מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה - לבטים לפני לידהשושי19/03/2018
שלום קובי,
אשמח להמלצה על עגלה
מצאתי קמליון בת 3 שנים עם סלקל מקסי קוזי (בן שנה) אמבטיה וטיולון בסביב האלף שח.
חלק אמרו לי שהיא כבדה מידי ומסורבלת מידי. מצד שני קראתי ביקורות טובות.
הצרכים שלי הם עגלה קלה לפריקה , יציבה, ולא יקרה (לכן מחפשת יד שנייה) - יש לך המלצה על משהו שאוכל להתכוונן אליו? (התקציב עד 1500 לעגלה +סלקל)
(ועוד דבר - יש לי הרבה מדרגות לבית - העגלה יכולה מצידי להשאר באוטו - מה דעתך על סל קל דונה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום שושי,
כמו בכל מוצר חלק מרוצים וחלק פחות. לא ממליץ להסתמך על המלצות כי לכל אחד צורך אחר.
הקמיליון נוחה מאוד בניוד. היא מסורבלת מאוד בתפעול ובעיקר בקיפול. יש לבדוק תוקף של הסל קל שאמור להיות 5 שנים יום הרכישה!
לא ממליץ על דונה, זה לא בריא לתינוק לדעתי וגם סופר יקר. גם בטיחותית לרכב יש עדפים עליו.
אין לי המלצות בתקציב למשהו חדש אלא אם מעלים אותו ב- 1000 ש"ח.
ביד 2 איני מכיר את המחירים ולכן תרשמי לי עוד דגמים ואוכל לכוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שושי20/03/2018ולאור הצרכים שציינתי. מאמס אנד פאפס - אורבו או סולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/03/2018שלום שושי,
הסולה עדיפה בהרבה. האמבטיה והטיולון די זהים ולכן ההבדל הוא בשלדה. לסולה גלגלים גדולים יותר ולכן היא נוחה יותר בניוד, יציבה יותר ומה שמצחיק שהיא זולה משמעותית! גם בנושא האמינות לדעתי יש יתרון גדול לסולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בליס של טוויגיפנינה19/03/2018
שלום קובי,
בהמשך לחיפושים, מה אתה חושב על הטיולון בליס של טוויגי? איכותי ומחזיק מעמד? התלבטנו בינו לבין הפאקט לייט אבל הוא היה נראה לנו יותר יציב.
מה אתה אומר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום פנינה,
לדעתי יחסית פשוט. בטווח המחיר טיולון של חברה בשם MOM עדיף. בנוסף ממליץ לחכות שבוע למבצעי פסח וחוה"מ אולח תוכלו לרכוש משהו מתקדם יותר במחיר דומה לפאקט או הטוויגי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובהמשך לכך
פנינה21/03/2018מה אתה חושב על הטיולון טרוולר traveller של אינפנטי? עולה 450
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/03/2018שלום פנינה,
מדובר במוצר חדש, לדעתי מאוד בסיסי. לדעתי מוצר די בינוני אבל במחיר בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון מגיל לידהמעיין19/03/2018
לתינוק בן שלושה חודשים. יש לנו כרגע רק אמבטיה של מוצי שקיבלנו מחברים אבל בקרוב הוא כבר לא יוכל להישאר בה. מחפשים טיולון עם שכיבה מלאה, מסעד רגליים מתכוונן, ריפוד איכותי ונושם, מושב נוח ורחב, צילון ענק שיכסה היטב גם בשכיבה מלאה ושיעמוד היטב בדרכים משובשות, בשבילי טיולים ובמדרגות. נוחות קיפול ומשקל נמוך גם חשובים אבל בעדיפות שניה. מבחינת מחיר, עדיף שלא יעלה על 1500-2500 אבל גמישים. אשמח להמלצה גם לטיולון דו כיווני וגם לחד כיווני כי הילד מאוד סקרן ולא בטוח שיסכים להישאר עם הפנים אלינו להרבה זמן.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום מעיין,
לדרישות שלך עדיף עגלה אך כל העגלות העונות לדרישות מגיעות עם אמבטיה. עגלות הרטן או ממבה פלוס יענו לדרישות. כחדשות יחרגו מהתקציב. הרטן בשילב עודפים טיפה חורגת מהתקציב אך מקבלים חדשה עם אמבטיה!
כיד שנייה צריך לבדוק באתרים הושנים, אני פחות מכיר מחירים.
כן ממליץ על דו כיןוני ומעולה שהתינוק סקרן, תדברו איתו כמה שיותר ותסקרנו, כך יספוג מילים וילמד ויתפתח קוגנטיבית וזה עדיף מבהייה בעולם ללא הבנה שזה יוצר בעיקר בהלה שפוגעת בהתפתחות ובעיקר בשינה.
אפשר לבדוק עגלות עם 3 גלגלים גדולים כמו בוב או באמבל רייד אך הן חד כיווניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוקת בת שמונה חודשיםשירי19/03/2018
היי קובי
מחפשת טיולון לבתי בת 8 חודשים, היא תינוקת די ארוכה ולכן חשוב שיהיה לה נוח.
עבירות טובה - טיולים בעיקר בעיר.
קיפול ידידותי כדי להכניס לבגז'.
שיהיה די גבוה - בעלי גבוה.
גישה נוחה לסל
הסתכלתי על ג'ואי (מיוז ודגמים נוספים) אבל לא בטוחה מה לבחור.
לעזרתך אודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום שירי,
בסגנון של המיוז לדעתי טאי טאי או אויסטר זירו יהיו עדיפות בהרבה אך הן גם יקרות בהרבה.
כמוכן ממליץ לבדוק את מקלארן טכנו.
בגלל שזה לגיל צעיר יחסית עבור טיולון אני ממליץ לרכוש גם מזרן קומפי קוש שישדרג את התמיכה והנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העגלה חייבת להיות יציבה וחזקה וקלהללי18/03/2018
ראשית תודה רבה על המידע והידע העצום שאתה מוכן לחלוק.
אנחנו לקראת לידה ראשונה וחושבים כמובן על עגלה... ההיצע עצום ויש המון בלבול! חלק ממליצות על הבוגבו בי 5 וחלק על הפג בוק פופ אפ S וחלק על האינגליזינה טרילוג'י 2018 ואנו די מסוחררים!
בגדול אנו גרים במקום עירוני מאד! עם צפיפות גדולה לכן העגלה חייבת להיות יחסית קומפקטית וקטנה למעברים צרים או לרחובות עמוסים. יחד עם זאת הנוחות והבריאות של הבייבי מאד חשובה לי- יותר מהכל. אנו גרים ביחידת דיור בקומה גבוה כך שישנן מדרגות - העגלה חייבת להיות יציבה וחזקה וקלה. כמו כן ההתניידות היא בתחבורה ציבורית ולכן הקיפול שלה צריך היות מהיר קל ונח! לעצתך החכמה אודה מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום ללי,
לא ממליץ לקבל המלצות מאף אחד או אחת. לכל אחד ואחת יש דרישות שונות, תנאים אחרים וכו' ולכן לא לכל מי שגר בקומת קרקע ויש ג'יפ והוא מרוצה מהעגלה הכבדה שלו תתאים אותה עגלה כמו בתנאים שאת ציינת.
לדעתי ההתמקדות צריכה להיות בטרילוג'י או בבי. הבי קלה בקצת, נוחה יותר בניוד, צרה יותר וקטנה בקיפול.
מצד שני לדעתי בגלל שהטרילוג'י יותר מרווחת היא נוחה יותר לתינוק.
פג לדעתי לא תתאים לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ללי19/03/2018היי קובי,
תודה על המענה המהיר. נתת לי חומר למחשבה או לפחות כיוון קצת יותר מסודר.
חשוב לי להדגיש כי המדרכות אצלינו בעיר מאד משובשות, שבורות - ואנו גם זוג שמרבה לטייל מחוץ לעיר.
כמו כן אנחנו מתכננים עוד ילד במרווח מאד צפוף כך שהיא אמורה להיות חזקה גם להמשך החיים... מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ללי19/03/2018היי קובי,
תודה על המענה המהיר. נתת לי חומר למחשבה או לפחות כיוון קצת יותר מסודר.
חשוב לי להדגיש כי המדרכות אצלינו בעיר מאד משובשות, שבורות - ואנו גם זוג שמרבה לטייל מחוץ לעיר.
כמו כן אנחנו מתכננים עוד ילד במרווח מאד צפוף כך שהיא אמורה להיות חזקה גם להמשך החיים... מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום ללי,
שתיהן די חזקות ובנויות ליותר מילד אחד.
באשר לניוד בדרך משובשת, זה לא הצד החזק שלהן. הבי טיפה עדיפה אך ככל שהדרך משובשת כך הנוחות תרד.
עגלות שכן בנויות כבדות יותר ולכן אם רלוונטי אמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית.... שאלה נוספת
ללי20/03/2018היי קובי,
סליחה על השאלות המרובות אבל לפעמים זה קצת מרגיש שאי אפשר לסמוך על מוכרים בחנויות... כל אחד ממליץ לפי התמלוגים שלו... מזל שייש לנו אותך...(:
לאחר בירורים נוספים היו כאלה "מבינים" שהמליצו על המאמס אנד פאפס. דגם סולה כרום 2 וגם דגם נוסף אחרון שיצא להם שאני לא ממש זוכרת את שמו... אשמח לשמוע את חוות דעתך..
בהקשר לשאלות הקודמות ראוי לציין שאננו לא נעוילים דווקא על הבי 5 או על הטרילוג'י -- אילו פשוט העגלות שהציעו לנו אם יש לך הצעות אחרות נשמח- כי אנו ממש אל מבינים בזה!
המשקל של העגלה חשוב לנו אבל לא בראש סדר העדיפויות כמו הניוד העבירות במקומות צרים והנוחות בקיפול שלה --- נשמח לקרוא את חוות דעתך החכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/03/2018שלום ללי,
הסולה עגלה מעולה מבחינת מי שמוגבל בתקציב. אמינהף נוחה בניוד בטח שבהשוואה לטרילוג'י או הבי. מצד שני היא כבדה יותר משתיהן, גדולה יותר משמעותית בקיפול ומבחינת מרווח היא יותר מרווחת מהבי אבל פחות מהטרילוג'י.
צריך לקחת בחשבון שאם אנחנו מחפשים מוצר קל וקטן נאלץ להתפשר על משהו ובדרך כלל זה או נוחות התינוק או נוחות הניוד.
לגבי דגם הנוסף, אני מניח שזה הפליפ XT2, מאוד דומה לבי ביתרונות ובחסרונות רק זולה יותר אבל גם כבדה יותר ופחות נוחה בניוד לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך.....
ללי21/03/2018היי קובי,
רגע, אז קצת התבלבלתי!
מבין כל העגלות שייש היום הצעתך בהתאם לצרכים שציינו היא עגלת אינגליזינה טרילוג'י?
אני חייבת לציין כי בקרוב אנו עוברים ליחידת דיור עם מעלית אבל היא קטנה יחסית... כך שלא נצטרך לעלות אותה במדרגות 3 קומות הלוך ושוב כל יום. אולם עדיין ישנם 10 מדרגות בכניסה לבניין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/03/2018שלום ללי,
בהתאם למה שרשמת ההמלצה שלי היא לא אינגלזינה או כל עגלה אחרת.
ההמלצה היא להתמקד במוצר קל וקמפקטי ולכן הבי או האינגלזינה תואמת את הדרישה.
מכאן אני ממליץ לשים משקל של 9ק"ג בעגלות, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד ולקפל לבד. בנוסף לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בובו / מייק בייבי - מה עדיף?נועה18/03/2018
שלום קובי,
בעקבות המלצתך בעבר לצורך הספציפי שלנו, הלכנו לראות שוב את הבובו.
בחנות הציעו לנו את המייק בייבי. העגלה נראה יותר רחבה, יותר ארוכה והעיגה לשכיבה יותר מלאה. המוכר טוען שמצב הניו בורן שלה יותר יציב מהבובו , שנראה די מידלדל. ושלא צריך לפרק את כל העגלה בכדי להרכיב את בניו בורן כפי שנדרש בבובו.
לא שמעתי על העגלה הזאת בעבר ולא כל כך מצאתי עליה פידבק.
הקיפול שלה נראה יותר מסורבל, אבל אולי זה עניין של תרגול...
מה דעתך ? מכיר את העגלה? מה עדיף מבין השתיים?
תודה רבה!!!!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום נועה,
אם אני ממליץ על בובו אני ממליץ עליה רק כטיולון ורק מגיל שנה ולא לפני!
מבין השניים לדעתי הבובו יותר איכותית, הבנייה יותר טובה, היא ותיקה בשוק והוכיחה שהיא די אמינה.
אני יכול לספר שהרטן (המותג שאני מייבא) בחר בטיולון הבובו (בגרמניה משווקת תחת שם ומותג אחר) ואם הם בחרו בו כטיולון שלהם אני מבטיח שנעשו שם בדיקות קפדניות ומדוקדקות ולכן אני נוטה להמליץ על הבובו יותר. שוב, לא ממליץ מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין טאי טאי לאויסטר זירוקרן17/03/2018
היי, קראתי המון בפורום ואשמח לעזרתך
אנחנו גרים בקומה 3 בלי מעלית ומשקל קל ונוחות קיפול של העגלה הם בעדיפות גבוהה. (כמו גם גגון גדול, מצב שכיבה מקסימלי, אמבטיה וגלגלים גדולים)
אני בהריון לקראת לידה של ילד ראשון.
מתלבטים בין 2 העגלות הנל.
אני מודעת לחיסרון שהטיולון לא דו כיווני אבל אין עגלה כזו במשקלים האלה ולאחר בדיקה של כמה עגלות הבנו שזה לא ריאלי בשבילנו עגלה של 10-11 קילו.
הבנתי שהאוסיטר זירו אולי קצת יותר איכותית?
לא כלכך ברור לי מי החברה שעומדת מאחורי המותג ביבה ועד כמה זו עגלה אמינה. והאם שווה לקחת אותה בגלל שהיא קילו פחות מהאויסטר או להעדיף את האויסטר בגלל האיכות?
בנוסף, אם יש עגלה אחרת מומלצת בטווח המשקלים הזה (6.5-7.8) שהיא בעלת טיולון דו כיווני ופיספסנו אשמח לשמוע (לא יויו..)
המון תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום קרן,
מהסגנון שאת מחפשת שתיהן לדעתי המובילות. האויסטר מציעה נוחות ניוד עדיפה ובדים עדיפים. מדובר במותג בריטי שמייצר בסין ולכן היא נראית גם יוקרתית יותר. הטאי טאי שייכת ליבואן ישראלי. היא קלה יותר, יש לה יתרון בקיפול שהבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרלי יותר אך יש לקפלה עם 2 ידיים בעוד את האויסטר ביד אחת ויכול להיות שזה יתרון משמעותי כי כשמוצאים תינוק מהעגלה וצריך לקפל עם יד אחת האויסטר עדיפה כאן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סל קל סייבקסדינה17/03/2018
היי קובי,
אשמח לקבל המלצה לסל קל של חברת סייבקס, ראיתי שיש כל מיני דגמים עם רמות בטיחות שונות וכו.. על איזה דגם אתה הכי ממליץ שיהיה בטיחותי.
אנחנו מתכננים לקנות את עגלת סייבקס מיוס.
תודה רבה רבה מראש
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום דינה,
בטיחותית הדגם הכי בטוח שלהם נכון להיום הוא דגם הQ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דינה19/03/2018תודה על המענה המהיר!
תוכל לפרט טיפה על ההבדל בין הסלקלים?
כי אני מוצאת מידע סותר באינטרנט..
בחלק מהאתרים ממליצים דווקא על האטון 5 ולא בדיוק ברור לי לפי מה..
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/03/2018שלום דינה,
למעשה זו אותה גברת בשינוי אדרת. ה-5 די זהה לQ רק פחות מעוצב. עדיין הQ היה עדיף עליו במקצת בנושא הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לבחירת עגלה נוחה לתינוקאמי17/03/2018
היי,
אנחנו מצפים לילד ראשון ונשמח לעזרה בבחירת עגלה נוחה לתינוק
התקציב שלנו עד 4,000₪
נשמח להצעות,העדיפות לעגלה שתהיה נוחה לתינוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/03/2018שלום אמי,
רצוי לרשום עוד דרישות כדי שאוכל להתמקד כמו: נוחות ניוד, בטיחות, גובה, האם יש גישה לבית ללא מדרגות (ק.ק או מעלית), האם תא המטען ברכב מרווח וכו'. בנוסף יש לציין האם בתקציב אתם רוצים שהסלקל יכלל והאם ניתן למתוח אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה לבחירת עגלה
אמי17/03/2018היי
יש לנו בית קומת קרקע עם 5 מדרגות
רצוי שהעגלה תהיה קלה ונוחה
תא המטען מרווח
התקציב שלנו כולל הסלקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום אמי,
מבחינת נוחות תינוק, תקציב, נוחות ניוד לעליה וירידה ממדרגות, לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה עונה היטב לדרישות.
היא לא מהקלות אך גם ממש לא כבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון biba mטניה17/03/2018
שלום קובי,
נודה על חוות דעת לגבי הטיולון biba m, בנוסף בעבר המלצת על המקלארן טכנו xt אבל אנחנו פחות אוהבים אותו אז נשמח להמלצה לטיולון ה״מושלם״ לדעתך. שנינו גבוהים, התינוקת יחסית ארוכה וגדולה וחשוב הצללה כמה שיותר גדולה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/03/2018שלום טניה,
המקלארן הוא טיולון מהדור הישן שנקרא טיולון מטריה ולטיולונים מסוגו יש יתרון אחד עצום על כל המודרנים וזה אורך המושב. אם נתמקד בסגנון החדש של טיולון כמו היויו המושבים בדרך כלל צרים ולרוב קצרים, כמוכן הגגונים לא מושלמים.
הביבה M לדעתי מציע גגון טוב אבל גלגלים קטנים ולכן הניוד יהיה פחות טוב אפילו מהמקלארן שהיא בעלת 2 ידיות. בנוסף יש לו רק 3 מצבים והקיפול יחסית גדול עבור קטגורית טיולונים. אני פחות ממליץ.
בסגנון של ביבה M יש את איזי בייבי מקסי אשר יקר יותר אבל נוח יותר בניוד, נוח וקטן יותר בקיפול כאשר המימדים די זהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
טניה18/03/2018תודה רבה על המענה קובי,
כעיקרון אנחנו לא נעולים על שום טיולון ומשקל הטיולון לא קריטי שיהיה הכי קל. ובפעם הקודמת המלצת על הביבה טאי טאי. כעת אני קצת מבולבלת. בדגש על נוחות מקסימלית לתינוקת, הצללה רחבה והורים גבוהים וללא הגבלת תקציב מה הטיולון שהיית ממליץ עליו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום טניה,
אין מה להתבלבל זה רק היבואן שמבלבל אנשים. ביבה טאי טאי היא עגלה שונה לחלוטין ועדיין אני ממליץ עליה לדרישות שלכם.
היא משמעותית יותר מרווחת ותהיה נוחה יותר לתינוק, נוחה יותר בניוד, נוחה יותר בקיפול וגם תאפשר לחבר אמבטיה באם תרצו להשתמש לעוד תינוק.
לפי הסגנון שאתם מחפשים ממליץ להתמקד בה או אולי באויסטר זירו שדומה לה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
טניה19/03/2018שוב רוב תודות על המענה המהיר, מה לגבי הבולמי זעזועים? האם הם זהים בשתי העגלות? בנוסף אני רואה שאתה מדגיש הרבה את החשיבות של טיולון דו כיווני, עם הדגשים שלנו האם יש טיולון דו כיווני שהיית ממליץ?
שאלה נוספת, האם ידוע לך על חנויות שמוכרות את הטיולון של ואויסטר בלי האמבטיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום טניה,
באויסטר הם עדיפים לדעתי.
האויסטר נמכרת רק ברשת בייבי סטאר.
רוב הטיולונים הדו כיווניים מגיעים עם אמבטיה. לדעתי רק את בוגבו בי 5 או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ ניתנות לרכישה ללא אמבטיה, הן מאוד יקרות, בעיקר הבי. יחסית עונות לדרישות אך הן כבדות מהטיולון הממוצע, יחד עם זאת בשל כך הן מציעות יתרונות רבים. לדעתי מעל לגיל שנה אפשר לוותר עליהן, לפני אז להתמקד עליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי סבב עגלות צריכים עזרה בהחלטהשיר17/03/2018
אז בדקנו את העגלות הבאות וככה התרשמנו-
מאמאס אנד פאפס- לא אהבנו את העיצוב ולא את הקיפול (הייתי צריכה להתכופף ולהשתדל בשתי ידיים), פג פרגו- כבדה ומסיבית מדי, גם הדגם של ה 51, סטוקי לא אהבנו את העיצוב וגם היא מתקפלת מאוד גדול ויש לנו רכב קטן יחסית, בייבי ג'וגר- מרגיש לי פחות יציב, אין בולמים אחוריים, הילד יהיה שמוט, אבל נח לקפל ועגלה קלה, סייבקס- מיוז הרשת מאחורה בטיולון בעייתית בחורף והטיולון מרגיש צר (גם בדגם של הפריאם). בסוף, העגלות שהכי נראו לנו זה הבוגבו - אבל אני גבוהה ואני מפחדת שלא יהיה לי נח עם ה b5 והפוקס לא מתקפלת עם הטיולון שזה מרגיש לי מסורבל והאויסטר- קיפול נח, הזירו מאוד קלה אבל טיולון חד כיווני, אז אויסטר 2 הוא האופציה. אני גם מתלבטת אם שווה להשקיע אם מתכננים שני ילדים במרווח יחסית קטן, אם אני לא ארצה להחליף בסוף. מצטערת על האובר פירוט אבל אני אשמח לשמוע מה אתה חושב ומניסיונך מה הכי יענה לי על הדרישות שהעלה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/03/2018שלום שיר,
אין מוצר מושלם ובכל מוצר נמצא חסרונות ולכן רצוי להכין רשימת סדר עדיפויות ממה שהכי חשוב למה שאפשר להתמודד בלעדיו.
לדוגמא אצלי ההעדפה הייתה: נוחות התינוק, נוחות הניוד, מושב דו כיווני, בטיחות, גובה.
פחות הפריע לי משקל כי אני לא הייתי צריך לעלות מדרגות, פחות הפריע גודל הקיפול כי התא מטען מרווח, לא עניין המחיר.
כשיש רשימה כזו הרבה יותר קל להתמקד ומה שעשיתם כרגע זה להתפזר לכל הכיוונים ובגלל זה להתבלבל.
ממליץ לא לחשוב עתידית ובגלל זה לרכוש עגלה שתתאים לעוד ילד בעתיד. יש עגלות יעודיות לשני תינוקות ולדעתי שילוב בין יחיד לעגלת אחים/תאומים אף פעם לא מוצלח כי ישנן המון המון פשרות.
אני פחות ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני ולכן פחות ממליץ על הג'וגר או הזירו.
גם הסייבקס פחות חביבה לדעתי בעיקר בגלל הרשת, יחד עם זאת היא נמוכה כמו הבי.
לגבי הבי, תנסו להתנסות ולהכניס בובה לתוכה ולהוציא אפילו מספר פעמים כדי לראות עד כמה בעייתי הגובה.
הסטוקי לדעתי עגלה מיותרת, חוץ מגובה היא מציעה בעיקר חסרונות במחיר יקר במיוחד.
שימי לב שגם האויסטר ענקית בקיפול יחד עם טיולון.
לאחר שתעשי סינון בדרישות אוכל יותר למקד אתכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריטריונים
שיר17/03/2018כמובן שנוחות ובטיחות התינוק זה במקום הראשון ושהנסיעה תהיה חלקה.
יש לנו מעלית די מרווחת, אז אני לא אצטרך לעלות מדרגות אבל אני אתנייד הרבה ברכב ככה שצריך להיות נח לי לקפל ולהרים אותה. מבחינת גודל קיפול ניתן להתפשר, המחיר גם ניתן לפשרה. אנחנו גרים בעיר ורוב הטיולים שלנו יהיו עירוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
שיר17/03/2018אני 1.74 אז גובה זה משהו די חשוב
תשובה
קובי סופר18/03/2018שלום שיר,
לפי הקריטריונים אני ממליץ לבדוק את עגלות:
1. איי.בי.סי דיזיין סלסה או ממבה פלוס כאשר הממבה פלוס יותר כבדה אבל יש לה את הפלוסים שלה.
2. עגלות הרטן אך יש לקחת בחשבון שהן כבדות מהממוצע.
3.פג פרגו בוק עם שלדת S אך הגובה ממוצע ואין קפיצים טובים ולכן להליכות עירוניות היא בסדר אך פחות יעילה לעליה וירידה ממדרכות או ככל שהדרך נעשית משובשת.
ההמלצה שלי גם אם אוהבים משהו אחר ממה שרשמתי לעשות מבחן:
לשים משקל של 9 ק"ג (להתנסות גם בגלל הגובה בלשים בובה), לטייל עם העגלה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לאחר מכן לתפעל את העגלה (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל לבד ולבדוק ברכב. כמובן שכל אלו יתנו לכם תמונה טובה עבור הנוחות שלכם בפרמטרים האלו. לגבי נוחות התינוק פשוט למדוד מידות פנימיות וככל שיותר רחב וארוך (כי להורים גבוהים יש תינוקות גבוהים לרוב) כך יותר נח לתינוק, לחוש את הבד, העובי (גם עובי מזרן האמבטיה) וכך לקבל תמונה לגבי נוחות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאים - ארגו אדאפט/בייבי ביורן וויאני15/03/2018
בייבי ביורן ווי - מבחינת גיל התינוק ההתחלתי לשימוש, ממתי מומלץ? והאם זה כך גם בוואן? (כי ממה שהבנתי ההבדל היחידה בין שניהם זה המנח כלפי חוץ).
בייבי ביון ווי לעומת ארגו אדאפט מבחינת גיל התחלתי לשימוש של התינוק - מה מהם מומלץ?
יש לנו את הווי. מרוצים מאוד. צריכים עוד מנשא - מצפים לתאומים. חשבנו לרכוש את האדאפט, כי בהתחלה נשים אחד במנשא ואחד בעגלה (איסופים ופיזורים של הגדולים). ואחכ שיהיה לשימוש שוטף לי ולבעלי. אהבתי את האדאפט בגלל שהוא עד 20 קילו (סוחבים על הגב בטיולים).
ואם ניש משהו אחר שמומלץ...
וגם - מישהי מוכרת אדאפט חדש יד 2 - איך אני יכולה לוודא שהוא מקורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום,
הווי מתאים מגיל לידה, הוואן זהה לא ובהחלט ההבדל היחיד הוא המנח כלפי חוץ ובמחיר הגבוהה בהרבה של הוואן.
לגבי האדאפט, גם הוא מצוין אבל כאן גם אני ממליץ למדוד ולהתנסות עם תינוק ולראות שהוא נח לך ולתינוק.
לגבי מקוריות. אני ממליץ לפנות ליבואן שיתן דגשים, כאן צריך לקבל ממש דגשים של רמת מיקרוסקופ ועדיף לקבל אותם ממי שמכיר את המוצר ברמה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לגיל צעיראסף15/03/2018
קובי שלום.
התינוקת שלנו נמצאת בסלקל סייבקס אטון 1 מאז שנולדה.
עכשיו (גיל 5 ח) נראה שכבר צפוף לה (שוקלת 7 ק). והזוית לא נוחה. הראש שלה נשמט קדימה בשינה (אולי בגלל הזוית של מושב הרכב).
חשבנו לרכוש כיסא בטיחות.
[אמנם צ'יקו נקסטפיט הוא המומלץ ביותר, אבל עולה המון..וגם די רחב לרכב הקטן שלנו.]
נשמח להמלצה לכיסא שיכול להתאים ולא במחיר אסטרונומי..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום אסף,
לדעתי הנקסטפיט שווה כל השקעה, בעיקר כשלוקחים בחשבון שהוא ישמש לפחות עד גיל 5 שנים (יכול עד 8) ולכן התועלת ביחס לזמן שווה את העלות.
אופציה זולה (אפילו משמעותית), טובה בטיחותית וגם ברוחב תהיה גרקו סייז פור מי.
בחוה"מ החנויות נכנסות למוד כאסח ואולי שווה להמתין.
לגבי הזווית בסל קל, זו תופעה ידועה שתהיה כמעט בכל כסא שתקנו (אולי בנקסטפיט לא). אפשר לרכוש צווארון שיעזור אבל היצרנים אוסרים להוסיף למושב או סל קל מוצר כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כסא בטיחות מגיל 0ליאור יעל15/03/2018
לאחר שהחלטתי על עגלת מאמס אנד פספ פליפ ארמדילו אני מתלבטת בנוגע לכסא בטיחות או סלקל. אני יודעת שסלקל יהיה יותר נוח להוציא מהרכב במידה והתינוק ישן ולהלביש על העגלה. מצד שני כשהתינוק כבר ביןכמה חודשיםם כמה זה פרקטי להוציא את הסלקל מהאוטו עם התינוק והכובד של שניהם יחד.
מצד שני כסא בטיחות ממשיך יותר זמן וחוסך קנייה נוספת אחכ.
אשמח לשמוע את דעתך. והאם יש שינוי מבחינת בטיחות בין שניהם.
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום ליאור,
נכון שנחמד לחבר סל קל על עגלה, זה חוסך המון זמן, אני גם מצאתי את זה שימושי כשהתינוק נרדם להוציא מהרכב יחד איתו מבלי להעיר עד המיטה ואז להעביר מבלי להעיר. מצאתי יתרון בחורף כשגשום ורוצים לרוץ למחסה וזה חוסך המון זמן מלהטרב.
מכיוון שזו לידת קיץ היתרון השני מיותר.
יתרון ממש קל, הזווית של הסל קל נוחה יותר משל כיסא אבל עם הולכים על נקסטפיט שלדעתי הוא הטוב ביותר כיום ההבדל לא משמעותי.
לכיסא כמובן יתרון של חיסכון בעלות הסל קל, בטיחותית אין הבדל עם נרכוש מוצר באותה רמת בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראב 4/ארמדילו פיליפ/סייבקס מיוסשני15/03/2018
היי קובי
לאחר הרבה טרטורים נשארתי עם 3 אופציות, אשמח אם תוכל לעזור לי לעשות את הבחירה הנכונה והטובה ביותר בין:
ארמדילו פיליפ, הטיולון מושלם בעיני נראה ממש נוח לילד והחיסרון היחיד שלה זה המשקל.
סייבקס מיוס נראית לי מאוד צרה ולא נוחה לילד (ולא כ"כ יפה). יתרון בעיקר במשקל.
סירקל ראב 4 שגם המשקל שלה דיי כבד.
בשקולים שלי הם בעיקר בטיחות ונוחות הילד, משקל העגלה והקיפול שלה.
* כמובן שפתוחה לשמוע עוד המלצות והצעות.
(חשבתי גם על הפג בוק אבל יקרה קצת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום שני,
הפליפ דווקא לא מציעה טיולון מושלם ונוח לתינוק, לדעתי במקרה הטוב מושב סביר ולא מעבר. המשקל שלה גם לא מהכבדים ביותר.
המיוס קלה בגלל הרשת בגב שלדעתי פחות נוחה לתינוקות ועלולה לסבול מבלאי מהיר.
סירקל הכבדה מה-3 אבל מציעה את האמבטיה הכי גודלה, הטיולון הכי מרווח ונח לתינוק ונוחות הניוד הטובה מה- 3 כמוכן הזולה מה-3.
אני חושב שהבטיחות די זהה. במשקל יתרון למיוס, אחר כך הפליפ ולבסוף הסירקל. בקיפול כולן נוחות אמנם שיטות שונות לקיפול אבל בסה"כ כולן קלות לקיפול אבל הסירקל גדולה בהרבה מהמיוס או הפליפ. לכן לנוחות שלכם הייתי מוריד את הסירקל. לנוחות של התינוק הייתי מוריד את המיוס או הפליפ.
הפליפ היא הפשרה הכי טובה לנוחות ההורה ונוחות התינוק.
הפג דומה לסירקל ביתרונות ובחסרונות, דווקא זולה משמעותית מהמיוס, בעיקר כעת במבצעים שעושה היבואן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)