מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות- עגלה לילד ראשוןדניאל16/09/2018
שלום קובי,
יש לנו התלבטות בין מס' עגלות:
1. סירקל ראבנה- ראינו והתרשמנו ממנה, מה שקצת מדאיג הוא הכובד שלה והקיפול שקצת מסורבל
2. אחד מדגמי הפג פרגו- העניין שעם כל השידרוגים היא חורגת מהתקציב
3. ארמדילו פליפ- חששים לגבי הגובה שלה (בעלי גבוה 1.90) ומכך שהאבמטיה נורא צרה
4 סייבקס איריס
הדרישות: עגלה יחסית גבוהה או עם ידית מתכווננת, אבמטיה רחבה, טיולון לשני הצדדים שנשכב ל180 מעלות. רכב קטן.
התקציב הוא בערך עד 2,500 ש"ח, על מה היית ממליץ מבין כולן? או לחילופין ממליץ על עגלה אחרת שלא ברשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום דניאל,
1. הראבנה אכן לא מהקלות אך כפי שאני מציין תמיד הרווח בכך הוא מושב הרבה יותר מרווח ונח, גלגלים גדולים ולנוחות ניוד וקפיצים טובים. כפי שאני מציין אין שלמות וככל שהמשקל ירד כך העגלה בדרך כלל תהיה יותר צרה, גלגלים יותר קטנים וכו'.
2. יש מבצעים ושנתונים ישנים אך בכל זאת מדובר במוצר שמיוצר באירופה ולכן תמיד יהיה יותר יקר ממוצרים שמיוצרים בסין.
3. בעלך צריך להתנסות בניוד לבד ולראות אם נוח לו.
כנ"ל בהכנסה והוצאה של התינוק, כמובן זה גם תלוי בכמה הוא יעבוד עם העגלה. כפי שהסברתי בסעיף 1, זו דוגמא טובה לכך שבמשקל קל יותר הרוחב נעשה צר, הגובה יורד וכו'.
4. הטיולון לא נשכב ל- 180 ולכן פחות עונה לדרישות שלך.
אפשר לבדוק את ג'ואי כרום שנכנסת לתקציב ודומה לסירקל ברעיון אך קלה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה חדשה בשוק, אשמח לחוות דעתענת16/09/2018
היי קובי בוקר טוב
האם שמעת על.העגלה השבדית bumprider?
על הנייר נשמעת מעניינת מאוד, אבל לא הצלחתי למצוא עליה ביקורות. אשמח לשמוע מה דעתך.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום ענת,
לאיזה שימוש (יחיד/תאומים/אחים) מיועדת העגלה?
לאיזה גיל (לידה או טיולון)?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון שניויקי16/09/2018
שלום קובי,
ראשית רציתי להודות לך על הקנייה הכי מוצלחת שלי לתינוקת והיא עגלת הסלסה שהמלצת לי עליה לפני כשנה. עגלה פשוט מושלמת שעונה לנו בדיוק על כל הציפיות.
כעת אנו מחפשים לקנות טיולון ונשמח להמלצתך, המטרה היא טיולון שני שנוכל להחזיק ברכב מלבד הסלסה מאחר ואנחנו מתניידים בשתי מכוניות ושוכחים מדי פעם להעביר את העגלה מאוטו אחד לשני.
מה שהכי חשוב לנו זה כמובן נוחות לגברת ועמידות של העגלה שתוכל לשמש אותנו לעוד כמה זאטוטים בהמשך. מאפיינים שהייתי רוצה שיהיו:
1. ידית אחת
2. צילון גדול
3. רגליים מתכוונות
4. קומפקטית -יתרון
5. תקציב עד 1000 שח, עדיף
6. שתימכר באחת החנויות: שילב, מוצצים, בייבי לאב, בייבי סטאר וביחסי סתיו
מה שעל הפרק כרגע:
1. ג׳ואי פקט
2. גו בייבי קפרי
3. איה בייבי מורו
4. Cubo cam spa
5. סיטי אור
מה לדעתך עונה הכי טוב על הדרישות? ואם יש משהו שפיספסנו?
