מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת מנשא לתינוק בן 4 חודשיםנטלי30/09/2016
היי קובי
הבן שלי בן 4חודשים עוד כמה ימים ואני מחפשת מנשא איכותי ונוח כי נשבר לי כבר הגב לסחוב אותו והוא רוצה הרבה על הידיים. קראתי קצת על מנשאים ואני מחפשת מנשא פיזיולוגי כי הוא הכי בריא לעמוד השדר ולהתפתחות ומהדגמים שראיתי ומתלבטת לגביהם יש את מנשא ארגו הקלאסי שהוא נחשב למומלץ (ה360 החדש ראיתי שפחות מומלץ) לבין מנשאי ילקוט או סינים מתוצרת חברת "המנשא הנכון" ובינהם מנשא יאמו, מנשא סאפי ילקוט ומנשא ינקוט שהוא מנשא סיני משודרג. אני מתלבטת בין הארגו לבין המנשאים של החברה הישראלית הזו. איזה מנשא לדעתך הכי כדאי מארבעתם? או אולי יש לך עוד המלצות?
תודה ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחירת מנשא לתינוק תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום נטלי,
מנסיון אישי, לגיל 4 חודשים בייבי ביורן מירקל על כל גרסאותיו הוא הטוב והנח ביותר עבורך. לתינוק יש תנוחה אחת אבל בגיל 4 חודשים אין לכך חשיבות, מילא אם זה היה לניו בורן, אז כבר הייתי ממליץ על דגם הONE שלהם עם תנוחת הפיסוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע דעתך על הטיולון פאלי ששוקל 3.9 קילונופר30/09/2016
יתרונות וחסרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לשמוע דעתך על הטיולון פאלי ששוקל 3.9 קילו - תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום נופר,
מדובר בטיולון קל וזה היתרון המרכזי. מצד שני פחות נעים לניוד, הקיפול גדול בהשוואה לטיולוני מטריה או טיולונים סטייל יויו. השכיבה לא ישרה והגגון מאוד קטן.
אני פחות ממליץ, יש יחס בין משקל לרמת מוצר ואני תמיד אומר, כאשר המשקל קל ישנם דברים שהיצרן קיצץ בכדי לחסוך משקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות - טיולון, אשמח להכוונהנופר29/09/2016
שלום רב. אשמח לקבל המלצה על טיולון. אני מחפשת בראש ובראשונה שיהיה קליל! רצוי עם גגון ארוך וכמובן שיהיה נוח לילד. שמעתי על טיולון קוויקי של חברת בייבי סייף, מה דעתך? איך טיולון טריפ של אינגליזינה? טיולון מארס? ובכלל, אשמח לשמוע את דעתך על טיולון מומלץ. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות - טיולון, אשמח להכוונה - תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום נופר,
הטריפ של אינגלזינה הוא רמה מעל הדגמים שציינת והמומלץ ביותר מבינהם. כמו כן אני ממליץ גם לבדוק את צ'יקו לייטוואי 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצה על טיולון לגבוהיםשירה29/09/2016
שלום,
אנחנו גבוהים והתינוק שלנו (בן חצי שנה) גם גבוה לגילו.
רצינו לבקש המלצה על טיולון שיהיה נוח לו ולנו.
אנחנו מתגוררים בעיר אך מתניידים לרוב במכונית.
צריכים מידי פעם לעלות קומה במדרגות.
חשוב לנו שהעגלה תתאים לגובה - שלנו ושלו.
עם אפשרות להשכיב (או כמעט להשכיב) למקרים שהתינוק נרדם.
עדיף לא משהו יקר מדי (כיוון שזו עגלה שנייה שאנו קונים, אחרי האכזבה מהראשונה)
וכן עדיף מאוד שתהיה יציבה ולא מסורבלת מדי.
נודה לעצתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשה להמלצה על טיולון לגבוהים - תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום שירה,
די קשה לי לתת המלצה כי אין משהו שקרוב לדרישות שלכם.
