פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה קלה לטיסה טרנס-אטלנטית
    יובל
    10/04/2018

היי קובי,

אנחנו מחפשים עגלה קלה וזולה שתוכל לשמש אותנו בזמן חופשה בישראל כדי שלא נצטרך להיסחב עם הארמדילו פליפ מארה"ב לישראל (מאוד מרוצים ממנה, תודה על ההמלצה!).

משהו בסגנון היו-יו אבל זולה יותר ועדיין טובה. ראינו כמה סרטונים של עגלה חדשה בשם Diono Traverze. האם אתה מכיר את החברה?

תודה,
    יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפעוט יהיה בן שנה בזמן החופשה

יובל
    10/04/2018

שכחתי לציין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/04/2018

שלום יובל,

את דיונו אני מכיר היטב, שיווקתי אותם בישראל.
    האם אתם חיים בחו"ל לפי השאלה? או בישראל ורוצים לרכוש בחו"ל?

הTRAVEREZ נראה כמו טיולון טוב ואיכותי.
    א. לדעתי מכיוון שחדש קשה לדעתי לגבי עמידותו.
    ב. אין לו מדרך רגליים מתכוונן או מעקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו גרים בארה"ב

יובל
    11/04/2018

ומחפשים לרכוש כאן טיולון לקראת נסיעה לארץ לחופשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/04/2018

שלום יובל,

מההיצע שהצלחתי לבדוק הייתי ממליץ על בייבי ג'וגר סיטי תור בעיקר בגלל הותק בשוק ושביעות רצון.

אופציה נוספת היא אפפה בייבי מינו, דגם חדש של היצרן שכן יש לו מדרך רגליים מתכוונן ובסה"כ כל דגמי היצרן די איכותיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה לילד ראשון
    ימית פרץ
    09/04/2018

היי,
    ממש מבולבלת לגבי כל עניין העגלות.
    אשמח אם תמליץ לי על עגלה
    אנחנו מחפשים עגלה שיש בה גם אמבטיה וגם טיולון לשני הצדדים
    חשוב לי שהיא לא תהיה כבדה ותהיה קומפקטית לקיפול מכיוון שיש לנו רכב קטן יונדאי i10
    העגלה שהיחידה שעד עכשיו ראיתי היא האינגלוזינה טירלוג'י מתלבטת עליה כי היא נראית לי ממש כבדה .
    חשוב לי הנוחות של התינוק וגם נוחות שלי.

תודה מראש על תשובתך,
    ימית

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/04/2018

שלום ימית,

האינגלזינה נחשבת קלה. לכן כל ההמלצות הן סביב המשקל שלה.
    חוץ מאינגליזנה אני ממליץ לבדוק את מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 או בוגבו בי 5.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה לילד ראשון

ימית פרץ
    10/04/2018

קודם כל רציתי להגיד תודה על התשובה המהירה
    מבין שלושת העגלות האלה אינגלוזינה , ארמדילו פליפ xt2 , בוגבו בי 5
    על מה אתה הכי ממליץ? מה הטובה ביותר לנוחות של התינוק שלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/04/2018

שלום ימית,

האינגלזינה הכי מרווחת אבל מצריכה מזרן איכותי לטיולון כמו הקומפי קוש, בתוספת המזרן לדעתי היא תהיה הנוחה ביותר.
    לדעתי הבי והפליפ צפופות והן יהיו מאוד צפופות בחורף עם לבוש עבה. מצד שני הבי והפליפ נוחות יותר בניוד, הסלים יותר גדולים ונגישים ולכן להורה לדעתי הן נוחות הרבה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין שני דגמים
    שירן לוי
    09/04/2018

שלום קובי,
    אני מתלבטת מאוד בין עגלת סייבקס דגם בליוס S לבין עגלת מאמאס אנד פאפאס סולה - אשמח לקבל פירוט על ההבדלים העיקריים ביניהם.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין שני דגמים

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/04/2018

שלום שירן,

הסייבקס מציעה מערכת קפיצים עדיפה ולכן יכולת ניוד טיפה יותר טובה. מצד שני הסולה יותר נוחה בתפעול, יותר נוחה בקיפול ועם ותק ארוך יותר בשוק. הבליוס לדעתי לא תוכננה נכון וסובלת מאמבטיה וטיולון אשר בולטים מעבר לידית הדחיפה (תלוי באיזה גובה הידית נמצאת ובאיזה מצב הטיולון נמצא), דבר כזה יותר חוסר נוחות להורה בהליכה ואי יכולת לתלות תיק על ידית העגלה מבלי שיפגע באחד החלקים של העגלה. כמוכן הקיפול שלה יחסית מסורבל ולכן אני אישית פחות ממליץ עליה.
    כן ממליץ לבדוק את סירקל ראבנה אשר נמכרת באותו טווח מחיר ומציעה בולמי זעזועים טובים כמו בבליוס, אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, גגונים גדולים יותר וקיפול + גודל קיפול כמו בסולה או בבליוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת מנשא מתאים
    רחל
    08/04/2018

שלום קובי,
    נשמח לקבל את עזרתך בבחירת מנשא מתאים:
    1. המנשא לא יהיה בשימוש יומיומי, רק לצורך מאוד ספציפי פעמיים בשבוע כשעתיים כל פעם.
    2. חשוב מנשא שקל לתפעל אותו עצמאית, אני אצטרך להסתדר איתו לבד, לכן חשוב לי שאוכל לשים את התינוק בו בלי עזרה.
    3. לא רוצים להשקיע מדי הרבה כסף, כאמור, בגלל השימוש המועט.
    4. אתה מייעץ גם לגבי משאבות הנקה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת מנשא מתאים

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/04/2018

שלום רחל,

1. המנשאים הטובים יחסית יקרים אך ניתן לרכוש מנשאי ביניים של בייבי ביורן כמו דגם WE אשר מצויין. כמוכן ניתן לבדוק מנשא לילי בייבי שנמכר ישירות דרך היבואן ולכן מחירו סביר ואיכותו לא נופלת מהמנשאים המובילים של ארגו או בייבי ביורן. כמוכן ארגו מוכרים עודפים ויש מציאות דרכם.
    מה שכן אני ממליץ להתנסות עם המנשא יחד עם התינוק טרם הרכישה.
    2. הם יחסית נוחים בתפעול אך כפי שציינתי רק התנסות אישית תיתן לך את הדרך לדעת עד כמה את מסתדרת איתם.
    4. מבחינת משאבות יש מלא סוגים ולכל אחת צרכים אחרים. לדעתי המשאבה הכי טובה לצורך רגיל היא מדלה סווינג שגם ניתן לרכושה דרך קופות החולים במחיר מוזל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על משאבות הנקה

רחל
    10/04/2018

תודה קובי על המענה המפורט!

לגבי המשאבות:
    אני צריכה משאבה טובה לשימוש יומיומי (בעבודה, כ-3 שאיבות ביום), אשמח אם היא תהיה מהירה יחסית וגם דו צדדית.
    המליצו לנו על מדלה פריסטייל, אבל היא יקרה, מתלבטים אם שווה להשקיע בה, מה דעתך? האם היא באמתטובה משמעותית ממדלה סווינג? (לפי הצרכים הנ"ל)

ומה עם משאבת אמדה דו צדדית?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/04/2018

שלום רחל,

הסווינג פחות תתאים לך. כפי שציינתי יש סיבסוד דרך קופות החולים ושווה לבדוק כמה תעלה הפריסטייל שלדעתי עדיפה לצרכים שלך.

את האמדה אני פחות מכיר, מהניסיון שהיה לי במכירת אחד הדגמים המדלה המקבילה הייתה עדיפה. אם יש אפשרות להתייעץ עם יועצת הנקה אני ממליץ לעשות כך. כל אישה צריכה להתאים את המשאבה הנכונה לה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רחל
    12/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה ראשונה נוחה
    בת אל
    08/04/2018

היי קובי,

מהצצה קלה בפורום אני מבינה שאי אפשר גם נוחות מירבית להורים וגם לילד אך בכל זאת , בתור הורים גבוהים (מאד) אשמח לדעת מה ההמלצה שלך לעגלה הקלה ביותר ועם זאת גם הנוחה ביותר עד כמה שניתן לשלב בין השניים שמתאימה לשני הורים גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה ראשונה נוחה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום בת אל,

לדעתי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין במשקל ממוצע, מתאימה מאוד לגבוהים, מרווחת לתינוקות ונוחה בניוד. הקיפול נח והגודל מתאים לרוב המוחלט של הרכבים ולכן שווה לבדוק אותה כי מדובר בעגלה שנבתנה בעיקר להורים גבוהים. אין לה סרן אחורי שגבוהים נתקלים בו כל הזמן, האמבטיה גובהה וכך גם הטיולון (שזה נדיר בעגלות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי ג׳וגר סיטי פרמייר
    אור
    07/04/2018

היי, רציתיי לשמוע חוות דעת על העגלה הנ״ל.
    אני יודע שבייבי ג׳וגר בכללי מאוד מומלצת, אני לא אוהב את הדגם מיני שבו לא ניתן להפוך את הטיולון.
    אם חשוב לנו עגלה נוחה לקיפול ודי קלילה, האם העגלה הזאת מומלצת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי ג׳וגר סיטי פרמייר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום אור,

אמנם מדובר במוצר שמגיע מאותה חברה אך הדגמים שונים לחלוטין. הפרימייר מאוד כבדה וגדולה בקיפול ולכן לא עונה לצרכים שלכם לדעתי.
    עגלות כמו ארמדילו פליפ או בוגבו בי מספקות מוצר יחסית קל ונח בקיפול אבל עם טיולון דו כיווני ולכן לדעתי עדיף להתמקד בהן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אור
    08/04/2018

אמנם חשוב לנו נוחות הקיפול, אבל נוחות התינוק יותר.
    לכן ההתלבטות כרגע היא בינה לבין הפג/אינגלזינה.

אז אם אני משווה אותה אליהן, היא יותר קלה ונוחה לקיפול, השאלה אם יש הבדל משמעותי לבין האלטרנטיבה ו/או היא משתווה אליהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/04/2018

שלום אור,

היא כבדה יותר מהפג שכבדה יותר מהאינגלזינה ולכן לא מציעה שום יתרון, גם לא בקיפול, הפג והאינגלזינה מתקפלים בקלות ביד אחת כמו הבייבי ג'וגר (אולי עם פטנטים אחרים אבל עדיין לא פחות נח) ולכן לדעתי הג'וגר פחות מומלצת.
    הפג לדעתי נוחה יותר לתינוק (בעיקר עם מוסיפים מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון) ונוחה יותר בניוד (בעיקר עם משדרגים לשלדת S), החיסרון ביחס לאינגלזינה הוא שהקיפול גדול יותר, כמוכן העגלה עצמה יותר גדולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי אייגל 3 גלגלים של ברייטקס
    קרן
    06/04/2018

שלום
    רציתי לברר איך הטיולון הזה? אם מומלץ.
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום קרן,

הייתי ממליץ על דגמי ה-4 גלגלים כי הם יציבים יותר. בתור טיולון מוצר מאוד מרווח ונח בהרבה יותר לתינוק ביחס לטיולונים המקובלים, נח לניוד, נוח לקיפול ועם סל נגיש וגדול יותר.
    מצד שני טיולונים מקובלים קלים יותר וקטנים בהרבה לאחר הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר ללא גב + כרית לחגורה
    מממ
    06/04/2018

שלום רב,
    בת 8 עד עכשיו הייתה בבוסטר עם גב מטעמי בטיחות.
    הבוסטר בן 5 והריפוד מתחיל להתפורר (מבפנים).
    רואה גם שלא ממש נוח לה שם (חוץ מנסיעות ארוכות שנרדמת) אז האם יש חשיבות לבוסטר ללא גב או שכולם אותו הדבר?
    שאלה נוספת, האם ידוע לך מה היעילות של הכרית כזאת שתחברת לחגורת בטיחות? (מנסה לעלות תמונה, מקווה שזה יצליח).
    תודה מראש,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר ללא גב + כרית לחגורה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום,

הכרית יעילה רק לשינה ולא תורמת לבטיחות. יצרני הבוסטרים/כסאות וכו' ממליצים שלא להוסיף אף פריט כי רמת הבטיחות תרד.

בוסטר ישיבה ללא גב פחות בטיחותי באופן משמעותי ואף ישנן מדינות שאסרו את מכירתו! כמוכן ע"פ החוק בישראל ניתן כבר לחגור ללא בוסטר אך המלצתי היא לנסות למשוך עד גיל 12 שנים לפחות ואם אפשר כן עם בוסטר גב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• smartrike reverse במצב התחלתי
    זזזז
    06/04/2018

למי שיש את האופניים האלה, האם במצב ההתחלתי (כשאתם שולטים בהגה ולא הילדים) יש בעיה לנסוע ברוורס (הגלגל הקדמי מסתובב לצד וצריך לגרור את האופניים או להרים את הגלגל הקדמי מהרצפה) ?

לקביעת תור
    סגירה
    smartrike reverse במצב התחלתי

הוספת תגובה

• לנו יש

מממ
    06/04/2018

יש לי דגם מהראשונים... ואין בעיה לנסות ברוורס.
    זו לא המסימה הכי נוחה מבחינת הכיוון של הגלגל הקדמי, אבל אפשרי בהחלט ועושים את זה אם יש צורך, לא צריך להרים כלום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום,

אכן הגלגל אמור לזוז בגלל מנגנון ההיגוי בדגמים החדשים. ניתן לנעול את המנגנון שהגלגל יסע רק בקו ישר ואז זה לא יקרה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה וכסא בטיחות לילד ראשון
    נירית
    06/04/2018

היי קובי,

1. גרה בצפון תל אביב בבנין עם מעלית וחניון, רכב קיה פיקנטו, מחפשת עגלה עירונית (ולא בוגה בו בי כי בעלי נגד הבהלה למותג וההייפ המוגזם שמסביבה :), שנינו בגובה ממוצע, התקציב הוא בסביבות 3,500 ש"ח (אלא אם כן תגיד לי שיש הצדקה רצינית להוציא 5000 ש"ח), רוצה כמובן שהיא תתאים לי לרכב, קיפול נוח, בד סבבה ונושם טיולון דו צדדי וכל רשימת המכולת הידועה. :)

* לא הייתי עדיין בחנויות, מפחדת האמת מכל החפירות האלה של המוכרים חח אבל כן הסתכלתי באינטרנט על הבליוס S של סייבקס וראיתי לצערי שלא ממש התלהבת ממנו. איזה אלטרנטיבות טובות יש לו? מה עם הג'ואי כרום? סייבקס פריאם?...

2. כיסא בטיחות- האם הוא מחליף ועדיף על סלקל? ניתן להשתמש בו מגיל אפס? פה אני לא רוצה לחסוך ואשמח להמלצתך הכנה על הטוב ביותר שנמצא כיום בשוק.

תודה מראש!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום נירית,

1. לכל עגלה יש את היתרון שלה, אני חושב שבבוגבו משלמים הרבה על המותג אבל יש לה את היתרונות שלה! כמוכן לא מזמן פורסמה כתבה שיבואנים דואגים לתאום מחיר בחנויות על מותגים נדרשים ולכן גם מאוד קשה למצוא הנחות על מותג כזה.

לדעתי העגלה שהכי קרובה לבי ביתרונות: משקל קל, קיפול נוח וקומפקטי היא מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT.
    מבחינת יתרונות היא מתקפלת יותר בנוחות, היא נוחה יותר לניוד בדרך משובשת אך בדרך עירונית לבי יש יתרון. יש לה מעקה והאמבטיה יותר רצינית. כמובן שהיא זולה משמעותית. מצד שני היא כבדה יותר מבי ופחות נדרשת באם רוצים למכור כיד שנייה.

הפריאם היא ההפך מהבי, כבדה מאוד, ענקית ומסורבלת בקיפול אבל מצד שני נוחה יותר לתינוק לדעתי וכך גם בניוד.
    כרום זו אופציה טובה למי שלא רוצה לעבור את סכום ה-2000 ש"ח, בסך הכל היא נותנת את רוב הדרישות הבסיסיות שיש מעגלה ובמחיר מעולה, לדעתי עגלת סירקל ראבנה שגם נמכרת סביב אותו מחיר מציעה שלדה, אמבטיה וטיולון טובים יותר ולכן לדעתי עדיפה על הכרום אך יש לקחת בחשבון שבשני המקרים בהשוואה לבי או הפליפ שהזכרתי הקיפולים יותר גדולים (עדיין אמורות להיכנס לפיקנטו), המשקל גבוהה יותר אך מצד שני הן נחות יותר לתינוק לדעתי (בעיקר הסירקל).

2. אכן ישנם כיסאות שתמאימים מגיל 0 ומחליפים סל קל. מצד שני לא ניתן להוציא מהרכב יחד עם תינוק ולשאת או לחבר לעגלה כמו סל קל. כמוכן זווית הסלקל טיפה יותר נוחה.
    אם בכל זאת כיסא לדעתי צ'יקו נקסטפיט נותן את הזווית שכיבה הכי קרובה לסל קל ורמת הבטיחות המקסימילית ולכן לדעתי הוא המומלץ ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות אחרונה בנוגע לעגלה
    עינב
    06/04/2018

היי,
    לאחר חיפושים ובדיקות הגעתי ל2 סופיות. בוגבו בי 5 ואינגליזינה טרילוג'י.
    את הפג פסלתי כי הגלגלים שלה גדולים ולא נכנסים לי לבגאז' (פורד פיאסטה).
    אשמח לעזרה בהחלטה מי משתי העגלות יותר מומלצת. אני יודעת שהאמבטיה בבי קטנה אבל הטיולון מעולה, ובאינגלזינה המצב הפוך.
    המון המון תודה!

הוספת תגובה

• ושכחתי להוסיף

עינב
    06/04/2018

אני גרה בקומה שלישית בלי מעלית, חושבת להשאיר את העגלה באוטו אבל מאמינה שמדי פעם אצטרך אותה בבית (לפחות בהתחלה). אני יודעת ששתיהן קלות.. עדיין מאוד מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/04/2018

שלום עינב,

קודם כל בפג אפשר לשדרג לשלדת 51 ואז לא אמורה להיות בעיה, מה שכן היא יותר כבדה (באופן משמעותי למי שצריך לעלות קומות ברגל) מהבי או האינגלזינה. לדעתי גם המושב בבי לא מוצלח אבל זהו המחיר שמשלמים עבור מוצר קל. לדעתי המושב של האינגלזינה עדיף בגלל שהוא מרווח יותר, אני חושב שהוא לא שיא הנוחות אבל אפשר להוסיף מזרן קומפי קוש וזה ישפר משמעותית את הנוחות לדעתי.
    היתרון של הבי לדעתי הוא בעיקר יכולת הניוד העדיפה ונוחות הדחיפה ביד אחת כמו תמרון (סיבוב). כמוכן הסלקלים שמתחברים על הבי עדיפים בהרבה על זה של אינגלזינה באם רוצים לחבר סל קל על העגלה.
    המלצתי היא לשים משקל של 9 ק"ג בכל עגלה, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לאחר מכן לתפעל את העגלות (לחבר ולפרק מושב ואמבטיה, לשנות מצבים וכו') ולאחר מכן לקפל ולבדוק ברכב, אז תוכלו לקבל החלטה מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת סייבקס דגם בבליוס
    עופר
    06/04/2018

קובי שלום,
    אשמח לדעת מה דעתך על עגלה זו מבחינת נוחות תינוק ונוחות ההורה.

תודה רבה,
    עופר

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת סייבקס דגם בבליוס

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/04/2018

שלום עופר,

לדעתי הנוחות של התינוק יחסית בינונית. האמבטיה די צרה. הטיולון יחסית מרווח.
    לדעתי יש לה חיסרון משמעותי וזה בהנדסת אנוש לא חכמה.
    ידית האחיזה לא רחוקה מספיק מהאמבטיה ועוד יותר גרוע לא מהטיולון כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה והוא במצב שכיבה. זה יותר גרוע כאשר ההורה לא צריך את הגובה המקסימלי ורוצה את גובה הביניים או הנמוך.
    א. זה יוצר עלול ליצור מגע של ההורה בחלקים האלו בזמן ההליכה, מעצבן את ההורה ומציק לתינוק.
    ב. אי אפשר לתלות תיק כי כל תנועה של התיק תפגע בטיולון ויתכן באמבטיה (תלוי בתיק או גובה הידית).

כמוכן הקיפול מאוד מסורבל לדעתי. לדעתי יש בטווח המחיר אלטרנטיבות מוצלחות יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לקראת קניית עגלה ראשונה
    ליבי
    04/04/2018

שלום, נשמח להתייעץ לפני קניית עגלה ראשונה.

אחרי הרבה התייעצויות וקריאה בפורום היום הלכנו לראשונה לראות עגלות, אין ספק שהמידע מציף ומבלבל. מבין הדגמים שראינו בחנות אהבנו את הסייבקס מיוס ואת הפג פרגו גאו.
    היתרונות של הסייבקס הם המשקל והמזרון שנראה יותר איכותי, הפג פרגו נראת יותר מרווחת ויציבה (והבנו שאפשר להוסיף מזרון מתאים).

ממש מתלבטים בין שני הדגמים האלו ונשמח לשמוע המלצות נוספות. הדבר החשוב לנו הוא הנוחות של הבייבי- מרווח, בולמי זעזועים טובים, שכיבה מלאה, מזרון טוב. כמובן שחשובים גם המשקל ונוחות הקיפול.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/04/2018

שלום ליבי,

לדעתי הפג עדיפה בהרבה בכל הקשור לנוחות התינוק. מרווחת יותר, עם תמיכת גב קשיחה ונכון שהיא מאוד קשיחה אבל כפי שציינת ניתן לרכוש מזרן לאמבטיה ואני ממליץ גם לרכוש מזרן קומפי-קוש לטיולון ואז הנוחות תהיה מושלמת לדעתי.
    לפג גלגלים יותר טובים בעיקר עם משדרגים לשלדת S. החיסרון שהיא כבדה יותר וגדולה יותר בקיפול. לכן יש לשים על כף המאזניים מה ההעדפה ועל מה מתפשרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

ליבי
    05/04/2018

תודה על התשובה המהירה. יש לנו מס' שאלות המשך.

בקשר לפג פרגו גאו:
    1. מה ההבדל בין השלדות? בחנות ראינו שלד של הדם של הגאו ושלד ישן יותר שמתקפל כמו מטריה. לא נראה לי שהראו לנו שלד S.
    2. פג פרגו דגמים נוספים, מאוד התבלבלנו עם השמות. האם ההבדל הוא באמת רק בבדים או שיש משהו נוסף לתת עליו את הדעת?

ושאלה אחרונה- בהנחה שתא המטען מספיק גדול ואנחנו מוכנים להתפשר על משקל בעד נוחות לילד, הםא יש דגמים נוספים שאתה ממליץ עליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/04/2018

שלום ליבי,

1. לפג יש 2 דגמים. איזי דרייב עם קיפול מטריה, לדעתי כלל לא מומלצת או מוצלחת. בוק. לבוק יש כמה גרסאות גימור של הבדים + גרסאת פופ אפ, כמוכן גם לשלדים יש כמה גרסאות. רגילה, רגילה ברוחב 51 ס"מ, S51 שבה הצמיגים משופרים וידיות האחיזה דמויות עור וזו המומלצת לדעתי ודורשת שדרוג בתשלום נוסף.
    2. כפי שציינתי ההבדל הוא רק בבדים ולכן אני ממליץ על הגרסא הכי זולה מכיוון שבכל מקרה אני חושב שמומלץ להוסיף מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון ולכן לאיכות הבד אין משמעות. כמוכן יש גרסאת פופאפ יקרה שבה אנו נקבל אמבטיה מתקפלת וקלה יותר בקילו וכאן זה שיקול שלכם האם זה מצדיק הפרש מחיר יחסית גדול.

כן הייתי ממליץ לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין, שוקלת בערך כמו הפג, נוחה יותר בניוד ומראש מגיעה עם בדים איכותיים ומרופדת היטב.
    כמוכן מי שרוצה את המוצר הכי נח לתינוק, לדעתי בעגלות הרטן מקבלים את הרמה הגבוהה ביותר אך המחיר הוא במשקל היחסית כבד וגודל הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין דגם סלסה לדגם סירקל
    רותם
    04/04/2018

קובי שלום,
    הינו השבוע בחנות והתרשמנו לטובה מעגלת הסלסה, כאשר הרגשנו רגשות מעורבים לגבי תנוחת הערסול. קראתי כאן בפורום וגם ביקורות לגבי הכרית האופציונלית, אולם הביקורות ברשת לא היו להיט.

רק אחרי שיצאנו מהחנות, נזכרתי שהיה ליד עגלת הסלסה, גם עגלת הסירקל החדשה, שעליה לא קיבלנו הסבר.

ניסינו לחפש באתר הרשמי בחול, אבל לא מצאתי כלל את הדגם. גם באתרים בארץ, לא הצלחתי למצוא מפרט ולהשוות בין 2 הדגמים. כל מה שהצלחתי להבין הוא שיש מצב שכיבה מלאה, מעבר לכך אינני יודעת כלום.

אשמח לקבל קצת יותר מידע בהשוואה לדגם הסלסה, ברמת נוחות הקיפול, משקל ווכמובן נוחות לתינוק.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/04/2018

שלום רותם,

סירקל הוא מותג לואוקוסט של איי.בי.סי דיזיין. בגרמניה יחס המכירות בינו לאיי.בי.סי זניח מכיוון שבגרמניה מעדיפים עגלות יקרות ומאסיביות. את הסירקל התאימו לצרכן הישראלי והיא לא כפי שהיא נמכרת בגרמניה. בגרמניה ניתן לרכוש אותה או עם אמבטיה וטיולון של סלסה או עם טיולון שכיבה מלאה וקריקוט (אמבטיה שיושבת בתוך הטיולון) ובישראל יש שילוב של 2 החלקים היותר מוצלחים לדעתי. כמוכן יש שלדת ניקל יותר קלה וידיות דמויות עור ולא ספוג.
    ההבדלים, נתחיל שהאמבטיה זהה, הבדים של הסלסה אולי טיפה יותר איכותיים אבל ציפוי של המזרן עם סדין די פותר את זה. הטיולון, הסירקל לדעתי מרווח יותר וכפי שציינת בעל שכיבה טובה יותר.
    ההבדל הגדול הוא בשלדה. לסלסה סל גדול יותר, מערכת קפיצים טובה יותר ולכן הניוד טוב יותר בעיקר בדרך משובשת. אם הטיולים הם עירוניים אז ההבדל לא משמעותי לדעתי.
    עדיין לסירקל גלגלים מעולים וגם מערכת קפיצים טובה.
    הסל בסלסה גדול יותר.
    האמבטיה והטיולון בסלסה מעט גבוהים יותר וזה מקל בהכנסה והוצאה מהעגלה.
    הסלסה מגיעה עם תיק ומתאמים, בסירקל יש לרכוש מתאמים בנפרד (אם רוצים לחבר סל קל) ותיק לא קיים מקורי ולכן צריך של חברה אחרת, לדעתי התיקים הלא מקוריים עדיפים על המקורי כי רובם גם מתאימים לנשיאה על הגב.
    נוחות הקיפול זהה, הגודל לאחר הקיפול די זהה וכך גם המשקל יחד עם טיולון (השלדה של הסירקל קלה יותר אך הטיולון כבד יותר). אני מאוד אוהב את הסירקל וחושב שהיא העגלה עם התמורה הכי טובה לכסף כיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה ראשונה לתינוקת - טרילוג'י?
    הילה
    04/04/2018

שלום קובי,

קודם כל המון תודה והערכה על הפורום הנפלא הזה, על המקצועיות, הסבלנות והנועם הייחודיים לך.

אני עומדת לפני לידה ראשונה בתחילת מאי בע"ה.
    גרה בקומה 2 ללא מעלית - עם בעיות ברכיים - ובלי עזרה קבועה של בן זוג, כרגע גם ללא רכב קבוע ברשותי. כאשר יש לי רכב, החניה לא תמיד בקרבת מקום. גרה בעיר.
    מחפשת (עדיין) דירה חליפית עם מעלית וחניה אך כרגע עדיין אין בנמצא.

מעוניינת בעגלה מה שיותר נוחה עבור התינוקת ולא מוכנה לוותר על אמבטיה ודו-כיווניות בטיולון. מוכנה להשקיע כספית למען עגלה אמינה ויציבה.
    מכל ההמלצות שקראתי כאן בקפידה נדמה לי שהאינגלזינה טרילוג'י תוכל לשרת אותי מבחינת משקלה וקלות הקיפול למרות נוחות ניוד בינונית ועוד חסרונות.

מבקשת ברשותך לשאול:
    א. האם יש לך המלצה אחרת לעגלה מלבד הטרילוג'י ש"קופצת" לך באופן ברור ואולי לא עלתה בדעתי?
    ב. דגם 2018 לעומת 2017 - האם יש לו עדיפות מבחינה מכאנית? מה היתרונ/ות הגדול/ים שלו - אם ישנם כאלה? מתלבטת אם להשקיע עוד כ-550 ש"ח עבורו (אחרי הנחה). האם המזרון שלו שווה את התוספת? או שבמילא יהיה כדאי לרכוש מזרון נפרד להמלצתך, ואם כן - איזה?
    ג. סוגית הסל-קל "האגי" שמטרידה אותי: הבנתי שהוא לא מומלץ. אני צריכה סל-קל כדי לצאת מביה"ח וחברה נתנה לי את הסל-קל "האגי" שלה עבור ההתחלה.
    כרגע אין ברשותי רכב קבוע, נעזרת ברכב של הוריי לעתים קרובות (טויוטה קורולה) ואשתמש בו ככה"נ גם לאחסון העגלה מאחר ואין לי אפ' לקשור את העגלה בלובי הבניין.
    במידה ואכן "אלך" על הטרילוג'י - מה היית ממליץ לי לעשות? האם לקנות סל-קל איכותי של חברה אחרת או להשקיע כבר בכסא בטיחות של צ'יקו עבור הרכב?
    איני בטוחה שאני מבינה לעומק את ההבדלים, אודה מאד לעצתך.

תודה רבה מעומק הלב,
    הילה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/04/2018

שלום הילה,

אכן ההמלצה צריכה להיות של מוצר קל בעל מנגנון קיפול קל, כמוכן גודל קומפקטי, זה בעיקר בגלל שיש צורך לעלות את העגלה לקומה 2. אם העגלה ממילא תשאר ברכב ולעולם לא תעלה זה כבר משנה דברים.
    אני כרגע מתמקד בעובדה שכן יהיה צורך לעלות אותה לבית.
    האינגלזינה נותנת אופציה של מוצר יחסית קל ובעל קיפול קטן ונח לנשיאה במדרגות. כפי שציינת יכולת הניוד בינונית לדעתי וגם סל החפצים לא ממש נח. מצד שני היא כן מספקת אמבטיה וטיולון מרווחים ואין עגלות שמציעות משקל קל יחסית ומרווח לתינוק. לגבי 2018 או 17, לדעתי שווה כבר ללכת על דגם 2018, זה יחסוך את קניית מזרן האמבטיה ולכן ההפרש לא ממש גדול. לגבי סל קל במקרה שלך כן הייתי חושב שנקסטפיט הוא פתרון טוב בעיקר שיש לך סל קל בהשאלה. ההגי לדעתי לא סל קל מוצלח אבל לנסיעות קצרות (בעיר) לדעתי הוא יעשה את העבודה.
    אני כן ממליץ לבדוק את בי 5, היא לדעתי פחות נוחה לתינוק אבל הרבה יותר נוחה בניוד, למי שיש בעיות ברכיים או גב לדעתי מאוד חשובה גם יכולת ניוד מכיוון שרוב הזמן אנו דוחפים את העגלה. על הבי מתחברים מגוון סל קלים טובים יותר מהאנגלזינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך ברשותך

הילה
    12/04/2018

שלום קובי,
    קודם כל תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
    אני מבקשת ברשותך לשאול מספר שאלות בהתאם לנתונים שהשתנו בתמונה:
    1. נראה שארכוש בקרוב אוטו שאוכל לאחסן בו אורח קבע את העגלה כך שהיא לא תעלה איתי הביתה. מבקשת לדעת האם יש הפסדים ברורים שאני מפספסת מאילוץ כזה לדעתך?
    והאם זה משנה את המלצתך לבחירת עגלה לאור כלל הנתונים שתארתי? (הבוגבו נראית לי צרה מדי בכל מקרה)

2. במידה וההמלצה עודנה לטרילוג'י - הפער בין 2017 ל-2018 הסתבר לי כ-800 ש"ח... האם עדיין מומלץ לרכוש דגם 2018 בשל השיקול של המזרון? והאם הוא טוב דיו בעיניך?

3. בסופו של דבר לא אשתמש בסל-קל שהושאל לי. התוקף שלו התברר מ-2005 וכמובן שלא ארצה לקחת סיכון...
    האם אתה ממליץ שאקנה גם סל-קל וגם כסא בטיחות? ואם כן אז איזה סל-קל?
    יודעת שצריכה סל-קל עבור היציאה מביה"ח אך ברור לי שלא אתקינו על העגלה כי לא יהיה נוח עבור התינוקת. האם יש הצדקה לרכוש את שניהם? אני מבולבלת מאד.

תודה רבה לך מקרב לב.
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/04/2018

שלום הילה,

אני חושב שעדיין עדיף לך ללכת על מוצר קל, גם הרמה לתא המטען דורשת מאמץ. כן הייתי ממליץ להתנסות בהרבה של עגלות כבדות יותר מהאינגליזנה כך שאם לאחר בדיקה תראי שאת מסתדרת תוכלי לחזור אלי, אז אוכל לתת המלצות לעגלות כבדות יותר. וכן, לפי דעתי נוחות יותר מהטרילוג'י לתינוק אך גם ביכולת הניוד כך שיצריכו ממך פחות מאמץ בהתניידות שזה גם נושא חשוב (בעיקר בעליות) למי שסובל מברכיים.

אם יש אפשרות להוסיף אז כן שווה ללכת על דגמי 2018 של האינגלזינה, לא רק בגלל המזרן, המוצר חדש יותר (גם ישיבה במחסן מורידה מחוזק המוצר והפלסיטקה), כמוכן בנושאי חלפים בעתיד לדגמים חדשים יותר קל יותר להשיג חלפים.

3. לסל קל יתרון אחד עיקרי שניתן לשאת אותו יחד עם תינוק ידנית או לחבר לעגלה. הזווית טיפה יותר נוחה מכסא.
    צ'יקו נקסטפיט נותן זווית די זהה לשל הסל קל ולכן נותר רק החיסרון של השליפה מהרכב וזה תלוי בעיקר בכם.
    אני לדוגמא לא הכנסתי את העגלה לבית, לא חושב שיש לכך יתרון אלא אם זה משמש במקום עריסה. כמוכן התינוקות מרבים להרדם בנסיעות ולכן יש יתרון בסל נשלף ואילו הייתה לך מעלית אז חיבורו לעגלה וניוד מהרכב יש למיטה מבלי להעיר את התינוק היו יתרון גדול. במקרה שלך זה לא אפשרי וגם נשיאה ידינית תהיה קשה מאוד, בטח כאשר התינוק יגדל ולכן אני נוטה להמיץ על רכישת כיסא נקסטפיט מההתחלה מה שגם יתן חיסכון לא קטן בכסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי

הילה
    20/04/2018

עשיתי כעצתך לגבי הטרילוג'י, ונראה שאבחר בה. מבקשת רק לשאול אותך אם נכון הוא שהטיולון של 2018 (ובכלל של הטרילוג'י?) הוא צר יחסית ולא נוח כ"כ לתינוק? תפסה אותי בחנות אם שבבעלותה העגלה והזהירה אותי מהפקטור הזה. ברור לי שלכל אחד יהיה מה לומר אבל כשעיינתי שוב במידות המפורסמות באתר של שילב, הופתעתי לגלות שאכן מידות הטיולון מצומצמות יותר ביחס לאלה של 2017. אשמח לשמוע מה דעתך.
    תודה רבה ושבת שלום,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/04/2018

שלום הילה,

ממה שבדקתי (נתונים יבשים) רוחב הטיולון של 2018 הוא 32 ס"מ שזה נחשב יחסית מרווח (בטח בהשוואה לעגלות כמו הבי), לדוגמא עגלה שנחשבת עם מושב רחב מאוד היא ברוחב 35 ס"מ.
    לא ראיתי שיש הבדל בין ה- 2017 (לפי בדיקות באתרים מחו"ל) ולכן הכי נכון הוא למדוד בחנות עם סרט מדידה אם יש הבדל.
    יחד עם זאת כפי שציינתי עדיין 32 ס"מ נחשב מאוד מרווח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מקרב לב! מעריכה זאת

הילה
    01/05/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה