מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הבדלים בדגמים של ABC DESIGNאורי13/06/2018
היי,
באתר של ABC DESIGN הראשי יש את הדגמים:
Mint, Turbo 4, Turbo 6, Condor 4, Salsa 4, Viper 4, Tereno 4 and Zoom 4
בארץ יש מינט, סלסה, ממבה פלוס זום וסירקל ראבנה.
מה הדגם המקביל של ממבה פלוס וסירקל ראבנה?
מה ההבדלים בין כל הדגמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/06/2018שלום אורי,
לסירקל יש אתר נפרד שם ניתן לראות 2 דגמים: מרנו או קטניה, הראבנה היא חיבור של אמבטית הקטניה וטיולון המרנו. לכן לא ניתן לראות את הסירקל באתר ABC.
הממבה פלוס כעת נקראת פפר.
וייפר מתוכננת להגיע לישראל בחודש/חודשיים הקרובים זו עגלת שטח מטורפת בעלת חוזק ואמינות נדירים. החיסרון זה המשקל וגודל הקיפול, מיועדת בעיקר להורי אקסטרים.
קונדור זהה מאוד לסלסה רק עם שלדה שונה.
דגמי הטורבו מגיעים עם שלדה של קונדור, טיולון של וויפר ואמבטיה שיושבת על הטיולון 4 זה עם 4 גלגלים 6 זה עם 6 גלגלים. ה-6 יורדת מפס הייצור ב2019.
טרנו מגיעה עם טיולון ושילדה של וייפר רק עם אמבטיה שיושבת על הטיולון.
מדובר בדגמים מדהימים בכל הקשור לנוחות ניוד ונוחות התינוק. אלו העגלות הנמכרות ביותר בגרמניה, לצערי אני חושב שהם לא מתאימות לקהל הישראלי והדרישות שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראבנה
אורי17/06/20181. לא מוצא בשום אתר (לא ישראלי) את הראבנה, אשמח לקישור.
2. איזו שלדה יש לראבנה, של הקטניה או של המרנו? או בכלל אחרת?
לאשתי חשוב שהעגלה תהיה נוחה לקיפול וקלה ולכן התלהבה מהבייבי ג׳וגר סיטי 4, אבל אני מחפש משהו שנותן גם קצת יותר נוחות לתינוק.
ראינו את הארמדילו פליפ, אבל מה שהיה בחנות היה שבור אז נצטרך לבדוק אותה שוב במקום אחר.
הג׳ואי כרום הייתה כבדה וקצת מסובכת לקיפולץ
הפג פרגו הייתה גם כבדה מדי.
3. האם הראבנה הכי מתאימה או שהסלסה?
4. הבנתי שכדאי לבחון גם את הסייבקס מיוס. האם יש עגלות נוספות שאתה ממליץ ללכת לראות? יש כל כך הרבה, אז אנחנו מנסים להתמקד
5. שאלה כללית אחרת: האם העגלות האלו טובות לכל השנים או שבכל מקרה צריך או כדאי להחליף לטיולון אחר אחרי שהילדה גדלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/06/2018שלום אורי,
1. יש באתר של איי.בי.סי דיזיין ישראל ובאתר של בייבי סטאר.
לצערי אני לא יכול לשים כאן קישורים.
2. דומה לקטניה ללא גלגלי אוויר, לישראל מגיעה שלדה עם ציפוי כרום ניקל וידית + מעקה מעור סקיי תפור, זאת בניגוד למה שנמכר בגרמניה, כלומר גרסא טיפה יותר יוקרתית. בעקבות ההצלחה בישראל איי.בי.סי יאמצו לגרמניה ובשנת 2019 יציעו דגמים עם שלדה מניקל.
שום דבר לא ישתווה בנוחות התפעולית לג'וגר אבל הג'וגר לדעתי רחוקה שנות אור בכל מה שקשור לנוחות התינוק בראבנה. הפליפ די באמצע, יותר טובה מהג'וגר לדעתי, בעלת טיולון דו כיווני, מדרך רגליים מתכוונן, שינוי מצבים עם לחצן ועוד. האמבטיה והטיולון יחסית צרים ולכן היא לא תציע נוחות זהה לראבנה אבל מצד שני היא קלה יותר וקטנה יותר לאחר הקיפול. לדעתי נוחה כמעט כמו בייבי ג'וגר לקיפול וטיפה יותר נוחה מהראבנה. הראבנה שוקלת טיפה יותר מהכרום ודי דומה לפג ולכן אני חושב שההרגשה תהיה די זהה לפג.
3. מדובר בסגנונות שונים. הסלסה יקרה יותר והיתרון המשמעותי שהיא מציעה זה נוחות ניוד ולכן מאוד תלוי אופי השימוש והיכן תטיילו.
4. המיוס דומה לפליפ ביתרונות ובחסרונות, מעבר לכך כל הגב שלה עשוי רשת ללא תמיכה קשיחה, אני אישית פחות אוהב וחושב שהפליפ עדיפה אבל בגלל שאין תמיכה קשיחה המיוס קלה יותר מהפליפ.
5. כל העגלות אמורות למשוך עד גיל 3 אך מהכרותי הרוב יעדיפו לרכוש טיולון לכן אני חושב שהמטרה צריכה להיות שהעגלה תשרת עד גיל שנה+ ושלא תאלצו לרכוש טיולון בשלב מוקדם מדיי. טכנית יותר נח לתינוקות/ילדים בעגלה, בטח שבעגלה כמו ראבנה, הבעיה כפי שאני מציג תמיד, ככל שיותר נח לילד כך פחות נוח להורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורי17/06/2018תודה רבה על התשובה המורחבת.
עדיין אשמח אם תוכל להמליץ על עוד עגלות שעונות לדרישות של משקל ונוחות כך שנוכל להתמקד בחיפושים
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/06/2018שלום אורי,
אם הדגשים הם על משקל קל וקיפול קומפקטי לדעתי ה- 3 המומלצות הן: בוגבו בי 5, ארמדילו פליפ XT או סייבקס מיוס.
אם יש הגבלת תקציב לדעתי הפליפ היא המומלצת. אם אין הגבלה לדעתי הבי היא המומלצת.
אם מוכנים להתפשר על משקל וגודל קיפול ולהרוויח יותר נוחות לתינוק אז בתקציב הראבנה תהיה אופציה מעולה. ללא הגבלת תקציב הסלסה תהיה אופציה מעולה או גם פג פרגו בוק פלוס.
כפי שאני מסביר תמיד, ככל שהנוחות שלנו תעלה כך זה יבוא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. לדעתי 3 העגלות הראשונות שציינתי מציעות נוחות להורה עם פשרות בנוחות התינוק אך לא קיצוניות. 3 העגלות הנוספות מציעות פשרות בנוחות ההורה אך לא קיצוניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין דגמי ג'ואי כרוםדיאנה13/06/2018
אשמח לדעת מה ההבדל בין הדגמים הבאים של עגלת ג'ואי כרום:
ג'ואי כרום רגיל
ג'ואי כרם DLX
ג'ואי כרום DLX פרימיום
ועל איזה סל קל אתה ממליץ כתוספת לעגלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/06/2018שלום דיאנה,
בDLX מקבלים 5 מצבים בטיולון לעומת 3 וגגון יותר גדול ולכן מומלץ יותר מהבסיסי. הפרימיום בעיקר נותן רמת גימור ועיצוב יוקרתית יותר ולכן זה לא ממה משנה איזה מהDLX בוחרים, המלצתי ללכת על הזול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה משולבת לילד ראשוןלירון12/06/2018
קובי שלום
אנחנו מחפשים עגלה משולבת, קלה אך עם זאת גם כזו שמתאימה גם לדרך לא סלולה ושתוכל להיכנס לרכב עם בגאז' קטן (קיה פיקנטו)
יש חיה כזו?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/06/2018שלום לירון,
נכון להיום אין עגלות כאלו. עגלות לדרך לא סלולה מצריכות גלגלים גדולים ומערכת קפיצים טובה ולכן הקיפול בשל כך יהיה גדול.
עדיין לדעתי קיים סיכוי שעגלה כמו איי.בי.סי דיזיין סלסה תיכנס לרכב יחד עם טיולון ולכן שווה לבדוק זאת. באם הסלסה לא תתאים אפשר לבדוק את הבוק עם שדרוג לשלדת S51 שגם לדעתי קיים סיכוי טוב שתתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עגלה מומלצת? מבולבלתעדן12/06/2018
היי קובי.
קראתי הרבה מתוך השאלות של כולם אבל עדיין אין לי מושג מה לקנות. מצד אחד יש את הדגמים של ABC שנראה שאתה מאוד ממליץ עליהם אבל הלכתי לחנות להתנסות בהם והן גדולות מאוד... לא חושבת שאהייה מסוגלת להסתדר איתה. מצד שני אני לא רוצה עגלה שלא תהייה נוחה לתינוק שלי.
אנחנו שנינו יחסית נמוכים. אני 1.54 ובעלי 1.70. אני רוצה עגלה יחסית בגדלים היותר קטנים, נוחים לקיפול וקלים במשקל מabc ופג פרגו אבל עדיין שיהיו נוחות גם לתינוק, חומרים ובדים טובים ואיכותיים ובולמי זעזועים טובים עד כמה שאפשר. סהכ רוב ההליכה שלנו היא בעיר. המחיר יחסית גמיש- עד 5000 שרוב העגלות נכנסות לטווח הזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום עדן,
אין מוצר כמו שאת מחפשת, הדעה שלי אומרת דבר פשוט.
ככל שיותר נוח לתינוק כך העגלה כבדה יותר ולדעתי יש עגלות נוחות יותר לתינוק גם מהפג וגם מהABC אך הן סופר כבדות.
מצד שני ככל שיהיה יותר נוח לי כך נוחות התינוק תרד.
אין כאן יותר מדי חוכמה, ככל שהמוצר קל יותר כך קצצו ממנו דברים לדוגמא: מושב צר מוריד משקל, גלגל קטן מוריד משקל, תמיכה לא קשיחה מורידה משקל, מושב חד כיווני מוריד משקל ועוד...
לדעתי עגלות כמו ABC או בוק הן ברף של משקל שהוא ממש בטיפה כבד מהממוצע אבל עדיין סופר מרווחות לתינוק עם גלגלים טובים לנוחות ניוד ובסלסה גם קפיצים נהדרים.
אפשר ללכת על כיוון טיפה הפוך וללכת על עגלות כדוגמאת בוגבו בי 5 שקלה, קטנה בקיפול אבל עדיין מציעה טיולון דו כיווני עם תמיכה טובה. היא צרה ועם גלגלים קטנים אך כפי שהסברתי אלו חוסכים במשקל.
עוד שיקול שצריך לקחת בחשבון, נכון שיש עגלות כבדות וגדולות השאלה שלדעתי צריכה להישאל זה כמה פעמים ביום נרים את העגלה כי בהליכה המשקל או הגודל הם לא פקטור!
כלומר מי שגר בקומת קרקע או בניין עם מעלית עניין ההרמה הוא רק לרכב, עניין שלוקח מספר שניות ונעשה בין פעמיים ל 4 פעמים בממוצע. מי שנוסע בתחבורה ציבורית בהחלט שווה לשקול לקחת מוצר קל וקטן. לכן אני ממליץ לעשות את החושבים איפה אתם כן מוכנים להתפשר כי פשרות חייבים לעשות לצערי ואיפה אתם לא מוכנים להתפשר ואז תוכלו להתכוונן לשניים שלושה דגמים ולהחליט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הלכנו שוב לחנות
עדן15/06/2018התנסיתי שם בארבעה דגמים שנראים לי הכי רלוונטים. כולם היו בבעיניי נוחות וטובות עכשיו נשאר להחליט. אציין כי לא חייב את העגלה הכי קלה אבל חשוב לנו שהעגלה לא תהייה כבדה מידי ומסורבלת כי יש לנו גרם מדרגות בכניסה לבית. ושמבחינת נוחות לתינוק תהייה טובה, הבדים איכותיים וחומרים חזקים. רוב ההליכה שלנו היא עירונית. העגלות בהתלבטות הן
1. מאמס אנד פאפס ארמדילו xt2- יותר כבדה מהאחרות אבל נראית יחסית מרווחת לתינוק. הגלגלים שלה קצת גדולים מאחורה אבל לא קריטי. הטיולון היה נראה טוב.. לא יודעת אם באמת נחשב טוב.
בוגבו בי 5- אמבטיה נראית קטנה.. לא ברור לי איך מבחינת איכות והאם הטיולון שלה נחשב לטוב ונוח. מבחינת הגלגלים ממש נוחה נראה לי להליכה בעיר. מה גם אין לה מעקה בהליכון ולא יודעת עד כמה זה קריטי וחשוב.
מאמס אנד פאפס אורבן- אהבתי ממש את העיצוב. גם לא ברור לי אם עדיפה מבחינת האמבטיה והטיולון. הניוד שלה היה סביר. האמבטיה בינונית.
סייבקס מיוס- קלה והאמבטיה נראית טוב. מה דעתך על הטיולון? ראיתי שאתה חושב שהרשת תתבלה עם הזמן אבל זה פחות מדאיג אותי. אותי יותר מדאיג מבחינת ההתמיכה לגב של התינוק. האם לדעתך זה בעייתי שאין תמיכה של פלסטיק מאחורה ואולי זה פוגע בגב?
אשמח שוב להמלצתך מבין ארבעתן מבחינת הפרמטרים שציינתי שחשובים לי.. משהו עד כמה שאפשר באמצע בין הנוחות שלי לבין הנוחות לתינוק.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2018שלום עדן,
1. הפליפ עגלה טובה לדעתי, גם יחסית לא יקרה, נוחות הניוד בינונית על אף הגלגלים הגדולים גם בגלל החומר ממנו עשוי הגלגל וגם בגלל העדר קפיצים טובים. אם ההליכות עירוניות היא בהחלט תעשה את העבודה.
2. בי 5 לדעתי הכי נוחה לניוד מה-4 בעיקר בזכות הקפיצים הטובים וגם חומר הצמיג. האמבטיה הכי גרועה לדעתי מה-4, התפעול פחות ידידותי ולגבי המעקה זה חיסרון אך מאוד קל ולא מורגש, בבי הם יאחזו בברזלים בצד במקום במעקה.
3. אורבו, לדעתי כלל לא מומלצת, יכולת הניוד הכי פחות טובה, הכי גדולה בקיפול והכי כבדה, לא עונה לדרישות שלך.
4. מיוס, אני פחות אוהב את הרשת ובהחלט הייתי מעדיף שתהיה תמיכה קשיחה, גם ברגליים הרשת חשופה ולדעתי עלולה לסבול מבלאי שלדעתי האחריות לא מכסה. לדעתי הבי או הפליפ עדיפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת הטיולון
עדן17/06/2018תודה רבה על התשובות המפורטות. זה ממש עוזר לעשות סדר בבלאגן.
נראה כי מבינת הניוד עדיף את הבי ומבחינת האמבטיה את הפיליפ. מה לגבי ההשוואה בין השניים מבחינת הטיולון והסל קל? חוץ מעניין המעקה בטיולון, האם יש העדפה מסויימת מבחינת נוחות לתינוק? בדים? הצללה? בטיחות של הסל קל? או פרמטרים אחרים שחשוב שיהיו?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/06/2018שלום עדן,
לדעתי עניין האמבטיה זמני וגם בפליפ היא לא להיט ולכן לא חושב שזה צריך להיות חלק מהשיקול. אני חושב שהטיולונים פחות או יותר זהים, לפליפ יש גגון טיפה יותר טוב אך לבי אפשר לשדרג לבריזי שעוד יותר מכסה. הבדים לא להיט ואם מוסיפים מזרן איכותי זה לא ממש משנה מי מהן. לגבי סל קל אותם הסל קלים מתחברים על שני העגלות כך שכאן ממש אין הבדל.
אני חושב שלבי יתרון במשקל קל יותר בכ- קילו, קיפול קטן יותר ורוחב שלדה צר יותר.
יחד עם זאת יש פער עצום במחיר (כמעט כפול) ולכן אני ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג ולטייל עם הפליפ והבי ולראות אם הפערים זניחים או משמעותיים כי כפי שהבנת בשאר הפרמטרים ההבדלים די זניחים ומכאן שהדעה שלי היא ללכת על הזול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סולה מאמס אנד פאפסגל12/06/2018
הי קובי, ראיתי שיש כמה דגמים לעגלת סולה. האם סולה mtx זה הדגם הישן? גם ראיתי סולה 2 שחלק מהגלגלים אפורים וחלק הכל שחור.. האם זה קשור לסוג הדגם? כבר הלכתי לאיבוד! נה הדגם הכי חדש שיש לסולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום גל,
אלו בעיקר הבדלי עיצוב/גימור אני תמיד ממליץ על האופציה הזולה ביותר כי הבדל ממשי אין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לגיל חצי שנהמיטל12/06/2018
היי. כרגע אני עם עגלת פג פרגו סוויצ והטיולון שלה יותר מידי מאסיבי לטעמי. לכן אני מחפשת טיולון שיהיה יותר פונקציונלי עבורי וממש הסתבכתי עם כל סוגי העגלות שקיימות. אני מחפשת טיולון בתקציב של עד 1000 ש"ח, עם גגון גדול, נוחות לתינוק, קיפול נוח (לא קיפול מטריה). פחות בעניין של העגלות הקלות כגון יויו ודומיו אלא אם כן אתה ממליץ בחום על אחת מאלה. חשבתי על הג'ואי לייטרקס. אשמח לעזרתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום מיטל,
אכן עגלות כמו הלייטרקס יענו לדרישות. אופציות נוספות שאני ממליץ עליהן: ביבה ביבו (טיפה חורגת מהתקציב), איי.בי.סי דיזיין מינט. ממליץ להושיב את התינוק בכל אחת, לטייל בחנות, לשנות מצבים, לנסות לקפל ואז לקבל החלטה מה הכי נכון לך ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה לעגלת בוגבו ביתמי11/06/2018
שלום
אנחנו שוקלים לקנות בוגבו בי (הדגם הישן, לא 3 או 5) יד שנייה. רציתי לשאול האם אפשר לחבר אליו אמבטיה?
תודה רבה, תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום תמי,
ניתן בהחלט לחבר אמבטיה. זו אותה אמבטיה של ה-5. גם אם תרכשו בוגבו בי פלוס (הדגם שקדם ל-3) האמבטיה תתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תמי12/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה קלה לתינוק ראשוןיהודית11/06/2018
שלום קובי, שמעתי הרבה דברים טובים על הבלוג שלך!
אנחנו זוג ללא רכב ולכן מחפשים עגלה קלה שמתקפלת בקלות. אנחנו חושבים שאנחנו מעוניינים באמבטיה ומחפשים אפשרות של קיפול האמבטיה( כמו היויו אותה אנחנו מכירים מחברים)
האם יש עוד אפשרויות טובות יותר? זולות יותר מהיויו? מה עם הyoya?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום יהודית,
אני פחות מתחבר לגימיקים של עגלה שמתקפלת עם האמבטיה כי מה שמקבלים ביויו זו לא באמת אמבטיה. היויה זה חיקוי שרחוק מלהיות מוצלח ואינו נמכר בישראל תחת משווק רשמי, המוצר נמכר רק דרך סין ולכן אין אחריות, אבא או אמא למוצר ושלא נדבר על אישור מכון התקנים ולכן אני פחות ממליץ.
יש עגלות דומות ליויה אשר מוצלחות יותר כמו בובו או באמפריידר קונקט.
אני עדיין פחות ממליץ על עגלות מהסוג הזה מכיוון ש:
א. כפי שציינתי לא מדובר באמבטיה
ב. הטיולון חד כיווני
ג. לטיולון אין שכיבה מלאה או מספיק טובה ולכן הוא מתאים ברוב המקרים רק מגיל חצי שנה וזו בעיה עם אמבטיה קטנה שלא בטוח שתתאים עד גיל חצי שנה לדעתי.
ד. הן לא הכי מרווחות, לא הכי נוחות בניוד ולא עם הצללה טובה.
אני מבין את הצורך בקל עבורך אך כפי שאני מציין תמיד, ככל שלך יהיה יותר נח זה מגיע לדעתי על חשבון נוחות התינוק.
אם את רוצה מוצרים יחסית קלים ונוחים אבל שעדיין אין בהם יותר מדי פשרות בתחום התינוק אז הייתי ממליץ לבדוק את:
בוגבו בי 5 יחסית יקרה
סייבקס מיוס עדיין יקרה משמעותית מהיויו
ארמדילו פליפ XT במחיר סביר ולדעתי מציעה את הקיפול הכי נח לתחבורה ציבורית כל עוד אנו בשלב הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יהודית12/06/2018כשכותבים שיש טיולונים שמתאימים מגיל לידה- הכוונה השכבה של 180 מעלות? גם 175 נחשב השכבה מלאה?
הפיתרון הוא לא במקום אמבטיה, אלא פיתרון חד פעמי לנסיעות קצרות יחסית. באופן כללי אנחנו מתכננים לקנות גם אמבטיה.
הסתכלתי על הארמדילו ולא נראה לי שהטיולון נשכב במלואו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום יהודית,
יש טיולונים שמכון התקנים מאשר מגיל לידה, זה לא קשור לזווית השכיבה אלא בעיקר לסגירה באזור הראש. זה שזה מאושר לא אומר שזה מתאים. הפתרון לנסיעות קצרות הוא סל קל לדעתי, הוא יותר קטן ולכן נח יותר לתינוק, יש עגלות שהטיולונים שלהן מעולים מגיל לידה אבל לא הייתי נותן לזה להשפיע על הקנייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון לבן שנה וחצי לנסיעה לחו"למורלי11/06/2018
שלום,
אשמח לעזרה לגבי טיולון לנסיעה משפחתית לחו"ל. הנסיעה היא לאירופה. מדובר על תינוק שבזמן הנסיעה יהיה בן שנה וחצי, כיום בן שנה וחודשיים ושוקל 10.5 קילו הוא גבוה.
יש לנו בייבי גו'גר שהיתה של הגדולים והיא די מסורבלת לנו כי היא ב2 חלקים (זו עגלה שמותאמת לתאומים וליחיד) ולכן מחפשים משהו קל, לא מסורבל, שיהיה נוח לקטני, עם פגוש רצוי, בטיחותית, שתהיה מבחינת הנסיעה שלה נוחה ונעימה, קומפקטית ורצוי לא יקרה. אשמח מאוד להמלצות.
תודה מורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום מורלי,
לדעתי טיולונים כמו איזי בייבי בובו או מקסי יענו לרוב הדרישות, יחד איתם אני ממליץ גם לבדוק את איזי ווקר XS.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולון לתינוקתמיקה11/06/2018
שלום,
תינוקת בת 7 חודשים, אחוזון 99 בגובה.
עד היום במנשאים.
1.חשוב לי עגלה דו כיוונית כדי שהיא תתרגל בקלות לטיולון
2.פגוש
3.שכיבה 170-180 וצלון גדול.
הולכת לאיבוד ממש.. אשמח לעזרה.
כרגע חושבת על טיולון אורבואו סולה (כבד?)
ארמדילו סיטי של מאמאס..
ג'ואי
מינט של abc
איי קנדי
מיקה
תקציב עד 3000
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום מיקה,
מינט של ABC חד כיוונית.
מיקה לדעתי פחות מומלצת.
איי קנדי יחסית צרה ומלבד זה כן עונה לרוב הדרישות ולכן אני ממליץ לבדוק יחד עם התינוקת. כמוכן לדעתי הקיפול מאוד מסורבל ודורש תירגול.
ג'ואי, יחסית עונה לדרישות יחד עם זאת הטיולון יחסית קצר ולא הכי מרווח שיש אבל שווה כמו בקנדי לבדוק יחד עם התינוקת.
האורבו לדעתי פחות מוצלחת מהסולה ולכן שווה להתמקד יותר בסולה, הפליפ לדעתי יחסית צרה.
לכן מכל אלו הייתי ממליץ להתמקד בסולה או בג'ואי.
כן הייתי ממליץ לבדוק גם את סירקל ראבנה שיש לה טיולון ענק ודו כיווני, החיסרון שהיא נמכרת יחד עם אמבטיה אבל היא תחזיר לך עודף של 1000 ש"ח מהתקציב שהצבת כי היא נמכרת ב-2000 ש"ח ולכן לדעתי גם שווה לבדוק אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמס אנד פאפס במלצהענת11/06/2018
הי קובי. רציתי לשאול איזו עגלה מומלצת יותר? מאמס אנד פאפס סולה 2 או ארמדילו הדגם האחרון שיצא? מבחינת גלגלים ויציבות.. שהידית תוכל לעלות גם אםמישהו גבוה יותר נמצא עם העגלה
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום ענת,
מדובר בשני סגנונות טיפה שונים. הסולה לדעתי נוחה יותר בניוד והמושב טיפה יותר רחב ולכן לדעתי תהיה טיפה יותר נוחה לתינוק. כמוכן היא זולה יותר.
הפליפ מצד שני הרבה יותר נוחה לקיפול, הרבה יותר קטנה ובגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר. לפליפ יש ידית טלסקופית ולכן תהיה טיפה יותר נוחה לאדם גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתך על סלקל Welldonמור11/06/2018
היי,
מה דעתך על סלקל Welldon?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/06/2018שלום מור,
היות ואין נתונים של מבחני ריסוק לגביו אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוק פלוסאורי10/06/2018
קובי שלום,
האם תוכל לומר לי כמה מצבי שכיבה/ישיבה יש בטיולון של העגלה המשולבת פג פרגו בוק פלוס (למיטב הבנתי לא משנה איזה דגם כי כולם די זהים, תקן אותי אם אני טועה)
וכן האם הבדים בגגון שלו הם מסנני קרינה?
תודה רבה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום אורי,
אכן המושב זהה לכל הדגמים. יש 4 מצבים יחד עם זאת במצב השכיבה השכיבה לא שטוח לחלוטין. הבדים שלהם עם מסנן בדרך כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך על מזרנים של עמינחיוכי10/06/2018
שלום קובי
הגענו לשלב המזרן לעריסה ולמיטה בחנות שהיינו הציעו לנו את המזרונים של עמינח של הם בעלי תו תקן.. ראיתי שלפני כמה ימיים כתבת על מזרונים אבל לא ציינת את החברה הזו.. האם היא לדעתך לא טובה.?
תודה מראש על כל העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום יוכי,
עמינח חברה מעולה וכל דגמיה ככל הידוע לי עם תו תקן.
יחד עם זאת לכל חברה וגם לעמינח יש מוצרים יקרים וזולים, טובים יותר ופחות טובים.
בסה"כ המזרנים הדו צדיים שלהם מעולים ואם רוצים את הטוב ביותר אז האימג'ן שלהם (שנמכר רק בשילב) הוא הטופ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרונים
יוכי11/06/2018האמת כבד לי לשלם מעל 600 שח למזרון . היום הייתי בכמה חנויות והציעו לי 3 חברות כולם בעלי תו תקן עד המחיר הזה. עמינח,בייבי טק וליטף.. כולם דו צדדי ונושמים... שמתי לב שהליטף הוא הכי קשיח בין כולם שלפי משהבנתי זה יותר טוב מבחינה בטיחותי... האם זה נכון? אם לא .. על מה אתה ממליץ יותר?
בתודה..
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/06/2018שלום יוכי,
לדעתי הקשיחות די זהה בכולם. צריך להניח את המזרן על הרצפה וללחוץ באמצע ולא בדרך אחרת. כמוכן רצוי מזרן ולא הדוגמית שיש בחנות.
סה"כ כולם טובים ומומלצים לדעתי לתקציב של 400-600 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון ובאמת זקוקה לעזרהאיאאאאת10/06/2018
שלום קובי, יש לי כמה התלבטויות ;האם סלקל של סייבקס יכול להתחבר לעגלת גוי כרום?
אני עדיין מתלבטת לבחור סלקל נוח עם אמבטיה רחבה ונוחה וגם טיולון שיתאים .מבחינת הסלקל אני נסגרתי על סייבקס בגלל סקר בטיחות
מבחינת עגלה אני מתלבטת בין פג פרגו ל סייבקס אגיס לא יודעת באמת מה לבחור .
אין לי בבית מדרגות אני רק צריכה עגלה מתקפלת בקלות ונוחה
תקציב עד 2500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2018שלום,
סייבקס מתחבר לג'ואי.
הפג עדיפה בהרבה על האגיס לדעתי. יש לקחת בחשבון שבכדי שהיא באמת תהיה טובה צריך לדעתי לשדרג לשלדת S51, להוסיף מזרן לאמבטיה ומזרן איכותי (כמו קומפי-קוש) לטיולון. כמוכן המתאם לחיברו סייבקס יקר מאוד ולכן אני חושב שתהיה חריגה גדולה מהתציב עם כל השידרוגים האלו.
כן הייתי ממליץ לבדוק את סירקל ראבנה שלדעתי עדיפה על הכרום, נכנסת לתקציב יחד עם עודף. מציעה אמבטיה וטיולון ענקיים וכנ"ל גגונים ענקיים כך שנוחות התינוק תהיה בה מושלמת לדעתי. נוחות הניוד טובה מאוד, הקיפול נח ודי קומפקטי, המשקל סביר וגם ניתן לחבר עליה סל קלים של סייבקס.
לדעתי העגלה שנותנת את הכי הרבה תמורה לכסף כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)