מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה איכותית לתינוקת ראשונהלירון20/06/2018
שלום קובי,
אנחנו מחפשים לקנות עגלה טובה ואיכותית לתינוקת ראשונה כאשר:
- חשוב לנו שתהיה טובה ומתאימה מבחינה בטיחותית
- יציבה אך לא כבדה מדי. (אין צורך לעלות במדרגות. יש מעלית בבניין)
- שתהיה קלה יחסית לקיפול ותיכנס לבאגז׳ לא גדול (i20)
- שתאפשר דו כיווניות (תינוק בכיוון ההורה)
באיזה דגמים כדאי להתמקד?
תודה מראש,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום לירון,
יהיה לי יותר קל למקד אם תרשמו לי תקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקציב
לירון20/06/2018מבחינת תקציב-מוכנים גם לשלם עד כ-5000 שח אך נשמח לשלם פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/06/2018שלום לירון,
הייתי ממליץ להתמקד בפג פרגו בוק פלוס (יש מלא גרסאות אך לעת עתה זה לא משנה מי מהן כי מבחינה טכנית הן זהות).
אופציה נוספת זו איי.בי.סי דיזיין סלסה.
2 הדגמים מאוד מרווחים לתינוקות ולכן מציעות נוחות מעולה לתינוק, הן יציבות וחזקות, בעלות סל חפצים ענק, נוחות לתפעול ונוחות לקיפול. הן לא הקלות ביותר אך גם ממש לא כבדות ולצורך שלכם זהו בהחלט חיסרון קל. הן נכנסות לI-20 ללא בעיה.
הן הרבה מתחת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לירון21/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון נושם לעריסה מיטהרחל20/06/2018
קובי שלום,
אשמח לעזרה אנחנו רוכשים עריסה ויש מגוון של מזרונים.
בחנות המליצו על מזרן נטורל מכיוון שהוא נושם.
וראיתי שיש גם מזרון עם צד קשיח וצד מספוג.
אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר יותר מבחינת בטיחות ומה מומלץ לתינוק מחיר פחות חשוב
תודה רבה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום רחל,
לא הבנתי ממך האם את מעוניינת בהמלצה למזרן עריסה או מזרן למיטה מכיוון לעריסות אין מזרן דו צדדי.
בגדול למיטה אני ממליץ על מזרן נושם ללא ספוג.
לעריסה לדעתי אפשר להסתפק במזרן בסיסי עם כיסוי בד רשתי.
יש כמובן לוודא מול מכון התקנים שלמותג שאתם רוכשים יש תו תקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד שלישי -התלבטות בין מספר עגלותאנה20/06/2018
שלום קובי
מכיוון שזה ילד שלישי ואחרון לא רוצה הלשקיע הרבה בעגלה.
צריכה שהעגלה תהיה נוחה מאוד בקיפול לאוטו, שתכנס לי לבגאז' של TOYOTA YARIS שהוא לא גדול בכלל, יום יום אצטרך לקפל ולהכניס לאוטו. רוצה שהיא גם תהיה גבוהה ושהאמבטיה תהיה יחסית גדולה.
הבנתי שאתה לא כל כך ממליץ על הבייבי ג'וגר למרות שהיא נראיתה לי נורא נוחה.....
מה עם העגלה הזולה NONA של איזי בייבי? ממליץ עליה?
מה עם ה-BABYGO?
בכללי לאיזה עגלות יש אמבטיות יותר גדולות כי בחנות שהייתי אמרו לי שכל האמבטיות באותו גודל....וזה ממש לא נראה ככה
ואולי תמליץ לי להתרשם מאוד עגלות שעדיין לא ראיתי..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום אנה,
על הג'וגר אני פחות ממליץ מכיוון שיש לה טיולון חד כיווני, לדעתי ולדעת מחקרים מומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + ולכן אני ממליץ רק על עגלות בעלות מושב דו כיווני.
הנונה של איזי בייבי פחות מוצלחת וכך גם הגו בייבי שיש לה מפתח גלגלים מאוד רחב.
לדעתי בתקציב נמוך העגלה הכי מומלצת היא סירקל ראבנה, היתרון העצום עבורך שיש לה את האמבטיה והטיולון הכי מרווחים שיש ובניגוד למה שמספרים בחנויות יש הבדלים ולעיתים ההבדלים הם עצומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה למזרן לעריסה, תינוק ראשון ואובדת עצותדנה20/06/2018
היי קובי, אני חופרת את האינטרנט ומנסה למצוא תשובה לאיזה מזרן עדיף לקנות לעריסה. ישנם כתבות שמפחידות מאוד בנושא של הבטיחות ולפי הבנתי זהו שוק פרוץ.
אשמח להמלצה על מזרן שגם לא יקר מכוון שהשימוש הוא רק לחודשים הראשונים וכפי שהבנתי יש פחות סכנה שהתינוק יתהפך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום דנה,
דעתי היא שאין צורך במזרן נושם יקר. היות ותינוקות לא מסוגלים להתהפך בכוחות עצמם לפני גיל 3 חודשים (משך השימוש בעריסה) אז דעתי שאפשר להספק במזרן בסיסי.
ישנם 2 סוגים, 1 מצופה שעוונית והנוסף זהה אך מצופה בד רשתי שלדעתי עדיף. יש רק לוודא שלאותו יצרן יש תו תקן. אפשר לברר זאת מול מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון הנסיעה בטיולון- עד איזה גיל מומלץ?אורלי20/06/2018
הי קובי,
קטנצ׳יק שלנו כבר בן שנה, מתנייד בבוגבו בי 5, יושב עם הפנים אלינו וממש מנסה עם כל הגוף להסתכל לכיוון הנסיעה
עד איזה גיל מומלץ להשאיר אותו עם הפנים אלינו? (לנו כמובן זה יותר נחמד וכיף כשאפשר להסתכל עליו ולתקשר איתו בדרך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום אורלי,
ההמלצה אומרת עד גיל שנה + (שנה וארבע - שנה וחצי) במקסימום. במינימום בגיל שנה אפשר להפוך. כל הכיף במושב דו כיווני זו האופציה לרוטציה כך שבמקרים שמטיילים בחוץ אפשר שיהיה כלפי חוץ, במקרים שנמצאים במקום סגור (שאין מה לראות) או עם מלא אנשים (דבר שנוטה להבהיל תינוקות) אז אפשר כלפיכם. כמובן גם כשילד לא מרגיש טוב רצוי שיהיה מולכם או שיש שמש/רוח/אבק לכיוון פני התינוק ניתן להפוך את הכיוון. לסיכום: גיל שנה זה גיל מעולה להתחיל את השלב של הרוטציה בהתאם לתחושות שלכם ושל התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורלי22/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון קל מתקפלשולמית19/06/2018
שלום,
אשמח להמלצה לטיולון קל שמתקפל קטן, מתהפך ונשכב ל180 מעלות או קצת פחות. יש חיה כזו?
אם מתחברת אליו אמבטיה מה טוב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום שלומית,
ישנן אופציות אך רצוי להגדיר תקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעגלת פג פרגודינה19/06/2018
היי קובי,
הזמנו עגלת פג פופאפ.
אני קוראת שאתה ממליץ להוסיף מזרן לאמבטיה בשביל הנוחות של התינוק, תוכל להמליץ איזה מזרנים מומלצים?
כמו כן, ראיתי מזרן של פג פרגו עצמם, ראיתי שהיתרון שלו הוא שניתן ביחד איתו להשתמש באפשרות שקיימת באמבטית הפופאפ להרים מעט את הראש. האם המזרן הזה של פג מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום דינה,
אכן המזרן של פג מומלץ לדעתי גם כל מזרן לאמבטיה, היה ואין פער עצום במחיר אז שווה ללכת על המקורי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על המזרן המקורי של פג
תומר21/06/2018שלום,
רציתי לשאול האם המזרן המקורי של פג עבור האמבטיה שלהם הוא בעל אישור מכון התקנים הישראלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/06/2018שלום דינה,
זו שאלה שצריך להפנות או למכון התקנים או ליבואן פופיק. בפנייה לפופיק רצוי לבקש אישור מכון התקנים ואישור בדיקת ש' (זיהוי ונטילה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבהה של לול עץ?הילה18/06/2018
היי קובי,
האם אתה מכיר דרך להגביה מזרן של לול עץ?
התינוק קטן בן 3 חודשים וממש קשה להוציא ולהכניס אותו ללול כי הוא מאד נמוך.
לא מצאתי לולים עם ׳קומות׳ כמו שיש למיטות תינוק.
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום הילה,
אין דרך, זה לא תקני שלמוצר תהיה הגבהה. הפתרון הכי יעיל זה להשכיר עריסה לזמן קצר או לרכוש מוצר שנקרא מיטת מטר/סבתא שיש לה גבהים ואחר כך יכולה לשמש כסוג של לול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על בוסטר משולב רצועותרן18/06/2018
שלום
כיום הילד יושב בציקו נקסט פיט .
אבל להורים קשה להכניס את הילד לכיסא .
הילד בן שנה ו10 שוקל 13 וגבוה מאוד יחסית.
התלבטות בין ברייטקס פיוניר לבין גרקו סלים פיט .
או שיש המלצה אחרת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום רן,
לדעתי המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס. גם הברייטקס טוב.
דגם הסלים פיט לדעתי יותר כיסא מאשר בוסטר ולא יהווה שיפור משמעותי עבור ההורים ולכן אני פחות ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה, חזקה והתניידות טובהגאולה18/06/2018
שלום
אנחנו מחפשים עגלה לתינוק מגיל לידה.
גרים בעיר העתיקה: הרבה מדרגות, ודרכים משובשות וצרות. לכן מחפשים עגלה חזקה המתניידת בקלות וביעילות בדרכים משובשות ומצד שני שתהיה גם קלה אם צריך להרים במדרגות.
מה יכול להתאים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום גאולה,
בדרך כלל עגלות בעלות נוחות ניוד מגיעות עם גלגלים גדולים וקפיצים איכותיים ולכן אינן קלות. לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה מעולה ביכולות הניוד בעיקר לדרכים שציינת ומשקלה מאוד סביר ולכן אני ממליץ לבדוק אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לברר על עגלת ביבה Mמורלי18/06/2018
שלום קובי,
אשמח לדעת מהי דעתך המקצועית על עגלת הביבה M, האם היא מתאימה לנסיעה לחו"ל לפעוט בן שנה וחצי? הא תתאים לטיולים ברחובות אירופה? האם עמידה? האם נוחה מבחינת להחזיק אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום מורלי,
מדובר במוצר שהוא בין עגלה לטיולון ולכן הקיפול יחסית גדול, לטיסות לא יהיה ניתן לעלות איתו פיזית למטוס אלא רק בתא המטען. בגלל הגודל נוחות האחיזה לא מושלמת.
נוחות הניוד לדעתי בינונית ולכן מאוד תלוי היכן הולכים, הנוחות די זהה לרוב הטיולונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקלים של סייבקס אטוןמונא18/06/2018
שלום קובי,
רציתי לשאול לגבי סלקל סייבקס אטון 4, 5 ו- Q. מה ההבדל בינהם?
ראיתי בחנויות את סלקל סייבקס אטו 1, ומאוד לא התחברתי לגגון הבד שלו. למרות שבאתר של סייבקס, הגגון נראה נורמלי כמו כל גגון אחר של עגלה, ולא מבד שכמעט ולא מגו מהשמש (מהצדדים במיוחד).
האם יש דגם משודרג של אטון 1 עם גגון רגיל?
ואם לא, מה אתה ממליץ לרכוש כתחליף לאטון 1, כאשר אני מעוניינת בסלקל עם רמת בטיחות גבוהה, סלקל "קל", ושאוכל להרכיבו על עגלת סלסה 4 (ABC DESIGN), שקניתי לפני חודש.
תודה רבה מראש,
מונא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום מונא,
אכן לישראל מיובא סייבקס אטון בייסיק ולכן הגגון והבדים פשוטים.
4 או 5 הם זהים רק המספר השתנה. Q זה בעצם גם 4 או 5 רק מעוצב יותר עם הגנת צד טיפה משופרת. מבחני הריסוק זהים לכולם אך הQ עם בסיס קיבל דירוג גבוהה יותר. יש לקחת בחשבון שהוא סופר יקר עם בסיס.
הייתי ממליץ על סל קל מיקו של מקסי קוזי שנמכר בשילב, הוא נמכר יחד עם בסיס במחיר יחסית נמוך, יחסית קל וברמת בטיחות די טובה, עדיין לא ברמה של הQ אך עולה כמחצית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה ..
מונא19/06/2018קודם כל .. תודה רבה על התשובה.
השאלה שלי היא:
אילו חברות ודגמים של סלקים מתאימים לסלסה 4? במידה ואני רוצה לבחור סלקל אחר מסייבקס? חוץ מהסלקל שהצעת?
והאם כל סלקל של סייבקס יכול לשבת טוב על הסלסה 4 (במידה ואני מזמינה אותו מחו"ל)?
תודה מראש,
מונא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום מונא,
כל דגמי סייבקס יתחברו על אותם מתאמים שמגיעים עם העגלה, אותו הדבר לגבי מקסי קוזי. לגבי ג'ואי הרוב המוחלט של הדגמים יתאים. בהזמנות מחו"ל ניתן גם להזמין סל קלים של חברת בי סייף, נונה פיפה, קידי והם גם יתאימו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים עגלה קלה עם טיולון דו כיוונינועה18/06/2018
שלום,
אנו מחפשים עגלה (אמבטיה וטיולון) שתתאים לנו. אנו גרים במרכז ת"א, בקומה שלישית בבניין בלי מעלית ובלי חנייה.
לכן קריטריון קלות העגלה חשוב לנו, אך גם ההתאמה והנוחות של התינוק. התכנון הוא לטפס עם העגלה אל הקומה השלישית ולפעמים להשאיר את העגלה בחדר המדרגות ולטפס כשהתינוק במנשא.
לכן אנחנו מתלבטים בין העגלות הבאות ונשמח מאוד לקרוא את חוות דעתך:
1. עגלת יויו: זו העגלה עליה הרבה המליצו לנו בגלל משקלה, אך אני מוטרדת מהאמבטיה הרכה שלה וכן מהעובדה שהטיולון לא מסתובב אל ההורה
2. ג'ואי פאקט: העגלה והאמבטיה יחסית קלות (וגם המחיר הנמוך יחסית יאפשר לנו להשאיר אותה בחדר המדרגות בלב שקט יותר), אך גם טיולון זה אינו מסתובב לכיוון ההורה
3. אויסטר זירו
4. טאיטאי
- הבנתי כי הג'ואי, האויסטר והטאיטאי יחסית דומות. האם יש מומלצת יותר בעינך?
5. ביגבו בי5: הטיולון מסתובב לכיון ההורה, אך העגלה כבדה יותר (וגם האמבטיה יחסית נמוכה. אנחנו שנינו גבוהים).
6. מאמס אנד פאפס: הטיולון מסתובב לכיון ההורה, אך העגלה כבדה יותר
- כיון שהביגבו והמאמס אנד פאפס יחסית דומות מבחינת הקריטריונים, האם יש לך המלצה על איזו עגלה עדיפה יותר?
7. סייבקס מיוס
אנחנו יודעים כי אין עגלה מושלמת ונצטרך להתפשר.. אך האם ישנה עגלה בטווחי המשקל הקלים יחסית (סביב ה-7 ק"ג, לא יויו אך גם לא 9 ק"ג כמו הביגבו) שהטיולון שלה מסתובב כלפי ההורה?
הרבה תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום נועה,
לדעתי עדיף להתמודד עם הפרש משקל כדי שהתינוק יהנה מעוד נוחות. כמוכן מחקרים מראים שעדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + או לפחות עד גיל שנה. אי לכך אני נמנע מלהמליץ על עגלות חד כיווניות!
1. יויו - ראי הסבר למעלה. הוסיף שהיא נמוכה ולכן זהו עוד חיסרון עבורכם. הוסיף שהאמבטיה קטנה והטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה, היה והתינוק גדול או בחורף אם לבוש עבה וצפוף לו באמבטיה לפני גיל חצי שנה אנו נהיה בסוג של בעיה.
2. אותו הסבר שנתתי על היויו.
3+4. מדובר בעגלות חד כיווניות, אם כבר חד כיווני אלו אופציות עדיפות בהרבה על יויו או פקט. לדעתי טאי טאי ואויסטר זירו הן הכי מתקדמות בסגמנט הזה אבל שוב, אני פחות ממליץ כי הטיולון חד כיווני.
5+6+7 עגלות די זהות. הבי והמיוס הכי קלות, לדעתי הבי עדיפה על המיוס בשל תמיכת גב קשיחה ונוחות ניוד טיפה עדיפה. כמובן שבגלל פערי מחיר אני ממליץ להתנסות בחנות עם כל אחת, לקפל לבד, לתפעל לבד, להרים לרכב ולבדוק מה נח או עד כמה הפערים גדולים ואם הם מצדיקים פערי מחיר.
אין עגלה מושלמת, צריך לקחת בחשבון שככל שהיצרן מקצץ דברים בעגלה כמו גודל גלגל, הורדת קפיצים הוא השמת קפיצים קטנים יותר, טיולון חד כיווני וכו' כך המשקל ירד. ככל שהעגלה תהיה גבוהה יותר כך המשקל יעלה ולכן אין נוסחאת קסם וצריך לקבל החלטות היכן יהיו הפשרות.
ההצעה שלי להמתקד בעגלות מסעיף 6+7+8.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נועה19/06/2018תודה רבה על המענה!
היום הייתי בחנות נוספת ושם הראו לי דגם חדש של סייבקס מיוס בשם easy s twist. במבט ראשוני היא נראתה לי כעונה על מרבית דרישותינו: עגלה קלה מאוד (כמעט כמו היו-יו, לא?) עם אמבטיה טובה ונשלפת עם רצועות (כך שאוכל לטפס במדרגות כשאני נושאת רק את האמבטיה) וטיולון דו-כיווני.
מה דעתך על עגלה זו?
כמו כן, המוכרת בחנות העירה את עניין שכל עגלה, לא משנה עד כמה קלה היא תהיה לא באמת אוכל לסחוב שלוש קומות (אני חוששת שהיא צודקת) ולכן פשוט כדאי לי לקנות טיולון המתאים מגיל 0 ובכלל לא עגלה משולבת (כי אמבטיה לא ניתן לקשור בחדר מדרגות וכן היא דורשת שמירת הייגניה קפדנית יותר ולכן גם לא מומלץ להשאיר במחסן המשותף. מחשבה זו הובילה תחילה את המוכרת להמליץ על על עגלת טאי-טאי בלי אמבטיה (לפני שהיא נזכרה בסייבקס מיוס הקלה). מה אתה חושב על כך? במה טאי-טאי עדיף על ג'ואי פאקט?
כמו כן, אשמח לדעת היכן ניתן לראות את עגלת אויסטר זירו? (הייתי כבר בשלוש רשתות ולא מצאתי)
תודה רבה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/06/2018שלום נועה,
אויסטר זירו נמכרת ברשת בייבי סטאר בלבד.
לגבי האיזי S. מדובר בטיולון מסתובב, עניין הסיבוב קצת מסורבל. יש לקחת בחשבון שהאמבטיה מאוד בסיסית ולא ממש אמבטיה.
הטיולון מאוד צר וסופר קצר כי אין מדרך רגליים מתכוונן.
אישית אני לא ממליץ, לא משנה מהן הסיבות אך אם מחפשים נטו נוחות עבורכם זו אופציה טובה מאוד שלדעתי עדיפה על היויו.
הטאי טאי מרווחת בהרבה, ארוכה יותר, יש מדרך רגליים מתכוונן, גגון יותר טוב, גלגלים טובים יותר ולכן יכולת ניוד עדיפה.
בעיניי מה שמספק נוחות ניוד ונוחות עדיפה לתינוק מומלץ יותר. אני בדעה שאנו כמבוגרים יכולים להסתגל להכל! אני מכיר המון הורים שגרים בקומה 3 וגם 4 שעולים כל יום ולעיתים מספר פעמים ביום עם עגלות ששוקלות בין 13 ל- 15 ק"ג, בסופו של דבר זה עניין של מה מחפשים יותר. אני ממליץ לפחות להתפשר על סוג של אמצע וללכת על עגלות כמו מיוס, בי5 או ארמדילו פליפ.
כן הייתי ממליץ לא לוותר על האמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך-
נועה19/06/2018תודה על המענה!
אם כך- בין הבי5 לביוס לארמדילו, על מה היית ממליץ? (והאם יש בניהן הבדלי משקל?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/06/2018שלום נועה,
אין לי המלצה חותכת. לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה כמו גם פער יחסית גדול בין המחירים.
המלצתי היא א. להחליט על תקציב ולראות אם הבי רלוונטית אליו.
ב. לעשות בדיקה בחנויות, לשים משקל של 9 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה (רצוי מספר פעמים), לתפעל את העגלות (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל את העגלה, לנסות להרים במצב מקופל יחד עם הטיולון ואז לקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נועה19/06/2018תודה רבה על המענה!
היום הייתי בחנות נוספת ושם הראו לי דגם חדש של סייבקס מיוס בשם easy s twist. במבט ראשוני היא נראתה לי כעונה על מרבית דרישותינו: עגלה קלה מאוד (כמעט כמו היו-יו, לא?) עם אמבטיה טובה ונשלפת עם רצועות (כך שאוכל לטפס במדרגות כשאני נושאת רק את האמבטיה) וטיולון דו-כיווני.
מה דעתך על עגלה זו?
כמו כן, המוכרת בחנות העירה את עניין שכל עגלה, לא משנה עד כמה קלה היא תהיה לא באמת אוכל לסחוב שלוש קומות (אני חוששת שהיא צודקת) ולכן פשוט כדאי לי לקנות טיולון המתאים מגיל 0 ובכלל לא עגלה משולבת (כי אמבטיה לא ניתן לקשור בחדר מדרגות וכן היא דורשת שמירת הייגניה קפדנית יותר ולכן גם לא מומלץ להשאיר במחסן המשותף. מחשבה זו הובילה תחילה את המוכרת להמליץ על על עגלת טאי-טאי בלי אמבטיה (לפני שהיא נזכרה בסייבקס מיוס הקלה). מה אתה חושב על כך? במה טאי-טאי עדיף על ג'ואי פאקט?
כמו כן, אשמח לדעת היכן ניתן לראות את עגלת אויסטר זירו? (הייתי כבר בשלוש רשתות ולא מצאתי)
תודה רבה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
מורן23/06/2018אשמח גם לשמוע את דעתך על הדגם החדש של סייבקס. ולכן כותבת כאן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/06/2018שלום מורן,
כהמלצה לעגלה ראשונה מלידה אני לא ממליץ עליה, יש בה המון פשרות הנוגעות לנוחות התינוק וגם לנוחות הניוד (שגם משפיעה על נוחות התינוק). היא אופציה טובה למי שרכש עגלה שפחות מרוצה ממנה ורוצה לרכוש טיולון בגיל שלפני שנה (לא שאני ממליץ אך כברירת מחדל זה הטיולון היחיד שבאמת טיולון ויש לו מושב דו כיווני). באופן כללי אני בעד נוחות התינוק ונוחות הניוד בראש ובראשונה ובשני אלה היא נופלת לדעתי מרוב המתחרות. למי שמחפש עגלה קלה וקומפקטית לניו בורן אז לדעתי עגלות כמו בוגבו בי 5, סייבקס מיוס או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ עושות פחות פשרות בנוחות התינוק והניוד מאשר הטוויסט.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בין הארמדילו לכרוםאלון17/06/2018
גם לי יש סיריון ואני מתלבט בין הארמדילו לכרום
האם ניסית להכניס אותם לרכב? האם יש הבדל משמעותי בגדלים ביניהם? אשמח אם תעני :) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלון
שרון17/06/2018היי אלון ,
סייבקס מיוס נכנסת לרכב , גם אויסטר זירו נכנסה לי לרכב (כמובן שבלי האמבטיה)
לבסוף לא בחרתי בארמדילו כיוון שהיא פחות מתאימה לי (מבחינת משקל ותפעול) אני גרה בבית ללא מעלית
אם תרצה, אוכל לרשום לך את המידות בקיפול של האויסטר כדי שתוכל להשוות לעגלה שאתה רוצה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום אלון,
אודה לך אם תמקד את כל שאלותיך לשרשור אחד כדי שיהיה סדר.
תודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות לגבי קניה של עגלה ראשונהטליה17/06/2018
היי קובי!
אני אובדת עצות לגבי קניה של עגלה ראשונה.
בהתחלה רציתי בוגבו אחר כך עגלה של מאמס אנד פאפס ועכשיו סייבקס.. אך תמיד מוצאת חסרונות ולא מצליחה לקבל החלטה.
הפרמטרים החשובים הם:
נוחות לתינוק
קלה לניוד- נוסעים הרבה ברכב
לא כבדה
חווית נסיעה טובה
שתהיה יפה
לא סגורים על מחיר.
והכי חשוב שתישמר לילדים הבאים בעז"ה!
אשמח לעזרה 😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/06/2018שלום טליה,
א. לא ציינת דגם של מאמאס אנד פאפאס ולא של סייבקס ולכן לא אוכל להגיב.
ב. אין עגלה משולמת, בכל עגלה נמצא חיסרון משמעותי לצד יתרון משמעותי.
ג. אין עגלה שתכיל את כל הדרישות שלך.
יש להבין שככל שעגלה נוחה יותר לניוד כך הגלגלים גדולים יותר והקפיצים טובים יותר ולכן המשקל יהיה כבד יותר והקיפול סביר שיהיה גדול יותר. ככל שהמושב רחב יותר, ככל שהוא מרופד ותומך יותר כך המשקל של המוצר עולה לכן אין כאן קסמים.
ככל שנקבל מוצר יותר נוח לנו כך סביר שהיצרן קיצץ ברוחב, בגודל הגלגל, בקפיצים ועוד ואז המוצר יהיה קל.
לכן צריך להחליט מה אתם מעדיפים יותר.
כדי להקל על ההחלטה רצוי לציין אם יש לכם רכב, מה גודל תא המטען, האם גרים בקומת קרקע או בבנין עם מעלית או שיש לעלות עם העגלה ברגל. דעתי היא שמי שיש לו תנאים שלא צריך להרים את העגלה פרט לרכב יכול לקחת מוצר כבד ולהתמודד עם המשקל רק לכמה שניות בהרמה והורדה מהרכב ואז להרוויח נוחות לתינוק ונוחות ניוד שלדעתי חשובה בהרבה יותר מהמשקל כי רוב הזמן דוחפים את העגלה ואם יכולת הניוד קשה אנחנו נאלץ לעבוד קשה יותר.
לגבי יופי איני יכול להגיב זה עניין של טעם דעתי היא שזה הפרמטר האחרון שצריך להסתכל עליו, אני מכיר המון שרכשו עגלה ע"פ היופי וזרקו אותה כעבור חודשים או שבועות ספורים.
לגבי ילדים הבאים, תלוי איך שומרים ומה קונים. כמוכן אני מכיר המון מקרים שבהם יצא איזה דגם שכולם רוצים וכאלו שהיו להם עגלות שמישות רצו להתחדש ולכן זהו גם פרמטר שלדעתי פחות קריטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)