מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ספורטליין סיילו vs טייגר בייבי בוסיאנה14/03/2019
היי קובי,
אנחנו מתלבטים לילדה ראשונה בין שתי העגלות הללו.
מהם ההבדלים ביניהן חוץ מהמחיר? יתרונות וחסרונות של כל אחת, אשמח לדעת.
תודה 🙏🙏🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/03/2019שלום יאנה,
אמבטיה: בטייגר יש לך רשת איוורור נפתחת בגגון, לדעתי דבר מצוין בעיקר לאביב והקיץ, מעבר לאיוורור זה מאפשר להשכיב תינוק על הבטן, התינוק ירים את הראש להתסכל כלפי חוץ בעזרת המרפקים, הדבר מחזק חגורת כתפיים וצוואר ומכין לקראת זחילת גחון, בנוסף מרגיל תינוקות לשכב על הבטן.
בטייגר יש מזרן נשום. בגמר השימוש את האמבטיה של הסיילו ניתן לקפל, את של הטייגר לא אך בשל כך האמבטיה של הטייגר אטומה יותר לרוח, אבק, נוזלים וגם חזקה יותר.
שלדה: השלדה של הטייגר נוחה יותר לניוד לדעתי, בולמת זעזועים טוב יותר כל אלו בזכות גלגלים הרבה יותר איכותיים וכך גם הקפיצים, זה יורגש היטב כאשר יהיה משקל בעגלה ובעליה וירידה ממדרגות. הקיפול די זהה בשתיהן, לסיילו יתרון שאפשר לקפל יחד עם המעקה, בטייגר צריך או להוציאו או לפתוח צד אחד שלו.
טיולון: כאן לדעתי היתרון הגדול ביותר של הטייגר. המושב של הטייגר יצוק כולו מפלסטיק ולכן לדעתי מספק תמיכת גב טובה יותר, השכיבה טיפה יותר טובה אבל הישיבה של הטייגר בזווית של כמעט 90 מעלות בעוד שבסיילו יש שיפוע שלא כל התינוקות אוהבים. כמוכן המושב של הטייגר מרווח יותר וגבוהה יותר, בנוסף הגגון מצל יותר וגם כאן יש רשת איוורור נפתחת שמשמשת גם להצצה כאשר התינוק פונה לכיוון הנסיעה.
לטייגר יש 3 מצבי גובה לרצעות וניתן להסירן בסיילו הן תפורות ולכן בכביסה צריך לכבס יחד איתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה
יאנה15/03/2019תודה רבה על התשובה המפורטת!
שאלות נוספות ברשותך:
1. המעקה של הטיולון לפי מה שראיתי לא יוצא בסיילו ובטייגר כן ניתן לנתק צד אחד- עד כמה זה קריטי, ברגע הוצאת התינוק מהעגלה?
2. אילו סלקלים מתחברים לשתי העגלות הללו?
3. איפה באילת ניתן לרכוש את הטייגר בוס? והאם ניתן לרכוש אותה ישירות דרך היבואן בגת רימון? (מספק הנחה כלשהיא אם כן?).
תודה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2019שלום יאנה,
1. עד כמה שידוע לי בסיילו המעקה כן יכול לצאת.
המנגנון בטייגר טיפה יותר נוח להוצאה והכנסת התינוק לעגלה אך לדעתי ההבדל לא ממש משמעותי.
2. על שתיהן מתחברים אותם סלקלים של: מקסי קוזי, בי סייף, ג'ואי או אבינוט לסיילו גם מתחברים סלקלים של סייבקס.
3. הטייגר לא נמכרת באילת. לא ניתן לרכוש ישירות מאיתנו נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות נוספות
יאנה15/03/2019שיכולות לענות על הצרכים שלנו ובתקציב עד 3000 ש"ח?
אנחנו לא מצליחים להיסגר על הטייגר בייבי בוס ורציתי לדעת אם יש עגלה עם פרמטרים דומים בתקציב הזה ? דגם ותיק מחברה אירופאית? בטיחותי ואמין ויכול להחזיק ל-2 ילדים?
קצת מפחדת לקנות את הסיילו בגלל שהיא לואו קוסט ובתכנון סיני להבנתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2019שלום יאנה,
בסכומים של מעל ל 3000 ש"ח אך פחות מ- 4000 ש"ח יש עוד 2 אופציות:
1. סייבקס מיוס, אני אישית פחות אוהב מכיוון שרוב המושב עשוי מרשת ואין לו גב קשיח אך מעבר לזה היא דומה לטייגר או לסיילו ביתרונות
2. ארמדילו פליפ XT3, הדור השלישי של הדגם, בדור הזה שופרו הגלגלים ולכן יכולת הניוד טובה מבעבר, מצד שני משקל העגלה טיפס ומכל העגלות להעיל היא הכי כבדה וזה באופן יחסית משמעותי.
כמובן שיש גם את בי 5 אבל כאן המחיר יקר באופן משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי !!
יאנה17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לילד שנישרית13/03/2019
הבן שלי יהיה בן שנה ועשרה חודשים כשאלד. כרגע הוא יושב מקסי קוזי אקסיפיקס שהוא די נוח לי כי הוא מסתובב אבל אני ממש לא מרוצה מזווית השכיב שלו כשהוא נגד הכיוון (כרגע עדיין נוסע נגד הכיוון). כמו כן הוא מתאים רק מגיל ארבעה חודשים. הבנתי שכאשר הוא יגיע ל15 קילו אצטרך להעביר אותו לקיבוע עם חגורה (לא חושבת שיש לאקסיפיקס).
אני רוצה לקנות לתינוקת שתיוולד כיסא בטיחות מגיל לידה וחשבתי לקנות את הברייטקס מרתון וכשבני יגיע ל15 קילוגרם להחליף ביניהם (הגדול ישב בברייטקס והקטנה ב אקסיפיקס) אבל המוכר בחנות אמר שהוא לא ממליץ על המרתון מגיל לידה. חושב שהוא גדול מידי. האם אתה מסכים איתו? האם השכיבה שלו מספקת? או שכדאי לקנות משהו אחר? אם כן, יש עוד כיסאות שאפשר לקבע עם חגורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום שרית,
המרתון סביר לגיל לידה בשכיבה, הוא אכן גדול אבל אפשר לרכוש מקטין כיסא לתינוק ובזה סיימנו את "אי הנוחות".
לדעתי צ'יקו נקסטפיט הרבה יותר נוח לתינוקות כנגד הכיוון גם בגלל הזווית וגם בגלל המקטין שבה בליט אין יחד איתו. בדרך הוא ההמלצה הראשונה שלי ולאחר מכן המרתון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מומלץ במחיר סבירלנה13/03/2019
הי יש לנו כיסא בטיחות של צ׳יקו נקספיט שבן השנתיים משתמש בו
רוצים להעביר אותו לאחותו ולרכוש עבורו כיסא חדש
שישמש אותו הלאה ולא עד גיל 3
חשוב לציין כי חשוב שיהיה מרווח ועיגון פשוט למושב ע״י רצועת בטיחות
וכמובן 5 כוכבים במבחני ריסוק
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום לנה,
לצורך שלכם מומלץ בוסטר רצועות.
בדרך כלל ההמלצה שלי היא לגרקו ארגוס (שלרוב לא זמיון לרכישה בארץ) ואחריו הנאוטילוס.
אם רוצים בוסטר רצעות שקל להתקנה עם חגורת הבטיחות אז ברייטקס פרונטייר קליק טייט הוא המומלץ ביותר, כמוכן הוא ברמת בטיחות גבוהה. החיסרון שהוא מעט יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון- בירורפנינה12/03/2019
קובי שלום,
אני מחפשת טיולון יציב ונוח לילד בן שנה וחצי. כרגע משתמשת בטיולון של עגלה משולבת שמאד כבד לי. אנחנו גרים ביישוב שיש בו גם דרכים קצת משובשות אבל לרוב הדרך נוחה.
יש כמה מדרגות בכניסה לבית.
קיבלתי המלצות טובות על המקלארן אבל אני לא בטוחה עד כמה נוח לנייד טיולון עם שתי ידיות אחיזה.
אודה לך מאד אם תוכל להמליץ על טיולון, המגוון עצום וקשה להבין איך לבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום פנינה,
אכן מקלארן הם הרמה הגבוהה ביותר אך הם מאוד מיושנים אלא, שכעת יש דגם חדש שנקרא אטום שמגיע ממש לחזית החדשנות בטיולונים ולכן מומלץ לבחון אותו.
רוב הטיולונים אינם נוחים בדרכים משובשות בשל גלגלים קטנים וקפיצים בסיסיים.
אם מוכנים להתפשר מעט על משקל וגודל קיפול אבל אז ללכת על טיולון עם גלגלים גדולים שיאפשר נוחות ניוד טובה אז הייתי ממליץ לבדוק את ביבה טאיטאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פנינה13/03/2019קובי שלום ותודה על המענה המהיר.
הדגם החדש של מקלארן מאד יקר וחפשתי משהו במחיר יותר סביר.
את ביבה טאיטאי בדקתי לפני שרכשתי עגלה משולבת, והחלטתי לא לקנות - אני לא בדיוק זוכרת למה. חשוב לי שהטיולון יהיה קל יחסית, כדי שאוכל להתמודד עם המשקל.
אולי יש עוד משהו שאתה יכול להמליץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום פנינה,
הבעיה המרכזית היא הדרכים המשובשות, רוב הטיולונים לא התמודדו איתן בצורה טובה.
אפשר לבדוק את ספורטליין ווייפר שיש לה גלגלים סבירים, משקלה יחסית קל והקיפול נוח וקומפקטי יחסית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון חזק ועמידרבקה12/03/2019
שלום,
אשמח להמלצה על טיולון נוח לילד ונוח להורה, פרקטי עמיד נוסע בקלות יחסית.
השימוש הוא בעיקר בעיר, אני נדרשת כל יום להכני ס ולהוציא אותו מהאוטו כך שהמשקל ונוחות הקיפול חשובים.
לא מחפשת משהו יוקרתי, אלא באמת מוצר טוב ופרקטי.
(היה לי ציקו לייטוואי, חוץ מאיכות הנסיעה (גלגלים נתקעים) הייתי מרוצה.)
מה ההמלצה שלך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2019שלום רבקה,
בסגנון של הלייטוואי יש את מקאלרן XT אבל הוא יקר.
יש את הטיולונים הקומפקטיים עם ידית אחת שמהם לדעתי טיולוני MOM טובים ולא יקרים וגם איזי ווקר XS שכרגע במצבע בשילב הוא טיולון טוב ולא יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לטיולון ?
רבקה12/03/2019תודה על המענה,
חשבתי על הmom tiktak - מה דעתך לגביו?
חוץ ממנו התלבטתי גם לגבי בייבי גוגר סיטי מיני וביבהm.
(האיזי ווקר נראתה לי לא ככ יציבה- מה דעתך?)
ומבין כל הנל מה ההמלצה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום רבקה,
הג'וגר יותר עגלה ולכן המשקל כבד יותר והקיפול גדול יותר, כמוכן אין מדרך רגליים מתכוונן.
הטיקטק מעולה לדעתי כי יש לו גב מצבים עם לחצן, הוא הכי נוח לקיפול, החיסרון היחיד זהו הגגון שטיפה קטן, אמור להשתנות במשלוח הבא.
לגבי הווקר, אני לא הרגשתי כך אבל היא הקלה מה-3 ולכן זה בהחלט יכול להרגיש פחות יציב, לדעתי אין מה לחשוש.
הביבה M כמו הג'וגר יותר עגלה ולכן הקיפול גדול יותר, לדעתי הכי פחות נוחה לניוד מה-3 והכי מסורבלת בקיפול, היתרון הגדול כמו בטיקטיק זה שינוי מצבים עם לחצן.
ההמלצה שלי היא לנסות עם התינוק, להושיב בכל אחד מהטיולונים, לטייל בחנות ומחוצה לה אם אפשר, לראות מה נח לו ולכם הכי, לנסות לתפעל (לשנות מצבים כשהתינוק בטיולון) ולאחר מכן להתנסות בקיפול ולהחליט מה מבין כולם הכי טוב לכם ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רבקה13/03/2019שוב תודה,
אתה יודע מתי אמור להגיע משלוח חדש של mom tikta?
ולמה א"א למצוא אתר לא ישראלי שמציג את העגלה הזאת?
מה היתרון הגדול של מקלארן אטום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/03/2019שלום רבקה,
איני יודע, אפשר לפנות ליבואן שניר בבה.
המקלארן זו מקלארן, מותג הטיולונים הידוע, הותיק ועדיין המוביל בעולם. האטום הוא הדגם המתקדם ביותר שלהם. היתרון המרכזי לדעתי על פני הטיולונים בסגנון הוא יכולת הניוד העדיפה.
הוא עשוי מחומרים איכותיים יותר אבל איני בטוח שמחירו הכלכך יקר כלכך מוצדק. זה כבר שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסילבר קרוס ג'ט
רבקה14/03/2019תודה רבה!
שאלה אחרונה-
מה דעתך על הסילבר קרוס ג'ט?
ובהשוואה למאמ טיקטק מי עדיף לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2019שלום רבקה,
אני פחות אוהב את הג'ט, לדעתי מסורבלת מעט בקיפול ופחות נוחה בניוד לעמות רוב הדגמים המקבילים. כמוכן גם יקרה יותר.
דגם הווינג יותר מוצלח אבל זה למעשה איזי ווקר XS ביותר יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס טייגרשרון11/03/2019
היי קובי
1.רציתי לשאול באיזה חנויות ניתן לרכוש את העגלה במרכז?
2. קיימת אפשרות לרכוש אותה באילת?
3. איזה סלקלים מתחברים לשלדה? כי הבנתי שסייבקס גם אופציה אבל ראיתי בתגובות שרשמת שלא.
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2019שלום שרון,
1. יש בחנויות בייבי לאב, חנויות מורד גיליס, חנויות תינוקות זה אנחנו, בייבי שיק (גבעת שמואל), בייבי שופ (בת ים) ובמבולינה (ב"ב) במרכז. באילת אין לנו משווק.
2. אכן סייבקס אינו מתאים! מתחברים סלקלים של בי סייף, ג'ואי ומקסי קוזי, ההמלצה שלי לתמורה ותועלת היא למקסי קוזי מיקו שכולל בסיס במחירו ודי קרוב למחיר הסייבקס ללא בסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרון12/03/2019היי קובי
האם העגלה מתאימה גם לבחוץ כלומר מדרכות וכאלה?
יש לה 2 גלגלים קטנים ו2 בינוניים כאלה - בדרך עגלות עם הגלגלים הקטנים פחות מתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שרון12/03/2019היי קובי
אשמח לדעת מה המידות של האמבטיה מבחינת רוחב ואורך - ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי על זה מידע חוץ מרשום שרחב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/03/2019שלום שרון,
המידות הן: 76 אורך על 32 רוחב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שרון12/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלארן קווסט שחור- התייעצותשירה11/03/2019
הי,
יש לי ילדה בת 10 חודשים, ואני מחפשת טיולון טוב.
האם אתה ממליץ על המקלארן קווסט שחור? הוא נח? חזק? יציב?
או שכדאי להתמקד בעלות היותר חדשניות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2019שלום שירה,
תלוי מה רוצים, לדעתי טיולוני מטריה כמו הקווסט נוחים יותר לתינוק ומצעים גגונים טובים יותר, מצד שני הם פחות נוחים בניוד, בעיקר עם יד אחת, פחות נוחים לקיפול וגם טיפה יותר גדולים. מטיולוני המטריה הקווסט הוא אחד הטובים ביותר ודרגה מעליו דגם הXT של מקלארן שעדיף עליו לדעתי.
בבברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירה12/03/2019תודה רבה!
אתמול שמעתי על הטיולון החדש של בייבי ג'אוגר.
האם הוא מומלץ? חזק? הגלגלים טובים?
או שכדאי לחזור למקלורן XT...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/03/2019שלום שירה,
יש לג'וגר כמה הדגמים כאשר החדש ביותר נקרא סיטי תור ולדעתי הוא פחות מוצלח ולראיה אחרי כשנתיים בשוק יוצא בקרוב סיטי תור 2 עם מספר שיפורים, לכן לדעתי הוא לא מומלץ לפחות עד שה2 לא יצא. בסגנון שלו מקלארן אטום החדש כבר עדיף אך יקר מאוד גם ביחס לXT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת טיולון נוח- התייעצותמיקה11/03/2019
שלום
מחפשת טיולון לבת שנה ו 4 חודשים ששוקלת 11.7 ק"ג.
רוב הטיולונים הם עד 15 ק"ג כך שנראה לי לא כלכלי לקנות כזה.
האם יש לך המלצה לטיולון שיאפשר נשיאת משקל גדול יותר בעתיד, עם פגוש, מושב מרופד ונוח, וצלון רחב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2019שלום מיקה,
ראשית המשקל די באחוזון הממוצע לגיל, חשוב לציין שמגיל שנה או שנה וקצת קפיצת הגדילה שהייתה עד אז נעצרת והקצב מתמן בצורה קיצונית ועד גיל 3 המשקל אמור להגיע לאזור ה-15 ק"ג וגם באחוזונים העליונים מעט מעבר. חשוב לציין שהתקן בארץ בחן רק עד 15 ק"ג ולא מעבר, כלומר אם טיולון מסוים מאושר ונבדק במעבדה בחו"ל עד 18 או עד 22 ק"ג בארץ הבדיקה הייתה עד 15 ק"ג! ככל שידוע לי זה הולך להתשנות בעתיד ואולי כבר השתנה אך יקח זמן עד שייושם בכל הדגמים.
הייתי ממליץ לבדוק את ספורטליין וויפר שעונה לרוב הדרישות, איזי ווקר XS או MOM טיקטק שגם עונה היטב לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי מגן ראשמעיין11/03/2019
שלום,
אחרי שחקרתי קצת באינטרנט עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה, בקרוב אשאיר את בני בן ה4 חודשים לישון לילה בלול (פלסטיק) אצל הסבתא.
העניין קצת מלחיץ אותי מכיוון כשבלילה הוא ישן בעריסה שלו (בד) ונוהג להיצמד לצדדים ולפינות. כמובן שהפתרון שחשבתי עליו הוא מגן ראש אך כל האזהרות שיש עירערו לי את הבטחון.
האם יש פתרון אחר? האם מגן ראש נושם באמת פותר את הבעיה?
אשמח לעזרה ותודה מראש על כל המידע והעזרה שאתה נותן פה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2019שלום מעיין,
אני דווקא יותר הייתי דואג מהמזרן! (לא שיש מזרן מומלץ ללולים) הייתי ממליץ פשוט לשים מגן ראש נושם ואז הסיכון פחות (אבל עדיין קיים) ומעל לכל הייתי מוסיף בייבי סנס וכך לפחות יהיה אמצעי התראה למקרה של חוסר נשימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לגיל שנהאורן11/03/2019
נשמח להמלצה לטיולון לגיל שנה
חשוב לנו
עדיפות ראשונה שיהיה נוח ומרווח לילדה
עדיפות שניה קל לקיפול
ובנוסף שיהיה מתאים לתנאי שטח (גרים במושב)
ואם אפשר גם קל משקל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2019שלום אורן,
רוב הטיולונים יהיו מאוד בעייתיים לדרכים מעט קשות מהממוצע בשל גלגלים קטנים. אלו עם גלגלים גדולים יהיו כבדים מהממוצע וגדולים בקיפול כנ"ל למרווחים.
לדעתי הכי תואם לדרישות הוא ביבה טאיטאי אשר מרווח ובעל גללגים גדולים, משקלו כבד מטיולון ממוצע וכך גם הקיפול אך בשני המקרים לא בהרבה. אם רוצים יותר קל ויותר קטן אבל אז להתפשר על נוחות הניוד והמרווח הפנימי אז הייתי ממליץ על ספורטליין וייפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כסאות בטיחות ברכבטל אלמגור11/03/2019
קובי שלום רב!
יש לנו שני ילדים, בני 5 ו- 2, ואנו מצפים לתינוק נוסף.
אנחנו עומדים בפני רכישת רכב, ומעוניינים לקנות מאזדה 3.
הכסאות שברשותנו הם: chicco Kidfit, evenflo Triumph, Chicco Key fit (סלקל). האם להערכתך שלושתם ייכנסו במושב האחורי?
כמו כן, האם למיטב ידיעתך יש הבדל בין רכב האצ'בק לבין רכב סדאן מבחינת בטיחות בתאונה אחורית?
כרגיל, תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2019שלום טל,
לגבי הכיסאות, קשה לי להאמין. שולשתם רחבים מאוד. אפשר יהיה לשים את הסלקל מלפנים (ולנטרל כרית אוויר כמובן) ומישהו יצטרך להצטופף מאחור.
לגבי סדאן או 5 דלתות. ב5 דלתות יש יותר מקום של תא מטען.
אני לא יודע לומר מה בטוח יותר, מעולם לא בדקתי, בזמנו שרציתי לרכוש רכב 5 דלתות כן ראיתי שבחלק מהם רמת הבטיחות לנוסעים מאחור בעייתית אך היו כאלו שקיבלו דירוג זהה לסדאן כך שלדעתי צריך לבדוק ספציפית לגבי הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
טל אלמגור11/03/2019אם כך אולי נחליף את האוונפלו שהוא הישן ביותר משלושתם.
האם תוכל להמליץ על כסא בטיחות זהה ברמתו לגיל שנתיים וחצי ומעלה, שיהיה צר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/03/2019שלום טל,
אפשר לרכוש בוסטר רצועות כמו המאסטרו של אוונפלו, הם יותר צרים מכיסאות ומהטריומף אך עדיין אני בספק שכל השלושה יכנסו, זאת כמובן צריך לבדוק פיזית בחנות.
גם גרקו סלים פיט יכול להיות אופציה מעניינת, כיום הוא לדעתי הבוסטר רצועות הכי צר שנמכר בארץ וברמת בטיחות גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לבייבי בוס טייגר/flip xt2אביב10/03/2019
שלום רב,
איזה סלקלים יתאימו למתאמים של העגלות הנ"ל, מה הכי מומלץ בקטגוריית value for money
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2019שלום אביב,
על שניהם מתחברים אותם סלקלים למעט אחד:
דגמי מקסי קוזי, בי סייף או ג'ואי ועל הפליפ גם דגמי סייבקס.
לדעתי מה שנותן את התמורה הכי טובה לכסף הוא מקסי קוזי מיקו, סלקל ברמה בטיחותית גבוהה, כולל במחירו בסיס איזופיקס ולרוב אינו יקר, כרגע במצבע במיי בייבי ירכא ב- 800 ש"ח (אם אני לא טועה) שזה לפעמים רק מחיר של בסיס!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל 3מעין10/03/2019
הגדולה שלנו בת 3+ שוקלת כ14 גר'
רציתי לשאול האם המושב הזה מומלץ עבורה?
בוסטר רצועות טרנזישיין - Tranzitions שלמגרקו.
ואם לא,מה יש לך להציע?חשוב שלא יהיה רחב מאד כדי להשאיר את המושב השלישי פנוי.
כרגע יושבת בכסא של גרקו סייזפורמי,רוצים לפנות אותו עבור האח הקטן יותר.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2019שלום מעיין,
הדגם אכן מתאים. הייתי יותר ממליץ על הנאוטילוס אבל גם הטרנזישנס כיסא טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירסאות כסא בטיחות NextFitליאור10/03/2019
שלום קובי
ראיתי שגירסת NextFit IX מפסיקה והמקבילה שלה החדשה היא NextFit sport (ויש גם את MAX שהוא יותר יקר),
מה ההבדלים בין ה IX לבין ה SPORT ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2019שלום ליאור,
הנקסטיפיט לא מפסיק פשוט מקבל שידרוג או גרסאת בסיס.
הIX הוא בעצם המחליף שנותן רצועות ארוכות יותר (היו תלונות על רצועות קצרות בדור הקודם) והתקנה יותר נוחה בעזזרת חגורה.
הספורט הוא גריסא בסיסית יותר שחשוב לשים לב, הוא מתאים רק ממשקל 5.5 ק"ג ולא לפני בניגוד לIX הרגיל.
המקס בעצם מחליף את הZIP, ההבדל העיקרי שהריפוד נשלף בקלות לכביסה לעומת הIX הרגיל שבו מאוד מסורבל להוציא את הריפוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוק ניו בורןאבישי09/03/2019
אהלן קובי
לאחרונה הזמנתי מנשא של חברת בייביביורן, מנשא מדגם miracle mesh.
בביקור בשילב נאמר לי על ידי מנהלת הסניף כי מנשאי בייבי בורן אך מדגם one, כבר אינם מיובאים בגלל אי נוחות של התינוק בפיסוק הרגליים, האם ידוע לך או שמעת על ביקורות או איסורים דומים גם על הדגם miracle? אני חושש כי מדובר באותו מותג למעשה רק הדגמים שונים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2019שלום אבישי,
לא ידוע לי על הפסקת יבוא דגם הONE, זהו דגם הדגל של החברה ולכן קשה לי להאמין. ממליץ לבדוק מול בוגבו ישראל, היבואנים של בייבי ביורן את הנושא.
דווקא דגם הONE מציע תנוחת פיסוק אשר עדיפה מאשר התנוחה שהמירקל מציע, במירקל התנוחה היא רגילה כאשר הרגליים ישרות כלפי מטה, הוסבר לי ע"י אורטופד ילדים ומומחים להתפתחות תינוקות שזו זווית שאינה נכונה לתינוק ועלולה לעכב התפתחות, בעיקר של זחילה, אחדד שוב, אין שום בעיה בריאותית רק סיכוי ליצור עיכוב, זה לגבי המירקל.
בוואן זה אחרת לגמרי והתנוחה מעודדת תינוקות להתפחות רגילה או מהירה יותר בשל תנוחת הפיסוק.
יכול להיות שתינוקות לא אוהבים את התנוחה הזו אך לדעתי וכפי שהוסבר לי רצוי להרגיל אותם לכך כי בסוף זו תהיה התנוחה הטבעית שלהם בשלב הזחילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)