פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• אשמח לשמוע חוות דעת לגבי עגלת סייבקס איריס M
    חייה
    06/11/2017

הי קובי אשמח חשמוע את דעתך לגבי סייבקס איריס m והאם יש בארץ את הדגם בליוס m של סייבקס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום חיה,

בליוס והאייריס זו אותה הגברת, הבליוס בארץ משווקת תחת המותג GB (חברת האם של סייבקס).
    אני פחות ממליץ, נוחות הניוד בינונית וכך גם הקפיצים, הגגונים לא יותר מסבירים ולדעתי במחירה יש אלטרנטיבות טובות יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילבר קרוס עגלה לילדה ראשונה
    מור
    06/11/2017

היי אשמח לחוות דעת על הסילבר קרוס הדגם החדש'

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2017

שלום מור,

מדובר בסילבר קרוס סרף, אני פחות אוהב את הדגם. הקיפול מאוד מסורבל, נוחות הניוד לא יותר מסבירה, האמבטיה די צרה, סל החפצים קטן, ההצללה קצרה כי מדובר בעגלה שפותחה למזג האוויר אנגלי וקר ולא לאקלים חם מאוד כמו שלנו והמחיר די יקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרמפיסט המתאים לעגלת אמבטיה
    רחל
    06/11/2017

יש לי עגלת סיטי מיני של בייבי גוגר עם אמבטיה ואני רוצה לחבר אליה טרמפיסט עמידה לילד בן שנתיים וחצי.
    כתוב שאסור לחבר לאמבטיה. מה הסיבה? והאם יש טרמפיסט עמידה שכן יכול להתחבר לאמבטיה?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2017

שלום רחל,

אם היצרן אוסר על כך אז אין כלכך מה לעשות. יש טרמפיסט ישיבה לצד של באגי פוד שלדעתי יתאים.
    מדוע אוסרים אני לא ממש יודע לומר, יתכן מאוד וזה משפיע ופוגע ביציבות העגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס פריאם או פג פרגו בוק עלית
    שני
    06/11/2017

היי קובי ,
    אנחנו החלטנו לבחור עגלה מבין השתיים שבכותרת
    מה לדעתך עדיף ?
    אנחנו גרים בקומה 2 ללא מעלית אך מעדיפים להתפשר על הנוחות שלנו בשביל שלתינוקת יהיה את הנוחות ברמה הכי טובה גם באמבטיה וגם בטיולון , חשוב לנו מאוד שהטיולון גם יהיה שימושי לאורך זמן

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2017

שלום שני,

הפריאם לדעתי יותר נוחה לתינוק ובעיקר בטיולון שנשכב יותר טוב ומרופד יותר טוב. היא כבדה יותר, מסורבלת יותר לקיפול וגדולה יותר לאחר הקיפול. מבחינת שימושיות לאורך זמן בשתיהן ניתן להשתמש עד גיל 3 שנים אבל הניסיון מלמד שאחרי שנה/שנה+ ההורה כבר מחפשר את הנוחות שלו והקלות כך שזה יותר תלוי בכם מאשר בעגלה, אני מניח שבגלל הפרש המשקל המשמעותי אם הפריאם הרוב יעברו לטיולון בשלב מוקדם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס פריאם או פג פרגו בוק עלית

שני
    06/11/2017

אוקי תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין יויו ל-בי 5
    טלי
    05/11/2017

היי,

אנחנו גרים בקומה שניה בלי מעלית ככה שמשקל העגלה חשוב לי.

אני מאוד מתלבטת בין הבוגבי בי 5 עם אמבטיה ליויו ניו בורן, הלכנו לבדוק אותן בחנות והיויו הרגישה לי קצת צעצועית ולא יציבה - אין ספק שהיא לוקחת בעניין המשקל אבל בכל זאת- אין לי בעיה לסחוב עוד כמה קילו בשביל בטיחות.

אני נוטה יותר לכיוון הבוגבו אבל לא משוכנעת לגמרי- האם יש לך המלצה או אי המלצה על אחת מהן? כל דעה תעזור לי :).

תודה הראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת בין יויו ל-בי 5

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום טלי,

אני ממליץ על הבי, יש לה טיולון דו כיווני שלדעתי חשוב מאוד, הטיולון מתאים מגיל לידה לעומת 6 חודשים ביויו (אם יהיה צפוף באמבטיה לפני גיל חצי שנה ולדעתי בחורף כך יהיה בשתיהן).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות עגלה לילד ראשון
    מיטל
    05/11/2017

היי קובי! איזה פורום מבורך ולא מובן מאליו בכלל!
    אני מתלבטת בין 2 עגלות - מאמס אנד פאפס דגם סולה לבין בוגבו בי 5
    אני נמוכה וקטנה אז חשוב לי שהעגלה לא תהיה מסורבלת וזו לידה ראשונה אז אני מחפשת משהו שישמש אותי להרבה זמן
    ההבדל בינהן הוא כ 2000 ש"ח
    קיבלתי על שתיהן הרבה המלצות אבל הבנתי שבמאמס אנד פאפס הילד מרגיש את הדרך יותר ושהבוגבו מעולה והטיולון שלה יכול לשמש לאח"כ בניגוד לעגלות אחרות
    השאלה האם ההבדל בינהן הוא כזה שמצדיק את הפער במחיר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות עגלה לילד ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום מיטל,

לא חושב שהפער מוצדק אבל בוגבו זה מותג על והעגלה הנמכרת בישראל, כל עוד משלמים אז המחיר מן הסתם נשאר יקר. יש דברים קטנים שאפשר לציין שמצדיקים את המחיר ובניהם הקפיצים שבהחלט יעשו את הניוד נח לתינוק בעיקר בדרך עירונית. מעבר לעירוניות אני לא כל כך בטוח כי יש גלגלים קטנים. כמו כן בהחלט יש שנשארים להשתמש בטיולון אבל מניסיוני הרוב רוכשים טיולון ולכן אני לא חושב שיש להסתכל על זה כיתרון.
    אפשר לבדוק את הפליפXT2 של מאמאס אנד פאפאס שדי מזכירה את הבי ביתרונות ומחירה בדיוק באמצע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה!

מיטל
    06/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק צורח - אולי בגלל הסלקל
    אורלי
    05/11/2017

שלום קובי,
    בני בן 5 חודשים, מאז שנולד אנחנו משתמשים בסלקל מקסי קוזי קבריו, ולרוב הנסיעות עברו בשלום.
    לאחרונה כל נסיעה וכל הנסיעה יש צרחות אימים.. בדקתי ואין משהו שבולט/ דוקר/ מגרד וכו', אבל ניכר שהילד ממש ממש סובל ואנחנו אובדי עצות עד כדי כך שנמנעים מלנסוע איתו.
    האם לדעתך להוריד את מקטין הראש יעזור? אפשר בגילו?
    מה עוד אפשר לעשות כדי להקל?
    אני שוקלת לקנות סלקל/ כסא אחר, מה הכי מומלץ הן בטיחותית והן לנוחות התינוק?
    תודה, אורלי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום אורלי,

יש שלל אפשרויות מדוע התינוק צורח ויתכן שזו סוג של חרדת נטישה שהתינוק לא רואה אתכם הוא פשוט בוכה.
    כמו כן יתכן וצפוף ולכן יתכן וצריך להוציא את המגן ראש אך רק לוודא מול שילב או ספר ההוראות שבטיחותית ניתן לעשות זאת!

יש גם אופציה לעבור לכסא נקסטפיט של צ'יקו ולדעתי ומניסיוני זה פתרון שלרוב פותר את בעיית חוסר הנוחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון טוב וקל
    דנה
    05/11/2017

היי קובי,
    אני מחפשת טיולון יחסית זול וטוב שיהיה קל ונוח גם בקיפול וגם בעת שימוש, שיחזיק מעמד גם לילד הבא :)
    שמעתי שהפקט לייט של גואי טובה, ראיתי שרשמת שעדיף לא לקחת את הלייט מפאת קיצור ברוחב..
    נא התייחסותך לנושא.

ובכללי אם יש לך משהו אחר טוב להמליץ עד 700 ש"ח לא יותר, אשמח.
    תודה רבה ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיולון טוב וקל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום דנה,

אכן אני חושב שהטיולונים מסוג זה גם ככה צרים והלייט עוד יותר צרה. אני חושב על חורף ולבוש עבה ואין מה לעשות במצב הזה יהיה צפוף ולא נח לתינוק לדעתי. לכן יש דגם מקביל מרווח יותר ולכן אני ממליץ עליו.

אם לא איכפת לך ללכת על טיולון מטריה הצ'יקו לייטוואי 2 זו אופציה מעולה לדעתי וגם נוחה יותר לתינוק בהשוואה לכל הטיולונים עם הקיפול מיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס מיוס כן או לא
    שני
    04/11/2017

היי
    אני עתידה תלדת בע"ה בפברואר
    ונורא התלהבתי מהמיוס
    אבל למען האמת קצת מוטרדת מהרשת בגב וברגליים
    על איזה עגלה היית ממליץ שדומה למיוס בנוחות של ההורים אך גם בנוחות ובבטיחות של התינוק? אציין שאת הבי לא אהבתי
    אני גבוה ומרגיש שהיא נמוכה לי
    חשוב לי הקיפול ושתיכנס בתא מטען קטן
    שתהיה קלה
    אבל שעדיין תהיה נוחה לתינוק
    אשמח לקבל המלצה האם בכל זא כדאי ללכת על המיס..

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    סייבקס מיוס כן או לא

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום שני,

אני פחות אוהב את המיוס בדיוק בשל העובדה של הרשת. מעבר לכך שהתמיכה רכה יותר שלדעתי זה פחות טוב גם במזג האויר קר יש לזה השלכות. כמו כן רשת סובלת מבלאי גבוהה.
    אין יותר מדי אופציות דומות בשוק. יש את הבי שציינת, ארמדילו פליפXT2 או איזי בייבי איגל שעליה אני פחות ממליץ. לכן זה משאיר אותך אם האפשרות לבדוק את הפליפ אם היא תתאים לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה- דגם סולה

שני
    06/11/2017

אהבתי רת הנראות של דגם סולה יותר מהפיליפ
    מה ההבדל בניהם? היית ממליץ עליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והייתי שמחה לדעת גם לגבי האוקרו

שני
    06/11/2017

איזה דגם היית בוחר משלושתם?
    ומה ההבדלים העיקריים בניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2017

שלום שני,

לעיתים עדיף לרכוש מה שנכון ולא מה שיפה.

1. הפליפ דומה מאוד למיוס ביתרונות, קיפול קל ביד אחת, קומפקטי, משקל יחסית קל.
    2. האוקרו מיותרת כי היא סופר כבדה ללא הצדקה, את מקבלת טיולון ואמבטיה זהים לפליפ ועוד 3 וחצי קילו בערך תוספת בגלל שלדה מעוצבת! אמורה לשמש כעגלת שטח אבל כמה באמת הורים מטיילים בשטח וגם לזה יש עגלות יעודיות טובות בהרבה.
    3. סולה, נוחה יותר לניוד מהפליפ, הטיולון טיפה רחב יותר אך קצר יותר. המשקל די זהה אבל הקיפול גדול ב- 30%, כמו כן בפליפ לאחר הקיפול בד הטיולון מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר. אני ממליץ לעשות ניסיון ולשים בעגלה 9 ק"ג ולטייל איתה בחנות, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד, לקפל לבד ולבדוק באותו ואם את רואה שנח לך ואת מסתדרת אז אין בעייה ללכת על הסולה כי בסך הכל היא נותנת תמורה טובה למחירה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרת לי מאוד. שאלה אחרונה

שני
    06/11/2017

האם האמבטיה של הפיליפ דומה לגודל של הבי או המיוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום שני,

אכן דומה במימדים לבי ולמיוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי סלקל/כיסא בטיחות ועגלות
    מיקה
    04/11/2017

שלום,
    אני בהתלבטות קשה מאוד לגבי סלקל או כיסא בטיחות. אני אמורה ללדת בע"ה אי"ה בסוף דצמבר ואני חושבת על זה שלא אצא ככ הרבה עם הילד פרט לעניינים חשובים..הבעיה שבזמן שכן אצא איתו יהיה גשם ורוחות אני מאמינה ולא בא לי להעביר אותו מכיסא בטיחות לידיים או לעגלה בזמנים כאלה שלא יתקרר.
    העניין שסלקל עם מתאם איזופיקס וכיסא בטיחות עולים אותו הדבר..האם שווה להשקיע בסלקל במצב כזה?
    כמו כן מתלבטת לגבי עגלות, אני מחפשת עגלות במחירים סבירים כולל אמבטיה (עד 3000 שח), אני לא אוהבת גלגלים גדולים וכן מחפשת משהו יציב וטוב שמתקפל בקלות ולא תופס מקום רב ברכב.
    תודה מראש על התשובה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום מיקה,

בהחלט יש יתרון עצום לסל קל בעיקר בחורף, שיש גשם וחייבים להוציא את התינוק מהר אין כמו לחבר סל קל לעגלה. לדעתי גם הזווית שלו עדיפה מכסא והחיסרון הוא המחיר הכפול.

לגבי עגלה, לדעתי מאמאס אנד פאפאס סולה די תענה לדרישות של מחיר סביר, גלגלים סבירים בגודלם והיא יציבה. הקיפול סביר בגודלו, יש קטנות ממנה אך זה כבר להתפשר גם על נוחות התינוק שאני פחות ממליץ ובעיקר בחורף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה ראשונה לילד ראשון
    אמא חדשה
    04/11/2017

קובי, חיפשתי מאמר שלך או קובץ כתוב שמסכם את היתרונות והחסרונות בכל סוגי העגלות. לא מצאתי... אם קיים כזה דבר, אשמח לקישור. תודה!! :-)

בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתך לגבי סוג העגלה שמתאים לנו. הריון ראשון, כך שאין לנו ניסיון כלל... אני אפילו לא יכולה לשאול אותך על דגמים ספציפיים. ממש נשמח לחוות דעתך.
    פרמטרים חשובים לנו:
    4 גלגלים, גלגלים גדולים,
    קלה, יחסית גבוהה, ידית אחת,
    היגוי קל וטוב, יציבה גם עם תיק כבד..
    לגבי מחיר, כרגע זה לא השיקול. אחרי שתמליץ, נבדוק מבין האופציות.

שאלה נוספת עקרונית, שאולי איתה הייתי צריכה להתחיל:
    אתה ממליץ על עגלה אחת של אמבטיה וטיולון, או לקנות עגלת אמבטיה פשוטה יחסית לחצי שנה הראשונה, ואז להשקיע בטיולון טוב ואיכותי? מה היתרונות לכאן ולכאן?

תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה ראשונה לילד ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/11/2017

שלום,

אין סיכום היות ואין עגלה מושלמת וכל עגלה נותנת יתרון מסוים שבאחרת חיסרון ובאותה עגלה יש חסרונות שבאחרת יהיו יתרונות.
    כיום אני רואה שהיצרנים נוטים לכיוון נוחות ההורה על חשבון נוחות התינוק כי זו הדרישה בחלק גדול מהעולם. בחלק אחר של העולם בעיקר באירופה ורוסיה נוחות התינוק והניוד קודמים לכל.

בדרך כלל עגלות גבוהות עם גלגלים גדולים יהיו יחסית כבדות ולכן קשה להמליץ על מי מהן כי רשמת שאת גם רוצה עגלה קלה, יש לקחת בחשבון שבעגלה קלה תהיה פחות יציבות עם תיק ולכן יש ניגודים בדרישות.

בתור התחלה לדעתי הכי קרובה לענות לדרישות היא הסלסה של ABC DESIGN שיחסית קלה (כ-10ק"ג), גבוהה, נוחה לניוד בזכות גלגלים גדולים וקפיצים איכותיים, יציבה.

אם תתמקדי יותר מה העדיפויות הנוחות שלכם או של התינוק והתנאים (רכב עם תא מטען קטן/גדול, מעלית/קומות ללא מעלית וכו') יהיה לי יותר קל למקד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה! תגובה בפנים..

אמא חדשה
    04/11/2017

אנחנו גרים בקומה שלישית בלי מעלית, לכן הקלות היא פרמטר חשוב. מה גם, שאני לא מתכוונת להשאיר את העגלה למטה, ולא כל פעם בעלי יהיה כדי להעלות אותה בעצמו. אז- בהתחשב לזה שהרבה פעמים אצטרך לעלות אני לבד שלוש קומות עם העגלה, התינוקת והציוד- זה נראה לי אחד הפרטים החשובים.
    מצד שני- יציבות היא קריטית ובסיסית לפי ראות עיני. מנסיונך, יש פרמטר שגובר על רעהו?
    אולי אם העגלה כבדה, אבל עם גלגלים מספיק גדולים שקל לטפס איתם מדרגות- זה יהיה סביר? מה אתה אומר?
    לגבי רכב- תא מטען לא גדול. שכחתי לכתוב גם שהקיפול יהיה לא מסורבל ולגודל סביר.. אבל בוא נגיד שזה עניין שאפשר להתגמש עליו (לא יודעת כמה ניסע ברכב עם העגלה, פעם ב.. ואז אפשר לשים דברים גם במושב האחורי. היא יותר להתניידות פה בעיר.)
    כמובן שבטיחות ונוחות התינוקת חשובה לנו מכל! העגלה שכתבת עליה מתאימה?
    שוב תודה!!
    לגבי השאלה בסוף- עם עגלה אחת עם אמבטיה ויטולון או שתי עגלות נפרדות- יש לך המלצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/11/2017

שלום,

אכן יש התנגשות בין עגלה קלה ליציבה, היצרנים מקצצים בחלקים מסויימים כמו גלגלים ולכן היציבות נפגעת בעיקר כאשר מעמיסים תיק כבד. היצרנים די אוסרים על כך ובאותה נשימה גם אוסרים על עליית מדרגות עם הגלגלים אבל אנשים בכל זאת עושים גם וגם.
    קשה להמליץ על משהו כי עגלות כמו הבי5 או ארמדילו פליפ מצויינות לעניין הקיפול והנישאה במדרגות כי הקיפול נח ביד אחת, קומפקטי ולכן נח לשאת. הניוד יהיה פחות נח והיצבות תהיה סבירה. כמו כן הן מאוד צרות ויש לזה חיסרון אשר בחורף יורגש עוד יותר.

יש כאן דילמה גדולה ואת צריכה לעשות את הסדר עדיפויות.
    הסלסה כפי שהסברתי מתאימה אבל לשאת אותה 3 קומות זה לא פשוט.

אני ממליץ לא לוותר על אמבטיה בעיקר בלידות חורף, היא סגורה ונוחה נוחה יותר וכמובן יש שלל אופציות כאשר בעגלות ללא אמבטיה אין יותר מדי אופציות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה!

אמא חדשה
    05/11/2017

מקבלת את ההערה על לידות חורף בהן עוד יותר מומלצת אמבטיה. לא חשבתי על כך, ואחרי שאמרת אני מבינה ומסכימה.
    אם אני צריכה לעשות סדר עדיפויות:
    - בטיחות ונוחות התינוק
    - יציבות עגלה
    - ניוד והיגוי טובים
    - עגלה קלה
    לגבי הקיפול- פחות קריטי.
    ולגבי העליה במדרגות- זה באמת חסרון מאד משמעותי עבורנו, אבל עגלה לא יציבה נשמע לי עוד פחות טוב.
    אם כך, אתה משאיר את ההמלצה על הסלסה? האמת שהסתכלנו באתר שלהם, היא באמת נראית טובה! נלך לחנות לבדוק אותה בלייב...
    אם יש המלצה לעוד עגלה או שתיים שמתאימות לנו- אשמח! שיהיה למה להשוות בחנות, אבל מבלי להתפזר בין כל הדגמים מההתחלה..
    תודה רבה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2017

שלום,

הסלסה יחסית חריגה כי למרות שהיא גבוהה ומרווחת היא עדיין יחסית קלה במשקל. גם הקיפול דווקא סביר בגודלו וכשאני מתכוון למסורבל זה רק בהשוואה לעגלות קטנות כמו הבי.
    לפי סדר הדרישות היא אכן אופציה מעולה.
    בסגנון אם כי משמעותית פחות נוחה לניוד ועליית מדרגה יש את הפג בוק שטיפה יותר נוחה לקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת עגלות ושאר ירקות
    אילנה
    04/11/2017

קובי שלום,
    1. אנחנו מתלבטים בין שלוש עגלות. הבי-5, הרטן והטרילוג'י.
    אנחנו גרים בת"א, יש מעלית בבניין בו אנו גרים, הרכב שברשותנו כעת הוא יונדאי גטס אוטומט GL 1350. חשובה נוחות ובטיחות התינוקת בראש ובראשונה, בדים נעימים, פונקציונאליות של העגלה, קיפול נוח עם עדיפות ליד אחת, ככל הניתן, כמובן לא כבדה ואם אפשר, גם סל מרווח. נשמח להמלצתך, לרבות ככל שיש עגלה אחרת שאתה חושב שעונה על הדרישות קצת יותר.

2. אנחנו גם מתלבטים גם בנוגע לסלקל (ראשית, סלקל לעומת כסא בטיחות מגיל אפס) ושנית בנוגע לסוג - סייבקס, ברייטקס או מקסי קוזי. גם כאן, אנו מעדיפים את המוצר הבטוח והנוח ביותר כמובן. אמנם ברכב כיום לדעתי אין עיגון איזופיקס, אך נעדיף מוצר עם אפשרות לעיגון איזופיקס, שכן הרכב יוחלף בתקווה השנה.

3. מזרון - נומו לעומת אימג'ן.

תודה רבה,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת עגלות ושאר ירקות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/11/2017

שלום אילנה,

1. קצת קשה לענות כי הבי מנוגדת לחלוטין להרטן וגם הטרילוג'י די בינהן עם נטייה לכיוון הבי. בכל הנוגע לנוחות תינוק ההרטן ברמה הכי גבוהה ובהרבה, הבדים, רוחב, עובי הבד, מצבי השכיבה בטיולון, אורך המושב ונוחות הניוד + קפיצים שמשפעים מאוד על נוחות התינוק בעיקר ככל שהדרך נעשית יותר משובשת. בקיפול היא גדולה ומתקפלת רק ב-2 ידיים. הבי הכי נוחה במשקל, גודל קיפול ובשורה תחתונה בעיקר להורה. מצד שני היא צפופה מאוד בעיקר באמבטיה ובעיקר בחורף. הטרילוג'י נוחה לקיפול ביד אחת, יחסית מרווחת אבל תמיכת הגב בטיולון יותר בסיסית וכך גם יכולת הניוד שהיא סבירה.
    בכולן הסלים בגודל די סביר.

2. סל קל נותן 2 יתרונות שהם: זווית שכיבה טובה יותר ואפשרות לנייד יחד עם התינוק מחוץ לרכב. כיסא נותן יתרון של חיסכון במחיר הסל קל. מבחינת סל קל הסייבקס Q קיבל את דירוג שווה ערך ל-5 כוכבים גם במבחן האירופאי וגם באמריקאי ולכן לדעתי מומלץ ביותר, להרטן מתחבר ישירות (בלי להתעסק עם חיבור מתאמים כי המתאם מובנה בשלדה), לבי הוא מתחבר עם חיבור מתאמים קודם לכן ולאינגלזינה מתחבר רק הסל קל שלהם שפחות מומלץ. לגטס אין עיגון איזופיקס אבל לסייבקס יש בסיס חגורה מעולה ולכן אין בעיה עבורו בגטס.

3. מבחינה בטיחותית שניהם מעולים. את הנומו אני ממליץ לרכוש עם משטח הנוחות שנרכש בנפרד. היות ושניהם יחד עם המולטיפלואו משרתים את אותה המטרה אין לי נטיה לאף אחד מהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בוגבו דונקי לתאומים
    אני
    03/11/2017

היי קובי!
    תאומים ולא אחים צמודים. בהמלצתך ראינו את בייבי-מונסטר. אכן נוחה. לידה הייתה הבוגבו דונקי. אנחנו רגילים לבוגבו בי כך שבוגבו קורץ. לא שיחקנו איתה יותר מידי, אבל רק לרגע הורדנו אותה מהמדרגת תצוגה וטיפה הלכנו איתה - אין מה להשוות. מרגישה נוחה בטירוף.
    מישהי מוכרת את העגלה ב 4000 שח, יד שנייה, שתי אמבטיות ושני טיולונים. אמרה שהשלדה חדשה - הוחלפה בחודש האחרון. מבחינתי זו נשמעת מציאה.
    מה דעתך?
    כי אם המחיר לא גבוה... אז...?
    נכון שהיא יותר כבדה אבל ממש נוחה. מניסיון עם הגדולים - נדיר שאני מעלה עגלה הביתה. וגם - מתכננים לעבור לרכב 6-8 מקומות, כך שאני לא מאמינה שתהיה בעיה בבגאז'.
    תודה!

הוספת תגובה

• עוד דבר

אני
    03/11/2017

הטיולון - אני לא מתלהבת מהמנח הזה בכלל. אבל השאלה אם זה שווה את זה בשביל העגלה הזו.
    וגם - אתה יודע מה ההבדלים בין הדונקי הזו לדונקי 2 שיוצאת בקרוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/11/2017

שלום,

אכן לבוגבו יש יתרון ביכולת הניוד ואין בכך ספק. כמו כן אני רואה יתרון חשוב בעובדה שיש לה טיולון דו כיווני.
    החסרונות הם משקל כבד ומול המנוסטר הבעיה והחיסרון הגדול הוא רוחב השלדה שלא יאפשר מעבר נח במקומות צרים אם בכלל. יש לקחת זאת בחשבון. מעליות, מדרכות צרות, רכבים שהחליטו שהמדרכה שייכת להם, בתי קפה ועוד.
    לגבי הרכב דווקא ברכבי 6-8 מקומות תא המטען מאוד מאוד קטן אם כל המושבים פתוחים ויש לקחת זאת בחשבון. אם תלכו על הדונקי לפני קניית הרכב זה לפחות יתן לכם את האופציה לבדוק ברכב טרם קניית הרכב.

לגבי דונקי 2, אין יותר מדי הבדלים כך שלא הייתי מחכה ובטח שלא משלם את פער המחיר. נעשו שינויים קוסמטיים את יכולה להיכנס לבלוג שלי: בייבי בוס 101 ולקרוא על השינויים.

שורה תחתונה שימי לב ליתרונות שרשמתי ולחסרונות כי בשני המקרים היתרונות גדולים וכך החסרונות וצריך לראות אם זה מסתדר לכם.

דונקי ב- 4000 ש"ח זו אכן מציאה (פחות מחצי מחיר). אם הולכים על אופציה זו ממליץ לפנות לחברת הגלגל שמתמחה בחידוש עגלות יד שנייה והם יחדשו לך אותה לרמה של כאילו יצאה מהאריזה ומעבר לכך יעבירו בדיקה מקיפה שאין תקלה או פגם. לדעתי חשוב מאוד לעשות זאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, וגם

אני
    03/11/2017

קודם כל תודה כמובן!
    אני מניחה שאני בעיקר אשתמש בעגלה לטיולי קניון וגינה - חל"ד. אני לא רואה את עצמי ברגע שאני חוזרת לעבודה מטיילת יותר מידי - יש עוד שני ילדים בבית...
    למעון אני מניחה... אני פשוט רואה תאומים אצלנו במעון. ההורים שלהם כל בוקר פותחים את העגלה, מושיבים את הילדים, חוגרים, נכנסים עד לכיתה עד העגלה, מורידים אותם - וככה בחזור. לי אישית זה נראה כאב ראש. ובתור מי שמכורה לבייבי-ביורן, ברור לי שאחד במנשא והשני בעגלת יחיד או בידיים. ואם אי פעם נסתובב כולנו ביחד, אני מאמינה שנקח 2 עגלות יחיד או שני מנשאים, או עגלה ומנשא.
    או שאני לגמרי במסע שכנוע עצמי כי התאהבתי בבי3 שלנו...
    מה דעתך?
    נכנסת לבלוג שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/11/2017

שלום,

חשוב להבין ואני בטוח שהבנת שהדונקי רחוקה שנות אור מהבי.
    פרקטיות זה לא הצד החזק שלה ואכן מאוד קל להתמודד עם מנשא/ים וזה מקל משמעותית. מניסיון אישי (הפרש בין אחים) המנשא היה מושיע.
    אני ממליץ להתנסות עם הדונקי בנושא הניוד, קיפול, תפעול ובדיקה פיזית ברכב (כמובן אם ניתן). אם את מרגישה שאת בנויה לה אז כפי שציינתי המחיר מפתה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורבו 2 או פליפ xt2?
    מתלבטת
    02/11/2017

היי

מתלבטת בין שתי עגלות:
    אורבו 2 או פליפ xt2 (כולל אמבטיה)
    חשוב שיהיה קל לקיפול ולנשיאה

לקביעת תור
    סגירה
    אורבו 2 או פליפ xt2?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/11/2017

שלום,

לדעתי הפליפ עדיפה כמעט בכל היבט.
    נוחה יותר לקיפול, נוחה יותר לנשיאה, קומפקטית יותר, נוחה יותר לניוד והמחיר די זהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי מזרן לול
    אלי
    02/11/2017

מחפש מזרן לול לתינוק מומלץ ,עד כה שמעתי על הופ לטקס או עמינח ,נעים סביב מחיר של 500₪ ,השאלה מה כדאי מביניהם או האם בכלל כדאי לחפש סוג אחר של מזרן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי מזרן לול

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/11/2017

שלום אלי,

היות והלול פחות מיועד לשינה הייתי ממליץ ללכת על מזרן רגיל עם עטיפת בד רשת. המחיר יהיה זול, הרמה טובה וגם העובי התקני פחות מסכן תינוק גם אם הלול ישמש לשינה. לדעתי מיותר להשקיע סכום גבוהה למזרן לול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה