מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת בוגבו בי 3ברק10/01/2016
היי,
אשמח לדעת כמה פרטים לגבי העגלה :
1. עד איזה גיל ניתן להשתמש באמבטיה ? הסיבה שאני שואלת היא מכיוון שראיתי את האמבטיה והיא נראית לי מאוד קטנה וצרה יחסית. לפי מה שהבנתי מומלץ לשים ילד בטיולון רק מגיל חצי שנה מבחינה בריאותית ואני חוששת שלא יהיה צפוף מידי בגלל הגודל.
2. האם ניתן להשתמש בה בשטח ? היא ממותגת העגלה עירונית ואני מאוד חוששת שהגלגלים לא חזקים מספיק .
3. מה הזוית של הטיולון ?
4. באמת מומלץ בחיפוש עגלה לשים דגש בעיקר על טיולון ?
תודה מראש ,
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת בוגבו בי 3 - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום אביבית,
1. עד איזה גיל ניתן להשתמש באמבטיה ? הסיבה שאני שואלת היא מכיוון שראיתי את האמבטיה והיא נראית לי מאוד קטנה וצרה יחסית. לפי מה שהבנתי מומלץ לשים ילד בטיולון רק מגיל חצי שנה מבחינה בריאותית ואני חוששת שלא יהיה צפוף מידי בגלל הגודל.
האמבטיה יחסית קטנה וזה מאוד תלוי בהתפתחות וגודל התינוק. ראיתי מקרים בהם האמבטיה הספיקה עד גיל 3 חודשים וכאלו שהספיקה עד חצי שנה. במרבית המקרים האמבטיה תספיק לפחות עד 5 חודשים. חשוב לציין שהטיולון מתאים מגיל לידה.
2. האם ניתן להשתמש בה בשטח ? היא ממותגת העגלה עירונית ואני מאוד חוששת שהגלגלים לא חזקים מספיק .
תלוי מה את מגדירה שטח. זו עגלה עירונית שנבנתה לעיר ומקסימום פארקים. זו לא עגלה לטרקים/יערות/חול ים וכו'
3. מה הזוית של הטיולון ?
סביב ה- 170 מעלות, מזרן עגלה איכותי (מויסקו ג'ל) ישפר את השכיבה והשקע שבין הגב לישבן.
4. באמת מומלץ בחיפוש עגלה לשים דגש בעיקר על טיולון ?
בודאי, זהו החלק שישמש אתכם מרבית הזמן, האמבטיה גג עד חצי שנה והטיולון יכול לשרת עד גיל 3 שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן עגלה
אני11/01/2016אפשר המלצה למזרן לטיולון מהסוג שהזכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן עגלה - תגובה
קובי סופר12/01/2016שלום,
מזרן העגלה הטוב ביותר שיש לדעתי הוא קומפי קוש. יש לו ספוג זכיר (ויסקו ג'ל) והוא תומך בצורה מושלמת בגוף התינוק. היות ולכל תינוק יש גוף וצורה שונים הספוג הזכיר מתאים את עצמו לכל תינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום מול מאמס אנד פאפאסנטע10/01/2016
בס"ד
שלום!
אנחנו מתלבטים בין הג'ואי כרום לבין המאמאס אנד פאפאס.
חשובה לנו עגלה שתשמש אותנו בעז"ה ליותר מילד אחד וגם יותר משניים, שתהיה קלה ומתקפלת בקלות.
בנוסף, בעלי גבוה (1.87 בלי עין הרע).
אהבנו בגדול את הג'ואי כרום, רק מה שמפריע לי בה הוא 2 דברים:
1. האמבטיה נראית ממש צרה וקטנה. האם זה באמת ככה? בעז"ה אמור להיוולד תינוק גבוה כמו אבא שלו :)
2. העובדה שהיא חדשה בארץ וכל חוות הדעת שיש עליה הן לא על סמך ניסיון ארוך טווח.
(אגב, את הג'ואי כרום פלוס ואת הג'ואי כרום DLX לא משווקים בארץ?)
לגבי המאמאס אנד פאפאס, היא יותר יפה בעיניי אבל:
1. הבנו שהיא עגלה שפחות מתאימה לאנשים גבוהים..האם זה עד כדי כך קריטי ומשמעותי?
2. האם היא נחשבת איכותית יותר ביחס לג'ואי?
תודה רבה מראש על המענה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום מול מאמס אנד פאפאס - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום נטע,
אהבנו בגדול את הג'ואי כרום, רק מה שמפריע לי בה הוא 2 דברים:
1. האמבטיה נראית ממש צרה וקטנה. האם זה באמת ככה? בעז"ה אמור להיוולד תינוק גבוה כמו אבא שלו :)
האמבטיה סבירה בגודלה, אין בעיה לעבור לטיולון בשלב מוקדם יותר.
כמו כן אם בעלך גבוהה בהשוואה למאמאס אנד פאפאס יש כאן 2 יתרונות עבור בעלך: אמבטיה גבוהה יותר וידית אחיזה גבוהה יותר שתתאים גם להורה נמוך יותר.
2. העובדה שהיא חדשה בארץ וכל חוות הדעת שיש עליה הן לא על סמך ניסיון ארוך טווח.
(אגב, את הג'ואי כרום פלוס ואת הג'ואי כרום DLX לא משווקים בארץ?)
בכלל לא חדשה, נמכרת כבר שנתיים בארץ והוכיחה עצמה יפה מבחינת אמינות ושביעות רצון.
לגבי המאמאס אנד פאפאס, היא יותר יפה בעיניי אבל:
1. הבנו שהיא עגלה שפחות מתאימה לאנשים גבוהים..האם זה עד כדי כך קריטי ומשמעותי?
ציינתי בתשובה למעלה למה.
2. האם היא נחשבת איכותית יותר ביחס לג'ואי?
לא, פחות או יותר רמת איכות זהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לארדמדילו פליפ XTאביטל10/01/2016
הי
על איזה סלקל היית ממליץ יותר, בהנחה שאני רוצה שיתחבר ארדמדילו פליפ XT
קבריו של מקסי קוזי או של ביסייף?
בנוסף, אם אני קונה בסיס איזופיקס האם כבר כדאי לחשוב קדימה על כסא בטיחות שיתחבר אליו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לארדמדילו פליפ XT - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום אביטל,
2 הסל קלים מעולים הייתי ממליץ על האופציה הזולה מבינהם.
כמוכן לא לחדוש על חיבור מושב בטיחות לבסיס הסל קל. מושב בטיחות זו תורה בפני עצמה ויש מושבים ברמות בטיחות יותר גבוהות מאלו המשולבים, לכן מושב בטיחות מומלץ לרכוש לחוד ברגע שיגיע הזמן לעבור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרונות ויתרונות של ג'ואי כרוםמיכאל09/01/2016
מאחר שכבר רכשתי את העגלה, אשמח לדעת שעשיתי קניה חכמה, העגלה עדיין בקופסא הסגורה...
מחפשת השקעה לטווח אחרון, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסרונות ויתרונות של ג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום מכיאל,
זה תלוי בתקציב שהוגדר. מבחינת עלות תועלת יש כאן עגלה מעולה שנותנת מענה למרבית הצרכים. ישנן עגלות טובות כפליים אך גם מחירן בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום מותאם לסלקל סייבקס אטון 3מיכאל09/01/2016
האם המתאם שמגיע עם העגלה יתאים לי לסלקל הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום מותאם לסלקל סייבקס אטון 3 - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום מיכאל,
אכן כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגליזינה טרילוגי או פרושרה09/01/2016
שלום,
רציתי לשאול האם יש הבדל במידות/ בגודל של האמבטיה בין שני הדגמים. מי מהם יותר מוצלח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינגליזינה טרילוגי או פרו - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום שרה,
האמבטיה זהה. הטרילוג'י הרבה יותר מתקדמת ועדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! במה הטרילוג'י עדיפה?
שרה11/01/2016על פניו זה נראה שההבדל הוא רק בידית אחת או שתיים. יש עוד הבדלים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! במה הטרילוג'י עדיפה? - תגובה
קובי סופר11/01/2016שלום שרה,
בדיוק זה ההבדל. כשיש ידית אחיזה אחת זה מאפשר לתמרן עם העגלה יותר בקלות, בנוסף אם תלכי עם יד אחת תוכלי לנווט את העגלה. כאשר יש 2 ידיות חייבים 2 ידיים על העגלה. כמו כן מערכת הגלגלים בטרילוג'י יותר מתקדמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עגלהעירית09/01/2016
שלום
אשמח לעזרה.. מתוך קריאה ומחקר יודעת מה אני מחפשת אך לא בטוחה איזו עגלה עונה כל הדרישות:
עגלה שמתקפלת בקלות (יד אחת כמו בייבי גוגר או פג)
עגלה שניתנת להרכבה משני הצדדים (צד הורה וצד חוץ )גם של הטיולון והאמבטיה
ידית אחיזה מתכווננת לגובה
מצב שכיבה לפחות 170
מבחינת מחיר, כמובן שמה שיותר זול , מעוניינת בכל החבילה של אמבטיה, טיולון , כיסא רכב (או שהאם שווה לקנות בנפרד?)
מצאתי את העגלה הזו שגדול נראית לי - פג פרגו בוק ספורטיב 2015 ב4000 שח האם סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיפוש עגלה - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום עירית,
המחיר סביר וזו עגלה שעונה לכל הדרישות. יש לוודא שאת מקבלת יחד איתה טיולון פופ אפ ולא טיולון איזי דרייב. יש לבדוק תוקף של הסל קל.
הייתי גם ממליץ לבדוק את עגלת מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת
עירית11/01/2016תודה רבה!
ומה דעתך על ברייטקס? האם הם באמת כל כך בטיחותיים כפי שכולם טוענים? מה דעתך על עגלת b agile שנראית טובה, הבייבי גוגר סיטי מיני גם כן מפתה בגלל הקיפול המהיר והבוגבו קמיליון שיקר מאוד לטעמי...
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוות דעת - תגובה
קובי סופר12/01/2016שלום עירית,
ברייטקס הם אחת מהחברות המובילות בתחום הבטיחות לרכב (מושבי בטיחות, סל קלים וכו'), אין כל קשר בבטיחות לעניין העגלות. מבחינה בטיחותית כל העגלות עוברות את אותם מבחנים ולכן הרמה די זהה בכולן. אני פחות ממליץ על הברייטקס או הבייבי ג'וגר בעיקר בגלל העובדה שהטיולון שלהן הוא חד כיווני וזה לדעתי חיסרון ענק. אם בכל זאת את תרצי עגלה מהסגנון שלהן אז ביבה טאי טאי הרבה יותר טובה ומוצלחת משתיהן.
על הקמיליון אני פחות ממליץ כי הטיולון שלה לא נשכב למצב ישר (כפי שציינת באחת מדרישותייך).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לעגלות פג או מוצישיר08/01/2016
שלום קובי :)
אנחנו מתתלבטים כרגע לגבי 2 חברות
1. פג פרגו
הבנתי שיש שני דגמים מומלצים : קומפליטו או פופ אפ, אני מנסה להבין האם הפופ אפ, שהאמבטיה שלה מתקפלת , מספיק איכותית מבחינה אורטופדית לתינוק והאם זה שווה את ההפרש במחיר. מה גם שבקומפלטו ניתן לשחק עם הזוית של המזרן באמבטיה .
גם שמתי לב שהאמבטיה של הקומפליטו היא כבדה מאוד (מעל 4 קילו) האם הפופ אפ קלה יותר?
2. מוצי igo . נראת איכותית ואמינה ,גבוהה, הידית שלה עוברת לצד השני מה שמאפשר גישה נוחה יותר לתינוק,יש פתח אוורור לאמבטיה וזוית שכיבה בטיולון הביקורות על מוצי מאוד טובות, מחיר סביר (עד 5000) .
בעיקר חשוב לי הנוחות של התינוקת, מבחינה אורטופדית , חוויתית (שדה ראייה)
וגם פרקטיות, נוחה לקיפול, גבוהה, בדים ניתנים לכביסה , איכותית שתשמר גם לעוד כמה שנים. וכמובן טיולון טוב.
אשמח לחוות דעת מקצועית בנושא ואם יש לך המלצות נוספות , גם אשמח לשמוע
תודה ושבת שלום :) שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בנוגע לעגלות פג או מוצי - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום שיר,
האמבטיה של הפופ אפ איכותית בדיוק כמו האמבטיה הרגילה רק עם 2 יתרונות. מתקפלת וקלה משמעותית. יש לה גם שינוי מצבים. כל האמבטיות של פג מצריכות רכישת מזרן אמבטיה נוסף לדעתי.
אני חושב שפג פרגו הוא מוצר יותר איכותי בהשוואה למוצי ויותר פרקטי. ממליץ לשדרג בפג לשלדת S.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין 2015 2016
שיר11/01/2016תודה רבה על התשובה , עזרת לנו להתפקס.
השאלה הבאה היא כזו, כשהיינו בירכא והציגו לנו את הפג פרגו 2016 , לעומת 2015,
המוכרת אמרה שהטיולון החדש הרבה יותר מרופד ונתנה לי לגעת בהם ובאמת בישן מרגישים ברזלים.
אתה מכיר את זה?
מה דעתך ? כדאי ללכת על 2015 (ואז האם ניתן להוסיף מזרון לטיולון ) או מראש על 2016?
שאלה נוספת היא איזה מזרון לאמבטיה ולטיולון אתה ממליץ?
תודה מכל הלב על העזרה!
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדלים בין 2015 2016 - תגובה
קובי סופר11/01/2016שלום שיר,
ישנם מספר צבעים ב- 2016 אשר יותר מרופדים, בהחלט אחד החסרונות בדגמי 2015 היה קמצנות בריפוד. בכל מקרה זהו דבר פתיר, יש היום מזרן ויסקו ג'ל מדהים לעגלות אשר יהפוך את המושב הקשיח ביותר לכורסאת מנהלים (נקרא קומפי קוש). לגבי מזרן לאמבטיה כל הסוגים הקיימים בשוק מעולים בעיקר אלו עם הבד ולא השעוונית.
*לא בדקתי אבל יתכן שהמזרן עגלה שהמלצתי לטיולון יוכל גם להתאים לאמבטיה (שווה לבדוק).
לגבי 2016 או 15 אם הפער משמעותי במחיר אז שווה ללכת על דגמי 2015 כי טכנית אין הבדל ואת המזרנים אני בכל מקרה ממליץ לרכוש גם לדגמי 2016.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שיר28/02/2016אז לאחר בדיקה, קומפי קוש מתאים גם לטיולון וגם לאמבטיה :) תודה על העצה הטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה - תגובה
קובי סופר28/02/2016שלום שיר,
מעולה, כיף לשמוע וללמוד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aton base 2לירון08/01/2016
שלום,
קנינו היום סלסל פלוס בסיס Cybex Atos 2 (ללא איזופיקס).
בבית, כשעברנו על החוברת, ראינו שברשימת הרכבים המאושרים לשימוש יש רכבים שכלל לא מופיעים, ביניהם הרכב שלנו (מאזדה 3). לרכבים שכן מופיעים מפורט באילו מושבים מותר להתקין.
האם יש סיבה לדאגה? אני לא כל כך מצליח להבין איזו סיבה יכולה להיות שדווקא סלקל מסוים לא יתאים לרכב מסוים.....
