מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסט בטיחות לילדה בת שנה ורבעעדי716/08/2017
שלום
לבן הגדול שלנו (שנתיים ורבע) קנינו בעקבות המלצה שלך קוסקו סנרה נקסט. אני מאד מרוצה מהכסא ונראה לי גם מאד בטיחותי עם חגורת החזה וכו.
הבת שלי יושבת בכסא של טוויגי. לא נראה לי בטיחותי במיוחד למען האמת.
חשבנו לקנות עוד קוסקו סנרה נקסט לבת שלנו אבל שמענו שדירוג הבטיחות שלו ירד.
1. האם כדאי לקנות עוד קוסקו?
2. אם לא- האם יש לך המלצה על כסא אחר טוב עד 500 שח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/08/2017שלום עדי,
אכן הדירוג במבחנים החדשים (יותר מחמירים) ירד מציון שווה ערך של 5 כוכבים ל 4. אין אף כסא בטווח המחיר הזה שהתקרב לציון הזה ולרובם אין כלל פרסום של התוצאות (כמו הטוויגי) ולכן נראה שזו הבחירה הטובה ביותר. אם רוצים ללכת על מוצר בטוח יותר צריך לעלות בתקציב או לחלופין לרכוש גרקו נאוטילוס שחורג מהתקציב אבל ישמש כבוסטר עד גיל 12 ולכן יש לזה ערך מוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרקו נאוטילוס
עדי717/08/2017תודה רבה על תשובתך.
אם נקנה את הגרקו נאוטילוס, ניתן להשתמש בו רק 5 שנים כמו הסלקל או יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/08/2017שלום עדי,
יש לו תוקף מוטבע ובדרך כלל זה 8 שנים מיום הייצור!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי שתי עגלותחן15/08/2017
היי קובי .
רצינו להתייעץ איתך לגבי 2 עגלות :
Abc salsa 4 שאנחנו מאוד אהבנו אותה
בנוסף קיבלנו המלצות על עגלת מאמס אנד פאפס אחרי בדיקה גילינו שיש לה המון דגמים אשמח לדעת איזה דגם שווה לסלסה 4
אנחנו גרים בבית פרטי בעלי גבוה גרים בעיר רכב קטן יחסית
אשמח לעזרה איזה דגם של מאמס אנד פאפס שווה לסלסה 4 ומה עדיף מבניהם
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/08/2017שלום חן,
לדעתי אף דגם לא שווה כי כל חברה מתמקדת ברעיון אחר.
איי.בי.סי דיזיין דוגלים בנוחות התינוק בעיקר + נוחות ניוד בעוד שמאמאס אנד פאפאס הלכו יותר לכיוון הפרקטי. הן לא נוחות לניוד פרט לדגם האוקרו החדש שהכי מקביל לסלסה.
החיסרון הגדול במאמאס אנד פאפאס הוא הגובה, הן מאוד נמוכות והאמבטיה והטיולון די צרים בטח שבהשוואה לאיי.בי.סי.
מצד שני האוקרו נוחה יותר לקיפול וטיפה קטנה יותר אבל שתיהן נכנסות בכל הרכבים.
אני אישית דוגל בדרך הגרמנית כמו איי.בי.סי דיזיין או הרטן שאני מייבא וזה נוחות התינוק קודמת לכל כי אנחנו בניגוד לתינוקות מסתגלים ומסתדרים ולאחר מכן נוחות הניוד כי 99% מהזמן אנו מתניידים עם העגלה ולא מקפלים אותה ולכן נטייתי הברורה היא לסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבואן abc design
חן19/08/2017תודה על העזרה
בנוסף אשמח לדעתי מי היבואן של abc design ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/08/2017שלום חן,
היה למותג יבואן בעבר שסגר את החברה והמותג מיד עבר ליבואן אחר. היבואן החדש נקרא גלובל בייבי. טל. 9588874 - 09
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבואן
חן20/08/2017היי קובי
אשמח לדעת האם אתה היבואן של העגלה? והאם אתה משווק אותה או נותן המלצות אמיתיות לגביה? ללא אינטרס נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
איני היבואן, אני היבואן של המתחרה מגרמניה הרטן שלדעתי טובה יותר אבל גם יקרה יותר וכבדה יותר. אני כן אוהב מוצרים גרמניים בייחוד בתחום של העגלות. אני נוסע 3-4 פעמים בשנה לגרמניה ונפעם כל פעם מחדש לראות עם איזה עגלות ההורים שם מטיילים ועם איזה עגלות מטיילים כאן. אם שם חשובים להורה קודם כל נוחות ובטיחות התינוק, אחר כך נוחות הניוד וההליכה ורק בסוף הנוחות של ההורה עצמו בישראל זו בדיוק מראה הפוכה. המחשבה כאן היא קודם כל ההורה, לעיתים זה העיצוב, הפוזה, המותג וכו' הרבה לפני התינוק.
