מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- קניית עגלה יד שניהמרים07/08/2019
מתענינת לגבי עגלה יד שניה.
רוצה לדעת איזה חברות/דגמים פחות קריטי האחריות שלהם או שיש להם אחריות ארוכת טווח.
חשוב לי עגלה שמתקפלת בחתיכה אחת, נוחה לנסיעות בתחבורה ציבורית, עולה בקלות מדרגות, לא כבדה מדי וכמובן יפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/08/2019שלום מרים,
קשה לי לעזור בעגלות יד 2.
גם כי איני יודע מחיר, כנ"ל לגבי האחריות, כל יצרן נותן אחריות שונה ולתקופה שונה, וביד 2 זה תלוי מתי נרכש המוצר.
אני כן אוכל לעזור אם תרשמי דגמים שראית ואז אוכל להשוות לך בינהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנויות בדרום שמוכרות בייבי-בוסאורלי07/08/2019
שלום קובי,
אשמח לדעת אילו חנויות בבאר שבע והסביבה, מוכרות בייבי-בוס.
כמו כן, האם יש כיום צבעים שונים במלאי?
תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/08/2019שלום אורלי,
כרגע אין נקודת מכירה לטייגר בבאר שבע.
הכי קרוב זה בסוויט בייבי נתיבות. אם זה יכול לחכות עד סוף החודש, העגלה תימכר גם בכלבו סימה ב"ש, פשוט עדיין לא נקבע מתי יפתח להם דגם לתצוגה. את יכולה ליצור קשר בדף הפייסבוק שלי בייבי בוס ואעדכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורלי07/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו וארמדילו - בירורalin06/08/2019
שלום קובי,
לאחר חיפוש בחנויות אני מתלבטת בין שתי עגלות פג פרגו וארמדילו פליפ xt3 .
אני אישית התחברתי יותר לפג היא נראת לי יותר יציבה ובטוחה ותשמש לאורך הרבה זמן וגם הסתבכתי מאוד עם הקיפול של הפיליפ אבל הרבה ממליצים גם על הפיליפ.
חשוב לי יותר הטיולון שיהיה נוח לילד כי האמבטיה זה לכמה חודשים והטיולון צריך לשמש לתקופה ארוכה יותר .
לא שמתי לב כל כך להבדלים במשקל למרות שבחנות אמרו שהפיליפ יותר כבדה .
איזו עגלה אתה היית ממליץ מבין שתיהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/08/2019שלום אלין,
שתיהן נוחות לקיפול באותה מידה, לדעתי יש חוסר רצון בחנויות ללמד איך לקפל את הפליפ כי לחנות משתלם יותר למכור את הפג.
גם בנושא המשקל, הן די זהות, הפג לא קלה יותר.
בפג מקבלים אמבטיה מרווחת יותר, הטיולונים די זהים ברוחב.
בפליפ מקבלים רשתות איוורור, בפג רק אם משדרגים לגרסאות יקרות יותר מגרסאת הבסיס. הפליפ קטנה יותר לאחר הקיפול.
בפג אם רוצים להנות מיכולת ניוד טובה כמו בפליפ אני ממליץ לשדרג לשלדת S. לאור האמור יוצא שהפג יקרה משמעותית.
לדעתי אבל היא טיפה יותר נוחה לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה
Alin07/08/2019תודה רבה!!
רציתי רק לברר לגביי הפג, ראיתי שאתה רושם בהרבה מקומות שהטיולון של שנים קודמות רחב יותר, אז עדיף לקנות פג של 2018? ולא של דגמים חדשים.
ראיתי שיש המוןן דגמים של פג בוק, אליט, פופ אפ יש דגם שעדיף על השני?
בנוסף ראיתי שאתה ממליץ לקנות מזרון לטיולון האם רלוונטי גם לפג?
הרבה אומרים שעדיף לקנות ישר כסא בטיחות ולוותר על עניין הסלקל האם נכון לעשות את זה לדעתך?
תודה רבההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/08/2019שלום אלין,
גם ב-2018 כבר היה את המושב המר יותר. בדגמים עם המושב הצר יותר אין צורך בתוספת מזרן לאמבטיה.
ההבדלים בין הגרסאות הם רמת האיכות והעיצוב של הבדים. בגרסאות הזולות גם אין רשת איוורור לאמבטיה וטיולון. בפופאפ מקבלים אמבטיה קלה בקילו וניתנת לקיפול לאחסנה קלה בגמר השימוש.
