מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בירור לגבי מזרן למיטת תינוקשיר טל03/03/2019
היי קובי,
ראיתי בהמלצותיך שאתה ממליץ על מולטיפלואו של הבייבי טק, התינוקת שלי בת 3 וחצי חודשים וכבר גדולה לעריסה ואנחנו רוצים להעביר אותה למיטת תינוק. השאלה שלי היא, שהבנתי שבגילאים כאלו עד גיל שנה מומלץ מזרן קשיח, האם המולטיפלואו או האימגן נותנים מענה לכך? מה היית ממליץ? הייתי רוצה לקנות לה את הכי טוב שאפשר שינה זה דבר חשו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום שיר,
תינוקות לא צריכים צד קשיח! הצד הקשיח נועד למנוע סכנה של שקיעת ראש התינוק בספוג במידה והתינוק ישן על הבטן (בין אם הושכב כך או התהפך לבד בלילה). היתרון במזרן נושם שאין ספוג ולכן יש מעבר חופשי של אוויר וסיכון החנק מצטמצם ל0% ואין בעיה שהתינוק ישן על מצע רך, להפך, אני מאמין שיותר נח להם ובלי קשר זה מונע היווצרות ראש שטוח אצל תינוקות (שזו לא בעיה בריאותית חלילה אך אסטטית).
אי לכך ההמלצות שלי הן למזרנים נושמים תקניים כמו מולטיפלואו או אימג'ן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מומלץ למיטת תינוק ללא מעכבי בעירהליטל03/03/2019
שלום קובי. קראתי תגובות קודמות והבנתי שאתה ממליץ על מזרן אירפלואו. יש בסדרה זו כמה סוגים. האם הזולים יותר גם טובים? בנוסף. ראיתי שרשמת שעכשיו זאת כבר לא ייחודיות ספציפית לאירפלואו שהוא דו צדדי וללא מעכבי בעירה. יש מזרנים נוספים שתוכל להמליץ עליהם? בעלות נמוכה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום ליטל,
ההמלצה שלי היא למזרנים נושמים אשר יקרים!
אם הולכים על דו צדדי ההמלצה שלי מאוד פשוטה:
הדגם הכי זול שמוצאים, עם ספוג כחול ללא מעכבי בעירה ועם תו תקן בתוקף (שזאת יש לבדוק עם שם היצרן והדגם מול מכון התקנים). אין כלכך הבדל בין יצרן ליצרן כל עוד המזרן תיקני ולדעתי כל הצד ויסקו או לטקס לגיל שנה מיותר ולא נותן ערך משמעותי שמצדיק פער מחיר משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי מזרני ויסקו ולטקסרוני03/03/2019
שלום. הבנתי שלא בריא לתינוקות לישון על מזרני ויסקו עד שהעמוד שדרה שלהם יציב יותר. אך אני נתקלת בהרבה מזרני תינוקות שלמעלה יש שכבת נוחות של ויסקו, וגם קראתי כאן בפורום שאתה ממליץ עליהם . מבולבלת. האם תוכל להבהיר לי את הנושא? האם יש הבדל בין לטקס וויסקו? אני ישנה על מזרן טמפור שהוא מזכיר ויסקו בתחושה ובחברה אמרו לי שלא כדאי לבת שלי לישון לידי בגיל שלה (בת שנתיים) . מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום רוני,
עד שנה יש סכנה שנקראת מוות בעירסה. אין אף גורם בעולם שיודע ממה זה נובע, ההשארה הכי מרכזית היא חנק כאשר תינוק מגיע למצב של שינה על הבטן הראש שוקע בספוג, אי לכך שאני אומר לא ממליץ זה עד שנה, כלומר עד שנה צריך מזרן שיהיה לו צד קשיח או שיהיה ללא ספוג ורשתי. לאחר שנה אין בעיה לעבור ללטקס שדומה לויסקו אך טיפה יותר קשיח ואם רוצים מצע רך יותר אז ויסקו. מעבר לכך אין כל בעיה בריאותית גם הילדים שלי (כבר גדולים) ישנים על ויסקו שלדעתי עדיף על לטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן חדש למיטת מעברנטע02/03/2019
שלום קובי. עומדת לקנות מזרן למיטת מעבר של עמינח קידס. בשם אבוקדו. עם ספוג כחול. בזמנו זכור לי שלא המלצת לי על מזרני ספוג למיטת תינוק בגלל חוסר מעבר בנוזלים .( אז קניתי נומו) האם למיטת מעברספוג כחול זה בסדר?האם יש כימיקלים שמשתחררים גם מהספוג הכחול? האם יש מזרן אחר מומלץ לפעוטה בת 2.4? תודה רבה
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום נטע,
אכן למיטת תינוק אמליץ על מזרן נושם מכיוון שעד גיל שנה יש סכנת חנק שמזרן נושם יכול לצמצם.