אם תשימי לב אין לי המלצות חותכות לגבי אף עגלה וההמלצות מגיעות לפי דרישות/תנאי השואל. הורה שמחפש מוצר קל וקיפול קטן למדרגות לא יקבל ממני המלצה על איי.בי.סי אלא על ארמדילו או בי וגם סייבקס מיוס. מי שמחפש מחיר יקבל המלצה על ג'ואי. מי שמחפש איכות ומוכן להשקיע גם כספית וגם לדעת שהמוצר יהיה מסורבל אמליץ על הרטן (מבלי אינטרס).
ולסיכום תמיד תראי שההמלצה שלי טרם הרכישה היא התנסות אישית: לטייל עם משקל בעגלה, לנסות לתפעל לבד, לקפל לבד, לבדוק ברכב וכו' ורק אז אם מתאים לרכוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבואן
חן20/08/2017היי קובי
תודה על התשובה הכנה
אשמח לדעת אם יש ליבואן חנות למכירת עגלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ליבואן הקודם הייתה חנות שנסגרה, לחדש אין. בכלל, לרוב היבואנים בישראל אין חנות או דרך של מכירה ישירה ללקוח ואלו שכן מוכרים לדוגמא: בוגבו או בבה קאר מוכרים במחיר המחירון המלא של המוצר לעומת האפשרות להוציא אחרי מיקוח הנחה בחנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חן26/08/2017חבת גלובל בייבי היו הבעלים של בייבי קלאב שנסגרה , כשבעצם אתה היית הבעלים של בייבי קלאב. עדיין אין קשר בינכם? האם ההמלצות על העגלה מגיעות מאינטרס אישי או מייעוץ מקצועי בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/08/2017שלום חן,
אני חושב שדי עניתי על השאלה בתשובות הקודמות.
התשובות הן מקצועיות ופרטניות כלפי השואל. כמובן שהן אינן מחייבות וכפי שרשמתי את הבדיקות אתם צריכים לעשות אם המוצר תואם את הצרכים שלכם. בבייבי קלאב עבדתי ונהלתי את החנות לתקופה קצרה. שוב זה לא משפיע על ההמלצה. אני מקווה שתמצאי מוצר תואם לצרכים שלך כי לדעתי את חולקת על ההמלצות שלי ולכן מיותר שאמשיך בהתכתבות הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע למושב בטיחות צ'יקו נקספיטאילה15/08/2017
קובי שלום,
בני אוטוטו בן שנה והסלקל צפוף עליו. מקריאה בפורום הבנתי שאתה ממליץ על הנקספיט שהוא בעל הדירוג הבטיחותי הגבוה ביותר.
כשהתייעצתי נאמר לי שהרצועות שלו קצרות/צפופות יחסית והוא נהיה צפוף אחרי לא הרבה זמן. האם ידוע לך משהו בנושא?
כמו כן הומלץ לי על אוונפלו סימפוני וראיתי שהוא בעל דירוג בטיחותי נמוך יותר וגם הרבה יותר מסיבי משום שהוא משולב בוסטר. הבנתי שאתה לא ממליץ על משולב בוסטר. מדוע? בהנחה שהספייס ברכב זה עניין קריטי לו כרגע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות בנוגע למושב בטיחות- תיקון
אילה15/08/2017מצטערת על שגיאות הכתיב:)
התכוונתי שעניין הספייס ברכב לא קריטי לנו כרגע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/08/2017שלום אילה,
הבת שלי בת 4+ ועדיין בנקסטפיט ואין בעיה עם הרצועות. כל עוד משתמשים נכון ומעלים את משענת הראש בהתאם לגובה הילד כך גם הרצועות מתארכות. זה נכון שהם צרות מכסא אחר אבל הן צריכות להיות צמודות לגוף הילד ולא להיות רפויות דבר שעלול לקרות ברצועות ארוכות שלא יעדכו כפי שצריך.
גם לגבי צפיפות אין בעיה, הכרית הפנימית יוצאת כשצפוף וכפי שהסברתי משענת הראש עולה.
כסא משולב בעייתי כי תינוק מגיל לידה הוא לא ילד בן 6 ואי אפשר לתכנן מוצר שיתאים מקצה לקצה ויהיה בטיחותי עבור 2 הקצוות. זו דעתי וכפי שראית מבחני הבטיחות די מראים זאת.
מעבר לדירוגים המעולים לנקסטפיט ההמלצה גם מנסיון אישי ארוך טווח. אפשר גם לבדוק את ברייטקס מסדרת קליק טייט בדגמים מרתון או בולווארד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפודית בטיולון ביבי גוגרנעמה15/08/2017
הי. יש לי תינוקת בת 4 חודשים העברתי אותה לטיולון בייבי גוגר אבל נראה לי שהטיולון קשיח מדי. האם כדאי להשקיע במזרן או שתספיק ריפודית? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2017שלום נעמה,
לדעתי כדאי מאוד!
זה גם ישפר את הנוחות אם רוכשים ריפודית נכונה.
גם יהפוך את הישיבה לנעימה יותר כי הבד בג'וגר לא הכי מתאים לאקלים בארץ.
גם ישמור על הבד מפני לכלוך וכתמים והריפודיות נשלפות בקלות לכביסה.
אני ממליץ רק על מזרן עגלה קומפי קוש, גם נח ואורטופדי, נעים ומתאים לכל עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין העגלות ג'ויה ואינגליזינהאור15/08/2017
היי
נשמח לעזרה בהתלבטות בין עגלות הג'ויה (ראיתי שהמלצת רק על הDLX אז נדבר עליה) או האינגליזינה?
חשובים לנו משקל, בולם זעזועים ונוחות - אין לנו רכב וגרים קומה 3 בלי מעלית. יחד עם זאת חשובה לנו נוחות התינוק
נודה לעזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2017שלום אור,
לדעתי האיגלזינה תתאים לכם יותר, היא נוחה יותר לקיפול ונשיאה ביד אחת לאחר הקיפול כך שאפשר יהיה לעלות איתה במדרגות, משהו שבג'וי יהיה די קשה. הבולמים של שניהם לא המהטובים ביותר שיש. נוחות התינוק באינגליזנה באמבטיה טיפה יותר נח בשל בעובדה שהיא מרווחת יותר וגם כך בטיולון אך בג'וי תמיכת הגב קשיחה באופן מלא ולא חלקי כמו באינגלזינה, זה לא נוראי כל כך כי אם תוסיפו מזרן קומפי קוש זה די פותר את החיסרון הזה. לאור אלו אני חושב שלצורך שלכם האינגלזינה מעולה.
ממליץ לוותר על הסל קל שמתחבר עליה כי יש טובים ממנו בהרבה אבל תאבדו את האפשרות לחבר סל קל לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות שנקשר עם חגורהשרון15/08/2017
קובי שלום, ברשותי רכב ישן ללא איזופיקס.
מה הכסא הכי מומלץ והכי בטיחותי במקרה הזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2017שלום שרון,
במקרה הזה הכי הייתי ממליץ על סדרת קליק טייט של ברייטקס, לדעתי אפשר להסתפק בדגם הזול יותר (מרתון) שקיבל את הדירוג הגבוהה ביותר מהסדרה אך יש לזכור שהדירוג גם מושפע מתמורה למחיר והוא הזול ביותר. הבלווארד לדעתי יספק הגנת ראש טובה יותר. האדבוקט היקר בחבורה מספק גם הגנות צד אבל גם גדול משמעותית משאר הדגמים וגם יקר יותר ולכן עליו אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק חידוד
שרון15/08/2017אני יודעת שאתה מאוד ממליץ על הנקסטפיט, יש לי אפשרות לקנות גם אותו. האם ממליץ על הברייטקס בגלל החגורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/08/2017שלום שרון,
אם אין איזופיקס ברכב אז לדעתי ברייטקס עדיף כל עוד יש לדעתי הנקסטפיט עדיף בעיקר בשל העובדה שלדעתי הוא יותר נח לתינוק, בעיקר בחגירה כנגד כיוון הנסיעה.
