מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הריון ראשון בחירת עגלהמור11/09/2018
שלום,
בעלי ואני מתחילים להסתכל על עגלות, המבחר עצום ואנחנו קצת הולכים לאיבוד. מה שחשוב לנו זה שתהיה עגלה קלה ובטיחותית, שתראה טוב ושתכנס ליונדאי גטס בלי בעיה, שיהיה סל איחסון גדול ואמבטיה יחסית גדולה. הרבה דרישות כנראה :/ הסתכלתי על דגמי מאמס אנד פאפס ופג פרגו ואז ראינו עוד ועוד ולכל חברה יש מיליון דגמים..נשמח אם תוכל לעשות לנו קצת סדר ולהמליץ לנו על עגלה טובה.
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום מור,
בהחלט אין עגלה שתענה לכל הדרישות.
הפג מציעה אמבטיה גדולה, סל ענק, מראה שחלק מתחברים וחלק לא. יכולת ניוד טובה (בעיקר אם משדרגים לשלדת S), תיכנס ליונדאי אך במאמץ כי הקיפול יחסית גדול.
במאמאס אנד פאפאס הארמדילו עונה טוב לנוחות בקיפול, גודל ומשקל אך יחסית צרה (כמו כל דגמי החברה) באמבטיה ובטיולון, נוחות הניוד בינונית לדעתי וגם כאן המראה בעיני המתבונן.
האורבו שהרבה מתים על המראה שלה לדעתי הכי פחות מוצלחת של החברה לדעתי וזו הסיבה שאני תמיד ממליץ לא לרכוש עגלה ע"פ מראה.
אפשר לבדוק את הבי שדומה לארמדילו בחסרונות אבל עדיפה ביכולת הניוד, את המראה הרוב אוהבים, הקיפול נוח וקטן, המחיר יקר והיא צרה יותר מהארמדילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מור14/09/2018דבר ראשון תודה רבה על המענה. היינו היום בסבב עגלות, הראו לנו עגלה חדשה בשם sportline לא זוכרת את הדגם מאוד המליצו. ובחנות נוספת אמרו לנו שאין על הבייבי ג'וגר סיטי מיני 4. בנוסף בחנו את הבוגבו בי והיא באמת עונה על רוב הדרישות אבל המחיר לא היה מתוכנן. יש עגלות אחרות שלדעתך יוכלו להתאים? עגלות שלא כתבתי פה שלא יצא לנו לראות?
שוב תודה רבה על המענה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום מור,
הספורטליין מאוד חדשה, אני אישית פחות אהבתי את הטיולון שלה שמגיע עם תמיכת גב בסיסית ואין לו ישיבה של 90 מעלות.
ברור שימליצו על סיטי מיני זו העגלה שהכי קל למכור, הכי נוחה להורה אבל דעתי היא שרוכשים עגלה קודם כל לתינוק, אני פחות ממליץ על עגלות חד כיווניות כמו הג'וגר, פחות ממליץ על מושב שהמצבים שלו משתנים בעזרת שרוך ופחות ממליץ על עגלה ללא מדרך רגליים מתכוונן כמו הג'וגר.
ומכאן נשאלת השאלה מהם העדפות שלכם כי אתם מתפזרים לכיוונים שונים. נוחות לתינוק, נוחות לכם, משהו באמצע.
אין מושלם וצריך להתפשר והשאלה היא על מה. כמוכן ככל שתראו יותר עגלות כך תתבלבלו יותר, צריך להתמקד בדרישות והעדפות ואז להצטמצם לשני דגמים מקסימום שלושה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אייקנדי פיץ' + המלצותאלינור טלר11/09/2018
היי, נתקלנו במקרה אצל היבואן בעגלה של אייקנדי דגם פיץ מקולקציה ישנה בחצי מחיר. מה דעתך על העגלה?
בנתיים התרשמנו במקביל ממאמאס אנד פאפאס.
קצת לגבי הדרישות - מחפשים עגלה לילד שלישי, עבירות טובה לדרכים לא סלולות - גרים בקיבוץ, קלה לניווט ביד אחת, טיולון שכיבה ככל שניתן, גגון שמאפשר הצללה מרבית, סל נגיש וגדול. אמורה ללדת בפברואר כשעדיין גשום. תקציב גמיש עד 3000.
