מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות לילדה בת 3דנה09/05/2019
היי,
אני צריכה לקנות לבת שלי בת 3 כסא בטיחות כי את הכסא שלה אני צריכה להעביר לבן שלי בן שנה יש לה כרגע כסא של שילב דגם פריה. המליצו לי על בוסטר על חגורות בטיחות. אז מה מומלץ בשבילה ואיזה כסא לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/05/2019שלום דנה,
תלוי בתקציב!
הכי מומלצים לדעתי הם: צ,יקו מייפיט, גרקו נאוטילוס ואוונפלו מאסטרו. רשמתי בסדר יורד מבחינת מחיר. כן הייתי ממליץ לגיל הזה בוסטר עם רצועות, לגרקו והצ'יקו יש יתרון שמשך השימוש עם הרצועות בהם עד משקל גבוהה יותר מאשר באוונפלו מאסטרו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עגלה הכי נוחה קלה ואיכותית?מיכל08/05/2019
שלום,
אני עם בעיות גב ומעדיפה שהעגלה תהיה כמה שיותר נוחה, קלה וכמובן מטיבה ביותר לתינוק..
אשמח אם תעשה לי קצת סדר- מה חשוב ומה פחות ואיזו עגלה מומלצת...ממה שאני קוראת כאן האם הבייבי בוס טייגר העדיפה ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/05/2019שלום מיכל,
ראשית חשוב מאוד לקחת בחשבון שברוב המקרים ככל שהעגלה תהיה יותר נוחה להורה משמע: יותר קלה, יותר קומפקטי וכו' כך זה בא על חשבון התינוק לדעתי. לדוגמא יש המון שקונים את היויו ניו בורן שהיא הכי קלה אבל לא מקבלים אמבטיה רצינית לדעתי, הטיולון חד כיווני ללא שכיבה מלאה, ללא מדרך רגליים מתכוונן, צר יחסית וחד כיווני. גם הגגון קטן וכך גם הגלגלים, שינוי המצבים עם שרוך שלדעי זהו מנגנון לא נוח.
הטייגר שוקלת 2.8 ק"ג יותר ומשקלה הכולל הוא 8.6 ק"ג שלדעתי זה נחשב קל וכבר מקבלים אמבטיה יותר רצינית ומרווחת, טיולון דו כיווני עם שכיבה וישיבה מלאים, תמיכת גב קשיחה , מדרך רגליים מתכוונן, שינוי מצבים עם לחצן, ידית מתכווננת, גלגלים גדולים יותר והיא גם גבוהה יותר להורה שזה מעולה למי שסובל מהגב. הקיפול מאוד נוח. לדעתי היא עונה מעולה לדרישות.
עוד עגלות לבדוק: סייבקס מיוס, שוקלת כמו הטייגר אך הגלגלים קטנים יותר, הידית לא מתכווננת בגובה והטיולון מגיע עם תמיכת גב מרשת ולא פלסטיק שלדעתי זה פחות נוח.
בוגבו בי, שוקלת טיפה יותר מהטייגר והמיוס, החסרונות בהשוואה לטייגר זה מחיר ואמבטיה יותר פשוטה.
אבל אלו ה-3 שעונות הכי טוב לדרישות שלך.
אם היינו עולים במשקלים אז היינו מקבלים עגלות עוד יותר מרווחות עם אמבטיה וטיולון גבוהים יותר וגם גלגלים יותר גדולים (שזה יתרון רק למי שמטייל מעבר לדרכים עירוניות). אז כמובן הקיפול גדול יותר והטיפוס במשקל יהיה כעוד 3 ק"ג מעל הטייגר או המיוס. חשוב לציין שהטייגר והמיוס מאוד מרווחות ביחס למשקל שזה הישג הנדסי גדול לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירי טיולונים - שאלה חשובהרוחמה08/05/2019
שלום,
הייתי שמחה לשמוע על טיולונים יותר זולים..אם יש כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/05/2019שלום רוחמה,
א. זול מה המחיר הכי גבוהה שאת רוצה לשלם?
ב. אם זה קריטי לך טיולון מיטריה עם 2 ידיות או טיולון קומפקטי כמו יויו?
מהזולים ההמלצה שלי לצ'יקו לייטוואי, הוא נמכר במחיר מגוחך ביחס לתמורה וולדעתי נוח יותר לתינוקות מאשר כל הטיולונים הקומפקטיים, מגיע עם גגון ענק, מעקה, שינוי מצבים עם לחצן והקיפול מיטריה שזה יחסית קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על סוגי טיולוניםרוחמה07/05/2019
מחפשת עגלת טיולון שהיא דו כיוונית, עגלה קלה, עם קיפול קל, ניידות טובה, לא גבוהה כי אני נמוכה,
אשמח לעצות.
תודה
רוחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/05/2019שלום רוחמה,
הטיולונים בשוק הם חד כיווניים. ישנן עגלות רבות עם טיולון דו כיווני אך רובן נמכר עם אמבטיה וגם אלו שלא יקרות מאוד. כמוכן הן כבדות מטיולון ממוצע.
אם תגדירי תקציב אוכל להמליץ על עגלות שיתאמו את הצרכים עד כמה שניתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
רוחמה07/05/2019כרגע התקציב די גמיש.. נכון לעכשיו אני לא מעוניינת לקנות אמבטיה אבל כן רוצה טיולון שיהיה לו מתאם לאמבטיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/05/2019שלום רוחמה,
המומלצות לדעתי הן: בוגבו בי 5 שנמכרת ללא אמבטיה, סייבקס מיוס שלדעתי נמכרת רק עם אמבטיה אבל צריך לבדוק מול החנויות ובייבי בוס טייגר שנמכרת רק עם אמבטיה אבל זולה יותר מהבי ללא אמבטיה.
המיוס והטייגר שוקלות 8.6 ק"ג והבי מגרדת את ה10 ק"ג.
הן יחסית קלות לעגלות בעלות טיולון דו כיווני. הן נוחות לניוד, סופר נוחות בקיפול וגם יחסית קומפקטיות.
אפשר גם לבדוק את הבייבי ג'וגר סיטי תור דלוקס שתהיה יחסית זולה ללא אמבטיה (יחד עם היא די במחיר של הטייגר). לדעתי היא לא נוחה לניוד בגלל גלגלים קטנים והכי פחות מומלצת מה-4.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחירי טיולונים..
רוחמה08/05/2019שלום,
הייתי שמחה לשמוע על טיולונים יותר זולים..אם יש כאלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/05/2019שלום רוחמה,
עניתי לך בפוסט אחר אבל בהקשר לטיולון דו כיווני זול, הכי זול זה גרקו איבו שאני לא יודע אם עדיין נמכר, אני פחות ממליץ עליו כי זו יותר עגלה מאשר טיולון והקיפול גדול יחסית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהו מכיר את העגלה sportline cielo?אלעד בראון07/05/2019
ראינו את העגלה ב'שילב'.
נראית טובה מאד לצרכים שלנו.
בנוסף, המחיר לא בשמים.
הבעיה שהעגלה לא מוכרת ולא ברור האם תחזיק מעמד זמן רב.
נשמח לכל מידע עליה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/05/2019שלום אלעד,
מדובר בדגם יחסית חדש ולכן קשה לחוות דעה לטווח הארוך.
סה"כ מדובר במוצר פרקטי עם תמורה טובה לכסף.
החסרונות שאני פחות אוהב במוצר הם הטיולון שהמושב שלו לא יצוק מפלסטיק ומגיע עם תמיכה מפרספקט וזווית הישיבה שלא מגיעה לזווית של 90 מעלות. כמוכן הגלגלים קטנים והקפיצים סבירים ולא מעבר ולכן לדעתי מתאימה רק כעגלה עירונית ולא מעבר לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת בייבי בוס טייגרשירה06/05/2019
הי קובי,
התרשמנו מעגלת הבייבי בוס טייגר ואנחנו חושבים לקנות אותה אבל מתלבטים לגבי הסלקל. בחנות המוכר הצליח לחבר רק סלקל של ג'ואי ולא של חברות אחרות. רציתי קודם כל לשאול האם באמת סלקלים אחרים לא מתחברים בצורה בטוחה, וגם האם יש סלקל של ג'ואי שהוא מומלץ מאוד (השיקול הכספי לא רלוונטי).
תודה, שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2019שלום שירה,
ראשית מתחברים סלקלים של ג'ואי, מקסי קוזי, בי סייף ואבניוט.
לג'ואי יש את דגם האיי ג'ם שקיבל דירוג של 5 כוכבים ומומלץ מאוד לדעתי. גם למקסי קוזי יש סלקלים מצוינים וגם הבי סייף טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל מומלץ
שירה07/05/2019תודה על התשובה המהירה!
מתוך הסלקלים האפשריים על מה היית הכי ממליץ?
תודה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכלל
שירה07/05/2019ובכלל, על איזה עגלה אתה הכי ממליץ?
השיקול הכלכלי לא כ"כ רלוונטי. חשוב לנו שהעגלה תהיה כמה שיותר טובה ובטוחה לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/05/2019שלום שירה,
אז לפני המלצת הסלקל במידה ותרצו לחבר לעגלה מסויימת רצוי קודם להתמקד בעגלה ואחר כך בסלקל.
באופן כללי מהסקלים שרשמתי לדעתי מקסי קוזי מיקו הוא התמורה הכי טובה לכסף. במחירו הוא כולל בסיס, הוא ברמת בטיחות של 4 כוכבים, ישנם כאלו של 5 כמו הג'ואי איי ג'ם אבל יחד עם בסיס זה יורד ל4 כוכבים והמיקו זול יותר וגם קל יותר מבחינת משקל. אני לא בעד להשקיע סכומים גבוהים בסלקל מכיוון שזה מוצר שמשמש למעט חודשים וההשקעה הגדולה לדעתי צריכה להיות בכיסא בטיחות.
לגבי העגלה, תלוי מהן הדרישות שלכם? כל העגלות בטוחות די באותה מידה. לגבי טובה, זה תלוי בצרכים שלכם וגם בשיקול שלכם עד כמה אתם מוכנים שלכם יהיה פחות נוח תמורת נוחות לתינוק, מכיוון שככל שהעגלה תהיה יותר נוחה לתינוק כך היא תהיה יותר מרווחת, מרופדת וכו' ואלו יצרו משקל כבד יותר וקיפול גדול יותר. ככל שלנו יהיה נוח כך היצרן "חסך" בדברים והמשקל ירד והגודל יתכווץ.
הטייגר לדוגמא היא שילוב של נוחות מעולה להורה עם מעט פשרות לתינוק. זאת כי היא עדיין מרווחת ביחס לעגלות בעלות משקל זהה וגודל קיפול דומה. כמוכן היא נוחה מאוד לניוד ובלימת זעזועים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי עגלותטל06/05/2019
שלום,
אשתי ואני מתלבטים בין שני דגמים:
סלסה 2019 של ABC ו- Peg Ypsi 2019.
נשמח לדגשים לגבי יתרונות/חסרונות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2019שלום טל,
המשקל יחסית זהה. הסלסה יותר נוחה לניוד לדעתי וגם לעליה וירידה ממדרכות + מערכת קפיצים טובה יותר משמע בלימת זעזועים עדיפה לתינוק. לסלסה סל חפצים גדול יותר וגגונים גדולים יותר. השכיבה בטיולון של הסלסה ישרה יותר ולדעתי תאפשר גם בטיולון השכבה על הבטן וגם מעבר אליו בגיל מוקדם יותר במקרה ותרצו. בפג יפסי אין שכיבה ישרה אלא תנוחת עירסול ולדעתי סדרות הבוק הרגילות עדיפות בגלל הטיולון + שידרוג לשלד 51S כמו ביפסי. בסלסה יותר קל לחבר אמבטיה, טיולון וסלקל לדעתי. הפג יותר צרה ברוחב הגלגלים ולכן נוחה יותר לניוד במקומות צרים או צפופים. לדעתי טיפה יותר נוחה לקיפול, באמבטיה יש אפשרות לשנות מצבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ראשון -מתלבטת בין ה-yoyo פלוס לבין סייבקס מיוסאוריין06/05/2019
אשמח לעזרה לא יודעת כבר איזה עגלה לקנות, אנחנו עם רכב ככה שחשוב לנו הקלילות לקפל את העגלה וגם המון המליצו על הטיולון של היו יו פלוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2019שלום אוריין,
אתם מודעים לזה שזו עגלת תינוק ולא רק הקיפול והמשקל חשובים!
מבין השניים הסייבקס עדיפה בהרבה לדעתי. יש לא אמבטיה ולא שק שינה הרבה יותר מרווחת, הטיולון יותר מרווח ודו כיווני, שינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך. היא כבדה יותר וגדולה יותר בקיפול אך עדיין נכנסת בכל רכב. כמוכן להורה עם רכב עניין המשקל בכלל לא שיקול לדעתי מכיוון שאנו לא סוחבים את העגלה על הגב אלא רק דוחפים ומרימים לכמה שניות לרכב. אם גרים בקומה גבוהה ללא מעלית זה כבר שיקול אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס באילת- התייעצותריטה06/05/2019
שלום,
האם ניתן לרכוש את העגלה באילת? במידה וכן באיזה חנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2019שלום ריטה,
נכון לעכשיו לא עקב ביקוש גבוהה מהמלאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים - התלבטות בין דגמים שוניםשרי06/05/2019
שלום קובי,
יש לי ילד בן 11 חודשים ואני אמורה ללדת בעוד כחודש.
אני מתלבטת לגבי עגלת תאומים.
אנחנו גרים בקומה שניה ללא מעלית, ונוסעים בעיקר בתחבורה ציבורית
אשמח לשמוע את חוות דעתך איזו עגלה מומלצת יותר בין קוקו ביבה לבייבי מונסטר 3.0
וכן מה אתה אומר על העגלה של טוויגי - טווין פיקס Charcoal
ועוד משהו, האם בעגלות האלו השינוי זוית שכיבה הוא על ידי לחצן או על ידי שרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/05/2019שלום שרי,
זו אכן שאלה קשה מכיוון שכל אחד יכול להתנהל בצורה שונה, לדוגמא להישאר עם העגלה/טיולון וללכת עם מנשא עם התינוק או בהחלט ללכת על עגלת תאומים.
המונסטרס יותר צרה ולכן הרבה יותר נוחה לניוד בעיקר ככל שהמקומות צרים או צפופים, לדעתי נוחה יותר לניוד ויש ידית מתכווננת, אפשר לחבר אמבטיה לתינוק. הביבה זולה משמעותית וגם קלה יותר ב-2 ק"ג.
הטוויגי פחות מומלצת לדעתי. לכולן יש שינוי מצבים עם שרוך, לא הכי נוח אך חוסך המון משקל כך שלדעתי אין ממש ברירות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אפשר לקנות את טיולון וויפר במרכזשרי05/05/2019
שלום
אשמח לעזרתך היכן אפשר למצוא את הטיולון וויפר של ספורט ליין באזור המרכז
והאם האיזי ווקר XS נמכר רק בשילב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום שרי,
איזי ווקר רק בשילב. לגבי וייפר צריך לפנות ליבואן EGST.
אני ראיתי אותה בבייבי שיק, תינוקות זה אנחנו ראשון לציון, כלבו סימה, מקס בייבי, בייבי סטאר אבל אולי יש בעוד חנויות ואולי באלו שמניתי חסר ולכן עדיף לברר טרם הגעה שאכן קיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מיטת תינוק מעל גיל שנהגלעד04/05/2019
קובי שלום מה שלומך
אשמח לקבל המלצה למזרן לתינוק שבעוד 4 שבועות יהיה בן שנה.
האם יש הצדקה לשלם על מזרן נושם?
האם צריך לקחת בחשבון שימוש חןזר עבור הילד הבא?
ניסיתי לחפש תושבה דומה אך לא מצאתי
תודה רבה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום גלעד,
טכנית לגיל שנה אפשר לרכוש את המזרן הבסיסי ביותר והוא יעשה את העבודה! אין צורך במזרן נושם. כן הייתי שם לב ורוכש מזרן ללא מעכבי בעירה עם ספוג כחול, כן ממליץ לרכוש כזה עם כיסוי בד ולא שעוונית שטיפה יותר יקר אך נעים יותר מבחינת טמפרטורה לאורך כל השנה. איני חושב שיש לייחס חשיבות בהעברת המזרן לתינוק מכיוון שהמזרן יכול לשמש גם למיטת מעבר ולכן יכול לשמש לשנים רבות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גילי05/05/2019היי בהמשך לתשובתך.
יש מזרנים שאתה ממליץ עליהם?? כלומר במידה והיית צריך לקנות מזרון לילד בן 11 חודשים איזה סוגים היית קונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום גילי,
כפי שציינתי זה כל עוד זה ספוג כחול ללא מעכבי בעירה ועדיפות לבד רשתי זה לא משנה של איזה יצרן, כמובן כל עוד הוא תקני. בגלל התקן אין יותר מדי הבדל ובעיקר בגלל שזה שכבה אחת.
ככל שידוע לי היצרנים בעלי תקן הם: עמינח, בייבי טק, ליטף, פנג/מנדלבאום. תמיד מומלץ לברר מול מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסא אוכלאנה04/05/2019
הי, מבקשת המלצה על כיסא אוכל לבת 10 חודשים, האם יש הבדל בין פר פרגו סיאסטה לזירו 3? או יש כיסא מומלץ יותר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום אנה,
כיום ההבדלים די קטנים כך שאם יש פער מחיר עצום אז הזירו עדיף. אם לא אז הסייסטה עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סלקל לכסא מלידהלילה03/05/2019
שלום, ילד ראשון. מתלבטת בין סלקל מקסי קוזי שמתאים גם לעגלה שקניתי (טאי טאי) לבין כסא מלידה עד 30 קילו של גרקו. אשמח לדעתך, תודה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום לילה,
איני יכול לעזור שכן מנית את היתרון והחיסרון של אי רכישת סלקל.