סה"כ בטיחותית שניהם מצויינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשון בע"ה ולבאים אחריו אי"הפנינה15/08/2017
אני מתלבטת בין מאמאס אנד פאפס ארמילו פליפ לבין גרקו אבו אני מחפשת עגלה קלה לקיפול אני גרה קומה 4 ללא מעלית נוחה ובטיחותית לתינוק לא מסורבלת ולא ממש כבדה וחשוב לי שיהיה אמבטיה וטיולון עד גיל שנה לחות שישרת אותי כמו שצריך ומחיר סביר כי אני לא ממש מבינה אשמח לשמוע לייעוץ ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2017שלום פנינה,
מבין השניים הפליפ הרבה יותר מוצלחת ועונה באופן כמעט מלא לכל הדרישות שלך ולכן ממליץ לך לבדוק אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בוגבו בי 5עדי14/08/2017
שלום,
ילד בן שנה. יש לנו מאקלרן טכנו אקס טי... דגם ישן
לא מאוד מרוצים ממנו, אבל מסתדרים
רציתי לדעת מה דעתך על לקנות רק את הטיולון של בוגבו בי 5?
איך הוא מבחינת גודל?
נוחות?
האם יש טיולון יותר טוב?
מדובר בילד שהוא לא קטן גם בגודל וגם בגובה.
ומבחינת הוצאה זה לא נורא כי אולי אפשר ב״ה ילד הבא לקנות רק את האמבטיה שמתלבשת על.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/08/2017שלום עדי,
הוא בגודל כמו רוב הטיולונים, טיפה כבד מהם אבל מציע נוחות ניוד טובה יותר וטיולון דו כיווני ולכן עדיף על פני כל הטיולונים לדעתי כאשר החסרונות הם משקל, קיפול טיפה גדול ביחס לטיולונים (עדיין מדובר בקיפול קטן) וכמובן המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון קלילאסתי14/08/2017
היי קובי מה שלומך? מאוד נהננו מההמלצתך על הארמדילו פליפ xt. הנסיך שלנו בין שנה וחודשיים ואנחנו מצפים לעוד ילד נשמח להמלצה על טיולון קליל קומפטי ונוח
תשובה
קובי סופר14/08/2017שלום אסתי,
מה התקציב ואיזה סגנון? כיום יש טיולוני מטריה בעלי 2 ידיות עם קיפול ארוך או טיולוני קומפקט עם ידית אחת שמתקפלים למימדים מאוד קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אסתי22/08/2017מחפשים בתקציב סביר סביב ה700 בערך. מה היתרונות/חסרונות לטיולון מטריה/קומפקט?
תשובה
קובי סופר22/08/2017שלום אסתי,
תקציב של 700 בעיקר מכוון למטריה. הקומפקטיות נמכרות סביב ה- 1000 ש"ח וצפונה. יש אולי דגם אחד סביב ה700.
היתרון במטריה זה בעיקר הצללה טובה יותר, נוחות תפעול נוחה יותר ומושבים ארוכים יותר עם מדרך רגליים מתכוונן שלא קיים ב90% מהקומפקטיות.
אני ממליץ על צ'יקו לייטוואי 2 לדעתי טיולון המטריה עם התמורה הכי טובה לכסף ונכנס לתקציב ולדעתי גם עם עודף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת לילד ראשון - במה צריך להתמקד?קובי סופר14/08/2017
קובי שלום,
אנחנו מחפשים עגלה מומלצת לילד ראשון, לא ככ יודעים אפילו במה להתמקד..
מה שחשוב לנו זה עגלה יציבה ונוחה לעליה במדרגות, קלה לקיפול וכמובן נוחה לתינוק גם באבמטיה וגם בטיולון אח"כ.
יש לך המלצות כלשהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/08/2017שלום לילי,
לא קיימת עגלה שתיתן את כל הדרישות וצריך לעשות סדר עדיפויות ולהחליט. לדוגמא" נוחות לתינוק, נוחות ניוד, משקל, נוחות קיפול, גודל קיפול וכו' על חלק מאלו צריך להתפשר.
כמו כן יש להגדיר תקציב ומשם אפשר להצטמצם למספר דגמים ולא ללכת לאיבוד.
לאחר שתעשו את אלו ותרשמו לי אוכל לכוון יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין בוגבו למוציאתי13/08/2017
שלום, מתלבטת נורא לגבי עגלה לילד ראשון. אני מאוד הייתי נעולה על הבוגבו בי 5 אבל במספר מקומות ניסו להוריד אותי ממנה כי האבטיה לא קשיחה ויחסית קטנה יותר ונאמר לי שגם אין תו תקן משהו שלא נשמע לי הגיוני בכלל! אודה לך אם תאמר לי את חוות דעתך לגבי הבי 5. התחלתי לחשוב לכיוון מוצי. מה עדיף?
תשובה
קובי סופר14/08/2017שלום אתי,
אין תו תקן!!! הזוי רמת השקרים שיש. בכל מקרה לאף עגלה אין תו תקן אלא אישור מכון התקנים אבל המטרה במה שאמרו לך הייתה למכור לך מוצר אחר על ידי החפשה בשקר של מוצר שרצית. ממליץ להתרחיק מהחנות שאמרה לך את זה.
הבי 5 עגלה קלה, נוחה לניוד ותפעול וכנ"ל לגבי הקיפול. כל העגלות בסגנון הזה סובלות מהעובדה שכדי לעשות עגלה קלה וקטנה היצרן מצמצם דברים כמו רוחב, גלגלים קטנים וכו' לכן אני אומר שהרוה מקבל אקסטרה נוחות ולדעתי זה בא על חשבון נוחות התינוק ולכן אתם צריכים להחליט מה סדר העדיפויות.
במוצי מדובר בעגלה כבדה אבל מעגלה כבדה הייתי מצפה שתהיה מרווחת לתינוק אבל במוצי המשקל בעיקר נוסף לעיצוב המוצר ולכן אני פחות ממליץ כי לא תקבלו נוחות משודרגת לתינוק ובמקרה הזה הבי עדיפה בשל העובדה שתרוויחו נוחות לכם לפחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אתי14/08/2017תודה רבה! מה דעתך לגבי המאמס אנד פאפס? האם היא נחשבת מרווחת לתינוק? מבחינת האמבטיה, הדגם הזה
תשובה
קובי סופר15/08/2017שלום אתי,
פחות ממליץ, האמבטיה צרה מאוד די דומה לבי בגודל. הגלגלים קטנים ולדעתי הם והקפיצים פחות איכותיים מאשר בבי.
אם את רוצה דוגמא לעגלה מרווחת תבדקי את איי.בי.סי דיזיין סלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון מגיל לידהענבר13/08/2017
אני צריכה המלצה לטיולון שיעמוד בתנאים הבאים (לא יודעת אם קיים כזה בכלל...):
-ידית אחת (רצוי מתכוננת)
-יציבה (הבנתי שהבייבי ג'וגר יציבה, אבל עוד לא בדקתי אותה) - שלא תהיה עדינה ושלא תרגיש כאילו היא תתפרק אם היא תקבל מכה או שתיים.
-קיפול נוח
-מתאימה מגיל לידה עד גיל מאוחר יחסית
-פגוש
-רגלית
-אפשרות להפוך את כיוון העגלה (שתהיה אופציה שהוא יהיה עם הפנים לכיוון שלי ולא קדימה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/08/2017שלום ענבר,
לדרישות שלך הג'וגר לא מתאימה, אין לה מדרך רגליים מתכוונן, אין ידית מתכווננת והיא חד כיוונית.
אני ממליץ לנסות ולבדוק אם אפשר לרכוש את ג'ואי כרום ללא אמבטיה או ארמדילו פליפ XT2 שאמנם יקרה אך תענה מעולה לרוב המוחלט של הדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענבר13/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ממס אנד פאפס לabcשרון13/08/2017
שלום קובי,
מתלבטת בין שתי העגלות
1) ארמדילו פליפ xt2
2) סלסה של abc
חשוב לי שהעגלה תהיה עם מספר פונקציות:
*משקל סביר
*נוחות התינוק
*בולמי זעזועים ויציבות(אנחנו גרים בישוב)
*קיפול נוח ביד אחת עם הטיולון
*עגלה איכותית שתשמש אותנו למספר ילדים
* גובה ממוצע, אנחנו לא גבוהים במיוחד..
האם אתה יודע מה ההבדל במחירים?
