מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלה לגבי טיולון חדש ולא מוכרשיר31/10/2016
היי קובי
הייתי בחנות וקיבלתי המלצה על טיולון של חברת ספיריט, דגם ספורט ליין. הוא נראה אחלה ומחירו 379 שח. הגגון ארוך, הריפוד נראה מצוין והוא גם די קל. מכיר ? ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2016שלום שיר,
מדובר בטיולון בסיסי. אל תצפו ממנו ליותר מדי אך סה"כ הוא יעשה את העבודה באופן סביר. אני ממליץ לרכוש צ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק אך מחירם כמעט כפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר
שיר01/11/2016זה לא חיסרון שהבריסק. לא ניתן לכביסה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/11/2016שלום שיר,
לא אם שמים מזרן ואז הוא ניתן לכיבוס. כמו כן ניתן לפרק את הבריסק לכביסה אך בעזרת ברגים. בכל אופן אני ממליץ בחום לרכוש מזרן קומפי קוש לכל טיולון אותו תרכשו, מעבר לשדרוג משמעותי בנוחות לתינוק הוא יחסוך הרבה שליפות בד לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בסיס לרכב הוא עניין של נוחות או בטיחות?רבקה30/10/2016
או מה היתרון לבסיס/החסרון בלעדיו..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2016שלום רבקה,
במרבית המקרים הבסיס לא מוסיף לבטיחות אך לא גורע ממנה.
היתרון החשוב של הבסיס מעבר לנוחות או מניעת טעויות אנוש בהתקנה. היות ואת הבסיס יש להתקין פעם אחת וניתן להעזר באיש מקצוע, ההקלקה של הסל קל עליו נעשית בקלות וכך אין סכנה של התקנה לא נכונה. כאשר צריך לחגור את הסל קל זהו מקור לטעויות התקנה רבות מכיוון שההתקנה לא פשוטה ולפעמים לחוצים בזמן וכו'. מעל ל- 70% מההורים לא מתקינים נכון סל קל או כסא ולכן אני ממליץ מאוד על הבסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הסלקל הכי זול שהוא גם מספיק בטיחותי?רבקה30/10/2016
לא חשוב חיבור לעגלה, ולא חשוב שיהיה בסיס מקובע לרכב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום רבקה,
יחד עם בסיס הצ'יקו קייפיט הוא הטוב והזול ביותר, יש זולים ממנו אך בהפרש לא משמעותי והפרש הבטיחות כן כזה, לכן לא הייתי מתפשר על פחות ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוגי עגלותחנה30/10/2016
אני מחפשת עגלה משולבת איכותית ומחיר סביר שמצדיק את העגלה.אם עושים השוואה בין עגלות של איזי בייבי לסילבר קרוס על אילו אתה ממליץ יותר ולמה אם אפשר פירוט.
ושאלה לגבי גלגלים.האם יש הבדל בין גלגלים קטנים לגדולים מבחינת ביצועים ואיכות לאורך זמן?
* המידע המוצג כאן א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום חנה,
הפער בין איזי בייבי לסילבר קרוס הוא די גדול ברמת האיכות וגם במחיר. כמו כן לא ציינת שמות דגמים כך שקשה לי להמליץ על משהו מבין השניים. לגלגל גדול יש יתרון גם בנוחות הניוד, גם בעליה וירידה ממדרכות וגם באורך חיים גבוהה יותר, כמו כן הוא גם שומר יותר על איכות העגלה. הייתי ממליץ לך גם לבדוק את מאמאס אנד פאפאס סולה או איי.בי.סי דיזיין סלסה שהן במחיר סביר וברמת איכות מאוד גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותמריה30/10/2016
היי,
אנחנו מתלבטים בין בייבי ג'וגאר-סיטי מיני 4 גלגלים לבין יויו פלוס
זהו ילד ראשון, חשוב לנו שתיהיה קלה לקיפול לאוטו ושתיהיה בטיחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום מריה,
שתיהן בטיחותיות. היויו קלה משמעותית, קטנה משמעותית בגודלה לאחר קיפול ולכן מבינהן ולדרישותכם היא עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות של פגוש בטיולוןשירה30/10/2016
היי קובי.