לדעתי איי.בי.סי דיזיין אביטו ענקית ונוחה לתינוק גדול, הידית מתכווננת והיא נוחה מאוד לניוד. מצד שני בשביל טיולון היא קצת גדולה ויש קלות ממנה. אבל במכלול הכללי היא עונה לרוב שדרישות.
טיולון מקלארן טכנו XT גם עונה להגדרת ידית מתכווננת, נח לניוד, קיפול קטן, גם הוא לא נחשב לטיולון קל. הוא פחות נח לניוד מהאביטו והסל קל. זו גם יכולה להיות אופציה טובה.
בשני המקרים לא מדובר בטיולונים זולים אבל לדעתי לנוכח הדרישות שווה טיפה להשקיע יותר ולא להתאכזב.
אם בכל זאת המלצה למשהו זול (וזה בתנאי שאתם בודקים קודם שהגובה מתאים לכם) אז צ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק פרימיום הם אופציות טובות.
כמו כן אני ממליץ לבדוק כל דגם פיזית עם התינוק בתוכו, ללכת עם המוצר בחנות ומחוצה לה, לנסות לקפל, להרים במצב מקופל, לתפעל ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה יפה ונוחה כמו מימה אך נוחה כמו הבייבי ג'אגר וכומור27/09/2016
אשמח לקבל המלצה לעגלה יפה כמו המימה , סטוקי וכו' אך נוחה עם קיפול מהיר ופרקטי
המלצה לעגלה יפה ונוחה כמו מימה אך נוחה כמו הבייבי ג'אגר וכו - תגובה
קובי סופר28/09/2016שלום מור,
אין הרבה עגלות בעלות מנגנון קיפול כמו בייבי ג'וגר וכל אלו שכן יותר דומות לג'וגר מאשר למימה, לכן יש להתפשר על משהו. הייתי ממליץ לבדוק את הממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין. מעוצבת כמו העגלות שציינת רק בעלת שכיבה שטוחה והרבה יותר נוחה לקיפל מאשר מימה או סטוקי אבל עדיין לא כמו בייבי ג'וגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מאמאס אנד פאפאס או אינגליזינהמשהו חדש26/09/2016
ראיתי מגוון דגמי עגלות של מאמאס אנד פאפאס, לא ממש הצלחתי להבין את ההבדלים ביניהם, הייתי שמחה להסבר ממי שיודע והמלצה איזה מהדגמים טוב יותר.
באופן כללי מבחינת עמידות וחוזק, עדיף מאמאס אנד פאפאס או אינגליזינה?
אם אני לוקחת אינגליזינה אני די סגורה על הדגם טרילוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין מאמאס אנד פאפאס או אינגליזינה - תגובה
קובי סופר26/09/2016שלום,
לגבי מאמאס אנד פאפאס.
יש המון הבדלים והמלצה יכולה להתבסס בעיקר על פי הדרישות שלכם.
הסולה והאורבו מאוד דומות, חולקות אמבטיה ומושב די זהים למעט העובדה שהאורבו מרופדת יותר. השלדה של האורבו סטייליסטית יותר, עדינה ומעוצבת אבל זה בא עם חסרון של גלגלים קטנים שלדעתי יוצר חוסר נוחות בניוד ובלאי גבוהה יותר, באופן כללי אני פחות ממליץ על דגם זה.
הסולה זולה מהאורבו ולדעתי טובה ממנה מכיוון שמקבלים מוצר דומה ואף טוב יותר במחיר זול יותר. הגלגלים גדולים ולכן יש נוחות ניוד טובה ופחות בלאי.
הפליפ שונה לחלוטין משתיהן, מתקפלת יותר בקלות לגודל קטן יותר וזה יתרונה המשמעותי. כמו כן לאחר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו מפני לכלוך וקרעים. הגגון במושב גדול יותר אבל המושב מגיע ללא מעקה.
