מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה מגיל לידה במחיר סביררות07/02/2019
שלום, רציתי לשמוע את דעתך על העגלות sportline cielo, וברייטקס . מחפשים עגלה קלילה אבל יציבה, מתקפלת ביד אחת, עד 2500 ונוחה לילד ולא רק לנו.. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/02/2019שלום רות,
לדעתי הסיילו בהחלט עגלה נוחה להורה ולדעתי הכי נוחה בתקציב של עד 2000 ש"ח.
לדעתי יש בה פשרות בנוחות הניוד ופשרות בנוחות של התינוק בעיקר בטיולון.
מצד שני אין לי המלצות נוספות לדרישות שלך ובמסגרת התקציב שלך.
בחריגה לכיוון ה- 3000 ש"ח (לפני הנחות) הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רות10/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות בקשה להמלצהנוי07/02/2019
שלום,
מעוניינים לרכוש שני כסאות בטיחות במחיר כולל לשניהם עד 1600.
א. כסא אחד מגיל לידה עד 30 קג.
ב. השני מיועד לילדה בת 3 ולהמשך שתגדל עד כמה שאפשר למשוך.
הכסאות מיועדים להישאר קבוע ברכב,
חשוב לנו שיהיה בטיחותי ונוח לשימוש (חגירה יומיומית של הילד נוחה).
(אם מאפשר ישיבה של 3 כסאות בטיחות במושב האחורי, עוד יותר טוב).
נשמח להמלצות מתאימות, תודה רבה! הפורום והעצות המקצועיות עוזרות המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/02/2019שלום נוי,
החודש הוא חודש בטיחות ויש הנחות גדולות בחנויות ולכן יש סיכוי שנצליח להגיע לתקציב.
ההמלצה שלי לבוסטר יחסית לא יקר ולא רחב מדי ועדיין בטיחותי היא לאוונפלו מאסטרו.
לכיסא הייתי ממליץ על ברייטקס מרתון קליק טייט שיחסית לא רחב מדי. לדעתי הם יחרגו עדיין מהתקציב אבל שווה לבדוק.
אם זה חורג אז הייתי ממליץ ללכת על גרקו סייז פור מי ובוסטר מאסטרו אז פחות או יותר אתם בתקציב.
בברכה,
בתקציב בדרך כלל הם יחרגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות בקשה להמלצה
נוי10/02/2019תודה רבה!
לאחר בדיקות מתלבטים על כמה כסאות מגיל לידה:
א. גרקו סייז פור מי
ב. גרקו אקסטנד טו פיט
ג. אוונפלו שורייד
ד. אוונפלו טריומף
אשמח אם תוכל לדרג אותם בשכלול כולל של בטיחות ושימוש יומיומי, אלו הדברים שחשובים לנו ביותר (אין לנו הרבה נסיעות ארוכות).
מודים לך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/02/2019שלום נוי,
ראשית כולם טובים.
לדעתי הסייז פור מי מספק את השילוב הכי טוב של בטיחות, נוחות לתינוק ונוחות להורה.
אחריו אוונפלו טריומף גם הוא וגם הסייז קיבלו דירוג שווה ערך ל 5 כוכבי בטיחות.
אחריהם האקסטנד טו פיט שלדעתי יותר נוח מהשור רייד
ולבסוף השורייד לדעתי מומלץ ככיסא שני בשל מחירו הזול בדרך כלל.
שניהם קיבלו דירוג שווה ערך ל4 כוכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת שמתאים טיולון שיכול לעלות למטוסבתאל07/02/2019
קובי שלום,
אנחנו טסים לארהב לשבועיים עם 2 ילדים בגילאי 4 ושנתיים.
אנחנו מחפשים טיולון שיכול לעלות איתנו למטוס, קל, יציב ואמין שנוכל לחבר אליו טרמפיסט. חשוב לי שישכב כמעט עד הסוף כמעט שהילדה תישן בנוח. שלא יהיה צר מדי.
