובה. הקיפול יחסית גדול, צריך לבדוק ברכב כי אני בספק שתיכנס.
    איי.בי.סי מעט כבדות אך לדעתי אין סיכוי שיכנסו, הקיפול גדול. כמוכן כל דגמי היצרן לא מציעים שכיבה מלאה, רק משנתון 2019 כלומר אין כיד 2.
    הסולה בגובה נמוך, לדעתי גבולית לרכב. דגם הפליפ XT שלהם יהיה עדיף לדרישות שלכם.
    חשוב לציין שהכוונה שלי בבעייתיות לרכב ב-7 מקומות לא נשאר תא מטען כאשר כל המושבים פתוחים!
    הייתי ממליץ גם לבדוק את בוגבו בי שהיא קלה, בעלת נוחות ניוד יחסית טובה (תלוי כמה הדרך משובשת) והידית יחסית גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה יד2

ענבל
    31/03/2019

תודה רבה

כרגע אנחנו עם התינוק על אמבטיה של ללה גודבייבי וכאשר מקפלים אותה כן מצליחים להכניס את השילדה והאמבטיה לרכב כשכל הכסאות פתוחים , די בדוחק אמנם (רק בכדי שתקבל אינדיקציה לגודל תא המטען) האם הפג גדולה יותר?
    ובכלל למה היית ממליץ להעביר את התינוק עכשיו כשהאמבטיה כבר די צפופה...
    יותר מהכל חשוב לי שיהיה מרווח ונוח לתינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/04/2019

שלום ענבל,

אכן זה נותן מושג כי ברוב רכבי ה-7 מקומות שאני מכיר זה לא אמור להיכנס יחד עם האמבטיה. הבוק יחד עם הטיולון מתקפלת פחות או יותר למימדים של שלדת הללה. לדעתי מכל האופציות אם מוצאים עם שלדת S זו האופציה הטובה ביותר, כמובן שאני ממליץ מאוד לא לרכוש לפני הבדיקה ברכב!
    עוד דבר, פג עצמם או חנויות מוכרים דגמים משנתונים ישנים (ואין הבדל משמעותי בינם ל-2019) במחירים מאוד נמוכים ומוצר חדש, אולי שווה לעשות גם בדיקה כזו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון איזי בייבי מקס או ספורט ליין וייפר
    מיכל
    31/03/2019

שלום, רציתי לדעת איזה טיולון יותר מומלץ טיולון איזי בייבי מקס או ספורט ליין וייפר?
    האם יש לך עוד טיולון שאתה ממליץ עליו בטווח מחירים זה?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    31/03/2019

שלום מיכל,

אני נוטה יותר לוויפר בעיקר בגלל שנוח יותר לשנות מצבי גב. מעבר לכך שניהם יחסית כבדים לסגמנט (עדיין נחשבים קלים) ולדעתי מהמובילים בנוחות הניוד מכלל הטיולונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין דגמים של הארמדילו פיליפ XT2 לעומת XT3
    מיקה
    30/03/2019

ערב טוב קובי, רציתי לדעת מה ההבדלים בין הדגם החדש לדגם של שנה שעברה? הסתכלנו בחנויות על מגוון עגלות ואלה הדגמים שהגיעו לנקודת הסיום.
    חשוב לנו עגלה שתהיה גם עירונית וגם למדרכות קצת שבורות שיש באזור מגורים שלנו. כמו כן, אתה יכול להגיד (פשוט כי לא מצאתי בשום מקום) אם בדגמים האלה כיסא הטיולון מגיע למצב של 90 מעלות? שאלה אחרונה, בדגם XT2 בחלק מהאתרים רשום משקל עגלה+ טיולון 10.4 ובחלק מהאתרים 11.1. מה נכון?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    30/03/2019

שלום מיקה,

ההבדל המרכזי חוץ מעיצוב הוא בגלגלים, בXT 3 הם שופרו, עושיים מחומר אחר, עובו והוגדלו במעט ולכן יכולת הניוד טובה בהרבה מה2 וזה יורגש כלל שהדרך תהיה משובשת.
    המשקל של ה3 הוא 11.6 ולכן אני מניח שב2 זה באזור 11 אבל היצרן עצמו מציין משקל של פחות מ10 ק"ג, אולי זה משקל ללא גלגלים מכיוון שהמון יצרנים מפרסמים כך את משקל מוצרם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

מיקה
    30/03/2019

אתה יודע האם בדגמים האלה מושב הטיולון מגיע ל90 מעלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    31/03/2019

שלום מיקה,

באף עגלה המושב לא מגיע לזווית של 90 מעלות אך בשני הדגמים האלו זה מאוד קרוב לכך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוד לטיולון מאמ
    קורל
    29/03/2019