העגלה הקודמת שלנו היתה הטרילוג'י המקורית עם 2 הידיות שאינה עונה על רוב הדרישות שלנו כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום אלינור,
הפיץ' מאוד כבדה ומסורבלת, יכולת הניוד יחסית טובה אך יש עדיפות ממנה לדעתי.
לדעתי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין די נכנסת לתקציב, מציעה אמבטיה גדולה יותר וגגון גדול יותר, טיולון די זהה לפיץ' רק עם גגון גדול יותר, משקל קל יותר, מערכת קפיצים עדיפה ולכן יכולת ניוד עדיפה. ולכן אני חושב שזו אופציה עדיפה.
מאמאס אנד פאפאס לדעתי יהיו פחות יעילות לדרך לא סלולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להכוונה בקניית עגלהליאן10/09/2018
אני מחפשת עגלה שתהיה נוחה עבורי להתנייד בתחבורה הציבורית ובמוניות.
עגלה ראשונה.
חשוב לי עריסה רחבה וגדולה תיהיה נוחה לתינוק. שילדה לא כבדה אני בחורה עדינה .
עגלה מתקפלת בקלות.. ונכנסת לבגז של מוניות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום ליאן,
רוב העגלות הקלות מציעות אמבטיות וטיולונים די צרים.
היחידה שמציעה אמבטיה מרווחת מאוד וטיולון ברוחב סביר היא הטרילוג'י של אינגלזינה שגם נוחה ויחסית קטנה בקיפול וגם יחסית קלה. מצד שני בניוד לדעתי היא לא מצטיינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס בי אגיל, ג'ואי כרום, בייבי סייף מנהטן.גילי09/09/2018
3 עגלות שאני נורא מתלבטת לגביהם.
השיקול הוא המחיר, הנוחות, תפעול קל, ושילדה לא כבדה.
נכנסת לבגאז קאיה פיקנטו.
ברייטקס אני מכירה מתוך ניסיון של אחיין.. עגלה שמאוד התרשמתי מהעריסה רחבה גדולה ונוחה, השילדה לא כבדה במיוחד ונכנסת בקלות לכל בגאז. גם המחיר בהתאם.
בייבי סייף היום שמעתי אבל ראיתי רק בתמונות כרגע המחיר של השילוב כולל סל קל נראה מתאים אך איך העגלה מבחינת הנוחות לתינוק ולאם? כמה שוקלת השילדה והאם נכנסת לבאגז?
ג'ואי כרום ראיתי אצל השכנה עגלה שנראית נוחה מאוד אמבטיה רחבה וגדולה, אך נראה לי שמבחינת השילדה היא קצת רחבה לבאגז.
אשמח לשמוע חוות דעת מה מומלץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום גילי,
לגבי ברייטקס לא ציינת דגם, אני מניח שהכוונה לבי אג'ייל. אני פחות ממליץ מכיוון שיש לה טיולון חד כיווני, לדעתי ולדעת מחקרים רצוי שיהיה טיולון דו כיווני והתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +
לגבי בייבי סייף, לדעתי עגלה פחות מוצלחת מהכרום של ג'ואי.
לדעתי הג'ואי אופציה טובה, היא תתאים לרכב, יש לה טיולון דו כיווני והיא יחסית נוחה לניוד ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון עם סגירה נוחהאורטל09/09/2018
שלום
מחפשת טיולון לבן חודשיים. חשוב לי
סגירה נוחה וקלה, שיהיה בטיחותי (בולמי זעזועים טובים, מושב שמוחזק היטב...) גגון גדול שמתאים לחורף ולקיץ (מאוורר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום אורטל,
אני ממליץ על טיולון דו כיווני, לצערי מדובר באופציה יקרה ולא צוין תקציב. אוכל להמליץ לאחר שתרשמי לי תקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה גבוהה וקלה -המלצהמור יעקב08/09/2018
היי מחפשת עגלה גבוהה וקלה
הכי מומלצת בלי בעיה של מחיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום מור,
צריך לקחת בחשבון שיש כאן ניגוד, ככל שהמוצר יהיה יותר גבוהה כל המשקל של המוצר יעלה.