היינו השבוע בכמה חנויות וראינו את העגלות הבאות:
בובו- על פניו יש עליה המלצות אבל אומרים שבישיבה הטיולון נופל אחורה.
גואי- יפה, נוחה אך לא יציבה. יש תלונות על בלאי מוקדם ותקלות.
סקוויז- מעט יקר אבל עונה כמעט על כל הדרישות. יציב, נשכב 170 מעלות,חיסרון- הגגון לא גדול אבל הסל בסדר.
ויפר- מאוד אהבתי. גגון גדול, יציב , יפה, לא בטוח שיכנס למטוס.
פור בייבי- לא נשכב עד הסוף. נראה לא יציב.
מה דעתך על האופציות הנ"ל?
אני מעוניינת שהעגלה תמשיך לשרת אותנו בהמשך. אולי עם תינוקות קטנים יותר.
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום בתאל,
בובו- לא מכיר תלונות על המושב וסה"כ אופציה טובה לדעתי.
ג'ואי- אכן נתקלתי לא מעט ברוכשים שלא מרוצים, בעיקר יש תלונה חוזרת על רצועות קצרות מדי ולכן אני פחות ממליץ.
סקוויז- נוחה מאוד בניוד, הגגון בעייתי ברוב העגלות בסגנון.
קצת יקר, יש טיולון מקביל מטרו של איה בייבי יותר זול.
ויפר- לא יעלה יחד איתכם למטוס אבל אפשר למסור בעליה למטוס ולקבל בירידה כך שאיני רואה בזה חיסרון. יחסית כבד אבל מכולם לדעתי הכי נוח לניוד והכי נוח מבחינת שינוי מצבים.
פור בייבי - הייתי ממליץ על טיולון מקביל של MOM שבו השכיבה עדיפה.
הייתי ממליץ לבדוק גם את איזי ווקר XS שנמכר בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סלסה 2019 (ABC design)שיר07/02/2019
היי,
רציתי להתייעץ לגבי עגלת סלסה.
הבנתי שהיא מומלצת מאוד, חוץ מכך שהיא מעט כבדה יחסית.
יש עוד עניין, מבחינה כספית.
תכננו לקנות עגלה עד 3000 ש"ח (טיולון+ סלקל+ אמבטיה).
לפי מה שאני רואה, עגלת סלסה (דגם 2019) יחסית יקרה ושואפת ל-4000 ש"ח.
האם אתה חושב שבסביבות יוני- יולי המחירים ירדו?
הסתכלתי גם על סלסה, דגם 2017, ואני רואה שהיא עולה כ-2000 ש"ח. האם כדאי לקנות את הדגם הנ"ל? יש הבדל מהותי בין הדגמים?
בנוסף, איזה סלקל מתאים לעגלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום שיר,
לגבי העלות, אכן המחיר לא הכי זול אך גם לא מגרד את ה-5000 ש"ח כמו עגלות מקבילות (סטוקי ובוגבו לדוגמא) שלדעתי באותה הרמה. אכן לדעתי זו עגלה מומלצת מאוד, נכון שהיא מעט כבדה מהממוצע אך לדעתי זה לא משקל נוראי והמשקל בא לידי ביטוי רק בהרמה לרכב (אם אין קומות לעלות ברגל).
לגבי ירידת מחיר, קשה לומר, גם אם יש כזו זה לקראת סיום השנה שזה בדרך כלל מספטמבר אוקטובר.
דגם 2017 פחות נוחה לקיפול (מ2018 שונה המנגנון) ובדגם 2019 נעשה שינוי משמעותי מאוד וזהו מושב טיולון חדש שנשכב לשכיבה מלאה, לכן אני ממליץ על דגם 2019.
לגבי המחיר תפני אליי בדף הפייסבוק שלי בייבי בוס ואוכל לבדוק לך אופציות להוזלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מגלן מקסי קוזיאייל07/02/2019
כיסא 5 ב1 שמתאים מלידה עד 54 קילו (מלידה עד גיל 10) ככה טוענים
אשמח לשמוע חוות דעת ממך עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום אייל,
מדובר בכיסא מאוד חדש כך שאין מבחנים לגביו.
