מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מתלבטת בין שתי עגלותנעה03/03/2018
הי,
אני לקראת לידה ראשונה, גרה בקומה שלישית בלי מעלית, יכולה להשאיר את העגלה בכניסה, ובבעלותי מכונית קטנה. חשוב לי שתהיה אמבטיה לחודשים הראשונים.
הלכתי לכמה חנויות, והציעו לי את שתי האפשרויות הבאות:
1. joie pact
2. uno eagle
ההבדל ביניהן למיטב הבנתי הוא שאת מושב הטיולון של הג'ואי אפשר להרים עם שרוך, בעוד שלאיגל יש התקן מתכת שמעלה ומוריד את המושב מאחור. יש ביניהן גם הבדל של 1,000 שקל במחיר.
האם אלה אופציות טובות נוכח הנתונים שהצגתי? (חשוב לציין שפרט לי צריכה לתפעל את העגלה אמא שלי, שהיא מבוגרת ולא טובה בתפעולים כאלה).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/03/2018שלום נעה,
מבין השניים האיגל עדיפה בהרבה. יש לה טיולון דו כיווני, שכיבה טובה יותר, שינוי מצבים עם מתכת עדיף בהרבה על שרוך, נוחות הניוד עדיפה והעגלה לדעתי יציבה יותר.
לדעתי אם אפשר למתוח את התקציב עדיף לבדוק את ארמדילו פליפ XT2 שדומה לאיגל אך עדיפה עליה ברוב הפרמטרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת cam איטלקיתשניתה03/03/2018
היי קובי, קצת מבולבלת מהיצע העגלות שיש בשוק היום ורציתי לשמוע את חוות דעתך על עגלת cam האיטלקית כי אין הרבה מידע עליה.האם היא איכותית יותר מפג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/03/2018שלום שניתה,
באיטליה יש 4 יצרניות עיקריות (שמייצרות באיטליה, יש עוד יצרניות שמייצרות בסין) והן: פג פרגו, אינגלזינה, צ'יקו בחלק מהדגמים וקאם.
לדעתי פג ואינגלזינה הן המובילות ולאחר מכן צ'יקו. לדעתי קאם הוא יצרן בינוני שגם מחייב לקחת את הסל קל שלהם אשר אינו ברמה הגבוהה ולכן אני פחות ממליץ. לדעתי בהשוואה לפג (תלוי איזה דגם של קאם) הפג עדיפה (דגם הבוק כמובן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל- סייבקס אטון 1 או מקסיקוזי דגם קבריו?הדס01/03/2018
שלום קובי,
קבלתי המלצות על סלקל של מקסיקוזי דגם קבריו היה עליו מבצע לפני פחות משבוע בשילב 600 ש"ח, באנו לרכוש היום אך המבצע נגמר והמחיר עלה ל-900!
שמענו על סייבקס שגם חברה טובה...האם אתה ממליץ? או שהאם אתה ממליץ על חברה אחרת לגמרי?
נשמח לשמוע את דעתך
תודה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/03/2018שלום הדס,
בסה"כ הם באותה רמת בטיחות ולכן הייתי ממליץ על מה שזול מבין השניים. הסייבקס מעולה ומומלץ. אם מוותרים על חיבור לעגלה הכי הייתי ממליץ על צ'יקו קייפיט 30, באזור ה- 900 ש"ח אך כולל בסיס במחירו. רמת בטיחות מקסימלית ונוחות תפעול+ נוחות לתינוק ברמה גבוהה יותר לדעתי. החיסרון: לא מתחבר לאף עגלה פרט לעגלות צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בחירת סלקלאדוה28/02/2018
שלום קובי, מה שלומך?
אנחנו קונים עגלה של פג פרגו, רצינו לשאול בבקשה על איזה סלקל אתה ממליץ?
לי הכי חשוב בטיחות ונוחות התינוק, האופציות שלנו הן סלקל של פג או סלקל של סייבקס q.
