מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה נוחה לתינוק גבוה מומלצתורדה01/08/2018
הי קובי,
אני מחפשת עגלה שתהיה גם נוחה וגם גבוה
ושמצד שני הרוחב שלה לא יעלה על 65 סמ (מעלית צרה)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2018שלום ורדה,
לדעתי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין מושלמת לגבוהים, התכנון מאוד חכם וגם דואג לילדים גבוהים. הרוחב 62 ס"מ לא יהווה בעיה. אני ממליץ לנסות ולבדוק אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
תודה רבה!02/08/2018תודה על התשובה המהירה. ומה דעתך על הארטן בהשוואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/08/2018שלום ורדה,
הרוחב זהה. דעתי ההרטן יותר נוחה בניוד, יותר נוחה לתינוק בגלל רוחב וריפוד מפנק יותר. מצד שני יש לקחת בחשבון שהיא כבדה יותר והקיפול מצריך פירוק של הטיולון טרם הקיפול אבל לדעתי זו העגלה הכי טובה שיש כשזה נוגע לאיכות, נוחות התינוק ונוחות בניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה זווית ישיבה אחרוניתמיקה01/08/2018
שלום קובי,
בת 8 חודשים, בטיולון סולה 2.
במצב ישיבה לא נשענת אחורנית, רוכנת קדימה ומחזיקה את הפגוש. יש רווח משמעותי בין הגב למשענת הגב.
יכול להיות שזווית הישיבה גדולה מדי בשבילה? גם מקשיתה את הגב כאילו שלא נוח/כואב לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2018שלום מיקה,
זו תופעה מוכרת ואין פגם במוצר. יש יצרנים שמחליטים לבטל את המעקה ולמנוע זאת ויש יצרנים כמו הרטן שדואגים שהמעקה יתכוונן ובכך הילד נשאר עם התמיכה כל הזמן. הייתי ממליץ לנסות להוסיף מזרן קומפי קוש עבה שישפר את התמיכה לגב או לוותר על המעקה ולראות כיצד הילדה מתמודדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת דגם עגלהציפי31/07/2018
שלום קובי,
אז אחרי שראיתי את עגלת הרטן vip וסלסה של abc אני אשמח אם תוכל לעזור לי.
אהבתי נורא את ההרטן היא ממש ג'יפ לעומת עגלות אחרות. בסלסה פחות אהבתי את המושב שלא נשכב.
מתלבטת נורא אם ההרטן תתאים לי בגלל שאני נוסעת הרבה באוטובוסים. חוץ מזה אנחנו גרים בבניין עם מעלית וברכ יש תא מטען גדול, נראה לך שיהיה אפשר להסתדר או שזה לא מתאים וכדאי לוותר? אני רוצה עגלה "נורמלית" ולא עגלות קטנות כמו הבי שמרגישות לי צעצוע. את האינגלזינה והפג לא אהבתי, יש עוד משהו שיכול לבוא בחשבון?
ויש לי עוד שאלה, ההורים שלי גרים באנגליה והם מביאים לי את העגלה מתנה ללידה, אני צריכה להזדרז להגיד להם איזו אני רוצה, יכול להיות שיש דגמים של עגלות שנמכרות שם ואין אותם בארץ והיית ממליץ לי עליהם? אם אכן אשמח לשמוע (אחריות על העגלה לא פונקציה)
תודה רבה לך על כל העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2018שלום ציפי,
בהחלט ההרטן זו הג'יפ מרצדס של העגלות לדעתי. לדעתי בעליה לאוטובוס כל העגלות שהן לא קטנות יהוו סוג של קושי ולכן אני לא חושב שזה חיסרון גדול בהרטן רק אם נשווה לעגלות כמו בי 5 ודומותיה שלהן חסרונות אחרים.
לגבי עגלה מאנגליה, אין שם משהו ייחודי שאין בארץ. המותגים שנמכרים שם ולא נמכרים בארץ לדעתי טוב שלא נמכרים בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ציפי02/08/2018תודה רבה על התשובה!
הייתי שמחה לקבל ממך חוות דעת איזו עגלה הכי תתאים לנו לפי הנתונים שרשמתי (גרים בעיר, יש מעלית, תא מטען גדול ושימוש באוטובוסים) מכל הדגמים של הרטן וabc (גם אלו שלא נמכרים בארץ)
בנוסף אולי אתה יודע אם הרטן נמכרת באנגליה כי ההורים שלי לא מצאו אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/08/2018שלום ציפי,
ככל הידוע לי הרטן כבר לא נמכרת בבריטניה בגלל שאינה עומדת בדרישות התקן שם. התקן בבריטניה דורש שהעגלה תהיה חסינה לאש ולא מעכבת בעירה כמו בשאר העולם, כדי שהעגלה תהיה חסינה לאש יש להזריק לתוכה כימקלים שאינם בריאים לתינוקות ואינם עומדים בסטנדרט האיכות של הרטן ותקן הבד המחמיר בעולם שיש להרטן, לכן כחברה שרוצה לייצר את המוצר הכי טוב לתינוק הם ויתרו על השוק הבריטי.
לגבי ABC, לדעתי דגם הסלסה הוא הדגם שהכי מתאים לדרישות שלכם. שאר הדגמים בעיקר מכוונים לשוק הגרמני ששם הדרישות שונות מאוד מהשוק הישראלי. העגלות בעיקר יותר כבדות, חלקן עם גלגלי אוויר, הקיפולים יותר גדולים וכו'.
בהרטן לדעתי הוי.איי.פי עונה הכי טוב לדרישות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ציפי08/08/2018ראיתי שיש להרטן דגם נוסף של מושב לטיולון (מצרפת תמונה), האם זה מגיע עם השילדה של הvip ואשמח לדעת מה דעתך עליו כי אהבתי אותו יותר מבחינת העיצוב
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה-
ציפי09/08/2018האם אתה מכיר עגלה בשם joolz
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/08/2018שלום ציפי,
לגבי ההרטן, המושב לא קיים בארץ, החלטנו לוותר על הבאתו מכיוון שהוא אינו נשכב לשכיבה מלאה על אף שהוא מוריד את משקל העגלה ב-2 ק"ג ומעוצב יותר.
לגבי ג'ולז מכיר. לדעתי לא ברמה של הרטן כמו גם שאינה משווקת בישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ציפי15/08/2018תודה רבה על התשובות, אם אפשרי אשמח לדעת יותר על מושב הטיולון gtx של הרטן כי כאמור אני לא קונה אותה בארץ כך שיכולים להביא לי גם אותו.
משום מה לא הצלחתי למצוא ביוטיוב סרטונים על העגלה עם המושב הזה אלא רק עם הרגיל (ממש מוזר לי), הייתי שמחה לדעת אם יש לו גגון עם הצללה ארוכה כמו במושב הרגיל, כמה מצבי שכיבה יש לו וכן אם העגלה מתקפלת יחד איתו או שצריך לפרק ואם יש עוד משהו שאתה יכול לומר עליו אשמח לדעת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/08/2018שלום ציפי,
הגגון לא ממש גדול, טיפה יותר קטן מהמושב הרגיל.
יש 3 מצבים כאשר השכיבה היא בתנוחת עירסול ולא ישרה כמו במושב הרגיל.
טכנית ניתן לקפל את הVIP עם שני הטיולונים אבל זה סופר קשה לביצוע והעגלה ענקית כך שלדעתי בשני המקרים עדיף לפרק. אין הבדל בין האמבטיות וגם לא בשלדה פרט לעיצוב היותר מיוחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה וסלקלנתי31/07/2018
קובי שלום,
אשמח להכוונה בבחירת עגלה לילד ראשון.
אז ככה:
- משקל, שתהיה קלה אני די קטנה 1.56 .
- גרים במושב, אין מעליות או מדרגות
- יש לנו סיאט איביזה הבגאז' לא ענקי אז קיפול יחסית קטן.
- כמה שניתן שתהיה יציבה ועמידה
- מחיר, קיימת חיה כזו עד 2000 ש"ח ? ולא עגלה של גואי? העגלה של גואי מפתה מאוד במחיר אבל מרגישה די רעועה. אם יש עגלה שתוכל להתאים אשמח לשמוע!
מבחינת עגלות שכבר ראינו היו ארמדילו xt2 , הבוגבו בי 5 , מיוס, שהן כמובן לא זולות.. המיוס מאוד קומפקטית אך הרשת בגב די מפחידה. מצד אחר הבוגבו כבדה מאוד! אהבתי את המאמס אנד פאפס מבחינת היציבה שלה שהיא לא מרקדת מידי והקיפול נוח רק שבכמה חנויות שנכנסנו אליהן פרטו כמה האחריות של מאמס אנד פאפס לוקה בחסר. האם זה נכון? מבין 3 העגלות מה הכי כדאי?
בנוסף, סלקל:
מציעים את הסלקל של סייבקס אטון 1 עם רוב העגלות האם הוא מספיק בטיחותי? שמעתי המון המלצון על ה q,5 של סייבקס מה ההבדל?
מתנצלת מראש על המגילה שנכתבה כאן!
אשמח לעזרתך ותשובתך הכנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/07/2018שלום נתי,
עד 2000 ושתענה לדרישות (תהיה דומה ברעיון לבי, מיוס או פליפ) לא קיימת חיה כזו לצערי, יש משהו שקרוב וזו האיגל שלדעתי לא מוצלחת ולא הייתי ממליץ עליה.
מבין העגלות לדעתי הבי כלל לא כבדה, צריך לנסות לקפל את כל העגלות עם הטיולון ולהרים ב-2 ידיים מהמרכז, לפעמים הרמה מנקודה לא נכונה גורמת הרגשה שהמוצר כבד כפליים ממה שהוא באמת. מוכרנים שיש להם אינטרס למכור מוצר ריווחי יותר ידאגו לשחק לכם ברגשות, זו דעתי לפחות.
מבין ה- 3 הפליפ הכי קרובה לתקציב וזולה משמעותית לדעתי. אני פחות אוהב את הרשת בסייבקס והבי לדעתי הכי נוחה בניוד אך פער המחיר בינה לפליפ עצום והיא סופר רחוקה מהתקציב.
לגבי הסל קל האטון בטיחותי מאוד אבל הQ טיפה יותר, פער המחיר גם גדול וזהו כבר שיקול אם שווה ללכת על הQ. בסך הכל השימוש הוא לתקופה מאוד קצרה ואת ההשקעה האמיתית הייתי עושה בכיסא בטיחות כמו צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון, אפשר לשקול רכישה שלהם מלידה אבל אז לוותר על חיבור לעגלה או נשיאה יחד עם התינוק מהרכב לבית או לכל מקום אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ראשון מתלבטת על עגלהשרונה31/07/2018
אחרי סקר שוק של עגלות מתלבטת בין אינליזינה לפג פרגו. מה דעתך?
מחפשת עגלה קלה, סגירה מהירה, נוחה וקומפקטית, רוצה ארגז אחסון בעגלה, שתשמש אותי בעז"ה לילדים הבאים, שתהיה יציבה ובטיחותית, והכי חשוב שיהיה נח לבייבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/07/2018שלום שרונה,
שתיהן עונות לדרישה של איכות ויציבות, בטיחות ואורח חיים גבוה.
האינגלזינה קלה יותר מהפג ויותר נוחה לקיפול, גם הגודל הרבה יותר קטן. מצד שני הסל חפצים בפג הרבה יותר גדול ונגיש, לדעתי הפג נוחה יותר בניוד (דחיפה יחד עם התינוק).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה לתינוקאברהם31/07/2018
אני ואשתי חיפשנו וראינו כמה סוגי עגלות לאחר בדיקה מקיפה ההתלבטות שלנו היא בין 4 עגלות כמובן שלכל אחת יש את ההיתרונות והחסרונות שלה אך שמח לעזרה ואת דעתך
עגלה ראשונה זאת בוגבו בי 5, היא קטנה וקלה יחסית הקיפול שלה אומנם אם 2 ידיים אבל הוא נח מאוד המוכר אמר שהטיולון שלה טוב וזה מה שחשוב נשמח לשמוע דעתך בנושא איך העגלה והאם היא מומלצת
בנוסף אנחנו מתלבטים באורבו 2 שהיא יותר מסיבית קצת שוקלת יותר האמבטיה לא רכה כמו הבוגבו אך הקיפול שלה לא כמו בבוגבו בנוסף הבנתי שהטיולון שלה לא מרשים כמו הבוגבו בי 5
עגלה שלישית זאת האויסטר 2 שאותה אהבנו מאוד אבל החיסרון שלה לדעתנו זה המשקל ואשתי היא בחורה עם מבנה גוף קטן יחסית
הרביעית והאחרונה סייבקס מיוס שאינני יודע עליה כל כך פרטים אך אשתי ראתה אצל חברה והתלהבה שהיא קלה ונוחה מאוד
אשמח לעזרתך בפירוט על העגלות האלה ומה מכולם לדעתך הכי מומלץ אם זה משקל טיולון ואמבטיה
לא אכפת לנו על המחיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/07/2018שלום אברהם,
הבי מאוד קלה, ניתן לקפל גם ביד אחת עם תרגול. אני לא מת על האמבטיה שלה. גם הטיולון הוא לא שיא הנוחות לתינוק לדעתי אך זו הפשרה שצריך לעשות ובתמורה מקבלים מוצר סופר קל, סופר צר שנח לניוד במעברים צרים ומעליות, סופר קטן לאחר הקיפול.
הטיולון של האורבו יותר מרווח ונח לדעתי אך לדעתי מדובר בעגלה פחות טובה, פחות נוחה לניוד, יותר גדולה בקיפול ויותר כבדה, דגם הסולה של אותו יצרן מוצלח יותר כי מגיע עם שלדה טובה יותר לדעתי וגם זול יותר, אני לא בטוח שהוא יענה לדרישת המשקל וגודל הקיפול.
המיוס מאוד דומה לבי ברעיון, במשקל וגודל הקיפול. אני פחות אוהב את הטיולון שלה שכולו עשוי רשת ולא עם תמיכה קשיחה כמו בבי. כמוכן הרשת היא גם באזור הרגליים, לדעתי זה מקור לבלאי שלא מכוסה באחריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אברהם01/08/2018ומה דעתך על האויסטר 2,
אם כך אני מבין מימך שמכל ה4 הבוגבו בי 5
היא הנכונה לנו?
ומה הכוונה לגבי הטיולון שלה שהוא לא נח לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2018שלום אברהם,
לדעתי היא טובה ונכונה לכם אך אני תמיד ממליץ להתנסות אישית עם העגלות, לשים משקל של 9 ק"ג, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל לבד ולחבר אמבטיה וטיולון, לנסות לקפל לבד ולהחליט אם היא נוחה לכם. לתינוק לדעתי היא פחות נוחה כי מדובר בעגלה צרה וקצה יחסית.
האויסטר זו דוגמא טובה לעגלה יותר מרווחת אך מצד שני כבדה יותר ובעלת קיפול הרבה יותר גדול יחד עם הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מבחני ריסוק לכיסא בטיחות אריס של סיגמא/אגדו?מממ30/07/2018
אשמח לדעת אם יש מבחני ריסוק למוצר הזה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום,
אני לא מכיר או לא מצאתי מבחן לדגם. דגמים אחרים של היצרן בדרך כלל גורפים 2 או 3 כוכבי בטיחות. זה לא מעיד על הדגם הספציפי הזה אך ככל שאין מידע אני פחות ממליץ. לדעתי בטווח המחיר הזה קוסקו סנרה יהיה בחירה טובה יותר.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה נוחה ואיכותיתחניטל29/07/2018
קובי שלום! קודם כל תודה..פורום מעולה!! רציתי להתייעץ לגבי עגלה לילד שלישי..את העגלה הקודמת פחות אהבתי..אני מתלבטת בין כמה דגמים.
1. פג
2. אינגליזינה טרילוגי 2018- מאוד אהבתי את האמבטיה עם הראש המתכוונן אבל פחות את התנועה שלה..היה קצת קשה להזיז אותה עם יד אחת כששמנו משקל
3. בוגבו בי
4. סירקל ראבנה
5. מאמס אנד פאפס סולה 2 או דגם שיתאים לתקציב שציינתי מטה
בעקרון אני מחפשת אמבטיה רחבה שתהיה נוחה לתינוק אני אמורה ללדת בתחילת ספטמבר כך שאני מעריכה שאעבור לטיולון לקראת הקיץ ..מחפשת עגלה שהניוד שלה נוח וטיולון דו כיווני..יחסית לא כבדה וגלגלים לא ככ גדולים.אבל גם לא קטנים מאוד כמו של האיגל..אני גרה בעיר בבית קרקע ויש לנו רכב יחסית גדול..שכיבה מלאה של 175-180 מעלות ואופציה לחבר טרמפיסט ישיבה מאחור...אשממח מאוד להמלצה..כבל התבלבלתי מרוב הדגמים שיש..התקציב שלי הוא עד 2500 בערך (את הטילוגי אני אקנה עם הנחה כך שזה מגיע לתקציב..ולגבי הבוגבו אם אחליט שהיא טובה אז אחפש ביד 2 משהו שמור למרות שאני מעדיפה חדש מאשר יד 2)
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום חניטל,
אם את רוצה עגלה מרווחת לדעתי הסולה פחות עונה לדרישות ובטח שהבוגבו בי שפחות גם מהסולה.
האינגלזינה, פג או סירקל סופר מרווחות.
האינגלזינה טיפה שונה בסגנון וקלה יותר וגם קטנה יותר בקיפול. היא לדעתי פחות נוחה בניוד (בעיקר עם משקל עליה) ובעלת סל פחות נגיש וקטן יחסית.
הפג לדעתי יותר מתקדמת מהסירקל ונוחה יותר בקיפול אך יקרה יותר (במבצעים ושנתונים ישנים יתכן ותיכנס לתקציב).
הראבנה לדעתי נותנת תמורה מלאה לכסף ולדעתי יותר נוחה ותומכת מהפג או האינגלזינה, יש לה את הקפיצים הכי איכותיים והיא נכנסת לתקציב עם עודף.
שווה לבדוק כל אחת עם משקל של 9 ק"ג לפחות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל (לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון לבד), לנסות לקפל לבד (עדיף עם הטיולון) ולבדוק ברכב, כך תקבלו החלטה מושכלת יותר.
חניטל30/07/2018קודם תודה רבה!!! לא ככ הצלחתי להבין על מה אתה יותר ממליץ על הסירקל או על הפג? והאם צריך להוסיף מזרון לאחת מהם לנוחות התינוק..בנוסף אשמח לדעת איזו עגלה מבינהן הקיפול יותר נוח ופחות כבדה..תודה מראש
תשובה
קובי סופר31/07/2018שלום חניטל,
אני חושב שהפג טיפה יותר איכותית כי היא מיוצרת באיטליה אבל דורשת שידרוגים לשלדת S, אני ממליץ להוסיף מזרן לאמבטיה ולטיולון. אני חושב שלראבנה יתרונות רבים על הפג במזרן אמבטיה, בגגונים, בבולמי זעזועים, בריפוד הטיולון וכמובן במחיר שלא יצריך שידרוגים כמו שאני חושב שהפג מצריכה.
כפי שהבנת הסירקל לדעתי לא מצריכה רכישת מזרן כי היא מרופדת מעולה גם האמבטיה וגם הטיולון. הפג לדעת טיפה יותר נוחה לקיפול המשקל יחד עם טיולון ושלדת S לפג די זהה.
בסוף השיקול הוא גם כספי כי הפג יחד עם השידרוגים יקרה יותר ואם אין לכם בעיה תקציבית אז כפי שציינתי יש לה עדיין איכות של מוצר שמיוצר באירופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות חכם של סייבקסרותם29/07/2018
קובי שלום,
תוכל בבקשה לחוות את דעתך על כסא הבטיחות החכם של סייבקס?
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום רותם,
לדעתי הוא כיסא טוב אך הצ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון לדעתי עדיפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רותם06/08/2018היי קובי,
תודה רבה על התשובה.
הייתי בחנות דווקא התעניינתי לגבי הציקו.
פשוט המוכרת אמרה שהרצועות שלו מאוד קצרות ביחס לכסאות אחרים ושיהיה לילד מאוד צפוף בגיל מאוחר יותר.
מה אתה אומר על זה?
בנוסף רציתי לשאול האם יש באמת ערך מוסף לקנות לילד/ה בני 3 וחצי וחמש בוסטר של גרקו לעומת בוסטר רצועות פשוט (הבוסטרים המותגים עם ציורים של דמויות) שגם נראה שהוא די מסיבי.
כי הבנתי שבגיל הזה מה שחשוב הוא שהבוסטר יגביה את הילד.
תודה רבה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/08/2018שלום רותם,
בדגם הישן של צ'יקו אולי זה היה נכון, מצד שני הבת שלי ישבה בו עד גיל 5+ ולא הייתה בעיה. בנוסף בדגמי הנקסטפיט החדשים שנמכרים כבר מעל חצי שנה הרצועות יותר ארוכות כך שאיני מבין את הטענה פרט לכך שיש לחנויות אינטרס למכור מוצר ריווחי יותר או בלעדי להם.
בטיחותית עדיף בוסטר עם רצועות, מבחני הריסוק מראים שלגרקו יש דירוג בטיחותי מאוד גבוהה ולכן אני ממליץ עליו. דגמי הדיסני אומנם נחמדים וקורצים לילדים אך לדעתי הם לא ברמה של הגרקו. בכל זאת מדובר בבטיחות ובנושא זה אני פחות ממליץ להתפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלח- טיולון מגיל לידהמיכל29/07/2018
היי,
אשמח לקרוא חוות דעת על העגלות הבאות:
1. babysing s-go
2. biba-m
3. mom
אני מעוניינת בעגלה (טיולון) מגיל לידה, ללא אמבטיה, ורוצה לדעת האם העגלות הללו איכותיות, האם העבירות טובה? קיפול נוח? משקל? מותרות לעלייה לתא מטוס? וכל מידע רלוונטי אחר. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום מיכל,
אני אישית לא ממליץ עליהן מגיל לידה. לדעתי חושב מאוד שיהיה מושב דו כיווני עד גיל שנה לפחות ועדיף גם מעבר.
אם בכל זאת מתחברים לסגנון הייתי ממליץ על סייבקס איזי טוויסט שמתקפלת לאותם מימדים ויש לה מושב מסתובב.
לדעתי נושא העליה למטוס הוא קצת אוברייטד! כל עגלה תעלה למטוס ותלך איתך עד למטוס פשוט הקטנות יורשו לעלות איתכם והגדולות ילכו לתא המטען ויחכו לכם לאחר הנחיתה. ישראל היא לא כמו ארה"ב שטסים הרבה ממקום למקום, רוב האנשים טסים פעם בשנה וגם אלו שטסים הרבה לדעתי לא יסבלו אם העגלה תלך לתא המטען. מי שלדעתי כן יסבול לדעתי זה התינוק בעגלה צרה וקצרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ראשונהענבל29/07/2018
מחפשים עגלה לילד ראשון,
חשוב שתהיה קלה ונוחה, מתקפלת בקלות (יד אחת) ולגודל קטן, יציבה ושתוכל לעלות מדרגות בלי לההרס (קומה וחצי בערך).
ראינו כמה שחשבנו עליהן-
*סייבקס מיוס- קלה מאוד, קיפול נח וקטן, טיולון לשני הכיוונים, אבל גלגלים קטנים שאולי יכולים להיהרס מהר..
*בייבי ג'וגר סיטי מיני 4- פחות קלה, יותר יציבה (ככה נראה..), קיפול נח וקטן, טיולון רק לכיוון אחד.
*אויסטר זירו- קצת דומה לסיטי מיני
נשמח לשמוע מה דעתך מביניהן ואם יש עגלה דומה מומלצת..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום ענבל,
אני לא ממליץ על עגלות בעלות מושב חד כיווני ולכן פחות ממליץ על הג'וגר או הזירו, בינהן לדעתי הזירו טובה יותר.
לאור זאת הייתי יותר ממליץ לבדוק את המיוס. בנוסף לה הייתי ממליץ לבדוק גם את בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ XT2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ענבל03/08/2018אפשר לדעת למה כל כך בעייתי המושב החד כיווני?
תשובה
קובי סופר03/08/2018שלום ענבל,
מחקרים הראו שיש לזה המון חסרונות כולל מחקר גדול ומקיף שנערך על כמעט 3000 תינוקות.
המחקר הראה שתינוקות שהיו מול ההורה היו משכילים יותר, החלו לדבר בשלב מוקדם יותר, הקשר עם ההורה היה חזק יותר, היו להם פחות חרדות ולכן השינה בלילה הייתה טובה יותר.
כמוכן חשוב להבין שבין גיל 7 חודשים לגיל שנה+ יש תופעה שנקראת חרדת נטישה שגורמת לתינוק לבכות כשהוא לא רואה את ההורה.
בנוסף כשתינוק לא מרגיש טוב רצוי שנראה אותו מולנו.
כאשר יש שמש, רוח או אבק על פניו נוכל להפוך את המושב כדי שזה יהיה בגב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעריסה בייבי האג 4 ב- 1מונא29/07/2018
שלום רב,
קניתי עריסת בייבי האג ובביקור של אחות מטיפת חלב לבית שלנו, היא אמרה שהמזרן של העריסה הזאת הוא לא מספיק קשוח כפי שאמור להיות לתינוק בן כמה חודשים.
אני זוכרת גם את המידע הזה כאשר קנינו את מיטת תינוק גדולה לחדר תינוק, אז הסבירו לנו על שני הצדדים של המזרן, אחד קשוח (לחודשים הראשונים) והשני הרך להמשך ..
השאלה, האם זה נכון שהמזרן אמור להיות קשוח? ואם כן, מה אפשר להוסיף לעריסה? איזה סוג מזרן כך שיתאים בגודל לגודל העריסה?
תודה רבה מראש,
מונא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/07/2018שלום מונא,
לגם אם ניתן לצרף מזרן זה רק יהפוך את העריסה לרכה יותר. לדעתי אין צורך בצירוף מזרן מכיוון שכך אושרה על ידי מכון התקנים, המכון בודק את העובי ויש רף מסוים שאסור לעבור ולכן אין ממה לחשוש לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדין למזרון למיטת תינוקעדי29/07/2018
שלום קובי.
האם צריך לקנות סדין מיוחד למזרון נושם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/07/2018שלום עדי,
לדעתי לא חובה כי גם סדיני הכותנה די דגמים ומאפשרים מעבר אוויר. בכל מקרה יש גם סדינים נושמים של חברת נומו למי שלא רוצה להתפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנו XT או טאי טאיאיה29/07/2018
שלום קובי,
אנחנו בהתלבטות בין שתי העגלות שבכותרת. בבית ילדה בת שנתיים וחצי ועוד תינוק בן חודש. זוהי עגלה/טיולון שני, אך עדיין אנחנו רוצים שיוכל לשרת אותנו עם שני הילדים, ככל שיהיה בכך צורך. גם אני וגם בעלי גבוהים, וכך גם הילדות המצויות באחוזונים גבוהים מבחינת הגובה.
ראיתי שהמלצת פה למישהי במצב דומה על הטכנו XT - האם אכן עדיפה על הטאי טאי? אין מגבלה כספית. בשתי העגלות מדובר על דגמי 2018.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/07/2018שלום איה,
שני הדגמים מעולים אך גם מאוד שונים ולכן זה מאוד תלוי בכם.
הטאי טאי מציע נוחות ניוד עדיפה בעיקר עם יד אחת, סל חפצים גדול ונגיש יותר, מושב יותר מרווח ואפשרות לחבר אמבטיה (בעתיד אם תרצו), יש מעקה שלדעתי זה יתרון זניח.
הטכנו מתקפלת הרבה יותר קומפקטי והידיות מתכווננות כל שיתכן שלגבוהים תהיה יותר נוחה. לדעתי הבדים ורמת הגימור באיכות גבוהה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מאי29/07/2018קודם כל, תודה. שאלת המשך. איזה מהדגמים נח יותר לתינוק גבוה ? האם שניהם בעלי אותה מגבלת משקל מקסימלי (הטכנו ראיתי שעד 25 קג, על הטאי טאי לא מצאתי מידע)
תשובה
קובי סופר30/07/2018שלום איה,
ע"פ בדיקות מכון התקנים בישראל כל העגלות והטיולונים הם עד 15 ק"ג. גם אם הם בחו"ל מיועדים עד משקל גבוהה יותר.
לדעתי הגובה די זהה כך שבזה אין הבדל משמעותי, הטאי טאי בטיפה יותר גבוהה. ה בעיקר בגלל שהגלגלים יותר גדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למזרון הכי בטיחות והכי טוביונה28/07/2018
שלום,
הייתי מעוניינת בהמלצה למזרון הכי בטיחותי,הבנתי שעדיף שיהיה נושם.
מחיר:ללא הגבלה
גודל:עדיפות להכי רחב
בטיחות:הכי חשוב
אגב,איך dormiente הוא עולה 1380 ש"ח וגודלו 66*127
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/07/2018שלום יונה,
הdormiente עונה לדרישות שלך, רק ממליץ לבדוק שיש לו אישור מכון התקנים בתוקף.
אני ממליץ על מזרנים נושמים, בשוק יש שלושה:
אימג'ן של עמינח שנמכר בשילב
בייבי סליפ של בייבי טיק (להיזהר כי יש מזרנים עם שם זהה של יצרנים שונים ללא תקן או אישור מכון התקנים ככל שאני יודע).
נומו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)