כל כיסא שיכול להיות מותקן כנגד הכיוון מתאים מלידה וכל כיסא שיודע להפוך לבוסטר כמו גם: גרקו 4אבר, גרקו מיילסטון, אוונפלו סימפוני ועוד יתאים עד גיל 10 או יותר.
אני בדרך כלל נגד הקנייה של כיסאות אול אין וואן.
אולי היום בחלק מהכיסאות אפשר לדלג על הסלקל אך לדעתי בהחלט מיותר להפוך אותם לבוסטר, הבוסטרים יותר יעילים מכיסא בוסטר ובעיקר תופסים פחות מקום ברכב, כמוכן ברוב המקרים הכיסאות עוברים לאחים צעירים ולכן לא באמת משמשים לגימיק שלהם מלידה עד גיל 10, גימיק שמייקר אותם בסופו של יום. כמוכן בוסטרים הם מוצר יחסית זול.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זו קידמה טכנולוגית, אם תהיה כזו בתחום הרכב וכיסאות הבטיחות הכיסא הזה ייחשב מיושן בעוד כמה שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושב בטיחות
אייל07/02/2019Britax Boulevard עם הריפודי נושם שיצא החדש
והבנתי שיש בעינ לבריטייק שהרצועות חזה קצרות ולא ממש ארוכות לגיל יותר גדול..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/02/2019שלום אייל,
אני לא מכיר בעיה או תלונה כזו. יש תלונה חוזרת בסגנון להמון כיסאות וזה קורה בחורף, אז זה פשוט נגרם כי ההורים חוגרים את התינוקות עם מעיל, דבר שמנוגד להוראות היצרנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתינוק מגיל לידהמעיין06/02/2019
היי קובי, רציתי לקבל ממך המלצה לעגלה משולבת לילד שני. בראשון קיבלנו בהשאלה עגלת מוצי ישנה ונוראית, אבל היתרון הגדול שהיה לה הוא שהדופן של האמבטיה היתה יחסית נמוכה והבן שלי בילה עד גיל 7 חודשים כמעט בשכיבה על הבטן וצפייה על העולם.
אז אני מחפשת עגלה עם אמבטיה גדולה עם דופן נמוכה וגגון שאפשר לקפל לחלוטין לכיוון הידית (שאפשר לראות קדימה בשכיבה על הבטן).
בנוסף, אני צריכה שיהיה אפשר לחבר טרמפיסט (או שיש אוניברסלי?), משקל וקיפול פחות רלוונטי אבל היא צריכה להיות מאוד יציבה כי אני מתניידת בעיקר בתחבורה ציבורית עירונית. מחיר לא מוגבל אבל יש לנו הגבלה של גודל בגלל המעלית שהיא קטנה יחסית- 70×90.
יש חיה כזאת?
נ.ב. תודה רבה על התשובות המפורטות שיש כאן בפורום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום מעיין,
הייתי ממליץ על בייבי בוס טייגר שהאמבטיה לא גבוהה מדי ויש בגגון האמבטיה רשת נפתחת וכך נשארת ההצללה וגם התינוק יכול להרים את הראש ולהסתכל. אפשר לחבר טרמפיסט, העגלה קלה ויחסית צרה וקצרה בגלגלים כך שתתאים בקלות למעלית.
יש גם את פג פרגו בוק פופאפ שהאמבטיה כמו בטייגר, יש שלדת 51 כך שלמעלית לא תהיה בעיה, יותר גודלה וכבדה מהטייגר אך גם מעט יותר מרווחת לתינוק בטיולון או באמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי העגלות שהצעת
מעיין07/02/2019בשתי העגלות אין אפשרות לפתוח לגמרי את ההצללה לצד השני? יש אולי עוד דגם של חברה אחרת שכן מאפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/02/2019שלום מעיין,
בשתיהן יש רוכסן שפותח כחצי מהגגון ואז יש רשת, הדבר מאפשר לתינוק לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהסתכל כלפי חוץ. הרשת שומרת שלא יכנסו חרקים וגם מספק סוג של הצללה.
לפי מה שאני מבין את מחפשת עגלה שניתן לנתק עם תיקתקים את החלק האחורי של הגגון ואז לקפל את הגגון.
לדעתי אין יותר מדי אופציות כאלו, בכנות זה גם לא דבר שאני בודק בעגלות אבל בשלוף אני יודע שבסלסה של איי.בי.סי דיזיין ובבבה קאר אפשר עם תיקתקים לנתק את החלק האחורי של הגגון ואז למשוך את הגגון אליכם ויש לתינוק דרך להרים את הראש ולהסתכל כלפי חוץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ועוד שאלה אחת
מעיין13/02/2019גם הסירקל ראבנה 4 עונה על הדרישות שלנו מבחינת גודל וראיתי שבעבר המלצת עליה מאוד (והיא גם יותר זולה מהבייביבוס). אתה יכול לעזור לי להבין מה היתרונות של כל אחת מהעגלות (בייבוס בוס טייגר מול סירקל ראבנה 4). ושוב תודה רבה רבה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/02/2019שלום מעיין,
ראשית בראבנה יש תיקתקים לגגון ולכן אפשר להרים את חלקו האחורי בדיוק כפי שרצית. היא יותר מרווחת מהטייגר ולכן לדעתי יותר נוחה לתינוק, האמבטיה עם מזרן עבה יותר וגגון גדול יותר (בטיולון לשתיהן גגונים ענקיים ומעולים). הטיולון עם 4 מצבים לעומת 3 בטייגר כאשר לראבנה פשוט יש מצב ביניים נוסף השכיבה, הישיבה והבניים האמצעי זהים בדיוק לטייגר. הגללגים של הראבנה גדולים יותר אך לדעתי הטייגר יותר נוחה בניוד ובעיקר לעליה וירידה ממדרכות. הטייגר יותר קלה בכ- 3 ק"ג, יותר נוחה בקיפול ויותר קומפקטית. הסירקל יותר זולה בכ- 1000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
מעיין16/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודים בין כיסאות בטיחותשני06/02/2019
שלום רב,
אנו מחפשים כיסא בטיחות לבת שלנו בת 7 חודשים.
השאיפה שלנו היא לא להוציא סכום גבוה על כך אלא לחסוך בתקציב כמה שניתן, אך גם לקבל תמורה הולמת.
ראינו כיסאות של ג'ואי וגרקו בסביבות ה-500 ש"ח ברשת מוצצים.
אנו ממש אבודים ולא יודעים אם ללכת על כיסא של 1000 ש"ח ומעלה, או שיש כיסא טוב שייתן לי תמורה טובה גם ב600 ש"ח?
אנו לא נשיג כלום אם נקנה כיסא ב-500 ש"ח והוא לא שווה, מצ ד שני להוציא 1000 ומשו ש"ח זה כבד לנו ואנו נוציא זאת רק אם באמת אין משהו זול וטוב.
נשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרגע נמצאת בסל קל איזי בייבי מדגם לגסי שחור Easy Baby
שני06/02/2019האם יש צורך לעבור כבר לכיסא בטיחות או שאפשר למשוך עד לפחות גיל שנה עם זה.?
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום שני,
ראשית כל כל כיסא יהיה עדיף על הסלקל שיש לכם כיום.
אין מה לעשות ובכיסאות בטיחות היקרים יותר טובים יותר!
יחד עם זאת לא צריך לטפס לסכומים של 2000 ש"ח אבל המובילים הם באזורים של 1300 ש"ח. כן צריך להבין שהם גם לתקופות ארוכות יותר ולכן אם מחשבים את ההוצאה פר יום יותר שהעלות היא זולה כי הם לתקופות של 6 עד 8 שנים (תלוי בכם בעיקר).
אם לא רוצים לעבור את ה-1000 ש"ח ההמלצה שלי היא ללכת על גרקו סייז פור מי שמספק רמת בטיחות מעולה ועולה פחות מ-1000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרקו סייז קצת יקר
שני06/02/2019יש משהו באזור ה700₪₪?
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום שני,
באזור של 700 המומלצים לדעתי הם קוסקו סנרה נקסט או גרקו מיי רייד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על joie stages dlx
שני07/02/2019ראינו אותו במחיר טוב שמתאים לתקציב שלנו.
מה דעתך על כיסא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום שני,
לדעתי פחות טוב מהגרקו אך סה"כ כיסא סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב ג'ואיאריאל06/02/2019
שלום קובי,
הבת שלנו בת חצי שנה ואני מחפשים לה כיסא בטיחות.
התקציב שלנו מצומצם.
כרגע מתלבטים אם לקנות את הכיסא של ג'ואי דגם סטיידי שעולה במבצע 499.
מה דעתך על כיסא זה?
במידה ונוסיף 200₪ נמצא כיסא שיותר טוב בצורה משמעותית ששווה את תוספת התקציב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום אריאל,
החודש הוא חודש בטיחות ולכן יש הנחות רבות על מגוון כיסאות.
ההמלצות שלי מהכיסאות הזולים שעדיין רמת בטיחותם היא מהגבוהות שיש הן:
קוסקו סנרה שבטוח נכנס לתקציב
גרקו סייז פור מי או אוונפלו טריומף שלדעתי טיפה יחרגו מהתקציב המקסימלי כלומר מ-700 ש"ח אך לדעתי שווים זאת, הם גם את משקלים גבוהים יותר ולדעתי גם מספקים לתינוק נוחות עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון בייביסינגצליל06/02/2019
היי קובי,
אז עכשיו לאחר שעברה כבר תקופה מאז שהכניסו את הטיולון לשוק בישראל, יש לך מסקנות חדשות לגביו?
אני מחפשת טיולון מתקפל לטיול בחו"ל שיהיה יחזית זול ונוח. ראיתי המלצות על הטיולים של MOM ופמילידו, אבל אשמח לדעת גם על הבייביסינג ועל עוד טיולונים בסגנון שיכולים לספק את הסחורה לדעתך..
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום צליל,
ראשית הוא לא נמכר בחנויות כך שקשה לי לקבל חוות דעת של בעלי חנויות (לדעתי דבר חשוב) והכמות הקטנה שראיתי ברחוב התרשמתי שלא מדובר במוצר איכותי, כל טיולון שראיתי הגלגלים האחורים היו במצב אלכסוני, כלומר שינו זווית לאחר זמן מה של שימוש.
כפי שרשמת MOM נותן תמורה מעולה למחיר עדיף על הפמילדו כי הבדים שלו יורדים לכביסה ויש מדרך רגליים מתכוונן.
מכאן זה לטפס במחיר ואז אפשר לשקול את הבובו או MOM טיקטק בעל מנגנון קיפול ייחודי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון בייביסינג
צליל06/02/2019תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עגלה לגיל לידהורד06/02/2019
הי
מחפשת עגלה שתהיה יחסית קטנה וקלה, עם אמבטיה וצלון גדול. טיולון לשני הכיוונים עם שכיבה מלאה, עד 3000שח.
מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום ורד,
במחיר הזה ההמלצה שלי היא לבייבי בוס טייגר שעונה נפלא לכל הדרישות.
אני בדרך כלל יחד איתה ממליץ על ארמדילו פליפ XT2 אך יוצא כעת XT3 שיגיע בקרוב לארץ, אי לכך איני ממליץ על הארמדילו כרגע כי לדעתי ברגע שיש דגם חדש יש המון שיפורים שככל הנראה בדגם היוצא חסרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ורד07/02/2019באמת ראיתי את הבייביבוס והיא עונה לי על הדרישות. מה לגבי הבייביגוגר סיטי טור לוקס?
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום ורד,
גם עונה לדרישות אבל פחות נוחה משמעותית בניוד, בעיקר ככל שהדרך תהיה יותר משובשת, אין לה ידית טלסקופית מה שיקשה מאוד בעליה וירידה ממדרכות. כמוכן היא יותר צרה וקצרה מהטייגר שזה חיסרון לדעתי בנוחות התינוק ויתרון בקיפול טיפה יותר קטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייביבוס טייגר או eagle uno?
ורד11/02/2019הי קובי
האם ה eagle uno גם עונה על הדרישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/02/2019שלום ורד,
היא מאוד דומה לטייגר אבל וזה אבל גדול גם מאוד שונה.
הגלגלים של האיגל נורא קטנים ולכן יכולת הניוד שלה לדעתי לא טובה ברוב אזורי ההליכות. המושב שלה לא מספק גב עם תמיכה קשיחה ושני אלו לדעתי חסרונות מספיק גדולים כדי להעדיף את הטייגר עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהתלבטות בבחירת עגלהליאור06/02/2019
היי עוקבת אחרי וזקוקה לעזרה
מתלבטת בין הבוגבו ביי 5 לבין הספורט ליין סיילו. אני יודעת שיש פער מאוד גדול במחיר אבל המחיר לא פטור. חשוב לי שהעגלה תהיה יציבה ותשרת אותי גם בעתיד ולא תהרס אחרי שימוש אחד, לצד בטיחות מקסימאלית לבייבי ופחות סירבול גם לנו. אין ככ המלצות על הספורט ליין הבנתי שהיא בהרצה פה בישראל כחצי שנה. אז זה דיי הימור.. אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום ליאור,
אם המחיר לא פקטור אז ברור שההמלצה היא לבי 5!
מבחינת אמבטיה של הסיילו עדיפה, יותר גבוהה, יותר מרווחת ובאמת אמבטיה ולכן קל יותר להתקין ולשלוף אבל, האמבטיה היא לתקופה קצרה ובכל הקשור לטיולון אני חושב שזה של הבי עדיף גם בגלל זווית ישיבה טובה יותר וגם בגלל שהמושב יצוק מפלסטיק ולא בד מתוח עם פרספקט כמו בסיילו.
מבחינת שלדה, הבי מציעה מערכת קפיצים עדיפה עם צמיגים איכותיים יותר ולדעתי שלדה חזקה יותר.
אם עדיין לא רוצים להגיע לרמות מחיר של הבי ולקבל מוצר שמספק את אותם יתרונות הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שיושבת בין הבי לסיילו מבחינת מחיר (הרבה יותר קרובה לסיילו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון למיטת תינוק בלי מעכבי בעירהאור06/02/2019
היי,
הבנתי שבשנה האחרונה שונה התקן שנוגע לחומרים מעכבי בעירה במיטות תינוק.
האם מומלץ כעת לקנות מזרון בלי מעכבי בעירה כלל?
האם ישנם מזרונים עם מעכבי בעירה שנחשבים לבטוחים?
על אילו מזרונים אתה ממליץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום אור,
אכן שונה התקן ולכן ההמלצה שלי היא לכוון למזרנים ללא מעכבי בעירה.
מזרנים מעכבי בעירה מכילים חומר כימי שבעבר משרד הבריאות פירסם אזהרות לגביו. היצרנים ומכון התקנים טוענים שהחומר הנמצא במזרנים הוא בכמות קטנה שלא מסכנת תינוקות, יחד עם זאת שונה התקן ולדעתי זהו צעד מבורך. גם המזרנים שלא מכילים את המעכב עדיין אינם מזרנים דליקים ונותנים בדיוק מה שמזרן עם מעכב בעירה נותן ולכן איני מוצא סיבה לרכוש מזרן עם מעכב בעירה.
אני בכלל ממליץ על מזרנים נושמים ללא ספוג שגם אינם מכילים מעכבי בעירה לדוגמא: עמינח אימג'ן או בייבי טק מולטיפלואו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אור12/02/2019היי קובי,
תודה על התשובה המפורטת!
אשמח להבין עוד משהו - כתבת בתגובתך שמזרן אימג׳ן אינו מכיל מעכבי בעירה, אולם בתשובות קודמות שלך בנושא מהחודשים האחרונים הגבת שכן קיימים במזרן זה מעכבי בעירה אבל בכמות קטנה.
האם היה שינוי במזרן? או שלפי מה שידוע לך גם היום קיימים בו חומרים מעכבי בעירה בכמות קטנה?
(בשיחה עם עמינח הם טוענים שאין בו חומרים כאלו מאז אפריל 2018)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/02/2019שלום אור,
אכן הוא הכיל כמויות מאוד קטנות, איני יודע לומר אם הם שינו זאת. אני מאמין שהאישור של עמינח נכון מכיוון שאכן מאמצע 2018 שינו את דרישות התקן והיה ניתן לשווק מזרנים ללא החומר, לכן אני מניח שאין בו, בעיקר כשעמינח מאשרים זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת המלצה לכיסאות לרכבדן קלר05/02/2019
שלום וברכה, נשמח לעזרה בנוגע לכסאות בטיחות לרכב :
כרגע יש לנו כיסא בוסטר עם גב שנקרא weldel או משהו כזה וכיסא נוסף של איימקס.
בעז"ה עומדים לפני לידת תאומים וחשבנו לוותר על סלקלים ולקנות ישר כסאות לרכב שמתאימים מגיל לידה.. רק צריך שאיכשהו יצליחו להיכנס בשורה השניה של הרכב 3 כסאות בטיחות ועוד אחד נוסף יהיה בשורה השלישית.
נשמח לשמוע המלצה לכיסאות שיתאימו מגיל לידה ושיהיה אפשר להכניס הכל לרכב..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום דן,
מדובר בנוסחא קצת מסובכת כי זה גם תלוי בסוג הרכב, טכנית מאוד קשה להתקין 3 כיסאות, בטח שאת המובילים בקטגוריה.
ההמלצה שלי לגשת לחנות שמתמחה במושבי בטיחות (כמו טוילנד בכפר סבא לדוגמא) שיעשו איתכם את הבדיקות של מה מתאים לרכב + הכוונה מקצועית גם למה שבטוח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
דן קלר06/02/2019עדכון:
חשבנו בכ"ז לקנות סלקלים כדי שייכנסו טוב יותר ברכב, וגם שיתפסו טוב יותר את הילדים שמן הסתם יוולדו יחסית קטנים. אנחנו מתלבטים האם לקנות מיד שניה סלקל מקסי קוזי מדגם פבל שאמנם נקנה בסוף 2016 אבל נעשה בו שימוש רק כחודשיים, או אותו הדגם שנקנה לפני כשנה ומאז נעשה בו שימוש קבוע (כשנה). מה עדיף לדעתך? (לפנינו שתי אופציות זמינות)
תודה רבה!
(ראינו באיזה אתר שלסלקלים של מקסי קוזי אין תאריך תפוגה, וגם שהם מתוכננים לעשר שנים. זה נכון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום דן,
יצרנים אירופאים אינם מציינים תאריך תפוגה אך ההמלצה היא לשימוש של 5 שנים מיום השימוש הראשון.
לגבי מה עדיף מ-2 האופציות קשה לי לומר כי מצד אחד סלקל יותר חדש (כלומר משך שימוש ארוך יותר) ומצד שני, סלקל שלא שהה הרבה ברכב ולכן פחות ספג נזקי חום ושמש. מה שכן, יש לקחת בחשבון שיש סיכון ברכישת יד 2, סלקל שהיה מעורב בתאונה אינו יכול להיות עוד בשימוש וכשרוכשים סלקל שהיה בשימוש אין לדעתי אם היה מעורב בתאונה, יש רק להתסתמך על דברי המוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת ארמדילו פליפ xt2דרור05/02/2019
אז בשעה טובה יש כיוון לעגלת הארמדילו פליפ xt2 ורצינו לדעת איזה סלקלים מומלצים מתאימים לעגלה זו.
בכללי בקשר לסלקל נשמח לדעת עד כמה חשוב בסיס לרכב? האם זה עניין של נוחות ניוד או שיש מרכיב בטיחותי?איך משתלב עניין האיזופיקס בענייני הסלקל? יש הגבלה על שהות התינוק בסל קל?
תודה מראש, פורום נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארמדילו פליפ
דרור06/02/2019שאלה נוספת- האם היתה איזו בעיה בעבר עם העגלה הזו? שבגללה היתה קריאה לתיקונים?
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום דרור,
לגבי סלקלים:
בסיס אינו משפר את הבטיחות אבל לדעתי יש לו ערך חשוב.
סלקל ברמת בטיחות הכי גבוהה שלא תהיה אשר יותקן לא נכון אינו שווה דבר. ברגע שיש בסיס שיושב קבוע ברכב אין צורך להתעסק בהרכבות ולכן נמנעות טעויות אנוש, בעיקר שממהרים בגשם או בחום, כמובן שזה גם חוסך המון המון זמן ולכן אני ממליץ ללכת על בסיס.
הסלקל הבטוח ביותר הוא אטון 5 אך הוא סופר יקר ללא בסיס והבסיס כמעט ומכפיל את מחירו.
המשתלם ביותר עם בסיס הוא מקסי קוזי מיקו שעולה בערך כמו אטון 5 ללא בסיס. הוא קיבל דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים לעומת 5 לאטון.
לגבי העגלה:
בדור הראשון הייתה קריאת שירות כי הייתה בעיה בטיולון וכל העגלות טופלו בידי היבואן. בדור השני כל העגלות הגיעו כבר ללא התקלה שגרמה לקריאה, כן שמעתי מבעלי חנויות שיש תלונה חוזרת שהמושב נשכב למצב שטוח מדי, כלומר פחות מ- 180 מעלות ולפני מספר ימים מאמאס אנד פאפאס השיקו באנגליה את הארמדילו פליפ XT דור 3 ולכן ההמלצה שלי היא לברר אם אפשר להזמין את הדור השלישי שסביר שהוא שיפור משמעותי מהדור השני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דרור07/02/2019תודה!
רק שאבין, הבסיס של הסל קל הוא מה שמתחבר לאיזופיקס?
ראיתי כמה המלצות שלך על סל קל של מקסי קוזי I-SIZE, ג'ואי I-SIZE וצ'יקו, האם הם גם מתאימים לארמדילו? מה היתרונות/חסרונות שלהם מול הדגם שאתה ציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/02/2019שלום דרור,
אכן הבסיס מתחבר לאיזופיקס. הצ'יקו לא מתאים לארמדילו אך שאר הדגמים כן. גם המקסי קוזי וגם הג'ואי מעולים מבחינה בטיחותית ויכולים להיות אופציה. הסייבקס בדירוג הבטיחותי מדורג הכי גבוהה וגם עם בסיס, בדרך כלל הבסיס מוריד מהדירוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כיסאות בטיחותתמר05/02/2019
שלום קובי,
אנו מתלבטים בין שני כיסאות בטיחות לרכב.
1. כיסא בטיחות מיי רייד My Ride™ Graco
2. כסא בטיחות Steadi בורדו Joie* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/02/2019שלום תמר,
מבין השניים הייתי ממליץ יותר על הגרקו, במבחן שנעשה לו היא קיבל דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים. לג'ואי אין מבחן רשמי נכון להיום ולכן לדעתי הוא פחות מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)