מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה ראשונה- אין לי אפילו כיווןחן12/08/2018
שלום אשמח שתעזור לי לבחור עגלה לילד ראשון, חשוב לי שתהיה מספיק טובה למחיר זול. לגבי אמבטיה- אני מאוד מתלבטת, הבנתי שזה ממש לא חובה אך אם אני מוותרת על אמבטיה חשוב לי שהטיולון יהיה ממש טוב.. העגלה לא אמורה להיות חזקה בשביל מדרגות/ אוטובוסים/ דרכים תלולות.. אני ניידת ולכן חשוב לי רק שתהיה קלילה לקיפול ולא מסורבלת וגדולה. ממש הסתבכתי עם כל המבחר שיש לשוק להציע!! תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/08/2018שלום חן,
כמו בכל דבר יש ויש, יש אמבטיות שבנויות גם להליכות ארוכות בכל טוואי שטח, זה כמובן מאוד תלוי בשלדה ויש אמבטיות עירוניות.
בלידות חורף אני פחות ממליץ לוותר על האמבטיה. כמוכן אני ממליץ על עגלה שבה הטיולון דו כיווני.
לדעתי עגלות כמו בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ וגם סייבקס מיוס מתאימות לדרישות שלך, ניתן לרכוש אותן גם ללא אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון מיטו ודומיודליה12/08/2018
היי קובי,
מחפשת לקנות טיולון עם ידית אחת, עדיפות לאלו מהז׳אנר של היויו שהם קלים ועולים למטוס.
עוד נקודה חשובה - ללא גלגלים כפולים, כלומר 4 גלגלים בלבד.
ראיתי את המיטו של גו בייבי והוא היה ניראה לי אחלה בגלל שכיינון מצבי השכיבה הוא לא עם שרוך. אמח לדעת מה דעתך על טיולון זה ואם יש טיולון אחר בסגנון שאתה ממליץ עליו יותר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/08/2018שלום דליה,
יש לו אכן יתרון בשנוי המצבים, מצד שני הוא כבד יותר, המושב לדעתי קטן יותר והוא נמוך. לגבי חוזק ואמינות כרגע קשה לדעתי הוא יחסית לא הרבה זמן בשוק.
סה"כ אני חושב שמדובר במוצר טוב עם יתרון עצום בשינוי המצבים.
עם מצבים רגילים יש גם את צ'יקו מינימו שגם נחמד אך לא עם 4 גלגלים. יש גם את פאלי אבל אני פחות ממליץ כי כרגע אין יבואן מסודר ככל שידוע לי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי על בובו
דליה15/08/2018מעדכנת לטובת הקוראים האחרים -
כשראיתי את הטיולון בחנות (המיטו) קצת התאכזבתי. הוא מרגיש ״זול״ יותר. אכן צר ולא ככ נוח להיגוי (אפילו על רצפת החנות).
הסתכלתי על הטיולונים האחרים בסגנון והבובו הכי מצא חן בעיניי. מרווח יותר, קיפול ממש נוח והיגוי נוח יותר. בינתיים מרוצה מהרכישה.
חיסרון אחד של הבובו שלי פחות הפריע בגלל שהילדות שלי לא ישנות בעגלה - אין חלק מתארך לרגליים מה שכן קיים במיטו ובטיולונים אחרים שראיתי בחנות.
תודה רבה על הפורום המדהים והאינפורמטיבי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/08/2018שלום דליה,
תודה רבה ששיתפת מעריך זאת מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לעגלה ראשונה קומה 2 בלי מעליתרותם11/08/2018
שלום קובי!
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון וקצת הלכנו לאיבוד עם האופציות. אנחנו גרים בעיר בקומה 2 בלי מעלית, מחפשים עגלה קלה ונוחה לקיפול וכן שתהיה רחבה ונוחה לילד, נוחה לניוד ושתוכל להיכנס לרכב קטן (טיוטה יאריס).
אוסיף שאני נמוכה ובעלי גבוה כך שצריך עגלה שתהיה נוחה לשנינו.
