מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון בובו או ג'ואי פקט לייטטלי17/02/2018
היי קובי,
אני מחפשת טיולון קל. שאלה ראשונה בין בובו לג'אוי פקט לייט למי יש יותר יתרונות?
שאלה נוספת - האם הגגון של טיולונים אלו מספיק כדי להגן מפני שמש במצב ישיבה. הילדים שלי כבר לא ישנים בטיולים.
ושאלה אחרונה - במידה ואחליט ללכת על טיולון זול ולא על שני אלו - עד כ- 300 ש"ח מה הטיולון המומלץ? צריכה שיסע חלק, שיהיה עם גגון גדול, ורצוי סל נגיש. מדובר בילדים גדולים יחסית - שנה/ שנתיים אך קטנים בגודל - כך שרוחב או אורך הטיולון לא משנה לי כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה בייבי מטרו או בובו
טלי18/02/2018קובי שלום,
ראיתי היום טיולון איה בייבי מטרו ואהבתי אותו. איך הוא יחסית לבובו? מה היתה ממליץ מבין שנייהם ומה החסרונות של המטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/02/2018שלום טלי,
לדעתי עד 300 ש"ח אין טיולון נח לניוד. רובן גם מאוד עדינות.
בין בובו לפקט למטרו לדעתי הבובו עדיפה, בכולן הגגון לא להיט, הבובו לדעתי הנוחה ביותר לתינוק ונוחה יותר בניוד.
ממליץ לבודק את מקסי של איזי בייבי שגם נקראת בובו 2, בנוסף ליתרונות הבובו יש לה מדרך רגליים מתכוונן גגון מצוין ונוחות ניוד עדיפה על כולן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אנגליזינה 2017 ל2018?גלעד16/02/2018
מה ההבדל בין אנגליזינה טרילוג'י 2017 ל2018?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/02/2018שלום גלעד,
אין שוני כאשר ההבדלים הם בעיקר בעיצוב ובצבעים. אמור להיות ב- 2018 מזרן משופר לאמבטיה אך איני יודע אם כך זה נמכר בישראל או אם זה כרוך בתשלום או אם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה- התלבטות בין אינגליזינה 2018 לבין פג פרגוטל15/02/2018
היי, תודה על המענה בפורום.
אנחנו לקראת לידה ראשונה, גרים ביחידת דיור במושב.
מתלבטים בין אינגליזינה 2018 לבין פג פרגו פופ אפ 2018 ופג פרגו לוקס 2018.
ההתלבטות היא-
מה מתאים יותר למושב?
מה יותר נוח ואיכותי לתינוק? (מזרן, בולם זעזועים, יותר עוטף, יותר נוח)
מה יותר פרקטי לשימוש?
מבחינת מחיר, יש לנו משפחה באילת אז חשבנו לקנות משם.
נודה לדעתך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/02/2018שלום טל,
אם הכוונה לטרילוג'י של אינגלזינה לדעתי היא פחות תתאים למושב אבל גם תלוי איזה מושב ומה סוג הדרך. כמו כן גם הפג אינה מושלמת אבל בגלל גלגלים גדולים יותר ואפשרות לשדרוג לשלדת S לדעתי היא מומלצת יותר.
יחד עם זאת יש לאינגלזינה דגם שנקרא קוואד והוא כבר עדיף על שתיהן למושב ובעיקר למושב עם דרכים משובשות.
מבחינת פרקטיות הטרילוג'י הכי פרקטית, אחריה הבוק ואחריהם הקוואד אבל למי שגר בדירת קרקע לדעתי עניין הפרקטיות שולי כי צריך פחות לקפל את העגלה ובתמורה מרווחים נוחות לתינוק ונוחות ניוד אשר אותם כן תרגישו רוב הזמן ולכן אני ממליץ להתמקד בנוחויות האלו ופחות בפרקטיות, פרקטיות ונוחות תפעול בסופו של יום הם עניין נרכש של ידע ואחרי מספר ימים עם המוצר תתפעלו אותו בקלילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
טל18/02/2018תודה רבה!
בעניין נוחות ואיכות לתינוק- מה לדעתך עדיף?
ראיתי את המזרן החדש של האינגליזינה והוא נראה מאוד מבטיח.
מצד שני, הפג גם איכותיות מאוד.
לגבי הקוואד- ביררתי במספר סניפי שילב ולא מייצרים יותר אלא רק מה שנשאר מתצוגה.
לסיכום, נשאר אינגליזינה טרילוגי או פג פרגו.
אודה מאוד לדעתך, אני ממש מבולבלת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד המשך קטן לשאלה
טל18/02/2018רק אציין שלי הכי חשוב נוחות הילד, עם הקיפול והכובד אני כבר אסתדר.
אנחנו גרים במושב אז מהבחינה הזו כן חשוב לי בלימת זעזועים טובה, ז״א שהעגלה לא תרעד מכל חצץ קטן.
שוב, הנוחות והבטיחות ומה שהכי טוב לילד זה מה שחשוב.
אשמח לשמוע את דעתך בין אינגליזינה טרילוגי ופג פרגו שתיהן 2018,
תודה רבה רבה, אני קוראת בפורום ומתפעלת מהתשובות המפורטות.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/02/2018שלום טל,
הקוואד מיוצרת ושופרה ב- 2018 אך יתכן ולא משווקת עוד ע"י שילב (שווה לבדוק מול שירות הלקוחות של הרשת).
לצערי בישראל בניגוד לאירופה לא מחפשים עגלות עם נוחות ניוד גבוהה ונוחות לתינוק ומעדיפים לחפש רק את נוחות ההורה מבלי להבין שנוחות התינוק נפגעת.
בין פג לטרילוג'י לדעתי הפג עדיפה. נוחה יותר לניוד (בעיקר עם משדרגים לשלדת S), לדעתי המושב של הפג טיפה תומך יותר ולכן לדרישות שלך היא עדיפה. אם תמצאו את הקוואד כפי שציינתי לדרישות שלכם היא עדיפה על הפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סילקה abc דיזייןגיל15/02/2018
שלום קובי .האם שמעת על עגלת סילקה של abcדיזיין?מה דעתך על העגלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/02/2018שלום גיל,
אני מניחה שהכוונה לעגלת סלסה.
לדעתי עגלה מצויינת עם תמורה מעולה למחיר ואחת המומלצות שלי באופן כללי והמומלצת ביותר לדעתי בתקציב הביניים של פחות מ- 4000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לילד בן שנה וחציפנינה15/02/2018
שלום קובי!
הקטן שלנו כבר גדול ואנחנו מחפשים טיולון כתחליף לעגלה הגדולה.
האוטו שלנו פצפון לכן חשוב שהעגלה תתקפל לקטן. קיפול נוח.. נוחה לניוד בגובה ממוצע שיוכל להתאים גם לי וגם לבעלי.. ניתנת לכיוונון של הגב ובמחיר לא יקר.. כמובן שיהיה לו נוח.. נשמח לעגלה חזקה שתוכל להחזיק מעמד יפה לכמה ילדים ..
מה לדעתך מומלץ? לא מכירים בכלל את עולם הטיולונים..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/02/2018שלום פנינה,
עולם הטיולונים כיום מתחלק לשניים:
1. טיולוני מטריה בעלי קיפול ארוך כמו מטריה. הסגנון הותיק
2. טיולוני קומפקט שמתאימים לעלייה ואחסון בפנים המטוס
הסגנון השני חדר לעולם בסערה ובעיקר בשנתיים האחרונות כבש את השוק ומדגם בודד אחד היויו כיום אפשר לומר שיש עשרות דגמים שונים.
טיולוני הקומפקט גם יקרים יותר ולכן בגלל שלא הוגדר תקציב אני אמליץ על המקסי של איזי בייבי שלדעתי מעולה ביחס למחירה.
בטיולוני המטריה אני הכי ממליץ על הלייטוואי 2 של צ'יקו שעולה כמחצית מהמקסי ולדעתי חזקה ומעולה. לדעתי טיולוני המטריה מרווחים ונוחים יותר לתינוקות וגם זולים יותר.
למי שלא טס הרבה וגודל המטריה מסתדר לו ברכב (אמור להסתדר ב-95% מהרכבים ללא בעיה) הייתי ממליץ ללכת לכיוון הזה.
כמו כן חשוב לציין שהטיולונים מכל הסוגים אינם מרופדים כפי שצריך ולכן אני ממליץ לרכוש מזרן לעגלה/טיולון קומפי קוש שישדרג את הנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לקראת לידה ראשונהאילה14/02/2018
היי קובי
אשמח להמלצה על עגלה.
אנחנו זוג צעיר, הריון ראשון. התכנון הוא עלגה איכותית שנשמרת לאורך זמן לילדים נוספים.
בעלי יותר גבוה ממני. יש לנו כרגע יונדאי i35 ולא מתכוונים להחליף רכב בקרוב.
גרים בקומת קרקע- יש לנו לעלות 3 מדרגות בשביל להכנס לבית.
הבית שלנו קטן- דרית שני חדרים (לשידת החטלה לדוגמה אין מקום).
חשוב לי שהעגלה תהיה קלה, נוחה לתפעול, יציבה ובטיחותית, אמבטיה וטיולון גבוהים ונוחה לילד.
תודה רבה
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/02/2018שלום אילה,
לדעתי עגלה כמו איי.בי.סי דיזיין סלסה די תתאים.
צריך להבין שעגלות גבוהות הן כבדות יותר וגם ככל שהעגלה תרוכב מחומרים חזקים ואיכותיים יותר (כדי שתתאים לשנים ארוכות) כך משקלה יעלה.
הסלסה עונה לך בדרישה על הגובה, נוחות תפעול ובנוסף מספקת נוחות ניוד שאין בהרבה עגלות ומערכת קפיצים שיש רק בעגלות שעולות כמעט כפליים ממנה. הקיפול יחסית קטן ומתאים כמעט לכל רכב, היא יציבה ובטיחותית ובמשקל טיפה כבדה מהממוצע אך לדעתי זה כלל לא קריטי כי עניין המשקל עבורכם יבוא לידי ביטוי רק בהרמה לרכב.
אם מחפשים את הקל, קיפול קטן שגם תופס פחות מקום בבית תתפשרו על הגובה ונוחות התינוק כמו גם נוחות ניוד ובלימת זעזועים בדרכים מסוימות. עגלות כמו בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ XT2 שוות בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלה נוספת ג'ואי ראמבליעל14/02/2018
תודה על תשובתך, לא הצלחתי להגיב להודעה שלך.,
הזמנתי עגלה של ג'ואי מדגם שנקרא ג'ואי ראמבל שבא עם טיולון פאקט.
בחנות אמרו לי שהיא די חדשה כך שאין עדיין תלונות עליה ודי הרבה קונים אותה בגלל המחיר הטוב. היא קלה, נוחה לקיפול ונחמדה למראה.
השאלה אם יש לך השגות על עגלה זו?
ודבר נוסף- כיסא בטיחות וסלקל בטיחותי מומלץ ולא יקר באופן מוגזם. וכמובן שלא תופס הרבה מקום ברכב.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/02/2018שלום יעל,
לדעתי עגלה גרועה לרכישה עבור תינוק.
האמבטיה היא ככל האמבטיות אבל במעבר לטיולון את עוברת לטיולון חד כיווני שזה כבר חיסרון עצום ובנוסף אין לא שכיבה מספיק טובה לתינוק בן חצי שנה לדעתי. בלי קשר הוא מאוד צר ולא ממש נח לניוד או בלימת זעזועים.
למעשה מוכרים לך טיולון שלדעתי היה טוב לתינוק במינמום גיל שנה (הייתי ממליץ לרכוש טיולון אפילו בגיל חצי שנה) מגיל לידה שיש לו אמבטיה לתינוק אבל כמה כבר משתמשים באמבטיה?
לגבי כיסא או סל קל, אין נוסחאת קסמים ולמחיר כן יש השפעה על הבטיחות. הסל קל הכי זול שאני ממליץ עליו הוא צ'יקו קייפיט 30, לא שיא הזול אבל כולל במחירו בסיס ולדעתי זהו הסל קל הכי טוב שאפשר לרכוש.
לגבי כיסא צ'יקו נקסטפיט אשר יקר מאוד אבל ישמש לפחות ל-6 שנים ולכן אם מחלקים שווי זמן שימוש למחירו זה יוצא פחות משקל ליום כך שהייתי ממליץ עליו ואפשר לדלג על הסל קל אם רוכשים אותו כך שזה עוד חיסכון. חיסרון אחד שהוא טיפה תופס מקום ברכב אך לא בהרבה מידי ביחס לכיסא צר שגם יהיה פחות נח לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
יעל22/02/2018אז איזו עגלה כן מומלצת לדעתך במחיר של עד 2000 ש"ח? מה שאהבנו בג'ואי ראמבל +טיולון פאקט היה המשקל הקל מאוד שלה--אנחנו גרים בקומה גבוהה ללא מעלית. והקיפול הקומפקטי וכמובן המחיר והיופי.
חששתי קצת כי ארבעת הגלגלים קטנים ואולי משפיע על יציבות.
אז אם יש לך המלצה חד משמעית לעגלה לא יקרה אבל איכותית, בטיחותית ,קלה(!!) ונוחה אשמח מאוד לשמוע איזה סוג ואיזה דגם..אוטוטוטן הלידה ואנחנו בלי עגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/02/2018שלום יעל,
הכרום של אותו יצרן הוא דגם עדיף כי יש לו טיולון דו כיווני וגם הרבה יותר תומך. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שהמשקל יהיה כמעט כפול בכל עגלה שלא ניקח עם טיולון דו כיווני. עדיין לדעתי אלו משקלים שכל אחד יכול להתמודד והם כלל לא כבדים.
אפשר גם לבדוק את הסירקל ראבנה שתתחיל להימכר השבוע בחנויות. לדעתי עדיפה על הכרום ברוב המובנים אך כמו הכרום כבדה משמעותית יותר מהפקט וכמובן גדולה יותר בקיפול.
אין בכלל ספק ששתי העגלות האלו נוחות בהרבה יותר לתינוק, נוחות בהרבה יותר לניוד, חזקות, עמידות ויציבות יותר. צריך פשוט להחליט אם מוכנים להתפשר על הנוחות שלנו עבור נוחות ולדעתי גם בטיחות התינוק.
לדעתי עגלות כמו ארמדילו פליפ XT2 יהיו מעולות עבורכם אך הן רחוקות מהתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על בחירת מזרןהילה13/02/2018
היי קובי ,
קראתי בפורום שאתה ממליץ על מזרן מולטיפלואו של בייבי- טק או על אימג'ן (כאשר מבחינתנו העדיפות היא למולטיפלואו בעקבות המחיר..)
האם בבחירת מזרן נושם מתפשרים בעצם על היותו אורתופדי?
המזרנים האורתופדיים נראים עבים ובעלי שכבות נוחות לעומת המזרנים הדקים הנושמים..
בנוסף, מאחר ואנו רוכשים מזרנים שונים לעריסה ולמיטת תינוק, האם יש צורך לקנות לשניהם מזרן נושם? או רק למיטת התינוק?
ואם כן, מה קונים לעריסה?
תודה רבה!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/02/2018שלום הילה,
כלל לא מתפשרים בנושא האורטופדיות.
מזרני השכבות בעצם מספקים שכבה קשיחה לציצמום מצב של חנק בשכיבה על הבטן בגלל מצע קשה, ראש התינוק לא יכול לשקוע בהם. במזרן נושם אין צורך במצע קשה ולכן התינוק מקבל נוחות משלב ראשון.
לגבי עריסות, היות ואין סכנה שהתינוק יתהפך על הבטן בשינה בחודשי השימוש בעריסה פחות יש צורך במזרן נושם אבל למי שרוצה ניתן לרכוש מזרן נומו או מולטיפלואו ברכישה ישירה מהיצרן.
לעריסה אפשר להסתפק במזרן רגיל עטוף בבד רשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לתינוק בן 4 חודשיםלאה13/02/2018
היי קובי,
הבת שלנו בת 4 חודשים ואנחנו מעוניינים לקנות כיסא בטיחות.
אנחנו רוצים שיהיה נוח לתינוק (יש לנו נסיעות ארוכות לפעמים), תקן בטיחות גבוה, ומחיר סביר.
מה יש לך להציע לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2018שלום לאה,
ממליץ לא להתפשר ולהשקיע טיפה מכיוון שמדובר בהשקעה לטווח סופר ארוך שמשפיע גם על נוחות התינוק ושלא נדע גם על בטיחותו.
המלצתי ללא הגבלת תקציב היא צ'יקו נקסטפיט או נקסטיט IX החדש יותר והטיפה יותר יקר.
בתקציב ביניים אוונפלו טריומף ייתן בטיחות ונוחות מעולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מותאמת להליכות מרובותהדס13/02/2018
שלום,
תודה רבה על הפורום המעניין.
נשמח לקבל המלצה לעגלה לתינוק ראשון.
אנחנו גרים בעיר, ללא רכב, קומה ראשונה ללא מעלית.
חשובה לנו מאוד שמירה על גב התינוק. בנוסף, העגלה תהיה צריכה להתאים להליכות ספורט מרובות וארוכות בפארקים ובעיר בתנאי שטח שונים. התקציב שלנו הוא סביב 3000 ש"ח.
נשמח להמלצות!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2018שלום הדס,
בתקציב הנ"ל לדעתי עגלת סלסה של איי.בי.סי דיזיין תהיה מעולה.
בתקציב וקצת מטה ממנו אפשר לרכוש מודל 2017 אם חורגים ממש בטיפה אפשר ללכת על גרסאת 2018 שלדעתי עדיפה בהרבה בשל מנגנון קיפול חדש ועדיף.
מדובר בעגלה סבירה במשקלה, סופר נוחה לניוד ובעלת מערכת קפיצים שלא קיימת בעגלות סביב מחירה שמשפרת משמעותית את נוחות הניוד אך בעיקר מקלה על התינוק בתוך העגלה ומצמצמת את כל הרעידות והמכות מהדרך.
ההמלצות הבאות חורגות בהרבה מהתקציב אך לדעתי הסלסה מאוד תואמת ומתאימה לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות סייבקס מאיוס או בליוסצופית13/02/2018
היי קובי. אשמח להמלצה על עגלה. ההתלבטות כרגע היא על הסייבקס מיוס, אך ראיתי שיש לסייבקס עגלה חדשה הבליוס. האם הן כדאיות? המאיוס מאוד יקרה
חשוב לי שתיהיה קלה, וקיפול נוח ויציבות.
האם יש עגלה אחרת שאתה ממליץ עליה?,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2018שלום צופית,
בניהן ולדרישות שלך המיוס עדיפה בהרבה!
יותר קלה, יותר קנה בקיפול היות והבליוס כבדה וגדולה יותר ומציעה אמבטיה וטיולון די זהים בגודלן אני לא רואה בה שום יתרון או משהו שמצדיק את רכישתה. במחירה יש אלטרנטיבות טובות בהרבה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עגלות אחרות אתה ממליץ?
צופית21/02/2018אנחנו מחפשים עגלה שתיהיה קלה במשקל וקלה בתפעול.
המיוס הרגישה לנו קצת פחות יציבה משום מה.
יש לך עגלה איכותית שאתה ממליץ עליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לזה- חשוב ושכחתי.
צופית21/02/2018חשוב מאוד שתתקפל קטן שיכנס לבאגז יחסית קטן ( מאזדה 2 עם הבגאז הבולט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2018שלום צופית,
דומות למיוס יש את מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 וגם בוגבו בי 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה אתה הכי ממליץ?
צופית22/02/2018האם ישנה עגלה אחרת שאתה ממליץ עליה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/02/2018שלום צופית,
יש הרבה עגלות שהייתי ממליץ עליהן יותר אך השאלה האם תהיו מוכנים להתפשר על משקל כבד יותר וקיפול גדול יותר (שעדיין יתאים למאזדה 2)?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה בכלל
צופית24/02/2018איין לי בעיה להתפשר על משקל בהנחה שלא הולכים למשקלים כבדים מידיי. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאצטרך להרים את העגלה לאוטו בעיקר שזה לא דורש יותר מכמה שניות. אך כן חשוב לי קיפול קל ונוח.
תשובה
קובי סופר24/02/2018שלום צופית,
לדעתי פג בוק פלוס (עם שדרוג לשלדת S) או איי.בי.סי דיזיין סלסה הן עדיפות בהרבה. שתיהן מרווחות מאוד לתינוק ולכן נוחות הרבה יותר ממיוס לדעתי. כמו כן הן נוחות יותר בניוד בזכות גלגלים גדולים יותר מה שגם משפיע על נוחות התינוק ומעביר פחות רעידות מהדרך לתינוק.
הסלסה גם מגיע עם מערכת קפיצים מושלמת לזה. שתיהן פחות או יותר באותו גודל (שלדעי יכנסו ללא בעיה למאזדה 2), הן שוקלות פחות הוא יותר אותו דבר.
הסלסה עדיפה מבחינת ניוד ומערכת קפיצים.
את הפג ניתן לקפל ביד אחת אך גם הסלסה נוחה לקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנות מומלצת
צופית25/02/2018האם יש לך חנות מומלצת שכדאי ללכת אליה? מקום שאפשר לבדוק מבחר עגלות? כל מקום שאנחנו הולכים הם מתמקדים בסוג מסויים מאוד ואין להם דגמים אחרים.
תשובה
קובי סופר25/02/2018שלום צופית,
לצערי אין, כל חנות מחזיקה מותגים שונים ולכן אני ממליץ לבדוק בכמה מקומות ולעשות זאת עצמאית, כלומר, לאחר שקיבלתם הסבר מהמוכרן כיצד לתפעל, לקפל ולעבוד עם המוצר להתנסות לבד ע"י השמה של 9 ק"ג בתוך העגלה וטיול איתה בחנות ומחוצה לה, עליה וירידה ממדרכה, לאחר מכן תפעול המוצר שזה אומר פירוק וחיבור האמבטיה והמושב, שינוי מצבים במושב ולבסוף קיפול העגלה ובדיקה ברכב. רק לאחר אלו תוכלו לבד לקבל החלטה מושכלת מה מתאים לכם יותר ולהתמקח על מחיר או לחכות למבצעי חוה"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת - הריון ראשוןהילה12/02/2018
היי,
אחרי הרבה נסיונות להבין מה היתרונות והחסרונות לכל עגלה אשמח לעצתך...
אנחנו מחפשים עגלה מומלצת מבחינת הנוחות של הילד
מבחינת שכיבה וישיבה נכונה, בולמי זעזועים, מזרן, וכל מה שחשוב
מצד שני חשוב לי כן עניין המשקל..
אני מחפשת משהו לא ממש ממש כבד (אני שוקלת 47 קילו)
מבחינת גבהים אני 1.50 ובעלי 1.86 למרות שלרוב אני מאמינה שאני אהיה יותר עם העגלה..
הסתכלתי קצת על הבוגבו בי 5 וסייבקס מיוס
הפריע לי בבוגבו שהרגליים לא במצב שכיבה.. זה חשוב?
לגבי המיוס יש לה רשת וזה נראה פחות נוח..
קראתי גם ביקורות שלך על הרטן ויאיפי טרם בדקתי אבל אשמח לדעת מה היתרונות שלה?
בגדול אנחנו מחפשים עגלה עד 6000 ש"ח .
תודה מראש :):)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/02/2018שלום הילה,
הרטן וי.איי.פי הוא דוגמא מצויינת לנוחות מושלמת לתינוק ומחיר שמשלמים עבור זה במשקל ובסרבול שבקיפול. העצוב שזו העובדה המוגמרת, ככל שנוחות התינוק תעלה כך נוחות ההורה תרד (והכוונה היא בעיקר למשקל וגודל קיפול) ולהפך כאשר הבי או המיוס הם דוגמא טובה לאיך חיסכון במשקל ובגודל משפיעים ישירות על נוחות התינוק.
לכן אני לא יודע אם הרטן ממש תתאים אבל כן שווה לראות כדי להבין את פער הנוחות בינה לבין הבי או המיוס עבור התינוק. זה מתבטא ברוחב, באורך, בריפוד, במעקה מתכוונן, ברתמה שישית להגנה מפני נפילות, באמבטיה גבוהה, בנוחות ניוד עדיפה ומערכת קפיצים עדיפה.
לאור זאת תצטרכו לקבל החלטה איפה תהיה ההתפשרות.
גם עגלות שהן באמצע כמו הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שיש לה הרבה במשותף עם הרטן לא יציגו את שיא הנוחות לתינוק כמו שמקבלים בהרטן ובדגם הממבה פלוס שממש מזכיר את הרטן כמו בהרטן נקבל מוצר כבד.
גם את פג בוק אני ממליץ לבדוק שמשקלה כמו הסלסה סביר אבל גם כאן יש כל מני פשרות שהן בריפודים דקים, חוסר בבולמי זעזועים טובים ולכן יכולת ניוד שלא יותר מסבירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה משולבת לתינוקגלית11/02/2018
היי קובי, אנו מחפשים עגלה משולבת והלכנו לאיבוד...
אהבנו את הסלסה והיא גם בטווח המחיר שלנו, רק שאני מסתייגת מכך שהשכיבה בטיולון אינה מלאה ויש שקע וזה נראה שזה מגביל את התינוק... מה אם ירצה להתהפך לצד?
וכך כל עגלה שראינו ואהבנו או שהיה שקע או שהיו דברים אחרים שפחות אהבנו או פשוט לא היו בתקציב..
אולי תוכל להמליץ לנו על עגלה שנוכל לראות שגם יש זווית ישרה בטיולון, שיש לה יכולת ניוד מצוינת ובולמי זעזועים טובים - חשוב במיוחד כי אני הולכת המון ברגל ואף מתכננת הליכות עם העגלה, שתעלה ותרד ממדרכות בקלות, שרוחב הטיולון לא יהיה צר מדי, שיהיה סל נוח למטה, בקיצור-עגלה נוחה לתינוק שזה הכי חשוב לנו, ואם יש אופציה שלא תהיה מהכי מאסיביות גדולות ויקרות(תקציב עד סביבות 4500)
מבחינת משקל -משהו באמצע- לא מהכי כבדות ולא מהקלות דוגמת יו-יו ובי 5 שאני ממש לא מתחברת לסגנון..
אין לנו בעיית מדרגות והכי הרבה שנקפל את העגלה זה בסופשים כי ביומיום אני ללא רכב כך שקיפול פחות מפריע לי. גם חיבור סל קל לא מהווה פקטור.
יש עגלות שיכולות לענות על דרישות אלו?
ותודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2018שלום גלית,
לגבי הסלסה:
1. בעתיד יגיע מזרן יעודי שיתן מצב שוכב ישר אך עדיין לא יאפשר השכבה על הבטן.
2. בטיולון רצוי שהתינוקות לא יתהפכו וזה דווקא יתרון של שכיבה כמו בסלסה. מכיוון שבטיולון התינוקות חייבים להיות חגורים (אסור להקל בזה ראש, נפילות תינוק מעגלה הן רבות וזה רק בגלל אי חגירה). בגלל שהתינוק חגור כל ניסיון להתהפך על הבטן יבלם ברצועות שעלולות ליצור סימנים אדומים, שפשופים וכו' בגלל ההתנגדות. בעגלות כמו הסלסה כאשר אין את היכולת אין הבעיה עם הרצעות. חשוב לציין שהאמבטיה שלה ענקית ויכולה לשמש עד 9 ק"ג ולכן מי שימשוך טיפה אז בשלב שיעבור לטיולון כבר פחות יהיה צורך להשכיב על הבטן ורוב השימוש יהיה כאשר התינוק במצב ביניים ואחר כך יושב.
ניתן לבדוק את הממבה פלוס של אותו יצרן שלדעתי עוד נמכרת במספר מצומצם של חנויות ומגיעה למצב שכיבה ישר בנוסף למצב כמו של הסלסה כך שנהנים מכל היתרונות.
ממליץ מאוד לבדוק את עגלת הרטן VIP שעונה היטב לכל הדרישות שלך ומיוצרת בגרמניה, בעלת שכיבה מלאה, בעלת הטיולון הכי מרווח וארוך שיש (וגם הכי מרופד), קפיצים מעולים וסוג צמיג בגלגל מיוחד להליכות. יש דגמים נוספים להרטן שמתאימים גם לאקרסטרימים של הההליכות אבל הם כבדים יותר וזה בעיקר תלוי בכם. מבחינת מחיר באזור התקציב אולי טיפה חורגת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן נושם למיטת תינוקשירלי11/02/2018
האם יש משמעות למזרן למיטה אם משתמשים בסדין רגיל ולא בסדין מיוחד? האם יש מזרנים נושמים מומלצים גם בטווח של כ600-700 שקלים? הבנתי שהמזרנים הנושמים עולים על מזרנים רגילים רק בקריטריון של תינוק שמכסה את הפנים, האם בעינך העלות הגבוהה כדאית, שכן לא מדובר ביתרונות מוחלטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2018שלום שירלי,
לדעתי אין בעיה להשתמש בסדין רגיל על מזרן נושם מכיוון שעדיין יש מעבר אוויר דרכו, כמובן שלסדין יעודי יש מעבר אוויר טוב יותר אך ההבדל לא ממש משמעותית לדעתי.
לדעתי אין במחירים האלו מזרנים נושמים תקניים אלא אם יש הנחות/הטבות/מבצעים מיוחדים.
למזרן נושם יש כמה יתרונות:
1. מצמצם בצורה יעילה יותר סכנת חנק כאשר התינוק שוכב על הבטן.
2. מאפשר וויסות טמפרטורה יעיל יותר, חלק ממקרי המוות בעריסה נגרמו בשל חימום יותר.
3. מצמצם תסמונת ראש שטוח, היות ומשכיבים רק על הגב ובמזרן דו צדדי המצע קשיח החלק האחורי של הראש לא יכול להתפתח כראוי וכיום זו בעיה נפוצה ברחבי העולם המערבי שבו ממליצים להשכיב רק על הגב.
4. קל יותר לניקוי
5. בגלל הקלות ניקוי מצמצם היווצרות קרדית האבק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס בליוס s עגלה חדשהמירי11/02/2018
היי קובי לאחרונה ראיתי פרסום של עגלת סייבקס חדשה
ממה שראיתי בסרטונים נשכבת בטיולון שכיבה מלאה ונראית טוב סך הכל דעתך על עגלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2018שלום מירי,
היא מאוד חדשה, לא בחנתי עדיין מקרוב ליותר מכמה שניות.
בנושא חוזק ואמינות קשה לחוות דעה כרגע.
סה"כ למחירה נראה שהיא בסדר. נוחות ניוד סבירה, טיולון דו כיווני עם שכיבה טובה (לדעתי יש עם זה בעיתיות ראי בהמשך), קפיצים יחסית טובים, גדול קיפול סביר, משקל טיפה כבד מהממוצע אך לא נוראי, הצצלה סבירה.
3 דברים עיקריים שפחות אהבתי, לדעתי הקיפול מאוד מסורבל ודורש תרגול.
הטיולון במצב שוכב כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה, לדעתי קצת יפריע למי שצריך שידית הדחיפה תהיה בגובה נמוך יותר מהמצב הכי גבוהה. גם לאדם גבוה אני לא בטוח שיהיה נח להתנייד מבלי להיתקל בו. ממליץ להתנסות ולהשכיב את הטיולון וללכת איתה בחנות ולראות אם זה נח.
הטיולון נראה צר בגלל כנפיים צדדיות שלדעתי יפריעו בעיקר בחורף עם לבוש עבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)