הבנתי ששניהם מתחברים לעגלה (סייבקס צריך מתאמים כמובן)
אשמח לשמוע את דעתך.
שאלה נוספת- זה נכון שסלקל של 2018 מיוצרים בעצם ב2017?
חשוב לנו תאריך ייצור הסלקל כי הבנתי שיש להם תוקף מסויים.
איך אפשר לוודא זאת ב100%? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום אדווה,
לדעתי הQ עדיף בטיחותית ומבחינת נוחות התינוק.
לגבי הייצור סל קל שיוצר בינואר 2018 יגיע לישראל בדרך כלל רק באפריל 2018 ולכן כל מה שמוגדר "2018" כעת, סביר שיוצר ב-2017. על כל סל קל אמור להיות תאריך או לפחות שנת ייצור. יחד עם זאת מכיוון שמדובר בחברות אירופיאות אין חובה שיהיו תאריך או שנה והמלצות היצרנים הם שימוש של 5 שנים מיום השימוש הראשון כך שזה לא משנה גם אם יוצר המוצר ב- 2016.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סייבקס בליוס s לבין הארמדילועדי28/02/2018
היי קובי! ממש מתקשה להחליט בין העגלות. הצרכים: עגלה עם גלגלים ובולמים שיתאימו גם לשטח כי גרים בקיבוץ, קיפול קטן- קיה פיקנטו, בטיחות ואיכות, נוחות.. הארמדילו יפה יותר בעיני, והקיפול שלה קומפקטי יותר אבל שמתי לב שכשמקפלים אותה והיא עומדת- הידית שלה משתפשפת והחלק מהפלסטיק בידית ממש נפצע ובנוסף האמבטיה נמוכה וקטנה. לעומת זאת הסייבקס חברה הרבה יותר מוצלחת להבנתי, עמידה ואמינה יותר. העניין הוא שהיא נכנסת לי בקלות בבגאז׳ רק כשאני מפרידה את הטיולון ומניחה אותו במושב האחורי. כרגע אין עוד ילדים ככה שזה לא נורא מבחינתי.. נראה לך קריטי וטיפשי מצידי לפרק כל פעם את הטיולון? ומה לדעתך עדיף מבין השתיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
עדי28/02/2018וגם- יש לי סלקל של מקסי קוזי, שארצה לחבר לעגלה אם זה משנה משהו בתשובתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום עדי,
לגבי הארמדילו, יש מוצר שנקרא סיטי גריפס שעולה גרושים וישמור על הידית מפני קרעים. כמו כן לאחר הקיפול העגלה נשארת ביד ובדרך כלל משם ישר מניחים בתא המטען ואין יותר מדי סיבות שתעמוב מקופלת ועומדת (פרט לנסיעה באוטובוסים). יחד עם זאת אני חושב שהיא פחות נוחה בניוד עבור שטח של קיבוץ. היא נמוכה וצרה ובעיקר יש לה יתרון במנגנון הקיפול וגודל הקיפול.
הבליוס לדעתי עגלה לא מוצלחת. האמבטיה צרה כמו הפליפ וכך גם הטיולון ועדיין הקיפול גדול והייתי לפחות מצפה לקבל ערך מוסף מה שלא קורה ואנו מפסידים משני הכיוונים. כמו כן כאשר האמבטיה וכשהטיולון פונה לכיוון הנסיעה במצבי השכיבה הם בולטים מעבר לידית (חוץ מבמצבה הגבוהה ביותר וגם אז עדיין הם קרובים מדי), זה שמקשה על ההולך עם העגלה וגורם לתליית תיק על הידית לפגוע במושב ולהציק לתינוק לדעתי. לדעתי הנדסת אנוש לא מוצלחת! ולכן אני לא ממליץ עליה.
אם לבחור מבין השניים הפליפ עדיפה לדעתי אם כי לא מושלמת לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת מאוד!