תודה ממש!
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על טיולון
ויקי16/09/2018*איה בייבי מטרו
סיטי טור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ויקי16/09/2018ואם מורידים את הקריטריון של הידית באחת על איזה עגלה היית ממליץ? מקלרן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום ויקי,
נתחיל מהסוף, היתרון של ידית אחת הוא היגוי נוח יותר, בעיקר עם יד אחת, לכן כל הטיולונים שהזכרת יהיו נוחים יותר לניוד בהשוואה לטיולון 2 ידיות כולל המקלארן שסופרג
1. ג'ואי פקט טיולון טוב ונוח לתפעול, יכולת הניוד לדעתי בינונית.
2. הקפרי לדעתי הכי פחות מוצלח, לדעתי הקיפול מסורבל, יכולת הניוד בסיסית.
3. המטרו טיולון טוב, אני פחות אוהב את המעקה שלו, נוחות הניוד בסיסית לדעתי.
4. קאם קובו לדעתי טיולון טוב, נוחות ניוד בינונית, מרווח, נוח לקיפול ומגיע מיצרן טוב. אפשר לבדוק גם את איזי בייבי בובו דיזייין אותו טיולון רק שמיוצר דרך אותו היבואן של קאם, הפלוס לדעתי זה הגגון שטיפה יותר גדול. כמוכן אפשר לבדוק את דגם מקסי שלדעתי מרווח מעולה והכי נוח בניוד מהסגנון הזה. החיסרון של המקסי הוא המשקל שטיפה כבד מהממוצע.
5. אני פחות ממליץ על הסיטי תור, בעיקר בגלל הגלגלים הקטנים מדי לדעתי.
לגבי מקלרן, לדעתי יותר נוח לתינוקות כי הרבה יותר מרווח וארוך וגם הגגון הרבה יותר מצל, נוחות הניוד טובה אם דוחפים עם 2 ידיים אך עם יד אחת היא פחות מסבירה לדעתי.
בנוסף הייתי ממליץ לבדוק את איזי ווקר XS בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון cybex easy twistמתן16/09/2018
שלום קובי.
רציתי לשאול לגבי הטוויסט (שמוצגת בתור טיולון בד"כ) מגיל לידה? ראינו שיש אפשרות לחבר אמבטיה של סייבקס לשדלה של הטוויסט (לכל השילדות של דגמי סייבקס גולד יש אותו אמבטיה). ככה שזה יותר אותו דבר כמו הבליוס לדוג'. קצת פרטים יתרונות/חסרונות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מתן16/09/2018המחיר של האיזי טוויסט והבליוס אותו דבר כולל אמבטיה טיולון וסלקל. מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום מתן,
השאלה הגדולה מה רוצים?
הטוויסט תיתן לכם עגלה הרבה יותר קלה, יותר נוחה לקיפול והרבה יותר קטנה לאחר הקיפול. היות ולדעתי הקיפול למרות שהרוב מחשיבים כסופר חשוב הוא לא חשוב. כמה פעמים ביום מקפלים את העגלה? וכמה זמן במשך היום דוחפים את העגלה?
הבליוס הרבה יותר נוחה בניוד, בעיקר כאשר צריך ללכת בדרך משובשת, טיפה חצץ, פארק וכו'. הטוויסט לדעתי בעיקר מיועדת לעיר ולקניון. כמוכן הבליוס הרבה יותר מרווחת לתינוק גם ברוחב וגם באורך של האמבטיה והטיולון. אני תמיד בעד נוחות התינוק ונוחות הניוד לפני הכל אך השאלה מהן ההעדפות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשר לעגלת איגל מבית אונושיר15/09/2018
היי רציתי לדעת עד כמה אתה ממליץ על עגלת איגל ?חברה המליצה לי עליה מאוד ואשמח לשמוע מה אתה חושב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום שיר,
אני פחות ממליץ, יש לה גלגלים מאוד קטנים ולכן יכולת הניוד לדעתי לא מוצלחת, כמוכן לטיולון אין תמיכת גב מספיק קשיחה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אינגלזינה trilogy ל otuttoריקי שי15/09/2018
שלום,
אשמח לדעת מה ההבדלים בין הדגמים הנ"ל? מי יותר טובה בהנחה שהמחיר זהה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום ריקי,
זו עגלה זהה הOTUTTO זו גירסא משודרגת עם גלגלים טיפה יותר טובים וגם יותר מעוצבת. לכן אם אין הפרש מחיר הייתי ממליץ עליה, אם יש אז על הטרילוג'י כי אין שום דבר שמצדיק פער לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי ג'וגר סיטי טור לוקסעדי15/09/2018
שלום וברכה,
מה דעתך על עגלת בייבי ג'וגר סיטי טור לוקס, התרשמנו ממנה לטובה, נראה שהיא מתאימה לצרכים שלנו אך אנחנו חוששים מהגלגלים הקטנים יחסית.
מה דעתך על הדגם בכלל ועל הגלגלים בפרט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום עדי,
הגלגלים לדעתי לא מוצלחים אלא אם הטיולונים הם בקניון לא יותר מדי מעבר. כמוכן תפעול הברקס, קיפול ופתיחה פחות ידידותיים למשתמש ודורשים תרגול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתינוק Geo 2018 Peg perego פג פרגולינוי15/09/2018
מתלבטים האם לרכוש עגלה זו.
נשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום לינוי,
בגדול זו עגלה שאני ממליץ עליה כמובן שגם תלוי מהן הדרישות שלכם והיכולות שלכם (סוג רכב, בניין עם מעלית או לא וכו').
כמוכן אני ממליץ מראש לרכוש לה מזרן לאמבטיה, מזרן קומפי קוש לטיולון ולשדרג לשלדת S51.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה בשלדת S51?
דלית20/09/2018היי, אני קצת מבולבלת - למה הכוונה בשלדת S51?
בחיפוש אני מקבלת "שלדת 51 כסטנדרט", ולא S51. האם מדובר בעגלה מסוג Book Plus Class Elite? איך אני מוודאת שמדובר ב- S51?
תודה.
תשובה
קובי סופר25/09/2018שלום לינוי,
ה-51 קיימת ב-2 וריציאות, הרגילה/סטנדרט ו-S שבה איכות הצמיד הרבה יותר גבוהה ונוחה לניוד, וגם עם ידית מצופה עור סקיי.
זה לא קשור לסוג העגלה שתרכשי. פשוט לוודא שבטופס ההזמנה רשוםS51 וגם על אריזת השלדה צריך לוודא שאכן זו S
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דלית25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגלזינה טרילוג'י או בוגבו פוקסנופית15/09/2018
היי ראיתי שיצא לבוגבו עגלה חדשה גבוהה וגדולה כמו האינגלזינה..השאלה לגבי יתרונות חסרונות.. אני מכירה את האינגלזינה כבר אבל את הדגם החדש של הבוגבו לא.. חוץ מהבדל גדול במחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום נופית,
מדובר בסגנונות שונים מאוד, הפוקס יותר נוחה בניוד אבל הרבה יותר מסורבלת בקיפול והרבה יותר גדולה לכן השאלה מה חשוב לכם יותר, יכולת ניוד או נוחות בקיפול ובגודל הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר נוחות ניוד
נופית16/09/2018כשאתה אומר שהבוגבו יותר נוחה בניוד מה זה אומר? שהאינגלזינה לא נוחה בניוד? במה זה מתבטא?
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום נופית,
אכן כך, הפוקס לדעתי תהיה יותר נוחה בדחיפה, בעליות, פניה ימינה או שמאלה, ניוד ביד אחת (אם היד השנייה לא פנויה), עליה וירידה ממדרכות וכו'. ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך היתרון של הפוקס יצא יותר לפועל. ההמלצה שלי כדי להרגיש את ההבדל (לחלק הוא אולי הוא לא משמעותי) היא לשים משקל של 9 עד 12 ק"ג, משקל הגיוני של תינוק בין חצי שנה לשנה, לטייל בחנות יחד עם המשקל, להסתובב, לצאת החוצה, לעלות ולרדת מדרכה ובכך להרגיש את ההבדל ביכולת הניוד בין הדגמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ושני בוסטריםרותם15/09/2018
קובי שלום,
אשמח לעזרתך כי אני לא מצליחה למצוא פתרון...
אני צריכה להכניס לרכב שני בוסטרים וכסא בטיחות.
תינוק בגיל תשעה חודשים ילד בן שלוש וחצי וילדה בת חמש.
ניסיתי צ'יקו נקסטפיט עם שני בוסטרים של מאסטרו והדלתות נטרקות על הכסאות...
יש לי בערך 134 או 135 ס"מ מאחורה...
האם יש אפשרויות אחרות?
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום רותם,
למצוא כיסא צר יותר מהצ'יקו זה הפתרון הכי אידאלי. ברייטקס מרתון שאני ממליץ עליו גם טיפה יותר צר מהצ'יקו.
אין מנוס מלעשות ניסוים בכדי להגיע לנוסחא הנכונה בהכנסת 3 מושבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה :)
רותם16/09/2018היי קובי תודה רבה על המענה המהיר :)
האם גרקו טרנזישן יותר צר מהמאסטרו? כתוב שהאויב שלו הוא 41 ס"מ...
האם זה הגיוני? אם כן, האם זו אופציה טובה?
בנוסף לגבי הכסא לרכב יש משהו עד סכום של כ 1400 שיכנס ברכב?
תודה רבה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום רותם,
לפי מה שבדקתי הרוחב די זהה (יש מספר גרסאות לכל דגם) ובדגם היחיד שיש פער הפער הוא של 6 ס"מ, מדובר במותג טוב, כרגע אין מספיק נתוני בטיחות לגביו אך לדעתי זו אופציה טובה יחד עם מרתון קליקטייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה לילד ראשוןעדן15/09/2018
קובי שלום,
אני ממש מתלבטת בין 3 סוגי עגלות כבר לא יודעת מה לעשות
ילדה ראשונה שלנו, אנחנו גרים במושב ובעלי הוא איש קבע מה שאומר שרוב הזמן אני אצטרך להיסתדר עם העגלה לבד.
יש לנו רכב מסוג קיה ריו- מבחינת גודל פגאז׳
ההתלבטות היא בין :
- עגלת סילבר קרוס דגם פיונר.
-ABC Design דגם סלסה החדש.
- עגלת קוואד של אינגליזינה
אשמח לעזרה גמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום עדן
לדעתי הקוואד לא משווקת עוד. כעת נכנס דגם חדש שנקרא אפטיקה, לדעתי פחות יתאים למושב למרות שיש לו גלגלים גדולים.
בין הסלסה לסילבר קרוס לסלסה יש יתרון גדול במערכת הקפיצים ולכן לדעתי היא עדיפה, המשקלים די זהים, נוחות הקיפול די זהה וגם המחירים יחסית דומים.
לסלסה יתרון נוסף בגגונים הגדולים יותר ולדעתי בדים יותר נעימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
עדן16/09/2018ראיתי שגם המלצת פה על העגלה סייבקס פריאם Priam מה ההבדלים בינה לבין הסלסה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום עדן,
לדעתי השיווק שלה הופסק. הפריאם יותר מעוצבת, גם הייתה יותר יקרה, בנוחות הניוד ובלימת הזעזועים יש לסלסה יתרון וגם בנוחות הקיפול והמשקל. הפריאם מציעה טיולון ארוך יותר ועם שכיבה מלאה. ולא בתנוחת עירסול כמו בסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין שלושת פג פרגורונן15/09/2018
היי קובי, לא הצלחתי למצוא באינטרנט , אשמח לעזרתך.
אני מעוניין לרכוש עגלה של פג פרגו ביד 2, אך לא יודע מה ההבדלים בין השלדות , וגם סוגי הבדים.
האם יש דרך לזהות ביניהם? האם תוכל לפרט את ההבדלים? תודה מראש!! גמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום רונן,
לגבי הבדים לדעתי זה לא משנה מה רוכשים, הבדים מאוד דקים ולדעתי לא נוחים, אי לכך אני ממליץ לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון אז לבדים לא תהיה שום חשיבות.
לגבי שלדים יש 4.
בוק רגילה ברוחב 59 ס"מ
בוק רגילה ברוחב 51 ס"מ נקראת בוק 51
בוק S ברוחב 59 ס"מ מקבלים בה גלגלים הרבה יותר איכותיים וידית מצופה עור
בוק S 51 ברוחב 51 ס"מ
אני ממליץ על שלדי הS לדעתי שווים כל שקל בשדרוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רונן16/09/2018תודה רבה על התשובה !
ההבדל בין 2 השדות S זה בעצם רק הרוחב שלהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום רונן,
אכן כן, זהו ההבדל היחיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רונן19/09/2018היי קובי,
תודה, אשמח לדעת מה ההבדל בין העגלות הקלאסיות של פג לעומת הדגם Geo 2018? מלבד המחיר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/09/2018שלום רונן,
בסה"כ מבחינה טכנית כל הדגמים זהים (למעט הפופאפ) וההבדל העיקרי הוא סוג הבד, לדעתי זה ההבדל הכי לא קריטי בעגלה מכיוון שלדעתי בכל הגרסאות המושב מאוד קשיח ודורש לדעתי רכישת מזרן איכותי (כמו קומפי קוש) ולכן מרגע הוספת מזרן ההבדל בסוג הבד כבר לא רלוונטי, אי לכך אני ממליץ על הגרסא הזולה ביותר.
בפופאפ ההבדל הנוסף הוא באמבטיה אשר קלה יותר בקילו וניתנת לקיפול בעיקר בגמר השימוש לאחסון, אני ממליץ ללכת על דגם זה רק אם אלו מצדיקים עוברכם הפרש מחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין בהתלבטות לעגלה לילד ראשוןרשא15/09/2018
לאחר קריאה מהפורום אצלך ובדיקת העגלות בשטח, נשארתי עם 2 עגלות-
1. בוגבו פוקס- הבעיה היחידה זה תנוחת הערסול בטיולון. ראיתי שבעבר אמרת שלעגלת סלסה יש ריפודית שמיישרת את השקע? מצרפת תמונה לאחר שמצאתי אותה באינטרנט. השאלה שלי האם אוכל להשתמש בה גם לעגלת הפוקס או שהיא מיועדת רק לדגמי abc design?
2. עגלת פג פרגו עם שדרוג לשלדה s- מבחינת נתונים היא מושלמת מבחינתי, רק לא התחברתי לצבעים של הבדים! אני טסה השבוע לאיטליה אז יש מצב שאני אמצא שם צבעים אחרים ממה שמשווק בארץ?
3. עוד שאלה- האם לחברת בוגבו יש צפי שתגיע עגלה עם טיולון שמתיישר ללא תתנוחת הערסול?
תודה רבה
רשא
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום רשא,
1. לדעתי המזרן לא יתאים לפוקס, המידות שונות ולכן אני חושש שזה לא יהיה פתרון.
2. לגבי פג, ככל הידוע לי הליין זהה בכל העולם אבל לפעמים בארץ יש מחסור ואולי באיטליה יש צבעים שכרגע חסרים בישראל. אם את אוהבת עיצוב אז באיטליה נמכרת מהדורה מיוחדת של הבוק שנקראת מרטינלי אני אישית מאוד אוהב את המראה שלה ביחס לבוק.
3. ככל שידוע לי אין צפי לעגלה עם שכיבה מלאה פרט לבי.
אני יודע לומר שבסלסה 2019 כן תהיה שכיבה מלאה אבל צפי ההגעה עוד רחוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הצפי להגעה של דגם ה-2019?
רשא16/09/2018מתי הצפי להגעה של דגם ה-2019 של הסלסה? אני אלד בינואר 2019 ובחודש ראשון אני אשתמש רק בסלקל. והאם הדגם של ה-2019 עם אותו רוחב גלגלים?
תשובה
קובי סופר16/09/2018שלום רשא,
הצפי הוא לדצמבר/ינואר.
הרוחב ישאר זהה. השינויים הם משקל קל בקילו, טיולון חדש עם שכיבה מלאה. מהדורה מיוחדת עם גלגלים גדולים יותר (אך לא רחבים יותר).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה בבחירת עגלהשני15/09/2018
היי קובי,
קראתי הרבה מהמצלצותייך באתר, ואתמול הלכתי לבדוק כמה עגלות בחנויות שונות. ראיתי גם את הסלסה והסירקל שאין ספק שהן מאוד נוחות לתינוק אך לדעתי הסלסה ממש ענקית ולא אוכל למשוך איתה למשך זמן רב כטיולוו.. והסירקל הייתה מושלמת חוץ מזה שהידית הזזת גובה בטיולון הייתה נוראית וקשה לתפעול. ראיתי גם את הגואי כרום דלקס, בגדול אהבתי את העגלה רק יש לי תחושה שגם היא מסורבלת כטיולון וארצה להחליף לטיולון קל תוך פחות משנה. הבעיה העיקרית שלי זה התקציב, העגלה היחידה שדי התאימה לצרכים זו הבי 5 אך חורגת ממש מהתקציב גם ביד 2.
חשוב לי שהידית תהיה גבוהה, שהתפעול יהיה נוח, קיפול קל וגגונים גדולים. אשמח אם יש לך המלצות נוספות.
בנוסף, האם קיימת אפשרות לרכוש רק עגלה עם אמבטיה
עד 1000 ש"ח? (ואח"כ כבר לרכוש טיולון פשוט.. ).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום שני,
האפשרות לרכוש אמבטיה בלבד לא קיימת.
כמוכן צריך להבין שהרוב המוחלט ירכוש טיולון בעתיד ולכן אני בדרך כלל לא ממליץ להכניס לשיקול את העובדה שהעגלה לא תשרת עד גיל 3. בנוסף לגבי קיפול וגודל, גם כאן כל עוד לא גרים בבניין קומות ללא מעלית לדעתי אפשר להתמודד עם הקיפול והגודל בשניות שצריך להכניס לרכב ולהוציא.
כפי שאני מציין תמיד, ככל שנלך לכיוון מוצר שנוח לנו כך לדעתי נוחות התינוק תרד באיזושהיא דרך.
בסגנון של הבי ובמחיר סביר יותר אפשר לבדוק את ארמדילו פליפ XT2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מולטיפלואו או נומוענבר14/09/2018
הבנתי שעדיף לקנות מזרן ללא חומרים מעכבי בעירה.
מה מומלץ מבין השניים: נומו או מולטיפלואו ?
והאם המולטיפלאו עמיד נגד נוזלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/09/2018שלום ענבר,
שני המזרנים לא בעייתים כנגד נוזלים מכיוון שנוזל מחלחל דרכם מטה. ככל שידוע לי המולטיפלואו כרגע לא מיוצר.
אי לכך ההמלצות שלי הם האימג'ן של עמינח (שכן מכיל מעכבי בעירה אך בכמות מאוד קטנה לדעתי) או הנומו שככל הידוע לי אישור מכון התקנים שלו לא בתוקף אך זה משתנה ולכן רצוי לברר מול מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)