מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שלום, כיסא לגיל 15 חודשיםרועי15/03/2018
שלום קובי, בננו בן 15 חודשים
אנחנו רוצים לרכוש לו כיסא בטיחות.
על איזה כיסא תוכל להמליץ לנו שיהיה איכותי, נוח ובטיחותי כמובן.. עד כ-800 שח.
אשמח אם תוכל לציין יחד עם ההמלצות שלך את תוקף הכיסא (3 שנים/6 שנים) והאם רצועות החגירה נחשבות ארוכות ולא קצרות מידי..
תודה גדולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום רועי,
התוקף נקבע ע"י היצרן אבל אני מניח שהכוונה לזמן שימוש ע"פ גיל התינוק. זה מתחלק ל-3
מושבים עד 18 ק"ג
מושבים עד 30 ק"ג שבהם הרצועות יהיו ארוכות יותר
מושבים שהופכים לבוסטר וגם הם מחולקים לעד 18 ק"ג עם רצועות או עד 30 ואז כבוסטר עד בין 25 ל 45 ק"ג.
ההמלצה שלי היא האופציה השניה, מושבים עד 30 ק"ג, אין צורך שיהפכו לבוסטר, את זה ניתן לרכוש בעתיד וגם מוצר שיהיה יותר יעיל ממוצר משולב.
עד 800 ש"ח לדעתי אוונפלו טריומף הוא האופציה הטובה ביותר, טיפה חורג מהתקציב (אולי במבצעים שיהיו בפסח כן יכנס) יש את גרקו סייז פור מי שלדעתי עדיף במקצת וזה בזכות הגנות ראש טובות יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה אמבטיה וטיולון בחלק אחדמוריה15/03/2018
שלום, אני מחפשת עגלת תינוק שהשלב של האמבטיה והטיולון יהיו בחלק אחד. לא מעוניינת באמבטיה נפרדת. היתה לי עגלת סהרה של ד"ר בייבי והייתי מאוד מרוצה.
האם יש המלצות לעגלות דומות?
האם ה- urban של chicco ממולצת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום מוריה,
אני אישית פחות ממליץ, זה פחות נוח לתינוק. האורבן בניגוד לסהרה הרבה יותר כבדה, מצריכה קיפול ללא הטיולון ומנגנון הקיפול שלה דורש תרגול רב. יחד עם זאת אין אופציות אחרות בשוק פרט למוצרים סיניים לא מוצלחים ולכן עם זה הסגנון שאתם מחפשים האורבן היא הפתרון המוצלח ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל לטיסה לחו"לניצן14/03/2018
שלום,
אנחנו מתכננים לטוס בקרוב לטיול בחו"ל ומעוניינים לרכוש טיולון קל משקל (ורצוי שניתן להעלות למטוס) לבתנו בת החצי שנה (אבל קטנה :))
בארץ אנחנו משתמשים בטיולון של הממבה פלוס (קנינו בהמלצתך), ומאד מרוצים מהנוחות ומהעבירות, אך לצורך הטיול בחו"ל מוכנים להתפשר על אלה לצורך הנוחות שלנו (ניוד וכד').
הטיולון ישמש לטיול זה, לגיבוי בארץ (פה אנחנו משתמשים בממבה) ובעתיד (עוד חצי שנה-שנה) אולי נשתמש יותר, כשתהיה יותר גדולה.
היא קטנה - רק קצת יותר משישה קילו, וחשוב שיתאים כבר עכשיו לגודל (ולא ש'תשחה' בו).
ידיות מתכווננות יהיו בונוס נחמד (פער של 30 ס"מ ביני לבין אשתי)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום ניצן,
ממה שידוע לי בייבי זן יויו ומאונטיין באגי נאנו הן היחידות שמורשות לעלייה למטוס בכל חברת תעופה. כל הדגמים הדומים ויש המון כאלו גם יוכלו לעלות לטיסה ברוב הטיסות אבל לא בכל חברת תעופה ולכן אני ממליץ לברר מראש אילו מידות קיפול החברה מאשרת ולפי זה להתמקד יותר. מבין השניים שציינתי לדעתי היויו עדיפה בכל פרמטר.
אני לא מכיר מוצר כזה עם ידית מתכווננת לגובה וסביר להניח שזה בגלל הצורך שהמוצר יהיה קליק ובעל הקיפול הכי מינימלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלת המשך
ניצן16/03/2018בהנחה והעליה למטוס עם העגלה לא הכרחית, עדיף קיפול מטריה, או קומקטי? (צ'יקו לייטוויי 2 מול איזיבייבי מקסי)
עדיף משהו אחר? (מעדיפים לא לעבור בהרבה את ה1000 שקל)
למה כדאי לשים לב במיוחד כשאני הולך לחנות לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/03/2018שלום ניצן,
מדובר בשני סגנונות שונים.
היתרונות של הצ'יקו הם: שינוי מצבים נח יותר, גגון טוב יותר, מעקה נח יותר, מושב ארוך יותר, אפשרות לתלות שקיות על הידיות. קלה יותר.
המקסי נוחה יותר בניוד עם יתרון אדיר באפשרות תמרון ביד אחת, סל נגיש ונח יותר, יתכן ותורשה לעלות למטוס.
אני ממליץ פשוט לבדוק בחנות, להושיב את התינוק, לטייל בחנות ומחוצה לה עם אפשר, לנסות לתפעל (בעיקר לשנות מצבים כשהתינוק בפנים), לנסות לקפל ולראות ברכב מה נכנס יותר בנוחות ואז לקבל החלטה מה עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין בייבי סנס 5 ל7אני14/03/2018
ועד כמה זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2018שלום,
בדרך כלל השינויים מזעריים. כמוכן עוד אין חוות דעת על ה-7 ממשתמשים. לרוב השינוי העיקרי בשינוי דור במכשירי בייבי סנס הוא שיפור רגישות החיישנים, זה אומר התרעה טובה יותר אבל בעיקר בעיקר צמצום של אזעקות שווא שזה לדעתי החיסרון הכי גדול של המוצר וככל שיהיו פחות כאלו ההפרש ל-7 מוצדק לדעתי. כרגע אלו טענות היצרן ואם זה נכון נדע רק בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפוייה ללדת עוד חודש וחצי-חודשיים
אני15/03/2018לחכות או שלא רלוונטי כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום,
ממליץ לפנות למשווק: מיה בייבי. הבנתי שממש בקרוב כבר יחל להימכר אבל עדיף לקבל מידע מהמקור הראשון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה אם לחכות
אני19/03/2018בעיקרון יש לנו בייבי סנס 5
צריכים עוד אחד, תאומים, לכן קנינו עוד אחד 5
השאלה אם שווה להחליף את ה 5 ל 7 כי אמרת שאין עדין ביקורות, השאלה מתי יהיו. כי בזמנו אני זוכרת שאמרת שה6 לא יותר טוב מ5. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/03/2018שלום,
ה-6 לא החליף את ה-5 אלא היה שונה לחלוטין ובהחלט לא מוצלח. ה-7 זה בעצם 5 משודרג. אם אתם מרוצים מה-5 אז אולי שווה להשאר עם מה שמכירים.
סה"כ אני חושב שה-7 הוא שדרוג קל ולא מעבר.
החיישנים שופרו מה שישפר את מהירות ההתראה ויתן שניות חשובות חס וחלילה במקרה ונצטרך. כמוכן הם יצמצמו אזעקות שווא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי ג'וגר פרמייראבטוש14/03/2018
הי! נקבל במתנה עגלת פריימר לכבוד הולדת בננו. השגתי מחברה אמבטיה ישנה יחסית של בייבי ג'וגר. אילו מתאמים אצטרך לקנות על מנת שנוכל להשתמש בה בעגלה שלנו? מצרפת תמונה של האמבטיה, לא ידוע לי מה שם הדגם. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2018שלום,
זו אמבטיה של סיטי מיני והיא לא תתאים לפרמייר. תאלצו לרכוש אמבטיה חדשה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אבטוש14/03/2018תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני לרכב קטןאני :)14/03/2018
היי,
אשמח להמלצתך לטיולון.
כרגע מתניידת עם טרילוגי שקיבלתי (רק אמבטיה, אין לי את הטיולון שלה)
רוצה לרכוש עבור התינוק (בן 3 חודשים) טיולון, מעדיפה דו כיווני שאוכל לראות אותו...
שנינו בגובה 1.70 בערך. הרכב שלי הוא רכב קטן.
מבחינת תקציב, האמת לא כל כך יודעת מה המחירים , ניסיתי לחפש בעצמי אבל די איבדתי את זה מכיוון שברוב נמכר עם אמבטיה.
אודה לעזרתך. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2018שלום,
לדעתי חלק מהחנויות יסכימו למכור את הארמדילו פליפ XT רק כטיולון, הוא דו כיווני, מתקפל ביד אחת למימדים קטנים. הידית מתכווננת ולכן אין בעית גובה. הטיולון יחסית נמוך אך זה כלל הטיולונים.
כמוכן שווה לבדוק אם ניתן לרכוש בשילב רק מושב לטרילוג'י.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלת תינוקהודיה14/03/2018
שלום וברכה,
אני מתלבטת לגבי 3 עגלות שאהבתי אשמח לחוות דעת.
1. ממס פפס אורבו 2
2. סילבר כרוס וויפר
3. סייבכס מיוס
תודה רבה!
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2018שלום הודיה,
האמת 3 עגלות שאני פחות אוהב.
1. האורבו בעלת גלגלים קטנים וללא קפיצם איכותיים שיחפו על כך ולכן הניוד איתה מאוד קשה והגלגלים סובלים מבלאי גבוהה. לדעתי דגם הסולה כרום נותן את אותה אמבטיה, אותו טיולון ושלדה עדיפה והוא זול משמעותית!
2. הסילבר יחסית כבדה והאמבטיה מאוד צרה, הבדים לדעתי לא מתאימים לאקלים בארץ
3. המיוס לדעתי מבין ה-3 המוצלחת ביותר כי הגלגלים שלה עדיפים על של האורבו. היא צרה יחסית אבל לפחות בתמורה מקבלים משקל קל בניוד לסילבר. החיסרון לדעתי הוא שהטיולון לא מגיע עם תמיכת גב קשיחה אלא עם רשת שגם תסבול מבלאי גבוהה לדעתי, בעיקר באזור תמיכת הרגליים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס, אוייסטר זירו או משהו אחר?מורן14/03/2018
שלום,
אני מחפשת עגלה נוחה, מתקפלת ביד אחת, רגליים של התינוק בטיולון מתכווננות והכי חשוב שתהיה קלה לנשיאה ולקיפול כי אני חלשלושה.
2 העגלות שהשארתי בקריטריונים האלו הם הסייבקס מיוס (חיסרון, כדי לפתוח צריך לרדת לריצפה ולאחוז בידית) והאוייסטר זירו (חיסרון, לא עומדת על הריצפה לאחר הקיפול).
מה מומלץ?
האם יש עדלות אחרות קלות שתוכל להמליץ עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2018שלום מורן,
האויסטר בעלת טיולון חד כיווני ואני פחות ממליץ על עגלות שהטיולון שלהן לא פונה לכיוון ההורה.
לכן מבין השניים לדעתי המיוס עדיפה.
ממליץ לבדוק גם את מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ וגם את בוגבו בי 5 שעונות על הקריטריונים שלך ובעלות טיולונים דו כיווניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אבל-
מורן15/03/2018הבוגבו בי 5 כבדה מאוד.
המאמס אנד פאפס נסגרת על הריצפה, אני צריכה עגלה שאני לא צריכה להתכוף ולהתכוון אליה (למשל האוייסטר והמיוס נסגרות ונפתחת כשאני עומדת לצידן, אין צורך להתכופף יותר מידי).
השאלה, אם העובדה שהטיולון לא מתהפך לא מפריע לי באויסטר, מה משניהם עדיף?
והאם יש עגלות טובות שגם הן במשקל של עד 8-9 קילו כולל טיולון ושילדה?
האינגליזינה למשל הייתה מדהימה בעיניי, אבל כשניסיתי לקפל אותה גיליתי שהיא כבדה לקיפול כי אצבע אחת לוחצת על כפתור וכל משקל העגלה נופל על 3 אצבעות בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום מורן,
לגבי הבי, היא די במשקל של המיוס לכן לא ברור לי למה הרגשת שהיא כבדה. חשוב לציין שבהריון הכל מרגיש כבד. חשוב לעשות מבחן הרמה דומה, כלומר להרים את 2 המוצרים יחד עם טיולון. מוכרנים מסוגלים לתת לך להרים מוצר אחד ללא הטיולון ואחד עם או לעשות קומבינציות כדי שתרגישי הבדל במשקלים על מנת למכור לך מוצר שעדיף להם למכור.
לגבי ארמדילו פליפ. א. ניתן להעמיד אותה, צריך ללמוד איך.
ב. היא ממש לא נופלת לרצפה, לאחר הקיפול היא נשארת ביד שלך וגם לא ממש צריך להתכופף עבור הקיפול.
שוב, תלמדו איך לקפל לבד ואחר כך תתנסו לבד.
גם לגבי האינגלזינה, תלמדו ואז תתנסו לבד. צריך להבין שמוכרנים עושים זאת בקלות כי הם התאמנו וקיפלו מספר רב של פעמים וגם אתם תוכלו לפתח מיומניות שיאפשרו לכם לקבל בקלות.
בגלל שאני בעד טיולון דו כיווני אני ממליץ על המיוס למרות שהאויסטר עידפה ברוב הפרמטרים כמו: מציעה מושב מרווח יותר, יכולת ניוד עדיפה, גגונים טובים יותר, משקל קל יותר, קיפול קל יותר וכמובן ללא הרשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מורן17/03/2018תודה על תשובתך.
איזו רשת רק מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/03/2018שלום מורן,
המושב של המיוס עשוי מרשת ולכן לדעתי תומך פחות טוב, בנוסף עלול לסבול מבלאי גבוהה בעיקר באזור הרגליים אשר חשוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מס' עגלותשני13/03/2018
שלום
מתלבטים בין עגלת cam family 2018 , אינגליזינה טרילוגי 2017, mams&paps armadilo flip xt2
מה דעתך? ילד ראשון ורוצים עגלה חזקה שתשאר לאורך זמן אך יחד עם זאת תהיה קלה ונוחה לתפעול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום שני,
כולן טובות, חזקות ואמינות. הקאם לדעתי פחות טובה, מסובלת בקיפול ובתפעול ומגיעה עם סל קל פחות טוב, גם לאינגלזינה יש סל קל פחות טוב אך בה אינך מחויבת לרכוש אותו יחד עם העגלה.
הפליפ בהשוואה לאינגלזינה נוחה יותר בניוד ולדעתי בתפעול. האינגלזיה מרווחת יותר לתינוק, נוחה יותר לקיפול שתיהן קטנות בדרכן שלן וצריך לראות ברכב מה נכון לכם יותר מבחינת הגודל.
אני ממליץ לשים בהן משקל של 9 ק"ג, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד (לחבר ולפרק חלקים שונים), לקפל לבד ולבדוק ברכב ולהחליט מה עדיף לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי ברייטקס B-Agile plusמורן ואורי13/03/2018
קובי שלום,
הלידה הראשונה מתקרבת ואנחנו מחפשים את העגלה שתשרת אותנו ואת התינוקת בצורה הטובה ביותר. אנחנו גרים בעיר, קומה 2 ללא מעלית או חנייה צמודה לבית - כך שהמשקל והניוד/תמרון של העגלה במרחב עירוני חשובים. בנוסף, התקציב שלנו הוא עד 3000 ש"ח.
שמענו המלצות טובות על ברייטקס B-Agile plus וגם ראינו אותה. החיסרון היחיד שלה מבחינתנו הוא עניין הטיולון שלא מתהפך והידית שלא מתכווננת. מה דעתך בעניין? ראינו גם את הסייבקס Balios (בעלת טיולון מתהפך וידית מתכווננת) אבל זה דגם שאנחנו לא מוצאים עליו שום ביקורת באף אתר. תוכל לעזור לנו בהתלבטות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגם נוסף שהתלבטנו לגביו - ארמדילו פליפ
מורן ואורי13/03/2018ראינו שלהרבה זוגות במצבנו אתה ממליץ באופן די גורף על הדגם הספציפי של ארמדילו פליפ XT2 (שגם אותה ראינו בחנות).
שתי שאלות בנוגע לדגם הזה:
1. לי היא הרגישה טיפה יותר כבדה מהברייטקס. בכל אתר אני רואה משקל קצת שונה של העגלות, האם לדעתך ההבדל במשקל בין השתיים הוא מספיק משמעותי כדי להכריע לטובת הברייטקס?
2. האמבטיה שלה קטנה וצרה יותר, אמנם אפשר להשכיב לישון בטיולון אבל אנחנו מתכוונים להשתמש בעגלה כעריסה בסלון. מה דעתך בנושא? התינוקת אמורה להיוולד באפריל כך שבחודשי הקיץ החמים היא תהיה בת 3-4 חודשים. האם זה הגיוני להתחיל מגיל כזה להשכיב רק בטיולון גם אם מגיע למצב של 180 מעלות? האם התמיכה היא טובה ויציבה כמו של אמבטיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום מורן ואורי,
לדעתי ברייטקס בעיקר נוחה להורה. יש חיסרון עצום במושב החד כיווני אך לדעתי גם במנגנון מצבים עם שרוך (שחוסך המון משקל). נסו לשים משקל של 9 ק"ג (משקל של תינוק בן 7-8 חודשים) בטיולון כשהוא שוכב ונסו להושיב ותבינו עד כמה המנגנון הזה לא ידידותי מעבר לכך שהוא סובל מבלאי גבוהה יותר. אז נכון שלהורה היא נוחה יותר אבל יש לזה את החסרונות וההשלכות.
הסייבקס לדעתי לא מוצלחת. עגלה מאוד חדשה בעלת קיפול יחסית גדול עם טיולון שדורש תרגול. לא אהבתי את העובדה שהידית לא מתארכת יותר מדי ומי שנמוך ויצטרך את הידית טיפה יותר נמוך יסבול מכיוון שאם נשכיב את הטיולון כשהוא פונה לכיוון הנסיעה הוא יבלוט מעבר לידית ולדעתי זו הנדסה או תכנון סופר גרועים. מעבר לכך שלנו לא יהיה נח ברגע שנתלה תיק הוא יתנדנד ויפגע במושב או האמבטיה ויטריד את התינוק.
אני לא ממליץ עליה כלל.
הפליפ אכן כבדה מהברייטקס אך זה בגלל מושב דו כיווני, מנגנון מצבים עם לחצן ומושב עם תמיכה קשיחה. אין מה לעשות הדברים האלו מוסיפים משקל. מכאן זה שיקול שלכם אם אתם מסוגלים להתמודד עם המשקל הזה כי צריך לעלות איתה קומות במדרגות. האמבטיה היא חיסרון עצום, יחד עם זאת הטיולון מתאים מגיל לידה ואם מוסיפים לו מזרן איכותי כמו הקומפי קוש אין בעיה כלל לעבור אליו בגיל 3 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ועוד שאלה
מורן ואורי15/03/2018תודה רבה על המענה המהיר :) ראינו שאתה גם ממליץ הרבה על דגם הסלסה של איי.בי.סי דיזיין למרות שהטיולון שלה לא נשכב ל 180 מעלות אלא מגיע עד לתנוחת ערסול שלא מומלצת לאורך זמן. אז על איזו עגלה אתה ממליץ יותר מבין השתיים (ארמדילו פליפ והסלסה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום מורן,
לדעתי עדיף שכיבה מלאה אבל! נוכחתי לדעתי מניסיון של קרובים לי מאוד שבסלסה זה לא קריטי. היתרונות של שכיבה מלאה הם:
ניתן להשכיב על הבטן. ניתן לשהות במצב שכיבה כמה זמן שצריך בניגוד לעד שעתיים לדעתי בתנוחת עירסול. ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה.
עכשיו בסלסה האמבטיה עצומה כך שלעבור לטיולון לפני גיל חצי שני לא רלוונטי. עניין ההשכבה על הבטן מסתיים בגג בגיל 8 חודשים כאשר האמבטיה של הסלסה מתאימה עד 9 ק"ג שזה אומר גם מעבר אם צריך. שהייה של מעל שעתיים אפשרית במצב ביניים וככל שהם גדלים כך פוחת הצורך שיהיו בכלל במצב שכיבה בעגלה. לכן אני לא חושב שהזווית בסלסה קריטית כלכך. כמוכן יש לה גם יתרונות: זרימת דם טובה יותר, מניעת החלקה בירידה ממדרכות, זווית טבעית של תינוקות המעודדת זחילה על 4 בצורה מהירה ויעילה יותר ומונעת מתיחת רגליים של תינוקות.
מבין השניים אני חושב שהסלסה מציעה יתרון עצום ביכולת הניוד ובלימת זעזועים, אמבטיה ומושב מרווחים בהרבה וגם גבוהים בהרבה, ריפוד טוב יותר, גגון טוב יותר באמבטיה, סל גדול יותר.
הפליפ מציעה משקל קל יותר בקילו וקצת, קיפול טיפה נוח יותר ובעיקר קטן יותר. אלו יתרונות גדולים לעומת הסלסה בעיקר כשצריך לעלות אותה 2 קומות במדרגות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בנוגע למזרן למיטת תינוקמרדכי12/03/2018
שלום קובי,
אשמח לעצתך בנוגע לבחירת מזרן לתינוק.
מהם הפרמטרים החשובים? האם יש מזרון מומלץ כלשהו?
הבנתי שיש מזרון נומו שהרבה המליצו עליו והיום ראיתי שיש מזרן נושם על בסיס פולימרים למיטת תינוק מבית שניר Air Flow... האם הוא מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום מרדכי,
אני פחות ממליץ על שניהם מכיוון שככל שידוע לי אין להם אישור מכון התקנים בתוקף, כמובן שאני ממליץ לבדוק מול מכון התקנים כדי לקבל תשובה עדכנית. מבין השניים לדעתי הנומו עדיף. בכלל מדובר במזרן ייחודי, חשוב לציין שכן נבדק ואושר ע"י מכון התקנים ולדעתי היצרן פשוט לא רוצה לשלם את הסכומים של חידוש התקן כל שנה כי הסכומים גבוהים ביחס למכר.
ממליץ לבדוק גם את בייביטק מולטיפלואו או עמינח אימג'ן 360
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מרדכי17/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל של peg prego עם קלקר שבורלילך12/03/2018
יש לנו סלקל של peg prego primo viaggio tri-fix מהילדה הבכורה שנקנה ב 2014. עכשיו כשפירקתי לצורך שימוש לקראת לידה שנייה גיליתי שחלק מהקלקר שבור( האזור שמחבר בין התמיכה של הראש לתמיכה מ 2 צידי הראש כלומר החיבור ל אוזניים הצידיות). האם זה עדיין בטיחותי ככה אם נדביק ע"י דבק חזק.? האם ניתן להחליף חלק בחברה או בחנות כלשהי? תודה מראש על העזרה
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום לילך,
ממליץ לא להתעסק לבד ולפנות ליבואן פופיק או לחנות ממנה רכשתם את המוצר.
לילך14/03/2018תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות פג פרגו או מאמס אנד פאפסחן12/03/2018
קובי שלום,
ראינו עכשיו את המאמס אנד פאפס ארמדילו flip xt2 ואת הפג פרגו בוק 51 . היינו שמחים לדעת יתרונות וחסרנות של כל עגלה, איזו מביניהן עדיפה. ראינו שיש הבדל באמבטיה ובכובד בין העגלות ולכן נשמח לדעת במה זה משפיע לטובה ולרעה, כמו כן נשמח לדעת למי מביניהן בולמי זעזועים טובים יותר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום חן,
חשוב להבין שככל שמוצר קל יותר כך נחסכו ממנו דברים ולכן הפליפ קלה יותר וזה בגלל שהאמבטיה קטנה יותר וכך הטיולון, הגלגלים קטנים יותר ואלו משפיעים לדעתי על נוחות התינוק.
יחד עם זאת גם הפג שיש לה גלגלים גדולים יותר לא מצטיינת בניוד לדעתי ולפליפ יש קפיצים טיפה יותר טובים.
אם מסתכלים על נוחות התינוק ומתפשרים על הנוחות שלנו לדעתי הפג עדיפה.
אם מעדיפים מוצר שלנו יהיה נח עם התפשרות על נוחות התינוק הפליפ עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון עם הצללה רחבהטניה12/03/2018
שלום רב,
נודה על עזרה בבחירת טיולון. מחפשים טיולון טוב, מתקפל יחסית בקלות ועם הצללה רחבה. שנינו גבוהים ויחסית ולכן עדיפות לטיולון גבוה. לא מחפשים משהו זול אלא מעוניינים להשקיע במשהו איכותי וכמה שיותר נוח לתינוק. יש עדיפות לאפשרות להלבשת אמבטיה בעתיד ולכן המליצו לנו על הסיטי מיני 4 אבל הבנתי שהבולם שם רק קדמי. נשמח לדעה לגבי הסיטי מיני 4 והאם יש טיולון אחר מומלץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום טניה,
אני לא ממליץ על סיטי מיני כעגלה מכיוון שהטיולון שלה חד כיווני ולדעתי חשוב מאוד שיהיה טיולון דו כיווני במינימום עד גיל שנה (ולדעתי מומלץ גם מעבר). כטיולון לגיל שנה היא סבירה. לדעתי ביבה טאי טאי תהיה עדיפה כי יש לה מדרך רגליים מתכוונן והיא קלה יותר מהג'וגר. גם לה ניתן לחבר אמבטיה בעתיד אך שוב, לדעתי עגלות עם טיולון חד כיווני פחות מומלצות ולכן אני ממליץ להתמקד רק בטיולון.
חוץ מהטאי טאי אני ממליץ גם על מקלארן טכנו XT שמעולה לגבוהים, מרווחת ובעלת גגון ענק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לאבא גבוה ואמא נמוכהפנינה12/03/2018
שלום, בעלי 1.95 ואני 1.55, מחפשים עגלה עם אמבטיה וטיולון לקראת לידה..
הבנתי שרק.מימה קסרי יש בה אפשרות להגביה או להנמיך את האמבטיה והטיולון, בכל שאר העגלות ניתן לכוונן רק את הידית. האמנם כך?
אני פחות מעוניינת במימה בגלל המראה המפונפן שלה, הכובד והעובדה שבטיולון אין מספיק מקום לרגליים ונדמה שגם אין מצב ביניים.
אשמח לשמוע אם יש משהו אחר שיכול להתאים לנו והיכן ניתן לקנות אותו... תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2018שלום פנינה,
אפשר לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי שיש לה ידית מתכווננת. האמבטיה והטיולון יחסית גבוהים ולא מתכווננים ולכן את צריכה לבדוק שזה לא גבוהה מדי עבורך. היתרון שהתינוק יושב גבוהה. בנוסף אין לה סרן אחורי כמו ברוב העגלות ולכן גבוהים לא יתקלו בו כפי שקורה בעל עגלה בעלת סרן אחורי.
אין הרבה עגלות מתכווננות וזה מנגנון שמוסיף המון משקל לעגלה וכמובן יכול להתקלקל עם הזמן.
אפשר לבדוק את הבי של בוגבו אך היא נמוכה מאוד באמבטיה והטיולון אך הידית תתאים לגבוהים כי היא מתכווננת ולדעתי לך היא תהיה נוחה יותר. מצד שני היא מאוד צרה ולדעתי זה פחות נח לתינוקות.
לגבי מקומות רכישה צריך לפנות למשווקים. או שבאתרים שלהם רשומים המשווקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו,תודה על המענה המהיר!
פנינה13/03/2018ההסצכלתי ברחבי הרשת על עגלת הסלסה, אני רואה שאתה מקפיד לציין שבטיולון אין אפשרות שכיבה. האם יש לזה פתרון?
אנחנו גרים בעיר, יש לנו חמש מדרגות לעלות לבית ותא מטען קטן יחסית, אני לא מתכוונת לקפל אותה יותר מדי כך שהנוחות בקיפול עצמו לא חשובה. בהתחשב בזה ובפערי הגובה בינינו האם הסלסה זו העגלה היחידה שיכולה להתאים לנו?
מה דעתך על קניה יד שניה? הבנתי שבחנויות.היא נמכרת ב3500, ראיתי ביד2 משפחה שעוברת לעגלת תאומים ומוכרת את הסלסה 2017 שנקנתה לפני חצי שנה ב2000 שח.
בכללי אני רואה המון עגלות יד2 שבקושי היו בשימוש...
לגבי סל קל יש לך המלצות לסל קל שמתחבר לסלסה או לעגלה אחרת שיכולה להתאים לנו?
המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/03/2018שלום פנינה,
קודם כל אפשר לרכוש סלסה חדשה ממודל 2017 בחנויות במחיר דומה או טיפה יקר יותר מיד 2. יש לה יתרון בקפיצים ובידית האחיזה שמאפשר עליה וירידה בקלות ממדרגה. הסלסה מצויינת לגבוהים ולא רעה לנמוכים כך שזו אופציה טובה. ישנן אופציות נוספות אך כפי שציינתי יתאימו בעיקר לנמוכים והגבוהים יתקשו (כמו בי 5 למשל) או שמדובר במוצרים כבדים שלדעתי לא יתאימו.
לגבי השכיבה, אני פחות אוהב את השכיבה שיש בסלסה אבל, בגלל שיש לה אמבטיה ענקית שמתאימה עד 9 ק"ג, ברגע שנעבור לטיולון הרבה דברים שהם יתרון בשכיבה ישרה כבר לא יהיו רלוונטים ולכן האמבטיה מפצה על החיסרון. כמו כן יגיע במאי מזרן שמשטח את הטיולון עד לגיל שנה, לדעתי לא צריך לרוץ ולרכוש אלא להתחיל שימוש בטיולון ולראות עם יש בכלל צורך בו.
סייבקס אטון Q הוא הטוב ביותר שמתחבר על הסלסה לדעתי אך הוא לא זול. אטון בייסיק עולה כמחצית ולדעתי הוא בסך הכל סל קל טוב מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית! ועכשיו שלב הבחירה
פנינה15/03/2018אני בקשר עם שתי אמהות בביד2, אחת מוכרת את הסלסה 2017 (אמבטיה וטיולון) אחרי שימוש של שנה, השניה מוכרת את הממבה לאחר שימוש של שנה וחצי. שתיהן מוכרות בסביבות אלף שקל.
בהתחשב בצרכים שלנו מבחינת פערי גובה, הרצון בנוחות מקסימלית לתינוק גם על חשבון נוחות שלנו, חמש מדרגות לבית ותא מטען די קטן יחסית. מה לדעתך עדיף לבחור? וכן על מה להסתכל כשבאים לבדוק את העגלה והאם יש סימנים מחשידים? (שתיהן נשמעות הגונות וישרות בהחלט)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2018שלום פנינה,
הסלסה עדיפה בהרבה! היא החליפה את הממבה (אלא אם מדובר בממבה פלוס וזה סיפור אחר). הסלסה קלה יותר, נוחה יותר לניוד ורוחב השלדה 63 ס"מ לעומת 66 וזה יתרון עצום. האמבטיה עדיפה, הגגונים עדיפים, הטיולון נשלף יותר בקלות ולכן אני ממליץ על הסלסה. הגובה זהה ובקיפול הסלסה בטיפה יותר קטנה.
לגבי בדיקה, צריך לבדוק שאין שברים, לראות שהעגלה נוסעת ומתמרנת בקלות, שהקיפול הולך חלק, שהפירוק וההרכבה של החלקים השונים הולכים חלק ושהבד תקין ולא קרוע.
כמוכן אני ממליץ בחום לאחר הרכישה לפנות לחברת "הגלגל", הם מחדשים עגלות ועושים טיפול לעגלה, העלות די זולה וגם אם יש תקלה במוצר הם יטפלו, כמוכן ינקו ויגרזו חלקים שחייבים גירוז אחת לשנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו כעצתך. תודה ענקית
פנינה19/03/2018על ההסברים מאירי העיניים!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)