מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הבדלים בין צ'יקו מוד לציקו אפ טו 5מממ06/09/2017
הי קובי,
לאחר יעוץ איתך לגבי בוסטר אוכל, מחכה למבצעים של החגים לבדוק אם יהיה מבצע על צ'יקו לפי המלצתך.
אבל נתקלתי ב2 דגמים ולא בטוחה איזה מהם עדיף, והמחיר די זהה... יש את צ'יקו מוד ואת צ'יקו אפ טו 5.
איזה מהם עדיף? איזה מהם נותן לי תמורה יותר גדולה עבור הסכום? (נראים לי דומים ועל אותו עיקרון, אבל בטוחה שיש הבדל, אחרת לא היו עושים עוד דגם...)
תודה רבה מראש,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום,
הם די דומים האפ טו 5 בעיקר תוכנן להורה נייד כי יש לו רצועת נשיאה. אני מכיר את המוד ושמעתי המון חוות דעת חיובות עליו האפ טו 5 יחסית חדש ואם אתם לא ניידים בצורה יומיומית אם המוצר אז לדעתי הוא מיותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גואי כרום או סייבקס איריסמשה06/09/2017
היי קובי
ההתלבטות שלנו בין גואי כרוום לסייבקס איריס.
תוכל לתת את חות דעתך איזו עגלה עדיפה ולפרט?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום משה,
לדעתי הכרום עדיפה, לדעתי טיפה יותר נוחה בניוד, הגגונים טובים יותר בעיקר בגרסאת הDLX והטיולון נשכב למצב ישר שלדעתי יש לזה עדיפות מסויימת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה ואלו הקריטריונים שלימוריה מהצפון05/09/2017
יש לי קריטריונים לעגלה שלי-
שלא תהיה כבדה.
שיהיה טיולון דו כיווני, כלומר יהיה ניתן להרכיב את הטיולון עם הפנים אלי וגם אל העולם.
שהעגלה מתקפלת לא משנה לאיזה כיוון הטיולון פונה אלי או אל העולם.
שהעגלה תתקפל ביד אחת.
שהגלגלים יהיו גדולים אבל לא ענקיים.
שהאמבטיה לא תהיה קטנה.
שהמחיר לא יהיה בשמיים ( עדיפות למחיר נוח אבל אשמח לקבל כל הצעה שיש לך עד 5000 ש"ח).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה נתונים להודעה שלי
מוריה מהצפון05/09/2017כמובן שחשובה לי נוחות התינוקת.
אך גם חשוב לי שאני אוכל להסתדר עם העגלה.
וכמובן אין לי מטרה לקנות עגלה חד פעמית, אשמח מאוד שהיא תוכל לשמש אותו ביללד הבא... ועד כמה שהיא תחזיר עוד מעמד.
על אילו דגמים אתה יכול בבקשה להמליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים להודעה שלי
מוריה מהצפון05/09/2017אם הנתונים הבאים משנים משהו:
1. צריכה ללכת בנובמבר בעזרת ה'.
2. ואני בגובה של כ156 ובעלי בגובה של 167 בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים להודעה שלי
מוריה מהצפון05/09/2017ככל שאני קוראת את הטוקבקים אני מבחינה שאולי יש עוד פרטים שכדי שאתן לך...סליחה אם זה משגע אותך.
אנחנו גרים במושב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום מוריה,
לא קיימת עגלה שעונה לכל הקריטריונים. לא ניתן לייצר מוצר שיתקפל קטן ויהיה קל ויהיו לו גלגלים גדולים כי הגלגלים מוסיפים משקל ומגדילים את גודל העגלה לאחר קיפול, אותו דבר לגבי מושב ואמבטיה מרווחים כדי שחלק רחב יתחבר רצוי שהשלדה תהיה רחבה וזה כמובן מוסיף משקל וגודל ולכן צריך לשים על כף המאזניים על מה מתפשרים.
הייתי ממליץ על פג בוק שהקיפול שלה נחשב גדול והיא לא מהקלות אבל סבירה במשקל. יש לה גלגלים גדולים והיא מרווחת, מתקבלת עם הטיולון לכל כיוון ביד אחת ונכנסת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קובי
מוריה מהצפון06/09/2017היי קובי מ״מחקר״ הקטן שביצעתי עד כה...
משהו בי נטה לעגלה של מאמס אנד פאפס אמרדיליו פילפ xt בריבוע 2017.
מה דעתך? בהתחשב בזה שהצעת כעת את פג בוק...
תודה על ההסבר ועל הקדשת הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום מוריה,
היא מתאימה לדרישות הנוחות שלך בקיפול ביד אחת, גודל קיפול ומשקל סביר. הגלגלים סבירים ולא הכי נוחים לדרכים משובשות והיא בעיקר מתאימה להורה העירוני. החיסרון הגדול האמבטיה מאוד צרה והטיולון יחסית צר ולכן היא לא מושלמת לדרישות כי יש כאן התפשרות על נוחות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התכוונת לפג בוק פלוס?
מוריה07/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום מוריה,
אכן, כן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת צ'יקו קורטינה- התלבטותלילך04/09/2017
קובי שלום,
אני לקראת לידה ראשונה. קיבלתי מחברה עגלת צ'יקו קורטינה שיוצרה ב2011. בדקתי אותה והיא תקינה ונראית במצב טוב חיצונית אבל מעט כבדה וגם מתקפלת לגודל די גדול. רציתי לשאול-
1.האם אתה ממליץ על שימוש בעגלה זו? מבחינת נוחות עבורי ועבור התינוק/ בטיחות.
2. בנוסף יש אפשרות שאקנה סל שכיבה שמתאים לעגלה. האם זה הכרחי לדעתך? כי העגלה עצמה נשכבת כמעט לגמרי וגם יש לה מגן ברגליים כזה שהופך אותה למעין אמבטיה.
3. קיבלתי יחד איתה סלקל ציקו מדגם קיפיט 30 יחד עם בסיס שמתחבר לאיזופיקס. האם הסלקל הזה מומלץ בעיניך?
אני פשוט מתלבטת אם לקנות עגלה אחרת או להשתמש בזו שקיבלתי (השיקול הכלכלי פה משמעותי).
ממש תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום לילך,
מבין את השיקול הכלכלי אבל יש לקחת בחשבון כמה דברים.
1. אני פחות ממליץ על עגלה שהמושב שלה חד כיווני, הוכח מחקרית שעדיף שהתינוק יהיה אל מול פני ההורה עד גיל שנה ואפילו שנה+.
2. סל השכיבה שלה קטן ויספיק לתקופה של גג חודשיים ולכן מיותר עדיף במקומו לרכוש מזרן עגלה טוב כמו קומפי קוש שישדרג את הנוחות כי הקורטינה די קשיחה ולא הכי נוחה.
3. הקייפיט הוא הסל קל הטובה יותר אבל לדעתי פג תוקפו. יש לו 6 שנים תוקף מיום הייצור ולכן אם העגלה משנת 2011 סביר שעוד יוצר קודם ולכן אני בטוח כמעט ב-100% שפג תוקפו. ניתן לראות בתחתית הסל קל על הברקוד תאריך אחרון לשימוש.
אם לקחת את העגלה אני ממליץ בחום לרכוש קייפיט חדש שגם יתחבר על העגלה וגם זהו הסל קל שאני הכי ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לבחירת העגלה המתאימהמריה04/09/2017
היי אשמח לעזרתך בהרחבה ועזרה בבחירת עגלה מתוך ה3:
1. סלסה של ABC
2. armadilo flip XT2
3. Hartan VIP
הפרמטרים שחשובים לנו הם: בולמי זעזועים טובים, נוחות לתינוק בעגלה ושימושיות לא רק של האמבטיה אלא גם הטיולון של העגלה, קיפול מהיר, קלות הרמה , ידית מתכווננת ואופציה לסיבוב האמבטיה/הטיולון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום מריה,
בנושא בולמי זעזועים להרטן ולסלסה יתרון עצום על פני הפליפ.
בנושא נוחות לתינוק להרטן יתרון עצום על שתיהן אבל גם הסלסה יחסית נוחה ואילו הפליפ די צרה. זה מתבטא גם באמבטיה וגם בטיולון.
קיפול מהיר הפליפ מנצחת בגדול לאחר מכן הסלסה אשר סבירה ואילו בהרטן צריך לפרק את הטיולון טרם הקיפול מה שמסרבל קצת את הסיפור אם כי לדעתי זה לא נורא כי אז גם המשקל מתחלק בהרמה לרכב.
קלות הרמה, הפליפ הכי קטנה, לאחר מכן סלסה ואילו בהרטן צריך להרים בשני חלקים כך שמבחינת משקל זה בסדר אבל צריך להרים 2 חלקים.
בכולן הידית מתכווננת אבל בפליפ לא בהרבה כך שתלוי כמה גבוהה ההורה.
בכולן ניתן להרכיב את החלקים לשני הכיוונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בין שתי עגלותשירי03/09/2017
יש לי התלבטות . עמדתי לקנות סולה 2 לבתי בת ה9 חודשים כי אני לא אוהבת את העגלה שקיבלתי , ומצאתי אותה בלי אמבטיה ולכן לאור המלצותיך להמשיך עם דו כיווני כאן בפורום החלטתי ללכת על זה .
עכשיו פתאום מצאתי עגלת איי קנדי רסברי באיזה חנות שרוצה למכור לי בזול ואני לא מוצאת עליה ממש המלצות . רציתי לדעת איך היא מבחינת נוחות ניוד , בולמי זעזועים , נוחות לתינוק , והאם אתה ממליץ ?
בבגדול הסולה נראית לי ,אבל בהתחשב שהאי קנדי קלה יותר אולי עדיף ללכת לכיוון הזה כי היא תוכל לחסוך את השלב של הטיולון הקליל ?
אשמח לתובנותיך .
תודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום שירי,
לדעתי הרסברי עגלה מעולה לצרכים שלך, הקיפול די מסורבל ולכן ממליץ להתנסות ולראות שמסתדרים טרם הרכישה (קצת תרגול וזה יהיה פשוט). הסיבה העיקרית שאני לא ממליץ עליה כאן היא שהיא נמכרת במחיר זהה לבי5 אם מצאת אותה במחיר אטרקטיבי ואם יש התלבטות אני מניח במחיר קרוב לסולה אז לדעתי היא עדיפה על הסולה כי רוב הסיכוי שהיא תחסוך לך טיולון. ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש לשדרוג נוחות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . אם אני משווה בין שתיהן מבחינת נוחות ניוד האם הרסברי נוחה
שירי04/09/2017יותר מהסולה? כי הגלגלים קטנים ולכן אני חוששת . מצד שני הבנתי מהפורום שגם הבי עם גלגלים קטנים והיא כן בסדר בניוד .
האם ניתן להשיג לרסברי פגוש ?
תודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/09/2017שלום שירי,
תלוי מה צורכי הניוד היומיומיים כי בהליכות עירוניות וקניונים לרסברי עדיפות בגלל משקל קל וקפיצים טובים יותר, גם בעליה וירידה ממדרכות יש לה יתרון. הסולה תהיה טובה יותר בדרכים משובשות, חצץ, חול וכדומה ואם ההליכות שלכם לא כוללות הליכות כאלו אפשר ללכת על הרסברי ואם כן אז צריך שוב לשקול את אופצית הסולה אבל יש לקחת בחשבון שאף טיולון לא בנוי להליכות בדרכים כאלו ולכן אם קונים סולה ואחר כך עוד טיולון אז הסולה תתן פתרון זמני עד המעבר לטיולון.
ככל הידוע לי אין לרסברי פגוש ואיני ממליץ להוסיף אוניברסלי (אני בטוח שיש כאלו שיתחברו) מכיוון שהעגלה לא נבדקה יחד עם כזה במכוני תקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין כמה עגלותשני03/09/2017
היי
מתלבטת בין עגלת בוגבו בי 5 לבין מאמאס אנד פאפאס ארמדילו x2
גרה בקומה שניה ללא מעלית ורוצה שיהיה לתינוק נוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום שני,
שתיהן לא הכי נוחות לתינוק מכיוון שהן צרות מאוד אבל זה המחיר שצריך לשלם עבור הנוחות שלכם. היות ויש מדרגות לדעתי אין מנוס מלהתפשר על נוחות התינוק ולכן 2 האופציות מעולות עבורך.
אני נוטה לבי כי היא קלה יותר במשקל, נוחה יותר לניוד, קטנה יותר לאחר קיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות אחרות עם טיולון דו כיווני?קובי סופר03/09/2017
שלום,
רציתי לדעת איזה עגלות יש עם טיולון דו כיווני?
פעם קודמת שביקשתי המלצה על עגלה שבין היתר היא דו כיוונית המלצת על הארמדילו ועל הג'ואי כרום.
הארמדילו יקרה לי והג'ואי הרגעדה לי מאוד לא יציבה כשבדקתי אותה בחנות.
יש עגלות אחרות עם טיולון דו כיווני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/09/2017שלום ענבר,
לדעתי אין יותר מדי אופציות כי רוב הטיולונים הדו כיווניים מגיעים עם אמבטיה.
אפשר לנסות ולבדוק אם אפשר לרכוש סולה 2 רק כטיולון זו אופציה טובה. באם לא גרקו איבו נמכרת רק כטיולון וסך הכל מדובר בעגלה סבירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה , ילד ראשוןאלונה03/09/2017
ראיתי כמה עגלות ואני מבולבלת. אחרי שפסלתי כמה נותרו:
אינגליזינה טרילוגי, סולה 2 כרום, ובייבי גוגר פריימר(לא סיטי מיני כי מעדיפה טיולון דו"צ)
אשמח לשמוע מה לבחור מבינן והאם יש משהו מומלץ נוסף
מה הדברים שחשובים לי?
1. אנחנו גבוהים יחסית אני 1.70 בעלי 1.80 לא רוצה לשבור את הגב
2. לידה בנובמבר אז רצוי אמבטיה מרווחת
3. רכב מיני
4. תקציב- עד 4
5. מעדיפה לוותר על סלקל ולקנות כסא בטיחות מגיל 0. האם הציקו נקספיט אכן מתאים לגיל 0 כמו שנאמר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/09/2017שלום אלונה,
כולן לא מושלמות לצרכים. הסולה נמוכה והאמבטיה מאוד קטנה.
הפריימר גבוהה אך האמבטיה יחסית קטנה והיא יחסית כבדה.
הטרילוג'י בעלת אמבטיה די גדולה והקיפול מאוד קומפקטי ולכן מבין ה-3 היא די עונה לדרישות היא לא ממש גבוהה אך סבירה בגובהה.
ממליץ גם לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמעולה להורים גבוהים, האמבטיה ענקית ומשקלה יחסית סביר. הקיפול סביר בגודלו.
הנקסטפיט מעולה לדעתי אין בעיה איתו מגיל 0.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלונה04/09/2017תודה!
הלכתי לנסות את הסלסה והיא באמת גבוהה וגדולה אבל הקיפול היה לי כבד מאוד יחסית לטרילוגי. אז אעדיף אותה כנראה. מה עם דגמים אחרים של בייבי גוגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום אלונה,
פחות ממליץ כי הם חד כיווניים בשונה מהפרמייר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר זירו, בייבי ג'וגר סיטי או טאי אטי bibaקובי סופר03/09/2017
היי, אנחנו מתלבטים בין 3 עגלות, אשמח לחוות דעתך. הקריטריון הכי חשוב לנו הוא קלות העגלה וקיפול מהיר ונוח, היות ואנחנו גרים בבניין ללא מעלית ונדרשים לעלות 20 מדרגות.
1. אויסטר זירו
2. בייבי ג'וגר סיטי מיני ארבעה גלגלים
3. טאי אטי biba
אם יש לך המלצה על עגלה אחרת נשמח לשמוע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/09/2017שלום מיטל,
לכולן יש חיסרון עצום והוא טיולון חד כיווני. אני מבין את הצורך ביתרון שהן נותנות אבל יש לקחת בחשבון שמחקרים הראו שעדיף שהתינוק יהיה מול ההורה גם בשלב השימוש בטיולון עד גיל שנה+.
.מבין הדגמים שציינת לדעתי האויסטר תתאים לך יותר הג'וגר לדעתי פחות מומלצת כי אין לה מדרך רגליים מתכוונן והבדים לדעתי פחות מתאימים לאקלים בארץ.
הטאי טאי מעולה אך פחות נוחה לקיפול, תנסו לראות אם אתם מסתדרים כי היא מצריכה 2 ידיים. אם כן לדעתי יש לה יתרון במשקל ובמצב מקופל וגם ברוחב השלדה.
האויסטר קלה לקיפול, הבדים טובים ויש מדרך רגליים מתכוונן, כמו כן יכולת הניוד שלה מבין השלושה היא הטובה ביותר לדעתי.
ממליץ לבדוק את ארמדילו פליפ, סייבס מיוס או בוגבו בי 5.
טיפה יקרות יותר, טיפה כבדות יותר ופחות נוחות לקיפול בהשוואה לדגמים שציינת (עדיין סופר קלות לקיפול). היתרון שהן מציעות טיולון דו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיטל04/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמס אנד פאפס אורבו 2 או סייבקס איריסאני02/09/2017
היי,
בהמשך לפנייתי הקודמת , בהמלצתך ניסיתי את הפג שלדה s
אך היא הייתה כבדה מאוד כמעט כמו הבייבי גוגר שרציתי בהתחלה.
ראיתי שתי עגלות שהיו לי קלות ואהבתי זה הסייבקס איריס או המאמס אנד פאפס אורבו 2.
אשמח לשמוע את חוות דעתך
בנוסף, האם הגלגלים שלהם נתקעים?
לא כל-כך הצלחתי להבין מהפורמים אם מדובר על הדגם הזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/09/2017שלום,
2 דגמים שאני פחות ממליץ עליהם.
האורבו מגיעה עם גלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד מוגבלת וקיים סיכון גבוהה יותר לבלאי בגלגלים. דגם הסולה 2 של אותו יצרן זול וטוב יותר לדעתי.
האיריס סבירה בניוד אבל הגגונים לא מוצלחים והמושב לא נשכב למצב שטוח, אם האמבטיה הייתה ענקית זה היה פחות חיסרון בעיניי אבל האמבטיה ממוצעת בגודלה.
דגם המיוס שלהם יותר מוצלח וקל משמעותית מכל הדגמים שציינו אז אולי שווה לבדוק אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אני03/09/2017היי,
לגבי המיוס פחות אהבתי את הרשת איפה שהרגליים.
לגביי מאמס אנד פאפס מה יותר מומלץ האורבו 2 או הפליפ xt2?
אשמח אם תפרט לי את ההבדל בניהם
אני מציינת שאני גם נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום,
לדעתי הפליפ עדיפה.
הקיפול בה קל יותר וקומקפקטי יותר, היא נוחה יותר לניוד והגלגלים שלה טובים יותר. בנוסף הבד מכונס כלפי פנים לאחר קיפול בעוד שבאורבו הוא חשוף ולכן בפליפ הוא ישמר נקי וסטרילי יותר בתא המטען.
האורבו בעיקר שיקית ומעוצבת יותר אבל פחות נוחה ופרקטית ואני בעד הנוחות והפרקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למזרן למיטת תינוקיובל02/09/2017
שלום קובי,
קודם כל תודה על ההמלצות שנתת בקניית העגלה. רכשנו את עגלת מאמא'ז אנד פאפא'ז ארמדילו פליפ XT וסה"כ מרוצים ממנה.
הבייבי גדל (אחוזון 82, גדל מהר) ואנחנו מחפשים מזרן למיטת תינוק (בן 4 חודשים). בעוד כחודשיים אנחנו עוברים לארה"ב ועל אף שאנחנו לא רוצים לחסוך בעלויות על התינוק, סביר להניח שהמזרן שנקנה לא יישלח איתנו ועל כן יהיה רק לחודשיים.
האם המזרן הבא ייספק את צרכי התינוק שלנו:
"מזרון סליפ-לי-דו לתינוק נושם דו צדדי ליטף
מזרון למיטת תינוק “סליפ-לי-דו” מתקדם ואורתופדי בעל שני צדדים בדרגות קושי שונות ותו תקן מטעם מכון התקנים הישראלי"?
הוא זול בהרבה משני המזרנים שהמלצת עליהם פה, אבל לעין הבלתי מזוינת נראה שהוא מחזיק באותם אלמנטים חיוניים שדיברת עליהם. מה אני מפספס שאין בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/09/2017שלום יובל,
הוא לא עומד באותו קנה מידה של המזרנים שאני ממליץ אך בסך הכל הוא עושה עבודה יחסית יעילה ואם זה לתקופה קצרה בהחלט אני לא רואה סיבה להשקיע יותר ממה שהוא עולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (+ מזרן באמריקה)
יובל03/09/2017תודה קובי.
האם במקרה יש לך איזה מותג של מזרנים שאתה מכיר בארה"ב, או אולי יודע מה צריך לחפש במזרן כשקונים שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת טיולון לילדה ראשונהשירה01/09/2017
היי קובי,
אודה להמלצתך בבחירת טיולון לבתי בת כמעט 8 חודשים. קיבלנו מתנה עגלת urban של צ׳יקו, שבתור אמבטיה וסלקל תואם פשוט מצויינת, אך כשהפכתי את האמבטיה לטיולון, זה הסתבר כלא נוח כלל לבת שלי. אציין שהבת שלי קטנטונת (6 קילו) ועדיין לא יושבת ובעגלה של צ׳יקו ממש הולכת לאיבוד ונופלת הצידה. כם מאיכות הבדים לא התלהבתי. כעט אני מחפשת לקנות טיולון, שתואם לדרישות:
1. דו כיווני
2. נוח לתינוקת
3. עמיד לאורך זמן
4. קל לניוד ככל הניתן
5. תקציב עד 3,500 +/-
מאוד אהבתי את בוגבו בי 5, אך לאחר שקראתי כאן בפורום, הבנתי שהיא לא הכי נוחה לתינוק. האם יש עגלה אחרת שהיית ממליץ בהתחשב בדרישותיי? האם בי 5 זו אופציה וזו שהיה תמורה טובה לכסף?
תודה רבה ושבת שלום,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/09/2017שלום שירה,
אכן דעתי שהבי5 לא מהנוחות לילדים אך רוב הטיולונים צרים ובגילאים גדולים (מעל שנה) הרוחב לפעמים פחות משמעותי כי הם כבר לא ישנים בעגלה. אי לכך עדיף ללכת לכיוון הזה מכיוון שאין לי המצלות רבות לטיולון דו כיווני טוב מכיוון שרובם מגיעים עם אמבטיה וכטיולונים הם יהיו לך פחות נוחים ומסורבלים ויגרמו לרכישת טיולון נוסף ולכן הבי נראית אופציה מעולה. ממליץ להוסיף לה מזרן עגלה קופי קוש לשיפור הנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה על עגלה מבין האופציות הבאותקובי סופר01/09/2017
היי
אשמח לקבל את עזרתך על פי חוות דעת שלך בלבד וראות עיניך בהחלטה על עגלה מבין האופציות הבאות
1. מאמס אנד פאפס- ארמדילו פיליפ אקס טי 2 2017
2. מאמס אנד פאפס - אוקרו 2017
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/09/2017שלום ספיר,
לדעתי הXT2 עדיפה. שתיהן חולקות אמבטיה וטיולון די זהים.
האוקרו מציעה יכולות ניוד בשטח קשה אבל כבדה מאוד ולכן נראית לי מיותרת כי הXT2 בסך הכל לצרכים בישראל עונה לדרישות אלא אם אתם עושים או גרים באזור עם דרכים משובשות, חול, כורכר וכו'. גם אז יש עגלות עדיפות על האוקרו למטרה זו.
לסיכום הXT2 הרבה יותר פרקטית ומלבד יכולת הניוד בשטח קשה לא רק שלא נופלת מהאוקרו גם מתעלה עליה בהרבה דברים וגם זולה יותר. האוקרו בעיקר מיועדת לפוזה לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקרו/ארמדילו xt2/ איה בייבי טורנדו 2
אבי03/09/2017בהמשך להמלצתך אשמח לדעת מה עדיף היות ואנו גרים במושב עם דרכים קשות
העדיפות לאחת בעגלות של מאמס אלא אם כן יש משהו דומה להן בנוחות קיפול ובאיכות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/09/2017שלום ספיר,
הXT2 תהיה לא יותר מסבירה לדרך קשה היא יותר בנויה לעיר וטיפה מעבר.
האוקרו מעולה לכך אבל כפי שציינתי היא כבדה ועדיין האמבטיה והטיולון צרים ומעגלה כבדה הייתי מצפה לפחות שתהיה מרווחת לתינוק ואת זה ניתן למצוא בעגלות הרטן או ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שלדעתי עדיפות גם לדרך קשה (בעיקר ההרטן) וגם בנוחות התינוק. בנוחות ההורה האוקרו עדיפה עליהן.
לגבי טורנדו פחות ממליץ, פחות נוחה להורה, לא מרווחת מספיק לתינוקות ונוחות הניוד דומה לXT2 אולי טיפה עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבוס מאונטיין באגי נאנורות31/08/2017
אני לא יודעת אם פה המקום לשאול,
קובי או מישהו אחר יודעים איך והאם אפשר לכבס את הבדים של עגלת מאונטיין באגי נאנו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/09/2017שלום רות,
אפשר להתקשר ליבואן ולשאול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/09/2017שלום רות,
אפשר להתקשר ליבואן ולשאול. מכיוון שאני לא יכול לפרסם כאן טלפונים או קישורים את מוזמנת לפנות אליי דרך דף הפייסבוק שלי בייבי בוס ואתן לך את הפרטים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)