לדעתי בעניין של שילוב גובה ומשקל סביר איי.בי.סי דיזיין סלסה עונה הכי טוב להגדרה הזו. משקלה סביר קצת מעל 11 ק"ג אך האמבטיה גבוהה מאוד, ידית הדחיפה מתכווננת וגבוהה מאוד ובאופן חריג גם מושב הטיולון יושב גבוהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגלזינה טרילוג'י vs בייבי ג'וגרנופית08/09/2018
היי אני מתלבטת מאוד בין שתי העגלות האלו הייתי גם במוצצים וגם בשילב התנסתי בהן ועדיין אין לי החלטה חד משמעית לגבי עגלה. אשמח לעוד חוות דעת עליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום נופית,
אני פחות ממליץ על הג'וגר. לדעתי העגלה הכי נוחה להורה אך עם פשרות עצומות לדעתי בתחום נוחות התינוק. החיסרון המרכזי שלה לדעתי הוא המושב החד כיווני, לדעתי ולדעת מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה גם מעבר לגיל שנה, אי לכך איני ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני כמו בייבי ג'וגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינגלזינה טרילוג'י vs בייבי ג'וגר
נופית09/09/2018דווקא בסניף של מוצצים שראינו את העגלה הדגם האחרון שראינו כן מתכוונן לשני הכיונים גם הטיולון. המוכרת הראתה לנו.. שתי העגלות שציינו יש להם משחק עם כיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום נופית,
אולי ראיתים את הסיטי תור דלוקס? רצוי לציין לא רק שם יצרן אלא שם דגם. מבחינתי שרושמים בייבי ג'וגר הכוונה היא לדגם הפופלארי שלהם מיני ג'וגר שהוא חד כיווני.
אם הכוונה לסיטי תור דלוקס אז אכן יש טיולון דו כיווני. בהשוואה לטרילוג'י יש לה יתרון בגודל הקיפול. לדעתי שתיהן לא מצטיינות בנוחות הניוד, האינגלזינה מציעה אמבטיה וטיולון הרבה יותר מרווחים ולכן אני נוטה להמליץ עליה טיפה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות שני לרכבעדן08/09/2018
שלום, אנחנו מחפשים כיסא שני לרכב לפעוט בן שנה ו8 חודשים, המליצו לנו על בוסטרים עם גב ורצועות
אך ראינו שהם החל מ15 קילו והילד עוד לא במשקל הזה
ובנוסף אני לא מכירה את הסוג הזה של הכיסאות ולא יודעת האם הם מספיקים בגיל שלו.
מדובר על כיסא שני לרכב של הסבתא שיהיה בשימוש לא יותר מפעמיים בחודש לנסיעות לא ארוכות.
לכן התקציב שלנו הוא מאוד נמוך (כ-300 ש"ח) ונשמח לקבל את ההמלצה הטובה ביותר בהתחשב במחיר ובנתונים.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום עדן,
אין כל בעיה לרכוש בוסטר עם רצעות. כולם מתאימים ממשקל של 9 ק"ג. 15 ק"ג זה ללא הרצועות. יחד עם זאת בתקציב שלכם לא תמצאו בוסטר כזה איכותי. הייתי ממליץ להתאמץ טיפה ולרכוש או קוסקו סנרה או אוונפלו מאסטרו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! על איזה מהם היית ממליץ יותר?
עדן10/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום עדן,
המאסטרו ישמש לתקופה הרבה יותר ארוכה לכן לדעתי זו אופציה עדיפה אם כי חורגת מהתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות של שכיבה על הבטן בטיולוןקובי סופר07/09/2018
היי קובי,
האם קיים טיולון שבו ניתן להשכיב על הבטן לא לצורך שינה (התינוק ישן רק על הגב) אלא בכדי שירים ראש ויסתכל סביב? כרגע עושה זאת באמבטיה ומאד רגוע ומתעניין כשהוא בתנוחה הזאת. לא ראיתי אף תינוק בטיולון עושה זאת - האם בגלל שזה לא בטיחותי?
האם למשל בטיולון של סירקל רבאנה אפשר לשים את הכסא עם הפנים להורה ואת התינוק על הבטן עם הפנים החוצה?
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום בלה,
אכן בעגלות כמו הראבנה נותן לעשות זאת ללא בעיה. הבעיה היחידה שמדובר בעגלות ולא טיולון ולכן צריך לרכוש אותן יחד עם אמבטיה. כמוכן הייתי ממליץ טרם הרכישה להתנסות בהן יחד עם התינוק כשהוא על הבטן כדי לראות האם נוח לו.
רוב העגלות לא שוכבות כמו הראבנה ויש להן שיפוע קל עד גדול אך עדיין יהיה אפשרי להשכיב על הבטן, עגלות כמו סולה 2 או ג'ואי כרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה גיל
בלה09/09/2018אפשר/נהוג להשכיב על הבטן בטיולון? יש לנו גם סלסה וגם בי5 ומתלבטים אם לקנות במיוחד את הראבנה רק בשביל זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום בלה,
מאוד תלוי בתינוק. אצלי השכבתי עד גיל 7 או 8 חודשים, לאחר מכן הם כבר רצו לשבת או להיות בחצי ישיבה וההשכבה על הבטן פחתה, בעיקר גם בגלל שזה גם שלב של זחילת גחון ולכן כשהם בבית הם על הבטן בחלק גדול מהזמן כך שבעגלה זה כבר פחות מעניין להם.
אני לא יודע אם כדאי לרכוש טיולון/עגלה רק ל 3 או בגג 6 חודשים בשביל השכבה על הבטן.
מה שכן הראבנה בהחלט תאפשר זאת לטווח ארוך ובנוחות לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון שכולל סל שכיבהשני07/09/2018
היי קובי, אני מחפשת טיולון שכולל סל שכיבה עד 2000 שח. הכי אהבתי את הפג פרגו אך חורג מהתקציב. חשוב לי שהידית תהיה מאוד גבוהה, שהקיפול יהיה קל, שיהיה גגון גדול בטיולון. ובכללי כשעוברים לשימוש בטיליון שהוא לא יהיה מסיבי מדי. חשבתי גם על הג'ואי כרום, אבל גם הטיולון שלה מסיבי ומסורבל.
חשבתי אפילו לרכוש רק סל שכיבה ובהמשך טיולון קל , אבל נראה שכבר לא מוכרים בנפרד.
אני חופרת כל היום בגוגל ולא מצליחה למצוא משהו שמתאים, אשמח להכוונה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום שני,
צריך לקחת בחשבון שאי אפשר לקבל הכל.
ככל שהעגלה תהיה יותר גבוהה ויותר מרווחת לתינוק כך משקלה יהיה כבד יותר והיא תהיה גדולה יותר. גם הפג יחסית גדולה במצב טיולון. אכן אני חושב שהכרום של ג'ואי או סירקל ראבנה הכי יענו לדרישות.
כמוכן יש עגלה חדשה שנקראת ספורטליין סיילו, גם בתקציב וגם עונה לדרישות שלך. ידית גבוהה, טיולון בסיסי ולכן משקל קל וקיפול קטן, גם די נוח כמו הבוק. חשוב לציין שלדעתי, בעיקר בטיולון יש פשרה גדולה על נוחות התינוק בעגלות מסוג זה וספציפית בדגם הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שני09/09/2018היי קובי, תודה רבה על המענה. אבדוק לגבי העגלה שציינת. בינתיים הספקתי להכיר קצת את הסירקל ראבנה, מיוס, סלסה.. ואני ממש בהתלבטות. מה בעיניך הכי מומלץ ולמה?
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום שני,
תלוי מהן הדרישות מכיוון שהמיוס שונה לדעתי ב- 180 מעלות מהסלסה או הראבנה. היתרונות שהיא מציעה הם: משקל קל, גודל קיפול קטן ולכן היא מעולה להורה.
הסלסה או הראבנה מציעות אמבטיה וטיולון ענקיים ולכן נוחות התינוק בהם עדיפה, כמו גם תמיכה קשיחה בטיולון אשר עדיפה לדעתי. כמוכן הגלגלים והקפיצים שלהן (בעיקר של הסלסה) עדיפים ולכן יכולת הניוד עדיפה וגם בלימת הזעזועים, כלומר התינוק יחוש פחות רעידות או מכות חזקות מהדרך. מצד שני הן גדולות בקיפול וכבדות באופן משמעותי מהמיוס.
בשורה התחתונה תלוי בכם:
נוחות להורה בקיפול ובמשקל מול נוחות לתינוק ונוחות ניוד לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
שני13/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שני09/09/2018היי קובי, תודה רבה על המענה. אבדוק לגבי העגלה שציינת. בינתיים הספקתי להכיר קצת את הסירקל ראבנה, מיוס, סלסה.. ואני ממש בהתלבטות. מה בעיניך הכי מומלץ ולמה?
תשובה
קובי סופר13/09/2018שלום שני,
שוב זה מאוד תלוי בך, ביכולות שלך ובהעדפות.
הסלסה מציעה את נוחות הניוד הכי טובה, הכי נוחה גם לעליה וירידה ממדרכות, סל ענק וכמובן אמבטיה וטיולון מרווחים.
מצד שני אם נשווה למיוס היא כבדה בכ- 3 ק"ג וגדולה יותר בקיפול בכ- 30% בהשוואה למיוס.
המיוס מצד שני לדעתי פחות נוחה בניוד, מרגישים בה כל רעידה לדעתי בגלל הגלגלים הקטנים, קשה לעלות ולרדת מדרכות ואין תמיכת גב קשיחה שלדעתי עדיפה מתמיכה מרשת.
אבל להורה כפי שהבנת היא יותר נוחה.
הראבנה היא גרסא בסיסית יותר של הסלסה, מרווחת כמוהה, נוחה לניוד יותר מהמיוס אך לא מהסלסה, זולה משמעותית מהסלסה או המיוס.
אני תמיד ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג בכל עגלה, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לקפל לבד, לתפעל לבד (לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון) ולבדוק ברכב לאחר הקיפול, זה יתן מדד לגבי הנוחות שלכם. כפי שאני ממליץ תמיד אם הסלסה לדוגמא תהיה נוחה לכם והיא מציעה מרווח ונוחות ניוד עדיפים אז היא לדעתי אופציה עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ XT2 חדש או בוגבו בי 5 משומשמור06/09/2018
שלום קובי,
אחרי שקראנו בפורום
הבנו שמה שמתאים לנו זה או ארמדילו פליפ XT2
או הבוגבו בי 5.
כאשר אם יש תקציב הבוגבו בי 5 עדיפה.
מבחינה תקציבית (3000 ש"ח) אנו יכולים לקנות את הארמדילו פליפ XT2 חדש מהחנות או לקנות בוגבו בי 5 שהיה בשימוש חצי שנה עד שנה.
נשמח לדעתך מה היית ממליץ
תשובה
קובי סופר09/09/2018שלום מור,
אני תמיד בעד חדש אך אפשר לבדוק את הבי ולראות את מצבה. שימוש של חצי שנה אמור שעדיין העגלה במצב די חדש.
כפי שהבנת אכן דעתי שהבי קצת יותר מוצלחת אבל החסירון העיקריכשמשווים כחדשות הוא פער המחיר.
אם הלידה צפיה לאזור דצמבר והלאה הייתי ממליץ להמליץ יהיו המון אופציות בסטייל של הבי (בתקציב) לקראת 2019.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר רמז?
הילה09/09/2018מה הולך להמכר לקראת דצמבר?
תשובה
קובי סופר12/09/2018שלום מור,
אני טס בעוד שבוע לתערוכה שבה יוצגו כל הדגמים וכך גם אוכל לדעתי לוחות זמנים, כרגע זה גם יהיה ניחושים וגם עדיין לא הכל נחשף. אנסה לעדכן בבלוג שלי או כאן.
עגלה אחת שאני יכול לספר שכנראה תגיע בדצמבר היא עגלה שאני פיתחתי באופן אישי וכולי תקווה שתגיע לישראל במהלך דצמבר. מעבר לזה אני מעדיף לא להרחיב כרגע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין ארמדיל, פריאם, אחרגיא06/09/2018
היי קובי,
קודם כל פורום נהדר, תודה רבה.
אנחנו מתלבטים המון זמן ולא יודעים באיזו עגלה לבחור.
חשובה לנו נוחות התינוק וגם חשוב לי שלאישתי יהיה קל להעמיסה לתא המטען ושהקיפול יהיה נוח וסביר. אנו לא רוצים לעבור את הרף של 4500 שח כולל אמבטיה. חשוב שיתאים לסלקל מקסי קוזי/סייבקס/ברייטקס.
אנו גרים במושב ורוצים גם שיהיה נוח לנסוע מעט בשבילים קלים. לא חוף הים.
אשמח לייעוץ.
תודה רבה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2018שלום גיא,
הפריאם תהיה נוחה בניוד ולתינוק אך מאוד מסורבלת בקיפול, משקל והעמסה לרכב. היות ולא עושים זאת יותר מדי אני לפחות חושב שאפשר להתמודד עם זה.
הפליפ מצד שני בדיוק ההפך, לדעתי סופר נוחה בקיפול, משקל סביר, גודל קטן לאחר הקיפול ולכן ההעמסה קלה. מצד שני לדעתי פחות נוחה לתינוק ובטח שבניוד.
הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שיותר קלה מהפריאם, מרווחת כמוהה, מתקפלת יותר בקלות לדעתי, עדיין הגודל די זהה, נוחות הניוד לדעתי די זהה עם יתרון קל לסלסה בקפיצים. לדעתי היא והפריאם יותר יתאימו לאורח החיים שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לא יקר לתינוקת בת שנהנטלי06/09/2018
היי! הג'ואי כרום שלנו נגנבה לצערי, והיות וכבר מדובר בגיל יחסית גדול , מעוניינת לקנות טיולון לא יקר בעל שכיבה מלאה ויציב.
מה דעתך על הגואי בריסק? או הגואי פקט לייט?
או שאולי יש המלצה לטיולון אחר אשמח לשמוע
בתודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2018שלום נטלי,
על הפקט לייט אני לא ממליץ, היא לדעתי יותר מדי צרה ולכן לדעתי לא נוחה לתינוקות, בעיקר ככל שיגדלו או בחורף עם לבוש עבה.
הבריסק לדעתי מצויינת ונותנת תמורה מעולה למחירה. הייתי מוסיף לבדיקה גם את צ'יקו לייטוואי 2 או 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב שנימעין06/09/2018
היי, מחפשת לקנות כסא בטיחות שני (יש לנו ברייטקס מרתון ברכב אחד). על איזה כסאות בטיחות אתה ממליץ? תקציב של עד 500-600 שח. אציין כי בכסא הזה הנסיעות יהיו בדרכ קצרות כי זה לרכב השני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2018שלום מעיין,
בתקציב הזה לדעתי המומלץ ביותר הוא קוסקו סנרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 5 המלצה /דיס המלצהשירה05/09/2018
הי . ממש מבולבלת מהמבחר..האם ממליץ עליה?
יונדאי גטס , רכב קטן. מחפשת משהו שיתקפל עם השלדה. מבינה שזה רק עם טיולון מתקקפל ולא עם האמבטיה. משהו יפה, נח, קומפקטי. אנחנו נמוכים כך שגובה לא משנה. משהו כביס שאפשר להוציא.
אשמח לשמוע על הבוגבו ואם יש עוד אופציות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/09/2018שלום שירה,
אני אישית לא חושב שזו העגלה הכי טובה אבל זה גם נתון לצרכי המשתמש. לצורך שלך אני חושב שזו אופציה מעולה, בסגנון שלה לדעתי היא המוצלחת ביותר ולכן, זה לא שאני לא חושב שהיא טובה אלא פחות מתחבר לסגנון. מצד שני לך יש צורך שהסגנון הזה תואם וזהו בעיקר הקיפול קטן, אף עגלה לא מתקפלת עם אמבטיה כך שזה לא משנה, חשוב יותר הוא נושא הקיפול עם הטיולון ובחלק זה הבי מצטיינת. יופי זה עניין של טעם ואני ממליץ תמיד שהבחירה לא תושפע מזה כלל. כביס ככל הידוע לי כיום כל העגלות ניתנות להסרה לכביסה.
אופציות נוספות לדעתי יהיו פחות טובות מהבי אך זולות יותר ולכן אם אין בעיית תקציב מיותר יהיה לציינן לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)