פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצה למושב בטיחות עד גיל 10
    שרית
    14/02/2019

האם אתה ממליץ על מושב הבטיחות טייטן או מגלן של מקסי קוזי? אני שוקלת לקנות אחד מהם לתיוק שעכשיו בן שנה וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום שרית,

המגלן סופר חדש ולכן אין לגביו יותר מדי מידע, הוא מגיע מבית טוב אך עדיין קשה לי להמליץ עליו. הטיטן הרבה יותר פשוט. בסגנון של המגלן גרקו פוראבר או מיילסטון מספקים את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר מבין אלו שהופכים לבוסטר.
    אפשר גם לשקול רכישת גרקו נאוטילוס או ארגוס שיכולים להתאים לגיל (יש לקחת בחשבון שאין להם זווית שכיבה, לכן זה תלוי בתינוק).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע אנחנו עם המקסי קוזי אקסיפיקס

שרית
    15/02/2019

שהוא עד גיל 4. אני צריכה ללדת בקרוב וחשבתי לשים את האקסיפיקס לתינוק שיוולד ולבן שלי לקנות כיסא חדש. או האופציה השניה היא לשנות עוד אקסיפיקס כי הוא מאד נוח לשימוש ביחוד כשרוצים להוציא תינוק ישן מהאוטו.
    האם כדאי להשקיע בעוד כיסא כזה וכשיגיע למגבלת המשקל להחליף למשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום שרית,

דעתי היא שעדיף כיסא ולא מוצר משולב, כשמגיע הרגע רוכשים בוסטר. זה גם יותר נוח ונכון לתינוקות, בעיקר מגיל לידה. גם יותר נוח מבחינת מקום ברכב וגם תקנים משתנים, טכנולוגיות משופרת ויתכן שמה שנחשב כיום לשיא הקידמה בעוד 5 או 6 שנים יהיה מיושן ולכן אני יותר ממליץ לרכוש כיסא ובבוא העת בוסטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מומלץ יותר?

שרית
    16/02/2019

האקסיפיקס או המרתון של סייבקס? מבחינת בטיחות?
    הבנתי שבמושבים שמתחברים באיזופיקס ניתן להשתמש עד שמשקל הילד + הכיסא הוא 30 ק"ג. האם למרתון יש חיבור גם בעזרת החגורה לרכב שמחליף את האיזופיקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2019

שלום שרית,

לכל כיסא יש חיבור גם עם חגורה ואכן הוראות היצרנים הם עד כ- 30 ק"ג למשקל התינוק + הכיסא. היתרון במרתון שיש לו שיטת חגירה בשגם קליק טייט שמאוד קל בעזרתה להתקינו מבלי לעשות טעויות אנוש. הסיבה המרכזית שהאיזופיקס הומצא היא למנוע טעויות אנוש בהתקנת הכיסא שכן עם האיזופיקס הרבה יותר קל מאשר עם החגורה. ברייטקס שינו את חוקי המשחק ואצלהם ההתקנה עם החגורה גם קלה יותר מאשר התקנה עם איזופיקס בהשוואה לחלק מהכיסאות בשוק.
    לדעתי המרתון הוא אחד הכיסאות הטובים ביותר שאפשר לרכוש.
    יש לקחת בחשבון שבניגוד לאקסיס הוא אינו מסתובב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת בייבי בוס טייגר
    נעמה
    14/02/2019

שלום קובי,

ראיתי את ההמלצות שלך על עגלת בייבי בוס טייגר, ורציתי לשאול איפה ניתן להתרשם ממנה באופן אישי בירושלים.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת בייבי בוס טייגר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום נעמה,

בירושלים היא נמכרת ברהיטי אור. יש כרגע מחסור אך בודאות יש בתצוגה להתרשם, משלוח הבא יגיע בעוד שבועיים והדגם עבר מקצה שיפורים קל כמו גגון טיולון גדול יותר.

בבברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדלים בין בייבי בוס טייגר לבין סולה 2 מאמס אנד פאפס

נעמה
    16/02/2019

שלום קובי,

אנחנו מתלבטים בין בייבי בוס טייגר לבין מאמאס אנד פאפאס סולה 2.
    חשוב לנו שהעגלה תהיה קלה וקומפקטית, קיפול קל, ועם זה גם יציבה וחזקה לאורך שנים. וגם שהגלגלים יהיו מספיק גדולים ונוחים לנסיעה גם על מדרכה לא סלולה.

תודה מראש,
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/02/2019

שלום נעמה,

בכל הקשור לגלגלים וקפיצים לדעתי של הטייגר עדיפים והגודל די זהה לסולה. שתיהן תהיינה טובות להליכה גם בדרך לא סלולה (כמובן עד גבול מסויים כי הן בעיקר בנויות לעיר. מבחינת משקל, נוחות קיפול וקומפקטיות גם הטייגר עדיפה לדעתי.
    גם בכל הקשור לעליה וירידה ממדרכות הטייגר תהיה נוחה יותר בזכות ידית טלסקופית. עוד יתרון חשוב לדעתי הוא שבגמר הקיפול בטייגר הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר בניגוד לסולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת בייבי בוס טייגר

נעמה
    19/02/2019

תודה על הפירוט!

עד איזה גיל מומלץ להשתמש בטייגר?
    ולמה לא מומלץ להוסיף מזרן לאמבטיה? (ומה עם הטיולון? מותר להוסיף מזרן?)
    מכיון שזו עגלה די חדשה, אשמח לשמוע האם הקונים מרוצים, והאם היו תקלות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/02/2019

שלום נעמה,

לאמבטיה לדעתי מיותר גם כי יש מזרן טוב וגם כי יש מזרן נושם, עם נוסיף מזרן נאבד את המזרן הנושם. ברוב האמבטיות לדעתי מיותר להוסיף מזרן אלא אם אני מציין אחרת. גם מכון התקנים לא ממליץ באמבטיות להוסיף מזרן נוסף ואם הוא מאשר יש עניין של עובי מקסימלי שאפשר וזה כבר משתנה מעגלה לעגלה.
    לטיולון אני ממליץ להוסיף לכל עגלה. לכל עגלה ניתן להוסיף אין עם זה בעייתיות. להפך, זה גם משפר את הנוחות, גם שומר על העגלה נקייה וחוסך כביסה של כל בדי העגלה כי כשיש מזרן מכבסים רק אותו. כמוכן רוב המזרנים הם 100% כותנה (לא ממליץ לרכוש משהו שהוא לא כזה), זה בד יותר נעים מאשר בדי העגלות.
    הטייגר מאוד חדשה, כרגע רק 4 חודשים בשוק. עד עתה לא היו לנו תקלות בכלל אבל זה מוקדם לדעת. גם אצל הנסייניות הראשונות שהן עם העגלה כשנה לא היו תקלות אבל מדובר רק ב-2 עגלות.
    חשוב לציין שבכל עגלה ומכל מותג עלולות לצוץ תקלות! חלקן בגלל תקלה במוצר וחלקן בגלל שימוש לא נכון. מה שחשוב שיש אחריות ואז אפשר להיות שקטים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר- עד איזה גיל מומלץ

נעמה
    20/02/2019

תודה רבה! עזרת לנו מאד!!

עד איזה גיל מומלץ להשתמש בעגלת בייבי בוס טייגר? (או עד איזה משקל?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/02/2019

שלום נעמה,

התקן בישראל מאשר עד משקל של 15 ק"ג שזה גיל 3 בממוצע.
    בפועל רוב העגלות יכולות להתמודד גם עם משקל של עד 18 או 22 ק"ג אך אין לכך צורך ממשי. רוב התינוקות והילדים או שיהיו בטיולון או שכבר לא יהיו בעגלה בגיל 3.
    כמוכן מניסיון אישי, היינו בחו"ל לפני מספר שבועות ולקחתי איתי טייגר וילדה בת 5 ששוקלת כ- 18 ק"ג ישבה עליה ללא בעיה, ישנה כשנרדמה והלכנו מרחקים עצומים שלא נדבר שהעמסנו על העגלה שקיות רבות, תיק ועוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

נעמה
    21/02/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/02/2019

שלום נעמה,

הערת אגב, בתקן האירופאי הטייגר אושרה לשימוש של ילדים עד למשקל 22 ק"ג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העדכון!

נעמה
    24/02/2019

וגם על כל המידע החשוב שסיפקת לנו.
    עזרת לנו מאד!!!