ראיתי שיש מספר דגמים לסלסה, מה ההבדלים ביניהם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/08/2017שלום שרון,
*משקל סביר
שני הדגמים בעלי משקל סביר, הפליפ טיפה מעל 9 ק"ג הסלסה 9.9 ק"ג כך שהן די זהות.
*נוחות התינוק
לדעתי בסלסה בגלל אמבטיה מרופדת ומרווחת בהרבה וכך גם בטיולון, כמו כן הגובה של הטיולון בסלסה מונע מהתינוק לשאוף עשן מכוניות, אבק וכו' וגם נותן שדה ראיה טובה יותר על הדרך.
*בולמי זעזועים ויציבות(אנחנו גרים בישוב)
סלסה מנצחת בענק, יש לה את מערכת הקפיצים הטובה ביותר בטווח המחיר, כמו כן היא מייעלת את נוחות העליה במדרכות, מונעת טלטלות בשל מיקומה הגבוה ובעיקר נמנעת כניסת חול ואבק לקפיצים בשל מיקומם הגבוהה וכך לא נוצר בלאי בחלק שלעתי הכי חשוב בעגלה.
*קיפול נוח ביד אחת עם הטיולון
שתיהן מתקפלות עם טיולון, הארמדליו ביד אחת ובסלסה יש צורך בשתי ידיים.
*עגלה איכותית שתשמש אותנו למספר ילדים
שתיהן איכותיות לדעתי הסלסה יותר בשל גלגלים גדולים ומערכת הקפיצים החכמה, שני הגורמים האלו מעבר ליתרונות שציינתי להעיל גם שומרים על העגלה מפני בלאי.
* גובה ממוצע, אנחנו לא גבוהים במיוחד..
הסלסה גבוהה מהממוצע אבל לא יותר מדי ולכן מונעת מההורה להתכופף בהכנסת התינוק וכפי שציינתי מעניקה יתרון בשלב הטיולון לתינוק. הארמדילו נמוכה מהממוצע.
יש סלסה 2016 או 2017.
ב2017 היצרן שינה את האמבטיה בעיצוב ולכן היא טיפה מרווחת יותר והגגון בעל שלב נוסף ולכן מכסה לחלוטין את התינוק בקיץ מבלי להוסיף בדים שמסכנים את בריאות התינוק!
סל החפצים בצבע בד העגלה, גגון הטיולון גם גדל מעט ויותר קל לשלוף ולחבר את הטיולון לשלדה. למיטב הבנתי כרגע נמכרת עם תיק מקורי כלול במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון14/08/2017תודה רבה על המענה המהיר!
מאוד עזר לי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון Joie Pactרם13/08/2017
שלום קובי,
רציתי לדעת אם ידוע לך מתי הטיולון החדש של Joie צפוי להגיע לארץ, ואם יצא לך לראות אותו אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/08/2017שלום רם,
איני יודע מתי יגיע וגם עוד לא ראיתי אותו. אני מניח שאראה בספטמבר בתערוכת מוצרי התינוקות לשנת 2018. הוא גם חדש בבריטניה כך שיקחו מספר חודשים עד שנקבל פידבקים ממשתמשים. כתבתי עליו בבלוג שלי בייבי בוס 101 על פי הנתונים היבשים שיש בידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון לתינוק בן שנהחן13/08/2017
קובי שלום. אשמח להתייעץ בקשר לטיולון לבננו בן השנה.
מה עדיף? אינגליזינה טריפ , איזי וקר, מקלארן ג'ואי או ציקו?
או בכלל חברות אחרות?
חשוב לנו בעיקר שיתקפל לקטן יציב, נוח וקל..
תשובה
קובי סופר13/08/2017שלום חן,
כולם באותו סגנון ויש הבדלי מחיר כמובן.
לדעתי הצ'יקו נותן תמורה הכי טובה למחיר אבל הטריפ מרווחת יותר והמקלארן XT גם מרווחת יותר וגם בעלת יכולת ניוד טובה יותר אבל ללא מעקה והאיזי ווקר די דומה למקלארן ברעיון.
אני ממליץ פשוט להושיב את התינוק בכל אחד מהם, לטייל מספר דק' בחנות ולראות איך ההרגשה, לנסות לקפל לבד, לתפעל ולהרים ולקבל החלטה מה נח יותר לשניכם.
ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש לשדרוג משמעותי של הנוחות כי הטיולונים לא תומכים מספיק טוב בשל המבנה שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)