היתרון ניתן לשאת יחד עם תינוק וגם לחבר לעגלה. היתרון של הכיסא הוא חיסכון כספי של רכישת הסלקל. אתם צריכים להחליט מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל לידה- התייעצותמיכל01/05/2019
היי,
אנחנו מתלבטים איזה כסא בטיחות לרכוש שימש מגיל לידה.
הפרמטרים שחשובים לנו ביותר זה בטיחות (האם באמת חשוב שזה יהיה אירופי isize), חיבור איזופיקס מובנה וגם כסא שהתינוק יוכל לשהות בו זמן רב(הבנתי שבסלקל זה עד 40 דק) שיוכל לשמש גם לנסיעות ארוכות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/05/2019שלום מיכל,
לדעתי האישית המוצרים האמריקאים עדיפים למרות שאין להם תקן ISIZE המוצרים האמריקאים לא מכוונים למוצר תיקני אלא להרבה מעבר אליו בגלל המון מבחנים פרטיים שעושים למוצרים שלהם.
לדעתי הכיסא הכי נוח לתינוקות שהוא אינו סלקל הוא צ'יקו נקסטפיט. יחד עם זאת בכל כיסא או סלקל ההמלצה היא לא לשהות יותר מ- 30-40 דק' ברצף ומומלץ להוציא את התינוק מהכיסא בנסיעות ארוכות ל 15 דק' ואז לנסוע שוב וכל פרק זמן כזה לעשות הפסקה.
ככל שהם גדלים משך השהייה גדל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת
מיכל02/05/2019תודה רבה על המענה!
ואם בכל זאת נחליט על סלקל. איזה אתה ממליץ?
והאם ניתן להסתפק בחיבור ע"י החגורה או נדרש בסיס לשם בטיחות מקסימלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום מיכל,
הבסיס בדרך כלל אינו מוסיף לבטיחות, במקרים רבים אף מוריד את רמת הבטיחות אבל וזה אבל גדול, הבסיס מונע טעויות אנוש בתקנה שכן בהתקנה ללא בסיס יש סיכוי של יותר מ-70% להתקין בצורה שגויה את הסלקל!
לגבי המלצה על סלקל זה תלוי האם יש רצון לחברו על עגלה מסויימת או שזה לא קריטי?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת
מיכל05/05/2019אז אם כן בסיס. חשוב שיתחבר לאיזופיקס (מחקר משמעותית)
מעדיפיה שיהיה חיבור לבוגבו בי חמש..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/05/2019שלום מיכל,
אז מאלו שמתחברים לבי עם בסיס איזופיקס ההמלצה שלי לסייבקס אטון 5, אם המחיר יקר אז ג"ואי איי ג'ם או אטון הרגיל יחד עם בסיס גם מעולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל08/05/2019אטון הרגיל הכוונה לאטון 1? או XL?
ומה עם סלקל מקסי קוזי מיקו?
פשוט אטון 5 עם בסיס יוצא מעל 1500 ש"ח...
תשובה
קובי סופר08/05/2019שלום מיכל,
היום הכוונה לXL לדעתי כבר לא מביאים את ה1 וגם אם כן הXL עדיף ועולה אותו הדבר. בהחלט אני לא בעד לרכוש את ה-5 כי הסלקל משמש לתקופה מאוד קצרה והXL או מקסי קוזי מיקו בטיחותיים מאוד, לא ברמה של אטון 5 אבל ברמה מעבר למספקת לדעתי. מבינהם הייתי ממליץ על המיקו רק בגלל שהוא זול יותר עם בסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהKeyFit® 30 chicco
מיכל14/05/2019תודה על כל הסיוע!
ראיתי כי באמזון ניתן לקנות מתאם לסלקל KeyFit® 30 chicco.
האם אתה ממליץ עליו יותר מהסייבקס XL ?
תשובה
קובי סופר15/05/2019שלום מיכל,
כן רק יש לקחת בחשבון, המתאם לצ'יקו יותר מסורבל ולכן החיבור לעגלה של הסלקל יותר מסורבל. אם זה לא קריטי אז הוא עדיף לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)