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה למנשא מגיל חודש
    רשא
    14/02/2019

שלום קובי. תודה שאתה תמיד נותן לי מענה ותורם לי רבות. ראיתי שאתה לרוב ממליץ על מנשא בייבי ביורן ואן או ארגו בייבי 360. התינוק היום בן חודש ואני מעוניינת לרכוש מנשא.
    אם אני רוכשת את המנשא לערסול אז הארגו בייבי עדיף?
    ראיתי גם שלדעתך דגם המירקל הוא יותר נוח. אז על איזה אתה ממליץ? ראיתי שאתה גם ממליץ על מנשא בד לגיל הזה אבל מטעמי בטיחות אני קצת חוששת לרכוש מנשא כזה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה למנשא מגיל חודש

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום רשא,

בטיחותית אין מה לחשוש!
    המירקל לדעתי פחות מתאים לגיל צעיר כי אין לו תנוחת עירסול כמו בארגו ולא תנוחת פיסוק כמו בבייבי ביורן וואן.
    לכן לדעתי פחות מומלץ.
    לגבי וואן או ארגו, ההמלצה שלי לגשת לחנויות, למדוד יחד עם תינוק כל אחד, להסתובב בחנות כרבע שעה ואז לראות מי מהם הכי נוח לך ולתינוק.
    אפשר גם לרכוש מנשא קשירה שמספק תנוחת עירסול אך אם יש בך חששות לדעתי זה פחות יתאים לך כי זה מנשא שדורש תרגול ויש בו סוג של סיכון בטיחותי בשימוש לא נכון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי כסא בטיחות
    מירי
    14/02/2019

שלום קובי, תודה רבה על העזרה,
    הבן שלי בן 8 חודשים, משקל וגובה ממוצע. כרגע יש לנו סלקל אטון של סייבקס. רציתי לדעת מתי כדאי להעביר אותו לכסא בטיחות?
    ולגבי כסא, אשמח להמלצה. מה שהכי חשוב לי שיהיה בטיחותי, בנוסף הרכב שלנו לא גדול אז שלא יתפוס המון מקום. כדאי שיהיה קל לחגור אותו. ואשמח שיוכל לשמש גם כבוסטר בעתיד. למרות שאם כסא תופס יותר מקום מבוסטר אז לא חובה.. לגבי מחיר חשבתי סביב ה1000 שח.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי כסא בטיחות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום מירי,

לדעתי זה הזמן לעבור מה גן שיש מבצעים על הכיסאות.
    ההמלצות שלי לעד 1000 ש"ח הן גרקו סייז פור מי או אוונפלו טריומף, שניהם לא הופכים לבוסטר ולדעתי גם ככה זה מיותר.
    כפי שציינת זה תופס יותר מקום ברכב ולדעתי פחות נוח לילדים השילוב הזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין שתי עגלות
    שי
    13/02/2019

שלום קובי, אנו מתלבטים בין שתי עגלות לתינוק שיוולד לנו בקרוב. העגלות הן של סטוקי v6 מול abc salsa. שניהם גבוהות יחסית משהו שמאוד חשוב לנו בעגלה העתידית. נשמח לשמוע ממך לגבי בטיחות נוחות ובכללי חוות דעתך המקצועית.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין שתי עגלות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2019

שלום שי,

אכן שתיהן גבוהות. שתיהן גם מאוד נוחות בניוד בשל גלגלים גדולים יסית וידית טלסקופית. מבחינה בטיחותית לדעתי אין הבדל, שתיהן עוברות תקנים זהים ולכן לא רואה יתרון כלשהו למי מהן.
    לגבי יתרונות:
    הסטוקי מתכווננת בגובה כך שאפשר לשנות גובה אם רוצים לגובה נמוך יותר (לדוגמא כשיושבים).
    רוחב הגללגים צר יותר ולכן קל להתנייד במעברים צרים.
    האמבטיה מפלסטיק ולכן אטומה יותר לרוחב ואבק.

הסלסה הרבה יותר זולה, האמבטיה רחבה יותר והגגון גדול יותר, האמבטיה ניתנת לקיפול בגמר השימוש ולכן תתפוס פחות מקום.
    היתרון הגדול בה לדעתי הוא הטיולון:
    א. יש לו מצב שכיבה מלא בעוד שבסטוקי כאשר התינוק פונה אליכם השכיבה היא בתנוחת עירסול (חצי ישיבה) ואילו כאשר הופכים לכיוון הנסיעה אין בכלל שכיבה בגלל המוט הארוך, יש רק מצב ביניים שלדעתי כלל לא מתאים או נוח לשינה בטח שממושכת. לדעתי לסלסה קפיצים טובים בהרבה ולכן ככל שהדרך משובשת יותר או שאם עושים טיולים בשטח יש לה יתרון. לדעתי מנגנון הקיפול שלה נוח יותר ואפשר לקפל יחד עם הטיולון, בסטוקי הקיפול גדול מדי יחד עם טיולון ולכן בחלק מהרכבים צריך להפריד את המושב. הסל חפצים הרבה יותר גדול, פרקטי ונגיש לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלת אחים
    שרית
    13/02/2019

אשמח לעזרה בנוגע לבחירת עגלת אחים. יש לי ילד בן שנה וחצי ובעוד שלושה חודשים אני צפויה ללדת.
    בבית יש לי את הבוגבו בי 5 (כולל אמבטיה) שאני ממש אוהבת ואת היויו לסידורים עם האוטו. אנחנו גרים בעיר ואלו שתי עגלות שמתאימות לנו ממש.
    אני מתלבטת איזה עגלה לקנות. מצד אחד הייתי רוצה שהעגלה תתאים מגיל לידה ועדיפות שתהיה בה אמבטיה ומצד שני הייתי רוצה שהיא תהיה גם קומפטית ותתאים לעיר. ביחוד שתהיה צרה כי יש לנו פה רחובות עם מדרכות צרות. יחד עם זאת אני מעדיפה שזאת תהיה עגלה Side by side.
    עוד נתון שחשוב לי אבל הוא לא קריטי, שהעגלה תתאים עד למשקל של 20 קילו. הבן שלי יחסית גבוה וכבר עכשיו שוקל 12 קילו. הייתי רוצה שהעגלה תתאים לו לעוד שנתיים לפחות.
    העגלות שאני מתלבטת לגביהן הן:
    במבלריידר
    איזי בייבי של בייבי מונסטר
    מאונטיין באגי (חשבתיגם להביא מארה"ב את המאונטיין באגי נאנו דואו החדשה שהיא ממש קלה).
    מקלארן טכנו
    אשמח לשמוע את דעתך ואם יש עוד עגלה שלא חשבתי עליה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת עגלת אחים

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2019

שלום שרית,

למקאלרן לא ניתן לחבר אמבטיה והיא הכי מסורבלת לדעתי והכי פחות נוחה לניוד ולכן אני פחות ממליץ.
    במבלריידר מאד כבדה ועם גלגלי אוויר ומאוד רחבה, לדעתי פחות טובה/פרקטית מהמונסטרס או הבאגי דואו. הננו יותר טיולון וגם לא ניתן לדעתי לצרף אמבטיה (לצערי לא בחנתי מקרוב עדיין).
    המונסטרס ברוחב 65 ואפשר לחבר לה אמבטיה, הניוד די נוח (לדעתי עדיף על המאונטיין באגי) בדגם ה3.0 יש מדרך רגליים מתכוונן שאין במאונטיין באגי ולכן לדעתי היא הכי תואמת את הדרישות שלך. ככל שידוע לי במרץ/אפריל יכנס דגם משופר, לצערי לא נחשפתי אליו ואיני יודע מהם השיפורים אך אם יש זמן שווה לחכות).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מתכוון לביבימונסטרס קוקי?

שרית
    15/02/2019

למיטב הבנתי לא יהיה ניתן לחבר לה אמבטיה.
    או שלאיזי טווין יצא דגם חדש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2019

שלום שרית,

לא התכוונתי לקוקי, אין צפי מתי תחל להימכר בארץ לצערי.
    התכוונתי לאיזי טווין אבל זה רק ממרץ/אפריל ושוב, אני יודע שיש שינויים, לא יודע מהם עדיין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחב הכיסא

שרית
    15/02/2019

היינו היום בחנות ושמתי את הבן שלי בבייבימונסטרס. הוא כרגע בן שנה וחצי גובה 82 ס"מ ושוקל 12 קילו. היה נראה שהכיסא ממש צר ויכול להיות שעוד חצי שנה כבר לא יתאים לו. מה אתה חושב?
    מעבר לזה מאד אהבתי את העגלה אבל אני ממש מתלבטת אם אוכל להשתמש בה יותר מחצי שנה ואז אצטרך שוב להחליף.
    באותו הזמן ראיתי גם את הקוקו ביבה ומלבד שזו העגלה הכי מכוערת מבין האופציות היא נראית מאד פונקציונאלית ורוחב המושב שלה יותר גדול. אולי עדיף לי לבחור בה? באיזה מהאופציות אתה חושב שאוכל להשתמש למשך זמן רב יותר?
    המאונטיין באגי ירדה מהפרק כי נראה שכבר עכשיו הראש של הבן שלי מגיע לסוף של העגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/02/2019

