מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצות לעגלה משולבת קלהרונית12/09/2017
היי קובי
אודה לך אם תוכל לעזור בגלל מגוון רחב של עגלות כבר איבדתי את זה
אני מחפשת עגלה שתהיה נוחה מבחנתי
במשקל קל
יציבה
בדים איכותיים
מתקפלת ביד אחת
קיפול נוח
ושתהיה קומפקטית במצב מקופל
מחיר סביר
שתתקפל יחד עם הטיולון ואם קיים כזה אז גם עם העריסה
ושהטיולון יגיע עד מצב,שכיבה ולשני הכיוונים
שהעגלה תדמש אותי מגיל לידה והלאה
והכי הכי חדוב נוחות התינוק
התקציב ברור שיהיה מחיר הגון אשמח עד 4000 וכמובן שפחות
אשמח אם תוכל להמליץ לי על 2 שלוש אופציות
המון המון תודה
יום נפלא
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2017שלום רונית,
לדעתי ארמדילו פליפ XT2 עונה טוב לדרישות שלך. טיפה חורגות מהתקציב הן סייבקס מיוס ובי 5. ממליץ לבדוק את שלושתן ולקבל החלטה מי מהן תואמת את הדרישות שלך טוב יותר ובאם אתם מוכנים למתוח את התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי עגלה ראשונהלאה12/09/2017
קובי שלום,
אנחנו מחפשים עגלה ונשמח לעזרה היות ואין לנו נסיון בענין...
התקציב הוא בערך 3000.
מה שחשוב לנו :
1. נוחה לעליה במדרגות
2. נוחה לתינוק יחסית מבחינת אפשרויות שכיבה בטיולון, אמבטיה וכו'
3. לא כבדה ומסיבית מדי
המליצו לנו על מאמאס אנד פאפאס ארמדילו - האם לדעתך היא עונה לדרישות והאם היא טובה באופן כללי?
גם שמענו על אינגלזינה טרילוג'י - מה ההבדל ביניהם והאם היא מומלצת?
האם יש לך המלצה על משהו אחר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2017שלום לאה,
שתיהן עונות די טוב לדרישות שלך. ממליץ לקחת כל אחת ולבדוק נוחות ניוד על ידי הוספת משקל של 9 ק"ג לכל אחת מהן, לעלות ולרדת מדרכה ולראות אם מה יותר נח לך. לאחר מכן לנסות לתפעל (לחבר ולפרק חלקים שונים), לקפל ולבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה עונה טוב יותר לדרישות שלכם.
מעבר לאלו אין לי המלצות לעגלות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה להורים מאושריםשני11/09/2017
היי, אשמח לעזרה בנוגע לבחירת עגלה
מעוניינים בעגלה קלה, נוחה, קיפול מהיר, זולה
מתלבטים בין 3 עגלות:
1. בוגבו בי 5
2. מאמס אנד פאפס ארמדילו
3. אינגליזינה טרילוגי
אנחנו זוג צעיר(28) גרים בקומה שניה ללא מעלית
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/09/2017שלום שני,
1. בי 5 רחוקה מלהיות זולה אבל קלה ונוחה לקיפול.
2 פליפ XT2 סבירה במחיר ואם מוצאים פליפ XT מהדור הראשון אז המחיר זול מאוד. יחסית קלה, נוחה לקיפול ודי קומפקטית.
3. טרילוג'י סבירה במשקל ובמחיר, לפעמים במבצעים בשילב ואז המחיר אטרקטיבי. מומלץ שלא לרכוש עם הסל קל המקורי. הקיפול קטן ונח.
מהשלוש אני חושב שהפליפ הכי עונה לדרישות ואם אין בעיה תקציבית הבי הכי עונה לדרישות פרט למחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה ראשונהאליקו11/09/2017
שלום רב
אין לנו כל כך רקע לגבי עגלות שמענו רק על אינגלזינה טרילוגי,
יש לנו מדרגות בדרך לבית ואנחנו נוסעים הרבה ברכב, אני 1.70 מטר אשתי 1.6 מטר, חשוב לנו שיהיו כל החלקים בעגלה אם זה חוסך בעלויות הכל קומפלייט ,טיולון,אמבטיה, סל קל וכו
נשמח לשמוע באיזה דגמים ומותגים כדאי להתמקד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/09/2017שלום אליקו,
האינגלזינה יחסית עונה לדרישות אבל אני ממליץ לפחות בעניין הסל קל לפצל כי מדובר במושב בטיחות ועניין החיבור לעגלה לדעתי פחות משמעותי. באינגלזינה לדוגמא הסל קל פחות טוב מהמתחרים השונים בשוק.