עדי01/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Joie MyTrax חוות דעתדויד28/02/2018
היי קובי ,
במסגרת חיפושי עגלה לילד ראשון הציעו לנו את דגם מייטרקס של ג'ואי.
אנו מחפשים עגלה (טיולון וסל שכיבה) במסגרת תקציב של עד 1600-2000 (בגבול העליון כולל סל קל) .. משהו פרקטי ולא כבד מדי , שיתקפל בקלות .
נשמח לשמוע מה דעתך .
חג שמח
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום דויד,
אני פחות ממליץ מכיוון שהטיולון חד כיווני. דגם הכרום של אותו יצרן עדיף. נכון, עגלות עם טיולון דו כיווני מעט יותר כבדות ומסורבלות אך יש לכך השלכות ויתרונות רבים עבור התינוק והתפתחותו, לכן אני ממליץ טיפה להתאמץ (כאשר ההתאמצות באה לידי ביטוי רק בקיפול והרבה לרכב כך שזה ממש לא נורא) ולהרוויח מוצר טוב, בריא ונוח יותר לתינוק.
אם מוכנים טיפה לחרוג מהתקציב סירקל ראבנה 4 לדעתי מוצלחת יותר מהכרום של ג'ואי אך טיפה יותר גדולה בקיפול אך שוב, זה לטובת התינוק כי המושב מרווח ומרופד טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל צ'קו נקסט פיט 30שיר28/02/2018
שלום קובי .רוצה לשאול האם אפשר לחגור את הסל קל של צ'יקו נקסט פיט 30 ללא מתקן האיזופיקס?אצל בעלי ברכב אין אפשרות למתקן .ואצלי ברכב כן .מעדיפה כמובן עם המתקן ,אלא שאם הוא יצטרך להסיע את התינוקת אין לו אפשרות עם המתקן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום שיר,
ניתן לחגור ללא בסיס, אני ממליץ לרכוש בסיס נוסף או לרכוש כיסא צ'יקו נקסטפיט שיוכל גם לשמש בעתיד. אני ממליץ על כך מכיוון שלדעתי מאוד קשה לחגור אותו ללא בסיס בצורה נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת הארטן דגם vipלינה28/02/2018
שלום,
יש לי תינוק בן חודשיים. לפני שנולד קנינו עגלת סייבקס מיוס. חיפשנו עגלה קומפקטית קלה ונוחה לקיפול ופירוק והמוכרת שכנעה אותנו. היום לאחר חודשיים שימוש היא באמת עונה על מה שחיפשנו אז אך בעקבות הגלגלים הקטנים היא לא נוחה בדרכים משובשות. לצערי אני גרה באזור בו המדרכות מאווווד סדוקות ולעיתים קרובות מכוניות חונות על המדרכה ואז עם העגלה צריך לרדת מהמדרכה לכביש ולעלות שוב והמיוס לא נוחה מבחינה זו וקשה איתה.
אנחנו חושבים לרכוש עגלה חדשה . שקלתי את ה הארטן vip אך הסניף המשווק הכי קרוב רחוק ממני שעה וחצי נסיעה וקשה לנו לנסוע מרחק כזה. שוקלים להזמין טלפונית. האם היית ממליץ עליה לאור מה שתיארתי? האם העבירות שלה טובה והיא תעמוד באתגר של מדרכות סדוקות ודרך משובשת? במידה ולא על מה היית ממליץ לאור מה שתיאתי ללא קשר למחיר? תודה מראש וסליחה על האורך .
* גם, התינוק נכון לעכשיו נמצא באחוזונים גבוהים וגודל מהר אז כנראה שנצטרך טיולון רחב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום לינה,
גילוי נאות, אני המשווק של הרטן.
אני חושב שהרטן עונה היטב לכל הדרישות שרשמת.
הVIP סופר נוחה לעליה וירידה ממדרכות. המושב שלה הוא המרווח ביותר והארוך ביותר ולכן לדעתי הנח ביותר לתינוק. היא תעמוד באתגר המדרכות. חשוב לציין שיש דגם שנקרא SKY GTS שבנוי עוד יותר טוב לדרכים סופר קשות אך אם לא כך המצב הVIP עדיפה לדעתי לעיר. הSKY נבנתה להליכות קשות גם ביערות.
אני חושב שVIP תתאים לכל הדרישות. אם יש שאלות נוספות בנושא הרטן את מוזמנת לפנות אליי דרך דף הפייסבוק של הרטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת לרכב קטןאלינה28/02/2018
שלום.
תינוק ראשון. יוולד במאי
גרים בעיר (עם מדרכות ככה ככה) וצריכים עגלה עם אמבטיה וטיולון שתמשיך איתנו שנים קדימה גם לילדים הבאים.
בנתיים ראינו כמה עגלות ואהבנו את הפג בוק 51 אבל הוא קצת גדול לבגאז (יש לציין שהבגאז נסגר כשהשלדה ברכב והאמבטיה במושב האחורי)
האם יש המלצות לעגלות נוספות שיכולות להתאים לצרכים שלנו?
*מקס' מחיר לעגלה 5000 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום אלינה,
הרוב המוחלט של העגלות יכנסו כך לתא מטען, שלדה + אמבטיה בפנים הרכב. המטרה שיחד עם הטיולון הכל יכנס לתא המטען.
חשוב לציין שעגלות קטנות יותר יגיעו עם גלגלים קטנים יותר ולכן יכולת הניוד תרד ולא תהיה נוחה, לדעתי נוחות הליכה היא הפרטמר החשוב יותר מכיוון שברוב הזמן אנו מטיילים עם העגלה ולא מקפלים.
הפג עם שלדת S51 בסה"כ תעה לדרישות שלכם היטב.
בוגבו בי 5 תהיה מושלמת לרכב אך לא יעילה בדרכים משובשות וממה שכתבת קשה לי להבין עד כמה משובשת הדרך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלינה וישקאוצן01/03/2018מדרכה קצת רעועה בקרבת הבית...
האם יש עגלה אחרת שיכולה לענות על הדרישות?
מה לגביי abc salsa?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/03/2018שלום אלינה,
הסלסה תהיה מעולה לדרך כפי שתיארת. הקיפול ממוצע ולכן יש לבדוק ברכב קטן למרות שאני מאמין שתיכנס.
מעולה לתינוק בזכות קפיצים עדיפים בהרבה על הפג ולכן התינוק ירגיש פחות את טלטלות הדרך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה ללא אמבטיה?
אלינה02/03/2018קראתי הרבה מהתגובות ונראה שהרבה זונחים את העגלה לטובת טיולון אחר. האם בכלל צריך לקנות אמבטיה?
האם עגלה עם טיולון לא מספיקה (לא לקנות אמבטיה)?
אם כן איזה עגלה עדיפה?
התינוק יוולד במאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/03/2018שלום אלינה,
אכן זה קרוה ברוב המקרים אך זה לא אומר שלהתחיל עם טיולון מראש זה פתרון טוב. השנה וחצי הראשונה היא קריטית להתפתחות התינוק ולכן רצוי שיעבור מהרחם למקום שמזכיר את השהייה ברחם והאמבטיה היא פתרון טוב. לאחר האמבטיה רצוי שהמעבר ממנה לטיולון יהיה כאשר התינוק עדיין בקשר עין איתך ולא מנותק ממך כאשר המושב פונה כלפי חוץ כפי שקורה ברוב המוחלט של הטיולונים.
לכן אם מוותרים על אמבטיה וקונים טיולון רצוי שזה יהיה טיולון דו כיווני אך יש לקחת בחשבון שסביר שאחר כך תרכשו עוד טיולון ולכן אין טעם להיכנס לבילבולים ועדיף כרגע להתמקד בעגלה שתתאים לך ולתינוק וכשיגיע הרגע (אם תרגישו כך) לרכוש טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 3 עגלותיעל28/02/2018
אז אחרי הוויתרתי עם הסייבקס מיוס אשמח לשמוע ממך על איזה עגלה אתה ממליץ מבין העגלות- מאמס אנד פאפס ארמדילו, פג פרגו בוק, אי בי סי דיזיין סלסה.
זקוקה לה להליכות בעיקר בעיר, שתיהיה קלה ונוחה לקיפול ובעיקר נוחה לילד. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום יעל,
הארמדילו בעיקר נוחה להורה במשקל קל, נוחה לקיפול והכי קומפקטית. מצד שני היא הכי צרה באמבטיה והטיולון ולדעתי בשל כך הכי פחות נוחה לתינוק.
הפג והסלסה מרווחות בהרבה, הסלסה מרופדת טוב יותר, מגיעה עם הצללות טובות יותר, נוחה יותר לניוד, נוחה בהרבה לעליה וירידה ממדרכות (הפג עם משקל מאוד קשה לעבודה בנושא זה). הפג נוחה יותר לקיפול וטיפה קטנה יותר אך שתיהן תכנס לרוב תאי המטען. המשקל די זהה אם משדרגים לשלדת S בפג שאני ממליץ.
סה"כ שתיהן מעולות בעיקר בנושא נוחות התינוק (בפג יש צורך לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן איכותי לטיולון כמו קומפי קוש).
לכל אחת יתרון קטן על השניה ולכן אני ממליץ להתנסות בחנות.
לשים משלק של 9 ק"ג בכל אחת מהן, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל (לחבר/לפרק אמבטיה וטיולון), לקפל לבד ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על האיביסי דיזיין סלסה
יעל01/03/2018תודה רבה על התשובה! ההיום בדקתי שוב את הסלסה. היא נראת איכותית מאוד אך מרגישה לי קצת גדולה ומגושמת. מעבר לזה הטיולון נראה לע פשוט חא נוח. הוא לא נשכב אלא הכסא מתכוונן. זה נוח לילד? היא לא גדולה מידי ויצטרך לקנות חדשה אחרי תקופה קצרה למשהו קטן ונוח יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/03/2018שלום יעל,
היא נראית גדולה בגלל שהיא גבוהה שזה יתרון עצום לדעתי.
הרוחב שלה 62 ס"מ שזה רחב מהממוצע (60 ס"מ זה הממוצע) וזה רוחב שהוא בסדר גמור ומאפשר לעבור בכל מעבר ללא בעיה. מעל ל- 63 ס"מ זה יכול להיות בעייתי אך לא כאן.
התינוק נשכב לתנוחת עירסול שיש לזה יתרונות וחסרונות. לדעתי בגלל האמבטיה העצומה רוב החסרונות מתבטלים מה גם שבאזור חודש מאי יגיע מזרן יעודי שישטח את המושב עד הגיל שצריך ולאחר מכן ישמש כמזרן רגיל. הוא יהיה כרוך בתשלום נוסף.
לגבי קניית עגלה נוספת, אגלה לך סוד. לא משנה איזו עגלה תרכשו יש סיכוי של 90% שתרכשו עגלה נוספת (טיולון).
הטיולונים קלים בחצי אם לא יותר מהעגלות, קטנים בהרבה בקיפול וגם לא יקרים בייחוד בתקופות מבצעים ולכן הרבה מעדיפים לרכוש ולשמר את העגלה לתינוק הבא. המטרה שהעגלה תשרת עד גיל שנה/שנה וחצי שלב ההתפתחות הקריטי לדעתי ולאחר מכן אין בעיה לעבור למוצר בסיסי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהABC
ריקי03/03/2018היי
אני גרה בשוויץ ממש והמפעל של abc בגרמניה נמצא ממש קרוב לבית שלי.
אני מתכננת לקנות את דגם הrace,יש חסרונות שאתה מוצא בסלסלה? האם היא טובה למדרכות של עיר עתיקה ?
מה זה המזרון שאתה ממליץ עליו שיוצא במאי..? מה השם שלו באנגלית ? שאוכל לבקש בחנות לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/03/2018שלום ריקי,
לדעתי רייס זה שם של צבע ולגבי דגם הסלסה:
לדעתי האי תתאים לעיר, פארקים וגם לעיר עתיקה.
מצד שני מסביב לשוויץ יש את יערות רבים כולל היער השחור והשאלה האם אתם גם תטיילו באזורים כאלו? אם כן הסלסה פחות תתאים ודגמים אחרים של איי.בי.סי או הרטן יהיו עדיפים. אם לא אז הסלסה מעולה לדריושת שלך.
לגבי המזרן. לישראל הוא יגיע לראשונה במאי אבל בגרמניה נמכר כבר כשנתיים. שם המזרן: ABC Design Comfort Seat Liner
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/03/2018שלום ריקי,
לדעתי רייס זה שם של צבע ולגבי דגם הסלסה:
לדעתי האי תתאים לעיר, פארקים וגם לעיר עתיקה.
מצד שני מסביב לשוויץ יש את יערות רבים כולל היער השחור והשאלה האם אתם גם תטיילו באזורים כאלו? אם כן הסלסה פחות תתאים ודגמים אחרים של איי.בי.סי או הרטן יהיו עדיפים. אם לא אז הסלסה מעולה לדריושת שלך.
לגבי המזרן. לישראל הוא יגיע לראשונה במאי אבל בגרמניה נמכר כבר כשנתיים. שם המזרן, משום מה איני יכול לשתף כאן קישורים או לכתוב באנגלית, לכן אני מציע שתפני אליי דרך הפייסבוק, דרך הדף של בייבי בוס וארשום לך שם או אשלח קישור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי קניית עגלה ראשונהזיו27/02/2018
שלום.
כבר אובדי עצות בקניית עגלה..
חשוב לי שתהיה קלה, נוחה לקיפול, טיולון דו כיווני שכיבה מלאה, מתקפלת עם טיולון. בנוסף, חשוב לי שתהיה יפהה!!
-לא משנה המחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/02/2018שלום זיו,
אין עגלה מושלמת שתכיל את כל הרצונות ויש דברים שצריך להתפשר עליהם. כפי שאני מסביר תמיד קל ונח משפיע על נוחות התינוק לפי דעתי.
לדעתי בוגבו בי תענה הכי טוב לרוב הדרישות שלך.
קלה, נוחה לניוד (בעיר) והתפעול סביר (דורש תרגול), יש טיולון דו כיווני עם שכיבה יחסית טובה (ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש לשפר), מתקפלת עם הטיולון.
יופי זה כבר עניין של טעם ואני אישית פחות אוהב את מראה הבי אבל לכל אחד טעם אחר ככה שבנושא הזה אני פחות יכול לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין בוגבו
זיו28/02/2018תודה רבה.
מה ההבדלים בין הבוגבו בי 5 לבי 3? בין הבוגבו בי לקמיליון?
ומה לגבי המאמס אנד פאפאס דגם אורבו 2. ראיתי שאתה פחות ממליץ עליה. אשמח לדעת למה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2018שלום זיו,
ההבדלים והחידושים בין ה-5 ל-3 הם:
שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האמבטיה לא השתנתה, ניתן יהיה לחבר אמבטית BEE3 על הBEE5.
הקמיליון שונה לחלוטין, היא כבדה יותר, מסורבלת יותר בעיקר לקיפול יחד עם זאת נוחה יותר בניוד. לדעתי לא עונה לדרישות שלך.
האורבו לדעתי לא נוחה לניוד בגלל גלגלים קטנים שגם יוצרים בלאי מוגבר בשל קפיצים קשיחים מדי עבור הגלגלים הקטנים לדעתי. דגם הסולה של אותו יצרן נותן לנו אמבטיה וטיולון זהים אך שלדה טובה בהרבה לדעתי וכל זאת במחיר זול בהרבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה של צ'יקוטוני26/02/2018
היי קובי,
אשמח אם תוכל לתת חוו"ד על עגלה של צ'יקו, אני מתלבטת בין 2 דגמים - צ'יקו אורבן 6 ב1 או טריו קורטינה 30.
במידה ויש לך עגלה נוספת להמליץ לי עליה אשמח לשמוע.
זהו ילד ראשון והייתי רוצה עגלה פרקטית שתשמש למס' ילדים. חשוב לי שלעגלה תהיה ידית היגוי ניתנת לשינוי גובה, גלגלים יציבים ועגלה איתנה. התקציב שלי הוא עד כ2000 שח.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2018שלום טוני,
האמת שלדעתי שתיהן לא מומלצות.
הקורטינה עגלה נפלאה אבל תוכננה לפני יותר מעשור ולא תואמת את הסטנדרט של היום. פרט לעובדה שבאה עם הסל קל הנפלא של הקייפיט היא גדולה בקיפול, המושב חד כיווני והניוד לא יותר מסביר, יש לה יכולת שרידות מדהימה.
האורבן משלבת אמבטיה וטיולון בחלק אחד שלדעתי זהו פטנט לא מוצלח וגורם לטיולון להיות צפוף. היא נורא מסורבלת וגדולה בקיפול ולכן אני פחות ממליץ.
עד 2000 ש"ח אני ממליץ לבדוק את ג'ואי כרום או סירקל ראבנה 4.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים וסלקלים בטוחיםאני26/02/2018
שלום
1) מבין ה3- בייביגוגר, קוקוביבה ובייבימונסטר, מה הכי בטיחותי מבחינת הקיפול? הבייביגוגר מתקפל החוצה ואין לפי מה שהבנתי נצרת בטיחות, הקוקוביבה מתקפל פנימה והנצרה נראית לי חופשיה מידי, הבייבימונסטר מתקפל לא דרך המושב אבל נראה שהממדים בקיפול גדולים יותר.
2) לגבי סלקל מה בטוח יותר? הציקו קיפיט או הברייטקס 35 עלית? האם יש הבדלים בטיחותיים בין הציקו קיפיט לקיפיט זיפ, או רק עיצובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2018שלום,
בין העגלות לדעתי הביבה או המונסטרס (בעיקר החדשה שהחלר להימכר היום) עדיפות.
לשתיהן מדרך רגליים מתכוונן שאין בג'וגר ובדים עדיפים.
למונסטרס יתרון בנוחות הניוד, רוחב 65 ס"מ לעומת 70 בביבה ולכן יותר קל להתנייד איתה במעברים צרים. מערכת הקפיצים במונסטרס עדיפה ואפשר לחבר אמבטיות או אמבטיות רכות (בדגם החדש). הקוקו יותר קלה ויותר זולה, לדעתי הקיפול כמעט זהה אולי הקוקו טיפה יותר קטן אך שתיהן תיכנסה לאותם הרכבים.
לגבי סל קל, שניהם טובים ובטיחותיים אך לדעתי הקייפיט נח יותר לתינוקות ולכן אני ממליץ עליו יותר. הZIP פשוט מגיעה עם רוכסן להסרת הבד בקלות לכביסה ולדעתי מיותר להוסיף עליו את ההפרש, גם בלעדיו הריפוד נשלף די בקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות פג פרגו- הבדל בין הדגמיםאדוה25/02/2018
היי קובי, אני מעוניינת בעגלת פג פרגו וראיתי שיש המון המון דגמים ואני לא מצליחה להבין מה ההבדלים ביניהם ומי נמצא בארץ ומי לא.
למשל- ב2018 יש לוקס, פופ אפ (עם האמבטיה המתקפלת), גאו ובריז. מצד שני ראיתי שיש בוק פלוס, ספורטיבו ועוד.
האם תוכל בבקשה קצת לעשות לי סדר?
האם יש בעינייך דגם מוצלח יותר מאחרים?
אני מניחה שהמשקל והקיפול דומים, לי חשוב שלילד יהיה כמה שיותר איכותי.
בנוסף, אם אתה ממליץ להוסיף מזרן לאמבטיה וטיולון, יש לך מזרן ספציפי שאתה ממליץ עליו?
ושאלה אחרונה, הסלקל של פג גם מומלץ או שעדיף אחרים?
תודה רבה כל הסבלנות לכל השאלות של כולנו, לא ברור מאליו כלל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2018שלום אדוה,
אכן יש הרבה דגמים אבל אני ממליץ או לרכוש את הדגם הבסיסי או היקר (פופאפ). למעשה השלדה והטיולון זהים בכל הדגמים! ככל שנעלה ברמת המחיר הבדים כביכול יותר איכותיים שלדעתי זה כלל לא רלוונטי מכיוון שהם דקים ובכל מקרה צריך לרכוש מזרן איכותי לטיולון, לכן אני לא מוצא סיבה לשלם מחיר יקר על בד או עיצוב. בפופאפ היקרה יש יתרונות לאמבטיה שהם קילו פחות במשקל והאפשרות לקפלה לאחסון ולחלק מהאנשים לדעתי שווה להוסיף את ההפרש, במיוחד לכאלו שיהיה להם קשה לאחסן את האמבטיה הגדולה.
לאמבטיה כל מזרן יעשה את העבודה, רק שיהיה עטוף בבד נעים או נושם. לטיולון רק קומפי קוש, ישדרג את הנוחות והתמיכה פי כמה.
הסל קל של פג מעולה, החיסרון היחיד שהוא לא מתחבר לאף עגלה פרט לפג אם בעתיד תרכשו עגלה אחרת או עגלה כפולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה קלת משקלדפי25/02/2018
היי, אודה לעזרתך
אני מחפשת עגלה שתהיה הכי קלה גם במשקל עם הטיולון וגם במשקל עם האמבטיה (אלא אם זה ממש חסר חשיבות כי מפרקים בנפרד...?)
כמובן שרצוי שתהיה קלה לפתיחה..
חוץ מהבוגבו בי5, יש יותר קלה?
מתלבטת גם לגבי הסיטי מיני, רק ששם הטיולון רק בכיוון הנסיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/02/2018שלום דפי,
ככל שהעגלה קלה יותר כך יש יותר פשרות בנושא נוחות התינוק ונוחות הניוד, גם בחוזק וביציבות ולכן צריך להחליט עד כמה מתפשרים.
לדעתי בסיטי מיני צריך להתפשר יותר מדי ולכן אני אישית פחות ממליץ.
הבי 5 עדיפה כמעט בכל פרמטר אך המחיר יקר בהרבה.
דומות לבי יש את סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ XT2. אם אין בעיה תקציבית לדעתי הבי מוצלחת מכולן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי היויו פלוס?
דפי26/02/2018תודה על העזרה, אבדוק את הדגמים האלה.
ידוע לך אם בדגם החדש (אם יצא השנה) יסדרו את כל הדברים האלה -
ניתן יהיה להשכיב את התינוק על הבטן?
הטיולון יהיה לשני הצדדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/02/2018שלום דפי,
לא צפוי לצאת דגם עם טיולון דו כיווני ואפשר על הבטן רק בשלב השק שינה וזה גם גבולי כי לא משכיבים על הבטן לפני גיל 3 חודשים ובחלק מהמקרים יתכן ויהיה צפוף לגיל 3 חודשים + לדעתי.
אני אישית פחות ממליץ עליה כניו בורן אלא רק כטיולון לפחות מגיל שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)