שלום שרית,

כמובן שיש קשר בין הרוחב הכללי של העגלה לרוחב המושבים אבל, ראיתי בה ילדים גדולים גם מעבר לגיל 3 כך שלא הייתי חושש. כמוכן קצב הגדילה כעת עד גיל 3 יהיה הרבה הרבה יותר איטי ממה שהיה עד גיל שנה / שנה וקצת.
    הקוקו רחבה יותר אך לא בהרבה מדי. סה"כ שתיהן לדעתי מומלצות מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין כמה סוגי עגלות נשמח לעזרה
    לולי כהן
    13/02/2019

מתלבטים בין כמה סוגי עגלות...
    נשמח לשמוע איזה עגלה יותר מומלצת עם יתרונות וחסרונות של כל דגם.
    # ארמדילו XT2 של פאפס אנד מאמס
    #Cubek balios s
    נשמח לעזרה, תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2019

שלום לולי,

האמרידלו יותר קלה, הרבה הרבה יותר נוחה לקיפול (הבליוס סופר מסורבלת לדעתי ודורשת תרגול), הרבה יותר קומפקטית לאחר הקיפול ומהונדסת טוב יותר. הייתי ממליץ לחכות לארמדילו XT3 שתגיע אוטוטו לארץ ותהיה עם כמה שיפורים נוספים לעומת הXT2.
    הבליוס טיפה יותר מרווחת ונוחה לתינוק, טיפה יותר נוחה בניוד אך לדעתי לא מהונדסת נכון ולכן אני פחות ממליץ עליה, לדעתי יש בשוק עגלות דומות לה אשר יותר יעילות ממנה לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה ראשונה קלה
    ליאת
    13/02/2019

היי קובי,

אנחנו עומדים להפוך להורים בפעם הראשונה ומנסים להבין איזו עגלה תתאים הכי טוב לצרכים שלנו.
    אנחנו גרים בעיר בבניין עם מעלית מרווחת, מתניידים ברכבים פרטיים. תא המטען של שנינו לא קטן במיוחד, אך שלי לא ענק (רכב משפחתי סטנדרטי). אני לא מאוד חזקה, כך שאחד הדברים שחשובים שלנו שהעגלה לא תהיה כבדה, כך שאוכל להרים אותה בנוחות לתא המטען של האוטו. חשוב לנו נוחות הקיפול ויציבות העגלה (שהתינוק לא יזדעזע כל פעם שעולים על מדרכה או יורדים ממדרכה). מאוד חשוב לנו שנוכל להשתמש בעגלה בהמשך כטיולון ושלא נצטרך לעבור לטיולון זול אחרי חצי שנה. אני לא גבוהה במיוחד ולכן הייתי רוצה ידית בגובה נוח או ידית מתכווננת. שיהיה סל אחסון בגודל סביר. שהאמבטיה והטיולון יהיו עם בד שקל להוציא ולכבס ונוחים לתינוק. אשמח שהאמבטיה תהיה מתכווננת למקרה שיהיה ריפלוקס לתינוק.

האם אנחנו רוצים הכל מהכל? יש איזושהי עגלה שעומדת בקריטריונים האלה? התחלנו עם מחשבה על הבייבי ג'וזגר, אבל הידית גבוהה לי, ולא אהנו את זה שאי אפשר להפוך את מושב הטיולון. הפג פרגו נראית טובה, אבל כבדה מדי ותופסת המון מקום. כרגע אנחנו נוטים לכיוון הבוגבו בי 5, אך קצת חוששים מכך שאי אפשר לשנות את זוית האמבטיה.
    אשמח להלצות / סדר.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לעגלה ראשונה קלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2019

שלום ליאת,

אכן אתם רוצים הכל מהכל ולצערי זה לא אפשרי.
    אם נרצה עגלה שתספק מקסימום לתינוק היא תהיה חייבת להיות רחבה מאוד, מרופדת מאוד, סופר נוחה בניוד ולכן הגלגלים צריכים להיות צמיגים אוויר או PU (כמו אוויר רק מוקצף ולכן ללא פנצ'רים), הקפיצים צריכים להיות גדולים ואיכותיים ומן הסתם ככל שנוסיף כל המשקל יעגלה, גודל הקיפול יגדל וכו'.
    ואותו דבר להפך ובייבי ג'וגר דומא מצויינת, סופר קלה, סופר נוחה לקיפול אבל מושב חד כיווני, ללא מדרך רגליים מתכוונן, מצבים משתנים בשרוך, ללא קפיצים בגלגלים האחוריים, ידית קבועה ועוד, כל אלו חוסכים במשקל ובגודל אבל לדעתי יוצרים פשרות בנוחות התינוק והניוד שלדעתי גם מאוד קשורה לנוחות התינוק.

