מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלה לגביי סלסה 2018אורין13/06/2019
שלום קובי,
רציתי לשאול האם הסלסה 2018 מתקפלת יחד עם הטיולון או שצריך לפרק מהשלדה תמיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/06/2019שלום אורין,
ניתן לקפל יחד עם הטיולון והקיפול קומפקטי ומתאים ל-99% מהרכבים. הקיפול עם הטיולון יכול להתבצע רק כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון איזיווקר או mom tik tak?בתיה13/06/2019
שלום,
אודה על המלצה.
מה שפחות אהבתי באיזיווקר שהבנתי שאי אפשר להוריד את הריפוד לכביסה, וכן הורדת המשענת נשמע פחות נח.
מה מתנייד יותר טוב? עמיד יותר?
יש המלצה אחרת בסביבת המחיר הזה? (חשוב לי הפגוש..)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/06/2019שלום בתיה,
שניהם טובים ואכן היתרון של הטיקטק הוא בשינוי המצבים ההרבה יותר נוח! בניוד לדעתי שניהם זהים וגם מבחינת חוזק, שני הטיולונים נראים עמידים וחזקים. אם מציק לך עניין הריפוד אז הייתי ממליץ יותר על הטיקטק.
אפשר לבדוק גם את ספורטליין וייפר, לדעתי מתניידת יותר טוב מהטיקטיק, מרווחת יותר לתינוק אך יש לקחת בחשבון גדולה יותר בקיפול וגם כבדה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בתיה13/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גב צר מאודליאת12/06/2019
היי! אשמח להמלצות בעבור בוסטר גב ( כאשר הרכב הוא דייטסו סיריון) ובו קיים כיסא תינוק צ'יקו נקסטפיט ובוסטר רצועות גרקו טרנזישנז.
האם יש בוסטר בעבור בן 4 צר במיוחד? וכמובן בטיחותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום ליאת,
מרבית הבוסטרים יחסית צרים. הכי צר שיש לדעתי כרגע בשוק הוא ג'ואי אלבייט, הוא עם רצועות אבל אפשר לפרקן, למרות שיהיה לכם הרבה יותר נוח עם הרצועות שלו ולא לחגור עם החגורה כי לא תהיה גישה נוחה להקלקתה, הבעיה שעם הרצועות הוא רק עד 18 ק"ג. גם הטרילו שלהם יחסית צר וגרקו ג'וניור מעט רחב יותר אך לדעתי יצליח להיכנס. כמובן מומלץ בחום לעשות את הבדיקה ברכב טרם הרכישה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין כסאות בטיחותנעם12/06/2019
שלום!
אנחנו רוצים לקנות בוסטר לילד בין 3,
ומתלבטים בין אוונפלו מאסטרו לגרקו טרנזישנס,
על מה אתה ממליץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום נעם,
לדעתי הגרקו יותר מתקדם ומתאים עד משקל 30 ק"ג עם הרצועות לעומת 22.7 במאסטרו. כמוכן כיוונון גובה הרצועות הרבה יותר נוח לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כסא בטיחותרשא12/06/2019
קובי שלום. ברצוני להתייעץ לגבי קנייה של כסא בטיחות לרכב. אין הגבלה של תקציב. מדובר בתינוק בן 5 חודשים באחוזון גבוה (כבר שוקל 10 קילו). על איזה כסא אתה ממליץ? כרגע יש לי סל קל סייבקס אטון q והוא צפוף לו מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום רשא,
ההמלצה שלי לצ'יקו נקסטפיט, עקב האחוזון הגבוהה הייתי ממליץ על דגם הזיפ מקס שארוך יותר בכ- 25% כך שיהיה לתינוק נוח נגד הכיוון כי עדיין הוא צריך להיות נגד הכיוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה חמה על בייבי בוס טייגר!ריבי12/06/2019
היי, חיפשתי מקום לכתוב חוות דעת על העגלה המושלמת הזו- וזה היה המקום היחיד שמצאתי.
אז לכל האימהות המבולבלות-
זו ה-עגלה !
היא קלה מאוד, מתקפלת עם יד אחת בקלות, נוחה מאוד לניוד!
קומפקטית ויחסית גבוהה (לעומת בוגבו), גגון ארוך שמכסה את כל התינוק+פתח רשת שהתינוק יכול להציץ (הבת שלי מתה על
זה...), סל גדול מאוד, ידית מתכווננת בגובה... בקיצור לדעתי זו העגלה המושלמת. לכל האחיות שלי יש מאמס פאפס, סייבק, מוצי, ובוגבו, וכולנו הגענו למסקנה שזו לוקחת את כולן....
חסרונות אתן שואלות? לי מפריע שאין יותר מצבים בטיולון. יש רק מצב שוכב, מצב אלכסון ומצב של ישיבה 90 מעלות. הייתי רוצה עוד מצב בייניים אבל עדיין- ממליצה בחום!
(מציינת שיש לי אותה חצי שנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום ריבי,
איזה כיף לקרוא, ממש שימחת אותי. בהחלט כל היתרונות שציינת, הושקעו בהם לא מעט מחשבה והמון ניסיון כדי להגיע למוצר הזה.
הלוואי ויכולנו להוסיף מצב רביעי, זה קצת בעייתי מבחינת יציבות ותקנים :(
תודה רבה על הביקורת וחוות הדעת על עגלת הטייגר ועל שהשקעת מזמנך לשתף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוק - התלבטות אחרונהדפי12/06/2019
היי קובי,
התייעצתי כאן לא מזמן, כנראה קונה השבוע וישנה התלבטות אחרונה חביבה -
קוקי של בייבי מונסטרס
אינפנטי מגנום
מה עדיף?
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום דפי,
שניהם זולים מאוד ולכן נותנים תמורה מעולה לכסף.
יתרונות הקוקי הם משקל קל בהפרש של קילו וחצי בערך. הקוקי שוכב בזווית ישרה יותר ואפשר לחבר אמבטיה רכה לניו בורן (לא שאני ממליץ). גודל קיפול יותר קומפקטי, גגון יותר גדול ומבחר צבעים רחב.
המגנום לדעתי מעט יותר נוח בניוד והסל שלו יותר נגיש. טיפה יותר נוח בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגלגלים
דפי13/06/2019היי קובי,
שמתי לב שהגלגלים של הקוקי יותר גדולים ודומים לשל עגלות גדולות (רגילות).
האם זה יתרון מבחינת יציבות?
ממש מתלבטת...
יש לך המלצה על אחת משתיהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/06/2019שלום דפי,
לדעתי הקוקי יותר יציבה, לאו דווקא בגלל הגלגלים אלא בגלל המבנה שלה, היא בנויה כמו עגלת מטריה מה שמקנה יציבות (אך מוריד מיכולת הניוד). חשוב לציין שמחירה היום הוא לא מחירה בדרך כלל.
לגבי מי מהטיולונים קשה לי לתת חוות דעת כי שניהם שונים מאוד. ההמלצה שלי ללכת עם התינוק, להושיב בכל אחד מהם, לטייל קצת בחנות ומחוצה לה, לנסות לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל (לשנות מצבים). לאחר שעשיתם כל אלו לנסות לקפל לבד ולהרים. אז תקבלו החלטה מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין שני כיסאות בטיחותנ12/06/2019
הי קובי,
חיפשתי כיסא בטיחות לרכב שני, בלי בעיית מקום, שאפשר להעביר מדי פעם לרכב אחר ובתקציב של עד 800 שקל.
המלצת על אוונפלו טריומף - והוא אכן נראה אחלה.
בחנות הציעו לי גם את Seifty1st grow&go.
למיטב הבנתי, היתרון הגדול שלו הוא שהוא מתאים מגיל לידה ואחרי זה כבוסטר, ושהוא צר יותר.
מה היית בוחר מהשניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום נ,
עניין הבוסטר לדעתי הוא גימיק ורוב הרוכשים שאני מכיר תמיד רכשו בוסטר בנוסף.
שני הדגמים טובים וגם האוונפלו מתאים מגיל לידה, אני לא הייתי ממליץ על אף אחד מהם מלידה אלא לפחות מגיל חצי שנה. לדעתי כל בחירה תהיה טובה. אפשר גם להוסיף את גרקו סייז פור מי או בשמו החדש מיי סייז שגם כרגע סביב המחיר של ה-800 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת אבודים נשמח לעזרהליאל12/06/2019
היי קובי,
אני ובעלי עברנו כל כך הרבה עגלות שכבר אין לנו כיוון.
זהו הילד הראשון בעה ואנחנו נורא רוצים חוות דעת לעגלה שתיהיה קודם כל נוחה עבורו, שתיהיה נוחה לניוד וקיפול ולא תיהיה גדולה מידי.
יש לציין שהתקציב שלנו הוא עד 3000 עם אופציה לחריגה קטנה.
נשמח לחוות דעתך המקצועית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום ליאל,
חשוב לציין שככל שהעגלה תהיה נוחה יותר לתינוק כך המשקל והגודל יעלו. לדעתי לדרישות שלך הבייבי בוס טייגר עונה באופן הכי טוב. היא קלה, מתקפלת בקלות ולגודל קומפקטי. מהעגלות הקלות והקומפקטיות היא מציעה את המושב והאמבטיה הכי מרווחים שיש, מזרן נושם לאמבטיה, גגונים גדולים עם רשתות איוורור וגלגלים גדולים מהממוצע. הגלגלים מקנים יכולת ניוד טובה ובלימת זעזועים טובה שגם אלו מקנים נוחות לתינוק.
אם מוכנים להתפשר על משקל (הטייגר שוקלת 8.6 ק"ג) ולטפס לאזורים של 11 ק"ג אז פג פרגו בוק או איי.בי.סי דיזיין סלסה נכנסות לתקציב ומציעות מרווח פנים גדול יותר לתינוק (בעיקר בסלסה). בפג מומלץ לשדרג לשלדת S אבל לדעתי היא כבר תחרוג ביותר מחריגה קטנה אבל השלדה משפרת משמעותית את הניוד ובלימת הזעזועים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי כסא בטיחותנוני12/06/2019
שלום קובי,
מתלבטת לגבי כסא מגיל אפס.
בכוונתי לשים אותו במושב הקדמי וכבר מגיל קטן מאוד ולכן זו דרישה חשובה.
דרישה נוספת- שיהיה נח לתפעול.
המליצו לי על הציקו נקסטפיט אבל הוא נראה לי כמו מפלצת גדולה
שילד בן יומו ״הולך בה לאיבוד״ ולכן אשמח למשהו יותר קומפקטי גם אם תוצאות מבחני הריסוק וכו הם טיפה פחות מחמירים. כמו כן לא ממש עקרוני לי האם הכסא עד גיל 5 או 15...
אגב, יש לנו 2 מכוניות וחשבנו על קניה של כסא וסלקל. העגלה היא בוגבו בי ואז אולי שווה לחשוב על סלקל מתאים לעגלה זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2019שלום נוני,
לגבי הנקסטפיט, זו ההמלצה שלי לכיסא מלידה, יש לו את זווית השכיבה הכי קרובה לסלקל ולכן לדעתי הוא הנוח ביותר לתינוקות. אין בעיה עם גודלו כי יש לו מקטינים לתינוקות.
רוב הכיסאות מגיל לידה הם גדולים! הכי צר וטובה שאני ממליץ עליו זה גרקו סלים פיט שלדעתי כרגע חסר בארץ.
בכל מקרה יש לקחת בחשבון שלשים כיסא בטיחות מקדימה ולא סלקל די סוגר את המראה הימנית של הרכב כך שלדעתי עדיף לשים מאחור, מה גם שסטטיסטית המושב ליד הנהג הוא המקום הכי פחות בטוח ברכב במקרה של תאונת צד.
לגבי סלקל, סלקלים של סייבקס מעולים ומתחברים לבי. הסלקל הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו קייפיט שגם כולל בסיס במחירו, ניתן לחבר לבי אך יש לרכוש את המתאם מחו"ל/אמזון כי הוא לא נמכר בארץ בדרך כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי עגלת בוגבו בי 5יובל11/06/2019
רציתי לדעת מה דעתך על הבוגבו והאם אתה ממליץ על דגם אחר שגם יהיה איכותי אבל בו זמנית נח לקיפול וניוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/06/2019שלום יובל,
תלוי מהם הדרישות? הבי קלה, נוחה לקיפול ולדעתי גם איכותית מאוד אבל, לדעתי היא צרה מאוד (בעיקר באמבטיה), לגגון אין הצללה גדולה מספיק לאקלים בארץ, הגלגלים קטנים ולכן ככל שהדרך תהיה משובשת יכולת הניוד תרד והיא יחסית יקרה.
השאלה אם החסרונות שציינתי קריטיים לכם כי לדוגמא להורה עירוני יכולת ניוד בדרך משובשת זה לא חיסרון.
כמובן גם שאין עגלה מושלמת ולכל עגלה יש חיסרון או יתרון על פני עגלה אחרת. לכן רצוי להכין רשימת דרישות כמו נוחות קיפול, גודל קיפול, נוחות ניוד, נוחות לתינוק וכו' אין עגלה שתכיל את הכל ועל כל יתרון נאלץ להתפשר על חיסרון לדוגמא: ככל שהעגלה תהיה יותר מרווחת (ואז לדעתי הרבה יותר נוחה לתינוק) כך המשקל יעלה, גודל הקיפול יגדל וכו'. כמובן שגם לא צריך להגיע לקיצון לדעתי.
עגלות דומות לבי: ארמדילו פליפ XT3, סייבקס מיוס ובייבי בוס טייגר, כולן באזור ה3000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לקנייה ראשונהדליה11/06/2019
קובי שלום, בהתלבטות לקראת קניית עגלה ראשונה.
אני קטנה ונמוכה ככה שהמשקל הוא פרמטר חשוב, אנחנו מתגוררים בקיבוץ ככה שמצד שני צריך גלגלים גדולות וחזקות. לגבי אחסון יש בגאז גדול, חשובה לי הנוחות לתינוק והניראות של העגלה, שהטיולון יהיה דו כיווני.
כרגע ראיתי שתי עגלות שמצאו חן בעיניי, אך מתלבטת לגבי המשקל והגודל שלהם
1) פג פרגו בוק
2) סילבר קרוס וואיפר ופרימיום.
מה דעתך על עגלות אלו והאם יש לך המלצות לעגלות נוספות שאולי קלות יותר?
בנוסף עגלות אלו מגיעות עם סל קל כחלק מהחבילה, איך הסל קל של פג פרגו וסילבר קרוס מבחינת בטיחות ומשקל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/06/2019שלום דליה,
צריך לקחת בחשבון שכל עגלה עם עבירות טובה משמע גלגלים גדולים תגרור איתה משקל וגודל.
לגבי הפג, העבירות שלה סבירה ואין לה מערכת קפיצים טובה, אם משדרגים לשלדת S אז יהיה שיפור משמעותי בנושאים האלו. עדיין לגבי מושב זה תלוי עד כמה משובשת הדרך. היא מאוד מרווחת באמבטיה אבל בטיולון פחות. הסל ענקי, הקיפול נוח והתפעול פחות (יחסית מסורבל לחבר עליה את האמבטיה והטיולון). הסלקל שלהם מעולה מבחינה בטיחותית.
לגבי הסילבר קרוס, אני פחות ממליץ בגלל הטיולון, אין לו זווית שכיבה ישרה אלא רק בתנוחת עירסול, זה אומר שהוא מתאים רק מגיל חצי שנה, כמוכן האמבטיה שלה צרה ביחס לפג, העבירות שלה טובה משל הפג אך גם אצלה מערכת הקפיצים יחסית קשיחה. הסלקל שלהם ברמה נמוכה אך מתחברים סלקלים של סייבקס, ג'ואי או מקסי קוזי אשר מעולים.
הייתי ממליץ לבוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה, לדעתי הרבה יותר נוחה לניוד, יש לה את מערכת הקפיצים הכי טובה שיש לעגלות לפי דעתי, הטיולון בדגמי 2019 מגיע לשכיבה מלאה והאמבטיה ענקית. הטיולון גם מרווח יותר מהפג או הסילבר והיא גם מציעה את הגגונים הכי טובים. מבחינת משקל וגודל קיפול היא די זהה לפג ולסילבר.
אם קריטי נושא המשקל אפשר לבדוק את בייבי בוס טייגר, היא נוחה בניוד כמו הפג (לא מעבר) ולכן חשוב לדעת עד כמה משובשת הדרך. היתרון המשמעותי שלה הוא המשקל (כ-3 ק"ג פחות מכל העגלות שציינו). הקיפול וגודל הקיפול גם יותר נוחים מהעגלות שציינו. מהעגלות הקלות יש לה את יכולת הניוד הכי טובה גם לדרך משובשת (עד גבול מסוים) ולכן היא מומלצת אבל השאלה אם תתאים לתנאי הדרכים שלכם.
גם לטייגר וגם לסלסה מתחברים סקלים של ג'ואי ומקסי קוזי ולסלסה גם של סייבקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סלקל של מקסיקוזירות10/06/2019
הי, אנחנו מתכננים לקנות עגלה - דגם ארמדילו של מאמאס אנד פאפא'ס. הבנתי שאפשר לחבר אליו סלקל של מקסיקוזי. חשבנו על דגם קבריו. מה דעתך? מה היתרונות והחסרונות? יש אפשרות גם לקנות סייבקס אבל קצת פחות מסתדר לנו מבחינת מחיר...
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2019שלום רות,
סה"כ סלקל טוב מאוד ביחס למחירו, לא נופל מהסייבקס הזול וגם קל ממנו ולכן מומלץ לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק + מגן ראששירה10/06/2019
שלום רב קובי ותודה על הפורום הנהדר שלך!
רציתי לברר לגבי מזרן לתינוק גם לעריסה (שמתאים למיטחברת) וגם על מזרן למיטת תינוק רגילה- איזה מומלץ?
קראתי על מזרן נושם "נומו", על פניו נשמע טוב, אבל לא מצאתי ביקורות ברשת.
חשוב לי לקנות משהו בטוח גם מבחינת נשימה וגם מבחינת חומרים מעכבי בעירה (וגם כמובן אורטופדי וטוב לצרכים הפיזיולוגיים של התינוק המתפתח).
אשמח לשמוע את דעתך בנושא - ספיציפית לגבי נומו או המלצה על מזרנים טובים אחרים.
שאלה נוספת - מה דעתך על מגן ראש שעוטף כל אחד מהסורגים במיטת תינוק (בניגוד ליריעות בד גדולות שחוסמות את פתח האוויר)?
האם זה סתם גימיק שיווקי או שבאמת כדאי לקנות מגני ראש כאלו?
תודה רבה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2019שלום שירה,
הנומו מזרן מעולה שעונה לדרישות שלך. הייתי מוסיף אליו את אימג'ן 360 של עמינח ובייבי טק מולטיפלואו. לדעתי השניים האחורנים רכים ונוחים יותר לתינוקות.
לגבי עריסה, רק נומו עושים או בייבי טק רק אם פונים ורוכשים מהם באופן ישיר.
לדעתי סתם גימיק אבל היתרון כאשר הילדים עומדים אין סכנה שהרגליים יתפסו במגן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו או ספורט ליין?שירן09/06/2019
היי. אני מאוד מתלבטת בין פג פרגו פופ אפ לבין ספורט ליין.
מצד אחד חשוב לי היציבה של הגב של התינוק. ומצד שני חשוב לי מאוד שהגלגלים יהיו יציבים באיכות טובה עם בולמי זעזועים.
וכמובן נוחות לטיול הן בעיר והן במושב
מה דעתך על שני הדגמים שכתבתי? האם עדיף לבחור בדגם/חברה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2019שלום שירן,
לדעתי הפג מספק אמבטיה מרווחת יותר, טיולון תומך יותר עם זווית ישיבה טובה יותר אבל זווית שכיבה פחות טובה (בעיקר להשכבה על הבטן, למרות שבטיולון פחות משכיבים על הבטן).
בפג אם משדרגים לשלדת S נוחות הניוד ובלימת הזעזועים יהיו עדיפים. יחד עם זאת, הפג כבדה יותר ביותר מקילו וחצי וטיפה יותר גדולה בקיפול ולכן לדעתי הספורטליין יותר נוחה להורה.
כמוכן הפג יקרה משמעותית!
אפשר להוסיף לבדיקה את בייבי בוס טייגר שמשלבת את היתרונות של 2 העגלות (היא עדיין פחות מרווחת מהפג באמבטיה). היא יותר קלה מהפג בכ- 3 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן11/06/2019היי קובי מה דעתך על הסלסה abc? האם היא קלת משקל או כבדה כמו הפג פרגו? האם מומלצת יותר מהפופ אפ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/06/2019שלום שירן,
המשקל זהה לשלדה + טיולון, האמבטיה של הסלסה טיפה יותר קלה.
הגגונים בסלסה גדולים יותר, יכולת הניוד עדיפה ובעיקר בלימת הזעזועים היא רמה אחת מעל לדעתי.
הפג יותר קטנה לאחר קיפול ורוחב השלדה צר יותר ולכן במעברים צרים לפג יש יתרון.
הסלסה גבוהה יותר ומתאימה גם להורים גבוהים היות ואין לה סרן אחורי בין הגלגלים והידית ארוכה יותר.
לדעתי כיום הסלסה נותנת את הכי הרבה תמורה לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)