הי,
    בהמלצתך רכשנו את הטיולון מאמ.
    אני מעוניינת בחיזוק הריפוד של העגלה. האם תוכל להמליץ על כיסוי/ ריפוד המתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפוד לטיולון מאמ

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    30/03/2019

שלום קורל,

אם הכוונה למזרן עגלה אז ההמלצה שלי היא למזרן קומפי קוש, הוא ישפר משמעותית את הנוחות כמעט בכל עגלה ובוודאי שבכל טיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב משני
    אורטל אביב
    28/03/2019

היי קובי,

נתקלתי ברשת ב-4 השוואות בין כסאות בטיחות:
    א. כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ביותר לשנת 2018
    ב. כסאות בטיחות משולבי בוסטר מומלצים לשנת 2018
    ג. 18 כסאות הבטיחות אמריקאים הטובים ביותר לשנת 2019 ע"פ CONSUMER REPORTS
    ד. כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ע"פ BGL לשנת 2018
    התוצאות של המבחנים שונות מהותית ואף סותרות בחלק מהמקרים. אשמח להסבר מדוע הדבר ואיזה מבחן הוא המבוסס והאיכותי ביותר.

מן הכלל אל הפרט,
    אני מחפשת כיסא בטיחות מומלץ שאמור לשמש לשני ילדים - בן שנה ובן 3.
    מתלבטת בין 2 כיסאות כרגע:
    א. גרקו אקסטנד טו פיט
    ב. ברייטקס קליקטייט
    ולהלן שאלותיי:
    1. אשמח לשמוע האם לדעתך הכסאות הללו מתאימים באותה מידה ל-2 הגילאים האלו?
    2. על מי מהם אתה ממליץ, ומאילו שיקולים?
    3. לגבי הקליק טייט- איזה משלושת הדגמים הוא עדיף ומדוע? והאם הטכנולוגיית חגירה הקלה גם מאפשרת להפוך את הכיסא מכיוון הנסיעה ולהיפך בקלות, או שזה ידרוש התאמות נוספות מבחינת זווית וכדומה?
    4. לגבי הגרקו - מה זה אומר שהתקנה ללא איזופיקס מצריכה שימוש בנועל חיצוני?
    5. האם תוכל להמליץ לי על כיסאות אחרים שמתאימים? (למעט הצ'יקו)

ממתינה בקוצר רוח לתשובתך :)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לרכב משני

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    29/03/2019

שלום אורטל,

ראשית, אכן יש המון גופים שבוחנים מושבי בטיחות, כולם גופים פרטיים! כמוכן לדעתי הגוף שעושה זאת באופן היסודי והמקצועי ביותר הוא הקונסיומרס ריפורטס. שאר הגופים עושים בדיקות חלקיות ביחס לקונסיומרס או בדיקות נקודיות.
    כמוכן חשוב להבין שהבדיקות מבוצעות במעבדה סגורה, במהירויות נמוכות ונותנות לנו רק מבט חלקי לאיך המוצר באמת יתפקד חס וחלילה במקרה של תאונה. יצא לראות מקרי תאונה קשים שבהם היו מעורבים מושבים שדורגו עם דירוג נמוך אך הם למעשה הצילו חיי תינוקות ולא נגרם להם כל נזק בניגוד לרכב וליושביו. אי לכך אני חושב שהמבחנים ופרסום התוצאות חשוב אבל לא הייתי מתעמק בזה יותר מדי.

ההמלצות שלי נובעות גם מהמבחנים עצמם אך גם ממקרים שקרו בתאונות אמיתיות שזה מדד שלדעתי מדויק יותר (גם כאן תאונות שונות אחת מהשניה ולכן גם הוא לא סופר מדויק), כמוכן יש גם חשיבות לסוג הרכב. לסיכום יש כלכך הרבה גורמים ומשתנים ולכן כן הייתי מתמקד במובילים כיום:
    גרקו, ברייטקס וצ'יקו.

לגבי התאמה בין 2 הילדים, צריך לקחת בחשבון שההמלצה היא לחגור נגד הכיוון עד גיל שנתיים ולכן הגדול לא ישב בנוחות. אם מבטלים שיקול זה כל הדגמים שציינת יתאימו לשני הילדים.

מבין הדגמים שציינת לדעתי דגמי ברייטקס עדיפים. כמוכן הגרקו ניתנים להתקנה עם איזופיקס ולכן ההתקנה קלה כמו בברייטקס. היתרון של ברייטקס יבוא לידי ביטוי כשמשקל הילד יגיע ל-18 ק"ג אז עיגון באיזופיקס אינו יעיל ולכן, יהיה צורך לחגור את המושב עם החגורה, אז הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם מינמום סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה. בהתקנת הגרקו עם חגורה קיים סיכוי גבוהה יותר לטעות.

