מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלסה או סירקל מה עדיף?אלמוג07/06/2018
היי קובי,
קראנו שאתה ממליץ הרבה על חברת איי.בי. סי דיזיין. נשמח לדעתך.
אנו גרים במקום עירוני מאד, רחובות צפופים ועמוסים ומתניידים לרוב בתחבורה ציבורית והליכות. ישנם הרבה עליות וירידות בעיר שלנו ומדרכות שבורות וכו (הרבה אתרי בנייה). בגדול אנחנו רוצים עגלה שתהיה קלה בניוד שלה - שלא נצטרך להילחם איתה שתיסע ושתהיה יציבה לעליה במדרגות. ההורים גרים בבניין ללא מעלית. ראינו את הסלסה ומאד התרשמנו אבל תנוחת העירסול פחות מצאה חן בעיניי אישתי. ראינו שאתה ממליץ גם על הסירקל ואף אמרת שהיא זולה יותר אולם הקפיצים פחות טובים מהסלסה.
1.האם הסירקל יכולה להתאים לתנאים שציינתי?
2.בכמה הסירקל זולה יותר?
3.ובאיזו עגלה אתה היית בוחר באם היית במקומינו?.
4.- האם הקפיצים של הסירקל יותר טובים מהטרילוג'י ?
נשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום אלמוג,
ראשית אני צריך לציין שהסלסה מאוד ייחודית בקטע של הקפיצים ולכן אין עגלות רבות שהן ברות השוואה עליה מבחינה זו כולל הסירקל. הסירקל מגיעה עם קפיצים מעולים שגם בעגלות מאוד יקרות אין קפיצים ברמה כזו אך כפי שציינתי הסלסה היא רמה אחת מעל. יחד עם זאת הסלסה מגיעה עם ידית טלסקופית ולכן השילוב של הקפיצים והידית גורמים לכל עליה וירידה ממדרכה להעשות בהינף יד מה שבסירקל יצריך טיפה יותר מאמץ.
1. לכן אני חושב שהסירקל תתאים אך הסלסה תהיה עדיפה.
2. הסירקל זולה בכ- 1500 ש"ח. יחד עם זאת יש לציין שהסירקל במחיר השקה ובסלסה ניתן להתמקח על המחיר, כמוכן הסלסה מגיעה עם תיק מקורי ומתאמים לסל קל שזה שווי של 550 ש"ח.
3. אני נוטה לסלסה, גם כי אין ממה לחשוש מתנוחת העירסול, יש לה גם יתרונות בעיקר בדרך משובשת, אם העגלה תטה מטה כלפי הגלגל הקדימי (כלומר בירידה/מדרון/שיפוע) התנוחה שומרת על התינוק במקומו בעוד בשכיבה ישירה התינוק יחליק מטה ויבלם ברצועה שבין הרגליים (לא הרגשה כלכך נעימה לתינוק). יחד עם זאת הסירקל כפי שציינתי לא תהיה נוראית ותעשה את העבודה היטב. אין עגלות מומלצות לדעתי שיספקו קפיצים כמו בסירקל בטווח ה- 3000 ש"ח
4. הקפיצים של הסירקל עדיפים וגם גודל הגלגלים ומבנה המרכב. הטרילוג'י בנויה כטיולון עם 2 ידית רק שהידית אוחדה לאחת ולכן מורכבת מהמון חיבורים ולכן יותר רופפת, אין בעיה מבחינת חוזק אך זה מורגש היטב בניוד ובעיקר בתמרון (בפניות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגת מזרן למיטת תינוקמירי07/06/2018
שלום קובי,
קיבלתי מיטה יד שניה שנקנתב משילב לפני שנים. גודל הפנימי 57 על 120. איפה אני יכולה להשיג מזרן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום מירי,
אפשרי להזמין מהחנויות במידה מיוחדת. אפשרי גם להזמין ישירות מבייבי טק שעושים מידות מיוחדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התלבטות בין 2 עגלות
שרון14/06/2018היי קובי,
אחרי סבב נוסף,
בהמלצתך הקודמת הלכתי לראות את הארמדילו פיליפ xt2, וגם את הגוי כרום.
משתפת אותך בהתלבטות בתקווה שאצליח להגיע להחלטה .
הגוי כרום מבחינת מחיר היא סבירה בהחלט (ראינו טיולון ואמבטיה ב1299 שח), יש לה טיולון דו צדדי, אמבטיה נחמדה, בד סביר. החסרון (בשבילנו) שהקיפול בה ממש לא נוח לי, אין לה ידית אחיזה ובשביל להרים אותה צריך ממש להתכופף לריצפה ולכן היא מרגישה מאוד כבדה.
ארמדילו פיליפ, יקרה בהרבה מהכרום (סביבות 3000 שח), הבד נראה איכותי , הגגון ארוך, סל גדול למטה, פחות התחברתי לחלק הקשיח שיש סביב הגגון והיכן שמניחים את הרגליים , אבל בגדול העגלה נראית טוב, נוחה לקיפול וטיולון דו צדדי, המשקל כבד (אנחנו גרים קומה 2 בלי מעלית ואוטו קטן - סיריון) ככה שתפעול העגלה נושא חשוב עבורנו
האויסטר זירו- יפה גם מבחינת האמבטיה וגם הטילון, הקיפול בה מאוד מאוד נוח, קלה, הבד נראה איכותי, וביחס לשאר העגלות היא נראית הכי מרווחת עבור התינוק , המחיר זהה לארמדילו. אך אני יודעת שהחיסרון בה זה הטיולון החד צדדי. קראתי בפורום שלך את הדעה שלך שאתה מגבה במחקרים ע״י כיוון הטיולון. שזה חיסרון חד צדדי.
שאלתי היא כזאת, מבין 3 העגלות על מי היית ממליץ ובאיזו סיבה (בהנחה שלא מתייחסים לנושא הדו/חד צדדי של הטיולון)
מבחינת אמבטיה, בדים, תפעול, משקל, נוחות לתינוק ועוד פרמטרים שאולי שכחתי בהשוואה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין הסייבקס מיוס לאויסטר זירושרון06/06/2018
שלום,
ממש מתלבטת בין הסייבקס מיוס לאויסטר זירו.
אנחנו גרים קומה 2 ללא מעלית, עם רכב קטן ולכן חשוב עגלה שתהיה קלת משקל וקלה לתפעול.
שתיהן יחסית קלות (עם יתרון לאויסטר), אהבתי את העיצוב והגובה באמבטיה של האויסטר, לעומת זאת, הטילון הסייבקס מתחלף לשני צדדים לעומת האויסטר, והגלגלים נראים יותר איכותיים, אך היא יותר צרה מהאויסטר ואני מפחדת שבחלק של הרגליים בסביבות גיל שנה + יהיה צפוף מכיוון שהיא צרה.
שתיהן מתקפלות בקלות עם יתרון קל להוצאת האמבטיה הסייבקס
ממש מתלבטת!
אשמח להארות והערות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/06/2018שלום שרון,
אני תמיד ממליץ על עגלות בעלות טיולון דו כיווני ולכן פחות ממליץ על האויסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - סייבקס מיוס
שרון07/06/2018בהמשך לשאלתי,
אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי הסייבקס מיוס
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום שרון,
זו עגלה שאני פחות אוהב, בעיקר בגלל שאין לה ידית טלסקופית ולכן יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות בהשוואה לדגמים מקבילים.
בנוסף איני אוהב את הרשת שממנה עשוי המושב, לדעתי זה פחות תומך ועלול לסבול מבלאי גבוהה לאורך זמן, בלאי שאינו מכוסה באחריות לדעתי.
זה יותר חמור לדעתי באזור הרגליים שם הרשת חשופה לחלוטין.
לדעתי בוגבו בי 5 עדיפה אם כי טיפה יותר יקרה.
גם ארמדילו פליפ XT2 לדעתי אופציה טיפה עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה- ממשיכה להתלבט בין 2 דגמים
שרון09/06/2018היי קובי,
תודה על המענה המהיר והמקצועי :-)
אחרי סבב נוסף בחנויות ,
הוחלט לרדת מהסייבקס מיוס, ונשארתי בהתלבטות בין האויסטר זירו לג׳ואי כרום.
אנחנו גרים קומה 2 ללא מעלית, אוטו קטן (סריון).
אשמח לשמוע דעתך על שני הדגמים
יתרון בעגלה אחת הוא חיסרון בעגלה שנייה ולא מצליחה להחליט.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום שרון,
אכן על כל יתרון נמצא חיסרון. אין עגלה מושלמת.
לדעתי לכם יהיה הרבה יותר נח עם הזירו, אני חושב שהחיסרון המשעמותי שלה זהו הטיולון החד כיווני.
אם הג'ואי תיכנס לרכב ואם אתם תראו שאתם יכולים להסתדר עם הקיפול והמשקל אז אני נוטה לכיוונה רק בגלל הטיולון הדו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה להתלבט
שרון14/06/2018היי קובי,
אחרי סבב נוסף,
בהמלצתך הקודמת הלכתי לראות את הארמדילו פיליפ xt2, וגם את הגוי כרום.
משתפת אותך בהתלבטות בתקווה שאצליח להגיע להחלטה .
הגוי כרום מבחינת מחיר היא סבירה בהחלט (ראינו טיולון ואמבטיה ב1299 שח), יש לה טיולון דו צדדי, אמבטיה נחמדה, בד סביר. החסרון (בשבילנו) שהקיפול בה ממש לא נוח לי, אין לה ידית אחיזה ובשביל להרים אותה צריך ממש להתכופף לריצפה ולכן היא מרגישה מאוד כבדה.
ארמדילו פיליפ, יקרה בהרבה מהכרום (סביבות 3000 שח), הבד נראה איכותי , הגגון ארוך, סל גדול למטה, פחות התחברתי לחלק הקשיח שיש סביב הגגון והיכן שמניחים את הרגליים , אבל בגדול העגלה נראית טוב, נוחה לקיפול וטיולון דו צדדי, המשקל כבד (אנחנו גרים קומה 2 בלי מעלית ואוטו קטן - סיריון) ככה שתפעול העגלה נושא חשוב עבורנו
האויסטר זירו- יפה גם מבחינת האמבטיה וגם הטילון, הקיפול בה מאוד מאוד נוח, קלה, הבד נראה איכותי, וביחס לשאר העגלות היא נראית הכי מרווחת עבור התינוק , המחיר זהה לארמדילו. אך אני יודעת שהחיסרון בה זה הטיולון החד צדדי. קראתי בפורום שלך את הדעה שלך שאתה מגבה במחקרים ע״י כיוון הטיולון. שזה חיסרון חד צדדי.
שאלתי היא כזאת, מבין 3 העגלות על מי היית ממליץ ובאיזו סיבה (בהנחה שלא מתייחסים לנושא הדו/חד צדדי של הטיולון)
מבחינת אמבטיה, בדים, תפעול, משקל, נוחות לתינוק ועוד פרמטרים שאולי שכחתי בהשוואה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2018שלום שרון,
כפי שרשמתי בתגובה הקודמת שלי הזירו הכי תואמת לדרישות שלך כאשר החיסרון המרכזי הוא כמובן נושא הדו צדדיות שאני באופן אישי ממליץ לא לוותר עליו. לכן אם הפליפ נוחה לך בתפעול ובניוד לדעתי היא עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות של מזרנים נושמיםהילה06/06/2018
היי קובי,
הפורום שלך פשוט נפלא ואין ספק שיש לך ידע אינסופי בעולם הציוד לתינוקות.
רציתי לאתגר אותך טיפה בנוגע לבטיחות של מזרנים ״נושמים״ אשר אתה ממליץ עליהם.
האם אכן הוכח איפשהו שהם יותר בטיחותיים ממזרנים קשים? או שמא אלה הצהרות יצרן, או מסקנות אישיות כי זה מה שהגיוני לחשוב שיקרה כשאין ספוג?
מתוך עניין חיפשתי קצת בספרות מקצועית וכל המלצה בטיחותית שראיתי הייתה למזרן כמה שיותר קשה. זה גרם לי לתהות האם מזרון נושם רך יחסית (כמו האימג׳ין) הוא אף פחות בטיחותי ממזרן קשה עם ספוג. ראיתי איזשהו מחקר ישראלי שהשווה את נומו, אימג׳ין ועוד אבל לא השתכנעתי שמהלך הניסוי רלוונטי לנשימת תינוק.
כמו כן, אם אכן הוכח שהמזרנים הנושמים יותר בטיחותיים - למה הם מיוצרים באופן נישתי ורק אצל משווק אחד?
מעריכה מאד את דעתך ואשמח לשמוע מה אתה חושב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום הילה,
בנושא הזה הכל מבוסס על דעתי האישית בלבד אבל יש הסבר.
אני לא מכיר הוכחה ליעילות המזרן אבל אי אפשר גם לדעת. זאת מכיוון שאם המזרן יעיל אז לעולם לא נדע שהוא עובד ביעילות כי כלום לא קורה! יחד עם זאת אני לא מכיר אף מקרה של מוות בעריסה עם מזרן כזה (כמובן שאיני מכיר את כל המקרים באופן קרוב אבל נתקלתי בהמון סיפורים). במעקב שלי אחר מקרי המוות בעריסה בתקשורת אני תמיד רואה שהמקרים קורים או בגנים שם מהכרותי ב- 99% מהמקרים יש מזרנים פשוטים שגם אני בספק אם הם תקניים. אני את ילדיי העדפתי להוציא לפני השנ"צ שלהם בגן ושישנו בבית. בנוסף כשזה קורה בבתים לרוב זה בפריפריות או באזורים שבהם המצב הסוציו אקונומי נמוך ולכן בסבירות מאוד גבוהה הם לא השתמשו במזרן יקר וסביר שגם לא בבייבי סנס.
בכל הקשור למניעת מוות בעריסה אני לא חושב שיש יעילות עדיפה למזרן נושם על פני מזרן קשיח! אני חושב שמזרנים קשיחים לא פחות יעלים, אין גורם שיכול לספר בודאות את הסיבות למוות בעריסה, הסברה העיקרית היא שהתינוקות או הושכבו על הבטן (כך הם נרדמים יותר טוב ולא מתעוררים בקלות והורים בוחרים להתעלם מההמלצות) או שהתפכו באופן טבעי לבד. אז מה שקורה שהראש עלול לשקוע בספוג והתינוק לא יקבל חמצן, במזרן קשיח אין לאן לשקוע ולכן יש פחות סכנה.
אבל אני כן חושב שלמזרן נושם יש ערכים או יתרונות נוספים שאין במזרן קשיח: א. אני חושב שיותר נח לתינוק על מצע רך. ב. שינה על הגב על מצע קשיח גורמת בהרבה מקרים להיווצרות ראש שטוח, אין סכנה בריאותית אבל זה פחות אסטטי שגדלים וזה לכל החיים, החלק האחורי של הראש מתפתח רק בשנתיים/שלוש הראשונות. ג. אם חלילה התינוק ישן על הגב ושמיכה עוטפת את פניו עדיין יכנס אוויר מלמטה. ד. יש סירקולציית אוויר ולכן אין סכנה של חימום יתר שגם כאן יש סברה שזה מוביל למקרי מוות בעריסה כי הרוב המוחלט של המקרים קורים בחורף! ה. אם תינוק במצב שהוא על הבטן ופולט הנוזל מחלחל מטה במזרן רשתי לעומת מזרן ספוגי שבו קיימת אפשרות שהתינוק יבלע את מה שפלט, דבר שעלול להוביל לחנק.
ו. יש המלצה של משרד הבריאות לא להתשמש במוצרים עם מעכב בעירה לתינוקות מכיוון שאלו כימקלים לא בראים. התקן דורש שהמזרן יהיה חסין לאש וספוג אינו חסין ולכן משתמשים במעכבי בערה.
למה אין יותר מדי?
א. אין ביקוש. באירופה וארה"ב יש הרבה יותר דגמים ובוריאציות שונות וכו'.
ב. זה יקר, הישראלים לא אוהבים לשלם.
ג. מדיניות הכל יהיה בסדר, בעזרת השם.
ד. אין מודעות.
יש כיום יותר מ- 3 יצרנים מובילים ודגמים נוספים בשוק: בייבי טק מולטיפלואו (נמכר בהרבה חנויות למוצרי תינוקות), אימג'ן (בלעדי לשילב) ונומו (נמכר בהרבה חנויות למוצרי תינוקות). על השאר לא אפרט כי יש לשים לב ולבדוק מול מכון התקנים שלמוצר יש או תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף. כפי שציינתי יש מספר יצרנים נוספים בשוק שלדעתי מוכרים ללא אישור מכון התקנים או תו תקן.
