מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין מספר טיולוניםאפרת22/08/2018
שלום, יש לנו תינוק בן 4 חודשים ויש לנו טיולון של בייבי ג'וגר סיטי מיני. אני מעוניינת לקנות טיולון נוסף שיהיה בעיקר בשביל שאוכל להביא אותו למעון בקלות כי אני לא חזקה כל כך פיזית. לא הייתי רוצה להוציא הרבה כסף כי כבר יש לנו עגלה.
מה דעתך על הטיולונים הבאים:
1. Quickly של בייבי סייף
2. ג'ואי אייר לייט
3. ג'ואי פקט לייט
4. טרוולר של אינפטי
מה מהם עדיף מבחינת יציבות, גגון וכו'.
כמובן שאם יש לך המלצות נוספות לטיולון, אשמח לשמוע
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום אפרת,
אני אישית לא מחבב אף אחד מהדגמים. לדעתי בתקציב הזה צ'יקו לייטוואי 2 או 3 שתיתן נוחות עדיפה לתינוק וגגון הרבה יותר טוב, נכון שהקיפול טיפה יותר גדול אך מדובר במותג אמין, ותיק ומוצר מאוד מוצלח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת איזי בייבי - איגלנעמי22/08/2018
רציתי להתענין על עגלת איזי בייבי איגל
האם היא מומלצת או שממש לא
מה המעלות והחסרונות שלה?
אני צריכה עגלה קלה וקומפקטית אך לא יקרה
אשמח לשמוע מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום נעמי,
אני פחות ממליץ, היא לדעתי לא נוחה בניוד בגלל גלגלים קטנים, לדעתי זה גם ישפיע על אמינות המוצר, המושב לדעתי לא מספק תמיכה מספיק קשיחה.
לדעתי מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 עדיפה ולא עולה הרבה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על עגלה לילד ראשוןעדיאל22/08/2018
היי,
אני צריכה ב"ה ללדת בסוף נובמבר..
לפני שאני הולכת לחנויות החלטתי להתייעץ איתך ..כדי לא להתבלבל מעומס העגלות שיש בשוק.
מה שחשוב לי בראש ובראשונה שיהיה לו נוח!! אני אסתדר..
עוד דבר שחשוב לי - שהעגלה תהיה נוחה לעלייה וירידה במדרגות..(חברה המליצה לי על אינגלזינה בעניין המדרגות..מה דעתך?)
בנוסף רציתי לשאול - איך הקיפול מתבצע בעגלות כשיש להן אמבטיה?
אשמח להמלצתך על עגלות שעונות על הצרכים..:)
ושהתמורה תהיה הוגנת ביחס לתשלום (אין בעיה של תקציב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום עדיאל,
האינגלזינה לא נוחה למדרגות אלא אם הכוונה לקפל ואז לשאת ביד, אם זו הכוונה אז היא סופר נוחה.
הייתי ממליץ לבדוק עגלות בסגנון הסלסה שמאוד מרווחת ונוחה לתינוק, נוחה לניוד, בעלת גלגלים גדולים, קפיצים איכותיים וידית טלסקופית ולכן נוחה בניוד ולעליה וירידה ממדרכות.
אופציה יותר נוחה לתינוק לדעתי זו הרטן וי.אי.פי שקצת כבדה ומסורבל אך לדעתי היא שיא הנוחות לתינוק ובניוד.
בשלב האמבטיה יש להוציא את האמבטיה ואז לקפל את השלדה. כשעוברים לטיולון רוב העגלות מתקפלות יחד איתו אך לא כולן (לדוגמא הרטן וי.איי.פי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת לייקה המלצה בבקשהמיכל חכם21/08/2018
שלום רציתי לשאול על העגלה החדשה של קוסי מאקסי "לייקה" האם מומלצת?
מחפשת משו קל צר ונוח )מתניידת הרבה בתחבורה עירונית) האם שווה להוסיף את האמבטיה שיתאים לתינוק שרק נולד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום מיכל,
כעגלה אני פחות ממליץ על טילונים מסוג זה, לדעתי ולדעת מחקרים עדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+. בטיולון זה המושב פונה רק לכיוון הנסיעה. אם כל הכבוד לרצון של לרכוש מוצר קל, קומפקטי ונח המוצר מיועד בראש ובראשונה לדעתי לתינוק ולדעתי במוצרים מסוג זה יש יותר מדי פשרות ולכן אני פחות ממליץ. אם בכל זאת מתעקשים אז כן הייתי ממליץ להוסיף אמבטיה בעיקר שנכנסים לחורף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.שאלה
מיכל חכם22/08/2018אם אפשר בבקשה המלצה מנסיונך.
עגלה קלה צרה עד 2000 שח.
מציינת שהבן כבר בן חודשיים כרגע עם עגלה שלא נוחה לי (אייזי בייבי) האם ל"משוך" קצת ואז לקנות טיולון טוב איכותי אולי של ג'ואי? או כן לקנות עגלה שלמה כולל אמבטיה. ואם כן. על מה ממליץ? ראיתי את ג'ואי כרטם. הבעיה שלא בטוח שמתחבר אליה טרמפיסט..יש עוד חסרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום מיכל,
קשה לתת המלצה למוצר קל ב-2000 ש"ח מדובר בסוג של עגלות מאוד מבוקש ולכן המחירים שלהם מאוד גבוהים.
בטווח של ה- 2000 לדעתי הכרום או סירקל ראב 4 נותנות את התמורה הכי טובה לכסף והן גם הרבה יותר נוחות לתינוק בהשוואה לעגלות הקטנות. החיסרון שהן גדולות וכבדות יותר.
תנסי לבדוק אופציה של רכישת הפליפ רק כטיולון אולי אז תיכנס לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא Evenflo tribute LXשירת21/08/2018
שלום קובי, מה דעתך על כיסא זה זה מגיל לידה? כמו כן, איפה ניתן לראות תוצאות של מבחני ריסוק/כוכבי בטיחות שקיבלו כסאות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2018שלום שירת,
לדעתי פחות מתאים מלידה כי אינו שוכב מספיק, בהתקנה כנגד הכיוון הוא יהיה במצב של כמעט ישיבה ויגרום לראש התינוק ליפול מטה/קדימה. אני ממליץ בעיקר על הנקסטפיט מכיוון שמעבר לדירוג בטיחותי מקסימלי הזווית שכיבה שלו הכי קרובה לזו של סלקל.
תוצאות מבחנים של מושבים אמריקאים ניתן לראות באתר קונסיומר ריפורטס, יש לעשות מנוי כדי לראות את התוצאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סולה 2 או פליפ xt 2?שירה21/08/2018
שלום קובי, תודה על העזרה והתשובות המפורטות!
רציתי לשאול האם יש הבדל משמעותי בין 2 הדגמים- סולה 2 ופליפ xt2.
הסתכלתי על המפרט של שתי העגלות ולא מצאתי הבדל ביניהן (יודעת שהפליפ חדשה יותר) ובכל זאת ההפרש בין העגלות הוא 1000 ש"ח.
רוצה לקנות את האיכותית מביניהן, כמובן אם ההבדל משמעותי.
שאלה נוספת- סלקל של ג'ואי (I- Gemm) מומלץ? והאם יש לו מתאמים למאמס אנד פאפס?
מחפשים סלקל בטיחותי ואיכותי, אך במחיר טוב.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2018שלום שירה,
בכל הקשור למושב ונוחות הניוד אכן ההבדלים לא משמעותיים.
היתרון הגדול בפליפ הוא נוחות הקיפול שניתנת לביצוע ביד אחת, לאחר קיפול הפליפ קטנה יותר בכ- 30% מהסולה וגם הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר. אם אלו לא קריטיים לך הסולה בהחלט לדעתי אחת מהעגלות שנותנות את התמורה הכי טובה שיש לכסף.
אי- ג'ם מומלץ מאוד, ניתן לחבר למאמאס אנד פאפאס בעזרת מתאמים. הסל קל בטיחותי מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עוד שאלה על כסא בטיחות
שירה22/08/2018תודה רבה!
הבנו שבגלל שסלקל הוא לחודשים הראשונים, כדאי לבחון אפשרות של כסא בטיחות מגיל 0.
מאוד מבולבלים וצריכים להחליט. מה ההבדלים? יתרונות מול חסרונות.
האם באמת כדאי כסא בטיחות? ואיזה מומלץ במחיר נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום שירה,
רוב הכיסאות לדעתי לא נוחים לתינוקות. לדעתי המושב הכי נוח שיש הוא צ'יקו נקסטפיט. לדעתי שווה כל שקל מה גם שלא הייתי ממליץ לחסוך. א. גם ככה אתם חוסכים על רכישת סלקל ב. מדובר במוצר שישמש עד גיל 5 או 6 שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס אינגליזינה ארמדילואוריאן21/08/2018
היי,
אני ממש מתלבטת בבחירת העגלה.
אני רוצה את המיוס בגלל שהיא קלה ונוחה לקיפול אבל אני חוששת מהיציבות שלה (בגלל שיש לה גלגלים קטנים אני חוששת שאם אתלה תיק על העגלה היא תתהפך או שכל אבן ברחוב תתקע את העגלה).. הטיולון נראה ממש נוח (להורה) כך שלא נצטרך לקנות עוד טיולון.. אבל הוא נראה לי צר מאוד לילד..
הארמדילו נראית קצת יותר יציבה, אמנם יותר כבדה.
אינגליזינה רק שמעתי שהיא טובה..
ממש אשמח לחוות דעת על שלושת העגלות גם מבחינת הגדלים, הנוחות של התינוק וכו'
בנוסף, קיבלתי עגלת מקלארן BMW סדרת M- האם הטיולון הזה טוב?
לא אוהבת שזה 2 ידיות ולא ידית אחת.. נראה לי לא נוח.. למרות שהטיולון עצמו נראה ממש נוח לילד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2018שלום אוריאן,
המיוס לדעתי לא מושלמת בניוד ובעיקר ככל שהדרך תהיה יותר משובשת וזה החיסרון המשמעותי בגלגלים קטנים. לגבי יציבות כנ"ל, ככל שהעגלה קלה יותר כך שיווי המשקל שלה בעייתי יותר אין כאן נוסחאת קסם, יחד עם זאת תיק במשקל סביר לא יהפוך את העגלה כאשר יהיה בה תינוק וככל שהתינוק יגדל כך משקלו יעלו ותיק כבד יהיה פחות בעייתי. רוחב צר נגזר מעגלה קלה ולכן כפי שאני תמיד מציין שנוחות התינוק מושפעת מהנוחות של ההורה, כלומר ככל שיותר נוח להורה כך לדעתי יהיה פחות נוח לתינוק.
לדעתי החיסרון הכי גדול שלא ציינת הוא המושב שעשוי כולו מרשת. לדעתי מושב עם תמיכה קשיחה מפלסטיק עדיף, כמוכן לדעתי רשת סובלת מבלאי גבוהה יותר וזהו חלק שלא כלול באחריות המוצר.
הפליפ דומה למיוס אך כבדה יותר, מצד שני מציעה גב קשיח, גלגלים יותר גדולים ולכן יכולת ניוד טיפה עדיפה בדרך משובשת, בעיר או בקניון לדעתי הן די זהות. גם כאן מדובר בעגלה צרה יחסית.
הטרילוג'י הרבה יותר מרווחת לתינוק אבל פחות נוחה לניוד בהשוואה לשניים האחרות. כמוכן הסל קטן ולא נגיש.
הטיולון BMW M לדעתי טיולון מעולה שבניגוד לטיולונים הפופלארים היום מקנה נוחות עדיפה לתינוק והצללה טובה יותר, הניוד די נוח על אף שזה 2 ידיות אבל הקיפול גדול ביחס לטיולונים הפופולאריים היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמלצה לעגלה אם כך..
אוריאן21/08/2018
תודה על המענה!
אשמח להמלצה אז..
