מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- איזו כורסת הנקה מומלצת?נועה28/03/2019
קובי שלום.
מה ההבדל בין כורסת הנקה לכורסת טלוויזיה?
האם יש לך המלצה על כורסא ספציפית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/03/2019שלום נועה,
בתכלס אין הבדל, ההמלצה שלי פשוט לרכוש מה שנראה לך הכי נוח ויעיל. כן חשוב שיהיו ידיות נוחות שעליהן יהיה ניתן להניח את המרפק בזמן ההנקה/האכלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מגיל לידהאמאל27/03/2019
שלום קובי, אני מתלבטת בין שלושה כיסאות ורציתי לשמוע את חוות הדעת שלך.
1. Graco Extend2Fit שלפי מה שקראתי הוא הכי בטיחותי במבחני ריסוק בארה"ב
2. Chicco NextFit iX
3. Graco 4EVER
או בדגם החדש
Extend2Fit
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום אמאל,
הEXTEND נחשב למתקדם ובטיחותי יותר מהפוראבר.
הנקסטפיט עדיין טוב ממנו ע"פ הקונסיומר ריפורטס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמאל28/03/2019מה לגבי הכיסא של בריטקס
Marathon ClickTight
יותר מומלץ ושווה את המחיר היקר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/03/2019שלום אמאל,
כל הברייטקס קליק טייט מומלצים מאוד (מרתון, בולווארד או אדבוקט). לדעתי הם עדיפים על הגרקו אבל לדעתי הצ'יקו נוח יותר לניו בורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כיסא בטיחותמיכל27/03/2019
שלום קובי ותודה על המידע המפורט בתשובותיך בפורום!
אנחנו רוצים לקנות כיסא בטיחות או סלקל לרכב ומתלבטים.
יש לנו את העגלה של פג פרגו ללא הסלקל שלה.
מתלבטים האם לקנות סלקל מתאים של פג פרגו כולל בסיס איזופיקס לנוחיות השליפה או לקנות כיסא בטיחות קבוע לרכב.
חשוב לנו שהכיסא יהיה בטיחותי ואיכותי וישאר איתנו במשך מספר שנים, שנוכל לחבר אותו לרכב בקלות ובטוב, ושיהיה במחיר הגיוני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום מיכל,
היתרון של סלקל הוא כמובן באופציה לשלוף מהרכב ולשאת או לחבר לעגלה. החיסרון שהוא לתקופה קצה. כמוכן לא חייבים ללכת על זה של פג למרות שהוא בטופ מבחינה בטיחותית. אפשר לרכוש מתאמים ואז לרכוש סקלים של סייבקס או מקסי קוזי אשר יותר זולים עם בסיס (לא יודע לומר אם בשקלול עם המתאם זה יצא יותר זול), לדעתי הם גם נוחים יותר לתינוק.
מבחינת כיסא, ההמלצות שלי הן או לצ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון או בולווארד, הברייטקסים הרבה יותר נוחים בהתקנה כך שאם זה מתנייד בין רכבים יש להם יתרון משמעותי.
לצערי הם יקרים אבל שווים את ההשקעה! הם גם לתקופה סופר ארוכה כך שאם מחלקים את זמן השימוש לעלות הם בעצם זולים. כמוכן הם חוסכים את עלות הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלת ABCמיקה26/03/2019
היי, התרשמתי מהעגלות של abc design אבל עניין המשקל הכבד יחסית מפריע. איזה מומלצת מבחינת משקל אבל שתהיה עגלה שתהיה גם לעיר וגם לדרכי כורכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום מיקה,
צריך לקחת בחשבון שככל שהיצרן דואג לגלגלים גדולים ואיכותיים יותר, מערכת קפיצים טובה יותר ושלדה מחוזקת (שלא תתחיל להתפרד מדרך קשה) המשקל יעלה. ככל שנוריד את אלו אמנם המשקל ירד אך גם נוחות הניוד והחוזק. אי לכך צריך לקחת בחשבון שעגלה כמו הסלסה עדיין אינה כבדה ומשקל טיפה מעל הממוצע. כמוכן יש לקחת בחשבון שהמשקל אינו מורגש בשימוש ובהליכה אלא רק בהרמה. ההרמה בדרך כלל היא רק לרכב ולוקחת מספר שניות כך שנושא המשקל במקרה כזה לדעתי כלל לא רלוונטי. אם גרים בבניין ללא מעלית ויש לעלות במדרגות עם העגלה זה כבר סיפור שונה לחלוטין.
העגלה שהכי קרובה לסלסה ביכולת הניוד וקלה ממנה היא בוגבו פוקס. החסרונות הם מחיר יקר משמעותית. המושב אינו מגיע לזווית שכיבה ישרה, הקיפול מאוד מסורבל וגדול יחסית.
אם מוכנים לרדת בנוחות הניוד אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שקלה משמעותית מהסלסה ונוחה לניוד כמוהה בעיר, בכורכר היא תתנייד טוב אך לא ברמה של הסלסה. דומה לה יש את הארמדילו פליפ XT אבל משקלה די זהה לסלסה ולכן לדעתי היא פחות עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לגבי כיסא בטיחותנופית26/03/2019
היי . יש לי היום דונה שמשמש אותי גם לרכב.. אני יודעת שזה לא בדיוק הגדרה של כיסא בטיחות.. הילד בן 3 חודשים ןרציתי לדעת עד מתי הוא יוכל להיות בדונה ויהיה לו נוח , ואם מחליפים לאיזה כיסא בטיחות עדיף להחליף? הבנתי שיש כאלה שמשתנים יחד עם הגיל והמשקל וככה לא צריך כל כמה זמן לקנות חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום נופית,
זה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מילד לילד, כמוכן זה גם משתנה בעונה מכיוון שבחורף הלבוש יותר עבה. טכנית אמור להתאים עד שנה, לרוב בחודשי קיץ זה מתאים בין 8 חודשים לשנה ובחורף בין 6 חודשים ל 10 חודשים.
כיסאות אפשר לרכוש מעתה מכיוון שיש המון שיכולים להיות מותקנים כנגד הכיוון, זה מתפצל לשניים: כאלו שהם עד משקל 18-30 ק"ג וכאלו שגם הופכים לבוסטר ואז הם עד משקל 45 ק"ג. לדעתי אלו שהופכים לבוסטר מיותרים כבוסטר ועדיף לפצל ולרכוש כיסא ובעתיד בוסטר, אמנם זה סיפור מעט יקר יותר אבל הרבה יותר פרקטי ולדעתי עדיף גם בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולון קלטל26/03/2019
מחפשים טיולון קל , נוח לתינוק ונוח לתפעול .
העניין הוא שרוב הטיולונים הם עד משקל 15 ק"ג. התינוק שלי בן שנה ו5 ושוקל כיום 13 ק"ג ב"ה. מחפשים טיולון איכותי בעל יכולת נשיאה של יותר משקל, ובטווח מחירים של עד 600 שח.
אשמח מאוד להמלצות לדגמים שיכולים להיות רלונטיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום טל,
1. צריך לקחת בחשבון שקצב העליה במשקל די נעצר והופך איטי מגיל שנה.
2. מכון התקנים עד היום בדק ואישר עגלות/טיולונים עד 15 ק"ג גם אם בעולם הוא אושרו עד 18 או 22 ק"ג (יש גם עד 25 ק"ג). כעט להבנתי זה שונה אבל ככל שידוע לי רק בייבי מונסטרס קוקי אושר עד משקל של מעבר ל20 ק"ג והוא חורג מהתקציב.
בתקציב הכי מומלץ לדעתי הוא טיולון MAM שטיפה חורג ממנו אבל נותן תמורה מעולה למחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
BIBAMעוד שאלה02/04/2019תודה רבה !!
ראינו טיולון של bibam שנמכר רק אינטרנטית
נראה טוב
משווק כקל מאוד 5.5 קילו
והבכללי נראה חזק ויציב
האם אתה ממליץ? האם מדובר בטיולון שמחזיק מעמד?
חוששים לקנות טיולון מבלי שראינו אותו באמת..
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/04/2019שלום,
לדעתי פחות מומלץ כי פחות נוח בניוד לעומת טיולונים כמו מאמ שנמכרים באזור המחיר. לגבי מחזיק מעמד, אף אחד לא יכול לדעתי ואין לי דרך לשאוב מידע מחנויות. כמוכן אני לא בעד לרכוש מוצר כמו עגלה או טיולון אינטרנטית ללא בדיקה פיזית של המוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת כסא חדש לתינוקתדנה26/03/2019
שלום,
רציתי להתייעץ איתך בבחירת כסא בטיחות חדש לתינוקת בת 8 חודשים. התינוקת שוקלת כרגע 10 ק״ג ונוסעת בסלקל ואנחנו רוצים עבורה כסא בטיחות. יש גם בן בן 2.4 ששוקל 14 ק״ג ובהמלצתך קנינו לו בזמנו נקסטפיט זיפ.
אני מתלבטת אם להשאיר את בן ה2.4 בכסא שלו ולקנות גם לה כסא כזה או לקנות לו את הבוסטר של צ׳יקו (מייפיט) ולהעביר אותה לכסא שלו.
נאמר לי שהנקסטפיט עדיף על הבוסטר מייפיט מבחינה בטיחותית.
עד איזה גיל/משקל בן ה-2.4 עוד יוכל לנצל את הנקסטפיט..?
אשמח לעזרתך בבחירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום דנה,
אכן הנקסטפיט עדיף בטיחותית. הבת שלי ישבה עליו עד גיל 5 שנים + כמעט עד 6.
ההמלצה שלי היא לרכוש עוד נקסטפיט או ברייטקס אם מוותרים על אופצית הבוסטר. החיסרון ש-2 נקסטפיט סוגרים את כל המושב האחורי, בנוסף זה יצריך רכישת בוסטר/ים בעתיד.
לדעתי המייפיט לא נופל משמעותית מהנקסטפיט וכן הייתי חושב לכיוונו או גרקו נאוטילוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
דנה26/03/2019תודה קובי, לא הבנתי מה כתבת בשורה התחתונה. האם הכוונה שמייפיט לא נופל *בטיחותית* מהנקסטפיט? כי בשורה הראשונה כתבת שהוא עדיף עליו. אז לא ככ הבנתי...
אשמח אם תסביר לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום דנה,
כוונתי שהנקסטפיט טוב יותר מבחינה בטיחותית אבל, המייפיט עדיין נחשב לבטיחותי מאוד, אמנם לא כמו הנקסטיפיט אבל עדיין הפער לא גדול.
בגלל הגודל של הנקסטפיט והגיל לדעתי כן שווה ללכת על המייפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טייגר באזור חיפה והקריותדפנה25/03/2019
אהלן, היכן ניתן לראות את העגלה באזור המפרץ?
תשובה
קובי סופר26/03/2019הי דפנה,
לצערי יש לנו 2 משווקים מורשים באזור: סופר בייבי ומיי בייבי. לשניהם נגמר המלאי ולכן אין להם את העגלות במלאי או בתצוגה.
לצערי כרגע רק במרכז ניתן לראותה או לחכות למשלוח הבא בסוף אפריל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר רצועות-התייעצות והמלצהלימי25/03/2019
היי קובי,
עוד מעט בן 4, שוקל 18 קילו. מחפשת בוסטר רצועות. בהנחה שמחיר זה לא שיקול, מה הבוסטר הכי ביטחותי המומלץ? רצוי כסא שישרת אותנו לטווח רחוק מבחינת גיל/משקל.
אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום לימי,
לדעתי הנאוטליוס של גרקו הוא המוצלח ביותר, מתאים עד כ- 30 ק"ג עם רתמות וללא הרתמות יתאים מעכשיו עד 45 ק"ג, כלומר לשיקולכם אם לחגור עם רתמות הבוסטר או עם חגורת הרכב, כמובן שבטיחותית עדיף עם הרתמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון מומלץ ופרקטיקארין25/03/2019
היי קובי,
רציתי לשאול על איזה מבין 3 הטיולונים אתה ממליץ לתינוק בן 10 חודשים מבחינת נוחות לתינוק ולהורה, עמידות לאורך שנים, ניוד ודברים אחרים שרלוונטיים בעיניך. אין חשיבות למחיר:
מקלארן אטום
יויו פלוס
איזי ווקר
בנוסף, אתה יודע היכן ניתן לראות את מקלארן אטום באזור הצפון?
תודה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום קארין,
האטום והווקר מציעות מדרך רגליים מתכוונן. היויו והאטום נוחות יותר לניוד לדעתי. מבין ה-3 לדעתי האטום הכי מתקדמת אבל, יש פער מחיר של יותר מכפול בהשוואה לווקר שלא נופלת באופן קיצוני כמו המחיר מהאטום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין28/03/2019תודה רבה.
1. האם ניתן לעלות עם שלושת הטיולונים האלה למטוס?
2. אתה חושב שהווקר עמידה לאורך זמן כמו היויו או הטיולונים של מקלרן שנחשבים לטובים? אני לא רוצה להחליף טיולון בכל ילד...
3. האם יש טיולון אחר שאתה ממליץ עליו שהוא נחשב לטוב יותר מבין השלושה?
תודה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/03/2019שלום קארין,
עד כמה שידוע לי רק היויו ובייבי ג'וגר מאושרות על ידי כל חברות התעופה. לגבי השאר זה מתשנה מחברה לחברה חלק יאשרו וחלק יבקשו לבדוק במתקן שבודק גודל מזוודות טרולי. אני שמעתי על סיפור של אדם שהדביק את הלוגו של יויו על טיולון סיני והוא עולה עם הטיולון למטוס ;)
הווקר מאוד חדשה אבל נראית איכותית ועמידה לפחות ל2 ילדים.
כל טיולוני מקלארן בעבר הוכיחו עמידות ושרידות מדהימים אבל זה דגם חדש וסגמנט חדש לחברה, לכן קשה להעריך ורק לשפוט ע"פ ניסיון העבר. היויו כבר מוכיחה עצמה כחזקה ומשרתת לקוחות עם ילד שני.
יש לסייבקס טיולון שנראה איזי S פלוס, עושה רושם של טיולון חזק אבל הקיפול גדול יותר ובטוח לא יורשה לעליה למטוס. צריך לקחת בחשבון שזה לא נוראי כלכך כי העגלה נמסרת בעליה למטוס ומתקבלת בירידה. לא ממליץ עליו על פני האחרים אבל שווה בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
קארין31/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
קארין02/04/2019היי קובי,
בהמשך לשאלות הקודמות:
1. האם אתה חושב שיש יתרון למקלארן אטום בכך שהוא מתאים עד למשקל 25 ק"ג? נראה שבמצב כזה הטיולון יתאים לזמן ארוך יותר במידה ומדובר בילד גדול וגם ניתן יהיה לשים יותר משקל בעגלה בנוסף לילד לא?
2. האם אתה מכיר טיולונים נוספים קלי משקל שמתקפלים לגודל קטן שמתאימים למשקל גבוה שמגיע עד ל-20-25 ק"ג?
3. ראיתי שלסילבר קרוס יש דגם שנקרא ווינג וכמו שכתבת פה בפורום הוא זהה לאיזי ווקר XS. אבל, ברוב המקומות הווינג מוצג כמתאים עד למשקל של 20 ק"ג ויותר ובחלק מהאתרים כתוב שמתאים עד ל -15 ק"ג כמו האיזי ווקר.. אתה יודע מה נכון? במידה והווינג מתאים למשקל גבוה יותר הוא עדיף על האיזי ווקר?
4. בשילב המליצו לי על טיולון לארה של מקסי קוזי על פני האיזי ווקר, אתה מכיר אותו? הוא טוב?
תודה רבה שוב,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/04/2019שלום קארין,
1. לא! מכון התקנים החל רק לאחרונה לאשר עד משקלים גבוהים, עד לפני גם מוצר שמתאים למשקל עד 18, 22 או 25 ק"ג אושר רק עד 15 ק"ג. כמוכן המוצרים מתוכננים ויכולים לשאת משקלים של גם 100 ק"ג. בכל מקרה אסור בשום פנים ואופן להושיב 2 ילדים על העגלה, זה יגרום לעגלה לאבד את היציבות ויסכן את הילדים.
2. מעבר לסילבר קרוס גם קוקי של בייבי מונסטרס מאושרת למשקל של מעל 20 ק"ג.
3. כפי שציינתי זה תלוי מתי המוצר עבר מכון התקנים, זה גם תלוי ביצרן הוא יכול להצהיר שהוא רוצה בדיקה עד 15 ק"ג.
4. לדעתי פחות מוצלח מהווקר כי הוא פחות נוחה בניוד לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין04/04/2019תודה רבה על התשובות המפורטות כל כך!
בהתאם למה שכתבת ולתשובות אחרות שכתבת פה בפורום נראה לי שאלך לכיוון האיזי ווקר-
1. האם המושב מרווח יותר מהמושב של היויו? היויו נראית מאוד צרה...
2. האם הבדים של הטיולון טובים? הם נראים קצת קשים ולא מאווררים..
3. השלדה חזקה ועמידה?
שוב תודה,
תשובה
קובי סופר04/04/2019שלום קארין,
1. די זהה בגודל אבל השכיבה טובה יותר ויש מדרך רגליים מתכוונן.
2. לדעתי יחסית זהה, בכל מקרה ההמלצה שלי תמיד להוסיף מזרן קומפי קוש, זה גם ישפר את הנוחות, גם בד נעים יותר וגם ישמור על הבד של הטיולון.
3. עד עכשיו כבערך שמונה חודשים שהטיולון בארץ, עושה רושם שהמוצר איכותי, חזק ועמיד. כדי לדעתי יותר לעומק צריך לחכות שיהיה שנתיים בארץ אבל עד עתה לא שמעתי או נתקלתי בתלונות חריגות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ראשונהמור25/03/2019
היי קובי, אשמח לשמוע את דעתך על עגלת ג'וי מייטרקס. חשוב לנו שהעגלה תהיה טובה ועמידה, נוחה להתניידות רבה ברגל וקיפול נוח. היא עונה מצויין על הקיפול הנוח ומתאימה לנו בתקציב, אך חוששת שהיא מעט כבדה. פסלתי את הבייבי ג'וגר סיטי מיני בגלל נראות.. ואתמול ראיתי את הבליוס שאהבתי (יקר יותר באלף מאתיים שח ומגיע גם עם סלקל). נ.ב נצטרך סלקל לשנה הראשונה מאחר ויש לנו כיסא בטיחות שמתאים מגיל שנה . תודה :-)
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום מור,
לדעתי בעניין הקיפול ויכולת ניוד היא עונה היטב לדרישות.
החסרונות שלה לדעתי הם:
1. הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים חשוב שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +
2. לא ניתן להוציא את הטיולון כאשר מחברים אמבטיה, כלומר האמבטיה על הטיולון דבר שיוצר עגלה מסורבלת וכבדה יותר ודבר שמוביל לבלאי בטיולון, זאת בעיקר בגלל שיטת הקיפול שיוצרת מצב שהבד חשוף כלפי חוץ לאחר הקיפול.
כמובן שיש יתרון במחיר. הבליוס לדעתי יותר מסורבלת לקיפול, יותר גדולה ויותר כבדה. מצד שני מציעה טיולון דו כיווני והאמבטיה והטיולון מתחברים לחוד על השלדה.
הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שעולה סביב מחיר הבליוס (אולי טיפה יותר כי מחירה לא כולל סלקל). היא מציעה נוחות ניוד עדיפה על 2 העגלות, משקל קל יותר באופן משמעותי מ2 העגלות, נוחות קיפול כמו במייטרקס ובד מכונס כלפי פנים ולא חוץ לאחר הקיפול וגם טיולון דו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייטריקס ולא לייטריקס
מור26/03/2019לגבי סעיף 2- דווקא בדקתי את העגלה בשתי חנויות והדגם של המייטריקס בניגוד ללייטרקס כן מאפשר חיבור בנפרד של האמבטיה ושל הטיולון.. החסרון באמת כמו שאתה אומר זה רק הדו כיווניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום מור,
אכן בלבלתי בין הלייטרקס למייטרקס. החיסרון המרכזי הוא אכן המושב. כפי שציינתי מעבר לכך היא עונה היטב לדרישות. לגבי המשקל היא אכן מעט כבדה אבל זה מאוד תלוי בכם מכיוון שבניוד פחות תרגישו שהעגלה כבדה אלא רק בהרמה לרכב. אם יש צורך לעלות מדרגות וקומות איתה זה כבר סיפור אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה מבין שני טיולוניםטובי24/03/2019
לאחר בדיקה מקיפה צימצמנו את בחירת הטיולון לשניים:
1. מאמ (החדש עם הגגון הגדול)
2. וייפר
אשמח לתובנות על שניהם
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב שניהם בערך באותו המחיר
טובי24/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2019שלום טובי,
לדעתי בתקציב בהחלט מדובר ב-2 הכי מומלצים.
לדעתי הוייפר נוחה יותר בניוד ומציעה גגון טוב יותר.
המאמ מצד שני נוחה יותר לקיפול וגם יותר קומפקטית. לכן זה די תלוי מהי ההעדפה שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי העגלה של ספורט לייןעדי24/03/2019
שלום
אני קצת מבולבלת. לכל חנות שאני נכנסת ישר ממליצים על הספורט ליין.
הבגאז שלי קטן לכן אני חייבת עגלה שתכנס ג'ואי לא נכנסת לי לאוטו אני צריכה להוריד א הגלגלים הגדולים.
נכון הספורט ליין מתקפלת נוח...נראת נוחה...
אבל חדשה יחסית בשוק אני לא מוצאת יותר מידי חוות דעת.
האם יש עוד עגלות שנסגרות לערך לגודל של הספורט ליין? ( באמת שכל מוכר/ת ממליץ רק על הספורט ליין וכשאני מבקשת לראות עגלה אחרת מראים בזלזול בטח מקבלים עמלה יפה)
האם לאחר שנה וחצי אתה ממליץ על הספורט ליין? יצא לך לשמוע לגבי העגלה הזאת?
אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו...
עדי24/03/2019חשוב לי שהעגלה תהיה גבוהה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2019שלום עדי,
אני לא יכול לסנגר על חנויות או להצדיק את הטענות שלך כי איני יודע מה ביקשת לראות? אם הגדרת להם תקציב? וכו'
אני כן יודע לומר שאין עגלה דומה לה בתקציב הזה ולכן אם הרף שלכם הוא 2000 ש"ח ואני הייתי בעל חנות זה מה שהייתי מראה לך בלי קשר לריווחיות של החנות. אם התקציב באזור ה- 3000 עד 4000 ש"ח בהחלט הייתי מראה לך עגלות אחרות שלדעתי טובות יותר מהסיילו. בנוסף חשוב לציין שכל העגלות בעלות קיפול קטן יחסית נמוכות! ככל שעגלה נמוכה כך המשקל יורד וגודל הקיפול.
גם לי לא הצגת תקציב ולכן קשה לי לכוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עדי25/03/2019לא נאמר תקציב בחנויות.
אשמח לדעת על מה כדי בכלל להסתכל?
מאמס אנד פאפס?
הבעיה העיקרית זה הגודל של הבגאג שלי באוטו.
אני באמת לא יודעת עד כמה הספורט ליין בטיחותית אין חוות דעת.
אשמח להמלצה ליגלה שנסגרת לגודל סביר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום עדי,
לגבי החנויות, מובן. לדעתי המון חנויות הופכות להיות חסרות מקצועיות, חבל לי מאוד על כך.
לגבי העגלות, כפי שרמתי אם אנחנו מתקדמים לתקציבים של 3000 עד 4000 ש"ח יש לך 3 אופציות נפלאות, לדעתי כל ה3 הרבה יותר איכותיות מהספורטליין.
אני מתחיל מהזול ליקר, כמוכן אני רושם מחיר מומלץ לצרכן יכול שבחנויות עם מיקוח או בתקופות מבצע המחיר יהיה נמוך יותר!
1. האופציה הזולה ביותר היא בייבי בוס טייגר, מחיר מומלץ 3000 ש"ח. גילוי נאות, זוהי עגלה שאני משווק ואני אישית פיתחתי על סמך ניסיוני והדרישות שאני רואה שחוזרות בפורום וחסרות בעגלות בשוק.
היא קלה יותר מהספורטליין, נוחה יותר לניוד, יותר קטנה לאחר הקיפול ונשארת עומדת לאחר הקיפול. היתרון הגדול לדעתי הוא המושב שמגיע יצוק מפלסטיק (כמו בבוגבו בי) ולכן השכיבה שטוחה יותר והישיבה זקופה יותר ובזווית שקרובה ל-90 מעלות, לדעתי דבר סופר חשוב כי התינוקות אוהבים לרכון קדימה וכשהמושב יושב בשיפוע התינוק מאבד את תמיכת הגב.
היא בנויה מחומרים סופר איכותיים ויקרים ולכן מדובר בעגלה מאוד עמידה. החסרון שזה לא מותג ידוע וגם כאן יהיה קשה לקבל חוות דעת כי היא בערך כמו הספורטליין בשוק, תקופה יחסית קצרה.
2. סייבקס מיוס, נמכרת באזור ה- 3800 עם סלקל ו3200 ללא, זה מחיר כיסוח כי יש לגביה תחרות גדולה.
כמו הטייגר מאוד קלה, גם היא מאוד קופקטית, מציעה זווית ישיבה ושכיבה טובים. הקיפול נוח. אני אישית פחות אוהב שהמושב אינו יצוק מפלסטיק אבל מצד שני זה מוריד משמעותית את משקל העגלה. נוחות הניוד בעיר טובה אך מעבר לדעתי תהיה קצת פחות נוחה בניוד וגם טיפה יותר תצריך מאמץ בעליה וירידה ממדרכה.
3. ארמדילו פליפ XT3, הדור השלישי של הדגם ורק מספר ימים בארץ לכן חוות הדעת שתראי הם לדורות הקודמים. השיפור הגדול בדור החדש הוא נוחות ניוד מעולה, כמו בטייגר מתניידת בקלות ובכמעט בכל תוואי שטח. הקיפול נוח, ביד אחת וסופר קומפקטי. המושב כמו בטייגר יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי תומך טוב יותר. החיסרון הגדול שלה הוא המשקל, מעל 11 ק"ג שזה כבר נחשב כבד. נמכרת ב- 3500 ש"ח.
אם מוכנים לחצות את רף ה- 4000 ש"ח יש כמובן את בוגבו בי שעונה לכל הדרישות ויש חוות דעת מכאן והלאה ברחבי הרשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי26/03/2019תודה רבה.
נאמרו פה דברים שלא חשבתי עליהם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל 3מעין24/03/2019
שלום,רציתי לשאול האם הכסא הזה מומלץ לילדה בגיל 3?
בוסטר Tranzitions 3 in 1 Graco.
כרגע יושבת בכיסא של גרקו סייז פורמי ואנחנו רוצים להעביר אליו את הקטן.
ולקנות חדש לגדולה.האם הכסא הנל טוב?
או שיש משהו אחר מומלץ?
רוצים לא מאד רחב... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/03/2019שלום מעיין,
מדובר במושב טוב, לדעתי נאוטילוס או ארגוס (אם זמין לרכישה בארץ) עדיפים עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל
מעין24/03/2019תודה רבה!
הכסאות שכתבת הם במחיר גבוה יותר ויותר רחבים.
אשמח לשמוע במה הם יותר עדיפים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/03/2019שלום מעיין,
בעיקר בטיחותית, הם קיבלו דירוג טוב יותר. אם חשוב לך הרוחב אז כפי שציינתי גם הטרנזישנס הוא כיסא טוב.
מעין26/03/2019ראיתי שגם האיוונפלו מאסטרו הוא מומלץ. איך הוא לעומת הטרנזישן?מה עדיף?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/03/2019שלום מעין,
לדעתי מומלץ מאוד, החיסרון היחיד שעם הרתמות הוא עד משקל נמוך יותר 23 ק"ג לעומת 29 בגרקואים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרון
מעין26/03/2019ובכל זאת הוא עדין על הגרקו טרנזישיין??
מתלבטת מאד בין שניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
מעין26/03/2019ובכל זאת הוא עדיין עדיף על הגרקו טרנזישיין?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/03/2019שלום מעין,
בטיחותית הוא נחשב עדיף על הגרקו אבל, בטיחותית גם מומלץ למשוך עם הרתמות ככל הניתן ולכן, לכל אחד יש יתרון שונה בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 3 עגלות cielo -baby jogger -easy walker Harveyהאב המתלבט22/03/2019
חשוב לנו
שהעגלה תהייה יחסית גבוה עם ידית מתכוננת וקלה לקיפול וקלת משקל
איזה הכי טובה מבין ה3
המחירים שלהם דיי זהים ככה שמחפשים את הטובה מבינהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/03/2019שלום,
הג'וגר (סיטי מיני) לא מציעה ידית מתכווננת, דגם הסיטי תור דלוקס נמוך ולכן לא נראה שדגמי היצרן עונים היטב לדרישות.
ההארווי היא הכבדה מה- 3 והמסורבלת ביותר בקיפול לדעתי.
מצד שני לדעתי היא הכי איכותית בכל הקשור לבדים, איכות הרכבה, איכות ניוד ועוד. היא נמכרת במחיר שהוא משמעותית פחות מערכה זאת בגלל ביקוש גרוע בשוק שלנו.
הסיילו עונה לדרישות המשקל, נוחות הקיפול, גובה רק בשלב האמבטיה, ידית טלסקופית ולכן מבין ה-3 לדעתי הכי עונה טוב לכל הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)