אי לכך צריך להחליט היכן מתפשרים.
    לדעתי בי נותנת נוחות מצויינת להורה עם פחות פשרות מהבייבי ג'וגר אך עדיין מדובר בעגלה יחסית צרה עם גלגלים קטנים ולכן לדעתי היא עגלה עירונית וככל שהדרך תהיה משובשת כך נוחות הניוד תרד ומן הסתם רעידות יורגשו יותר.

הפג מציעה פשרה בנוחות שלכם אך לא גדולה מדי, לדעתי משקלה סביר וכזה שאפשר להתמודד איתו בקלות, בעיקר כשזה מתבטא בהרמה מהירה לרכב.

לדעתי לא קריטי אמבטיה מתכווננת. א. לא בטוח שיהיה ריפלוקס. ב. אפשר פשוט לשים כרית וישנן כאלו לריפלוקס.

לדעתי נסו לסדר את סדר העדיפיות וכך יהיה יותר קל לי לכוון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות מגיל 0
    ליאור
    13/02/2019

שלום קובי
    מתעניינים בכסא בטיחות לאוטו מגיל 0

כמה קריטריונים שחשובים לנו?
    1) אמין מבחינת הבטיחות - הבנו שאמריקאי עדיף
    2) למרות שמדובר על אוטו קבוע, שיהיה אפשר להזיזו במידת הצורך לאוטו אחר כולל קשירה נכונה של הכסא (כי הבנו שזה לא פשוט בדר"כ).
    3) שיהיה לטווח ארוך (באופן יחסי)
    4) אין הגבלת מחיר

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות מגיל 0

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2019

שלום ליאור,

השניים שלדעתי הכי מומלצים הם:
    1. צ'יקו נקסטפיט, לדעתי מעבר לרמת הבטיחות הגבוהה ביותר שניתן לקבל מעניק גם נוחות מעולה לתינוק, סופר נוח בהתקנה עם איזופיקס, מעט יותר מסורבל בהתקנה עם חגורת בטיחות אך זה רלוונטי רק מגיל 4-6 שנים (תלוי במשקל התינוק) כאשר הרוב המוחלט יעבור לבוסטר בשלב זה או לפני.

2. ברייטקס מרתון קליק טייט, קרוב ברמתו הבטיחותית לצ'יקו ויותר נוח להתקנה עם חגורת בטיחות, לדעתי פחות נוח לגיל 0 מהצ'יקו. כמוכן בשביל שקט נפשי יש את הבלווארד של ברייטקס שהוא רמה אחת מעל המרתון ומספק הגנת ראש משופרת, לדעתי לא קריטי מכיוון שבמבחנים לא הוכח שהוא יעיל בצורה משמעותית מהמרתון והוא מן הסתם יקר יותר.

יש מושבים שגם הופכים לבוסטר בניגוד לשניים שהמלצתי, לדעתי הם פחות נוחים לתינוקות בעיקר מגיל לידה. כמוכן כפי שציינתי הרוב המוחלט יעבור לבוסטר שהרבה יותר פרקטי מהמשולבים ולכן אני פחות ממליץ עליהם, מה גם שבטיחותית הם פחות טובים מהשניים שציינתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין בארץ עגלות של evenflo
    אבי
    12/02/2019

שלום,
    בארץ ישנן בעיקר כסאות בטיחות של המותג, עגלות כמעט ולא רואים, מה הסיבה? מתעניין ב pivot שלהם ומישהו יכול להביא לי מארה"ב, האם כדאי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למה אין בארץ עגלות של evenflo

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2019

שלום אבי,

ראשית זה תלוי ביבואן.
    שנית אוונפלו נרכשה לפני מספר שנים ע"י גודבייבי הסינית שמחזיקה תחתיה גם את סייבקס, היבואן מעדיף להתמקד בסייבקס ועגלות גודבייבי מה גם שעגלות אוונפלו תואמות את דרישות הצרכן האמיריקאי שרובם מעדיפים עגלה מאוד בסיסית בדרך כלל ללא האמבטיה אבל עם סלקל שיתחבר עליה.
    הפיבוט זו דוגמא טובה, עגלה שהיא טיולון שהופך לאמבטיה ומגיעה עם סלקל תואם, אני אישית לא אוהב את הסגנון הזה כי לדעתי גם האמבטיה פחות טובה מאמבטיה רגילה וגם הטיולון פחות טוב מטיולון רגיל. כמוכן איני ממליץ מכיוון שאין שיווק בארץ כי לא תוכלו לקבל שירות תיקונים למוצר שכן אין חלקי חילוף זמינים בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית עגלה יד 2
    מיכל
    12/02/2019

היי קובי,

אני רואה בפורום שאתה לא בעד קניית עגלה יד 2. תוכל להרחיב למה?

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    קניית עגלה יד 2

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2019

שלום מיכל,

מעולם לא אמרתי שאני לא בעד!
    1. אני לא בעד לרכוש מושבי בטיחות יד שנייה, זה בעיקר בגלל שאם המושב היה מעורב בתאונה אסור לו להיות בשימוש שוב אז אין מעקב על מי שמוכר יד 2.
    2. אני לא מכיר את מחירי היד 2 ולכן קשה לי לענות ולכוון למוצרים ע"פ דרישות השואל והתקציב שלו.

אני כן מסייג ואומר תמיד שברכישת יד 2 יש לקחת מספר גורמים בחשבון:
    1. לבדוק אם לא שווה לרכוש מוצר חדש באותו מחיר, לפעמים הפערים לא מצדיקים או שיש מוצר מקביל חדש שלא נופל ברמתו מהיד 2.
    2. אי אפשר לדעתי מה עבר על המוצר ברוב המקרים, למרות שלפעמים מיד רואים אם מוצר במצב די חדש אז זה מאוד תלוי.
    3. העגלות נשחקות, אם תשאלי אותי אני אמליץ כמו ברכב כל שנה לעשות טיפול לעגלה משלא עושים זאת השחיקה רק מתגברת. לכן אני ממליץ תמיד ברכישת עגלת יד 2 לעשות חידוש, כמו גם כמו ברכב לעשות בדיקה שכל החלקים תקינים כמו רתמות, מנגנון קיפול, שחיקת גלגלים וכו'. אני תמיד ממליץ לפנות לחברת "הגלגל" שעושים זאת בתשלום יחסית סביר. יחד עם זאת זה מעלה את מחיר העגלה ושוב נשאלת השאלה אם כבר לא שווה לרכוש חדש.

מסכים שלפעמים יש המון מציאות ביד 2, כבר שמעתי על כאלו שרכשו בוגבו בי 5 בת 3 חודשים בפחות מחצי ממה שעלתה כחדשה. כמו ברכב צריך להיות סבלניים ולמצוא את המציאות האלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבדלים בין בוסטרים - אין משמעות למחיר/מקום ברכב/כל דבר אחר
    אני
    12/02/2019

גרקו נאוטילוס וגרקו ארגוס

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2019

שלום,

הארגוס מעט יותר בטיחותי וגם יותר נוח לכוון בו את הרתמות (להעלות ולהוריד גובה), זה בעצם נאוטילוס משודרג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בענייני כסאות בטיחות ושאר ילדים
    אני
    12/02/2019

בוקר טוב קובי!

תאומים עוד רגע בני שנה, ובן 3 גבוה מאוד...
    התאומים בסלקל של צ'יקו, הגדול בנקספיט.
    הגדול, בפעם האחרונה שמדדנו בגובה מטר בדיוק, בטח כבר יותר. האמת - מתחיל ממש להיות צפוף בכסא, מאמינה שלקראת האביב ופחות שכבות לבוש יהיה אולי יותר נוח.
    התאומים לעומת זאת פצפונים, שוקלים 6.5 קילו - יש להם עוד זמן בסלקלים מבחינת המשקל, ומבחינתי כל עוד אפשר שיהיו שם - עדיף.
    אני מבינה שהנקספיט של הגדול מתאים עד גובה 124 ו 30 קילו, אבל כבר מרגיש מאודדד צפוף ומאוד קשה לחגירה. יכול להיות שהחגירה ברצועות הפנימיות טובה עד משקל פחות מ 30 קילו?
    לגבי ההתלבטות - אני תוהה לאיזה כסא בטיחות להעביר את הגדול, כדי שעדיין נחגור אותו ברצועות הפנימיות כמה שיותר.
    מצד שני יש לנו גם בוסטרים בבית - גרקו אפיקס וצ'יקו מייפיט (או מה שבסדרה הזו). יכולים להעביר גם אליהם.
    ולקטנים - אני מניחה שאחד יקבל את הנקספיט, והשני? מה מומלץ?
    הכסף הוא לא שיקול, אם כי במידה ויש שניים מקבילים ואחד זול יותר, לא נתנגד.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2019