מה שחשוב לי זה שלא תהיה כבדה מדיי ושתיכנס בבגאז קטן יחסית.. שלא תהיה יקרה מדיי וכמובן שיהיה נוח לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2018שלום אוריאן,
קשהה לתת המלצה, לכל אחד דרישות ויכולות שונות. ההמלצה שלי תמיד היא להתמקד בשניים או שלושה דגמים, לשים בכל אחת משקל של 9 ק"ג, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד, לקפל לבד ולבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון לעגלה סולה 2עדי21/08/2018
שלום קובי,
רכשנו את העגלה סולה 2 של מאמס אנד פאפס לקראת לידה ראשונה.
האם לעגלה זו יש צורך לקנות מזרון לתמיכה נוספת או שלא?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2018שלום עדי,
לדעתי לאמבטיה אין צורך. לטיולון אני תמיד ממליץ להוסיף את הקומפי קוש שמשדרג משמעותית את הנוחות בכל עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרון לעגלה סולה 2
עדי21/08/2018תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עגלה כדאי לבחור?עדי20/08/2018
שלום קובי, תודה רבה שאתה מקדיש מזמנך לעזור להורים טריים .
אני לקראת לידה רביעית וזקוקה לעגלה חדשה, הצרכים העיקריים שלנו:
עגלה יציבה וחזקה בעלת יכולת עבירות מעולה, מתגוררים ביישוב עם שבילי עפר ואבנים , המון עליות וירידות. העגלה צריכה להתאים לתנאי השטח הן מבחינת עבירות והן מבחינת יציבות/ עמידות.
צורך נוסף שהקיפול שלה יהיה כמה שיותר קטן. המקום בבגאז' מצומצם ביותר...
חשוב שהטיולון של העגלה יהיה נוח עם שכיבה טובה (ראיתי עגלות שגם במצב שכיבה יש זווית של כמעט 90 מעלות במושב עצמו)
פחות חשוב גובה העגלה- שנינו ממוצעים,
גם גודל האמבטיה לא קריטי (נולדים אצלי די קטנים)
עד עכשיו הייתה לנו אינגלזינה, היינו מאוד מרוצים. אשמח להמלצות . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום עדי,
לדעתי אפשר לבדוק את ממבה פלוס למרות שקשה למצוא ברוב החנויות, יש לה שכיבה מלאה, יכולת ניוד מעולה לדרך קשה וקיפול בגודל סביר, המשקל יחסית כבד.
הסלסה של אותו יצרן מעולה אך הטיולון לא תואם את הדרישות שלך.
גם עגלות הרטן מעולות בניוד לצרכים שלך, גם כאן המשקל כבד וגם הקיפול יחסית גדול.
אפשר ללכת גם עגלות עגלות כמו סולה2, סירקל ראבנה אך יכולת הניוד תהיה פחות טובה לדרך משובשת.
לדעתי האינגזלינה תהיה פחות נוחה לניוד בדרך קשה.
יש דגם שנקרא קוואד אך ככל שידוע לי הופסק שיווקו בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה חדשה בייבי ג'וגר טור לוקסהילה20/08/2018
היי קובי,
עכשיו שהעגלה הגיעה לחנויות, מה דעתך עליה?
מחפשים עגלה קלה דו כיוונית לתינוק בן חצי שנה (לסבתא שלא יכולה להרים).
הסייבקס טוויסט ירדה מהפרק בגלל כסא קצר להחריד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום הילה,
עגלה חדשה מאוד גם בעולם, קשה כרגע לתת חוות דעת מלאה.
נראית נוחה מאוד לתפעול ולהורה, הגלגלים מאוד קטנים ואין ידית טלסקופית כך שממה שהתנסתי יכולת הניוד תהיה בינונית ויהיה קושי בעליה וירידה ממדרכות יחד עם תינוק.
הקיפול יחסית נוח, הפתיחה מאוד מסורבלת. הברקס הידני לדעתי יהיה מאוד קשה לתפעול.
עוד נקודה חשובה, בסוף השנה או תחילת שנה הבאה המותג בייבי ג'וגר להבנתי יעבור ליבואן אחר (דוורון, יבואני גרקו שרכשה את בייבי ג'וגר לפני כשנתיים). מומלץ לברר לגבי האחריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
הילה21/08/2018תודה רבה. מה אתה היית עושה קובי -ההתלבטות היא בין בייבי ג'וגר החדשה שנמכרת רק עם אמבטיה (2500 שקל) לבין בוגבו בי 5 לבין טיולון חד כיווני כמו היו יו או איזיווקר. מיועד לתינוק בן חצי שנה וסבתא שאינה יכולה להרים כל כך.
האם שווה לדעתך לקנות בוגבו בי בשלב זה? כלומר לשימוש של גג חצי שנה.
או כדאי לקחת סיכון עם הבייבי ג'וגר? יש לנו כבר את הסלסה רק שהיא לא עוברת במעלית של הסבתא וגם כבדה לה. היא בעד היויו אבל אני לא מבינה איך אפשר לטייל כשלא רואים ולא מדברים עם התינוק במהלך ההליכה. בבקשה עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2018שלום הילה,
אני בעד טיולון דו כיווני עד שנה ואפילו שנה פלוס כך שלחצי שנה אני פחות בעד עגלות מסוג היויו.
הבי היא ללכת על בטוח, מה שכן דבר שצריך לקחת בחשבון, לבי יש ביקוש עצום כיד 2 והיא נמכרת במחירים גבוהים כך שבגמר השימוש יש 2 אופציות, לשמר לתינוק הבא (כי אפשר לרכוש אמבטיה) או למכור ולחזיר חלק גדול מההשקעה.
לגבי הג'וגר, אני ממליץ לגשת לחנות (עדיף עם הסבתא), להושיב את התינוק ולטייל בחנות מספר דקות, לטייל מחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לקפל לבד ולפתוח לבד, לתפעל לבד כולל הברקס ולראות אם אתם מסתדרים עם כל מה שציינתי כחסרונות לגביה. אם אתם רואים שאין שום בעיה אז אפשר בהחלט לחשוב על אופציה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מיני גו- חוות דעת והמלצותלירז20/08/2018
אני מעוניינת לקנות טיולון קל וקומפקטי כמו yoyo. בחנות התוודעתי למבחר עגלות דומות במחיר הרבה יותר נמוך (בובו, מאמ, ג'ואי לייט, מיניגו ועוד). שתי שאלות:
1. האם במקרה של העגלות הנ"ל הזול הוא היקר? וכדאי להשקיע כסף בעגלת יויו שתחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר?
2. אשמח לקבל חוות דעת ספציפית על הטיולון של חברת מיניגו המיובא ע"י בבא קאר.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום לירז,
אני חושב שהיויו בנוי מחומרים איכותיים יותר וחזק יותר מהטיולונים הזולים, יחד עם זאת איני חושב שזה מצדיק עלות של יותר מכפולה מרוב העגלות הדומות. רובן מאוד איכותיות.
לגבי מיניגו, הוא די חדש כך שאין חוות דעת לטווח הארוך. על פניו נראה מוצר מושקע, יחסית נוח לתפעול וניוד, יש מדרך רגליים מתכוונון ומעקה שאין בחלק מהטיולונים בסגנון. הגגון סביר ובסה"כ נראה מוצר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לירז21/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של ABC Design סלסה\רבאנההילה20/08/2018
היי קובי
למי שיש כבר את הסלסה ולא אוהב את הערסול של הטיולון,
האם ניתן לרכוש בנפרד רק את הכסא של ראבנה ולהלביש אותו על השילדה של הסלסה? להבנתי יש לו שכיבה מלאה ויותר מצבים מהסלסה. אם כן, מה תהיה העלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום הילה,
לצערי לא ניתן לחבר את המושב לשלדה של הסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמבטיה של הארמדילו פיליפ מתנדנדתמור20/08/2018
שלום קובי, קניתי עגלה של מאמס אנד פאפס בדגם של ארמדילו פיליפ, והאמבטיה מתנדנדת ומרגיש שהיא לא יושבת טוב.
האם אתה יודע משהו על כך? האם כדאי לדעתך לפנות לחברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום מור,
כל אמבטיה חייבת להתנדנד מעט, כמובן שלעיתים יש חופש שהוא מעל לסביר ולכן רצוי תמיד לבדוק, כל עוד האמבטיה לא נוטה מטה כלפי ראש התינוק אין לדעתי בעיה.
החופש משמש כסוג של בולם זעזועים, אילו האמבטיה הייתה ננעלת 100% אז בכל ירידה ממדרכה המכה הייתה עוברת ישירות לתינוק, ברגע שיש חופש המכה עוברת לאמבטיה שמתנדנדת ומונעת מהתינוק להרגיש את המכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על בחירת מנשאירדן אסרף19/08/2018
שלום קובי,
רציתי להתייעץ איתך על מנשא. ממה שהבנתי עד גיל 4 חודשים זה מנשא בד שזה עדיף כי זה בתנוחת ערסול. ואחרי 4 חודשים זה מנשא רגיל. השאלה היא כזאתי האם עדיף לקנות מנשא רגיל שמתאים מלידה או שעדיף מנשא אחד עד גיל 4 חודשים ומגיל 4 חודשים מנשא אחר.
וגם נשמח לשמוע איזה מנשאים הם מומלצים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום ירדן,
זה לא מה שמומלץ, זה כל אחת ואחד לפי הנוחות שלו. אצלנו זה מה שבחנרנו, לדעתי מנשאי הקשירה מאפשרים תנוחה יותר טבעית לתינוק והם מושלמים להרדמת התינוקות בלילה.
יחד עם זאת הם דורשים תרגול קל באיך לתפעל אותם.
מנשאים מגיל לידה, לדעתי הטובים ביותר עם תנוחות בריאותיות לתינוק הם: בייבי ביורן וואן או ארגו 360. כמובן שאני ממליץ לרכוש לאחר הלידה ולהתנסות פיזית יחד עם התינוק כדי לראות מה נוח לך ולו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל חצי שנהאירנה19/08/2018
היי,
רכשתי את העגלה סלסה 4 הילד כבר בן חצי שנה ועברנו לטיולון אבל אני לא מרוצה ממנח העגלה חשבתי שזה יהיה בסדר אבל נראה לי פחות בריא לילד וגם יש בעיה שלא ניתן להחליף חיתול בעגלה
אשמח להמלצה לטיולון שיהיה נוח לאם ולתינוק מרווח גבוהה עם שכיבה מלאה או 170 מעלות ושיהיה נוח לניוד עליית מדרכות, עליה לאוטובוס וטיולים בעיר
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום אירנה,
לדעתי איזי בייבי מקסי יהיה טיולון טוב לדרישות שלך.
כמוכן אפשר לבדוק את איזי ווקר XS אך לדעתי המקסי יותר נוח בניוד אבל הווקר יותר קטנה בקיפול.
לגבי הזווית בסל קל, מבחינה בריאותית אין מה לחשוש להפך, לזווית יש יתרונות רבים בכל הקשור לבריאות התינוק, אכן עניין ההחתלה זהו חיסרון. אני כן ממליץ לנסות למשוך עד גיל שנה כדי שהתינוק יהיה מולכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אירנה20/08/2018תודה רבה על התשובה
אין שום אפשרות לרכוש טיולון שניתן גם להפוך לכוון האם?
הטיולון בייבי מקסי נראה בתמונה לפחות קטן ונמוך
ראיתי באחת התגובות שרשמת שניתן לרכוש סולה 2 רק את הטיולון בלי אמבטיה איפה?
ולגבי טיולון חשבתי לכוון הטאי טאי שנראת מאוד מרווחת מה דעתך עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/08/2018שלום אירנה,
הטאי טאי היא גם חד כיוונית, כמוכן היא יותר עגלה מאשר טיולון.
לדעתי היא עדיפה על כל טיולון בכל הקשור ליכולת ניוד ונוחות לתינוק אבל מצד שני הקיפול גדול עבור טיולון והמשקל כבד בהשוואה לטיולונים.
הסולה אכן דו כיוונית וככל הידוע לי ניתן לרכוש אותה ללא אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)