רציתי לדעת מה החשיבות של פגוש בטיולון. תינוק בן חצי שנה, טרם יושב.
עד כמה זה משמעותי? כי למקלארן אין פגוש. ..................
...........................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום שירה,
יש לפגוש חשיבות מכיוון שהתינוקות מאוד אוהבים לאחוז דברים ולכן הם נעזרים בפגוש לאחיזה, למשוך עצמם. מצד שני יש עם זה גם בעיה, בזמן שהם מושכים עצמם הם מאבדים את תמיכת הגב הכה חשובה ולכן לעיתים אני חושב שעדיף בלי פגוש אלא אם הוא יכול להתכוונן וזה דבר מאוד נדיר.
במקלארן אפשר לרכוש קשת העגלה מתכווננת שתחליף את הפגוש וזה לדעתי יפתור לך את הבעיה.
חשוב לציין שלפגוש אין בכלל ערך בטיחותי כפי שרבים נוטים לחשוב, כמו כן ההפך הוא הנכון, ממחקר שנערך התברר ש- 20% מההורים לא חוגרים את ילדיהם בעגלות עם פגוש מכיוון שהם חושבים שהפגוש ימנע נפילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סולה 2 כרום מאמאס אנד פאפאסהדר30/10/2016
שלום,
רציתי לדעת מה דעתך על הדגם סולה 2 כרום?
מבחינת נוחות, איכות, קיפול ובטיחות
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום הדר,
אני חושב שדגם הסולה הוא דגם מעולה, לדעתי אפשר ללכת על הדגם ללא הכרום אשר מספק את אותם הדברים פרט לעיצוב המרשים אבל עולה פחות וקל יותר במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין כמה העגלותחנה30/10/2016
אני מחפשת עגלה משולבת איכותית ומחיר סביר שמצדיק את העגלה.אם עושים השוואה בין עגלות של איזי בייבי לסילבר קרוס על אילו אתה ממליץ יותר ולמה אם אפשר פירוט.
ושאלה לגבי גלגלים.האם יש הבדל בין גלגלים קטנים לגדולים מבחינת ביצועים ואיכות לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום חנה,
עניתי לשאלה שלך בתגובה אחרת. נא לשאול את השאלות באותה התגובה ולא לפתוח תגובות חדשות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים במבלרייד הינדיעינבלית29/10/2016
שלום.
הייתי מעוניינת שתחווה את דעתך המקצועית על עגלת תאומים במבלרייד הינדי...
וכן לתת דעתך על העניין שהיא בעלת גלגלי אוויר...
תשובתך ממש חשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום ענבל,
די ענית בשאלתך על החיסרון הכי גדול של העגלה: גלגלי אויר, מעבר לסכנה שהם יכולים להתפנצ'ר באמצע הליכה וזו עוד הליכה עם 2 ילדים/תינוקות הם דורשים תחזוקה שוטפת של ניפוח. כמו כן היא כבדה וגדולה ביחס למוצרים אחרים בשוק. השאלה המתבקשת היא תנאי החיים שלכם כמו: אזור מגוריכם, הרכב שלכם, תנאי הדרך באזור וכו'. כמו כן לא לקחת בחשבון רק אזורכם אלא גם סבא/סבתא וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מספר עגלותגל29/10/2016
היי אנחנו מתלבטים בין מספר עגלות ונשמח לעזרה
גואי כרום דלוקס
סייבקס אייריס
סולה 2 של מאמס אנד פאפס.
חשוב לנו שהעגלה תיהיה בטיחותית נוחה לתינוק וקלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2016שלום גל,
על האייריס אני פחות ממליץ מכיוון שהמושב שלה לא נשכב למצב ישר.
הג'ואי והסולה דומות כאשר לג'ואי יתרונות כמו גובה גבוהה יותר, סל גדול יותר, קיפול טוב יותר ומחיר זול יותר. מצד שני איכות החומרים והחוזק של הסולה טובים יותר. הייתי ממליץ לבדוק את 2 הדגמים אחד מול השני, לנסות לקפל לבד, לתפעל לבד, לבדוק ברכב וללכת כשמשקל בתוך העגלה מחוץ לחנות.
כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל29/10/2016היי תודה על התגובה המהירה
איזה עגלה היא בטיחותית יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום גל,
באופן כללי אין הבדל מכיוון שכולן נבדקות במכוני תקנים אירופאים, אמריקאי וההישראלי, הן עוברות פחות או יותר את אותן בדיקות ולכן כולן נחשבות בטיחותיות באותה הרמה. לאייריס יש יתרון קל מכיוון שהתקן הגרמני דורש גגונים מסנני קרינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו סל קל או כיסא לרכבמשה29/10/2016
מוכרים עכשיו את הספורטיבו בפחות מ-4000 כולל סלקל, אמבטיה ותיק.
הציעו לי להוריד את הסל קל ולחסוך 500 ש"ח.
אני מבין שבכל מקרה אצטרך לקנות כסא לרכב וחשבתי על ה chicco nextfit (שמתאים מגיל 0 ממה שקראתי) ומפה עולות מספר שאלות.
1. במידה ואני אכן ארכוש את הכיסא האם כדאי לי לוותר על הסל קל ולחסוך 500 ש"ח ?
2. הסל קל מגיע בלי שום חיבור לרכב, האם חובה לקנות חיבור כלשהו שיחבר את הסלקל לרכב ? ראיתי שהאיזופיקס עולה כמעט כמו הסלקל מה שגרם לי לחשוב שאולי מספיק הכסא
3. האם הכיסא מתחבר לכל רכב או רק רכבים משנתון מסויים (יש לי רכב דיי ישן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2016שלום משה,
1. במידה ואני אכן ארכוש את הכיסא האם כדאי לי לוותר על הסל קל ולחסוך 500 ש"ח ?
מדובר בסל קל איכותי ו500 ש"ח אינם משקפים את מחריו. מצד שני החנות נשארת עם סל קל ללא אריזה כך שקשה להתמקח על זה
2. הסל קל מגיע בלי שום חיבור לרכב, האם חובה לקנות חיבור כלשהו שיחבר את הסלקל לרכב ? ראיתי שהאיזופיקס עולה כמעט כמו הסלקל מה שגרם לי לחשוב שאולי מספיק הכסא
איןצורך בחיבור נוסף אך בסיס איזופיק יעשה את החיים שלכם לקלים יותר
3. האם הכיסא מתחבר לכל רכב או רק רכבים משנתון מסויים (יש לי רכב דיי ישן)
מתאים לכל רכב ונחגר עם חגורה או איזופיקס.
האם לוותר על הסל קל?
היתרונות חסכון של 500 ש"ח ואולי עוד כמה מאות שקלים בבסיס
חסרונות, הכסא קבוע ולא נשלף מהרכב בעוד שאם התינוק נרדם בנסיעה אפשר מבלי להעירו לניידו יחד עם הסל קל. הסל קל טיפה שוכב יותר אך זה מתבטל כששמים בבסיס. בחירה בצ'יקו לדעתי תהיה בחירה נבונה יותר, היה ראוי אם היו מזכים בקצת יותר מ- 500 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 עגלות פג פרגוחיים כהן29/10/2016
שלום,
מה ההבדל בין פג פרגו Switch Easy Drive לסדרת ה- BOOK PLUS למשל הספורטיבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2016שלום חיים,
ההבדלים הם רבים מכיוון שמדובר בשני סגנונות שונים של מוצר.
הסוויץ קטנה יותר לאחר קיפול וטיפה יותר קלה.
מצד שני בבוק מקבלים נוחות נסיעה וניוד טובים יותר, בעיקר בדחיפה עם יד אחת, סל חפצים גדול ונגיש יותר, תמיכה מלאה בגב מושב הטיולון, קיפול ותפעול הרבה יותר קלים ונוחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלארן XT הכי מומלץ?שירה28/10/2016
היי קובי המון המון תודה על המענה הזריז והמפורט.
לפי מה שהבנתי, המקלארן xt הוא המומלץ ביותר על ידך?