מעבר לשניים שרמת וצ'יקו נקסטפיט אין לי המלצות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד כמה שאלות

אורטל
    29/03/2019

היי
    קודם כל תודה רבה על התשובה המעמיקה.

עומדות בפני 2 אפשרויות, להשאיר נגד הכיוון או להפוך כל פעם לפי הצורך. מדובר ברכב משני בשימוש של פעם בשבוע ולנסיעות קצרות אז זה אפשרי להפוך ברמת היישום, אבל מעדיפה שזה לא יהיה טרחה מידי.
    1. באפשרות בה אני נאלצת להפוך את הכיסא כל פעם שהילדים מתחלפים, על איזה מהשניים היית ממליץ? האם בשניהם יש בתהליך גם מתיחה של רצועות ושינוי של זוויות?
    2. באפשרות בה אני חוגרת את הכיסא נגד כיוון כיוון הנסיעה, אני מניחה שגרקו עדיף בשל שיקול הנוחות של הילד הגדול. אבל הבנתי שיש הגבלת משקל וגובה לנסיעה נגד כיוון הנסיעה. האם במובן הזה גם הגרקו עדיף על הברייטקס?
    3. תוכל להסביר בבקשה מה זה אומר שהתקנה ללא איזופיקס מצריכה שימוש בנועל חיצוני? האם זה שיקול שעלי לקחת בחשבון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    30/03/2019

שלום אורטל,

1. במקרה כזה לדעתי הברייטקסים עדיפים. יותר קל להתקין אותם עם פחות סיכון לטעויות אנוש וזה מה שעלול לקרות כאשר מפרקים ומרכיבים מחדש בכל פעם.
    2. יש הגבלות לנגד הכיוון ולדעתי להושיב את הגדול נגד הכיוון לא יהיה רעיון מוצלח, מעבר לסרבול והגבלות הם פשוט לא אוהבים לשבת הפוך מה גם שאף כיסא לא נח לילד גדול. בשבדיה שבה יש חוק של חגירה נגד הכיוון עד גיל 4 שנים! הכיסאות מתכווננים ומאפשרים מרחב לילד מה שבאמריקאים לא קיים.
    3. כאשר מתקנים כיסא עם חגורת בטיחות החגורה חייבת להיות מתוחה כדי שהכיסא יעוגן היטב ולא יהיה רופף. בברייטקסים הנעילה היא אוטומטית בזכות מנגנון הקליק טייט. בגרקו יהיה צורך למתוח את החוגרה ואז לנתקה, להלביש עליה נועל חיצוני (נראה כמו T מחובר עם T הפוכה) ולאחר מכן לדחוס את הכיסא חזק להקליק את החגורה, פעולה מאוד מסורבלת שבדרך כלל מובילה לטעויות אנוש ולשם כך בדיוק הומצאו האיזופיקס והקליק טייט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה

אורטל
    31/03/2019

היי קובי, שוב המון תודה. אכן נראה לי שנלך על הברייטקס.
    אשמח הסברך לגבי ההבדלים בין שלושת הדגמים של הקליקטייט, ומה העדיף בינהם לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    31/03/2019

שלום אורטל,

כולם על בסיס זהה פשוט בבולווארד בנוסף למה שמקבלים במרתון מקבלים גם הגנת ראש פנימית משופרת ובאדובוקט מקבלים גם הגנה צידית חיצונית נוספת. חשוב לציין שככל שעולים בדגם גם הגודל עולה. בנוסף ע"פ מבחני הקונסיומרס אין פער ביטחותי קיצוני בין אחד לשני ואפילו הבולווארד דורג גבוהה יותר מהאדבוקט כך שלדעתי אם ההתמקדות בברייטקס אז במרתון או בבולווארד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה בין הסייבקס מיוס לארמדילו פליפ
    רקל
    28/03/2019

היי קובי,
    אני כבר למעלה מחודש סוקרת את שוק העגלות , ומרגישה כבר מיואשת! משום מה אני לא מצליחה להחליט...
    הגיעו לגמר שתי העגלות הנל, ואני יותר מאשמח שתעשה לי סדר בדברים...
    אני די נמוכה וקטנה אז רוצה משהו קל וקומפקטי... מצב שני אני גרה בבניין עם מעלית אז לא יודעת כמה עניין המשקל הוא משמעותי...
    יש ביניהם הבדל של 3קג. האם זה משמעותי לעגלה?
    אשמח לעצה מכוונת :)

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    29/03/2019

שלום רקל,

היתרונות של הפליפ לדעתי הם:
    יכולת ניוד עדיפה, מושב יצוק מפלסטיק שלדעתי מספק תמיכה טובה יותר, סל חפצים גדול יותר, מתקפלת עם הטיולון גם כשהוא פונה לכיוון הנסיעה.

היתרונות של המיוס הם: משקל קל באופן משמעותי. המשקל יורגש בהרמה, כלומר לרכב היות ויש מעלית.
    אמבטיה גדולה יותר, מושב טיפה מרווח יותר

שתיהן קומפקטיות אבל הפליפ רחוקה מלהיות קלה, את צריכה לעשות את השקלול יתרונות/חסרונות שרשמתי ולהחליט מה עדיף לך ואם הכיוון לפליפ לעשות שיקול לגבי המשקל שלדעתי, פחות קריטי כל עוד יש מעלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל לעגלת בייבי בוס
    שירה
    28/03/2019

היי, יש לנו באוטו אחד כיסא בטיחות אבל באוטו שני נרצה לקנות סלקל שיתאים גם לעגלה במידת הצורך.
    אשמח לקבל המלצה לסלקל בטיחותי ככל שניתן. אם יש לנו איזופיקס שקיבלנו מהמשפחה, אפשר להשתמש בו עם הסלקל החדש?

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל לעגלת בייבי בוס

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    28/03/2019

שלום שירה,

לגבי האיזופיקס, זה תלוי של איזה מותג, כל בסיס מתאים למותג שונה ולעיתים גם לדגמים ספציפיים.

לגבי המלצה על סלקל, לדעתי מקסי קוזי מיקו נותן תמורה מצויינת וברמת בטיחות גבוהה מאוד, הוא גם כולל בסיס איזופיקס במחירו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו כורסת הנקה מומלצת?
    נועה
    28/03/2019

קובי שלום.
    מה ההבדל בין כורסת הנקה לכורסת טלוויזיה?
    האם יש לך המלצה על כורסא ספציפית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזו כורסת הנקה מומלצת?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    28/03/2019

שלום נועה,

בתכלס אין הבדל, ההמלצה שלי פשוט לרכוש מה שנראה לך הכי נוח ויעיל. כן חשוב שיהיו ידיות נוחות שעליהן יהיה ניתן להניח את המרפק בזמן ההנקה/האכלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מגיל לידה
    אמאל
    27/03/2019

שלום קובי, אני מתלבטת בין שלושה כיסאות ורציתי לשמוע את חוות הדעת שלך.
    1. Graco Extend2Fit שלפי מה שקראתי הוא הכי בטיחותי במבחני ריסוק בארה"ב
    2. Chicco NextFit iX
    3. Graco 4EVER
    או בדגם החדש
    Extend2Fit
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מגיל לידה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/03/2019

שלום אמאל,

הEXTEND נחשב למתקדם ובטיחותי יותר מהפוראבר.
    הנקסטפיט עדיין טוב ממנו ע"פ הקונסיומר ריפורטס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמאל
    28/03/2019

מה לגבי הכיסא של בריטקס
    Marathon ClickTight
    יותר מומלץ ושווה את המחיר היקר יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    28/03/2019

שלום אמאל,

כל הברייטקס קליק טייט מומלצים מאוד (מרתון, בולווארד או אדבוקט). לדעתי הם עדיפים על הגרקו אבל לדעתי הצ'יקו נוח יותר לניו בורן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל או כיסא בטיחות
    מיכל
    27/03/2019

שלום קובי ותודה על המידע המפורט בתשובותיך בפורום!
    אנחנו רוצים לקנות כיסא בטיחות או סלקל לרכב ומתלבטים.
    יש לנו את העגלה של פג פרגו ללא הסלקל שלה.
    מתלבטים האם לקנות סלקל מתאים של פג פרגו כולל בסיס איזופיקס לנוחיות השליפה או לקנות כיסא בטיחות קבוע לרכב.
    חשוב לנו שהכיסא יהיה בטיחותי ואיכותי וישאר איתנו במשך מספר שנים, שנוכל לחבר אותו לרכב בקלות ובטוב, ושיהיה במחיר הגיוני.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל או כיסא בטיחות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/03/2019

שלום מיכל,

היתרון של סלקל הוא כמובן באופציה לשלוף מהרכב ולשאת או לחבר לעגלה. החיסרון שהוא לתקופה קצה. כמוכן לא חייבים ללכת על זה של פג למרות שהוא בטופ מבחינה בטיחותית. אפשר לרכוש מתאמים ואז לרכוש סקלים של סייבקס או מקסי קוזי אשר יותר זולים עם בסיס (לא יודע לומר אם בשקלול עם המתאם זה יצא יותר זול), לדעתי הם גם נוחים יותר לתינוק.

מבחינת כיסא, ההמלצות שלי הן או לצ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון או בולווארד, הברייטקסים הרבה יותר נוחים בהתקנה כך שאם זה מתנייד בין רכבים יש להם יתרון משמעותי.
    לצערי הם יקרים אבל שווים את ההשקעה! הם גם לתקופה סופר ארוכה כך שאם מחלקים את זמן השימוש לעלות הם בעצם זולים. כמוכן הם חוסכים את עלות הסלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה