מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ידיות אחיזה לאמבטיה של טורנדו 2דיאנה03/04/2018
היי קובי
הייתי היום בחנות וראיתי את הטורנדו 2 של איה בייבי. כתבת שמסגרת האמבטיה וידית האחיזה מתחממות מאוד בקיץ.
מה ההבדל אם ככה בינה לבין האורבו 2 של מאמס אנד פאפס? גם להן יש ידיות אחיזה ומסגרת מניקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום דיאנה,
אכן כך הדבר ולדעתי בכלל, בכל העגלות עם מסגרת מתכת יש סיכון של התחממות (גם התקררות בחורף). רוב הסיכוי שלתינוק לא יהיה מגע עם המתכת אבל בטורנדו החיסרון הגדול הוא להורה, בעגלות מאמאס אנד פאפאס יש כיסוי דמוי עור בידית הנשיאה של האמבטיה מה שלא קיים בטורנדו ולכן ההורה יכול לסבול מחוסר נוחות לא נעים.
לדעתי יש גם השפעה של חום/קור (תלוי במזג האוייר) גם בפנים האמבטיה אך לדעתי היא זניחה ברוב המקרים שכן אנחנו לא נעמוד בשמש או בקפור יותר מדי זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי רכישת עגלההילה03/04/2018
היי קובי,
תודה על המידע המשמעותי שאתה מספק!
אנחנו לקראת לידה ראשונה והתחלנו לחפש את העגלה המתאימה.
חשובה לנו קודם כל נוחות התינוק וקריטריונים נוספים כמו נוחות ניוד, קיפול נוח ושלא תהיה כבדה במיוחד.
העגלות שאנחנו מתלבטים ביניהן:
מאמס אנד פאפס ארמדילו 2
אויסטר 2
פג פרגו בוק (לא הבנתי את ההבדל בין דגמי הבוק).
אשמח בבקשה לדעתך לגבי העגלות הנ"ל.
בנוסף המליצו לי על קוויני, לא נתקלתי בה בשום חנות, מכיר?
התקציב שלנו עד 4,000 ש"ח לא כולל סלקל (כמובן שנעדיף לשלם פחות :) )
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום הילה,
חשוב להבין שככל שנוחות התינוק תהיה יותר גבוהה וכך גם יכולת הניוד כך גם המשקל יעלה.
ארמדילו פליפ היא עגלה קלה בעלת קיפול מאוד קטן ומצד שני יכולת הניוד די בינונית ולדעתי נוחות התינוק לא מהטובות מכיוון שהיא יחסית צרה.
אויסטר 2 כבר הרבה יותר מרווחת ונוחה בניוד אך כבדה יותר וכמעט כפולה בגודל במצב מקופל (כשמקפלים יחד עם טיולון).
פג בוק מרווחת מאוד לתינוק אך לדעתי אינה מרופדת מספיק ולכן יש צורך ברכישת מזרן לאמבטיה ומזרן קומפיקוש לטיולון. נוחות הניוד בינונית + בעיקר עם משדרגים לשלדת S לכן יש לקחת בחשבון שבפג יש להוציא עוד כמה מאות שקלים על שידרוגים שלדעתי הכרחיים.
ההבדלים הם בעיקר עיצוביים והבדלי בדים שלא מוסיפים כלום לדעתי (כי בכל זאת נצטרך לרכוש את המזרנים) ולכן הייתי ממליץ ללכת או על הגרסא הכי זולה והבסיסית או על גרסאת הפופ אפ שנותנת פלוס אחד וזו האמבטיה, היא קלה יותר בקילו ומתקפלת לאחסון בגמר השימוש, השאלה האם זה קריטי לכם ומצדיק את פער המחיר.
קווני לא משווקת כרגע בישראל והאמת שהיא לא הייתה כלכך מוצלחת והעגלות כיום יותר מתקדמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי רכישת עגלה
הילה04/04/2018תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!
האם ישנן עגלות נוספות בטווח התקציב שלנו שיכולות יותר להתאים לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת בבקשה
הילה05/04/2018האם יש עגלות נוספות שלדעתך עשויות להתאים לנו?
בנוסף, ראיתי דגמים נוספים של מאמס אנד פאפס שגם יכולים להתאים, לא הבנתי כל כך את ההבדלים ביניהם למעט גלגלים ואופן הקיפול, איזה דגם לדעתך יכול לענות על הצרכים שלנו באופן מיטבי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/04/2018שלום הילה,
לגבי מאמאס אנד פאפאס יש עוד 3 דגמים:
אורבו, לדעתי לא מוצלחת ובעיקר עגלה מעוצבת אבל בעלת גלגלים קטנים ולכן לא נוחה בניוד וסובלת מבלאי גבוהה לדעתי.
סולה, זהה לאורבו באמבטיה והטיולון אבל מגיעה עם שלדה הרבה יותר טובה וגלגלים הרבה יותר טובים, גם זולה משמעותית מהאורבו ולכן לדעתי העגלה הכי מוצלחת של היצרן בטח ובטח שמדובר בתמורה לכסף. ביחס לפליפ הקיפול יותר גדול והיא טיפה יותר כבדה אבל הטיולון מרווח יותר לתינוק, נוחות הניוד עדיפה והמחיר זול יותר.
אוקרו, מגיעה עם טיולון ואמבטיה זהים לשל הפליפ רק עם שלדה בעגלת גלגלים יותר גדולים המספקת יכולת ניוד עדיפה, מצד שני היא כבדה מאוד ולכן לדעתי מיותרת כי אינה מציעה תמורה עבור המשקל הכבד, לרוב עגלות במשקלה מציעות טיולון ואמבטיה מאוד מרווחים וגם יכולת ניוד עדיפה.
המלצות נוספות,
סירקל ראבנה זהה לסולה ברעיון רק מציעה אמבטיה מרווחת יותר, טיולון מרווח יותר, הצללות טובות יותר, נוחות ניוד עדיפה ובלימת זעזועים עדיפה, די זהה במחיר וכמחצית מהתקציב.
סלסה של איי.בי.סי דיזיין מציעה את יכולת הניוד ובלימת הזעזועים הכי טובה לעגלות עד 4000 ש"ח (יש גם עגלות יקרות בהרבה לא מציעות זאת). מרווחת לתינוק, נוחה בקיפול והמשקל סביר אך כבד מעגלות כמו הארמדילו פליפ.
כפי שהסברתי בהתחלה צריך להחליט על מה מתםשרים מכיוון שאם נחפש את הנוחות עבורנו (משקל קל, קיפול קטן כו') כך יהיו פשרות בנוחות התינוק (מושב ואמבטיה צרים וקצרים, גלגלים קטנים, נוחות ניוד בינונית ומטה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה05/04/2018תודה רבה!
עזרת לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדי עגלת סולה 2 כרוםרותם03/04/2018
היי קובי,
רציתי לשאול למה ציינת לגבי עגלה מסויימת שהבדים שלה לא מכילים חומרים רעילים. מה לגבי עגלת סולה 2 כרום האם הבדים שלה גם לא מכילים בדים רעילים?
האם הגגון הוא בעל מסנן קרינה?
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום רותם,
לדעתי ברוב המוחלט של העגלות הבדים מכילים כימיקלים. לגבי הסינון UV הרוב כן מציעים. לגבי הבדים אין לי דרך לבדוק כל עגלה היות וזה מצריך בדיקת מעבדה. חשוב לציין שמכוני התקנים מאשרים הכלת כימיקלים עד גבול מסוים. לכן אני מתבסס על הצהרות היצרנים שמצהירים שבדיהם לא מכילים כימיקלים וגגוניהם מסנני UV. נכון להיום חלק גדול מציע גגוון מסנן UV אך בדים ללא כימיקלים היצרנים היחידם שמצהירים על כך הם איי.בי.סי דיזיין והרטן.
התקן הבריטי דורש שהעגלות יהיו חסינות אש ולכן חייב להיות חומר מעכב בעירה שזה כימיקל לכן במותגים בריטיים יש סבירות גבוהה שיש מעכבי בעירה. הגגון כל מסנן UV.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסר בטיחות מגיל 0נופר03/04/2018
שלום קובי, אנחנו לקראת לידה ראשונה ומחפשים כיסא בטיחות לרכב מגיל לידה (לא מעוניינים לרכוש סלקל), המליצו לנו על אחד מהדגמים הבאים:
כסא בטיחות של צ'יקו או כיסא בטיחות של sybex sirona m 2018. כפי שהבנו הסייבקס נוח יותר מבחינת חגירה, בטיחותי יותר בשל כריות צד ומתאים עד למשקל גבוה יותר בעתיד.
הקריטריון החשוב ביותר מבחינתנו הוא רמת הבטיחות, ויחד עם זאת גם נוחות המשתמש (חגירה למושב). נשמח להמלצתך מי מהשניים עדיף? ובמידה וצ'יקו- איזה דגם המומלץ ביותר.
התקציב אינו שיקול משמעותי כיוון שאנו מעוניינים לרכוש את המושב באילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום נופר,
חשוב לציין שעד 18 ק"ג מעגנים עם איזופיקס והצ'יקו הוא אחד הנוחים ביותר שיש. כמוכן דגם הIX החדש מציעה חגירה נוחה מאוד גם ללא האיזופיקס כך השיתרון שהסבירו לגבי הסייבקס לדעתי כלל לא יתרון. הצ'יקו נח יותר לתינוק בזכות שכיבה עדיפה ומבחני הריסוק מדרגים אותו כאחד הטובים עם לא הטוב ביותר עם דירוג בטיחותי שווה ערך ל- 5 כוכבים.
לגבי הסירונה אין יותר מדי נתונים נכון להיום כי מדובר במוצר יחסית חדש ולוקח כמה חודשים עד שחברות פרטיות בודקות ומפרסמות נתונים. לאור זאת אני פחות ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה שמתאימה לצרכיםסתו02/04/2018
שלום
התחלתי להסתכל ולקרוא על עגלות והתבלבלתי מאוד.
אשמח להמלצה לעגלה שלדעתך תתאים לצרכים שלנו:
1. קיפול קטן ונוח (צריכה להיכנס לקיה פיקנטו)
2. משקל קל
3. נוחות נסיעה
אשמח להמלצתך
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום סתיו,
אין מוצר שמכיל הכל, אם ההליכות עירוניות בלבד אז בוגבו בי תענה הכי טוב לכל הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון איזי ווקר xsmallבת חן02/04/2018
שלום, יש לי תינוק בן 9 חודשים, כרגע יש לנו בוגבו בי חמש אבל היא כבר כבדה לי(אני צריכה לרדת מדרגות בבניין) ראיתי בשילב את הטיולן של האיזי ווקר דגם xsmall ואני מתלבטת אם לקנות ואם היא תתאים לי. ואם לא, איזה טיולון בסגנון זה מומלץ. המידות מצורפות בתמונה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום חן,
מדובר בטיולון חדש מאוד גם בעולם ולכן אין כרגע מספיק חוות דעת.
ממה שראיתי ובדקתי מדובר בטיולון מעולה שנותן תמורה מעולה למחיר, מרווח, בעל הצללה טובה וסל גדול יחסית למתחרים.
כן הייתי ממליץ למשוך עם הבי עד גיל שנה כאשר התינוק פונה אליכם כי יש לכך חשיבות גדולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה ולסלקל מגיל לידהליאת02/04/2018
קובי שלום,
אנחנו לקראת לידה, לאחר שנים רבות של הפסקה בלידות. נשמח להמלצה לעגלה מגיל לידה. לא צפויים ילדים נוספים. הקריטריונים החשובים עבורנו הם:
התאמה מגיל לידה
נוחות תפעול וקיפול
לא כבדה מאוד. יש מדרגות
מתאימה לזוג עם הפרשי גובה משמעותיים.
לא צפויה הליכה בדרכים משובשות. מוכנים להשקיע בעגלה טובה שתהיה עמידה ונוחה גם בהמשך.
בעבר היתה לי אינגליזינה זיפו, הייתי מאטד מרוצה. אבל זה היה מזמן....
לגבי סלקל, מחפשים סלקל נוח ומרופד עם חגירה מקסימלית ובטיחות מקסימלית. עם בסיס.
מהן המלצותיך?
תודה רבה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום ליאת,
אם הזיפי הייתה נוחה לכם אפשר ללכת על המחליפה טרילוג'י. נוחות הניוד לדעתי בינונית אך המשקל קל, הגודל קומפקטי ומבחינת הפרשי גובה תצטרכו לבדוק אך היא די זהה לזיפי.
אופציה נוספת גדולה יותר בקיפול וכבדה יותר היא לדעתי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמעולה להפרשי גובה, נוחה משמעותית בניוד ועליה וירידה ממדרכות, הסל גדול ונגיש יותר והגגונים טובים יותר אך כפי שציינתי יש חיסרון במשקל ובגודל הקיפול בהשוואה לטרילוג'י.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ליאת03/04/2018תודה רבה על המענה!
בוגבו ופג גם באות בחשבון?
ויש לך המלצה לסלקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
בוגבו מאוד נמוכת (אמבטיה וטיולון). חוץ מזה הבי קלה וקומפקטית אך גם יחסית צרה ולכן לדעתי צפופה.
פג בוק עונה לדרישות, כמו הסלסה שהזכרתי כבדה יחסית (בהשוואה לטרילוג'י) וגם הקיפול גדול יותר בהשוואה לטרילוג'י.
כמוכן פחות נוחה בניוד ולדעתי הידית פחות מתאימה לגבוהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת03/04/2018תודה רבה קובי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לגבי סל קל. השאלה האם רוצים לחבר לעגלה? באינגלזינה לא מומלץ כי הסלקל לא מומלץ.
בפג הסל קל טוב וגם כל מה שמתחבר על הסלסה מעולה.
אם מוותרים על חיבור לעגלה אז המלצתי היא צ'יקו קייפיט 30 שמגיע עם בסיס במחיר מאוד סביר וברמת בטיחות הגבוהה ביותר וכך גם רמת הנוחות לתינוק ורמת נוחות התפעול. החיסרון, לא מתחבר לאף עגלה פרט לעגלות צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאת05/04/2018תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי, וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה על טאי טאישירי02/04/2018
שלום קובי, רציתי לדעת האם ניתן להשתמש באמבטיה של בייבי ג'וגר (קיבלנו במתנה) על גבי עגלה של טאי טאי? יש צורך במתאמים? אפשר פשוט להניח על הטיולון?
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום שירי,
לא ניתן ואסור בשום דרך! המוצר לא נבדק במכון התקנים ולכן אסור. כמוכן בגלל שאין חיבור יש סכנה גדולה ולכן אני ממליץ לא לעשות זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר עם רצועות גב / כסא בטיחותסשה02/04/2018
אשמח להמלצה לכסא בטיחות שיתאים לידה בת שנתיים וקצת. גובה 85+. משקל 12 קילו. רוצה שישמש אותנו להרבה זמן. כרגע היא בציקו נקספיט שעתיד לעבור לדור ההמשך.
חשבתי על סקיורקיד אבל לא סגורה על הדגם הסופי. האם הקטגוריה הזו בכלל מתאימה לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום סשה,
סקיור קיד אכן אופציה מעולה. כמוכן לדעתי גרקו נאוטילוס או ארגוס עדיפים. כן הייתי ממליץ להתמקד בבוסטר רצועות ולא כיסא בטיחות.
היתרונות: גם נח יותר לילד גדול וגם תופס פחות מקום כי יחד עם נקסטפיט במושב אחורי יאפשר לאדם בוגר לשבת מאחור (בצפיפות ולא בכל רכב).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בבחירת עגלה לתינוקאימאן01/04/2018
היי,
אנחנו מתלבטים בין שתי עגלות,נשמח להכוונה
סייבקס מיוס לבין מאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ xt2/אוקארו
יש לציין שחשוב לנו בראשונה נוחויות התינוק,משקל קל ופשטות בקיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום אימאן,
לצערי נוחות לתינוק זה לא משהו שתקבלו בעגלות הנ"ל.
כדי שהמוצר יהיה קל וקטן, לדעתי נחסכים דברים שמשפיעים על נוחות התינוק כמו גלגלים גדולים, קפיצים, מושב ואמבטיה מרווחים, מרופדים וכו'. האוקרו כן מציעה גלגלים וקפיצים עדיפים ולכן נוחות הניוד שלה עדיפה אך היא כבדה משמעותית מהשניים האחרות, מעגלה כבדה כן הייתי מצפה גם לקפל מושב ואמבטיה מרווחים אך למעשה המושב והאמבטיה זהים לאלו של הפליפ שנותנת ערך מוסף במשקלה הקל והקיפול הטיפה יותר קטן. לכן מבין ה-3 הייתי ממליץ להתמקד בפליפ שהכי עונה לדרישות אך יש לקחת בחשבון שנוחות תינוק מעולה לדעתי לא תקבלו באף אחת מהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה לכסא בטיחות מומלץהילה01/04/2018
היי קובי,
אשמח לעזרתך בהכוונה לכסא בטיחות מומלץ.
כרגע יש לנו בהשאלה סלקל של סייבקס מדגם די ישן פלוס חיבור איזופיקס.
(בנוסף, יש לנו סלקל של פג פרגו (primoViaggio) שנרכש יחד עם העגלה שקנינו בחו"ל.. הוא לא כל כך נוח לקטן- בן חודש וחצי..)
אנחנו נוסעים די הרבה, השאלה אם יש כסא בטיחות מומלץ בשלב זה?
או להשאר בינתיים עם הסלקל של סייבקס?
מה עדיף מבחינה בטיחותית? ובריאותית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום הילה,
בריאותית זה לא משנה, בשני המקרים לא בריא שישהו יותר מדי.
לסל קל יתרון מרכזי אחד שניתן לחברו על עגלה או לשאת. אם זה לא יתרון קריטי לכם אז כן הייתי ממליץ כבר לעבור לכסא, הכסא יהיה יותר נח ומרווח. ההמלצה שלי במקרה כזה היא צ'יקו נקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה03/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי מייטרקס מול בייבי ג'וגררפאל01/04/2018
בהנחה ואני רוצה עגלה שהטיולון בה הוא חד כיווני..
ההתלבטות היא בין ג'ואי מייטרקס לבייבי ג'וגר סיטי מיני (4 גלגלים).
המאפיינים של העגלות ממש דומים (מלבד המחיר), רק שלבייבי ג'וגר יש אחריות לכל החיים.
1. מבין שתי העגלות הללו, מי עדיפה?
2. מה החסרונות של המייטרקס (מלבד הטיולון החד צדדי)?
תודה.
תשובה
קובי סופר01/04/2018שלום רפאל,
לדעתי הג'ואי עדיפה. יש לה מדרך רגליים מתכוונן שאין בג'וגר, בדים עדיפים לדעתי ויותר נח לשנות מצבים. אם הרכישה היא עם אמבטיה החיסרון הגדול של הג'ואי הוא שהאמבטיה יושבת על הטיולון, זה נראה פחות יפה לטעמי, זה מכביד את משקל העגלה וגם יותר בלאי לא הכרחי למושב. כמוכן בהשוואה לג'וגר היא כבדה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הסרטונים נראה שהאמבטיה בג'ואי מייטרקס לא יושבת על הטיולון
רפאל01/04/2018בסרטון שלהעגלה רואים שהטיולון מתפרק ורק אז שמים אמבטיה ממש כמו בבייבי ג'וגר...
כיוון שהמייטקרס חדשה מאד, אין עליה חוות דעת בשום מקום כמעט.
חסרונות נוספים שאתה מזהה במייטרקס (מלבד טיולון דו כיווני)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום רפאל,
אכן מדובר בדגם חדש, היה דגם קודם שלא היה ניתן בו להוציא את האמבטיה. בסה"כ היא עדיין נראית עדיפה על הג'וגר בגלל מדרך הרגליים, שינוי המצבים, הבדים והרוחב.
חסרונות נוספים מבלבד הדו כיווניות הם הקיפול, כאשר מקפלים את הטיולון כל הבד נשאר כלפי חוץ ולכן הוא חשוף ללכלוך, בלאי מהיר וחוסר סטריליות, בעיקר בתא המטען.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיולון דו כיווני יגיע רק בעגלה משולבת?אני :)30/03/2018
כבר שוברת את הראש על זה...
כרגע יש לי עגלת אמבטיה (ללא טיולון), בקרוב אצטרך להעביר אותו לטיולון.
הקטן גבר גבר, אז אצטרך לדעתי עגלה קצת רחבה.
מה שחשוב לי זה שהטיולון יהיה דו כיווני ושיהיה לו נוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/04/2018שלום,
לרוב הטיולונים הדו כיווניים מגיעים כחלק מעגלה משולבת הכוללת אמבטיה.
יש מקרים בהם האמבטיה מגיעה לחוד כמו במאמאס אנד פאפאס סולה 2 או בג'ואי כרום וחנויות מאפשרות רכישת טיולון ללא האמבטיה. לכן לדעתי אלו האופציות כאשר מבינהן הסולה לדעתי טיפה יותר מרווחת במושב ולכן עדיפה.
כן הייתי ממליץ לבדוק את סירקל ראבנה 4 שאמנם מגיעה עם אמבטיה אך כעת נמכרת במחיר מאוד מאוד זול. היתרון שהאמבטיה מרווחת מאוד (כך שאפשר גם לנצל אותה טיפה) אבל הטיולון מרווח בהרבה מהמקובל בשוק. לדעתי היא תעלה כמעט כמו טיולון לבד של סולה ולכן שווה בדיקה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לדגמים של כסא בטיחותרותם30/03/2018
שלום קובי,
הבן שלנו היה עד עכשיו בסל קל של נונה פיפה. אנחנו נצטרך בקרוב לעבור לכסא בטיחות. מה הם הדגמים הכי טובים בעינך? אין הגבלת תקציב.
כמו כן אשמח לשמוע מה דעתך על הכסאות הבאים, הכי חשוב לי זו הבטיחות כמובן-
Nuna RAVA
Maxi-Cosi Pria 85
אנחנו גרים בארה"ב אם יש דגמים שאתה ממליץ שזמינים רק פה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/04/2018שלום רותם,
מדובר בשני מושבים טובים כאשר לדעתי הPRIA עדיף מבין השניים. יחד עם זאת הייתי ממליץ ללכת על צ'יקו נקסטפיט החדש או ברייטקס מרתון קליק טייט אשר עדיפים מבחינה בטיחותית. שני הדגמים זמינים בארה"ב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רותם02/04/2018תודה רבה. ראיתי שיש כמה סוגי ברייטקס- מרתון, בולברד, אדבוקט- המרתון הכי מומלץ בעינך מבחינה בטיחותית ונוחות הילד?
בנוסף מה ההבדל בין מרתון קליק טייט למרתון קליק טייט ARB?
בין המרתון לצ'יקו, מה עדיף לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
רותם02/04/2018התחלתי לקרוא קצת על ברייטקס. ממה שאני מבינה, הם לא מוכרים יותר את הברייטקס מרתון (מודל G4.1), אלא רק את ה"ברייטקס מרתון קליק טייט" וגרסה חדשה של הרמתון תחת השם "Essentials by Britax".
ראיתי שברייטקס מרתון (מודל G4.1) קיבל גבוה במחני ריסוק, אני לא מצליחה למצוא האם גם ה-"ברייטקס מרתון קליק טייט" וגם ה- Essentials by Britax קיבלו ציון גבוה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון עדיף בולברד או אדבוקט
ורד02/04/2018של בריטקס, הם רחבים יותר מהמרתון שמרגיש קצת צפוף...אני מרוצה מאוד מהבולבורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/04/2018שלום רותם,
המרתון קליק טייט נותן יתרון משמעותי על הG1 בקלות ההתקנה ללא איזופיקס, יש חשיבות עצומה לקלות ההתקנה כדי שימנעו טעויות אנוש ולכן גם אם המוצר בטוח יותר והותקן לא נכון אז אין לכך חשיבות. המרתון קיבל דירוג דומה לבולווארד ואדבוקט אשר גם יקרים וגם רחבים יותר בעיקר האדווקאט. אין בעיה ללכת על בלווארד שמספק הגנת ראש טובה יותר (אף שלא הוכח שיש לה יעילות מעבר למה שמספק המרתון).
אני אישית אוהב יותר את הצ'יקו, בעיקר אם זה לגילאים שלפני גיל שנה, הוא דורג טוב יותר. היתרון היחיד של ברייטקס שמעל משקל 18 ק"ג חובה לחגור את הכיסאות עם חגורה ולא עם איזופיקס ואז הברייטקס קל יותר בהתקנה.
לגבי Essentials by Britax לא מצאתי משהוא לגביו ולכן אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
רותם03/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילדה ראשונהמיה29/03/2018
קובי שלום,
היום הלכנו בפעם הראשונה להסתכל על עגלות וזה עזר לנו לקצת להבין מה חשוב לנו יותר ופחות. נשמח לקבל המלצות לעגלות שמתאימות מגיל לידה. אלו הקריטריונים שלנו לפי סדר חשיבות יורד:
נוחות וקלות הקיפול
תא המטען שלנו לא גדול אז רצוי שתהיה יחסית קומפקטית בקיפול
רצוי משקל לא גדול מידי (אבל גם לא חובה עגלה הכי קלה בעולם)
נוחות בניידות
גרים במושב בקומת קרקע
לא הולכים הרבה ברגל או בשטח, עיקר ההתניידות היא בנסיעות ברכב
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לציין תקציב..
מיה29/03/2018תקציב עד 2500 שח
תשובה
קובי סופר01/04/2018שלום מיה,
בהתאם לתקציב (אולי טיפה חורגת) ארמדילו פליפ XT עונה די טוב לכל הדרישות.
כן הייתי ממליץ להתפשר על משקל וגודל קיפול (אם מתאפשר) וללכת על מוצר שיספק במקום נוחות לתינוק. במקרה כזה אני ממליץ על סירקל ראבנה 4. ההבדל: קילו וקצת יותר במשקל. קיפול גדול בכ0 20% מהארמדילו. מצד שני האמבטיה גדולה בכ- 20% וכך גם הטיולון, נוחות הניוד טובה יותר. במחיר היא נכנסת לתקציב עם עודף של 500 ש"ח נכון למחיר כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיה01/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)