שלום,

את הגדול ללא ספק אפשר להעביר לבוסטר עם רצועות שגם צר יותר ופחות תופס מקום ברכב. לא הייתי מעביר לאפיקס כי אין לו רצועות למרות שאפשרי לפי החוק.
    לגבי 2 כיסאות ההמלצה שלי היא לנקסטפיט אבל אם רוצים משהו צר יותר יש את צ'יקו מייפיט שטיפה יותר בסיסי מנקסטפיט אבל צר יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם בעד בוסטר עם רצועות

אני
    17/02/2019

על מה אתה ממליץ? לא משנה הרוחב כי הוא יושב לבד.
    ואין עניין למחיר.
    מזכירה שהוא גבוה מהרגיל...
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזכרתי בעוד אופציה

אני
    17/02/2019

יש לנו ברכב של סבתא את הכסא של הגדולה בשביל בן ה 3 כשהוא נוסע שם - אוונפלו סקיור קיד םלטניום.
    אני חושבת שהוא קצת יותר ידידותי בשימוש יומיומי של חגירת הילד עם הרצועות הפנימיות. הכסא צריך להיות בן 3.5
    בהנחה שהוא יותר נוח לשימוש וחגירה - אתה ממליץ עליו במקום הנקספיט ועד שנעבור לבוסטר עם רצועות?
    את הנקספיט נשים אצל סבתא לפעם ב שהוא נוסע איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2019

שלום,

הסקיור קיד בוסטר מעולה. אם תחליטו ללכת על חדש לדעתי גרקו ארגוס ואחריו נאוטילוס הכי מומלצים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו נלך על חדש בכל מקרה

אני
    20/02/2019

פשוט חשבתי לדחות את החדש למתי שהתאומים יזדקקו לצ'יקו נקסטפיט. אבל בגלל שהנקספיט קצת קשה לתפעול יומיומי והסקיורקיד יותר ידידותי, חשבתי בינתיים להחליף ביניהם. שהסקיורקיד יהיה אצלנו והנקספיט אצל סבתא.
    הסקיורקיד זה הכסא בטיחות מגיל שנתיים משולב בוסטר, ואם אני לא טועה אפשרי איתו ברצועות הפנימיות עד 30 קילו? שזה מבחינתי הכי טוב שיכול להיות.
    אז שואלת שוב - אם אנחנו רוצים להיפטר מהנקספיט, מה עדיף - לעבור ישר לגרקו שהצעת או הסקיורקיד עד גיל 3.5-4 ואז הגרקו שהצעת (או מה שיהיה מומלץ יותר).
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/02/2019

שלום,

אני תמיד אומר שאם יש את האופציה לחכות עם הרכישה, בטח כאשר זה קשור למושבי בטיחות, עדיף לחכות כי שיפורים טכנולוגיים בתחום קורים כל הזמן, לכן לדעתי עדיף להשתמש בסקיור קיד כרגע ולהחליף בבוא העת כשתצטרכו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תינוק מגיל לידה
    גליה
    12/02/2019

שלום
    אני צפויה ללדת בתחילת מאי מחפשת עגלה שתהיה קלה לקפול ברכב סל גדול אמבטיה יציבה, נוחה ובטיחותית לתינוק. מתלבטת בין סייבקס מיוס לאייריס מה היתרונות של מיוס לעומת האייריס? יש עוד עגלות שאתה יכול להמליץ?
    תודה צראש

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת תינוק מגיל לידה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2019

שלום גליה,

המיוס הרבה יותר תואמת לדרישות שלך מהאייריס.
    המיוס קלה יותר, הרבה יותר קומפקטית והמימדים כמעט זהים. האייריס הרבה יותר נוחה לדעתי בניוד וביציבות בגלל גללגים יותר גדולים.
    הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שמספקת גם את הפרקטיות כמו במיוס וגם את נוחות הניוד כמו באייריס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכסא בטיחות מסתובב
    הילה
    11/02/2019

היי.. המליצו לי היום על כסא בטיחות מסתובב שזה ממש נוח להושיב את היחד.. ראיתי שיש את ברייטקס דואליקס אבל לא מצאתי מבחני ריסוק. האם יש לך מידי לגביו או על כסא אחר בסגנון? יכול להמליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לכסא בטיחות מסתובב

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/02/2019

שלום הילה,

המהמסתובבים המקסי קוזי אקסיס נחשב למוביל. לדעתי זהו גימיק מיותר ועדיף ללכת על המושבים המובילים שהם אינם מסתובבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה