מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין מימה לסלסה של a.b.c דיזייןרוני11/03/2018
לקראת לידה ראשונה, מתלבטת ממש בין המימה לסלסה.
מה ההבדלים ביניהן?
איזו מומלצת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2018שלום רוני,
לדעתי הסלסה עדיפה בהרבה. קודם כל היא זולה משמעותית.
האמבטיה בסלסה גדולה בהרבה עם גגון גדול יותר. במימה האמבטיה והטיולון הם אותו חלק, דבר שמוסיף משקל וגם מונע אפשרות לעשות רוטצייה בין האמבטיה לטיולון בשלב המעבר.
הקפיצים בסלסה עדיפים בהרבה ולכן יכולת הניוד טובה יותר.
הסל גדול ונגיש יותר, הגגונים טובים יותר בהצללה ואמינים יותר.
הקיפול של הסלסה קטן יותר יחד עם הטיולון.
אני לא רואה שום הצדקה ברכישת מימה וזה בלי קשר לסלסה. היא כבדה, מסורבלת מבלי לתת ערך מוסף לכך ולסיום יקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמס אנד פאפס- סולה או ארמדילולירון11/03/2018
שלום קובי,
לאחר שקיבלנו החלטה לקנות את הסולה 2 של מאמס אנד פאפס, התכוונתי להזמין אותה מחנות באילת ושם נמסר לי ע"י המוכר שהם לא מחזיקים בדגם הזה מכיוון שהוא ישן ( 10 שנים בשוק לטענתו) , ומגיעים אליו הרבה תלונות כמו חריקה של הגלגלים ונפילה של ברגים.
והוא ממליץ על הארמדילו.
האם שמעת על מקרים כאלו?
כי לאחר בדיקות מרובות שמעתי רק המלצות על הסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2018שלום לירון,
שטויות של מוכר שמעדיף למכור מוצר עם יותר רווח. הסולה היא עגלה מכוסחת מחיר שזה טוב לצרכן ופחות טוב לחנות.
מדובר בעגלה אמינה מאוד ואין לה תקלות בולטות בגלגלים.
הדור הראשון הוצג לפני עשור זה הדבר היחיד שנכון בדבריו, אז מה? מאז כבר נמכר הדור השלישי כאשר בכל דור נעשו שיפורים בעיצוב, בחלק הטכני ועוד, יש לציין שהשינויים היו מינוריים כי לא היה הרבה מה לשפר. כמוכן זה רק מוכיח עד כמה טוב המוצר שנמכר כבר עשור, אם היה גרוע היה מזמן מורד מהמדפים.
אני ממליץ עליה מאוד. הארמדילו היא עגלה שונה לחלוטין ולדעתי פחות נוחה לתינוק ופחות נוחה בניוד אבל הרבה יותר נוחה להורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!!
לירון12/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגלים של ארמדילו פליפאדר11/03/2018
קובי שלום!
קנינו עגלת ארמדילו פליפ מעודפי תצוגה (והיא לא xt)
ובבית גיליתי שהגלגלים חלקים ללא חריצים.
אנחנו גרים ביישוב וחשבתי שגם הדגם הזה אמור להיות בסדר בהליכה בשבילים/דשא וכו'.
האם כך זה אמור להיות בדגם הזה? שהגלגלים חלקים? האם יש אפשרות להחלפת גלגלים במקרה וזה המצב?
יש לציין שיש לנו אחריות יבואן על העגלה ושעוד לא ניסינו ללכת עם העגלה מחוץ לבית (אמורה ללדת בקרוב)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2018שלום אדר,
הדגם הרגיל של הפליפ מגיע עם גלגלים יותר קטנים ופשוטים, היתרון שזה מוריד קילו ממשקל העגלה. החיסרון יכולת הניוד נמוכה יותר ובעיקר מתאימה לעיר ולא להרבה מעבר. לא ניתן לחבר גלגלים אחרים פרט לאלו הקיימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצלה על עגלת Mutsy nexoימית11/03/2018
שלום קובי
אשמח לשמוע את חוות דעתך על עגלת Mutsy nexo.
אני מתכוונת לקנות יד שניה.
אנחנו גרים בקומה 3 בלי מעלית
מחפשת עגלה צרה יחסית שהיה לי נוח ללכת בעיר ולנסוע באוטובוס.
שתהיה נוחה לתינוק ולי ומאווררת. (ילדה שלישית)
אני קונה גם עגלול שהיה קבוע בלובי שאיתו כנראה יותר אשתמש והעגלה תהיה משנית.
אם אתה מכיר עגלה שיותר תתאים אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2018שלום ימית,
החיסרון הגדול שהטיולון חד כיווני. אם בכל זאת מחפשים מוצר מהסוג של הנקסו לדעתי ביבה טאי טאי עדיפה ביכולת הניוד והמרווח ואמורה להיות יותר זולה. החיסרון של המוצי לדעתי הוא הגלגלים הקטנים ולכן יכולת הניוד בינונית ומטה (תלוי היכן מטיילים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי אינגליזינה ופג פרגוחן11/03/2018
שלום!
אתמול בעלי ואני חיפשנו אחר עגלה.. ראינו את המאמס ופאפס, בייבי גוגר, פג פרגו ואינגליזינה.
אנחנו מחפשים עגלה גדולה ומרווחת, שתהיה נוחה להתניידות ולקיפול.. אין ספק שמכל העגלות מה שבא בחשבון זה הפג פרגו או האינגליזינה- שתיהן חדשות מ 2018.. החסרון של הפג פרגו הוא שהיה לי לא נוח וכבד לקפל, להרים ולשים את האמבט (אך אני חושבת שזה עניין של הרגל) ולכן ישר התאהבתי באינגליזינה אבל שמנו לב שהגלגלים שלה קטנים.. השאלה כמה זה קריטי לתינוק, איך הבולמי זעזועים כאשר מטיילים ברחובות הולנדים? אשמח להסבר ולעזרה, תודה חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2018שלום חן,
אכן מדובר ביצרנים אירופאים ולכן הרמה גבוהה ביחס למאמאס אנד פאפאס או בייבי ג'וגר.
הפג מאוד קלה לקיפול וזה דורש תרגול ממש קצר.
יחד עם זאת היא כבדה יותר ובעיקר גדולה באופן משמעותי בקיפול.
קשה מאוד לחבר את האמבטיה והטיולון בפג וזה בהחלט דורש תרגול. יועץ טוב בחנות ילמד אותך שיטה איך לעשות זאת בקלות. לי קשה להסביר את הטכניקה בכתב.
בפג עדיפה בניוד אך בלימת הזעזועים שלה לא מהטובות שיש אבל גלגל גדול ושדרוג לשלדת S יעשו את העבודה במדרכות הולנדיות.
עקב אכילס של האניגלזינה יהיה נוחות הניוד שתרד ככל שהדרך תהיה יותר משובשת, היא תשרוד את המדרכות ההולנדיות אך זה יצריך מאמץ פיזי יותר גדול עבורך ולכן מאוד תלוי עד כמה תלכו בדרכים עם מדרכות הולנדיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה..
חן11/03/2018היי קובי- קודם כל תודה על העזרה!
יש לי מספר שאלות:
1. לא כל כך הצלחתי להבין מדברייך מי מהעגלות עדיפה מבחינת בולמי זעזועים לתינוק- אינגליזינה או פג (משודרגת או לא משודרגת עם שילדת s)
2. האם עניין הגלגלים הנמוכים באינגליזינה משפיעים על מהמורות הדרך?
3. מה הכוונה שאמרת גלגל גדול בפג? יש אפשרות להחליף גלגלים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/03/2018שלום חן,
האמת שלא תצליחי להבין מכיוון שלדעתי שתיהן מצויינות ולכל אחת יתרון משמעותי אחר, לכן אני מציע שתתנסו עם כל אחת ותגיעו למסקנה מי מהן עדיפה לצרכים שלכם יותר.
1. לשתיהן אין בולמי זעזועים טובים לדעתי אך בפג יש פיצוי בדמות גלגל גדול כאשר עם משדרגים לשלדת S הצמיג שלא מרכך טוב יותר ולכן בולם זעזועים טוב יותר מהאינגלזינה לדעתי.
2. בוודאי שכן ולכן מאוד תלוי היכן תטיילו עם העגלה. בסך הכל להורה עירוני היא מספיקה בהחלט לדעתי.
3. לא ניתן להחליף אך כפי שציינתי יש לפג שלדה בסיסית שמגיעה עם המוצר ויש שלדת S שצריך לשדרג אליה בתשלום נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל ומתאם - שאלה לגבי אינגליזינהחנה10/03/2018
קובי שלום,
בזכות הפורום והעצות הטובות שלך בחרנו בסוף באינגליזינה טרילוגי.
אך כיוון שקראנו שהסלקל פחות מומלץ לא קנינו אותו.
נשמח מאד לעזרתך:
א. בהמלצה על סל קל טוב, בטיחותי ואיכותי (אך במחיר שפוי..)
ב. האם יש מתאמים שמסייעים בחיבור הסל קל לאינגליזינה או שלעגלה זו מתחבר רק הסלקל של החברה הזו?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2018שלום חנה,
א. הכי מומלץ לדעתי הוא הצ'יקו קייפיט 30 והוא כולל בסיס במחירו. כמו כן אפשר לשקול רכישת כיסא נקסטפיט של צ'יקו ולחסוך קניית סל קל כי ממילא לא מחברים לעגלה
ב. לצערי אין בישראל מתאמים לסל קלים אחרים. היה בעבר הרחוק מאוד למקסי קוזי אך הם לא נמכרים עוד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוחות ניוד, עלייה וירידה ממדרכותקארין10/03/2018
היי קובי. לקראת לידה שניה בהפרש 7 שנים. אולי מתכננים ילד נוסף לאחר מכן בהפרש לא גדול. אנחנו מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוק ויחסית נוחה גם לנו. עגלות מהן התרשמתי לטובה לאחרונה הן בוגבו פוקס החדשה שטרם ראיתי במציאות אבל עקבתי אחר סרטונים ועדכונים ביוטיוב והיא גם יפה לדעתי.
סלסה 2018 אותה ראינו בחנות אבל נראתה לי קצת מסיבית מבחינת הרוחב שלה אני דיי נמוכה אז אולי זו הרגשה שלי...
עוד עגלה שראיתי שהגיעה אבל לא ראיתי במציאות היא סירקל של ABC. מכאן כמה שאלות:
1. ראיתי שסירקל נשכבת בטיולון לשכיבה מלאה עם 4 מצבים - שזה יתרון לעומת סלסה שיש לה שקע בישבן. מה מבחינת המידות של רוחב השלדה, המרחק בין הגלגלים? האם רוחב מושב הטיולון הוא כמו בסלסה שזה 33 ס"מ או שהיא צרה יותר? אנחנו מחפשים עגלה יחסית מרווחת שתהיה נוחה לתינוק.
2. נוחות ניוד, עלייה וירידה ממדרכות - איזו עגלה מומלצת? אני רוצה עגלה יציבה שתרגיש קלה יחסית עם קפיצים טובים. מה ההבדל מבחינה זו בין הסלסה לסירקל? האם כדאי להשקיע לטובת הסלסה מעל 1000 ש"ח נוספים לדעתך לעומת סירקל?
3. בוגבו פוקס- יש סביבה עכשיו הייפ מטורף, כיאה למותג יוקרתי. מבחינת יופי לדעתי האישית לוקחת את כולן. ראיתי שיש בה שיפורים לעומת קמיליון-הסל למטה גדול יותר ונגיש יותר, יש מערכת קפיצים לכל גלגל בנפרד וגם מתחת למושב עצמו. גבוהה יותר שזה היה חסרון משמעותי של קמיליון ולכן לא התחברתי אליה. וכאן נשאלת השאלה האם היא באמת ברמה מעל סלסה למשל? והאם כדאית במידה ובאמת רוצים להשקיע?
אין לנו דרישות מיוחדות מבחינת משקל או קיפול כי אין לנו עלייה במדרגות ואני ללא רכב. עם זאת בעלייה וירידה ממדרכות חשוב לי שלא תרגיש לי כבדה, שלא יהיה מעייף לטייל איתה ושתהיה יכולת ניוד טובה. ונוחה לתינוק כמובן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2018שלום קארין,
1. אכן הסירקל נשכבת למצב שטוח בעוד בסלסה לתנוחת עירסול. חשוב לציין שמחודש מאי יהיה ניתן לצרף לסלסה כרית/מזרן שתיישר את המושב אבל עדיין לא תתאפשר השכבה על הבטן והשאלה אם בכלל יש לזה צורך כאשר יש אמבטיה כלכך גדולה.
רוחב הסלסה 63 ואכן היא רחבה יותר מהממוצע אך עדיין זה רוחב שמאפשר מעבר בכל מקום, מעל 64 ס"מ זה כבר יותר בעייתי. לגבי ההרגשה, אכן זו יכולה להיות ההרגשה שלך ולכן אני ממליץ תמיד לבדוק, להתנסות ולראות אם מסתדרים. כפי שאני אומר תמיד, זה נכון שלכם יהיה טיפה יותר קשה אבל התינוק יוצא נשכר כאן עם מושב ואמבטיה מרווחים וגבוהים.
המושב של הסירקל לדעתי באותו הרוחב של הסלסה ואולי טיפה יותר רחב.
2. הסלסה יותר נוחה לניוד בזכות צמיגים איכותיים יותר ובעיקר מערכת קפיצים שלא קיימת כמעט באף עגלה ולכן תהיה יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות, זה לא אומר שהסיקל כלכך גרועה, הוא ברמה גבוהה מאד אך לסלסה יש רף משלה. לא חושב שיש בעיה עם תיק מכיוון שאלו עגלות ששוקלות 11 ק"ג ולכן מאוד מאוד יציבות, כמוכן הסלים שלהן גדולים (של הסלסה עצום) ולכן המשקל בסל + משקל התינוק די מייצב את העגלה גם עם תיק סופר כבד.
3. לדעתי זה בעיקר הייפ והמותג. אני חושב שאם נשווה מול הסלסה כאשר יש פער של 2000 ש"ח בינהן! הסלסה תנצח בהרבה נק' וכמובן שגם לפוקס יהיו נק' זכות אבל האם הן שוות את הפער? הפוקס מציעה נוחות ניוד טובה מאוד אך עדיין אין לה קפיצים ברמה של הסלסה, מצד שני היא גם אולטריין (יכולה להתנייד בכל שטח), היא קלה יותר בקילו מהסלסה. לסלסה אמבטיה וטיולון לחוד בעוד שבפוקס יש מסגרת משותפת ולכן לא יהיה ניתן לעשות רוטצייה בינהם בשלב המעבר לטיולון (מי שירצה מדי פעם להתשמש באמבטיה לא יוכל בפוקס). גודל הקיפול די זהה עם יתרון קל לסלסה, הטיולון נשכב בצורה זהה רק שלפוקס לא יהיה ניתן לרכוש כרית/מזרן כפי שהזכרתי.
אני חושב שבמחיר של 5500 ש"ח עגלת הרטן תהיה מוצלחת בהרבה מהפוקס (במחשבה על נוחות התינוק והניוד) כי לה יש טיולון עם שכיבה מלאה וקפיצים עדיפים אבל היא שוקלת 3 וחצי קילו יותר מהפוקס ולא מתקפלת עם הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי. סוף סוף בחרנו
קארין25/03/2018הלכנו להתרשם מהבוגבו פוקס במציאות והאמת שהיא מאוד מאוד כבדה... זה מוזר כי לפי היצרן היא אמורה להיות קלה (לפחות בהשוואה לסלסה) והיא הרגישה הרבה יותר כבדה. באותה חנות היה גם את הסלסה אז באמת עשינו בינהן השוואה אחת לאחת גם עם אמבטיה וגם עם טיולון וסלסה הרגישה לי יותר פרקטית וקלה, פחות מסורבלת. אמנם הפוקס יפה אבל מרגישה מאסיבית נורא...
אהבתי שבסלסלה אמבטיה וטיולון נפרדים, אין צורך להתעסק עם החלפת ריפודים. בפוקס אמנם מושב הטיולון יותר רחב והצילון יותר מכסה אבל לדעתי גם בסלסה זה מספק והלכנו עליה. מה גם מחירה כמעט חצי מהפוקס. מרגישה שעשיתי בחירה טובה , תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/03/2018שלום קארין,
שמחתי לעזור וזו פחות או יותר הדעה שלי. מיותר לשלם על מוצר כמו פוקס כשיש מוצר כמו סלסה שלא רק זול יותר אלא מציג יתרונות לא מעטים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת minnum של Janeיעל10/03/2018
היי מבקשת חוות דעת על העגלה
עגלת minnum של Jane
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2018שלום יעל,
עגלה מאוד חדשה גם ברמה העולמית כך שקשה לתת חוות דעת, היא גם לא מבוססת על דגם קיים של היצרן ונבנתה מ-0. יש סיכון גדול בלרכוש עגלה כזו לדעתי. כמוכן מבדיקה שעשיתי פחות אהבתי שהאמבטיה לא נעולה מספיק טוב על השלדה ויחד עם משקל מקבלת שיפוע, לא אהבתי את הגלגלים הקטנים שלדעתי יקשו על ההתניידות ברוב תנאי השטח.
כמוכן אני פחות ממליץ על הסל קל שמגיע יחד איתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת סמארט טרייק ובימבהדנית09/03/2018
היי קובי,
חודש הבא בתי חוגגת יום הולדת שנה ואני רוצה לרכוש לה בימבה ואופניי סמארט טרייק
1. בימבה- הכי הייתי רוצה לקנות את בימבת מיני מאוס 4 ב-1 אבל היא יקרה לנו מדי. התקציב בין 150- 250 ש"ח. .היא באמת שווה את המחיר או שיש בימבות זולות יותר שכיפיות ובטוחות לילד לא פחות? האם יש חברה ספציפית שנחשבת לבימבה איכותית ויציבה? כמה חשובה המשענת לגב והסוגר בטחון ?
2. סמארט טרייק- באתר יש למעלה מ-20 דגמים והלכתי לאיבוד! חשוב לי תיק גדול שלא יפול, גגון טוב (האם השטוחים מספקים הגנה?), מקום לבקבוק וברקסים. אשמח להמלצה על דגמים נוספיםם מה-400 ו-700 כי שמעתי עליהם דברים מאוד לא טובים מניסיון אישי של חברות (המעקה בטיחות נמוך והילד יכול לנטות קדימה ולפול הכסא לא בזווית נוחה,9 הידית של האופניים נמוכה ונשארת גם כשלב שהילד נוסע עצמאית וקצת מפריעה לו).
סליחה על החפירה תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2018שלום דנית,
לגבי בימבה, לדעתי הילדים יהנו גם מבימבה זולה, כן רצוי שיהיה תמיכת גב עד גיל שנתיים (אם מעבר אז גם אפשר להתמקד בדגמים ללא). רצוי שהגלגלים יסעו בקלות ולא יהיו דברים כמו פלסטיק בולט שיעצרו או יקשו את הדחיפה של התינוק עם הרגליים. אין לי המלצה כי הדגמים שאני השתמשתי בזמנו כבר לא נמכרים.
2. לדעתי אם התינוק מעל גיל שנה סמארט טרייק 400 מצוין ובמחיר סביר, חשוב לציין שזהו דגם מתקפל ולכן טיפה יקר מדגמים אחרים. הדגמים האחרים מציעים שכיבה או מושב דו כיווני שלדעתי מעל גיל שנה מיותרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמארט טרייק
דנית11/03/2018היי קובי . תודה עח תשובתך המהירה.
בעלי שמח לגלות שהוא צדק לגבי הבימבה ;)
לגבי הסמארט כאמור שמעתי דברים פחות טובים על ה 400 ואין לנו צורך במתקפל. מה ההבדלים בין דגם שיק , בוטיק וגלוו ? איזה מהם הכי מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/03/2018שלום דנית,
אני דווקא מכיר הרבה עם ה- 400 שסופר מרוצים ולכן המלצתי עליו.
מבין ה- 3 לדעתי הגלואו הוא הכי בסיסי ולכן הבוטיק או השיק עדיפים והם די זהים בתכונות כך שאני ממליץ על האופציה הזולה מבין השניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כמה עגלות- ילד ראשוןצופית08/03/2018
היי קובי. אשמח לקבל את ההמלצה שלך שוב.
הלכתי לאיבוד בין כל העגלות. אנחנו מחפשים עגלה, לידה ראשונה,
אני ובעלי שנינו קטנים ( 1.65 בערך) גרים בדירת קרקע, עם רכב מאזדה. מחפשים עגלה שתיהיה קלה אך גם איכותית ונוחה לתינוק.
אני מתלבטת לגבי הארמדילו XT , הבנתי שהקפיצים שלה לא ככ טובים, אך אנחנו גרים בעיר ושם יהיה רוב הסיבובים שלנו איתה. האם היא תספיק לנו ותיהיה לנו דיי טובה?
בנוסף הבנתי שהשירות לקוחות שלהם ממש גרוע.
והעגלה השניה שאני מתלבטת עליה היא האי בי סי דיזיין סלסה. ראיתי שאתה ממליץ עליה המון וההיא בהחלט נראת איכותית ולא מאוד כבדה. אאך אני תוהה אם יש לנו צורך בעגלה כזאת גדולה ומאסיבית ששנינו קטנים ואין לנו כוונה ללכת לעשות עם העגלה מסלולים וטיולים על אבנים.
מה דעתך?
האם יש עגלה נוספץת שאתה חושב שכדאי לנו לבדוק שעומדת בפרמטרים האלה?!
תתודה רבה~* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/03/2018שלום צופית,
הפליפ די מספק לעיר ולכן לצרכים שלכם היא בסדר. השירות לקוחות של היבואן סביר והיה יכול להיות יותר טוב, הבעיה שהם מוכרים כלכך הרבה כך שקשה לתת מענה מהיר לכמויות (זאת לפחות דעתי). מה שכן אני לא חושב שהוא גרוע וזה די דומה לרוב החברות.
לגבי הסלסה, היא גבוהה אבל הידית ניתנת להתאמת גובה. הקפיצים והגלגלים יוצרים לא רק נוחות הליכה טובה יותר מעבר לעיר אלא גם בעיר ובעיקר בעליה וירידה ממדרכות, פעולה שעושים המון במהלך טיול יומי. מעבר לכך הקפיצים משפרים את נוחות התינוק שכן הוא פחות ירגיש טלטלות מהדרך ולסיום היא הרבה יותר מרווחת ולכן תהיה יותר נוחה לתינוק וכפי שאני תמיד מציין זה יגיע על חשבון הנוחות שלכם עם משקל כבד יותר בקילו מהפליפ וקיפול גדול יותר בכ- 30% ולכן אתם צריכים להחליט אם אתם מסוגלים להתמודד עם המינוסים בתמורה לפלוסים האחרים שהצגתי.
הכי דומה לפליפ עם יכולת ניוד עדיפה היא בוגבו בי 5 שגם קלה יותר בקילו מהפליפ. החסרונות הם מחיר יקר וגם אמבטיה צרה, טיולון קצר מהפליפ וללא מעקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה דומה ומומלצת
צופית12/03/2018פחות אהבתי בלסה את ז שהטיולוןהוא בתנוחת עירסול ולא נשכב. האם יש לך המלצה לעגלה דומה, שתיהיה נוחה לתינוק אך גם קלה יחסית וכן עם טיולון נשכב?
אני מאוד מאוד מתלבטת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/03/2018שלום צופית,
במאי תגיע כרית לסלסה שתאפשר שכיבה ישרה עד גיל שנה בערך. הדבר היחיד שהיא לא תאפשר זה השכבה על הבטן.
יש דגם חדש שנקרא סירקל ראבנה, האמבטיה זהה לשל הסלסה והטיולון בעל שכיבה מלאה, השלדה דומה לשל הסלסה אבל ללא ידית טלסקופית אבל כן מתכווננת, הסל קטן יותר ואין קפיצים כמו בסלסה אך יש קפיצים מעולים. היא במשקל הסלסה אך זולה ממנה משמעותית כי כרגע במחיר השקה.
דומה לסירקל יש את הסולה 2 אך האמבטיה והטיולון צרים יותר ואין קפיצים טובים בגלגלים.
אפשר גם לבדוק את פג בוק ששוקלת כמו הסלסה אך יש להוסיף לה לדעתי מזרן לאמבטיה, מזרן לטיולון ולשדרג לשלדת S. החסורונות שאין לה קפיצים טובים וקשה מאוד לעלות ולרדת מדרכות כאשר יש תינוק בעגלה, השכיבה בטיולון אמנם לא בזווית כמו בסלסה אך היא לא מגיעה למצב שטוח ויש שיפוע יחסית גדול במצב השוכב ולכן גם בה בעייתי להשכיב על הבטן בשלב הטיולון לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ארמדילו פליפ XTרעות07/03/2018
שלום. דבר ראשון אני רוצה להודות על הבמה שאתה מציע ועל הייעוץ האדיב.
יש לנו עגלת ארמדילו פליפ XT.
ואני בכלל לא מרוצה ממנה..רציתי לבדוק אם הבעיה רק בדגם שלי, או שככה היא מיוצרת.
ידית האחיזה שלה זזה למעלה ולמטה (בציר של הקיפול) באופן שהופך את העגלה למאוד לא יציבה, וקשה להשתלט על התמרון ככה. בעיקר בעליה וירידה במדרגות.
אשמח לדעת האם ככה בנוי השלד שלה? או שזה בעייתי?
יש לי שתי חברות עם אותה עגלה בדיוק וגם הן ממש לא מרוצות ממנה..וחבל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/03/2018שלום רעות,
הידית חייבת לזוז כי זה יושב על ציר הקיפול ולכן אין מצב שתהיה קבועה. למעשה בכל עגלה שהידית שלה מתכווננת או שציר הקיפול יושב על אזור הידית תהיה תזוזה אבל אם יש גלגלים גדולים וקפיצים טובים פחות תורגש תנועת הידית כי הגלגלים והקפיצים כבר יעשו את העבודה.
כפי שאני מסביר תמיד, לעגלות קלות ובעלות קיפול קטן יש מחיר וזה יכולת ניוד נמוכה יותר ומושב ואמבטיה קטנים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת cam פלוידו 2015ריטה07/03/2018
שלום קובי
תודה רבה על התשובות המופרטות בפורום אני לומדת מהן הרבה.
לא ראיתי הרבה שאלות על cam
מה דעתך על cam פלידו שנת 2015?
ושנת 2016?
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/03/2018שלום ריטה,
פחות ממליץ, נוחות הניוד בינונית, התפעול לדעתי מסורבל והיא מגיעה עם סלקל שלדעתי לא מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על בחירת עגלהטליה פיניש06/03/2018
קובי שלום,
אני ממש מבולבללת מכל המידע על העגלות וכל אחת מחברותיי ממליצה על עגלה אחרת, אשמח לקבל את עצתך לגבי בחירת העגלה המושלמת עבורנו. אין לנו כל כך מגבלות, אני ובעלי בגובה ממוצע, גרים בבניין עם מעלית ויש לנו רכב משפחתי עם בגאז' גדול. אני רוצה לקנות עגלה טובה ואיכותית עם כמה שיותר נוחות לתינוקת ולנו. תודה רבה לך מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/03/2018שלום טליה,
אין עגלה מושלמת. אני גם לא ממליץ להעזר בהמלצות של אחרים מכיוון שלכל אחד צרכים ותנאים אחרים ולכן יהיו כאלו שיהיו מרוצים ממוצר ואחרים עם אותו מוצר מאוכזבים.
עוד נקודה חשובה שצריך לציין, ככל שהמוצר יהיה יותר נח לתינוק כך הוא יהיה יותר מסורבל או כבד להורה וגם ההפך הוא נכון, ככל שיהיה יותר נח לנו ההורים כך נוחות התינוק תרד.
לדעתי העגלה הכי נוחה לתינוקות היא עגלת הרטן.
אם מחפשים שילוב בין נוחות גבוהה לתינוק ועדיין נוחות סבירה להורה עגלות פג פרגו בוק או איי.בי.סי דיזיין סלסה יהיו טובות ומומלצות לדעתי.
אם מוכנים להתפשר על נוחות התינוק עגלות כמו בוגבו בי או ארמדילו פליפ יהיו המענה הכי טוב לדעתי.
כמובן שיש לקחת גם את המלצותיי בערבון מוגבל כי אינני מכיר אישית את כל הצרכים שלכם ולכן תמיד ממליץ טרם הרכישה לעשות מבחן אישי של טיולון עם העגלה בחנות ומחוצה לה יחד עם משקל של 9 ק"ג לפחות בתוך העגלה, לנסות לתפעל את המוצר ולקפל, כך תוכלו לפחות לדעת אם הנוחות שלכם טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טליה08/03/2018תודה רבה רבה! נתמקד בעגלות שציינת ונבחן אותן פיזית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה/ טיולון דו כיווני ללא אמבטיהרותם06/03/2018
קובי שלום,
כרגע יש לי את עגלת גרקו איבו שעבדה 4 שנים, הייתי מרוצה ממנה חוץ מהקיפול המגושם.
כרגע לתינוקות אני משתמשת באמבטיה של הדרקון ורוצה לקנות עגלה חדשה.
התקציב הוא עד 2000 שקלים.
חשוב לי שהיא תהיה נוחה לתינוק,דו כיוונית ועם סוכך גדול.
ראיתי את הטאי טאי שהייתה נראית מושלמת אבל לא דו כיוונית וגם הבנתי שהבולמים הם רק הגלגלים הקדמיים
הג'ואי נראית בסדר אבל ראיתי שהטיולון לא יציב אלא יחסית מתנדנד כשיושב עליו תינוק.
הבלדה לא נשכבת אלא הרגליים נשארות מקופלות.
על איזו עגלה תוכל להמליץ לי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/03/2018שלום,
אפשר לבדוק את סירקל ראבנה שנמכרת ב- 2000 ש"ח (אבל גם עם אמבטיה שלא ניתן להוריד).
אפשר גם לבדוק את סולה 2 של מאמאס אנד פאפאס אם יסכימו למכור לכם ללא טיולון וכנ"ל לגבי ארמדילו פליפ XT2. הן על גבול התקציב אולי עם חריגה קלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולה כרום
רותם09/03/2018היי קובי,
תודה רבה על התשובה.
פניתי לאייפון בי סי דיזיין ואין להם כרגע נקודה בדרום שבה אוכל לראות את העגלה.
אני יודעת שאולי חורג מהתקציב אבל אקח אותה בכל זאת אם היא טובה...
האם אתה ממליץ על עגלת סולה כרום 2? הבנתי שהטיולון שלה זהה לזה של טורבו 2ובכך הרבה יותר נוח לתינוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/03/2018שלום רותם,
הסולה עדיפה בהרבה על האורבו וברור שאני ממליץ עליה ובטח שבהשוואה לאורבו. כמו הסירקל נותנת תמורה מצויינת לכסף.
בינה לסירקל אני חושב שלסירקל יתרון בניוד עדיף, בלימת זעזועים עדיפה (לסולה כמעט ואין) אמבטיה וטיולון מרווחים יותר (בעיקר האמבטיה שמרווחת בהרבה), גגונים גדולים יותר, גבוהה יותר.
יחד עם זאת הסולה קלה יותר בקילו.
אני מודע לזה שיש בעיה לרכוש כרגע סירקל בדרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידית עגלת סולה
רותם11/03/2018היי קובי תודה רבה על העזרה :)
יש לי עוד שאלה קטנה...
האם אני יכולה לשים תיק החתלה רגיל על הידית של הסולה או שהיא לא בנויה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/03/2018שלום רותם,
ע"פ הוראות היצרנים אסור לתלות תיק על עגלה. ובכל זאת המון תולים ולכן אומר שניתן לתלות אך כמובן להקפיד שהתיק לא יהיה סופר כבד כי זה גם יפגום ביציבות וגם עלול לגרום לידית להישבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות סופר קלות ונוחותשר05/03/2018
מחפשת עגלה מגיל לידה ושתהיה קלה ונוחה.
ראיתי את האינפיניטי, Twigy והטאי טאי ויש את ה yoyo שעכשיו יש להם גם את הסל שכיבה אבל זה לא בדיוק אמבטיה.
השאלה כמה באמת מומלץ לקנות עגלה כ"כ קלה והאם יש חלופות מוצלחות יותר ובטווח מחירים דומה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/03/2018שלום שר,
לדעתי כלל לא מומלץ!
לדעתי ככל שהמוצר יותר קל כך היצרן הוריד יותר דברים שבעיקר פוגעים בנוחות התינוק. בכל העגלות שציינת הטיולון חד כיווני שלדעתי זה חיסרון גדול. לרוב אין קפיצים בגלגלים, המושבים צרים וקצרים, שינוי המצבים עם שרוך. אין חוכמות.
צריך להחליט ולהבין, ככל שנרצה חיים קלים יותר עוברנו כך נקבל מוצר שלדעתי פחות נח לתינוק ולהפך ולכן רצוי להחליט עד כמה אנחנו מוכנים להתפשר על הנוחות שלנו ולקבל בתמורה נוחות עבור התינוק.
ההמלצות שלי לעגלות הכי קלות הן בוגבו בי5, ארמדילו פליפ וסייבקס מיוס.
הן לא מושלמות לתינוק ולניוד אך מי שמנתייד בעיר הן סבירות ונוחות התינוק בהן עדיפה על העגלות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)