היות ובגילאים של מעבר לשנה אין את הסכנה הזו אין בעיה לרכוש מזרן ספוג. הספוג הכחול אינו מכיל מעכבי בעירה ולכן אין בו כימקלים, רק לשים לב שזה ספוג כחול ולא ירוק!
במיטות מעבר בניגוד לתינוקות אין המלצה אלא מזרן ספוג מיצרן טוב ולכן הדגם שראית בסדר גמור כל עוד אין לו מעכבי בעירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת המלצה על טיולוןקורל01/03/2019
היי,
מעוניינת בטיולון טוב, מתקפל לממדים קטנים, יציב ורצוי שכיבה מלאה, במחיר שלא עולה על 900₪
כמו כן, האם מכיר טיולון מיק בייבי? מה אומר עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2019שלום קורל,
לדעתי המיק בייבי פחות מוצלח. ב-900 ש"ח אפשר לקנות טיולון MOM TIKTAK שלדעתי יותר מוצלח, גם הדגם הזול של MOM מוצלח מאוד. באזור ה-1000 אפשר גם לבדוק את איזי ווקר XS שנמכר בשילב ולדעתי גם מדובר בטיולון מומלץ מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת Boori ומזרן נומומיטל28/02/2019
שלום קובי,
רכשנו מיטה של boori שמתאימה למזרן בגדלים של 132/70ומאחר ולא היה ניתן להזמין מזרן מולטיפלואו בגדלים אלו (דיברנו עם היצרן) רכשנו מזרן של נומו לאחר שקראנו פה המלצות
המפיץ המליץ על מזרן טיפה יותר קט 130/70
כך שעם מצעים ללא מגן ראש ישנו רווח של סנטימטר השאלה היא האם להחליף את המזרן ל132/70 או שהרווח הזה קטן מדי בכדי להוות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2019שלום מיטל,
בבקשה לרכז להבא את כל השאלות לאותה שורת שאלה, קשה לי כך לענות ולעבור על שאלות אחרים, כמוכן שאלות עוברות לעמוד הבא וחבל.
כמוכן להיות סבלניים אני משתדל להשיב פעם ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת boori ומזרן נומו
מיטל01/03/2019היי קובי
סליחה פשוט בהתחלה לא ראיתי שההודעה מופיעה אז שלחתי שוב
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לבן 8 חודשיםטובי28/02/2019
היי קובי,
כרגע יש לנו בוגבו בי 5.
אישתי רוצה טיולון (לא מבין למה.. הרי יש את הבוגבו..).
היא ראתה את הmicbaby ולפי הביקורות, לא כזה מומלץ.
ראיתי בחיפוש המלצות על mom tik tak ואיזי ווקר.
יש לך עוד המלצות או הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2019שלום טוביה,
לגבי מיק בייבי - גם המידע שאני מקבל מהחנויות מדבר על דגם פחות מומלץ.
הMOM TIK TAK לדעתי מאוד מומלץ כי יש לו גב מצבים עם לחצן ולא שרוך, מדובר בטיולון עם הקיפול הכי נוח שיש. מצד שני הוא יחסית כבד והגגון מאוד קטן! (אם אין לחץ בחודש/חודשיים הקרובים יכנס דגם משופר עם גגון גדול יותר).
איזי ווקר מעולה ובמחיר סביר.
לגבי החלפה לטיולון, לרוב זה התפנקות כי בכל זאת חוסכים כאן 3 ק"ג במשקל והקיפול עוד יותר קטן אך כפי שאני מציין הרבה, ראיתי לא מעט שרכשו טיולון יויו ניו בורן ועברו לטיולון אחר! לפעמים גם המעבר הוא לא בגלל ההורה אלא בגלל התינוק אשר ההורים רואים שלא נח לו, לכן ההחלפה יכולה לנבוע מכמה סיבות.
עוד המלצה, לדחות את הקניה לגיל שנה, חשוב מאוד שהתינוק יהיה מולכם עד גיל שנה ואף מעבר לכך. וגם אז לפני המעבר לטיולון לעשות רוטציה ולהרגיל לשבת עם הפנים לכיוון הנסיעה, חלקם מקבלים זאת בהלם וחלקם מסתגלים תוך שניה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין מסגרת המיטה למזרןמיטל28/02/2019
שלום קובי,
רכשנו מיטה של boori שמתאימה למזרן בגדלים של 132/70ומאחר ולא היה ניתן להזמין מזרן מולטיפלואו בגדלים אלו (דיברנו עם היצרן) רכשנו מזרן של נומו לאחר שקראנו פה המלצות
המפיץ המליץ על מזרן טיפה יותר קטן 130/70
כך שעם מצעים ללא מגן ראש ישנו רווח של סנטימטר השאלה היא האם להחליף את המזרן ל132/70 או שהרווח הזה קטן מדי בכדי להוות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2019שלום מיטל,
רווח של עד ס"מ אחד זה בסדר. יותר מכך זה גבולי וצריך ללכת לפי התחושה שלכם. לדעתי זה צריך להיות בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפלואו מזרן נושם בייבי טקטל28/02/2019
היי,
יש לי את המזרן מולטיפלואו של בייבי טק אתמול העברתי את הילדה למיטה הגדולה עם המזרן הזה, עד היום ישנה בעריסה ותמיד על הגב (אף פעם לא אהבה לישון על הבטן) עכשיו אני רואה שהיא התהפכה על הבטן(סופסוף יש לה מקום לזוז) ולמרות שזה מזרן נושם אני ממש מפחדת כי בחיים לא ישנה ככה היא בת חצי שנה . השאלה שלי עד כמה זה באמת יעיל שיש על זה מצעים וגם בד טטרה איפה שהראש? :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2019שלום טל,
קשה לדעתי מהי היעילות! זה יותר יעיל ממזרן רגיל אבל אין ניסוי מדעי. מהחקר והמעקב שלי בנושא, בכל המקרים שהתעמקתי בנושא היה מעורב מזרן ספוג וברוב המקרים הזול ביותר (אפילו ללא צד קשיח).
ההמלצה שלי לנסות שהשינה תהיה על הגב. המזרן יהיה יותר יעיל עם סדין נושם, טטרה זה בד דק ונושם כך שאינו מסכן תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי לול ומגן מזרן למיטהמיטל27/02/2019
היי קובי
מאיזה גיל ניתן לשים תינוק בעגלול/לול ?
בנוסף לגבי מגן ראש למיטה מאיזה גיל ועד איזה גיל מומלץ לשים והאם הוא אמור להיות מונח או קשור עם שרוכים למיטה כדי למנוע מהתינוק למשוך ולהכניס אותו לפה/לשים על הפנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2019שלום מיטל,
מגיל לידה.
בדרך כלל מגן אמור להיות קשור עם שרוך. אין הגדרה לגיל, יש כאלו שימליצו בכלל לא לשים במיטה ויש כאלו שיגידו שעדיף שיהיה אחד שיקיף את כל המיטה!
בכל מקרה עם שמים לדעתי עדיף אחד שקשור/מקובע היטב כי בכל זאת זה מוצר שיכול לסכן בסכנת חנק תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי לול ומגן מזרן למיטה
מיטל28/02/2019תודה על המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי עגלה לילד ראשוןאנה27/02/2019
היי
אשמח לדעת איזה עגלה טובה יותר בוגבו בי 5 או אינגליזינה אפטיקה? כרגע נעולה על אחת מהן, אשמח להמלצות על עגלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2019שלום אנה,
מאוד קשה לי לענות על השאלה מכיוון ששתיהן כלכך שונות אחת מהשניה ולכן חשוב לדעתי מה לך יותר חשוב בעגלה?
נוחות הניוד, נוחות הקיפול, גודל קיפול, משקל, נוחות התינוק, היכן תטיילו בעיקר עם העגלה, האם יש מעלית או מדרגות לעלות עד לדירה/בית, רכב גדול או קטן וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון שני לתינוקתיוליה27/02/2019
שלום קובי,
אשמח להמלצתך לטיולון שני. יש לי את הטיולון של סלסה, רוצה לרכוש טיולון נוסף שישאר במשפחתון לתינוקת בת 6 חודשים. הטיולון ישמש בעיקר לטיולים בגינה ולשינה קצרה ובהמשך גם כטיולון לטיולים (כשתגיע לגיל המומלץ לנסיעה עם הפנים קדימה). מה שהכי חשוב לי שיהיה מרווח ובעל תנוחת שכיבה נוחה. הסתכלתי על הסיטי מיני 4 גלגלים והסיטי מיני זיפ, האם לדעתך מתאימים למטרה? במידה ויש לך המלצות נוספות אשמח לשמוע:)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2019שלום יוליה,
לדעתי הסיטי מיני תתאים הזיפ פחות וגם לדעתי פחות נוחה לניוד.
כן הייתי ממליץ יותר על ביבה טאיטאי מאשר על הסיטי מיני מכיוון שטאיטאי יותר קלה, נוחה יותר בניוד ובגמר הקיפול הבדים שלה מכונסים כלפי פנים לעומת הג'וגר שחשובה משני הכיוונים ולכן הבד משתפשף ברגע שהעגלה תונח על הריצפה, ברכב או בכל מקום (כי הג'וגר אינה יכולה לעמוד לאחר הקיפול). כמוכן לטאיטאי יש מדרך רגליים מתכוונן ושכיבה טיפה יותר ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לטיולון שני לתינוקת
יוליה01/03/2019תודה על התשובה. במחשבה שנייה חושבת לקנות כרגע טיולון שיענה רק על הצורך של התנומות לילדה במשפחתון (ולא כטיולון ראשי בעתיד), האם לדעתך עגלה ביבה m עם תוספת של מזרון שראיתי אתה ממליץ להוסיף תהיה אופציה טובה? ראיתי שהעגלה זולה יחסית ובעלת שכיבה כמעט מלאה וגגון גדול מאד, אבל לא יודעת אם יש עוד פרמטרים שלא לקחתי בחישוב. תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום יוליה,
בגדול השכיבה והגגון טובים ולכן, לצורך שלך היא נראית בסדר גמור.
החסרונות הם יכולת ניוד ברמה בינונית לדעתי, קיפול טיפה מסורבל וגדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לגבי עגלה ראשונהויק26/02/2019
היי :)
אשמח לעצתך. התחלנו את החיפוש לעגלה לילד ראשון ואנחנו קצת אבודים מרוב עצות המלצות ודיס המלצות שונות של הסביבה.
אנחנו מחפשים עגלה קלה אנחנו גרים בקומה שניה בלי מעלית וחשוב משהו שאוכל להרים בקלות(אני לא קטנה במיוחד אז אין לי בעיה עם משקל אבל עדיין...)
סגירה נוחה ועדיף עם יד אחת.
וכמובן שתהיה סופר נוחה לתינוק.
ראינו את הבוגבו בי5 (מאוד נמוכה לנו שנינו גבוהים מאוד)
פג פרגו בוק 51 (עלית קלאס) שאהבנו מאוד אבל היא קצת כבדה
והקונקורד שגם אהבנו אבל שוב- כבדה.
יש עגלה מסויימת שהיית ממליץ? או אולי בכל זאת ללכת על הפה פרגו?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2019שלום ויק,
צריך לקחת בחשבון שעגלות גבוהות יהיו יחסית כבדות כי הגובה יוצר משקל.
אפשר לבדוק את בייבי בוס טייגר שנותנת את כל היתרונות של הבי לדעתי וגם לדעתי טיפה יותר נוחה בניוד. יש לה גלגלים יותר גדולים משל הבי ומתאם לאמבטיה שמגביהה אותה טיפה ולכן היא לא נמוכה אבל בגובה ממוצע. היתרון לכם זה משקל קל 8.6 ק"ג, נוחות בקיפול (ביד אחת) ונוחות בניוד. למרות שהיא קומפקטית היא מרווחת גם יותר מהבי.
הפג אופציה מעולה, היא לא מושלמת בניוד (בעיקר לעליה וירידה ממדרכות) אבל אם המשקל הוא משהו שאת יכולה לעבוד איתו אז לדעתי מדובר בעגלה די מומלצת שנותנת נוחות מעולה לתינוק ובקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן באיזור נתניה אוכל לראות ולהתרשם מהעגלה?
ויק27/02/2019עד כה לא ראיתי אותה בחנויות שביקרתי . אשמח אם תוכל לכוון אותי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לבייבי בוס טייגר
ויק27/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/02/2019שלום ויק,
בנתניה היא מוצגת בחנות בשם פינוקיו.
כמוכן יש בפתח תקווה בבייבי לאב או ברמת גן בתינוקות זה אנחנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתינוק בתנאי מזג האוויר לא נוחיםענת26/02/2019
שלום קובי,
אנחנו הורים לתינוק בן 5 חודשים, גרים במצפה רמון שזה אומר - רוחות וקור קיצוני בחורף, ושמש חזקה כל השנה. נוסעים הרבה בדרכי עפר וכורכר, או במקרה הטוב מדרכות משובשות.. בינתיים אנחנו עם דגם ישן של מוצי שקיבלנו מחברים, מאוד מרווח ונוח לתינוק, אבל כבד ובעיקר תופס את כל האוטו.
אנחנו מחפשים עגלה שתתאים להמשך הדרך (אולי טיולון מרווח יספיק?) בדגש על עבירות, צל גדול במיוחד, ובכל זאת קומפקטיות יחסית. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2019שלום ענת,
צריך לקחת בחשבון שעגלות מרווחות יהיו גדולות. בנוסף עגלות עם עבירות טובה מצריכות גלגלים גדולים ומערכת קפיצים טובה ואלו מעלים את המשקל ולרוב יוצרים קיפול גדול.
אני לא מכיר טיולון שיכול להתמודד עם דרכי עפר וכורכר בצורה יעילה. למדרכות משובשות אני חושב שביבה טאיטאי יכול לעשות עבודה טובה ועדיין יהיה מדובר בטיולון קל יחסית ובעל קיפול בגודל סביר. הגגון מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לכך..
ענת27/02/2019תודה על התשובה.
כרגע עוד ישן על הבטן, זה אפשרי בטיולון?
לא מחפשים את הכי קטן שיש, רק משהו שיכול להיכנס בתא המטען עם הגלגלים...
חשבנו בעבר על ארמדילו פליפ XT. הוא לא עונה לדרישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ענת27/02/2019חשבנו על הטאי טאי אבל חשוב לנו שתהיה אופציה לשני הכיוונים, יש דגם שעונה על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/02/2019שלום ענת,
לדעתי הארמדילו תתקשה להתמודד עם דרך משובשת, לדעתי היא יכולה אך עד גבול מסויים כי אין לה מערכת קפיצים טובה. אפשר ללכת על האוקרו שיש לה גלגלים הרבה יותר טובים אך המשקל כבד באופן משמעותי, הקיפול יחסית סביר.
טיולון טאיטאי הוא חד כיווני.
אפשר להזמין מארה"ב את המקור של ואלקו (סנאפ דו) שהוא כן דו כיווני הבעיה שאין משווק בארץ ולכן יהיה בעייתי מבחינת אחריות.
עוד אופציה מחו"ל זה JOOLZ HUB שעונה באופן כמעט מושלם לדרישות אך גם כאן, אין משווק בארץ נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה לעבירות קשה
ענת02/03/2019שלום, בעקבות מה שכתבת ואחרי התלבטות נוספת החלטנו לרכוש עגלה יד2 ייעודית לנסיעות שלנו למרכז הארץ - שתשמש אותנו בעיר, חושבים על בוגבו בי5 - מה שיענה על צורך בקומפקטיות ובדו-כיווניות.
בנוסף, מתלבטים על טיולון שמתאים לתנאי מזג האוויר שציינו - שמש ורוח חזקה, עבירות קשה בדרכי עפר, ושיהיה דו-כיווני ויאפשר גם שכיבה על הבטן. אם מוותרים על הדרישה לקומפקטיות - מה אתה ממליץ? לא נראה לי ריאלי להזמין מחו"ל.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/03/2019שלום ענת,
העגלות שהכי מתאימות לדרישות שלך לדעתי הן: עגלות הרטן ואחריהן איי.בי.סי דיזיין הבעיה שהן עגלות שכוללות אמבטיה בדרך כלל והן יחסית יקרות (את הסלסה בעייתי לרכוש יד 2 כי רק בדגמים החדשים יש שכיבה מלאה). אפשר גם את דגם וייפר שאנו מביאים בכמויות מצומצמות לארץ אך בנויה לטיולים בכורכר.
אם מוותרים על דו כיווניות אפשר לרכוש את באמבל רייד שגם תתאים לתנאים ולא מחייבת אמבטיה.
גם בוגבו דונקי תתאים לתנאים אך אין לה טיולון עם שכיבה מלאה שזה בעייתי כי אז לא ניתן להשכיב על הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלת טיולוןענבל25/02/2019
שלום וברכה
בבקשה עצה לעגלה.. תינוק בן 4 חודשים כרגע יש לנו עגלת אמבטיה מהקודמים... יש גם טיולון ארמדילו (הדגם הישן שהוא רק טיולון) מעוניינים לחדש.. מחפשים טיולון עם תמיכה מלאה במימדים די גדולים (ביתי בת 2 עדיין ישנה שנ"צ לפעמים בארמדילו והמידות שלה מצויינות) הייתי מעוניינת בידית מתכווננת או גבוהה יותר... קיפול נוח שאמור להיכנס ברכב 7 מקומות שתא המטען קטן יחסית (הארמדילו נכנסת בדיוק..) בנוסף הייתי רוצה טיולון דו כיווני.
ראיתי הרבה עגלות גם ביד 2 אבל ההיצע מאוד גדול ומבלבל..אשמח לעזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/02/2019שלום ענבל,
אכן רכבי 7 מקומות מאוד בעתיים בטח שעם עגלה ולא טיולון.
הייתי ממליץ על טיולון דו כיווני ולכן האופציות הן או ארמדילו פליפ XT שאת כבר די מכירה רק עם מושב דו כיווני או בוגבו בי, יש הרבה שנקנו רק כטיולון ולכן יש ביד 2 לא מעט.
עגלות אחרות או שמגיעות עם אמבטיה או שלא יכנסו (או שאני פחות ממליץ).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת טיולון מומלצת
ענבל26/02/2019ממש תודה רבה על המענה המהיר!
מאמאס אנד פאפאס ארמדילו XT פליפ
פג בוק 51 שלדה לבנה
בבה קאר
ברווי אובו
כולן נמכרות ב 1000 שח עם האמבטיה שלהן
בהתאם לקריטריונים שציינתי על מה כדאי ללכת ההתלבטות שלי לגבי הארמדילו זה שהיא קצת נמוכה, הידית לא מתכווננת ואין זוית ישיבה של 90 מעלות.. האם שונה בפליפ והאם בכל זאת עדיפה מתוך הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/02/2019שלום ענבל,
הארמדילו פליפ XT כן מציעה ידית מתכווננת ומושב עם ישיבה של כמעט 90 מעלות, אולי כוונתך לארמדילו (לא פליפ).
הגובה הוא בהחלט שיקול שלכם. היתרון זה משקל קל וקיפול קטן.
הפג לדעתי מציעה נוחות לתינוק עדיפה בשל מושב מרווח יותר, נוחות ניוד טובה יותר בשל גלגלים יותר גדולים אבל היא כבדה יותר וגדולה יותר בקיפול.
בבה קאר כמו הפג רק המושב שוכב טוב יותר אבל העגלה כבדה עוד יותר, מסורבלת יותר לקיפול וגם גדולה יותר לאחר הקיפול, אני פחות ממליץ כטיולון אלא אם המשקל והגודל לא מהווים בעיה.
ברווי אובו לדעתי לא מומלצת בכלל, גם כבדה, גם מסורבלת בקיפול, גם גדולה וגם המשוב ללא שכיבה ישרה.
מבין כולן הארמדילו פליפ היא הכי קרובה לטיולון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל26/02/2019תודה רבה על תשובה מקצועית ומפורטת !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל להמלצתך על עגלה
ענבל28/02/2019שוב שלום קובי, בהמשך להמלצתך... אם אנחנו שמים רגע את נושא המקום לעגלה ברכב בצד אם תוכל בבקשה לציין יתרונות מול חסרונות של שלושת העגלות שהתמקדנו בהן:
בבה כאר איפאופ
ארמדילו פליפ xt/2
פג פרגו
ואם יש עגלה אחרת שהיית ממליץ..כפי שאמרתי התינוק כבר בן 4 חודשים ויש כבר עגלת אמבטיה אז לא חייבים אותה (אם נקנה יד שניה ותהיה מצורפת ומרווחת מספיק כמובן שאשמח להמשיך להשתמש) אך חשוב בעיקר שתהיה נוחה מאוד ומרווחת מספיק לתינוק זוית שכיבה מלאה או מאוד קרוב לזה זווית ישיבה מלאה בדים שניתן להסיר ולכבס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2019שלום ענבל,
בבה קאר: לדעתי יותר מדי כבדה, מסורבלת ולא נוחה לניוד בשביל להיות טיולון, הרוב המוחלט מחליף אותה לטיולון בגיל שנה ולפעמים גם לפני.
פג פרגו: סה"כ יש יתרון ברוחב המפנק אך יש לקחת בחשבון שהמושב לא מגיע לזווית ישרה לחלוטין ואת צריכה לחשוב אם זה מספיק בשביל שנ"צ. גם כאן הרוב המוחלט יחליף לטיולון בשלב כזה או אחר.
ארמדילו: הכי קלה מה-3 והכי קומפקטית. הרוחב יותר צר מהפג אבל השכיבה יותר ישרה. כפי שציינתי לדעתי הכי קרובה לטיולון מכל העגלות.
אלאה: כמו בבה קאר מאוד כבדה אבל הרבה יותר נוחה לניוד. אם מפרקים את הטיולון לפני הקיפול אז יש לה קיפול יחסית קטן שיתאים לרכב 7 מקומות (לדעתי, כמובן שצריך לבדוק).
המושב יחסית מרווח ותומך אך גם כאן הרוב המוחלט יעבור לטיולון בשלב כזה או אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דגם לבדיקה
ענבל28/02/2019מה לגבי העגלה הזו?
בבה קונפורט דגם אלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה נוחה
ענבל06/03/2019קובי שלום ותודה רבה על תשובותייך..
לצערי עדיין לא ה צלחתי להתמקד בדגם של עגלה ואשמח לעזרתך שוב
ראיתי את הארמדילו פליפ XT בחנות היא נראית מאוד צרה ביחס לטיולון הארמדילו שיש לנו בבית (טיולון בלבד שלא ניתן לחבר לו אמבטיה) בנוסף ראיתי באינטרנט מפרט של עגלת בבה קונפורט שנראתה לי אופציה במיוחד שמתקפלת למטריה אך שם ראיתי שרוחב המשענת הוא 25 סמ?? הגיוני? הרוחב של העגלה שלנו הוא בערך 38... בקיצור...שוב התבלבלתי...
אשמח לעצתך לעגלה שתהיה קודם כל נוחה ומרווחת מספיק לתינוק, רצוי מרופדת , ידית מתרוממת או בגובה יחסית סביר, נוחה לניוד ושתשמש את הקטנצ'יק לעוד שנה שנתיים.
כנראה שנשאיר את הטיולון שלנו שישמש אותנו לנסיעות ארוכות אחת לכמה חודשים ולכן פחות משמעותי הקיפול הקטן למרות שרצוי.
אציין שוב שאני ממש מרוצה מהטיולון שלנו מבחינת האורך והרוחב מאוד מרווח גם אחרי שאני שמה ריפוד..החסרונות מבחינתי הם גובה הידית, שלא ניתן להסיע אותו עם הפנים אלינו ושאין מצב של ישיבה מלאה..אשמח לשמוע אם יש איזשהו דגם קרוב למושלם בשבילנו.
תודה רבה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה נוחה
ענבל06/03/2019אדמקס מליבו ?? אם אפשר יתרונות וחסרונות האם יכול להתאים?
תשובה
קובי סופר06/03/2019שלום ענבל,
נתחיל מהמליבו: לא גדול לדעתי!
כבדה, מסורבלת אמנם מרווחת אך מהר מאוד תרצו לעבור לטיולון לדעתי. הרוב של הרוכשים שהכרתי איתה היו לא מרוצים.
לגבי טיולון, אין הרבה אופציות, כל הדו כיווניים יהיו תמיד יותר צרים מחד כיווני מכיוון שיש 2 קליפיסים מהצדדים שמורידים משמעותית מהרוחב. או לחלופין אפשר למצוא עגלות דו כיווניות סופר רחבות אך גם העגלה עצמה תהיה כזו וגם כבדה וגדולה בקיפול כך שזה תלוי בכם.
אם הייתם רוצים עם אמבטיה אז הכי הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שעונה היטב לרוב הדרישות, לדעתי מרווחת יותר מהפליפ XT אך פחות מהפליפ הרגילה, אחותי עם ילדה בת שנה וחצי ולילדה מאוד מרווח גם בחורף עם לבוש עבה כך שלדעתי היא די תתאים החיסרון שהיא מגיע רק עם אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)