מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצות על עגלת אחיםטליה10/06/2018
קובי שלום.
אני מחפשת המלצה על עגלת אחים שאמורה לשרת תינוק החל מגיל לידה וילד גדול יותר בהפרש של שנה וארבע בינהם.
חשובים לנו היציבות והבטיחות בעגלה לצד נוחות וקומפקטיות בקיפול היות ושנינו עם רכבי מיני, משקל נמוך, רוחב יחסית מינימאלי (מעלית צרה).
פחות קריטי לי קיומו של סלקל, כי אנחנו מסודרים כבר מהילד הגדול עם עם סלקל וכסא בטיחות.
מקריאה ראשונית ראיתי המלצות על BIBA BIBON KOOKOO, כך שאשמח לשמוע את חוות דעתך גם עליה אבל כרגע כל האופציות פתוחות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום טליה,
הביבה דגם טוב, יחסית קל, קיפול סביר בגודלו, רוחב סביר.
לדעתי בייבי מונסטרס 3.0 עדיפה כמעט בכל היבט אבל היא כבדה יותר. המונסטרס יותר צרה ב- 5 ס"מ שזה יתרון קל לרכב ויתרון עצום למעלית. איכות הגלגלים והקפיצים עדיפים ולכן לדעתי נוחה יותר לניוד. אפשר לחבר גם אמבטיה אם רוצים לתינוק (בעיקר יתרון בלידת חורף). היא גם טיפה יקרה יותר ולכן ממליץ לראות אם מסתדרים עם המשקל שלה והמחיר. אם לא הביבה גם אופציה טובה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון ידית אחתאליאנה10/06/2018
שלום
אנחנו מחפשים טיולון מסוג ידית אחת לבן שנה וחצי...
חשוב לנו נסיעה חלקה וסל גדול יחסית )בעדיפות לנסיעה חלקה) ופחות גודל הקיפול.
התקציב בערך 1500...
ראינו את הבייבי ג'וגר סיטי תור- והבנו מאנשים שכבר יש להם אותה שהנסיעה לא כל כך חלקה והסל קטן מאד. איך בייבי ג'וגר סיטי מיני זיפ?
ראינו גם את האיזיבייבי מקסי אבל טיפה התאכזבנו מהבדים ומגודל הסל... אך אם היא נוסעת טוב יותר בכל זאת נעדיף אותה.
נשמח לשמוע את דעתך ואם יש אופציות טובות נוספות
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום אליאנה,
אכן כל העגלות/טיולונים עם גלגלים קטנים לא יספקו נוחות ניוד טובה וזה נכון גם לגבי הסיטי תור. המיני זיפ פחות נוח עוד יותר מאשר התור לדעתי בגלל המבנה שלה ולכן לדעתי כלל לא מומלץ.
לדעתי המקסי מאוד נוח בניוד, אני גם ממליץ ככלל אצבע להנות מהאפשרות שיש כעת בניגוד לרכישת עגלה, להושיב את התינוק ולטייל יחד איתו בחנות ומחוצה לה.
אפשר לבדוק גם את איזי ווקר XS יש סל ענק (יחסית לטיולונים בסגנון), נוחות הניוד נראית לי טובה אם כי פחות מהמקסי אבל, פשוט להושיב את התינוק ולהתסות יכול להיות שהפערים זניחים עבורכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אליאנה11/06/2018תודה!
האם יש רשת שמוכרת את הווקר xs מלבד שילב?
ושאלה נוספת- האם הבגדים של הטיולונים הנ"ל ניתנים לכביסה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/06/2018שלום אליאנה,
זהו מוצר בלעדי לרשת שילב.
סביר שגם נמכר במיי בייבי ירכא שם יש סניף של שילב אך לעיתים יש מבצעים ספיציפית בסניף.
הבדים ניתנים להורדה לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סולה 2 או אוקרו?ענבר10/06/2018
הי קובי, מה ההבדל בין עגלות סולה 2 של מאמס אנד פאפס לבין אוקרו החדשה? אני יודעת שהאוקרו כבדה יותר ועולה יותר. וגם רציתי לדעת מדוע האורבו 2 שנחשבת לפחות טובה מהסולה מבחינת יציבות וגלגלים עולה בעצם יותר? על מי היית ממליץ על הסולה או האוקרו? משקל עגלה ומחיר לא מהווה שיקול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום ענבר,
האוקרו מספקת סוג של יכולת ניוד גם בשטח אבל היא סופר כבדה ומעגלה במשקל כזה גם הייתי מצפה לקבל אמבטיה וטיולון מאוד מרווחים ובאוקרו כמו בשאר דגמי החברה ההפך הוא הנכון.
האורבו מציעה אמבטיה וטיולון זהים לסולה רק עם שלדה מעוצבת יותר אבל עם גלגלים קטנים יותר, לכן יכולת הניוד פחות טובה בהשוואה לסולה, לדעתי הבלאי יהיה גבוהה יותר סביב הגלגלים ולכן אני לא רואה סיבה לרכוש מוצר יקר יותר כאשר יש לי מוצר די זהה רק טוב יותר וגם זול יותר!
בין סולה לאוקרו, אם אין טיולי שטח אקסטרימיים לדעתי הסולה עדיפה, סה"כ יש לה יכולת ניוד טובה והיא קלה יותר מהאוקרו וזולה ולכן לדעתי עדיפה אול אראונד.
באוקרו כמו באורבו לדעתי משלמים המון בעיקר על העיצוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שתיכנס לאוטו קטןפנינה10/06/2018
שלום קובי!
נשמח לעזרתך.
יש לנו אוטו קטן (סוזוקי ספלאש) ואנחנו מחפשים עגלה שתוכל להיכנס לנו לאוטו לא במאמץ רב.
נצטרך כנראה להכניס שתי עגלות- טיולון של mom שיש לנו לגדול, ועכשיו מחפשים עגלה לקטן שיגיע בע"ה. היתה לנו עגלת ג'ואי כרום שמאוד התקשנו להכניס מאחור- רק כשמורידים את הגלגלים נכנסת.. רוצים עגלה שלפחות הבסיס נכנס בקלות מאחור וגם האמבטיה תוכל להיכנס לנו בין הכיסאות תינוק שבמושבים, (מאוד צפוף גם שם) אז אם האמבטיה מתקפלת בקלות או משהו כזה זה יהיה נפלא.
יש לך רעיון? 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום פנינה,
עגלות כמו ארמדילו פליפ XT2, סייבקס מיוס או בוגבו בי 5 אמורות להיכנס בקלות, אני לא סגור שיחד עם טיולון מאמ ולכן יש לבדוק טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
פנינה13/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
פנינה13/06/2018תודה!
בעלי מאוד רוצה לקנות את הבייבי ג'וגר סיטי מיני שלדעתו מאוד חזקה ומסיבית ויציבה. וכמובן בגלל הקיפול שלה שנראה קומפקטי ויוכל להיכנס.
האם אתה יכול בבקשה לפרט לגבי החוזק והיציבות של הארמדילו או הסייבקס שהצעת? בהשוואה לבייבי ג'וגר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/06/2018שלום פנינה,
החוזק טוב, הקיפול הכי נח בעולם וגם הגודל טוב לאחר הקיפול.
כל הורה יהיה מרוצה ממנה. לדעתי התינוקות פחות.
יש לה טיולון חד כיווני שזה לבד חיסרון ענק לדעתי.
הבדים הם בדי ניילון שלדעתי פחות נעימים או מתאימים לאקלים בארץ.
אין מדרך רגליים מתכוונן ולכן ברגע שהתינוק כבר ארוך וישן הרגליים שמוטות מטה, לדעתי פחות נוח לישון כך (ממליץ לנסות את ההרגשה בבית).
שינוי המצבים מתבצע בעזרת שרוך, לדעתי מנגנון פחות אמין, בנוסף מאוד קשה לתפעול עם תינוק בעגלה. כמוכן בשכיבה המושב יכול לנוע לצדדים בהליכות בשטח משובש מה שמשפיע על נוחות התינוק, זאת גם בעיקר כשאין קפיצים טובים לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אשמח ש
פנינה15/06/2018אשמח אם תוכל לפרט את דעתך בנושא זה על הארמדילו או הסייבקס שהצעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2018שלום פנינה,
מדובר ביצרנים שלקחו את עניין נוחות ההורה צעד אחד קדימה מבייבי ג'וגר והכוונה שהעגלות נותנות כמעט את אותה נוחות להורה, בניגוד לג'וגר עדיין יש כאן נוחות לתינוק, אומנם לא מושלמת אבל עדיין טיולונים דו צדדיים, מדרך רגליים מתכוונן, כיוונון באמצעות לחצן ועוד ולכן לדעתי הן עדיפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
אלון17/06/2018גם לי יש סיריון ואני מתלבט בין הארמדילו לכרום
האם ניסית להכניס אותם לרכב? האם יש הבדל משמעותי בגדלים ביניהם? אשמח אם תעני :) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום אלון,
אני מציע שתתנסו בזה לבד. זה לא רק העניין של אם יכנס או לא, זה גם העניין של איך אתם תרגישו בפעולה הזו, כל אחד בנוי אחרת, אני מכיר הורים שמתמודדים עם עגלות ששוקלות פי 2 מהכרום וגדולות ממנה בקיפול ומסתדרים מצוין גם ברכב קטן. כמובן שיש גם את ההפך, כאלו שלא מסוגלים להרים יותר מ- 8 ק"ג או חסרי סבלנות שרוצים לזרוק את העגלה מיד ברכב ולנסוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגיני ראש למיטה לעריסהליהי10/06/2018
שלום
אני ממש מבולבלת עם כל הנושא שטיפת חלב ממליצים לא לשים מגן ראש לעריסה כדי שחלילה התינוק לא יחנק, מצד שני התינוק יכול להתקע בסורגים של המיטה.
אז למה בעצם יש מגן ראש למיטות ועריסות אם זה אסור?
והאם זה נכון גם לעריסה ולגם למיטת תינוק? האם בשלב שעובר למיטה כבר אפשר?
יש עריסות שהן בכלל סגורות ולא שמים בהם מגן אז איך הן כן בטוחות? גם שם אז אפשר להחנק.
ממש מבולבלת ואשמח להסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום ליהי,
אין דרך נכונה או נכונה במקרה הזה. טיפת חלב צריכים לצאת מידי חובה ונצמדים להמלצות בכל העולם. אני באופן אישי עם ילדי כן השתמשתי, הם זזים הרבה בלילה כערים או מתוך שינה. מה שכן, כל לילה וידאתי שהמגן מחובר היטב ולא זז. הפחד ממגן ראש בניגוד לעריסות בד הוא שהוא יכול לפול על פני התינוק ולחסום את דרכי הנשימה, כמו כן זה יכול להתלפף על התינוק ועוד.
מצד שני גם ללא מגן ראש יש סכנה, ראש יכול להיתפס בסורג, קרו מקרים שהרגל נתפסה והתינוק עד תנועה נגדית שגרמה לשבר.
לצערי אין כאן נכון או לא נכון פשוט ללכת עם תחושת הלב של אמא, מניסיוני זו הדרך הכי נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל חצי שנהרותם10/06/2018
קובי שלום,
אני צריכה לקנות כסא בטיחות לתינוק בן חצי שנה, לא יכולה להוציא על צ'יקו נקסטפיט כיוון שזה מאוד יקר. האם שי משהו שהוא גם טוב מבחינה בטיחותית וגם נוח לתינוק שעולה קצת פחות מזה?
תודה רבה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום רותם,
אפשר ללכת על גרקו סייז פורמי שלדעתי מעולה מבחינת זווית השכיבה, במחיר סביר וברמת בטיחות גבוהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלקי חילוף לעגלת ביב קארימיקה10/06/2018
שלום וברכה יש לי עגלת ביבי קארי כבר 5 שנים והיא ישבה במחסן יותר משנתיים בשעה טובה הוצאנו אותה אך העגלה לא נסגרת מיתקפלת והכיסיו דמוי העור של השמש מתפורר אשמח להחליף ולתקן היכן אוכל ודחף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום מיקה,
לא רשמת נכון את דגם העגלה. נא לצלם כדי שאוכל להפנות נכון.
אני חושב שאת מכוונת לבבה קאר. אם כך הדבר רשמי בגוגל:
דמיר בבה קאר והתוצאה הראשונה תתן לך את פרטי היבואן.
כמוכן אפשר לפנות לחברת: הגלגל תיקון עגלות, אפשר למצוא אותם דרך דף הפייסבוק שלהם.
יש לקחת בחשבון שיש לך עגלה מאוד יקרה ולהערכתי כך יהיה גם לגבי החלפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה משולבת- התלבטות על מספר עגלותתמר09/06/2018
שלום קובי,
מתלבטים בין מספר עגלות, נשמח לחוות דעת.
1. ג'ואי כרום
2. מאמס אנד פאפס- סולה
3. גו בייבי- ויולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום תמר,
לדעתי הגו בייבי פחות מומלצת, רוחב 66 ס"מ שיש עליה קרוב מאוד לרוחב של עגלת תאומים וזה מקשה מאוד על ההתניידות לדעתי.
בין מאמאס אנד פאפאס לג'ואי, לדעתי הסולה טיפה יותר איכותית ברמת הגימור, איכות הנסיעה והבדים. עדיין לדעתי מדובר ב- 2 עגלות שנותנות תמורה מעולה לכסף. יחד איתן הייתי ממליץ גם לבדוק את סירקל ראבנה 4, מציעה אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, גגונים גדולים יותר, איכות נסיעה ובלימת זעזועים טובים יותר ובאותו טווח המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם Evenflo Pivot טובה והאם נכנסת לפיקנטו?אורי08/06/2018
שלום,
ילד ראשון אז לא כ"כ בטוחים מה הכי חשוב לנו בעגלה אבל מה שבטוח שהיא צריכה להיכנס לקיה פיקנטו.
ראיתי שיש במבצע Evenflo Pivot Modular Travel System שמגיעה גם עם כסא לרכב (או שזה סל-קל?)
האם העגלה מומלצת? האם היא נכנסת לקיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום אורי,
לדעתי תתאים לקיה, כמובן שתמיד יש לבדוק. אני פחות ממליץ על עגלות שבהן האמבטיה והטיולון הן חלק אחד זהה שמשתנה עם הגיל. זה מאבד את כל היתרונות לכאן ולכאן בניגוד לעגלות 2 חלקים שבהן לכל חלק היעוד שלו.
מבחינת הסל קל, לפי מה שבדקתי מגיע עם סל קל SAFEMAX שנחשב מצוין מבחינה בטיחותית ולכן זהו החלק הטוב בעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות אחרות
אורי10/06/2018מה לגבי peg perego?
יש לך המלצות למשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום אורי,
הפג בוק עגלות מעולות.
יהיה יותר קל לתת המלצות ולכוון נכון אם תגדיר תקציב, דרישות מהעגלה, תנאים (בניין עם מעלית, רכב גדול/קטן, תחבורה ציבורית, גובה וכו').
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לשכיבה על הבטןAdva08/06/2018
שלום,
רכשתי את הבוגבו בי 5, הילד שלי מגיל חודש ישן רק על הבטן ועכשיו שאנחנו עוברים לטיולון (בן חמישה חודשים) אני לא יודעת מה לעשות . הילד ממש מתוסכל אי אפשר לישון עם הרצועות האלה שיוצאות, השכיבה היא 170 מעלות. מה אני יכולה לעשות? האם יש טיולון שמתטים לשכיבה על הבטן ושהרצועות יכולות לחגור בצורה בטיחותית כדהוא על הבטן? לא משנה המחיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום אדווה,
צריך טיולון מרווח מאוד עם שכיבה שטוחה.
אין הרבה כאלו ומה שעולה לי לראש מגיע רק עם אמבטיות.
האופציה הזולה זו סירקל ראבנה 4 שעולה כ- 2000 ש"ח יחד עם אמבטיה.
האופציות היקרות הן סייבקס פריאם או עגלות הרטן.
לכולן יש שכיבה מלאה ומושבים די רחבים.
אם זה רלוונטי מבחינתכם אמליץ בראש ובראשונה לנסות להשכיב את התינוק על הבטן טרם רכישת אחת מהן כדי לוודא שנח.
מבחינת רצועות, זה נושא בעייתי, לדעתי הפתרון הטוב ביותר אם כי פחות בטוח זה לחגור רק עם רצועות המותניים.
כמוכן שווה לשקול להוסיף מזרן (אני ממליץ על קומפי קוש) עבה שיסגור את השקע הקל שבין גב המושב לישבן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל לסירקל ראבנהקורל08/06/2018
בוקר טוב,
אז.. הקשבתי להמלצתך ואתמול רכשתי את עגלת הסירקל ראבנה מבית אי בי סי דיזיין. ( מקווה שעשינו בחירה טובה)
כעת לדילמה הבאה, איזה סל קל כדאי לקנות לעגלה שתשמש גם ככיסא בטיחות לרכב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום קורל,
כל הסל קלים משמשים ככיסא בטיחות עד גיל שנה בערך.
אם רוצים לחבר לעגלה אז סלקלים של חברות: סייבקס, ג'ואי או מקסי קוזי מתאימים (יש רק לרכוש מתאם עבורם היכן שרכשתם את העגלה).
אם רוצים ללכת על הבטוח ביותר אז סייבקס אטון 4 או 5 זו המלצתי. אם לא רוצים להתפרע ברכישת סל קל יקר (בכל זאת זה לטווח שימוש מאוד קצר) אז אני ממליץ על אטון 1 או מקסי קוזי מיקו שכולל בסיס איזופיקס במחירו ויעשה את חייכם לקלים יותר.
לדעתי סירקל זו הבחירה הטובה ביותר בכל הקשור לתמורה בעבור מחיר. לדעתי אין הרבה עגלות שמספקות מה שמקבלים בסירקל גם בסכום הכפול ממחירה כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי הבדלים בין עגלה לטיולוןמור07/06/2018
שלום רב, שמי מור.
לפני שאני מתחילה להתעסק בכלל בדגמים וכו׳ אני לא מצליחה להבין האם כדאי לקנות עגלה שמגיעה עם כל האבזור (אמבטיה, טיולון, בל קל וכו׳) או לקנות עכלת אמבטיה פשוטה (אם יש דהר כזה הכלל) ואחרי כמה חודשים לעבור לטיולון? לפי מה שקראתי העגלות הן מסורבלות וכבדות יותר ואני לא מבינה למה צריך להעביר שנתיים עם מוצר לא נוח כשאפשר בחצי שנה הראשונה ״לסבול״ ולאחר מכן לעבור לטיולון שהוא הרבה יותר נוח. אשמח אם תוכל קצת לסדר לי את המחשבות בראש. המון המון תודה וערב טוב, פורום מקסים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום מור,
ראשית אין עגלות שנמכרות רק כאמבטיה, גם אם היו זו בטח תהיה אופציה יקרה.
המוצר טיולון נח בעיקר להורה ולא לתינוק. מדוע רוכשים טיולון:
א. כי הם זולים
ב. כי הם נוחים יותר להורה, ככל שהתינוק גדל כך פחות משמעותי שהמוצר יהיה נח לו
ג. ההורים רוצים לשמר את העגלה לתינוק הבא ולחרוש על מוצר זול שגם אם ילך לפח אחר כך לא נורא.
לשים תינוק בן חצי שנה בטיולון לדעתי זה דבר גרוע לעשות.
אני ממליץ תמיד שהתינוק יהיה מול ההורה ולכן צריך טיולון דו כיווני, אלו בעיקר הטיולונים שמגיעים עם העגלה + האמבטיה.
מחקרית זה עדיף לתינוקות עד גיל שנה + אז בסיום השלב הזה אין בעיה לעבור לטיולון בסיסי וזול.
"לסבול" זה לדעתי עבור הנוחות של התינוק ולכן יש לשים כף המאזניים מה ההעדפות שלנו. עד כמה חשובה נוחות התינוק ועד כמה חשובה הנוחות שלנו וזה מתשנה מאדם לאדם. אם מישהו גר בקומה גבוהה ללא מעלית, מתנייד בתחבורה ציבורית אז אין ברירה וצריך לחפש מוצר שיהיה נוח לו. אם אדם גר בק.ק עם רכב גדול שמרים את העגלה לעיתים רחוקות אז עניין המשקל לא רלוונטי ואז אפשר ללכת על מוצר סופר נוח לתינוק כי אנחנו לא ממש "נסבול".
לסיכום: כפי שאני אומר תמיד, אין עגלה מושלמת. תמיד יתרון משמעותי יגיע עם חיסרון ולכן יש להתאים את המוצר כך שיהיה מושלם לצרכים שלנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!! ושאלה קטנה נוספת
מור08/06/2018המון המון תודה לך!! ממש עשית לי סדר בראש:)
שאלה נוספת- האם היו-יו שמותאם לניו בורן נחשב לטיולון דו כיווני? (כזה שמגיע עם אמבטיה וכו׳) והאם מומלץ? או שהוא בגדר המוצרים שנחשבים לא נוחים לתינוק? בסופו של דבר הנוחות של התינוק הכי חשובה לי גם אם זה יבוא על חשבון הנוחות שלי כמובן ..
שבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2018שלום מור,
היויו נחשב כחד כיווני בתור טיולון. החלק הדו כיווני מתייחס רק לשלב האמבטיה (שלדעתי ביויו זו לא ממש אמבטיה).
לדעתי זו אחת הדוגמאות הכי טובות לכמה מושלם המוצר בתור נוחות הורה על חשבון נוחות התינוק.
הוא בין הקלים ביותר שיש, בין הכי נוחים לקיפול ואחד הכי קטנים לאחר הקיפול שזה חלומי להורה.
מצד שני יש לו טיולון חד כיווני כאשר יש מחקרים שממליצים שהתינוק יהיה מול ההורה גם בשלב הטיולון. הטיולון לא נשכב למצב ישר ומתאים מגיל חצי שנה ולא לפני. מכיוון שהאמבטיה די קטנה באם היא תהיה צפופה ולא נוחה בגיל צעיר מגיל חצי שנה אז זו בעיה. מדובר בטיולון מאוד צר ללא מדרך רגליים מתכוונן, עם גגון יחסית קטן ושינוי מצבים עם שרוך.
כמוכן הגלגלים קטנים ולכן המוצר מתאים רק לטיולים עירוניים לדעתי ולא יותר מדי מעבר.
אני חושב שאם הכיוון הוא למוצר שיהיה נוח לך מבחינת משקל, גודל קיפול, נוחות קיפול אז עגלות כמו בוגבו בי 5 הן כיוון יותר נכון, הן עדיין לא שיא הנוחות לתינוק אבל בכמה וכמה דרגות מעל הנוחות של היויו לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מור14/06/2018המון המון תודה על המענה המפורט!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי איך הארמדילו XTאלי07/06/2018
היי איך הארמדילו XT לתינוק מגיל 0 אפשר לשים אותו ללא אמבטיה?
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום אלי,
לדעתי לא צריכה להיות בעיה, יש רק לוודא שהמוצר אושר על ידי מכון התקנים כמתאים מגיל לידה רק כטיולון. כמוכן אני ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש לשפר את הנוחות כך שיתאים יותר לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה עוד שאלה קטנה
אלי08/06/2018ואיך הארמדילו הישן
מה היתרונות ומה החסרונות לתינוק מגיל 0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיית navington והתאמה לעגלות אחרותבשמת07/06/2018
רציתי לדעת האם האמבטיה/עריסה של navington יכולה להתאים גם לעגלות אחרות לאילו? למשל בעזרת מתאמים. האם יש מצב לחבר אותה לטיול ומים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום בשמת,
טכנית לא אבל, האוסיטר זהה לה מאוד ולכן לדעתי יהיה ניתן לחבר על האויסטר, כמובן שיש לוודא זאת טרם הרכישה והשאלה אם האויסטר נמכרת רק כטיולון. לא בטוח אבל שווה לברר לגבי התאמה גם לאויסטר זירו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין טיולון קובו לאיזיבייבי מקסיחנה07/06/2018
שלום
רציתי לשאול מהם ההבדלים בין איזיבייבי מקסי לקובו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2018שלום חנה,
המקסי לדעתי יותר יותר נוחה בניוד, הוא יותר מרווח ולדעתי טיפה יותר נח בקיפול. הקובו טיפה יותר קומפקטי ויותר קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)