נשמח לשמוע על 2-3 עגלות שעליהן אתה ממליץ.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/08/2018שלום רותם,
לדרישות שלך הייתי ממליץ על הבי 5, סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ XT2, כולן נמוכות אך היתרונות הם במשקל קל, קיפול מאוד נוח וקטן ולכן נוחות לנשיאה ברגל אפילו עם תינוק. כמובן שגם לרכב זה יתרון ולכן לדעתי הבעל יאלץ להתפשר אולי, חשוב לציין שלבי 5 ולפליפ יש ידית טלסקופית שלדעתי תהיה יותר נוחה לבעל הגבוה ולך ולכן אני פחות ממליץ על המיוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין סלסה 4 לארמדילו פליפ xt2רחל10/08/2018
קובי שלום!
לאחר סקירת עגלות ממושכת, נשארנו עם שתי עגלות: הסלסה והארמדילו פליפ xt2. רצינו לשאול מה ההבדלים המרכזיים בין השתיים?
מבחינתנו חשוב משקל קל של העגלה ונוחות של קיפול וניוד העגלה.
בנוסף רצינו לשאול על סלקלים ומתאמים שמתאימים לעגלות הנ"ל, עדיף לא במחירים מוגזמים מידי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/08/2018שלום רחל,
לגבי סל קלים, בשני המקרים סל קלים של סייבקס, בי סייף, ג'ואי או מקסי קוזי יתאימו. בתקציב נמוך אטון 1 של סייבקס או ג'ואי IGEMM לדעתי הכי מומלצים.
לגבי העגלות, הפליפ קלה יותר בשניים וחצי קילו, נוחה יותר לקיפול וגם קטנה משמעותית לאחר הקיפול לכן היא עדיפה לדרישות האלו. הסלסה עדיפה משמעותית בניוד ולדעתי בעליה וירידה ממדרכות היא הרבה יותר נוחה (בעיקר עם משקל של תינוק). למרות שלא בדרישות אבל הסלסה מרווחת יותר לתינוק, גבוהה יותר ועם גגונים טובים יותר לדעתי בעיקר באמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון טוב מגיל שנהאורי10/08/2018
קובי שלום,
תוכל בבקשה לומר מה עדיף לגיל שנה פלוס.
איזי ווקר xs, מאמ, יויו או בובו מקסי או סיטי תור.
מבחינת נוחות תינוק ונוחות הניוד.
אם אפשר אז תתעלם מהתקציב.
תודה רבה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/08/2018שלום אורי,
מתעלם מהתקציב. היויו הכי נוחה בניוד לדעתי, הוכיחה עצמה חזקה ואמינה למרות הגלגלים הקטנים.
איזי ווקר עושה רושם מעולה לתמורה עבור מחיר למרות שמחירה עלה לאחרונה. יש לה מדרך רגליים מתכוונן ומעקה שלרבים זה חסר ביויו או בסיטי תור.
בובו מקסי לדעתי נוחה בניוד כמו היויו, מרווחת מאוד אך גם כבדה ביחס לטיולון ובטח לאלו שאוזכרו.
סיטי תור לדעתי פחות נוחה בניוד וללא מדרך רגליים מתכוונן ולכן לדעתי הכי פחות מומלצת.
מאמ, מעולה למי שבעל תקציב נמוך יש בה הרבה כמו מדרך רגליים מתכוונן, גגון גדול, מעקה וכו'. היא זולה משמעותית, שליש מהיויו. עדיין לא מספיק זמן בשוק כדי לדעתי את האיכות אך לדעתי מדובר במוצר טוב שכן המון חברות ידועות בעולם משתמשות בשלדה של המאמ תחת הלוגו שלהם.
ממליץ פשוט לגשת לחנויות, להושיב את התינוק, לראות היכן נוח לו, לטייל בחונת ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לשנות מצבים יחד עם התינוק, לנסות לקפל ואז לקבל החלטה מה נכון לכם ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורי13/08/2018היי קובי,
תודה רבה על התשובה המפורטת.
רציתי לשאול האם תוכל להשוות בין הבובות מקסי לבין הקובו ספא של קרם.
תודה רבה,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אורי13/08/2018היי קובי.
התכוונתי להשוואה מבחינת יכולת ניוד ,נוחות התינוק. ועוד פרמטרים שנראים לך חשובים :)
תודה רבה,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/08/2018שלום אורי,
לדעתי המקסי נוחה יותר בניוד, הוא מרווח יותר ולכן לדעתי נוח יותר לתינוק. מצד שני הקובו קל יותר, קל יותר לקיפול וגם יותר קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון מומלץ למיטת תינוקכרמית לוי09/08/2018
איך מזרון מומלץ עבור מיטת תינוק? של איזה חברות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/08/2018שלום כרמית,
לדעתי השניים הכי מומלצים הם מולטיפלואו של בייבי טק או אימג'ן של קינג קויל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה נוחה לתינוק ונוחה יחסית להורהרוית09/08/2018
קובי שלום,
ממש קשה לי להחליט איזו עגלה לקנות? חשוב לי שהעגלה תהיה נוחה לתינוק, ולא כבדה ומסורבלת בניוד ובקיפול,אנחנו גרים בעיר אנחנו עם רכב יחסית לא קטן פורד פוקוס, מדובר בילד השלישי כך שאני עם עוד 2 ילדים לכן אני רוצה משו בטוח כדי שהעגלה לא תתהפך במצב שאחד מהם יגע בעגלה, הייתי שמחהלקבל חוות דעת איזו עגלה אתה ממליץ לי לקנות..את הפג? אינגליזנה טרילוגי? מאמס אנד פאפס דגם סולה , גואי? או סירקל ראבנה ראיצי שאתה ממש ממליץ על הסירקל למרות שאני מהדרום ולא מצאתי חנות כדי לראות אותה..בעקרון אני לא רוצה להשקיע ככ הרבה כסך אבל אשמח בכל זאת לשמוע מבן כל העגלות ואם יש עגלה שלא ציינתי על מה אתה ממליץ? גם אם העגלה יקרה..תודה רבה!!! אציין שאני אמורה ללדת עוד כ חודש כך שאני צריכה שהאמבטיה תהיה לזמן שימוש לפחות של חצי שנה אלא אם כן אתה חושב שאפשר להעביר גם באמצע החורף לטיולון? בנוסף אשמח גם לשמוע על עגלה שחיבור טרמפיסט ישיבה מאחורה יהיה נח איתה..תודה רבהה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/08/2018שלום רוית,
לגבי טרמפיסט יתחבר לכל העגלות, לא צריך להטריד אותך.
לגבי עגלות בתקציב, הראבה בהחלט אופציה מעולה, אמבטיה סופר רחבה, חזקה ויציבה ולא יקרה. בדרום נמכרת ברשת בייבי סטאר שהסניף הכי דרומי שלהם באשקלון.
אפשר גם לבדוק את סולה 2 שדומה ברעיון רק שהרבה יותר צרה.
הפג גם מעולה לצורך שלך אך יקרה יותר ולדעתי מצריכה שדרוגים נוספים שיעלו משמעותית את המחיר: מזרן לאמבטיה, מזרן איכותי לטיולון כמו קומפיקוש ושלדה S.
לדעתי כדאי להתמקד בשלושת אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי מבקשת חוות דעת על העגלה עגלת minnum של Jane תודה!הוד09/08/2018
שלום, ראיתי עכשיו שהם הוציאו עגלה עם גלגלים אחוריים גדולים- האם מומלץ? לגבי האמבטיה יש אפשרות לחזק את היציבות שלה - אך היא עדיין לא יציבה- אודה לתגובתך.
תשובה
קובי סופר09/08/2018שלום הוד,
נעשו שיפורים, לדעתי לפחות בגלגלים השיפור מאוד מוצלח ביכולת הניוד אך מצד שני יש חיסרון כי מקבלים שלדה רחבה יותר וגם כבדה יחסית ומעגלה רחבה הייתי מצפה לקבל אמבטיה וטיולון מרווחים, הטיולון סביר בגודלו בעוד שהאמבטיה יחסית צרה.
עדיין אני חושב שהמקבילות בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ XT2 יותר מוצלחות באוברול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה- התלבטות (אוטו קטן)ענת08/08/2018
היי קובי!
אחרי שקראתי המון תגובות שלך פה בפורום, מאוד התרשמתי מסירקל רבאנה ונראה לי שזאת תהיה עגלה מצויינת בשבילנו. השאלה שלי- להערכתך היא תכנס בבגאז' של ניסן מיקרה?
כמובן שנלך לחנויות לבדוק את הנוחות שלה עבורנו, אבל הייתי שמחה לדעת לגבי הגודל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום ענת,
להערכתי כן אבל תמיד אני ממליץ לבדוק. לעיתים גם כשעגלה נכנסת ההכנסה קשה, לא נעימה או מסורבלת. לדעתי בראבנה זה לא יהיה כך אבל רצוי להתנסות, בכלל עם רכב קטן הייתי ממליץ להתנסות עם כל עגלה טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות סופית- abc סלסה/אינגליזינהמור08/08/2018
שלום,
1. ראיתי בחנות את שתי העגלות, והתחברתי יותר לאינגליזינה. משהו בתפעול של הabc הקשה עלי קצת, והיא מרגישה לי קצת יותר כבדה.
אנחנו זוג די עירוני, כך שאני חושבת שהאינגליזינה תהיה בסדר גמור עבורנו, אני צודקת?
2. יש מבצע בשילב כרגע שהאינגליזינה עולה 3,790 ש״ח ומקבלים את הסל-קל שלה ב200 במקום ב800, בנוסף מקבלים סטנד לאמבטיה מתנה. כדאי לנו לוותר על הסלקל הספציפי הזה ולקנות אחר? עם מתאם עם אפשר לחבר סלקל אחר?
3. כיסא בטיחות יש לקנות ישר לאחר הלידה? או שסלקל מספיק לבינתיים? במידה וכן, על איזה היית ממליץ? במחיר סביר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת במוגע לסלקל/כיסא בטיחות
מור08/08/2018האם לוותר על קניית סלקל, ולקנות ישר כיסא בטיחות איכותי עם ידית להרמה להורים? כך שמהבית רפואה נוכל להוציא את התינוק כבר בכיסא בטיחות.
לא הבנתי מה הסלקל מוסיף בשונה מכיסא בטיחות לאוטו? בשביל מה צריך אותו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום מור,
להבנתי החלטת על האינגלזינה כך שאין מה להכניס את הסלסה לשיקול.
1. הABC כבדה וגדולה יותר בקיפול ומן הסתם טיפה יותר מסורבלת. מצד שני נוחות הניוד לדעתי טובה כלפיים, ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג לטייל בחנות ומחוצה לה כדי להרגיש את ההבדלים בשימוש אמיתי. ללא משקל לא תרגישו הבדל.
בנסוף עליה וירידה ממדרכה תהיה הרבה יותר קלה עם הסלסה.
מצד שני האינגלזינה בכל נושא הקיפול והרבה מן הסתם הרבה יותר נוחה.
2. אני פחות ממליץ על הסל קל של אינגלזינה
3 + שאלת המשך:
יש לך 2 אופציות, רכישת סל קל שיש לו ידית נשיאה ויכול לצאת מרכב יחד עם התינוק ידנית או על עגלה. אין כיסא שיש לו ידית. החיסרון הגדול של כיסא ביחס לסל קל שהוא קבוע ברכב.
לכן את צריכה להחליט אם יש בכוונתכם להוציא את הסל קל יחד עם התינוק. אם הולכים על האינגלזינה ומאחר שאתם לא תוכלו לחבר אף סל קל אליה פרט לשלה (שאני פחות ממליץ) אז בהחלט שווה לשקול רכישת כיסא מראש כי יהיה מן הסתם חיסכון גדול על ידי ויתור על הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מתקפל יד אחתיעל08/08/2018
היי
אנחנו גרים בקומה שלישית ומחפשים טיולון שיהיה נוח לעלות איתי ביד. הקיפול צריך להיות ביד אחת (כשהתינוק ביד השניה) וגם צריך לעלות למטוס.
יויו מצאנו שאי אפשר לקפל ביד אחת
העגלות שכן מצאני נוחות הם הסיטי טור או המאמ
על איזו אתה ממליץ יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום יעל,
המאמ לדעתי מציעה מדרך רגליים מתכוונן שאין בג'וגר, הנסיעה טיפה יותר טובה וגם מחיר טוב יותר ולכן אני נוטה להמליץ עליה. מצד שני התור תעלה למטוס איתכם בכל חברת טיסות בעוד שהמאמ סביר שתעלה ברוב המוחלט של החברות אך לא בטוח שבכולן, לא יודע אם זה שיקול חשוב עבורכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כמה עגלותחן08/08/2018
היי קובי,
יש לי התלבטות קשה, רכשתי עגלה של הגואי פקט משולבת לפני פחות משנה, לצערי העגלה מאז נשברה פעמיים{השלד שלה}כעת החזרתי אותה וביקשתי מהיבואן פיצוי, הם מסכימים להחליף לי את העגלה ואף יותר מיזה, רוב הסיכויים שהחנות שרכשתי בה יהיה מוכן גם לתת לי דגם אחר {לא גו'אי}כעת אני ממש מתלבטת מה לקחת. יש לציין כי חשוב לי עגלה נוחה וקלה לילד בן שנתיים {סיטי תור\אייר לייט גואי וכו'} אין לי מושג מה יציב וטוב כי אני ממש כבר התאכזבתי. נ.ב. בעז"ה אנו מצפים לילד נוסף ואני מאמינה שבעתיד נרכוש את הבוגבו בי 5{למדתי מטעויות של עגלות זולות}כך שכרגע אין צורך בעגלות מסורבלות..סך הזיכוי הינו 1000 שח.
אשמח להתיעצות, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום חן,
כל העגלות הקטנות הן לא שיא החוזק והאיכות, אין מה לעשות, מוצר קל בנוי מחומרים פחות חזקים, עם פחות חיזוקים, גלגלים קטנים וקפיצים שלא תמיד יעילים כי הם קטנים או לא קיימים.
לדעתי בסגנון של הטיולונים שציינת איזי בייבי מקסי מציעה את השלדה הכי חזקה. אם לא איכפת לך 2 ידיות אז עגלות מקלארן ישרתו לשנים רבות, חורגות מהתקציב אבל זה מחיר האיכות לפעמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסל קל לתינוקהילה08/08/2018
היי קובי ,
קנינו סל קל של חברת סייבקס ישראל לתינוק והוא יושב ממש מקופל בתוך הסל קל , נראה כאילו ממש סובל ולא נוח לו .
יש לך המלצות לסל קל אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום הילה,
רוב הסלקלים אינם נוחים. אני ממליץ לפני שרצים לרכוש סל קל אחר לנסות ולהוסיף מוצר שנקרא בודי ספורט לסל קל של חברת בנבת זה משפר את הזווית והנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל שנהפנינה08/08/2018
קובי שלום,
התייעצתי בעבר לגבי כסא בטיחות בתקציב של עד 800 שח" גג.
המלצת על אוונפלו טריומף או גרקו סייז פור מי (בהנחה שיהיה אפשר לקבל עליהם מחיר טוב)
ראיתי שהריפוד של גרקו יחסית מאד קשיח (הבסיס ומגיני הראש), לעומת זאת כסאות של safety1 למשל (AIR) הרגישו הרבה יותר טוב, יותר רך ונעים.
האם לדעתך זה עושה איזשהו הבדל משמעותי לילדים בגילאים האלה (לא מדובר מגיל לידה, אלא סביב שנה ומעלה)?
וכן מה לגבי הכסאות של safety1? יתרונות וחסרונות לעומת הסייז פור מי של גרקו
ולגבי האוונפלו, ראיתי שיש להם דגמים פחות יקרים מהטריומף (sureride,maxwell, saturn), האם אלו יכולים להיות אופציה או שאתה פחות ממליץ, ולמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום פנינה,
הסייפטי טוב מאוד וגם נח. הגרקו או הטריומף לדעתי עדיפים עליו מבחינה בטיחותית אך לא בפער מטורף כך שאפשר ללכת עליו.
הדגמים הזולים של אוונפלו לדעתי פחות נוחים מהסייז פור מי ולכן אם לא התחברת אליו לדעתי כך יהיה בדגמי האוונפלו הזולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
פנינה08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עוד שאלה קטנה
פנינה08/08/2018מה שכתבת על safety1 מתייחס רק לדגם AIR או לכל הדגמים (כי הוא יקר יותר בכ 400 + ש"ח מאחרים) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום פנינה,
קשה לי להגיב כללית כל כיסא זה לגופו.
אם תרשמי דגם אוכל לתת חוות דעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגמים של סייפטי פירסט
פנינה08/08/2018הדגמים:
continuum
Grow and GO
Grow and GO Air
Multi Fit
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/08/2018שלום פנינה,
מהדגמים שרמשת GROW AND GO AIR קיבל את הדירוג הגבוהה ביותר ולכן הוא המומלץ מה-4
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם AIR
פנינה13/08/2018קובי שלום
מוכר בחנות אמר שקיבל פידבקים מאנשים שבדגם AIR הריפוד אינו מאוורר וילדים מזיעים. האם ידוע לך משהו בנושא?
הוא המליץ על דגם Multi Fit
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/08/2018שלום פנינה,
אני ממליץ מכיוון של בטיחות ולא מכיר תלונות של הזעה, לדעתי בכל כיסא מזיעים. נסו יחד עם הכיסא למצוא כיסוי של יומבה שמצמצם משמעותית הזעה בכל כיסא, לצערי המוצר לא קיים בשוק אך אני עדיין רואה פה ושם בחנויות.
חשוב להבין שלמוכרנים יש גם אינטרס למכור מוצר אחד על פני השני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Be Safe iZi Go או Cybex Aton Q מה עדיף?תמר07/08/2018
שלום,
אני מתלבטת בין 2 הדגמים בכותרת, מה עדיף?
אודה להתייחסות של מחירים, בטיחות ויתרונות/חסרונות נוספים.
בנוסף, האם ברשימה הבאה יש סלקלים שעדיפים על ה2 הראשונים שרשמתי-
Cybex Aton Basic
Cybex Aton 1
Cybex Aton 3
Joie GEMM
Joie i-GEMM
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום תמר,
האיזי גו ואטון 1 והג'ם טובים אך
אטון Q, אטון 3 (כיום זה 4 או 5) או I-GEMM בטיחותיים יותר.
ההמלצה שלי בטיחותית היא על הQ בעיקר אם רוצים עם בסיס.
אם לא קריטי הבסיס אז הI-GEMM או אטון 4 או 5 זולים יותר מהQ ובאותה הרמה הבטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמר08/08/2018תודה רבה רבה!
אחותי רוצה להעביר אליי סלקל שהיא קנתה והשתמשה בו לפניי שנתיים. טוענת שלא היו תאונות חלילה. האם יש שירות אמין שיכול לבדוק את תקינות ובטיחות הסלקל המשומש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/08/2018שלום תמר,
א. אין חברה שבודקת תקינות, אולי רק היבואן יכול לתת חוות דעת.
ב. אם הוא בן שנתיים והיא טוענת שלא עבר תאונות אני מניח שאפשר להיות שקטים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)