מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- זוית שכיבה של טיולוניםמיכל10/04/2019
שלום קובי,
רציתי לדעת מה התקן בישראל לגבי זווית השכיבה המקסימלית של טיולונים ?
הבנתי שלא כולם נשכבים באופן מלא (180 מעלות) ורציתי לדעת מהי הזוית המקסימלית שבה התקן מחייב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2019שלום מיכל,
אין תקן כזה, כל עוד המושב לא שוכב יותר מ-180 מעלות זה תקין, גם אין בעיה שהמושב יהיה רק יושב.
אף עגלה לא נשכת ל180 מעלות (רק האמבטיות), יש כאלו שקרובות לכך בזוויות של 175-178 ויש כאלו בזוויות פחות שוכבות. בטיחותית אין עם כך בעיה, התקן מאשר הכל פרט לחריגה מעבר ל180. כמובן שבטיולונים עם שכיבה טובה נרוויח שינה טובה יותר של התינוקות וגם אופציה להשכיב על הבטן אם יש בכך צורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל גיל חמישה חודשיםשיר טל10/04/2019
היי קובי, אשמח לעזרתך..
יש לי תינוקת בת 5 חודשים, בבית יש לנו את הארמדילו פחים ומאוד מרוצים ממנה ומהטיולון שלה (גרים בקיבוץ)
אנחנו טסים לחול בקרוב וחשבתי לקנות בנוסף עוד טיולון קל שישמש אותנו (אני גם חוששת שיהרס הטיולון הקיים בטיסה וגם חושבת שיהיה יותר נוח עם אחד קליל יותר)
התלבטות שלי היא בין טיולון איזי ווקר ומאמ תיקתק (יודעת שלשניהם החיסרון בגיל כזה הוא חד כיווני אבל זה לא יהיה טיולון עיקרי)
מה שכן מטריד אותי זה האם מבחינת יציבות יש נזק לשים בטיולונים מהסוג הזה בגיל כזה, כשניסינו בחנות היא נראתה די נינוחה.
האם לדעתך עדיף לקנות ואיזה? או האם לחכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2019שלום שיר,
אין בעיה מבחינת הזווית והנוחות של התינוקות בטיולון. כן הייתי ממליץ רק להוסיף מזרן איכותי כמו הקומפי קוש.
מבחינת ניוד, לדעתי שניהם יהיו פחות נוחים בדרכים של קיבוץ מהארמדילו. כל עוד זה טיולון שהוא משני אז פחות קריטי העניין הדו כיווני לדעתי למרות שהוא חשוב אז עד גיל שנה ההמלצה שלי שיהיה משני ביותר.
הטיקטק נוח יותר לשינוי מצבים וקיפול. הווקר מציע גגון טוב יותר ולדעתי יכולת ניוד מעט טובה יותר.
לתנאים שציינת הייתי ממליץ לבדוק את סייבקס איזי S פלוס שיש לו גלגלים מעולים כולל מערכת קפיצים מעולה לדרכים משובשות. הוא קל, בעל גגון ענק, נוח לקיפול, קומפקטי (אני לא בטוח שמאושר לעליה למטוס יחד איתכם, זה תלוי בחברת התעופה אבל אין בעיה שישלח יחד עם המזוודות בעליה לטיסה ותקבלו בירידה, כך שאיני רואה בזה חיסרון גדול). עוד חיסרון שלו, הרצועות תפורות לבד כך שאין הרבה מזרנים שתוכלו לחבר עליו. כמוכן הוא יקר יותר מהשניים שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEezy S+
הילה13/04/2019בקשר לרצועות שתפורות לבד - זה אומר שאי אפשר להוסיף לטיולון Eezy S מזרן קומפי קוש? יש לנו אותו בעגלה והוא שידרוג רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/04/2019שלום שיר,
אכן כך. רק מזרן או ריפודית שיש להם פתח שנפתח עם סקוצים לאורך יתאים, אני לא מכיר כאלו בארץ. אנסה לבדוק פיזית בחנות בימים הקרובים ואעדכן אם יש לכך פתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/04/2019שלום שיר,
בדקתי ומצאתי שאפשר לחבר גם קומפי קוש לטיולון.
אפשר לפרק את הרצועות, קצת מסורבל ביחס לטיולונים אחרים אבל אפשרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון!
הילה17/04/2019חבל שאפשר לראות אותו רק ב-3 חנויות בארץ כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/04/2019שלום הילה,
מהיכן את?
לדעתי יש ביותר מ- 3 חנויות. במרכז ראיתי ב- 3 ולדעתי יש בירכא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבעתיים
הילה19/04/2019הסתכלתי באתר של היבואן וכתוב שזמין בראשון לציון, ירושלים ובניו בורן בבני ברק (עמוק בתוך בני ברק). ראית בעוד מקום? אולי קרוב לחנויות ברמת גן?
תשובה
קובי סופר21/04/2019שלום הילה,
בבני ברק זה לא כזה עמוק זה בניו בורן ודי קרוב לכביש גהה.
יש במקס בייבי בצומת ירקונים שזו יחסית צומת נגישה.
וראיתי גם בצפון מה שפחות רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מקסי קוזי דגם סיטי- חוות דעתרבקה10/04/2019
בוקר טוב קובי,
אשמח לשמוע את חוות דעתך על הסלקל של מקסי קוזי דגם סיטי, (יש לי אפשרות להשיג אותו במחיר טוב, לכן מתעניינת דווקא עליו).
והאם ידוע לך אם הוא מתחבר לעגלת יויו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2019שלום רבקה,
הוא מתחבר ליויו רק יש צורך ברכישת מתאמים.
בטיחותית הוא ברמה טובה, הוא קל ונח כך שסכומים של עד 600 ש"ח לדעתי הוא מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת מאוד!
רבקה14/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכסא בטיחות לתינוקדנה08/04/2019
שלום,
אשמח להמלצה לכסא בטיחות/סלקל שמיועד לתינוק ניובורן.
אני עוד לא בקיאה בנושא, אז אשמח להסבר של היתרונות של סלקל מול כסא בטיחות - בעיקר מבחינה בטיחותית וכספית.
אנו מוכנים להשקיע בכסא יקר שיהיה בטיחותי ויחזיק לאורך זמן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/04/2019שלום דנה,
היתרונות בסל קל, לדעתי זווית שכיבה עדיפה לתינוק. אפשרות לניוד מהרכב (לרוב כולל גם חיבור לעגלה) וגם להעביר מרכב לרכב.
היתרון הגדול של כיסא הוא החיסכון הכספי.
ההמלצה שלי היא גם אם רוכשים סלקל לרכוש כיסא יקר ובטיחותי כך שאני לא רואה יתרון כלכלי ברכישת סלקל ורכישת כיסא זול לאחר מכן.
ההמלצה לסלקל מאוד תלויה אם יש רצון לחברו לעגלה.
ההמלצה שלי לכיסא היא אחת, צ'יקו נקסטפיט, מעבר לדירוג בטיחותי מקסילמלי, לדעתי הכסיא הכי נוח לתינוק, בעיקר בחודשים הראשונים כאשר חוגרים כנגד הכיוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לסלקל
דנה10/04/2019תודה רבה על התשובה..
הבנתי שיתרון של סלקל שמתחבר לרכב הוא שניתן להוציא אותו יחד עם התינוק , ולאפשר לתינוק להמשיך לישון.
יש סלקל כזה שהוא בטיחותי ונוח באותה מידה?
אין לי צורך בחיבור לעגלה, רק חיבור ופריקה מהאוטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/04/2019שלום דנה,
במקרה הזה הכי הייתי ממליץ על צ'יקו קייפיט 30, במחירו הוא כולל בסיס כך שהשליפה וההכנסה לרכב לוקחים כשניה ובנוסף, מצטמצם הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה. המחיר שלו יחסית זול בעיקר שלוקחים בחשבון את הבסיס. ברמה הבטיחותית הוא מדורג עם דירוג בטיחותי מקסימלי.
החיסרון היחיד והגדול שלו הוא אי האפשרות לחבר לאף עגלה (כאשר מבחינתכם זה לא חיסרון).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 טיפים כיצד לקנות מוצרי תינוקות בזולעמנואל08/04/2019
2 טיפים כיצד לקנות מוצרי תינוקות בזול .
אני מתכוון לכל מוצר השייך לתינוקות החל מבקבוקים ועד לחדרי תינוקות מועצבים ועגלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/04/2019שלום עמנואל,
לדעתי ברוב המקרים בזול מתפשרים. יחד עם זאת בהרבה מקרים יש פשרות שבאמת אפשר לחיות בלעדיהן ולכן המחיר יורד.
כמעט לכל מותג יש ברוב המקרים מוצר מקביל לא ממותג אשר יותר זול, לא תמיד האיכות זהה אך לרוב היא סבירה.
לפעמים באותו מוצר בדיוק יש פערי מחיר של עשרות אחוזים בין חנויות או רשתות שנות, לכן צרכן חכם משווה בכמה חנויות ולא, זאפ זה לא מדד בחנויות לרוב המחירים זולים יותר.
בריהוט משלמים נטו על עיצוב המיטה וגודל השידה, אפשר לחסוך עשרות ואף מאות שקלים עם הולכים על הבסיסי (שאם שואלים אותי מספיק בהחלט).
אפשר להזמין המון מוצרים אונליין, בעיקר מאליאקספרס ובדרך כלל זה מהיצרן לצרכן וברוב המקרים המשלוח חינם. ממליץ רק לקרוא ביקורות, לא תמיד המוצרים איכותיים. איני ממליץ לרכוש מוצרים שמצריכים שירות תיקונים או תקנים, זה בעיקר טוב לטקסטיל וביגוד (ואז גם אתר נקסט זול, מהיר, טוב ואיכותי).
הנקה, אם תצליחו תחסכו המון כסף על סימלאק ;)
לקנות בתקופות מבצעים אם מתאפשר, מחר יום הבחירות וחוה"מ יש הנחות מטורפות. עדיין צריך לבדוק ולהשוות לפעמים גודל ההנחה מסנוור ובפועל העלו מחיר כדי להוריד.
ביגוד ראשוני, לא לקנות כמויות כי כל 3 חודשים מחליפים מידה, אין בעיה לעבור למידה 3-6 בגיל חודש ברוב המקרים.
מתנות, תקבלו מהן הרבה לאחר הלידה ולכן אני לא בעד לקנות צעצועים וביגוד. יהיו גם זיכויים לחנויות.
אפשר לחסוך קניית סלקל ולרכוש כיסא איכותי מלידה, זה יצריך רכישת כיסא יקר (שלדעתי גם ככה הרוב יקנו בגיל שנה) אבל, הוא ישרת עד גיל 6 שנים לפחות.
יש עוד המון דרכים, בסופו של דבר זה להיות צרכן חכם כמו בכל דבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצה על טיולוןשוש07/04/2019
על איזה טיולון אתה ממליץ?
חשוב שיהיה הכי קל שאפשר
גגון שמש ענקי
ושמתקפלת קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/04/2019שלום שוש,
תלוי מה התקציב, רוב הטיולונים הקלים מציעים גגונים גדולים אך לא ענקיים. יש את טיולוני MOM שניהם מעולים עם גגונים טובים. יש את איזיווקר עם גגון טוב, צ'יקו מינימו 2 עם גגון טוב ואם רוצים הכי קל יש את בייבי מונסטרס קוקי עם גגון גדול יחסית והיא אחת הקלות ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיית תקציב
שוש08/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/04/2019שלום שוש,
אז מעבר למה שרשמתי הייתי מוסיף את מקלארן אטום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי סנס ועריסת צ'יקומור06/04/2019
היי קובי,
שוקלת להזמין עריסה מחו"ל של צ'יקו next2me dream. האם ידוע לך אם ניתן לחבר בייבי סנס לעריסה זו?
האם העריסה הזו מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/04/2019שלום מור,
לא יצא לי לראות אותה מקרוב אבל מביקורות שקראתי בחו"ל וגם בארץ מדובר במוצר מעולה!
אם המוצר מגיע עם מזרן נשלף או שאפשר להשלים לו מזרן אז אין בעיה להוסיף בייבי סנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תינוק - מרכז תל אביב, מעלית קטנה, בגאז' קטןאלה05/04/2019
היי קובי,
אשמח להמלצה על עגלת תינוק שלא אתחרט שקניתי. אנחנו גרים במרכז תל אביב, יש מעלית קטנה ובגאז' של מאזדה 2. מאוד אהבתי את העגלה של פג פרגו לוקס 51 2019 (יש בה הרבה פיצ'רים, עיצוב שאהבתי, מרגישה לי יציבה ונוחה לקיפול ונכנסת לי לבגאז') אבל היות ואני חסרת ניסיון אני מתלבטת לגביה. בסקר השוק שערכתי, המסקנה הייתה חד משמעית - בייבי ג'וגר סיטי מיני אבל בעיני יש בה הרבה חסרונות. אשמח לשמוע את דעתך / המלצתך לגביי אחת מהעגלות הללו או עגלה אחרת שמתאימה יותר.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/04/2019שלום אלה,
אם את רוצה עגלה שתהיה נוחה לך אכן הג'וגר היא הבחירה הנכונה. היות ואנו רוכשים עגלת תינוק אני חושב שצריכה להיות נוחות לתינוק קודם כל, זה החלק שהג'וגר לדעתי פחות מצטיינת.
הפג הרבה יותר נוחה לתינוק, גם מציעה טיולון דו כיווני, יש לקחת בחשבון שהיא כבדה משמעותית מהג'וגר וגם גדולה ממנה בקיפול, לכן השיקול שלך צריך להיות האם את מוכנה להתפשר על הנוחות שלך.
ישנן עגלות קלות וקטנות יותר מהפג שעדיין מציעות טיולון דו כיווני ונוחות טובה לתינוק (אם כי הן פחות מרווחות מהפג אך לא תמיד בהרבה).
הייתי ממליץ בנוסף לפג לבדוק את ארמדילו פליפ XT3, בייבי בוס טייגר, בוגבו בי (אשר יקרה משמעותי מהפג) וגם סייבקס מיוס (שלדעתי פחות מוצלחת מה-4 שציינתי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לעגלת תינוק - מרכז תל אביב, מעלית קטנה, בגאז' קטן
אלה05/04/2019תודה רבה! אני יודעת שבוגבו מאוד פופולארית (במיוחד אני רואה שהיא והיויו הכי נפוצות ברחובות תל אביב) אבל אני לא מצליחה להבין למה. לבוגבו בי גלגלים קטנים ואמבטיה קטנה שלא נראית לי תומכת במיוחד. אין פתחי אוורור לחודשי הקיץ, אין חלונות הצצה. מעבר לזה שהיא קטנה - אני לא רואה למה היא כל כך מבוקשת. תוכל להאיר את עיניי? (אין לי בעיה לשלם את הסכום, אבל אני לא מצליחה להבין את ה Value for money.
תשובה
קובי סופר07/04/2019שלום אלה,
אכן מאוד פופלארית, כמובן שיש את העובדה שהיא טרנדית, סמל סטטוס של עגלת פרימיום יקרה, אופנתית וכו' שמשמפיעים על כך שהיא נפוצה מאוד. יחד עם זאת היא בסה"כ עגלה טובה ונוחה להורה ולדעתי יותר נוחה מהג'וגר לתינוק. יש לה טיולון דו כיווני, גב קשיח יצוק מפלסטיק ומצבים שמשתנים עם לחצן.
האם המחיר שלה מוצדק ויש VALUE FOR MONEY, לדעתי לא! אבל גם תלוי את מי שואלים.
בעגלות כמו ארמדילו פליפ תקבלי לא פחות ובפחות כסף ובטייגר לא רק שתשלמי פחות אלא תקבלי יותר! (גילוי נאות אני הייתי חלק מצוות הפיתוח והמשווק שלה), הטייגר שוקלת כמו הבי (אפילו טיפה פחות) ומציעה גלגלים נוחים יותר לניוד (בעיקר בדרך משובשת), מושב ואמבטיה מרווחים יותר (לעומת זאת גם השילדה רחבה יותר), מדרך רגליים מתכוונן, גגונים גדולים יותר עם רשתות איוורור ועוד. לא רשום עליה בוגבו, אין לה יותר מדי צבעים אבל לדעתי זו העגלה שנותנת הכי הרבה תמורה לכסף כיום מבין כל העגלות הקומפקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומפי קוש ליויו- התייעצותשירה05/04/2019
האם המזרן מתאים גם לטיולון יויו ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/04/2019שלום שירה,
אין בעיה, הוא מתאים ליויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בבחירת עגלה לילד שלישימוריה05/04/2019
שלום,
אני אמורה ללדת בעוד כחודש ילד שלישי. הייתי עד עכשיו עם עגלה של ברייטקס שעשתה את שלה.
אני מחפשת עגלה חדשה טובה,נוחה, קלה וזולה(אם השילוב הזה בכלל קיים).אבמטיה+טיולון.
ראיתי עגלה של בייביסייף מדגם קוואנטום. 1400 שח הכוללת אמבטיה, טיולון וסלקל.
ועגלה נוספת של חברה סינית cielo שהבנתי שחדשה יחסית בארץ ב2000 שח. אבטיה וטיולון.
אשמח לקבל חוות דעת על 2 העגלות או לחילופין המלצה לעגלה אחרת מומלצת בסביבות המחירים האלה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/04/2019שלום מוריה,
לדרישות שלך הסיילו הרבה יותר מתאימה לדעתי, גם במשקל, נוחות וגודל הקיפול. לדעתי גם יותר איכותית מהבייבי סייף.
אין לי המלצות נוספות עד 2000 ש"ח אלא אם מוכנים ללכת על עגלות אשר כבדות יותר וגדולות יותר לאחר הקיפול, מצד שני לדעתי גם נוחות יותר לתינוק ובניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לילדה בת 9מממ05/04/2019
שלום,
יש לי ילדה בת 9 שעד עכשיו ישבה על בוסטר עם גב של סייבקס (הישן כי קניתי אותו כשהייתה בת 4 לדעתי, ללא רצועות ולא מתכוונן).
הגיעה לגובה המקסימלי של הראש, ומתלוננת שכל החברים כבר בלי בוסטר. הרצועה יושבת על הכתף גם בלי בובטר, אבל משום מה מרגיש לי שלא מוגנת מספיק במצב של תאונה...
האם יש לי פתרון מבחינת הגובה? לדעתי כבר הגיעה ל1.35 מ'... אם לא יותר... בוסטר ללא גב בגלל מגבלת הגובה?
תודה מראש על זמנך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/04/2019שלום,
לפי החוק בישראל בגיל הזה כבר אין צורך בבוסטר. בארה"ב ההמלצה היא להשתמש עד גיל 12 שנים. אם הגובה אינו מאפשר שימוש עם הבוסטר גב אז אכן רצוי להשתמש בבוסטר ההגבהה ללא הגב. אם בכל זאת מתעקשים על גב ברוב המותגים האמריקאים הבוסטרים מתאימים עד גבהים של 145 ס"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון בעיקר לנסיעותיוליה04/04/2019
שלום,
היתה לנו יויה שנשברה בשביל אבנים לא סלול. מחפשת טיולון לילדה בת 1.10 למשך שנה-שנה וחצי ובעיקר לנסיעות וטיסות (ביום יום משתמשת בפג פרגו בוק ומאוד מרוצה, הילדה יושבת יותר בנוחות כאשר ביויה משכה את הגב קדימה ולא נשענה, יותר נוחה לי מהיויה כי גבוהה יותר, רק כבדה מדי ומסורבלת לטיולים). ביויה הילדה לא ישנה.
מתלבטת אם לקנות בייביג'וגר טור או יויה פלוס. בבייבי ג'וגר לא ניתן להרים את הרגליים וייתכן שזה יפריע לה לישון (ייתכן שבגילה בכל מקרה כבר לא תישן בעגלה), פתוחה גם לאופציות נוספות. שוקלת אפילו לחפש ביד 2.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/04/2019שלום יוליה,
ראשית אם הבנת שעשית טעות ברכישת יויה אז מן הסתם רכישת יויה פלוס תביא לחזרה של אותה טעות לדעתי. מעבר לעובדה שהיויה מוצר גרוע לדעתי לפחות אם היה מדובר בטיולון ממותג שנמכר בארץ היית מקבלת עליו שירות תיקון (גם אם בתשלום קטן) וממשיכה עם הטיולון.
לדעתי הטיולון שהכי מתקרב ברמה שלו לפג בוק ואפילו נוח יותר בניוד הוא סייבקס איזי S, הוא גם יחסית קל ונוח לתפעול, יש לו מדרך רגליים מתכוונן. החיסרון שהוא יותר גדול מהיויה ודומיה בקיפול אך לא בהרבה, כמוכן הוא לא מורשה עליה למטוס שזה לדעתי ממש לא קריטי, בכל מקרה מגיעים עם הטיולון עד המטוס ומקבלים אותו מיד בירידה כך שזה ממש לא נורא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות גיל 3מעין03/04/2019
שלום,רציתי לשאול על כיסא בטיחות לגיל 3+.
בעצם בגיל הזה או עוד כשנה צריך לחגור את הכסא עם חגורות הרכב.שאז הרבה כסאות יורדים מבכינת הדרוג הבטחותי שלהם.
מלבד הכסאות של ברייטקס שיש להם את השיטה שלהם,עש עוד כסאות שנחשבים בטיחותיים לחגירה בחגורת הרכב.(מדברת על החגירה של הכסא,ולא של הילד)
האם טרנזשיין של גרקו נחשב בטיחותי לחגירה בגחורת הרכב? או שמסטרן של אויינפלו?
או שיש משהו אחר מומלץ?
אשמח לשמו..יתרונות חסרונות וכו'.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/04/2019שלום מעין,
דווקא אין בעיה עם כיסאות וחגירה עם חגורה. הדירוג הבטיחותי לא יורד! מה אולי מוריד מהדירוג אולי זו שיטת החגירה כלומר, אם כיסא בטיחותי מאוד הוא אינו שווה אם לא חגור נכון ואם שיטת החגירה מסורבלת זה עלול להוביל לחגירה לא נכונה.
כל עוד רוכשים ונעזרים במתקין מורשה לדעתי אין ממה לחשוש ולא חייבים ברייטקס, בכל מקרה לא מוציאים את הכיסא מהרכב יותר מדי אם בכלל.
לדעתי כן כדאי להתכוונן לכיוון של המאסטרו או נאוטילוס של גרקו שגם ישמשו כבוסטר ולא יצריך מכם רכישת בוסטר בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל לכיוון ההורהמיקה03/04/2019
שלום קובי
עד איזה גיל מומלץ להושיב לכיוון ההורה?
בת שנה ו 5 חודשים עכשיו, אפשר\כדאי כבר לסובב לכיוון הנסיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2019שלום מיקה,
זהו גיל שכבר ממש אין בעיה לחשוף אותם לכיוון הנסיעה. אם הילדה קשורה אלייך אז ההמלצה שלי לעשות זאת ברוטציה עד שתתרגל לכיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה משולבתתהילה כהן03/04/2019
שלום, אשמח לעזרה: אני גרה ביישוב עם דרכי עפר לא סלולות. מחפשת עגלה משולבת אמבטיה וטיולון, שהקיפול יהיה ביד אחת והעגלה לא מידי כבדה, ושתכנס לתא מטען קטן. בעבר קניתי את הבייבי ג'וגר, שהייתה נוחה מבחינת קיפול, אבל פחות יפה לטעמי, והפריע לי שהטיולון הוא על חוט, ולא לשתי הכיוונים.. מה הן האפשרויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2019שלום תהילה,
רוב העגלות בעלות יכולת שטח הן כבדות מאוד ויש כאלו שהן "רק" כבדות.
אם הג'וגר שירתה אותך היטב בדרכים כאלו אז ההמלצה שלי היא בייבי בוס טייגר, היא שוקלת כמו הג'וגר אך נוחה משמעותית בניוד כולל בדרך משובשת, מתקפלת ביד אחת בסגנון של הג'וגר, יש לה טיולון דו כיווני, מדרך רגליים מתכוונן ושינוי מצבים עם לחצן דברים שאין בג'וגר.
אופציה נוספת באותו סגנון אך כבדה יותר בכ- 3 ק"ג היא ארמדילו פליפ XT3. במשקל הזה אפשר לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שמשמעותית נוחה מ-2 העגלות בניוד בדרך עפר אך היא כבדה בקילו מהפליפ וגדולה ממנה בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי עגלה
תהילה כהן03/04/2019תודה רבה על התגובה המפורטת!
הארמדילו פליפ מתקפלת ביד אחת?
חברה המליצה לי על סייבקס מיוס- היא תעבור לי בדרכי עפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/04/2019שלום תהילה,
כן הפליפ מתקפלת ביד אחת.
לדעתי המיוס פחות תתאים לדרכי עפר כי הגלגלים שלה קטנים. כמוכן אין לה ידית טלסקופית ולכן לדעתי הדחיפה תצריך יותר מאמץ בעיקר בעליה וירידה ממדרכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)