ואחת מתחתיו - הבריסק?
האם גם במקלארן יש צורך בקומפי קוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2016שלום,
בהתבסס על רכישת טיולון 2 ידיות ללא שיקול של מחיר אכן הXT זו המלצתי. טיולונים בעלי 2 ידיות ולא משנה מאיזו חברה או דגם אינם מספקים תמיכה מספקת ולכן אני ממליץ בחום על הקומפי קוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך קובי. מס' שאלותגל28/10/2016
אנחנו לפני לידה ראשונה וכמו כולם ממש מתוסכלים ומבולבלים מכל עסק העגלות ושלל הציוד לתינוק.
ולכן יש לי כמה שאלות מקווה שתוכל לעזור
1. בנושא עגלת תינוק, ישנו דגם האורבו 2 שנתקלנו בו והשאלה היא האם ייתכן כי ב3 חנויות שביקרנו אין את העגלה הזו בצבע שחור עם שלדה כסופה. למרות שראיתי תמונות וכמעט בטוחה כי ראיתי גם אצל אנשים במהלך סיבובים בקניונים וכדומה...?
2.לגבי דגם הארמדילו פליפ, כרגע גם את העגלה הזו אני לא מצליחה למצוא בשום חנות... המוכרים סיפרו שעשו ריקול לעגלה ושצפויה להגיע בהמשך. האם הדגם שצפוי להגיע הוא רק תיקון של העגלה? או דגם אחר ומחודש? אתה יודע מה הם החידושים/השינויים? והאם לדעתך אני צריכה לחשוש מרכישת עגלה זו לאחר הסיפור של התקלה?
3.דגם הסולה, ראינו שיש 3 מחירים שונים לדגם הסולה ואחת מהן היא גם עם אותה האמבטיה ואותו טיולון כמו באורבו.
לא כל כך מבינים מה הם ההבדלים בין הדגמים של הסולה ומה מהם המומלץ...?
4.לגבי סלקל וכיסא בטיחות לרכב. מה דעתך על כיסא בטיחות מגיל לידה? קיבלנו המון המלצות "לדלג" על שלב הסלקל ולרכוש ישר כיסא בטיחות שמתאים מלידה.
האם אתה מסכים עם ההמלצה הזו? ואם לא מדוע?
5.במהלך הסיורים בחנויות המוכרים הדגימו לנו מס' סוגי מזרנים למיטת תינוק. יש לציין שקיימים הבדלים גדולים במחירים
למיטב זכרוני לא מזמן הייתה תכנית ובה רופאה בכירה בכלל טענה שהמזרונים הכי פשוטים ואלו המעט קשיחים הם המומלצים ביותר לתינוקות ולא אלו שמשני צדדים ומרופדים בכל מיני סוגים. תוכל לעזור בנושא?
תודה רבה רבה ומקווה שלא בלבלתי עם כמות השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/10/2016שלום גל,
1. יתכן ונגמר ליבואן ולכן אין בחנויות. תמיד אפשר לברר מול היבואן מיה בייבי היכן ניתן להשיג או מתי יהיה ניתן להשיג.
2. אכן היה כזה בכל העולם. כל העגלות שטרם נמכרו טופלו ונותרו כמה יחידות בודדות. במשלוחים הבאיםן היבואן יביא כבר את הדגמים החדשים עם מעקה בטיולון וללא התקלה ולכן יש כרגע מחסור. אין ממה לחשוש מכיוון שהבעיה הובנה ע"י היצרן, טופלה בדגמים הקיימים ותגיע מראש ללא הבעיה בדגמים החדשים.
3. אכן יש מספר גימורים. סה"כ גם גרסאת הבסיס תעשה את אותה עבודה. אני ממליץ לחפש את הגרסאות עם הגגון הארוך יותר בטיולון ובמחיר הזול יותר. הגרסא כמו האורבו זו גרסא מעוצבת יותר שגם עולה יותר וגם כבדה יותר ולכן אני פחות ממליץ עליה אלא אם עיצוב וסטייל הוא דבר חובה מבחינתכם.
4. אפשרי, יש יתרונות וחסרונות. היתרון שחסכנו כסף ברכישת סל קל. החסרונות, הכסא קבוע ולא יוצא מהרכב יחד עם התינוק כמו סל קל ולא מתחבר לעגלות. הכסאות פחות שוכבים מסל קל. רכישת כסא מגיל לידה תחייב רכישת כסא יקר מאוד.
5. פחות מתחבר להמלצתה. מרבית מקרי המוות בעריסה בישראל קרו באזורי מחיה כמו פריפריות וכדומה, כאלו שההורים רכשו מזרן זול ובסיסי ככל הנראה. אף רופא בעולם לא יודע מה הגורם למוות בעריסה ולכן אני לא ממליץ להסתמך על המלצותיהם. יש 3 סוגים. מזרן ספוג בסיסי שעליו אני פחות ממליץ. מזרן דו צדדי עם צד קשה עד גיל שנה וצד רך מגיל שנה. הצד הקשה מונע מראש התינוק לשקוע בספוג אם התינוק שוכב על בטנו וזה מצמצם סכנת חנק. מגיל שנה שאין סכנה כזו ועוברים לצד רך. בשני המקרים יש מעכבי בעירה בספוגי המזרנים, משרד הבריאות מזהיר משימוש במוצרים מעכבי בעירה אך זו דרישת מכון התקנים, לפי המכון כמות החומר המעכב נמוכה מאוד ולכן לא מהווה סיכון.
מזרן ללא ספוג עם סיבים המאפשר מעבר אוויר תמידי. זו המלצתי, זה גם נח יותר לתינוק, גם מצמצם עד מונע סכנת חנק, גם מווסת טמפרטורה ומונע חימום יתר של התינוק. יכול למונע מצב חנק אם השמיכה או מגן ראש המיטה מכסים את פני התינוק, ניתן לשטיפה גם בחלקים הפנימיים, ללא מעכבי בעירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!! 2 שאלות נוספות
גל28/10/2016ראשית תודה על המענה המפורט והמהיר! עזרת מאוד..
יש לי 2 שאלות נוספות.
הראשונה היא לגבי תגובתך לעגלת הארמדילו xt
ידוע לך אם יש צפי למועד בו תגיע העגלה?
במידה ולא, האם היבואן "מיה בייבי" שציינת,
הוא אותו מקור מידע גם לגבי הדגם זה?
והשאלה השנייה היא לגבי המזרונים, התשובה שלך ממש מפורטת ומועילה אך עדיין אני רוצה לדעת אם יש שם/חברה יותר ספציפית שיהיה לי קל יותר למצוא ולבקש את המזרון שעליו המלצת כשאגיע לחנות?
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2016שלום גל,
מיה בייבי הם יבואני מאמאס אנד פאפאס בישראל ולכן התשובות הכי מדויקות יגיעו מהם.
השניים הכי מומלצים בשוק הם: עמינח (קינג קויל) אימג'ן 360 או בייבי טק מולטיפלואו. יש לציין שקיים בשוק עוד דגם מולטיפלואו אשר זהה לבייבי טק רק שבניגוד לבייבי טק אין לו תו תקן! חשוב לוודא מול מכון התקנים שאת המזרן אותו אתם רוצים לרכוש נושא תו תקן!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה משוגעת כבר מהחיפוש אחר עגלהמור27/10/2016
מה דעתך על מאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ וגואי כרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף שמעתי גם על התקלה שהייתה בעגלות ארמדילו וזה די הלחיץ אותי
מור27/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/10/2016שלום מור,
אמור לצאת דגם חדש לארמדילו. אכן הייתה תקלה די חמורה וככל הידוע לי היא טופלה בכל העגלות שעדיין לא נמכרו לצרכן. הג'ואי כבדה יותר וגדולה יותר בקיפול. הפליפ גם קלה יותר לקיפול. איכות החומרים וההרכבה של מאמאס אנד פאפאס ברמה קצת יותר גבוהה אם לא לוקחים בחשבון את התקלה. אם את מפחדת מהפליפ אז הסולה של מאמאס אנד פאפאס דומה לג'ואי ועגלה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)