נתקלתי בהמון אנשים, בעיקר שניהלתי חנות שטענו שאני משתמש בהפחדות כדי לגרום להם לרכוש מוצר יקר אבל המצב ממש לא כך! לרוב אני ממליץ על מה שאני הייתי קונה לילד שלי. תמיד ההמלצה שלי הייתה זהה, תקנו את המיטה הכי זולה שיש (רק שתהיה תקנית) ואת המזרן הטוב, כלומר אם לא נושם אז לפחות דו צדדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל מתקפל לתינוקאמא לקטנטן06/06/2018
שלום אני מעוניינת בטיולון קל שמתקפל קומפקטי ובמהירות ובמחיר של עד 1000 שקל תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום,
הייתי ממליץ לבדוק את איזי בייבי מקסי או בובו, ג'ואי פקט או איזי ווקר XS. כולם בטווח התקציב ועונים לדרישות. הייתי ממליץ להושיב בכל אחד מהם, לטייל בחנות ומחוצה לה, לנסות לשנות מצבים בכל אחד יחד עם התינוק, לנסות לקפל ולהרים ואז לקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bebe comfort streety חוות דעתרותם06/06/2018
קובי שלום,
תוכל לומר לי מה אתה חושב על העגלה הזו? איך היא מכל בחינות הנוחות של התינוק וגם של ההורה?
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום רותם,
מאוד מאוד מיושנת, לדעתי לא נוחה להורה בכל הקשור לניוד, לדעתי לא נוחה לתינוק בכל הקשור לרוחב האמבטיה ותמיכת הגב בטיולון. היתרון הגדול הוא קיפול מהיר ונח ביד אחת לגודל מאוד קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רותם07/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפניי קניית עגלת הסלסה 18 כמה שאלותלילי06/06/2018
היי קובי,
ראינו אתמול את הסלסה ולהן מספר שאלות.
בכל החנוייות שהלכנו אתמול לראות את הסלסה תמיד רק אותו צבע היה פתוח: "הכהה" - הפחות יפה. המוכרים טענו שאין את הבז' בהיר יותר- האם זה נכון?
2 במידה ואין יותר את הבז' האם לצבע הג'ינס הבהיר יותר יש מזרן בהיר יותר ופנים של אמבטיה בצבע בהיר? הפנים של הצבע הכהה כ"כ לא יפה ולא מתאים לתינוק לדעתי.
3, ראיתי שבדגם 18 אין רשת איוורור בגגון של האמבטיה- אני אמוהר ללדית בשיא הקייץ- האם הדבר לא "חונק" ומונע איוורור... כל שאר העגלות שהמוכרים הציעו לכולם היה רשת בגגון של האמבטיה לאפשר כניסת אוויר.
4. יש ביוטיוב סרטון שמראה שהבדים בעגלה ובטיולון עמידים לגשם- האם זה נכון? ז"א שלא צריך כיסוי לגשם?!
5. האם מגיע כיסוי לגשם לעגלה וכיסוי רגליים לטיולון? שכן הבייבי יעבור לטיולון בשיא החורף- ושוב ביוטיוב מראים גם כיסוי רגליים לטיולון- ואם לא היכן ניתן לרכוש ומה העלות?
6. הבנתי שאורטופדים לא ממליצים על שינה בתנוחת עירסול לילדים מעל גיל שנה- האם זה אכן נכון??
7. מבחינת הרוחב שלה האם היא יכולה לעבור במעברי עיר צרים, מעליות, תחבורה ציבורית וכו'
אשמח לתשובותיך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום לילי,
1. קיים צבע אפור בהיר, הפנים שלו זהה לכהה בכל הקשור לאמבטיה. בטיולון הכל בגוון הבהיר.
2. היה צבע בז' בשנת 2017 לא ב-18. עדיין קיים במלאי אך עם מנגנון הקיפול הישן! לגבי הפנים: אני חושב ותמיד ממליץ לשים סדין 100% כותנה לצפות את המזרן בכל מקרה כי א. זה כבר יתן לך צבע אחר ב. יקנה יותר נעימות לתינוק וג. כמובן ישמור על הבד מכתמים, כמוכן אני מאוד ממליץ לשים ספר עגלה מסביב לראש זה מעולה להתפתחות וחיזוק חגורת הכתפיים וגם העגלה תקבל עיצוב פנים חדש ;)
3. היה משלוח קטן שהגיע ללא הרשת, יש גגונים בנפרד ואפשר לקבל אחד עם רשת במידה וקיבלתם ללא. לדעתי כל מה שנמכר כיום הוא עם רשת.
4. נכון מאוד, מה שכן הייתי ממליץ שזה יהיה לגשם קל עד בינוני מכיוון שעדיין בעיקר בגשם כבד יכול להיכנס גשם מהחלקים הפתוחים ולשם כך צריך ניילון גשם.
5. לא מגיע ניילון גשם, המקורי מאוד יקר ואפשר לקנות אחד אוניברסלי בעשירית ממחיר המקורי שיעשה את אותה עבודה.
אין כיסוי לטיולון כי זה מיותר לדעתי ולרוב נופל, יותר יעיל לחורף זה שק שינה, גם כאן האוניברסליים לדעתי יותר יעילים, יותר יפים ויותר מתאימים לאקלים בארץ וכן גם יותר זולים.
6. ממליצים על תנוחת העירסול בכל גיל אבל בכל הקשור לעגלות מגיל חצי שנה. זו תנוחה שמאפשרת זירמת דם טובה יותר ומכינה את התינוקות לשלב הזחילה על 4. בכל קורס התפתחות יחד עם התינוק ימליצו לכם להצמיד ברכיים לבטן וזו בעצם תנוחת עירסול. אני זוכר שרק כך הרדמנו את הילדים עד כמעט גיל שנה תוך מספר קטן של דק' ולעיתים שניות. בתנוחת עירסול וקפיצה על כדור פיזיו, נשמע קצת הזוי אבל סופר יעיל וטוב שיש קורסים כאלו.
7. רוחב 63 ס"מ אמור לעבור ב- 99% מהמעברים אבל תמיד יש יוצא מן הכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אשמח להכוונה
לילי07/06/2018היי קובי,
קראתי את תשובותיך בעיון.
ראשית, לגביי הרשת בגגון:
הייתי ב4 חנויות וכולם טענו שה 18 מגיעה ללא רשת בגגון. ואף הראו לי ביוטיוב סרטונים של 18 שמראים שאין רשת בגגון של האמבטיה ובמקומו ישנה פתיחה רחבה יותר להצללה אופטימאלית. תוכל להפנות אותי לחנות שבה אוכל לקנות את העגלה עם הרשת בגגון? או לפחות היכן להחליף במידה ואקנה אותה.
שנית, לא הבנתי את תשובתך לגביי תנוחת עירסול, האם לאחר שהילדון כבר הולך (גיל שנתיים) זה פחות טוב? אשמח אם תחדד לי את הנושא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום לילי,
במשלוחים האחרונים כן הגיע עם רשת ובחנויות מוצג דגם שהגיע במשלוח הראשוני שהיה ללא הרשת. כפי שציינתי בכל חנות שתזמיני יגיע עם הרשת וגם אם לא נוכל להחליף רק את הגגון לאחד עם.
ככל שהילד גדל כך פחות יש משמעות לתנוחת העירסול מכיוון ש:
א. הם פחות ישנים בעגלה וגם אם כן אז הם בכיף יכולים לישון במצב השני של המושב שהוא לא בתנוחת עירסול, גם לא בשכיבה מלאה אך בהחלט מספיק.
ב. כבר אין צורך להשכיב על הבטן
לכן בדיוק ההפך, ככל שהם גדלים כך החסרונות של תנוחת עירסול פחות משמעותיים עד בכלל לא. לדעתי היתרון המשמעותי של שכיבה מלאה בא לידי ביטוי בגיל 4 חודשים עד חצי שנה (אם רוצים להעביר מאמבטיה לטיולון בגיל כזה אז זה אפשרי עם טיולון בעל שכיבה מלאה בעוד שבתנוחת עירסול אפשרי רק בגיל 6 חודשים), לדעתי בסלסה זה פחות רלוונטי כי האמבטיה עצומה ותתאים בכיף עד גיל 6 חודשים וגם מעבר אם צריך. בנוסף באפשרות להשכיב על הבטן כאשר ככל שהם גדלים כך פחות שמים על הבטן בטיולון אם בכלל. מכיוון שהאמבטיה של הסלסה ענקית אפשר לנצלה עד השלב בו פחות צריך להשכיב על הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עריסה לתינוק ראשוןזוהר06/06/2018
היי :)
אתחיל ואודה על המענה שלך זה לא ברור מאליו.
אני מחפשת עריסה נוחה ויפה והכי חשוב שתהיה בטיחותית עבור התינוק.
תחילה רציתי את העריסה של קוזי (תותי במביני), היא מהממת בעיניי, גדולה וגם מתכווננת. אהבתי שניתן לראות את התינוק אך החיסרון העצום שלה זה שאין לה גלגלים ולכן ירדתי ממנה ואני מחפשת לה תחליף.
חשבתי על העריסה החדשה של צ'יקו (בייבי האג 4 ב1)
מה שכן נראת לי קצת קטנה יחסית לכל העריסות וגם השאלה החשובה מכל האם היא לא מסוכנת בעובדה שהיא אטומה? אין לה רשת בצדדים שניתן לראות את התינוק ותמיד מפחדת שהם ידבקו לדפנות ויחנקו חלילה....אז רציתי לדעת מה דעתך המקצועית בעניין. אני יודעת שבעריסות רגילות גם מגן ראש לא מומלץ מאותה סיבה.
עריסה נוספת שחשבתי עליה היא של בייבי סייף (קוזי סליפר), האם אתה ממליץ?
העריסה של ציקו עולה 700 אחרי הנחה והבייבי סייף 600 אבל פחות אכפת לי מפער המחיר בינהן.
(מבחינתי הייתי קונה את קוזי למרות שעולה 900 אם היו לה גלגלים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום זוהר,
לדעתי הרכישה הכי מיותרת שיש זו עריסה (אלא אם זה תינוק ראשון וחושבים לטווח ארוך + יש שפע מקום לאחסן). אני חושב כך מכיוון ש:
א. ניתן לשכור עריסה
ב. התינוק יכול לישון מהיום הראשון במיטה
ג. תפקיד העריסה הוא להקל על ההורה במוצר צר (זו הסיבה שהצ'יקו צרה) שיכול להיכנס בין מיטת הורים לקיר וגם לצאת מחוץ לחדר אל הסלון ולהפך. כלומר לאפשר לי להרדים בכיף שלי בסלון ואז לגרור עם הגלגלים לחדר (זו עוד סיבה למה הטוטי סופר מיותרת). לכן משך השימוש בעריסה הוא 3 חודשים. יש כאלו שמושכים טיפה יותר אבל גם אם נניח ומשכנו חצי שנה זו עדיין הוצאה יקרה שיש לאחסן בטווח די ארוך בגמר השימוש ותאמיני לי שיהיה המון מה לאחסן ככל שהם יגדלו.
ד. אין מזרן טוב לעריסות שציינת, כלומר אין מזרן נושם שניתן לרכוש, ישנם כאלו אבל לעריסות עץ.
מבין השניים הייתי ממליץ יותר על הצ'יקו זו חברה ותיקה ואין ממה לחשוש בכל נושא הבטיחות. המוצר עובר תקנים מחמירים בכל העולם. כמוכן לצ'יקו ערך מוסף שהיא כביכול משמשת גם כטרמפולינה וסוג של כיסא בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעריסה המשך+שאלה נוספת
זוהר07/06/2018אוקיי תחילה תודה על המענה המפורט.
אשקול את עניין הרכישה בכללי.
במידה ואחליט למשל לגבי הציקו אני יכולה להיות רגועה שאכן העניין שאין רשתות בצצדים זה תקין?
לגבי האחסון זה ממש נכון, למרות שבפרסומים של הבייבי סייף מציגים אחסון קל בתוך תיק אבל עדיין זה בנוסף להמון דברים שצריך לאחסן.
השאלה הנוספת האם ניתן לחבר בייבי סנס לעריסה כזו כמו ציקו?
ובכללי האם אתה ממליץ על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום זוהר,
לדעתי אין ממה לחשוש. מכוני התקנים בודקים את הדברים האלו.
עדיין גם מוצר מקופל תופס מקום שיהיה הכרחי ככל שהם גדלים. למי שמתנייד הרבה להורים ובתי מלון יש לזה יתרון אבל.
כל עוד יש מזרן שניתן להרים אותו אז יהיה ניתן לחבר בייבי סנס.
תמיד טוב שיש מוצר שמעדכן אותנו על תקינות הנשימה בשינה שאנו לא משגיחים על התינוקות, כפי שאני מציין תמיד, בייבי סנס אינו שווה כלום אם אין ידע במתן עזרה ראשונה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעריסה- המשך! ותודה רבה על הכל
זוהר08/06/2018אתה לגמרי צודק זה קורס שאני מתכוונת לקחת אחרי הלידה וזה כל כך חשוב.
בציקו יש מזרן כזה, לא בדיוק מזרן שאפשר להרים כך שאני לא סגורה שזה אפשרי
זה תקין לישון על זה כל-כך הרבה? (תינוקות בעיקר ישנים חח) וזה לא ממש מזרן אם את מכיר איך נראה מבפנים. אנסה להעלות תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום זוהר,
אני מכיר, זה מבנה ומזרן שמזכיר אמבטיה של עגלת תינוק ואין כל חשש לתת לתינוקות לישון באמבטיה של העגלה לילה שלם ולכן אותו כנ"ל גם לעריסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על הכל!
זוהר10/06/2018מה היינו עושות בלעדיך ! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי עגלותמירית06/06/2018
אז שתי עגלות הגיעו לגמר הגדול..
מאמס& פאפס ארמדילות xt2
סייבקס מיוס.
עיקר ההתלבטות היא לגבי היציבות והעבירות שלהן במשטחים לא חלקים- אוהבים לטייל ולא רוצים שתהיה בעיה וגם גרים כרגע באזור שהמדרכות והכבישים לא הכי מסודרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום מירית,
לדעתי בנושא הניוד הפליפ טיפה עדיפה, יש לה גלגלים אחוריים גדולים יותר וידית טלסקופית שתעזור בעליה וירידה ממדרכות. כמוכן אני תמיד ממליץ לשים 9 ק"ג בכל עגלה ולהתנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה כדי לקבל רושם של נוחות הניוד עם כל עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירקל רבאנה 4 , לעומת הסירקל הקודמתחגית06/06/2018
האם הסירקל רבאנה 4 חדשה בשוק? מה המעלות שלה לעומת הדגם הקודם והאם מומלצת יותר מהסלסה.
רשמת שלסירקל יש בעיות בניוד ושהקפיצים לא משהו, האם מבחינה זו הסלסה עדיפה.
איך הן מבחינת: בעליה לאוטובוסים עירוניים? בקיפול, ובמשקל.
איפה ניתן לראות את 2 הדגמים הללו בדרום או באיזור ב"ב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום חגית,
הסירקל הוא דגם חדש בארץ. לא היה דגם קודם בישראל. בגרמניה כן היה דגם שלישראל לא הגיע, נעשו המון שינויים כמו אמבטיה חדשה כמו של הסלסה, טיולון חדש, אפשרות לקפל עם הטיולון, שלדה חזקה, איכותית ומעוצבת יותר, קפיצים טובים ועוד ולכן כעת הובאה לישראל.
אני לא אומר שלסירקל בעיות ניוד או קפיצים לא משהו, להפך יש לה יכולת ניוד וקפיצים עדיפים גם מול עגלות שעולות כפול ממנה! יחד עם זאת אם אני משווה לסלסה, אז הסלסה היא מאוד ייחודית בקטע הזה ולכן אין הרבה עגלות שאני בכלל יכול להשוות לסלסה מבחינת יכולת ניוד וקפיצים. לצורך עירוני וגם קצת מעבר הסירקל מעולה. הסירקל נמכרת ברשת בייבי סטאר, יש להם סניף חדש באשקלון (מבקיעים, גלובוס סנטר) וגם בבני ברק. את הסלסה ניתן לראות בדרום ובמרכז בבייבי לאב או צ'וצ'ונים בנתיבות. כמוכן בבני ברק ניתן לראות את הסלסה בתינוקות זה אנחנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק שמתאימה לנמוכותשירי05/06/2018
שלום,
אני כבר לקראת סוף ההריון וממש בלחץ שלא מוצאת עגלה שמתאימה לי.
אני נמוכה (מטר וחצי) ובעלי יחסית גבוה, ולכן הרבה עגלות כבר פסולות עבורי כי הידיות לא מתכווננות.
חשבתי לקנות את האורבו 2 אבל היא רועדת ולא הכי יציבה. מאוד מבאס.
אני מחפשת עגלה לא כבדה, עם קיפול נוח וידיות מתכווננות. התקציב שלנו הוא עד 3,500 שח.
אשמח לעזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2018שלום שירי,
בכל מקרה אני לא ממליץ על האורבו כך שטוב שירדה מן הפרק.
תנסו לבדוק את דגם הפליפ XT שלדעתי מוצלח יותר מהאורבו ובעל ידית מתכווננת, נתוני המשקל זהים, הפליפ יותר קלה לקיפול ויותר קומפקטית שזה עוד יתרון, גם בנושא הניוד לדעתי היא עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ארמדילו פליפ xt2 ו פג פרגו בוק s51ריי05/06/2018
הריון ראשון ואנחנו מתלבטים בין שתי העגלות.
חשוב לנו מאוד שתהיה קומפקטית אך מצד שני אנחנו רוצים עגלה חזקה מבחינת ניוד. הפג נראית לי מאסיבית ממש! השאלה האם המאסיביות הזו שווה לעומת הארמדילו שהיא פחות כבדה, קומפקטית יותר בצורה שלה?
האם הפג פרגו משמעותית יותר איכותית מהארמדילו?
הארמדילו נשמעת לי מאוזנת, לא קלה מדיי ולא כבדה מדיי, לא מאסיבית מדיי וגם לא פיצית.
נשמח לעזרה בהשוואה ביניהן.
נשמח לעזרה בהשוואה ביניהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/06/2018שלום ריי,
אכן יש המון דומה בינהן, פג פרגו הם סוג של אב רוחני למאמאס אנד פאפאס.
לדעתי בכל הקשור לנושא נוחות הניוד הפג תהיה עדיפה אך לא בפער רציני, תמיד אני ממליץ לנסות להתנייד איתן בחנות כאשר יש משקל של 9 ק"ג עליהן.
בכל הקשור לנוחות התינוק, גם כאן לדעתי הפג מנצחת, היא הרבה יותר מרווחת ולכן תהיה נוחה יותר לתינוק, בעיקר בחורף עם לבוש עבה. יחד עם זאת לדעתי דגמי פג אינם מרופדים מספיק ואני ממליץ מראש לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי-קוש לטיולון.
הארמדילו יותר נוחה להורה, אין ספק, יותר קטנה וקומפקטית ויותר קלה במשקל. לדעתי מדובר בשני דגמים אמינים אך לדעתי לפג יש יתרון קל כי היא מיוצרת באיטליה ולכן אני חושב שאיכות ההרכבה והחומרים איכותיים יותר.
אני ממליץ להתנסות עם הפג שלדעתי עדיפה אך אם אתם רואים שהיא קשה לכם אז הארמדילו היא עדיין אופציה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות משולבות + סלקל (התייעצות אחרי בדיקה)רעות05/06/2018
אתחיל בכך שהיו לי המון רצונות מבחינת העגלה שרציתי..
הדברים שהיו חשובים לי:
עגלת משולבת אמבטיה קשיחה וטיולון,
קלה לתפעול- עדיפות ליד אחת,
קלת משקל (אני מאוד קטנה פיזית),
יציבה,
טיולון לשני כיוונים,
טיולון רחב מספיק לפעוט עד גיל 3 לפחות,
ידית מתכווננת מבחינת גובה (ביני לבין בעלי יש 30 סמ ..),
בדקנו את :
1. בוגובו בי 5 - האמבטיה בעיני רכה מידי (יש לנו כלבה גדולה בבית אז אמבטיה כזו איננה אופציה),
2. סייבקס מיוס- אהבנו אבל הטיולון ממש קטן .. בדקנו על ילד בן שנה וחצי ונראה שזה יתאים גג עד גיל שנתיים.
3. אויסטר זירו- נוחה מבחינת רוב הדברים שרצינו , אבל הטיולון לא לשני הכיוונים והידית לא משתנה מבחינת הגובה
4. אינגליזינה- לא הסתדרתי איתה והיתה גם כבדה יחסית לאחרות..
האם יש עוד המלצות שיוכלו להתאים?
התקציב פתוח..
בנוסף, מבחינת סלקל-
האם אתה מכיר את הסלקל ביוקו ריפל bc100 ?
חשוב לנו שיהיה ניתן להוסיף סלקל לעגלה , ושהסלקל יהיה כמובן בטוח ובמשקל סביר (סלקל של מעל 4 קג לא רלוונטי..)
המון תודה מראש על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/06/2018שלום רעות,
כפי שכבר הבנת אין עגלה משולמת! ככל שהעגלה תהיה יותר נוחה לתינוק (כלומר יותר מרווחת וארוכה) כך המשקל שלה יעלה ומן הסתם היא תהיה פיזית יותר גדולה ולכן גדולה יותר בקיפול.
לכן צריך להחליט על מה מתפשרים על הנוחות שלכם כדי שלתינוק יהיה יותר נוח או להפך? האמצע זה עגלות כמו הבי או המיוס, לא שיא הנוחות לתינוק אבל עדיין מאוד נוח להורה.
אם מוכנים להתפשר על משקל וגודל קיפול הייתי ממליץ לבדוק את פג פרגו בוק (הידית לא מתארכת וצריך לבדוק אם מתאים לגבהים שלכם) או איי.בי.סי דיזיין סלסה.
כמובן שיש עוד נוחות מהן לתינוק אבל אז שוב מתפסים במשקל, הן עדיין בגדר הסביר, לא שיא הקלות אך גם לא ממש כבדות. אם הן לא נוחות לך לדעתי הברירה שלך תהיה הבי, המיוס או הארמדילו פליפ XT2 של מאמאס אנד פאפאס.
לגבי הסל קל, מכיר, סל קל סיני, אין נתוני בטיחות ולכן איני יכול להמליץ עליו, שווה להשקיע עוד טיפה ולרכוש סייבקס או ג'ואי I-GEMM. גם בסל קלים, לדעתי סל קל שהוא קל מאוד מן הסתם רמת בטיחותו תהיה נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת..
רעות12/06/2018תודה רבה!
עכשיו ההתלבטות עברה לבין הארמדילו פליפ לבין הפג פרגו בוק שהצעת.. הן במשקל מאוד דומה (למרות שכבדות מהאויסטר זירו בכ 2.5 קג..) .
מבין שתיהן - הפג עדיפה ?
ושאלה אחרונה -
האויסטר זירו לא מומלצת בעינייך בגלל הטיולון שלא מסתובב ל 2 הכיוונים? ו בשל עוד סיבות?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת..
רעות12/06/2018תודה רבה!
עכשיו ההתלבטות עברה לבין הארמדילו פליפ לבין הפג פרגו בוק שהצעת.. הן במשקל מאוד דומה (למרות שכבדות מהאויסטר זירו בכ 2.5 קג..) .
מבין שתיהן - הפג עדיפה ?
ושאלה אחרונה -
האויסטר זירו לא מומלצת בעינייך בגלל הטיולון שלא מסתובב ל 2 הכיוונים? ו בשל עוד סיבות?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום רעות,
הפליפ שוקלת באזור ה 10 ק"ג. הפג באזור ה 10.4 ק"ג אבל אני ממליץ לשדרג לשלדת S שמוסיפה עוד קילו ולכן יש הבדלי משקל. יחד עם זאת אני תמיד בעד עגלות כמו הפג, הן מרווחות יותר, נוחות יותר לניוד בגלל גלגלים יותר גדולים, אמנם טיפה פחות נוחות להורה, הרבה אם נשווה לזירו אבל אני בעד נוחות התינוק כי אנו כמבוגרים מסוגלים להתמודד עם סוג של קושי וזה קושי קל.
לגבי האויסטר, בעיקר בגלל שהטיולון חד כיווני. אני גם פחות אוהב שמשענת גב משנה מצבים בעזרת שרוך אבל זה חיסרון קטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רעות12/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסיס לסלקל cybex aton 5תומר05/06/2018
שלום,
רכשתי את הסלקל cybex aton 5 ואני מתלבט בקשר לבסיס עבורו.
למרות שמדובר בכסא אירופאי, המוכר בחנות המליץ על הבסיס האמריקאי של cybex.
האם השילוב הזה בטיחותי לדעתך?
על איזה בסיס אתה ממליץ עבור הסלקל הזה? (ראיתי שבסיס האיזופיקס מוריד ציון אחד במבחני הריסוק..)
תשובה
קובי סופר05/06/2018שלום תומר,
הבסיס האמריקאי נותן מצב של הטייה ולכן לתינוק יהיה טיפה יותר נח. אפשר גם ללכת על בסיס החגורה, מאוד קל לעגן אותו בניגוד לבסיסים אחרים והוא גם זול יותר. הבסיס מקנה נוחות בחיים וחוסך המון זמן ובעיקר מצמצם את הסיכון של לטעות בהתקנת הסל קל. לדעתי (האמת שגם מחקרים מגבים את הדעה) הרוב המוחלט של האנשים כולל אנשי מקצוע יתקינו לא נכון את הסל קל ללא בסיס!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובקשר לבטיחות?
תומר05/06/2018מבחינה בטיחותית זה בסדר אם מתקינים כסא אירופאי על בסיס אמריקאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/06/2018שלום תומר,
האמת שאיני יודע מה לומר, דעתי האישית היא שלא. הסל קל האמריקאי שונה במבנה הפנימי ביחס לאירופאי אבל המבנה החיצוני זהה. ממליץ לשלוח שאילתא גם לסייבקס העולמית, גם למשרד התחבורה וגם למכון התקנים.
אני אישית לא הייתי שם את התינוק שלי על הכלאה כזו אבל זו דעתי האישית בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין שני טיולוניםיהונתן05/06/2018
שלום
אשמח לשמוע על יתרונות וחסרונות של טיולון איזי ווקר XS לעומת איזי בייבי מקסי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/06/2018שלום יהונתן,
שניהם מעולים לדעתי. לדעתי המקסי נוח יותר לניוד, בווקר נוחה יותר לקיפול ויש לה סל גדול יותר.
אני פשוט ממליץ להושיב את התינוק בכל אחד מהטיולונים, לטייל קצת בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעול לבד (לשנות מצבים) ולקפל לבד + להרים ואז להחליט איפה יותר נוח לתינוק ולכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
יהונתן09/06/2018הי
ראינו גם את הטיולון סיטי מיני זיפ של בייבי ג'וגר,מה דעתך עליו? איך הוא ביחס לטיולונים שהזכרתי מבחינת יכולת הניוד? והאם יש הבדל משמעותי במשקל ובגודל הקיפול?
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום יהונתן,
אני פחות ממליץ, לדעתי הוא פחות נח לניוד ופחות ידידותי לקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)