ממליץ לבדוק את ארמדילו פליפ XT2 שיחסית עונה לדרישות, מחירה סביר אבל היא אינה כוללת סל קל שניתן לצרף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי רכישת עגלהמאי11/09/2017
היי קובי,
אני נהנית מאוד לקרוא את העצות שלך ורוצה גם לבקש ייעוץ :)
אני עתידה ללדת בדצמבר (חורף) ומתלבטת מאוד לגבי עגלה.
הבעיה העיקרית היא שאני גרה בבניין ישן עם מעלית קטנה שהוסיפו (רוחב 51 ס"מ) ויש עוד כ-10 מדרגות עד שמגיעים אליה.
בנוסף אהיה בלי רכב כך שלא יהיה לי איפה לאכסן את העגלה חוץ מבבית.
כך שנדרשת עגלה שיהיה לי קל ונוח לשאת בעודי מחזיקה את התינוק (בידיים או במנשא).
עד כה מתלבטת בין 3 אופציות:
1. עגלת יויו - נראתה לי מתאימה מאוד לצרכים בשל המשקל הנמוך והקיפול הנוח אך האם האמבטיה שלה מומלצת? (נראית קטנה מאוד ולא סגורה לימי החורף...).
2. עגלת הבוגבו - נראית מתאימה היא אך מעט מעל התקציב
שלנו.
3. טאי טאי של ביבה
אשמח לשמוע את דעתך ולקבל המלצות נוספות
תודה!
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/09/2017שלום מאי,
1. אני אישית לא אוהב את היויו לניו בורן. האמבטיה היא יותר אילתור ולא סגורה כמו אמבטיה רגילה, כמו כן היא צרה ובחורף לא נראה לי שיהיה ניתן למשוך איתה עד גיל חצי שנה והבעיה המרכזית היא שהטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה לדעתי. כמו כן הטיולון חד כיווני ואני פחות ממליץ על עגלות כאלו.
2. בי מושלמת לדרישות ושווה לשקול להתאמץ עבורה.
3. טאי טאי יחסית טובה אבל אני פחות ממליץ כי הטיולון חד כיווני.
ממליץ לבדוק את סייבקס מיוס שדי דומות לבי ביתרונות וטיפה זולה ממנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מאי12/09/2017ראיתי שאתה ממליץ הרבה על הארמדילו פליפ, אבל הבנתי שבשנה שעברה הייתה איתה תקלה שגרמה למושב לקרוס.
היא נראית לי גם מתאימה לצרכים שלי,
השאלה אם בטיחותי לרכוש אותה?
ראיתי שבאתר מסוים מוכרים אותה במחיר נמוך יותר בטענה שזאת העגלה "הבעייתית" שעברה תיקון של התקלה- האם להרגיש בנוח לרכוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/09/2017שלום מאי,
כל העגלות שמכרות בישראל עברו את החלפת החלק שגרם לתקלה, חשוב לציין שמתוך אלפי עגלות התקלה קרתה רק בעגלה אחת בישראל (3 באנגליה) אבל היצרן בחר לתקן את כל העגלות ולא לקחת סיכון. אי לכך לא מדובר בעגלה "בעייתית"! כמו כן צניחת המחיר באה בעקבות הגעת הארמדילו פליפ 2 מה שאומר שחנויות שתקועות עם מלאים חייבות למכור והדרך הכי מהירה למכור היא להוריד מחיר. אין מה לחשוש ומי שמרוויח הוא הצרכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לעגלה מגיל 0מור10/09/2017
היי,
אשמח לקרוא את חוות דעתך בנוגע לעגלה אינגלוזינה זיפי לייט לתינוקת מגיל 0.
אנחנו מחפשים עגלה קלילה ולא מסורבלת ושוקלים לוותר על אמבטיה (למרות שהקטנה עתידה להיוולד בחורף).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום מור,
אני פחות בעד עגלות מסוג זה בעיקר בגלל שהטיולון חד כיווני, כמו כן בגלל שמדובר בסוג של אילתור תחליפי לאמבטיה יתכן והמעבר לטיולון יהיה מוקדם מגיל חצי שנה ואז התינוק לכיוון הנסיעה, לא דבר פשוט להורה ובכלל לדעתי לא מומלץ כלל לפני גיל שנה ואף שנה +.
מבחינת עגלה היא קלילה, נוחה לקיפול ודי קומפקטית. פחות נוחה לניוד וכפי שהסברתי חד כיוונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצי אייגו ומימה קסרילאה10/09/2017
שלום רב, אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של מוצי אייגו ומימה קסרי. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום לאה,
לדעתי המוצי עדיפה בכמעט הכל.
למוצי יש אמבטיה וטיולון בעוד במימה האמבטיה הופכת להיות הטיולון. השכיבה במוצי לדעתי עדיפה וגם התפעול וגודל הקיפול במוצי עדיפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של מצוי איי גו בלבד (ללא השוואה למימה)
לאה11/09/2017תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/09/2017שלום לאה,
יתרונות, מעוצבת ומרשימה, גבוהה, טיולון דו כיווני עם שכיבה מלאה.
חסרונות, כבדה מאוד, מסורבלת לקיפול, אמבטיה וטיולון יחסית צרים ומעגלה כבדה הייתי מצפה שהם יהיו רחבים XXL אבל במוצי בתמקדו יותר בעיצוב מה שגרר משקל ומוצר יחסית לא מרווח. יכולת ניוד טובה בעיר אבל פחות בדרך משובשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ראשונהעינב09/09/2017
היי קובי,
כבר הרבה זמן עושה סקרים ועדיין קשה לי להחליט לגבי עגלה. מה שהכי חשוב לי זה שתהיה קלה, נוחה לקיפול, שיהיה אפשר לכוון גובה ושתתאים לאורך זמן.
בנוסף אני מאד מתלבטת אם כדאי לקנות סל קל או כיסא בטיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום עינב,
ארימדילו פליפ XT2 ובגבו בי 5 עונות היטב לדרישות שלך.
לגבי סל קל או כיסא, לסל קל יתרון שניתן לשאת אותו יחד עם תינוק ביד או על עגלה וזווית השכיבה טובה יותר משל כל כיסא.
לצ'יקו נקסטפיט יש זווית כמעט זהה לזו של סל קל ואם עניין הנשיאה לא משחק תפקיד אפשר ללכת עליו ולוותר על סל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לקניית עגלה ראשונההילה08/09/2017
היי קובי,
קודם כל הכבוד על ההשקעה בייעוץ לכולם, ממש לא מובן מאליו!
גם אנחנו הורים צעירים, לקראת לידה ראשונה ומחפשים את העגלה האידאלית עבורנו..
שנינו סביב 170 בגובה, גרים כרגע במושב, צופים בעיקר העמסת והורדת עגלה לרכב
קיבלנו המלצות חמות לבייבי גוגר מיני סיטי אך בשל החסרונות שלה אנחנו מחפשים תחליפים.
הפרמטרים החשובים לנו:
קלת משקל
קיפול נוח (ונוחה לשיטוט)
לא נמוכה מדי
בולמי זעזועים טובים
נוחה לתינוקי בעיקר בטיולון
שיהיה למי לפנות אם יש תקלות
ופרטים קטנים שכמובן נכללים כמו סל גדול, שלא תהיה רחבה מדי, גלגלים לא קטנטנים, טיולון דוצ, ונוחה להסעה
עד עכשיו מצאנו 3 אופציות מומלצות (ממוכרים בחנויות וחברים)
1. אויסטר זירו (הבעיה העיקרית שלא מצאנו עליה כמעט ביקורות ולא מכירים אף אחד איתה אז נשמח לשמוע עליה מידע... העגלה נשמעת כמו בייבי גוגר רק משודרגת (למרות שלשתיהן אין טיולון דוצ)
2. אינגלזינה טרילוגי (ידית פחות נוחה)
3. מאמס אנד פאפס אורבו 2 (בסיס צר שזה מרגיש קומפקטי וטוב, ובתכלס הטיולון שלה גבוה יותר מהשאר
נשמח מאד לעזרה (גם עגלות אחרות אפשריות מבחינתנו)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום הילה,
עגלה שתענה לכל הצרכים יהיה קשה למצוא.