לגבי כיסא, היתרון של סלקל הוא האפשרות לנייד תינוק מהרכב בקלות יחד עם הסלקל, מעולה כשהתינוק נרדם במהלך הנסיעה. כמוכן זוית הסלקל שוכבת מעט, יותר מכל כיסא.
היתרון של כיסא, חיסכון משמעותי כי לא קונים סלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן דונה ליקיהילה05/08/2019
היי קובי,
מה דעתך על תלת אופן ליקי S3?
לטייל לגינה וכו׳, התינוק בן שנה וחצי ומאבד סבלנות בעגלה אחרי כמה דקות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום הילה,
התינוקות מאוד אוהבים את התלתי אופן, יותר מעגלות.
הליקי מוצר איכותי ומעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בינו לבין
הילה05/08/2019סמארט טרייק 500. אותו מחיר כמו הליקי. מה היית קונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/08/2019שלום הילה,
לסמארט טרייק יש יתרון שלדעתי הרבה יותר נוח לנייד אותו ימינה או שמאלה בזכות פטנט ייחודי להם. הליקי יותר נוח לקיפול לדעתי לכן אין לי העדפה מסויימת. בסה"כ שניהם מעולים!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לגיל שנהתודהיה05/08/2019
שלום, נשמח אם תוכל לענות לכמה שאלות
1. מהם הסוגים המומלצים של כיסאות בטיחות לרכב עבור גיל שנה? חשוב לנו שהכיסא יהיה צר יחסית, כי יהיה באוטו גם סלקל, וחשוב לנו שיהיה נוח להתקין אותו ולשחרר כי הוא יופעל לפעמים בידי ההורים שלנו.
2. איך יודעים מה התוקף של כל כיסא בטיחות?
3. האם כל הכיסאות יכולים להיות מותקנים עם ונגד כיוון הנסיעה? הבנתי שבטיחותי יותר נגד כיוון הנסיעה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום,
1. לדעתי הדגמים האמריקאים הם המומלצים. בעיקר צ'יקו נקסטפיט וברייטקס מרתון, שניהם גם נוחים להתקנה ויחסית סבירים בגודלם. אם רוצים צר יותר יש את גרקו סלים פיט שהוא כיסא טוב ומאפשר הכנסת 3 כיסאות במושב אחורי.
2. רשום על המוצר תאריך אחרון לשימוש ממש כמו באוכל. אם לא רשום אז רשום תאריך יצור, אז זה 6 שנים מיום היצור לכיסא של עד 30 ק"ג ו- 8 שנים לכיסא של עד 45-50 ק"ג.
בכיסאות אירופאים ההמלצה היא 5 שנים מיום הקניה במידה ולא רשום תאריך אחרון לשימוש או תאריך יצור.
3. בטיחותי יותר נגד הכיוון, ההמלצה היא עד גיל שנתיים, יש לקחת בחשבון שזה לא נוח כלכך לתינוקות. יש היום בשוק 2 כיסאות שטיפה יותר נוחים: צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס (יקר מאוד אבל מומלץ), גרקו אקסטנד טו פיט או פוראבר אקסטנד טו פיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןחני05/08/2019
היי קובי
אנחנו גרים בקומה שנייה בלי מעלית בשכונה ישנה עם מדרגות נוספות לרחוב ודרך מעט משובשת.
הייתי שמחה לדעת על אילו עגלות אתה ממליץ.
לאחותי יש את הבי 5 ולמען האמת לא התרשמתי ממנה מבחינת עליה וירידה של מדרכות ומדרגות אך עגלות עם ביצועים יותר טובים הן בהכרח כבדות יותר ואני בחורה די קטנה.
מחיר הוא לא פקטור.
אודה להכוונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום חני,
הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר, דומה מאוד לבי רק טיפה יותר קלה ממנה, לדעתי יותר נוחה לניוד כי הגלגלים יותר גדולים ולכן גם יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות.
דומות לה יש את ארמדילו פליפ או ספורטליין סיילו XL אבל שתיהן כבדות גם יותר מהבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- evenflo symphony montgomery כסא בטיחותרוברט שניידר04/08/2019
היי
למישהו יש את הדגם הזה של כסא בטיחות
evenflo symphony montgomery ?
אשמח לקבל קצת פרטים ומידע, רמת אמינות שלו? האם באמת מתאים לשימוש מגיל 0 .?
אשמח לקבל כל ביקורת על המוצר והאם באמת שווה קניה
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום רוברט,
ע"פ נתוני יצרן מתאים מלידה.
לדעתי פחות.
מדובר במוצר איכותי וברמת בטיחות גבוהה, לדעתי כבר מיושן והדור החדש של המושבים מגיע לזוויות שכיבה טובות יותר ולכן לדעתי הוא פחות מתאים מ-0.
המומלצים יותר ממנו לדעתי: צ'יקו נקסטפיט, גרקו פוראבר, ברייטקס מרתון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות אמבטיה עגלה- בירורהילה ר04/08/2019
אני מאוד אוהבת את העגלות של מאמס אנד פאפס, בייחוד הארמדיליו פיליפ xt3, אך חוששת מגודל האמבטיה הקטנה.
אתה יודע לומר מה הפער והאם הוא משמעותי ביחס לעלות כמו ג׳ואי כרום דלוקס?
איזה עגלה עדיפה לדעתך בין השתיים גם בפרמטרים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום הילה,
אין הבדל משמעותי בינה לכרום בגודל האמבטיה. יש הבדל בין עגלות גדולות יותר כדוגמאת פג פרגו, אינגלזינה, איי.בי.סי דיזיין.
הפליפ יותר פרקטית ונוחה לקיפול מהכרום וגם יותר קומפקטית ובגלל שאין הבדלים משמעותיים בגודל הטיולון או האמבטיה לדעתי הפליפ עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה ראשונה, עזרה בבקשהאווה04/08/2019
שלום,
אני ובעלי ראינו בכמה חנויות ורשתות עגלות תינוק.. צימצמנו את ההתלבטות שלנו ל5 :) וכרגע אנחנו לא מצליחים לצמצם יותר ואודה לעזרה... אנחנו עתידים בע"ה ללדת בן עוד 3 חודשים וכרגע גרים בבנין קומה 1.5 (כן..) לא יותר מדי מדרגות אבל עדיין מדרגות, ללא מעלית. אנחנו מחפשים לעבור דירה כי כרגע הדירה שלנו קטנה אז בטוח שלא נוכל להישאר בה יותר מדי ולא יודעים מתי זה יקרה, ואם בבניין שנמצא תהיה מעלית ואם כן- מה גודל המעלית. קראנו גם הרבה על עגלות ועל המאפיינים והיתרונות.. כמו למשל שעגלה כבדה היא יותר נוחה לתינוק, אך כנראה פחות להורים... שעדיף אמבטיה גדולה, כי קראנו שהרבה תלונות הם על שגודל האמבטיה לא החזיק למספיק זמן... ברור שגם עגלה קלה זה יתרון במיוחד במדרגות, וגם שמעתי המלצות לכאן ולכאן בנוגע לגודל הגלגלים:גדול יותר יהיה נוח ואופטימלי יותר כשיורדים מדרכה, וקטן יותר יכנס בכל בגאז' או מעלית לעומת גדול.. וכמובן שזה משפיע על משקל.. אני יודעת שלבוגבו בי5 אין מעקה בטיולון לילד, והאמבטיה נראית פיצית, ויחד עם זאת ניתן להחליף גגון כשנולדת בת לדוגמה.. ברור שלכל עגלה יש את היתרונות שלה ולכן אנחנו נורא מתלבטים.. כל עגלה יש לה יתרון אחר. נשמח לעזרה:
אנחנו מתלבטים בין
בוגבו בי5 (לכולם יש אותה, כולם מרוצים, קטנה קומפקטית, אך גם נראה לי נמוכה והבנתי שגובה האמבטיה מאוד חשוב, אין מעקה)
פג פרגו בוק פלוס (מוניטין נכבד מאחוריה, גדולה, יציבה, מעמד לאמבטיה, בדים איטלקיים, רשת באמבטיה שאין ברוב.. יחד עם זאת כבדה וגם דיי חברה של פעם)
ספורטליין סיילו (הכי זולה, עונה תכלס על הצרכים, גם האמבטיה שלה נראה לי גבוהה אך גם כל מי שיש לו אותה וחווה דעה אומר שיש לו אותה רק חודשיים.. וגם מי הכיר את החברה לפני!? ולקנות הכי זול? אנחנו רוצים עגלה שתחזיק, שתהיה עמידה איכותית וטובה ולא אצטרך לקנות עוד אחת אחרי 2 ילדים)
סייבקס מיוס (ממליצים עליה, כולם קונים אותה עכשיו.. היא קלה-למרות שגם רוב העגלות בהתלבטויות שלנו קלות-יש לה אם אני זוכרת נכון גם רשת באמבטיה, ובנוסף הטיולון שלה הוא רשת בגב, ולא פלסטיק.. )
מאמס אנד פאפאס ארמדילו xt3 (הבדים שלה נראים איכותיים יותר מהספורטליין והסייבקס.. גם באמבטיה וגם בטיולון, היא נראית אופציה טובה, איכותית, מוכרת, לא טרנד שצץ לו בשנה שנתיים האחרונות, להרבה יש אותה ולכן גם יש הרבה חוות דעת ועוד).
בגדול, מלבד הפג נראה לי שכולם הרגישו בערך אותו משקל.. רק הסייבקס אולי קצת פחות.. המחירים משתנים, נכון, אבל הכל נע בין 2000-4000, ואני לא מעדיפה לקנות ב2000 אם אחרי ילד או 2 אצטרך לקנות חדשה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום אווה,
1. בי, האמבטיה שלה לא נראית פיצית היא באמת פיצית לדעתי.
כמוכן למי שנכנס לחורף עם האמבטיה של הבי, היא תהיה צפופה ואחד היתרונות הכי חשובים באמבטיה הוא האטימות שלה לחורף.
לדעתי היא נוחה יותר לניוד מהסייבקס, עניין החלפת הגגון הוא גימיק וחשוב לזכור שבבי הגגון הוא אחד זהה לטיולון ולאמבטיה ואין לו רשת איוורור וכמובן שכל החלפה גוררת תשלום נכבד.
יתרונות: יכולת ניוד בעיר, ידית טלסקופית, קפיצים טובים, קיפול נוח וקטן. חסרונות: נמוכה, אמבטיה צרה, אין מעקה לטיולון, יכולת ניוד בדרך משובשת, אין רשת איוורור בגגון, הסל לא נגיש.
2. פג, הכי כבדה וגדולה בקיפול מכל שאר הדגמים, הכי מרווחת באמבטיה ובטיולון, סל גדול, נוחות ניוד טובה אך מצריכה שדרוג לשלדת S. לדעתי פחות מומלצת למי שצריך לעלות קומות.
3. סיילו, היא זולה לטוב לרע, אין נוסחאת קסם שמוצר טוב יהיה מושלם. אין לה קפיצים טובים לדעתי, הטיולון לא מגיע עם גב קשיח מפלסטיק כמו בשאר הדגמים (למעט המיוס), זווית הישיבה לא ישרה. מצד שני קלה, נוחה לקיפול, נראית טוב, קומפקטית וזולה, במחירה אפשר לרכוש עוד עגלה לילד הבא ונגיע בערך למחיר של פג, בי ואפילו סייבקס.
4. מיוס, אני אישית פחות אוהב שהגב מרשת, הגלגלים קטנים ואין ידית טלסקופית ולכן קשה לעלות ולרדת מדרכות, מצד שני הכי קלה מכל ה-5 יחד עם טיולון. קופמקטית ומעוצבת.
5. ארמדילו, איכותית, נוחה לניוד גם בדרך משובשת אבל נורא כבדה וכמעט במשקל של הפג. בפג מקבלים אמבטיה וטיולון מרווחים בתמורה למשקל, בארמדילו לא אבל הקיפול קומפקטי כמו בבי, מיוס או ספורט ליין.
לדעתי הבי הכי עונה לדרישות שלך. הייתי מוסיף לבדיקה את בייבי בוס טייגר שדומה לבי ביתרונות אך מציעה אמבטיה גבוהה יותר ורצינית יותר ויכולת ניוד עדיפה גם בעיר וגם בדרך משובשת. היא יקרה מהסיילו אך זולה מהבי, שוקלת כמו הסייבקס ולכן קלה מהבי ומהסיילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות ברשותך, ותודה על המענה
אווה04/08/2019התחלתי לקרוא את הסעיף הראשון לגבי הבי ומה שהבנתי שכנראה כדאי לרדת ממנה, האמבטיה פיצית ובנוסף הילד עתיד להיוולד בחורף אז בכלל...התכוונת שהאטימות שלה לחורף טובה? כי התבלבלתי...ורשימת החסרונות שכתבת עליה נראתה לי הכי ארוכה משאר הסעיפים.. וגם חסרונות משמעותיים:נמוכה, הסל לא נגיש, אין רשת ואין מעקה.
לגבי פג, אני מבינה שהחיסרון היחידי שלה הוא אכן הכובד? ולמה צריך s?
לגבי ספורטליין הבנתי, לא ממליץ.
לגבי גלגלי עגלות, אז לא עדיף קטנות? כי לאמא שלי ולחברים טובים שלנו למשל יש מעלית סופר קטנה ושניהם אמרו שזה חשוב מאוד כי גלגל גדול לא נכנס למעלית. וגם הגדולות יותר כבדות.. ותוסיף את התשובה שאמרו לנו בהמון חנויות "לעיר-גלגלים קטנים, למושב/פרבר-גדולים"
ואגב, לא יתרון גב מרשת? כי בשלב הטיולון יהיה כבר קיץ אז זה נשמע אופטימלי.. או שאני תמימה?
לגבי הארמדילו הפער אגב במחיר בין הפג אליה הוא איזה אלפייה, והאם היא באמת כבדה כמו הפג? כבדה בהרבה יותר משאר העגלות שכתבתי? וכמו שכתבת, היא איכותית יציבה ונוחה, האם הטיולון והאמבטיה באמת קטנים משמעותית מהפג?
ולכן, גם קצת לא ברור לי איך בעקבות כל הנאמר הבי נשמעה הכי מומלצת, אשמח להבהרה בבקשה :)
וראינו את הבייביבוס טייגר... לא יודעת למה לא הכרנו אחד שיש לו אותה, כמעט לא שמענו ביקורות, והמחיר שלה היה איזה 3000... וזה היה נראה לנו יקר לדגם הזה, אומנם אנחנו לא בקיאים בתחום אבל כאילו הרגשנו כזה שהבי והפג קיבלנו הצעות של 3000 ומשהו (כמובן ללא סלקל) והם יותר אמינות איכותיות ומוכרות, אז חשבנו לרדת ממנה.. חושב שזה לא הייתה החלטה חכמה? היא הייתה נראית כזה "זולה". לא בד איכותי...
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/08/2019שלום אווה,
אין מושלם בעגלות ובכל עגלה יהיו פשרות!
לגבי הבי, לדעתי היא לא מושלמת לתינוק אבל מאוד פרקטית ונוחה להורה עם לא יותר מדי פשרות בנוחות התינוק ביחס לעגלות בגודלה או במשקלה.
הפג לא רק שיותר כבדה אלא גם יותר גדולה בקיפול!
ללא שלדת S יהיה קשה מאוד לעלות ולרדת מדרכות כאשר יש תינוק בעגלה. כמוכן עם שלדת S יהיה יותר קל לדחוף ולנייד את העגלה, כפי שהזכרנו מדובר בעגלה כבדה ולכן כל הקלה מבורכת לדעתי.
לגבי ספורטליין, אני מציין חסרונות ויתרונות. אין כזה דבר ממני לא ממליץ! הכל בהתאם לדרישות ולתקציב, להורה שתקציב הגג שלו הוא 2000 ש"ח, מדובר באחת העגלות היותר מומלצות לדעתי. להורה שיש תקציב גבוה, אז כן, לדעתי עגלות בסכומים של 3000 ש"ח ומעלה יותר איכותיות.
אין קשר בין גודל גלגל למעלית, מה שקובע הוא אורך ורוחב העגלה, יש עגלות עם גלגלים קטנים אשר יותר רחבות מעגלות עם גלגלים גדולים. כדי לדעת מה יכנס למעלית יש לקחת מידות מעלית ולמדוד את העגלות.
אני אף פעם לא הייתי מסתמך על חנויות, יש להן אינטרסים שלהן. גלגל גדול יהיה נוח לניוד בכל דרך גם בעיר בהשוואה לגלגל קטן. אם יש קפיצים טובים אז על אחת כמה וכמה. זה גם לא קשור רק ליכולת הניוד, התינוק יהנה מנסיעה חלקה יותר עם פחות רעידות או מכות מהדרך. נכון שלרוב מדובר בעגלות כבדות או גדולות יותר אבל כאן כבר השיקול אם יש מעלית? אם יש רכב קבוע? במקרה של כן בשני המקרים אז המשקל יתבטא רק בהרמה לרכב (שזה 1% מזמן השימוש בעגלה להערכתי).
לגבי הארמדילו, כן היא כבדה, נתוני היצרן מדברים על כ-11 וחצי ק"ג זה משקלים של הפג בממוצע. מה שכן היא יותר קטנה מהפג לאחר הקיפול.
לגבי טייגר, הבדים סופר איכותיים! הם מסנני UV ונגד נוזלים.
טכנית כפי שאני מציין המון! באף עגלה הבדים לא איכותיים בגלל דרישות תקנים ולכן תמיד אמליץ לשים סדין כותנה באמבטיה ומזרן כותנה בטיולון, אז, ממש לא משנה איזה בד יש לעגלה.
לגבי מחיר, יש בה טכנולוגיות שאין בעגלות שציינת, אף עגלה היום לא מציעה גלגל יחסית גדול עשוי מחומר של צמיג רכב, מושב יצוק מפלסטיק, קיפול קומפקטי ומשקל כולל של 8.6 ק"ג לשלדה + טיולון!
הפג מציעה את הנתונים האלו רק אם משדרגים לשלדת S, וגם אז כבדה משמעותית וגדולה יותר בקיפול. לכן מחיר הטייגר יקר! אילו הייתה זו עגלת מותג מחירה היה משמעותית יותר יקר.
כמוכן רק היא והבי מציעות מזרן נושם באמבטיה. רק היא והארמדילו מציעות רשתות איוורור לאמבטיה ולטיולון (בפג רק אם משדרגים לגרסאות היקרות של הבדים ועם נוסיף שלדת S אז נגיע למחיר יקר משמעותית מהטייגר, לכן אני תמיד אומר להשוות תפוחים לתפוחים).
גילוי נאות (אם לא קראתם את הפרופיל שלי) אני פיתחתי את העגלה.
כמו הספורטליין היא חדשה בשוק ולכן יש מיעוט חוות דעת לגביה, למרות שלא מזמן הייתה ביקורת מושלמת עליה כאן בפורום. צריך לחפש יחסית הרבה אחורה.
כפי שציינתי בהתחלה המוכרנים לא יעברו איתכם על הדקויות של כל עגלה.
כפי שאני ממליץ תמיד, לעשות את הבדיקות לבד!
לשים 12 ק"ג בעגלה (זה משקל תינוק בגיל שנה בממוצע), לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה (בעגלות עם ידית טלסקופית, שהידית פתוחה עד הסוף), לאחר מכן לתפעל (לשנות מצבים, לפרק אמבטיה וטיולון), לקפל לבד, להרים לרכב ולבדוק מקום לאחר הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל שנה וארבעה חודשיםחן04/08/2019
שלום,
אני מעוניינת לרכוש טיולון קל לתינוק בן שנה וארבעה חודשים. עד עכשיו אנחנו עם הבי חמש ועכשיו רוצים משהו קליל יותר וקל קיפול. חשוב לי שכיבה מלאה אז היו יו לא מתאים . בנוסף, פחות אוהבת את המנגנון של שינוי מצב ישיבה עם שרוך. יש טיולון בלי שרוך ? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות
חן04/08/2019היי קובי, עכשיו ראיתי שיש וייפר, מאמ, ואיה בייבי בלי שרוך ויחסית קלים. מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום חן,
חשוב לציין שטיולון עם מנגנון רגיל ולא שרוך נוח יותר ואמין יותר ולכן אני מבין למה את רוצה. מצד שני חשוב להדגיש שהמגנון מוסיף משקל ולכן חיסכון המשקל בהשוואה לבי לא יהיה גדול.
שני הדגמים שאני הכי ממליץ עליהם ומנית אותם הם מאמ או וייפר. הוייפר יותר נוח ומרווח לתינוק, עם סל גדול יותר וגגון יותר גדול. מצד שני המאמ יותר קל וקטן לאחר הקיפול. את צריכה להחליט אילו יתרונות חשובים לך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מומלץ- בירורדפי04/08/2019
היי קובי,
הלכתי לאיבוד משלל האתרים וההמלצות לכיסאות בטיחות.
כיום יש לנו סלקל של צ'יקו קי-פיט 30, ואני חייבת להעביר את בני בן השנה לכיסא.
קראתי על הברייטקס מרתון, והצ'יקו נקסטפיט זיפ..
מה הכי מומלץ מבחינת בטיחות?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום דפי,
שניהם מצוינים מבחינה בטיחותית. ההמלצה היחידה שלי היא להושיב את התינוק בכל אחד מהם ולראות מה מהם נוח לו יותר. אם אין הבדל גדול בנוחות אז ללכת על הזול יותר. אבל בנקסטפיט ההמלצה לא לרדת לגרסאות מתחת לזיפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות חצי שנהיוני04/08/2019
היי קובי,
מחפשים כיסא בטיחות מומלץ חצי שנה. שמענו על אוונפלו וראינו גם ברייטקס וציקו, שמנו את הקטן בברייטקס היה נראה שהוא קצת "טובע" בו..
מה מומלץ מביניהם?
משהו מהם אגב ייכנס בכיסא הקדמי גם? יודעים שלא מומלץ אבל בכל זאת..
ועוד שאלה, מחפשים גם טיולון , הכי חשוב(חוץ מהנוחות לתינוק כמובן) שיהיה קל לקפל ומשקל נמוך
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום יוני,
חשוב לציין שבכל כיסא יש סיכוי שהכיסא מרווח מדי, צריך לזכור שהכיסאות בנויים גם לילדים בגיל 6 שנים.
לדעתי כיסאות צ'יקו הכי בנויים נכון בכל הקשור לנוחות התינוק. הייתי ממליץ לנסות אותם.
כל הכיסאות יכולים להיות במושב הקידמי כל עוד הם נגד כיוון הנסיעה. חשוב לקחת בחשבון שאז הם מסתירים את המראה הימנית.
לגבי טיולון, הייתי ממליץ לחכות, אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+ והטיולונים הקלים לא מאפשרים זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מומלץ- בירורגל03/08/2019
היי קובי,
יש לנו תינוק בן 1.5 ובקרוב ייצטרף עוד אח קטן.
בבית יש חנו כסא בטיחות צ'יקו נטפיקס ix. מודה שלמרוצ שהוא מגיל 0 בהגדרתו, לא התלהבנו ממנו.. בעיקר בגלל זה שהוא לא תומך בראש בקטנטנים.
כעת אנחנו מתלבטים בכמה דברים ונשמח לחוות דעתך:
1. האם עדיף לקנות עוד כסא מגיל 0 או כבר כסא במחשבה על הגדול והישן יעבור לקטן? (קראתי על הצ'יקו שבניובורן צריך לגלגל מגבת כדי שיתאים.. לא ממש הבנתי למה ואיפה למקם אותה)
2. חשבנו הפעם לקנות כסא בטיחות של גרקו ומרב דגמים כבר התבלבלנו... חשבנו לקנות את ה4ever במחשבה על העתיד, אבל גם בו יש מלא דגמים.
כמובן שחשוב לנו שהכיסא יהיה כמה שיותר בטיחותי מבחינת מבחני ריסוק.
מצפים לתגובתך, גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום גל,
אני תמיד מציין שאף כיסא לא יצליח לספק את הזווית של הסלקל. לדעתי הכי קרוב לכך הוא הנקסטפיט אבל עדיין הסלקלים מגיעים לזווית שוכבת יותר מה שמונע מהראש להישמט. מה שקרה לכם עם הצ'יקו סביר שיקרה בכל כיסא, זה כמובן גם תלוי במשקל וגודל התינוק.
הכוונה בגלגול מגבת זה לשים מגבת מגוגלת ואז בצורה קשתית מסביב לראש התינוק כמו צורת ח.
לדעתי יש צוורונים והם יהיו יעילים יותר.
2. מדגמי הגרקו הפוראבר טרושילד הוא המוצלח ביותר בטיחותית. אני לא הייתי לוקח כשיקול את העובדה שהוא הופך לבוסטר מכיוון שהוא ענק והוא + צ'יקו ברכב לא יאפשרו הכנסת מושב שלישי או מבוגר לידם. אם זה לא קריטי אז יחד עם הצ'יקו הוא כיסא מעולה. צריך לקחת בחשבון שגם בו סיכוי סביר שהראש ישמט.
אפשר לקחת בחשבון העברת הנקסטפיט לתינוק ורכישת בוסטר רצועות לגדול, גם חיסכון משמעותי בכסף וגם חיסכון במקום ברכב.
במקרה כזה גרקו נאוטילוס תהיה בחירה מעולה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות
גל04/08/2019ראשית כל, תודה על המענה!
בהתאם למה שענית, ארצה לשאול עוד מספר דברים..
1. אתה חושב שעדיף לרכוש סלקל? תמיד הייתה לי רתיעה ממנו.. מתוך תחושה שמרב נוחות נוטים להשאיר את הילד בפנים יותר מהמומלץ.. לכן רכשנו כסא בטיחות מגיל 0 לגדול במקום סלקל.
2. לא מוקדם מידי להעביר ילד בן שנה וחצי לבוסטר רצועות? יותר חשובה לי הבטיחות וההגנה שלו מאשר המקום ברכב..
3. האם יש כסא אחר שהיית ממליץ, שכן יאפשר הכנסה של שני כסאות בו זמנית+ מקום לאדם נוסף ועדיין יקנה מספיק בטיחות?
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום גל,
1. כפי שאני מציין תמיד, לסלקל 2 יתרונות: 1. קל לנייד יחד עם תינוק מהרכב, מה שבלתי אפשרי עם כיסא, כפי שציינת יש עם זה בעיתיות עם שהיית התינוק היא ארוכה. 2. הזווית טיפה יותר נוחה מאשר בכל כיסא. לכיסא יתרון של חיסכון ברכישת הסלקל.
2. על הגבול. בדרך כלל המלצתי היא לעבור בין 1.8 לשנתיים. אבל בהחלט אפשר גם בשנה וחצי. עם יש נסיעות ארוכות ושינה בכיסא אז פחות מומלץ כעת לעבור לבוסטר.
3. אפשר ללכת על גרקו סליםפיט זה כיסא משולב בוסטר ויחסית צר. הוא גם ברמת בטיחות גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה - סלסה&סירקל בירוראינה אילייסוב03/08/2019
היי קובי, אשמח להשוואה בין 2 העגלות מהמותג של אייביסי דיסיין. האם יש הבדלים מהותיים בין עגלת הסלסה המשולבת לבין עגלת הסירקל - שתיהן משנת 2019? יש סיבה שהמחיר קופץ בצורה משמעותית שכזו?
הבנתי ששתיהן בעלות מקום מרווח באמבטיה והטיולון נשכב ל180 מעלות. האם יש שוני בנוחות הקיפול/משקל/קומפקטיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2019שלום אינה,
פער המחיר הוא כ- 1000 ש"ח.
האמבטיות זהות לחלוטין בגודל ועם הגגון הענק, האמבטיה של הסלסה קלה יותר בקילו מכיוון שהיא עשויה מאלומניום.
הטיולונים, בסירקל יש 4 מצבים ובסלסה 3, הגגונים ענקיים בשתיהן. שתיהן מגיעות לאותן זוויות שכיבה/ישיבה רק לסירקל מצב ביניים נוסף. המראה של טיולון הסלסה יותר מודרני ולאחר קיפול יחד עם הטיולון הסלסה טיפה יותר שטוחה.
השלדה של הסלסה יותר נוחה לניוד, יותר גבוהה, עם סל חפצים גדול יותר ועם מערכת קפיצים יחודית, לסירקל יש קפיצים מעולים אך בסלסה זו רמה אחרת לגמריי בהשוואה לכל העגלות.
לסלסה ידית טלסקופית מה שמאפשר עליה וירידה ממדרכות יותר בקלות. רוחב השלדה של הסירקל צר יותר ב-2 ס"מ.
הבדים סל הסלסה איכותיים ועבים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון יויו או מיטועמית01/08/2019
היי קובי,
מתלבטים בין שני הטיולונים לילד בין שנה +, מחפשת משהו קל עם קיפול נוח.
בעלי חושב שאין מה להשקיע ביויו כי למיטו יש פלוסים נוספים כמו מנח רגליים ושינוי מצבי ישיבה ללא השרוך לטעמי זה רק מסרבל את הטיולון, מה דעתך? גם המוכר בחנות המליץ על המיטו בטוענה שהיויו לא יציבה ולא נוחה לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/08/2019שלום עמית,
המוכרים לא ימליצו על יויו כי מחירה הוא 2170 ש"ח במצב רגיל וכעת באזורים של 1600 ש"ח, משמע אין לחנות רווח והחנויות מחפשות למשוך למוצר אחר. לכל מוצר יתרון וחיסרון! לכן זה קל לשחק על עניין המצבים או מדרך הרגליים (אפשר לרכוש ליויו מדרך רגליים מקורי בתוספת תשלום). מה שלא צוין בפניכם שהיויו קלה משמעותית מהמיטו, היא קטנה יותר לקיפול ומורשה לעליה למטוס בעוד המיטו תורשה ברוב החברות אך יהיו חברות שלא. היויו גם יותר נוחה לניוד.
המיטו זולה משמעותית וכן, יותר נוח לשנות מצבים עם לחצן, כדי להרגיש את ההבדל ההמלצה שלי להשכיב את הטיולונים, לשים את התינוק ולנסות לשנות מצבים בכל אחד מהטיולונים.
אם התקציב מאפשר היויו, מקלארן אטום וארגו מטרו הם הטופ של הטיולונים לדעתי. כולם משנים מצבים עם שרוך אבל כפי שציינתי זה מה שעושה אותם לקלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמית02/08/2019החלטנו לרכוש את היויו, תודה רבה לך
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)