מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין שתי עגלות - מאמס אנד פאפס אורבו 2 לבין העגלת ג'ואי כרוםקובי סופר21/08/2017
היי, מתלבטת בין 2 עגלות מאמס אנד פאפס אורבו 2 לבין העגלת ג'ואי כרום אשמח לדעת מה דעתך בנושא... מבחינת נוחות קלות וכמובן בטיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2017שלום בר,
האורבו קלה וקומפקטית יותר. לדעתי גם נוחה יותר לתינוק אבל פחות נוחה באופן משמעותי לניוד. אני דווקא ממליץ על דגם הסולה של מאמאס אנד פאפאס גם זול משמעותית, זהה ב- 95% לאורבו מבחינת אמבטיה וטיולון אבל מגיע עם שלדה נוחה יותר לניוד. טיפה גדולה יותר אבל עמידה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין עגלות
בר25/08/2017היי קובי, איך דגם ארמדילו xt של מרחב אנד לאפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/08/2017שלום בר,
זהו דגם שמציע נוחות קיפול וגודל קומפקטי לאחר קיפול. מצד שני הדגם פחות נח לניוד מאשר הסולה ולכן תחליטו אילו יתרונות עדיפים לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שלושה טיולוניםאלעד21/08/2017
קובי שלום,
אודה לעזרתך בבחירה בין שלושה טיולונים קומפקטיים.
1. בייבי גוגר סיטי תור
2. מאונטיין באגי נאנו
3. בייבי סייף קומפט
מה הכי כדאי מבין השלושה, הבייבי סייף הוא בחצי מחיר מהשניים האחרים האם הוא כדאי? כי חיפשתי ולא מצאתי באינטרנט.
תודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/08/2017שלום אלעד,
הבייבי סייף עושה רושם טוב של תמורה לכסף אך הוא חדש ואין יותר מדי רושם פרט לרושם ראשוני שלי. אני ממליץ ללכת על בטוח ולרכוש בייבי ג'וגר שגם במבצע כרגע בחנויות ולכן פער המחיר סביר ולדעתי מדובר במוצר מוצלח יותר. לדעתי הנאנו לא מוצלחת יצא כבר נאנו 2 שעדיין לא נמכרת בארץ ככל הידוע לי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סוגי עגלותחני21/08/2017
שלום רב,
אנו מתלבטים מאוד בין שני סוגי עגלות שהמחירים בינהם מאוד משמעותיים.
1. ג'ואי כרום
2. אינגליזינה טרילוגי
מהבנתי שהסלקל של האינגליזינה אינה בתנאי הבטיחות, האם זה נכון? ובנוסף האם הסלקל של עגלת הג'ואי בטיחותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום חני,
לג'ואי ניתן לחבר מגוון סל קלים ולא מחויב של ג'ואי. זה של ג'ואי לא ברמה גבוהה אך הדגמים היקרים שלהם בתקן ISIZE כן בטיחותיים ומומלצים.
מצד שני מומלץ שתינוק לא ישהה הרבה זמן בסל קל. מעל 30 דק' ברצף עלול לפגוע בדרכי הנשימה ומעל 45 ד' סה"כ ביום לא בריא מבחינה אורטפדית. אי לכך עדיף להימנע מחיבור על עגלה.
האינגלזינה עשויה מחומרים ובדים איכותיים יותר, נוחה יותר לקיפול, מרווחת יותר וקטנה יותר לאחר קיפול.
הג'ואי זולה משמעותית, לדעתי נוחה יותר בניוד, הסל גדול ונגיש יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל
חני21/08/2017והסלקל של האינגליזינה האם נחשבת בטוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2017שלום חני,
רשמת בעצמך בשאלתך הראשונה שהסל קל לא ברמת הבטיחות הגבוהה וכך הדבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים דו-כווניתשירה21/08/2017
קובי שלום,
אודה על המלצה על עגלת תאומים שיש בה אפשרות להושיב את הילדים אם הפנים אליי ושתהיה נוחה לילדים.
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום שירה,
בשוק יש 3 עגלות כאלו:
2 מהן הן סייד ביי סייד אחד ליד השני:
1. בוגבו דונקי, יקרה מאוד ומסורבלת מאוד בתפעול ובקיפול.
יתרונה היחיד שהיא יכולה לשמש גם כעגלת יחיד.
2. סטרול אייר, יחסית זולה. יכולת הניוד סבירה. חסרונה הגדול הוא אמבטיות (במידה ומוסיפים, לא חובה כי הטיולונים מגיל לידה) וטיולונים מאוד מאוד צרים ולדעתי לא נוחים בעיקר בחורף.
השלישית היא איי.בי.סי דיזיין זום שהיא עגלת רכבת (אחד אחרי השני). היתרון הענק של הוא שהאמבטיות והטיולונים הם בגודל של עגלת יחיד (אפילו מרווחים יותר מרוב עגלות היחיד) ללא פשרה. הטיולון יכול פנות אלייך, כלפיי חוץ או אחד כלפי השני ממש כל אופציה שרוצים. משקלה סביר, נוחה לניוד. מסורבלת לקיפול אבל כל ה- 3 כאלו. הסטרול אייר יחסית הכי נוחה בבוגבו ובזום צריך לפרק את הטיולונים לפני הקיפול. בזום לאחר הפירוק הקיפול סופר קל ובגודל של עגלת יחיד.
לדעתי הזום הכי נכונה אבל יש לקחת בחשבון שהיא ארוכה.
כמו כן יש המון עגלות יחיד שאפשר לחבר עליהן עוד מושב/אמבטיה/סל קל והן דו כיווניות אבל אני פחות ממליץ כי שם יש פשרה ענקית על נוחות התינוקות ויוצא שיש טיולון מעל טיולון, הם נוגעים אחד בשני ללא והן מאוד צפופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מול כיסא בטיחותמור21/08/2017
היי קובי!
כחלק מרכישת העגלה נאלצנו לקנות גם סלקל (פג פרגו) בלית ברירה.
עד לפני הרכישה הייתי נעולה על כך שאני לא מעוניינת בסלק קל אלא להושיב אותה ישר בכיסא בטיחות של צ'יקו נקסטפיט.
ההתלבטות היא האם להשקיע עכשיו קרוב ל700 שח עלרכישה של בסיס האיזופיקס לטובת שימוש בסלקל או לקנות כיסא בטיחות של צ'יקו לפי התכנון המקורי ולזנוח את הסלקל.
האם הסלקל של פג פרגו בכלל בטיחותי וטוב?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום מור,
הוא קיבל דירוג טוב מאוד ללא בסיס, הבסיס לא ישפר את הדירוג ורק האיזופיקס נח לשימוש. הבעיה שהוא ישנה את שיפוע הסל קל לכמעט ישיבה וזה פחות נח לתינוק. המלצתי היא ללכת על הנקסטפיט ולהשתמש בפג כברירת מחדל במונית, טרמפ, אצל סבא וסבתא וכו'. חבל להשקיע סכום גבוהה לתקופה של חצי שנה שלא תשפר את הבטיחות ותפגע בנוחות של התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עגלת סלסה איי.בי.סי. דיזייןהדר21/08/2017
קובי שלום,
נחשפנו לעגלת סלסה מהפורום הזה ומהתשובות שלך. יש לי מספר שאלות בנוגע אליה:
1. אנחנו גרים בעיר, רכב קטן (מזדה 2), יש מעלית כך שלא צריך לסחוב את העגלה במדרגות, מעדיפה עגלה שיכולה להתמודד גם עם תנאי שטח קלים לטיולים. האם לדעתך הסלסה תתאים לצרכים שלנו?
2. כמו שכתבתי נחשפנו לעגלה הזו מהפורום, אין כמעט המלצות באינטרנט, היא לא מופיעה בדירוגים וכו'. מדוע לדעתך? האם זה לא אמור להרתיע אותי כקונה?
3. הבנו שהמושב לא נשכב ל-180 מעלות אלא נשאר בתנוחת ערסול. מה החסרונות המרכזיים של זה? האם במצב זה, כמו שקורה בסלקל, לא ניתן להשאיר את התינוק מעל פרק זמן מסוים ביום?
תודה רבה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום הדר,
1. לדעתי כן, גם לרכב אין בעיה ויוכלת הניוד מהטובות ביותר שקיימות.
2. המבחנים ההשוואתיים ישנים מאוד ולא תמיד נעשו על ידי מומחים ולדעתי גם חלקם ממונים ולכן לא ממליץ להסתמך על זה. כמו כן אני שואל משתמשים פיזיים עם העגלות ועד היום כל מי ששאלתי הביע סיפוק רב מהעגלה ואני ממליץ לך לשאול הורים עם העגלות. כמו כן לא ממליץ להסתמך על כלום ואפילו לא עליי! אני תמיד ממליץ להתנסות עם משקל של 9 ק"ג לפחות בתוך העגלה ואז לטייל איתה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה (אפילו מספר פעמים), לנסות לתפעל (לחבר אמבטיה, טיולון לשנות מצבים וכו'), לנסות לקפל וכמובן לבדוק ברכב (היא תיכנס אבל רצוי לבדוק אם יהיה לך נוח להכניסה). בסופו של דבר לכל אחד צרכים אחרים ולכן לא תמיד מומלץ להסתמך על ניסיון של אחרים (למרות שלא מזיק).
3. חסרונות: לא ניתן להשכיב על הבטן. לא ניתן לחתל בעגלה. בשינה מומשכת של מעל שעתיים עדיף משטח ישר לדעתי.
יתרונת: זווית מרגיעה מאוד תינוקות, זו תנוחתם הטבעית (גם בעגלות עם שכיבה ישרה הם תמיד ישימו רגליים כלפי מעלה על מעקה או סתם באוויר), זו תנוחת זחילה על 4 ולכן מכינה מעולה לשלב זחילה על 4, זרימת הדם בריאה יותר בזווית זו, מונעת החלקה בירידה ממדרכה כאשר יורדים עם הגלגל הקדמי קודם.
אני אישית בעד השכיבה המלאה אבל האמבטיה של הסלסה עצומה בגודלה ומניסיון של הורים שבדקתי משכה עד גילאי 8 חודשים (גם יותר) ובגילאים האלו השכבה על הבטן פחות רלוונטית ומימלא לא מחתלים בעגלה. מבחינת שינה אין בעיה לשינה ארוכה במצב השני אם כי זה פחות נוח משכיבה שטוחה.
הזווית בסל קל קצת שונה מהעגלה וגם מדובר בגילאים שונים לכן ההמלצות לסל קל פחות רלוונטיות לעגלה.
יש לחברה דגם שנקרא ממבה פלוס וזו העגלה היחידה בעולם שמשלבת את 2 תנוחות השכיבה אבל היא יקרה יותר וכבדה משמעותית. כמו כן פחות נפוצה בישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אורבו 2 לבין ארמדילו פליפ XTלינא21/08/2017
ובי שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לתינוק ראשון, יש לנו התלבטות בין אורבו 2 לבין ארמדילו פליפ XT... קשה לי מאוד להחליט ביניהם.
כמה זמן כמעט תשרת אותי האמבטיה שלהם כי היא יחסית קטנה..
עוד שאלה רלוונטית... איזה סל קל הכי מומלץ לעגלת מאמס אנד פאפאס.... האם מקסי קוזי, סייבקס או קבייבי סאייף?
נא המלצתך בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום לינא,
לדעתי הפליפ עדיפה, הגלגלים שלה טובים יותר ולכן יותר נוחה לניוד וסובלת מפחות בלאי בגלגלים. נוחה יותר לקיפול וקטנה יותר. הטיולונים והאמבטיה די זהים בגודלם.
לגבי סל קלים שלושת החברות מעולות.
ממליץ על מקסי קוזי מיקו שנמכר במחיר יחסית זול כולל בסיס.
הכי בטיחותי זה סייבקס אטון Q אבל הוא יקר מאוד ללא בסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו קמיליון או abcגילי21/08/2017
שלום
צריכה ייעוץ:)
עגלה ראשונה, גרה במושב בית קרקע,
מחפשת עגלה נוחה לתינוקת, נוחה לקיפול, טיולון דו כיווני וקלה לניוד.
חשוב לי גלגלים רציניים ובולמי זעזועים
מתלבטת בין שתי עגלות -
1.ABC סלסה 4 \ממבה
2.בוגבו קמיליון
(מתכננת לקנות יד 2 בכל מקרה.)
אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום גילי,
לגבי איי.בי.סי דיזיין לדעתי ביד שנייה יהיה קשה למצוא סלסה אבל עם מוצאים היא עדיפה על הממבה כי נעשו המון שינויים חשובים.
מבחינת יתרונות בגובה יתרון משמעותי לאיי.בי.סי
בבולמי זעוזעים יותר משמעותי לאיי.בי.סי כי לקמיליון אין קפיצים לגלגל האחורי רק לקדמיים. בסלסה יש גם מאחור 2 מוטות קפיץ רציינים וגם לגלגלים הקדמיים.
איי.בי.סי מתקפלת עם הטייולון בקמיליון צריך לפרק.
לאיי.בי.סי אמבטיה לחוד וטיולון לחוד בקימיליון האמבטיה והטיולון יושבים על מסגרת משותפת וזה יכול להיות בעייתי אם רוצים לעשות רוטציה בין אמבטיה לטיולון בזמן המעבר.
הסל באיי.בי.סי גדול ונגיש יותר.
לבוגבו ידית עוברת שאין באיי.בי.סי (פחות שימושי כי המושב מחבר דו כיווני).
הקמיליון יותר צרה 58 ס"מ לעומת 62 בסלסה או 67 בממבה.
כחדשות הסלסה זולה משמעותית אני לא מכיר את מחירי יד 2 אז קשה לי לענות אבל לדעתי אפשר לרכוש סלסה חדשה עם סל קל במחיר של קמיליון 3 יד שנייה.
לקמיליון יש עלויות תיקונים יקרות מאוד לעגלות שלא באחריות ויש לקחת זאת בחשבון!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית עגלה לבייבי ראשוןאנה21/08/2017
היי קובי , רציתי לשאול מה אתה חושב מניסיונך על העגלה ברווי אובו פרמיום.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום אנה,
פחות ממליץ. האמבטיה מסורבלת מאוד לחיבור על השלדה ולמרות שנראית ענקית יחסית קטנה מבפנים. לא הכי נוחה לניוד כי הגלגלים פשוטים וגם הקפיצים לא ממש מספקים בלימת זעזועים.
הטיולון גם יחסית צפוף והגגון לא מצל מספיק טוב.
הסל קל שמגיע יחד עם העגלה לא ברמת בטיחות גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בבחירת עגלה נוחהמורן20/08/2017
הי
מתלבטת בין האויסטר 2 לבין מאמס & פאפס דגם אוקרו
מחפשת עגלה נוחה לילדה שתיוולד בדצמבר. אין לנו מעלית אז נצטרך להשאיר את העגלה למטה או מקופלת ברכב ולעלות עם האמבטיה... פחות אהבתי את הבוגבו בי3 שכן האמבטיה שם פחות קשיחה . מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בבקשה
סיוע פליז21/08/2017קובי נודה לסיועך!!!!
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום מורן,
שתי העגלות יחסית מסורבלות האוקרו כבדה משמעותית. באויסטר האמבטיה והטיולון מרווחים יותר ולכן לדעתי מבחינת נוחות תינוק היא עדיפה (גם על הבי). החיסרון העיקרי הוא הקיפול הענק יחד עם הטיולון. התפעול טיפה מסורבל אבל לומדים זאת בקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סולה 2 וטרילוגירוני20/08/2017
הי אני מתלבטת בין שתי העגלות מכמה סיבות וחשבתי אולי תוכל לעזור לי.
שתיהן היו נוחות לתינוק. שתיהן אותו משקל נראה לי. ומרגישות לי אותו סגנון.
לטובת הטרילוגי זה שהיא מתקפלת קל יותר אבל חסרון היה שהרגשתי שהידית החזקה שלה הרגישה קצת מתנדנדת לעומת הסולה.
הסולה אוכל לקנות חדשה כי מוכרים בלי אמבטיה ,והטרילוגי אצטרך יד 2 כי לא מוכרים בלי אמבטיה ואני לא זקוקה כבר(9 חודשים)
קראתי שכתבת שהטרילוגי לא נוחה בניוד, האם משמעותית היא לא נוחה לעומת הסולה? מה דעתך מבחינת השוואה של שתיהן?
תודה רבה רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום רוני,
יש לך יתרון עצום ואת פחות צריכה אותי. גשי לחנויות, שימי את התינוק בתוך כל אחת מהעגלות, תטיילי בחנות (אם יאשרו אז עדיף מחוץ לחנות), נסי לעלות ולרדת מדרגה וכך תחושי את ההבדלים בנוחות הניוד.
נסי לתפעל לבד כל אחת מהעגלות, לקפל, להרים ואז תוכלי לקבל החלטה מושכלת מה עדיף לך ולתינוק.
לדעתי המושב בסולה טיפה תומך יותר כי יש לו יחידת פלסטיק מלאה לעומת חלקית באינגלזינה ולכן לאינגלזינה הייתי ממליץ לרכוש מזרן עגלה איכותי שנקרא קומפי קוש (האמת שגם בסולה הייתי ממליץ להוסיפו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי סלקל בטיחותיסלקל20/08/2017
היי קובי, מתלבטת לגבי סלקל חשוב לי שהוא יהיה בטיחותי וברמה גבוה הבנתי שהסייבקס, הביי סיף והברייטקס מדורגים 5 כוכבים, האם זה נכון? על מה אתה ממליץ? יש עוד משהו שנחשב איכותי יותר? תודה רבה!
תשובה
קובי סופר20/08/2017שלום,
לכל אחת מהחברות יש מספר דגמים חלק קיבלו דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים וחלק 5.
השאלה הגדולה האם את מתכוונת לחבר גם לעגלה כי מלבד הברייטקס שאר החברות כן מתחברים למרבית העגלות בשוק.
אם לא דווקא צ'יקו קייפיט 30 הוא לדעתי הסל קל הטוב ביותר גם בטיחותית אבל גם מבחינת נוחות לתינוק, נוחות תפעול ונוחות התקנה והמצחיק בכל הסיפור הוא המחיר הזול משמעותית שלו כי הוא כולל בסיס במחירו בעוד שבשאר החברות לעיתים רק מחיר הבסיס הוא המחיר של הצ'יקו.
חסרונו שהוא לא מתחבר לאף עגלה ולכן אם זה לא רלוונטי לכו עליו. אם כן אז לדעתי סייבקס אטון Q הוא האופציה הטובה ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אתי21/08/2017תודה על המענה!
החיבור לעגלה פחות רלוונטי, הצ׳יקו קיבל 5 כוכבים? אתמול אמרו לי בחנות שדווקא הוא ספציפית 4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום,
כפי שאני אומר לא להקשיב לחנויות יש להן אינטרס למכור לך מוצר יקר יותר. קיבל דירוג BEST ששווה ערך ל- 5 כוכבי בטיחות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לבוסטר לגיל 3-4טל20/08/2017
שלום רב
בתנו בת שלוש וחצי, די גבוהה, יושבת עד כה בכסא בטיחות של אוונפלו (טריומף 65).
אנו מבקשים המלצה לבוסטר נח ובטיחותי ואיכותי.
המחיר אינו שיקול מרכזי. הבטיחות והנוחות ראשונות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2017שלום טל,
לדעתי (ומניסיוני) נאוטליוס של גרקו הוא הטוב ביותר מבחינת בטיחות וגם נוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
טל20/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי הדגם
טל20/08/2017הכוונה לנאטילוס elite 80?
( אני מבינה שיש כמה דגמים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום טל,
הדגמים זהים ההבדל במספרים הוא עד כמה ליברות (יחידת המשקל האמריקאית) ניתן לחגור עם חגורה בהתקן.
הדגם של נאוטליוס עם הדירוג הטוב ביותר נקרא בארה"ב
Graco Nautilus 3-in-1
דגם אחר של גרקו (ארגוס) קיבל דירוג טיפה טוב יותר אך הוא אינו נמכר בארץ נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על עגלת תאומיםמלי20/08/2017
בהריון תאומים, אשמח לשמוע על דגמי עגלות תאומים מומלצות - חשוב שיהיו צרות ולא כבדות. לא חשוב אמבטיה.
יש לי בבית ילד בן כמעט שנתיים, איזה פתרון יש להתניידות איתו?האם מומלץ טרמפיסט?
איזה טרמפיסטים מתחברים לאיזה עגלות תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2017שלום מלי,
לצערי עגלות התאומים די כבדות. רובן גם רחבות.
העגלות הכי צרות היא בייבי מונסטרס איזי טווין (65 ס"מ) או מאונטיין באגי דואט גם 65 ס"מ.
מבינהן לדעתי המונסטרס מוצלחת יותר מבחינת הגלגלים, קפיצים והבדים. לעגלות מתחברים טמפיסט עמידה לחלק האחורי ולחלק מהם יש מושב מתחבר. לדעתי חברת לאסקל עושים את הטרמפיסטים הכי מוצלחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לילד שלישי (עגלה+טייולון)יוליה20/08/2017
שלום,
מבקשת המלצה לעגלת תינוק (חורף)
קלה לתפעול ולא כבדה (בעיקר חשוב לטיולון כי זה לתווך יותר ארוך), שהסל קל יתחבר אל העגלה (מאד אוהבת מקסי קוזי מהילדים הקודמים:-)
סדר עדיפויות:
1.נוחות התפעול
2. בטיחות ונוחות התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2017שלום יוליה,
לא רשמת לי תקציב כך שקשה לי לתת תשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יוליה20/08/2017התקציב הוא עד 3000 שח
תשובה
קובי סופר21/08/2017שלום יוליה,
בתקציב הזה הייתי ממליץ על סולה 2. אם טיפה חורגים אז ארמדילו פליפ XT2 (הרבה יותר נוחה בתפעול, קיפול ומשקל). על שתיהן מתחבר סל קל מקסי קוזי שתיהן מבית מאמאס אנד פאפאס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)