כמו כרשמתי בתחילה הכל שאלה של דרישות. כאשר ההתלבטות צריכה להיות בין הסולה לפליפ.
העגלה הכי דומה בסגוננה לטרילוג'י היא הפליפ, עדיין מדובר בשני סגמנטים שונים.
הפליפ בדומה לטרילוג'י מתקפלת ביד אחת לגודל מאוד קומפקטי. יתרונות הפליפ על הטרילוג'י הם: נוחה יותר לניוד, מתקפלת כשבדים כלפי פנים כך הם נדמרים נקיים יותר, סל חפצים גדול ונגיש יותר, גגון טיולון גדול יותר, תמיכת גב מלאה למושב. הסל קלים שמתחברים עליה טובים יותר.
יתרונות הטרילוג'י, מיוצרת באיטליה ולכן איכות החומרים וגם הבדים טובים יותר, מרווחת יותר גם באמבטיה וגם בטיולון, אמבטיה גבוהה יותר, יש מעקה.
המלצתי היא להתנסות לבד עם כל אחת, לנסות ללכת איתן מחוץ לחנות כאשר יש משקל בתוכן, לנסות לקפל לבד, לתפעל לבד, לבדוק ברכב וכו'. לאחר מכן יהיה לכם הרבה יותר קל לקבל החלטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואווו תודה! איזה הסבר מפורט וברור!
משהו חדש27/09/2016עזרת לי ממש! התנסינו בשתיהם אתמול ודווקא המאמאס אנד פאפאס עשו רושם חזק יותר, כי השלדה כולה מתכת ולא פלסטיק, זה באמת כמו שזה מרגיש? או שאפשר לסמוך על אינגליזינה שיעשו את העגלה שלהם עמידה וחזקה?
הצרכים העיקריים שלנו בעגלה זה שתהיה עמידה וחזקה לאורך זמן, מתקפלת בקלות ועדיפות לקומפקטי בגלל שהרכב קטן מאוד, אין בעיה רצינית מבחינת התניידות וכובד כי אנחנו לא גרים בבניין או בית עם הרבה מדרגות.
חשוב שהעגלה תישמר במצב טוב לאורך זמן.
ועם בונוס לעגלה יפה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואווו תודה! איזה הסבר מפורט וברור! - תגובה
קובי סופר28/09/2016שלום,
האינגלזינה מאוד חזקה, פשוט עגלות בעלות שלדה שמתקפלת למטריה רופפות יותר באופן טבעי, אין זה מעיד על חוזק אך כמו שציינתי זה משפיע על נוחות הניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף לבסיס איזופיקס של חברת פג פרגונויה26/09/2016
היי קובי,
האם יש תוקף לבסיס איזופיקס של פג פרגו (מעוניינת לקנות יד 2)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוקף לבסיס איזופיקס של חברת פג פרגו - תגובה
קובי סופר26/09/2016שלום נויה,
לכל מושב בטיחותי או חלק ממנו (גם בסיס) ישנו תוקף. לרוב התוקף מוטבע על המוצר. יחד עם זאת במרבית המוצרים האירופאים לא מוטבע תוקף ולכן ההגדרת התוקף למוצרים כאלו היא 5 שנים מיום השימוש.
בנוסף, מוצר שעבר תאונה, אפילו קלה אינו ראוי לשימוש חוזר, לכן ישנה סכנה מאוד גדולה ברכישת מוצר יד שנייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נויה27/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבחירת מיטת תינוקעדי22/09/2016
שלום קובי,
אני מקווה שגם זה תחום שאתה מבין בו.
רציתי לדעת למה כדאי לשים לב כשקונים מיטת תינוק?
ראינו מיטת תינוק דגם וונד tinies. אתה מכיר אותו? ממליץ?
תודה רבה!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
עדי22/09/2016ובנוסף, איזה מיזרון. כדאי לקנות? אני רוצה מיזרון איכותי ובטיחותי, אבל זול..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בנוגע לבחירת מיטת תינוק - תגובה
קובי סופר23/09/2016שלום עדי,
האמת שבמיטות אין יותר מדי מה לשים לב. רק לברר שלמוצר יש תו תקן (למוצר שמיוצר בישראל) או שהוא בעל אישור מכון התקנים (למוצר מיובא כמו טייניז). כל עוד יש תקן או אישור כל המיטות זהות מבחינת חוזק ופונקציונלאיות כאשר ההבדל היחידי שעליו משלמים הוא עיצוב ראשי המיטה. אי לכך אני תמיד ממליץ לרכוש את המיטה הזולה ביותר. דווקא במזרן אני בגישה הפוכה של לא לחסוך. זהו הדבר החשוב ביותר לתינוק בחודשיו הראשונים. מזרן עם ליבה נושמת (לא מזרנים זולים) הוא מזרן בריאותי ואיכותי יותר ממזרן ספוג ולכן זו המלצתי. גם כאן או יותר נכון בעיקר בנושא זה חשוב לבדוק מול מכון התקנים שלמזרן שבחרתם יש תו תקן! יש המון מזרנים בשוק ללא תו תקן או אישור מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עדי23/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדלים בין דגמי מאמס אנד פאפסקוני21/09/2016
היי,
מה ההבדלים בין אורבו2, סולה וארמדילו פליפ xt? וכמובן מה מביניהם הכי מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההבדלים בין דגמי מאמס אנד פאפס - תגובה
קובי סופר23/09/2016שלום קוני,
יש המון הבדלים והמלצה יכולה להתבסס בעיקר על פי הדרישות שלכם.
הסולה והאורבו מאוד דומות, חולקות אמבטיה ומושב די זהים למעט העובדה שהאורבו מרופדת יותר. השלדה של האורבו סטייליסטית יותר, עדינה ומעוצבת אבל זה בא עם חסרון של גלגלים קטנים שלדעתי יוצר חוסר נוחות בניוד ובלאי גבוהה יותר, באופן כללי אני פחות ממליץ על דגם זה.
הסולה זולה מהאורבו ולדעתי טובה ממנה מכיוון שמקבלים מוצר דומה ואף טוב יותר במחיר זול יותר. הגלגלים גדולים ולכן יש נוחות ניוד טובה ופחות בלאי.
הפליפ שונה לחלוטין משתיהן, מתקפלת יותר בקלות לגודל קטן יותר וזה יתרונה המשמעותי. כמו כן לאחר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו מפני לכלוך וקרעים. הגגון במושב גדול יותר אבל המושב מגיע ללא מעקה.
כמו כרשמתי בתחילה הכל שאלה של דרישות. כאשר ההתלבטות צריכה להיות בין הסולה לפליפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ארמדילו פליפ לגואי כרוםאורטל20/09/2016
היי קובי,
מתלבטת בין הארמדילו פליפ לגואי כרום.
לצערי לא הצלחתי למצוא בתצוגה לא את הפליפ ולא את הכרום עם הקפיצים שראיתי שאתה ממליץ (את הפליפ כן מצאתי אבל לא בתצוגה), כן ראיתי את הפליפ xt ואת הכרום 2016.
הפליפ xt והכרום dlx רלוונטיות פחות כי כבדות יותר ורחבות יותר מהדגמים הפשוטים.
ביחס לכרום הפליפ xt קלה, צרה וקומפקטית יותר בקיפול, המושב שלה גדול יותר וזווית השכיבה מוצלחת יותר (אני מניחה שכך גם הפליפ?)
לעומת זאת הקיפול של הכרום 2016 היה קל יותר, יש לה רשת בצלון (שיש רק בפליפ xt לפי מיטב הבנתי) והכי חשוב - פגוש (זה החסרון היחיד המשמעותי של הפליפ בעיני) - (לא יודעת אם כל אלו נכונים גם לדגם עם הקפיצים?)
הייתי שמחה לשמוע מה דעתך, ומה לגבי שיקולים נוספים שעלי לקחת בחשבון, למשל איכות המוצר, נוחות הילד, נוחות הנסיעה, בולמי זעזועים, פידבקים מאמהות, משהו חשוב נוסף?
ושאלה נוספת - מדוע אינך ממליץ על הדגם של הכרום 2016?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין ארמדילו פליפ לגואי כרום - תגובה
קובי סופר20/09/2016שלום אורטל,
קודם כל בפליפ.
ההבדלים בפליפ הרגליה לXT הם שבXT יש גלגלים יותר גדולים, רשת בגגון הטיולון, ידית אחיזה דמוית עור ומתכווננת. הרגילה קלה יותר בקילו והמימדים זהים.
היה ריקול מאוד גדול ולכן יש חוסר גדול בחנויות בימים אלו. אפשר לבדוק מול היבואן היכן ניתן לראותה.
לגבי כרום, אני לא ממליץ על עגלות ללא קפיצים, ראית פעם רכב ללא קפיצים? מדוע התינוק צריך לחוש טלטלות?
בין הדגמים, אין הבדל ברוחב הגלגלים. הכרום שוקלת 9.7 (לגרסא עם הקפיצים) הפליפ 9 והפליפ אקס טי 9.9 כך שהפער לא גדול או משמעותי.
לגבי כל השאר סיכמת נכון, אין לי המלצה חד צדדית ואני ממליץ לנסות ללכת עם כל אחת מהן כאשר יש משקל בתוכן, לעשות זאת מחוץ לחנות. לנסות לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב ולקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל20/09/2016היי קובי,
תודה על תשובתך.
לגבי הכרום-
האם אתה בטוח לגבי המשקל? באתר רשום 11 ומשהו קילו לדגם הפשוט.
דבר שני, שוחחתי עם היבואן וזה מסר כי הדגם עם הקפיצים זהו הדגם דלוקס וזהו הדגם עם הבד גינס.
מההסברים שלך בפורום הבנתי אחרת. יכול להיות שהמצב השתנה מאז?
תוכל לעמוד על ההבדלים בין הדגם שראיתי (2016) לדלוקס? וכן מה לגבי הרשת בצלון?
כמו כן, מה לגבי איכות המוצר? באחת החנויות נמסר לי שהפסיקו למכור את הכרום כי אנשים התלוננו על חריקות בגלגלים, שמעת על זה?
לגבי הפליפ,
מה לגבי בולמי זעזועים?
אגב, גם עם היבואן שלה דיברתי, לא רק שלא הועילו- אף הטעו.
אגב, התכתבתי גם עם היצרן, מסרו שבדגם החדש אכן יש פגוש אך כרגע אין תוכניות למכור אותו בנפרד. חבל. ראיתי שהצעת ״ליצור״ פגוש עם קשת לעגלה. מדובר על קשת רגילה או משהו מיוחד?
מתנצלת על כמות השאלות, מקווה שלא תפספס :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו מוזר
אורטל21/09/2016לגבי גואי, אני רואה שבאתרים מפרסמים את ״דגם 2016״ כבעל בולמי זעזועים בכל ארבעת הגלגלים, ובעוד שנאמר לי ע״י היבואן שאת הdlx יש רק במוצצים אני מוצאת אותו בחנויות נוספות (באתר שלהן לפחות).
איך זה הגיוני כל הבלאגן הזה? איך יכולה להיות לי וודאות בקניה איזה דגם קניתי?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
קובי סופר23/09/2016שלום אורטל,
לגבי כרום, אכן היבואן כאן עושה המון המון בלאגן מכיוון שעל אותו שם דגם קיימים 3 וריאציות שונות של מוצר. אם את רוצה ללכת על בטוח ולקנות את הטוב ביותר אז דגם ה DLX הוא הפתרון. יש לו בולמי זעוזועים וגלגלים טובים, אפשר לזהותו ע"י העובדה שיש לו 5 מצבי שכיבה/ישיבה בניגוד ל- 3 בדגמי הבסיס, כמו כן גגונו גדול יותר. לגבי חנויות שמספרות סיפורים, הכל נובע מאינטרס מכירתי ולא כנות.
לצערי בכל עגלה עלולות להרחש תקלות בגלגלים מכיוון שזהו החלק שסובל מהכי הרבה בלאי במוצר, גם בעגלות שעולות פי 3 (יתכן ששם פחות אודות לאיכות חומר גובהה יותר אך גם בעגלות אלו ישנן לעיתים בעיות בגלגלים).
לגבי המשקל, יתכן שמשקלה 11 ק"ג, היצרנים מפרסמים נתונים של משקל ללא הגלגלים ויחד איתם זה הגיוני שהמוצר ישקול 11 ק"ג.
לגבי פליפ, אכן דגמי 2017 יגיעו עם פגוש, לא יהיה ניתן לחברו על דגמי 2016. היות ואין צפי מתי יגיעו מיותר לדבר עליהם בפורום. אין ספק שהייתה דרישה גדולה לכך ולכן הם עשו. לדעתי אין למעקה חשיבות היות והוא לא מתכוונן הוא רק יגרום לתינוק לנוע קדימה ולאבד את תמיכת הגב של המושב. ככל הידוע לי כל קשת עגלה תתאים אבל אני ממליץ לבדוק כי אני לא מכיר את כל הקשתות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשנו את הגואי כרום dlx
אורטל28/09/2016קובי תודה על העזרה.
כמה נקודות ומסקנות-
קודם כל גם הדגם שנקרא ״2016״ (כרומיום במוצצים) הוא עם 5 מצבי שכיבה וגגון מתרחב. אז זו כבר לא אינדיקציה לזיהוי הדגם עם הבולמי זעזועים. מבדיקה שלי לדגם זה יש בולמי זעזועים רק בגלגלים הקדמיים.
אנחנו רכשנו את הדגם dlx גינס במוצצים- עם קפיצים אדומים, 5 מצבי ישיבה וגגון מתרחב, אז הנה כמה מסקנות למי שמתעניין-
בגדול העגלה נחמדה, יש יתרונות! אבל חשוב לי לציין את החסרונות:
האמבטיה מתנדנדת מאוד. מפחיד.
הגלגלים ענקיים מה שהופך את העגלה המקופלת ללא קומפקטית בכלל.
הם גם כבדים מאוד מה שהופך את העגלה ללא קלה בכלל.
אבל מה שיותר חשוב ואותי ממש ביאס, זו נוחות הנסיעה להורה - העגלה כבדה בנסיעה!! בנסיעה צריך ממש לדחוף אותה, בעליות זה קשה במיוחד, ובירידות תלולות אפילו קצת מפחיד כי קשה לעצור אותה. זה דבר שחשוב לקחת בחשבון, ואם היה אפשר לבדוק לפני הרכישה סביר להניח שלא היינו קונים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רכשנו את הגואי כרום dlx - תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום אורטל,
קודם כל תמיד אפשר לבדוק. אחת ההמלצות שחוזרת ממני כמעט בכל שאלה היא לבדוק את העגלה ע"י כך ששמים משקל בתוכה ויוצאים לטייל איתה מחוץ לחנות, לנסות לקפל, לתפעל (לחבר חלקים שונים שלה, לשנות מצבים וכו') ולבדוק ברכב, לעשות זאת לבד!
דבר נוסף, ביחס למחיר עדיין מדובר במוצר טוב, ברור שיש טובים ממנה ואפילו בהרבה אבל כאן נכנסת פונקציית המחיר. אני תמיד חוזר ואומר, עגלות יקרות יותר של חברות שמייצרות באירופה כמו פג פרגו, הרטן ועוד יספקו רמות הרבה יותר גבוהות.
יש/היו 3 וריאציות שונות של כרום ולכן אני ממליץ לבחון שיש את הקפיץ האדום מאחור, זו הגרסא הטובה ביותר של הדגם.
לגבי אמבטיה רועדת, זה כך ברוב העגלות, חייב להיות חופש, יש רק לוודא שאין יותר מדי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות לגבי הכרום
אורטל07/11/2016האם אתה יודע אם הבדים של הצלון של העגלה הם מסנני קרינה?
ולגבי האמבטיה- איך ניתן לוודא שאין יותר מידי חופש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2016שלום אורטל,
הם לא מסנני קרינה. אם היו היה עליהם טיקט שמראה זאת.
אי אפשר לוודא. רק אם רואים שהתינוק מתגלש כלפי מטה זה אומר שהיא אינה תקינה או לחלופין הראש נמוך מהרגליים והדם זורם לכיוון הראש וזה כבר מצב מסוכן שנדיר מאוד שקורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוק פלוס קומפלטו שלדה s או פופ אפעדי20/09/2016
היי
אנחנו מתלבטים בין 2 סוגי העגלות של פג
מה היתרונות וחסרונות ועל מה אתה ממליץ?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פג פרגו בוק פלוס קומפלטו שלדה s או פופ אפ - תגובה
קובי סופר20/09/2016שלום עדי,
שלדת S אפשר לשדרג בכל הדגמים. ההבדל המרכזי הוא באמבטיה.
בקומפלטו האמבטיה כבדה בכ- קילו וחצי והיא לא מתקפלת לאחסון כמו בפופאפ. אם 2 יתרונות אלו לא רלוונטים לכם אז הקומפלטו עדיפה כי היא זולה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן שיתאים לאמבטיה + טיולון פג פרגו 2016?נויה19/09/2016
היי קובי,
לפני כמה חודשים דובר בפורום על מזרן ב-100 ש"ח לפג פרגו שמתאים גם לאמבטיה וגם לטיולון.
אשמח לדעת איזה מזרן זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן שיתאים לאמבטיה + טיולון פג פרגו 2016? - תגובה
קובי סופר19/09/2016שלום נויה,
מדובר במזרן קומפי קוש, הוא עולה קצת יותר מ- 100 ש"ח אבל שווה כל שקל לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה המלצה לטיולון קל ואיכותי מגיל לידהטלי19/09/2016
שלום,אבקש המלצה לטיולון באיכות מצויינת כמו מקלארן אבל שנשכבת ל-180 מעלות,שיתאים גם לניובורן ויהיה מרופד ותומך כמו שצריך בשלב הזה.
קומה 4 ,בלי מעלית,חושבים להעלות את העגלה איתנו במדרגות במידת הצורך שלא תיגנב,לכן מחפשים גם פרקטיות של קיפול ונשיאה אבל מבלי להתפשר על איכות העגלה.
נוסעים לעיתים רחוקות ברכב,המידרכות אצלנו בעיר ללא כל כך ישרות,יש קצת עליות מידי פעם.
מתלבטת בין מקלארן (ידיות כפולות מגומי התפרקו לי לאט לאט בשימוש הקודם וזה מכוער ומעצבן.וההשכבה היא לא מלאה,עד 175 מעלות). ראיתי גם טיולון של yoyo וטאי טאי באינטרנט.
מה מומלץ?חושבים להשקיע בטיולון טוב מגיל לידה מאשר להשקיע בעגלה משולבת ואז לחפש טיולון פרקטי יותר,כי השילדות של המשולבות נורא כבדות....
אבקש המלצות,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכה המלצה לטיולון קל ואיכותי מגיל לידה - תגובה
קובי סופר19/09/2016שלום טלי,
קצת קשה לי להמליץ כי זה לא ההמלצה שלי (להתחיל עם טיולון). אם בכל זאת, אני חושב שיויו N.B מעולה לכל הדרישות שהצגת. גם טאי טאי מעולה אך היויו קלה יותר וקטנה משמעותית בקיפול מה שיחסוך בודאות רכישת טיולון נוסף, לא בטוח שהטאי טאי תחסוך זאת. כמו כן ידיות כל עגלה נקראות, כמו כן הן מלאות חיידקים, לכן הפתרון הוא לרכוש מוצר שנקרא סיטי גריפס, זה שומר מפני קרעים, נשלף בקלות לכביסה, הרבה יותר נעים למגע וגם מוסיף סטייל לעגלה/טיולון. כמו כן חשוב לרכוש לטיולון מזרן תומך, אף אחד מהטיולונים לא מרופד היטב ולכן אני ממליץ על מזרן קומפי קוש שעושה זאת באופן מושלם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלת טאי טאי לביבי גוגרניב16/09/2016
היי
איך ההעגלה טאי טאי ?
ומה המחיר שלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלת טאי טאי לביבי גוגר - תגובה
קובי סופר19/09/2016שלום ניב,
מבין השניים הטאי טאי טובה יותר. היא קלה יותר, צרה יותר ברוחב הגלגלים, מתקפלת כאשר הבד מכונס כלפי פנים ולא כלפי חוץ כמו בג'וגר, מדף הרגליים מתכוונן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'וגר מול טאי טאי
ארי20/09/2016הי קובי,
זה נכון שכדי להרכיב את האמבטיה על הטאי טאי עושים זאת רק על הטיולון?
האם זה כך גם בברייטקס?
ואם לא מי מבין השלוש טובה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ג'וגר מול טאי טאי - תגובה
קובי סופר20/09/2016שלום ארי,
לא נכון. זה כמו בג'וגר וגם ברייטקס כך.
מבין ה-3 הטאי טאי עדיפה, בתשובתי מעלה רשמתי גם למה. הברייטקס סובלת מאותם חסרונות של הג'וגר פרט למדף רגליים שבברייטקס מתכוונן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטאי טאי
ארי21/09/2016הי קובי,
האם לטאי טאי יש חסרונות?
אני מחפשת עגלת ניו בורן שתהיה גם טיולון בהמשך. ילד ראשון, גובהנו 1.70, קומה ראשונה ללא מעלית, תל אביבים.
התקציב הוא עד 4000 שח.
כמעט החלטנו על הג'וגר אבל אני לא שלמה ולכן עוד מחפשת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות חדשה
ארי27/09/2016הי קובי,
בדקתי את הבוגבו בי 3 והחלטתי שהיא נמוכה לי מידי. וגם את הארמדילו לא חיבבתי.
שמתי לב שלא הצעת לי פג פרגו שאתה ממליץ עליה רבות בפורום. בנתיים גיליתי את הג'ואי אבל ככל שניסיתי להבין מה הדגם המומלץ הסתבכתי יותר...
האם תוכל להגיד לי מה הדגם המומלץ לפג פרגו (הבוק או הפופאפ?)
ומה הדגם המומלץ לג'ואי ? (הכרום דלוקס למשל באתר של החברה JOEI מתואר כשוקל 12.7 ק"ג!!)
חשוב לי אמבטיה וטיולון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התלבטות חדשה - תגובה
קובי סופר28/09/2016שלום ארי,
הפג עדיפה בהרבה על הג'ואי. היא איכותית בכל פרמטר ולכן מחירה היקר. שתיהן שוקלות כ- 12 ק"ג שלדה + טיולון + גלגלים. הג'ואי מומלצת להורים בעלי תקציב מוגבל יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ארי28/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים מונסטר או קוקו ביבהליטל15/09/2016
היי יש לי תינוקת בת שנה וחצי בבית ועוד תינוקת בת חודש ואני מחפשת עגלת תאומים... מה יותר מומלץ? הקוקו ביבה או המונסטרס???? תודה רבה!!!!:)
היי.. עגלת תאומים..בייבי מונסטר או קוקו ביבה??? - תגובה
קובי סופר19/09/2016שלום ליטל,
לדעתי המונסטרס. היא יותר צרה ברוחב הגלגלים וזה יתרון עצום, הגלגלים יותר איכותיים, יש מערכת בולמי זעזועים ואפשרי גם לרכוש עם אמבטיה לתינוקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)