לגבי העגלות שרשמת:
1. הזירו לדעתי טובה יותר מהג'וגר כמעט בכל היבט אבל אני לא ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני.
2. הטרילוג'י טיפה מיושנת אבל עדיין מרווחת לתינוק, די גבוהה, נוחה לקיפול אבל פחות נוחה לניוד. כמו כן הסל קל שמתחבר עליה לדעתי פחות מומלץ.
3. לדעתי האורבו פחות נוחה לניוד בשל גלגלים קטנים ובולמי הזעזועים שלה לדעתי לא מספיק טובים כדי לתמוך בגלגל הקטן.
לדעתי דגם הארמדילו פליפ של אותה חברה מוצלח בהרבה ועונה לרוב הדרישות שלך למעט הגובה שהיא טיפה נמוכה.
אם מוכנים להתפשר על דגם טיפה כבד ממליץ לבדוק את הבוק פלוס של פג שגם עונה טוב כמעט לכל הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון שכיבה מלאה וקלשוקית08/09/2017
היי קובי
אנחנו מחפשים טיולון קל ממש שיהיה בנוסף לעגלת הסלסה 4 שלנו. חשוב לנו שיהיה קל מאוד כי עולים מדרגות, קיפול ונשיאה נוחה, שכיבה מלאה שיהיה ניתן גם על הבטן ומחיר אטרקטיבי. חשוב גם הגגון יתן מספיק צל. כרגע המליצו לנו רק על הבובו
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום שוקית,
תלוי מה ההגדרה למחיר אטרקטיבי הבובו יחסית יקרה.
הייתי ממליץ על באזור ה- 1000 ש"ח הבובו בהחלטת מומלצת יחד עם צ'יקו מינימו, כמו כן יצאה בובו חדשה שנקראת מקסי והיא שיפור של הבובו, מבחינת מחיר טיפה יקרה יותר אבל יש לה מדרך רגליים מתכוונן שאין בבובו וגגון טוב יותר, כמו כן יכולת הניוד טובה בהרבה וגם ידיות האחיזה. החיסרון של המקסי (בובו 2) הוא שהיא לא ננעלת לאחר קיפול וזה יכול להיות בעייתי לעליה במדרגות.
אם התקציב לא עובר את ה- 700 ש"ח ממליץ לבדוק את לייטוואי 2 של צ'יקו, טיולון מהדור של פעם אבל סופר נח לניוד, יחסית קל, שכיבה מלאה וגגון מצוין.
לכל הטיולונים באם מעוניינים להרדים הייתי ממליץ להוסיף מזרן עגלה קומפי קוש לשדרוג הנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מגיל לידהשיראל07/09/2017
שלום קובי!
אשמח להמלצות לכיסא בטיחות מגיל 0 לתינוק בן חודש, יחסית קטן.
מחפשים את כיסא הבטיחות הבטיחותי ביותר. המחיר לא משנה כרגע (מעדיפים להשקיע עכשיו ושישמר לכמה ילדים בעז"ה)
האם אתה ממליץ על כיסא בטיחות מגיל 0 או שממליץ קודם על סלקל ורק בגיל שנה להחליף לכיסא בטיחות? (אםקונים גם וגםסה יצא מאוד יקר כי אנחנו רוצים לקנות את הבטיחותיים ביותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום שיראל,
לסל קל יתרון מרכזי שניתן לשלוף מהרכב עם תינוק. כמו כן זווית הסל קל טיפה נוחה משל כיסא ולעיתים נוחה פי כמה תלוי בכיסא.
במידה ולא מתכוונים לשלוף את הסל קל עם התינוק אז אני ממליץ לבדוק את צ'יקו נקסטפיט. הוא נחשב לבטוח ביותר ולדעתי גם הנח ביותר בעיקר מבחינת זווית שזהה כמעט לזו של סל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית עגלה- פעם ראשונהחגית06/09/2017
כרגע בחיפוש אחר עגלה ללידה ראשונה. אין לנו שום הבנה בחברות טובות יותר/פחות. דברים שמציריכים דגש גבוה וכו'.
מה שכן חשוב לנו זה שלא תהיה כבדה, סגירה נוחה, מחיר לא גבוה (אני לא יודעת מה גבוה ביחס למה שטוב) אבל שלא יעלה על 2500₪. יש איזה קובץ/ הודעות או סיכום כלשהו להעזר בו? וכמובן המלצות על עגלות מסווימות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום חגית,
אין קובץ או סיכום מהסיבה הפשוטה שלכל הורה צרכים אחרים ותקציב שונה ולכן רצוי להתאים את העגלה לצרכים שלכם. כמו כן אין עגלה מושלמת ולכן יהיו דברים שצריך להתפשר עליהם לדוגמא עגלות גבוהות לרוב אינן קלות ולהפך עגלות קלות אינן גבוהות.
עשו רשימת דרישות מה הדברים הכי חשובים ועל מה מוכנים להתפשר.
בתור התחלה לדרישות שציינת אני ממליץ לנסות לבדוק את ג'ואי כרום שיחסית גבוהה ומשקלה סביר וגם את איי.בי.סי דיזיין סלסה משנתון 2016 שנכנסת בתקציב וגם סופר גבוהה עם משקל סביר וגם ברמת איכות של עגלות שעולות כפול ממנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינת לגבי עגלת תינוק של איה בייביליבי06/09/2017
שלום . מתעניינת בעגלה של איה בייבי בשם muv . ויש עליה עוד שם Reis
אשמח לשמוע מה דעתך עליה מכל הבחינות החשובות . ובנוסף בהשוואה מול דגמים של מאמס אנד פאפס . תודה רבה ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום ליבי,
מדובר בעגלה ששייכת לחברה אמריקאית בשם בייבי טרנד אשר מייצרים באותו מפעל של איה בייבי, לדעתי מדובר בעודפים של בייבי טרנד מכיוון שיש להם יבואן אחר בישראל. בכל אופן לדעתי מדובר בעגלה קצת מסורבלת ולדעתי הבדים פחות מתאימים לאקלים בארץ. לדעת מאמאס אנד פאפאס עדיפים כמעט בכל היבט כמובן שתלוי מול איזה דגם משווים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי רכישת עגלהאבי06/09/2017
היי קובי.
לאחר המלצתך על הרטן/ממבה פלוס הלכתי לראות את העגלות להלן התרשומתי.
1.ההרטן vip(כי זה מה שהיה בחנות) פשוט פגז לעומת הממבה פלוס/אוקרו/ארמדילו
היתרון שלה הגדול הוא ה 5 מצבים בטיולון והמרחב לתינוק/ת
אך החסרונות שלה הוא גודל גלגלים אחורי,קיפול העגלה רק לאחר הורדת טיולון והאמת קצת מסובך,והבד מרגיש כמו נילון(אפי' שהוא הכי טוב) ויש לציין שהיא תוצרת גרמניה.
2.הממבה פלוס מגושמת מדי בגלגלים,בשילדה,בסל שכיבה
ירדה מהפרק יתרונותיה בלומי זעזועים הכי טובים מבין ה 4.
3.אוקרו חוץ משילדה היא ממש כמו ארמדילו הווי אומר מגושמת מדיי.
4.ארמדילו קטנה וקומפקטית אך יש לציין שגם לתינוק/ת היא תיהיה כזאת.(האמת אהבנו אותה ממבט ראשון לפני שהתחלנו לחפש עגלות ,אומנם לא את הדגם החדש והתחזק עם הדגם xt2)
בכל ה 4 הבולמי זעזועים היו טובים.
וחוץ מהממבה פלוס 3 הגלגלים היו איכותיים.
יש לציין שאנו גרים במושב וחשוב בלומי זעזועים איכותיים.
מבחינתנו העדיפות לארמדילו בגלל הקומפקטיות לאחר השימוש בסל שכיבה(שממילא בקושי יהיה בו שימוש) ורב השימוש יהיה בטיולון.
אודה להמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום אבי,
ראשתי אני מציין שאני היבואן של הרטן אם זה לא ברור.
נכון הוי.איי.פי טיפה מגושמת להורה אבל היא בנויה להורה שגר במושב ועוד יותר בנויה לנוחות התינוק! לגבי הבדים האמבטיה מגיעה עם מזרן קוקוס שזה המזרן הכי בריאותי שיש ואם תשים לב בטיולון הבד שעליו יושב התינוק שונה מהבד החיצוני שעל הגגון לדוגמא. גם איי.בי.סי וגם הרטן מייצרים את העגלות עם מסנני UV ובדים ללא כימקלים (ללא מעכבי בערה) בניגוד לרוב היצרנים בעיקר הבריטים. נכון היא לא הכי נוחה להורה אבל ההורה יכול להסתגל בסופו של יום בניגוד לתינוק.
אין כאן יותר מדי חוכמות הארמדילו סופר נוחה להורה וזה על חשבון נוחות התינוק כי היא צרה וחשוב לציין שתינוק בחורף רחב משמעותית בגלל הלבוש העבה. ומצד שני ההרטן שסופר נוחה לתינוק וזה על חשבון נוחות ההורה.
אני משוחד אבל אני תמיד בעד נוחות התינוק. אם מרגיש לכם שאתם חייבים את הנוחות של הפליפ אז לכו עליה. קשה לתת כאן המלצה כי אני רואה שעשיתם בדק מעמיק ואתם מודעים כמעט לכל הפרטים. אין מוצר מושלם ולכן צריך שהמוצר יהיה כמה שיותר מושלם עבורכם. בישראל הארמדילו פליפ מושלמת עבור ההורים ולעומת זאת בגרמניה הסיכוי לראות ארמדילו פליפ ברחוב שואף כמעט ל-0 כי שם העדיפות (וגם התקנים מחייבים זאת) היא נטו נוחות ובטיחות התינוק ולאחר מכן יכולת הניוד.
אי אפשר להשוות את הגלגלים של הרטן לדגמי מאמאס אנד פאפאס שכן מדובר בצמיג (כמו אויר רק ללא) לעומת גלגל פלסטיק משולב גומי/סיליקון. אלו איכויות שונות לחלוטין. גם את הקפיצים די קשה להשוות ויש לשים לב שבהרטן הם ניתנים לשינוי הקשחה הוא רכים יותר. גם הטיולון בארמדילו שאמנם מתאים מלידה אבל אין לו שכיבה שטוחה ולכן לדעתי הוא יהיה פחות נח לשימוש לפני גיל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי06/09/2017בראשית אודה על תשובתך.
אשמח לדעת איזה דגם עדיף vip או הרייסר gt?
והיכן ניתן לראות את שניהם באזור קרית גת / רחובות.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום אבי,
תלוי בצרכים. הGT פותחה כעגלת שטח ולכן מתאימה להורים שחיים לדוגמא במושב ובאזור שהמדרכות לא סדירות שם, מצד שני היא נוחה כעגלה עירונית אבל הVIP נוחה בהרבה אבל הVIP תשרוד בדרך משובשת אך לא תעשה זאת בקלילות כמו הGT. לדעתי עבור רוב ההורים בישראל הVIP מתאימה יותר.
היא נמכרת ברשת בייבי לאב ולכן ניתן לראות בסניפהם בביל"ו, שדרות או ב"ש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב נוסף לבן שנה וחציאורטל06/09/2017
היי קובי,
מחפשים כיסא בטיחות לרכב שני לילד בן שנה ו-5 חוד׳
ישמש להסעות פעם בשבוע אבל עדיין לא מוכנים לרדת ברמת הבטיחות.
ברכב הראשי אנחנו עם הציקו נקטפיט אבל רצינו לנסות לחסוך קצת.
האם יש כסאות שתוכל להמליץ במקרה כזה?
ושאלה נוספת, האם לדעתך אפשר להשתמש בסלקל של ציקו עד שנקנה כיסא נוסף? ראיתי שמוגבל עד 13 ק והוא שוקל סביב 11-12. נראה לי גבולי, למרות שבגודל לא נראה ענק בפנים. איך יודעים אם זה בטיחותי עדיין?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/09/2017שלום אורטל,
לגבי הסל קל ניתן לנצל עד סף המשקל שזה 13 ק"ג אבל וזה אבל גדול, באם ראש התינוק יוצא מהסל קל (מספיק אפילו קצה הראש) המוצר לא בטיחותי עבור התינוק ולרוב הגובה בא הרבה לפני המשקל ולכן שימו לב.
לגבי כיסא תלוי מה ההשקעה, לדעתי אוונפלו טריומף שקיבל דירוג מקסימלי ונמכר יחסית במחיר סביר הוא המלצתי והוא גם נח. אם רוצים בתקציב נמוך אז קוסקו סנרה נקסט הוא אופציה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד!!
אורטל10/09/2017תודה רבה קובי,
זה היה בהחלט דגש חשוב כי באמת קצה הראש כבר יוצא!
שאלה נוספת, עד איזה גיל בפועל יוצא שמשתמשים בכיסאות בטיחות הללו? אם הילד כבר בן שנה ו-5 חודשים לכמה זמן צפוי הכיסא לשמש אותו?
(אני מניחה שהילד כבר לא רוצה להיות שם הרבה לפני גבול המשקל של הכסא)
אם נחליט לקנות עוד נקספיט זו בכלל בחירה שמתאימה לשלב כזה? נראה שאין לו עוד הרבה מקום בתוכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/09/2017שלום אורטל,
בניגוד לסל קל לכיסאות אורך חיים גבוהה והנקסטפיט לדוגמא מתאים עד 30 ק"ג או כמו בסל קל עד יציאת קצה הראש.
לכן אני תמיד ממליץ להשקיע בכיסאות כי הם לטווח ארוך בניגוד לסל קל ומה שמצחיק זה שבישראל זה הפוך קונים סל קל סופר יקר וקונים כיסא סופר זול ברמת בטיחות סופר נמוכה.
אם הנקסטפיט יקר לכם בשביל כיסא שני וזה בהחלט מובן יש אופציות מעולות במחירים סבירים כמו אוונפלו טריומף עם דירוג בטיחותית כמעט זהה לנקסטפיט וגם שור רייד אשר יותר פשוט מבחינת ריפוד. אם תגדירו תקציב אוכל למנות מספר דגמים.
המטרה למשוך עם הנקסטפיט או כל כיסא אחר לפחות עד גיל 5 אם לא מעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל10/09/2017היי קובי,
אם השימוש הוא עד גיל 5 אנחנו מוכנים להשקיע כמה שצריך כיוון שיש כבר עוד קטן בדרך, ובסופו של דבר שניהם ישבו על הכיסא. כמה דברים אשמח לברר:
1. איך ילד בגיל 5 יושב על כיסא כזה קטן?? לא נראה לי ריאלי. השאלה שלי היא בעצם עד איזה גיל זה קורה בפועל ולא מה גבולות המשקל שהציב היצרן.
2. האם הנקסטפיט הוא כיסא שמומלץ למשוך איתו עד מאוחר? או שיש כיסאות אחרים שמומלצים לגילאים גדולים יותר?
3. האם אתה בכלל ממליץ על הנקסטפיט או על כיסא אחר? (בהנחה שאין מגבלת תקציב)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/09/2017שלום אורטל,
לדעתי האישית הנקסטפיט הוא הטוב ביותר. הבת שלי יושבת עליו והיא לקראת גיל 5 כך שאני לא רואה שום סיבה שלילדים אחרים הוא לא יתאים. שוב, כמו בסל קלים נתוני יצרן לחוד ומה שקיים בפועל לחוד ולרוב עניין הגובה מגיע לפני המשקל בטח שלפני 30 ק"ג. יש לשים לב שבנקסטפיט ובכל המושבים שמוגדרים עד 30 ק"ג משענת הראש מתכווננת כך שלפחות עד גיל 5 אין בעיה, מעבר זה יותר תלוי בהתפתחות הילדים.
כמו כן יש לזכור שאת הכריות הפנימיות בנקסטפיט יש להוציא.
אופציה טיפה מרווחת יותר היא ברייטקס מרתון שקיבל דירוג כמעט זהה לנקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)