ממה שהצלחתי להבין, הדרישה הבסיסית להתקנה עם חגורות במושב האחורי היא חגורת כתף, ויש לנו חגורות כאלה בשלושת המושבים האחוריים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
aton base 2 - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום לירון,
חוברות ההוראות במרבית המוצרים שמגיעים לארץ אינן תואמות את החוברת שאמורה להיות מסופקת בישראל. הבסיס מתאים לכל רכב בו יש חגורת בטיחות מוצלבת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Joei chrome 2015 עם סלקל aton 2מבולבלת08/01/2016
היי,
רציתי לדעת האם הסלקל aton 2 מתחבר למתאם סלקל המקורי שמקבלים עם עגלת joei chrome 2.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Joei chrome 2015 עם סלקל aton 2 - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום,
מתחבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלהאלונה08/01/2016
היי קובי, קודם כל תודה בעבר הלא רחוק כבר יעצת לי וכעת צמצמתי את החיפוש שלי למספר עגלות ואשמח לחוות דעתך. הפרמטרים החשובים לי ביותר הם: טיולון פתוח בצדדים עם מרחב ראיה גדול, קיפול קטן יחסית למכונית לא גדולה, סל חפצים גדול ונגיש, בד נעים עם מגע פחות סינטטי, חיבור לסלקל של מקסי קוזי, וכמובן נוחות הליכה שכן רוב הזמן אטייל ברגל בעיר ובפארק. רשימת העגלות שנראו לי בינתיים:
Tai tai
מאמאס אנד פאפאס-ארמדילו פליפ/סולה/אורבו
ממבה abc
איה בייבי
פג פרגו- ידוע לי שיש מספר דגמים אשמח להמלצה על דגם ספציפי
ברווי אובו
Joolz מוחדש- עגלה שנתקלתי בה ברשת אך לא ראיתי במציאות
כמובן שאם יש עגלה שלא רשמתי פה ומתאימה יותר לדעתך... התקציב גמיש עד 4000
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחירת עגלה - תגובה
קובי סופר10/01/2016שלום אלונה,
אציין שאין עגלה שתמנה את כל הדרישות, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
כל היתרונות והחסרונות שאני מונה בתשובת הם בהשוואה לדגמים שציינת ולא מתייחסות לעגלות אחרות בשוק.
Tai tai
העגלה הקלה ביותר, הקיפול הקומפקטי ביותר. בד טוב, יש חיבור למקסי קוזי, מרחב ראיה סביר, בעיקר בישיבה. החיסרון הכי גדול לדעתי הוא שהטיולון חד כיווני.
מאמאס אנד פאפאס-ארמדילו פליפ/סולה/אורבו
על האורבו אני לא ממליץ בכלל, לא תהיה נוחה לפארקים ובכלל חוץ מהיותה מעוצבת ואופנתית הסולה והפליפ הרבה יותר מוצלחות. הפליפ מאוד קטנה בקיפול ודי קרובה למימדי הטאי טאי. חשוב לציין שהפליפ XT אשר טיפה יותר כבדה תתאים לצורך הטיול בפארק. הקיפול שלה הוא אחד הקלים ביותר שיש. הסולה יותר מיושנת מהפליפ, יותר כבדה וגדולה בקיפול. לשני הדגמים מתאים סל קל מקסי קוזי. הבד של הפליפ יותר נעים ופחות סינטטי. יש טיולון דו כיווני לכל הדגמים של מאמאס אנד פאפאס. מרחב הראיה של כל הדגמים הוא פתוח.
ממבה abc
יש לה את הבד האיכותי ביותר, הנוחה ביותר לניוד, סל החפצים הגדול ביותר, יחד עם הברווי אלו העגלות הגבוהות ביותר. מתחבר סל קל מקסי קוזי, שדה ראיה פתוח, אודות לגובה גם יש מרחב ראיה. חסרונותיה הם גודל הקיפול (עדיין נכנסת בכל רכב), הטיולון לא נשכב למצב שטוח.
איה בייבי
מוצרים בסיסים, יחסית כבדות וגדולות בקיפול. הטיולון דו כיווני, מתחבר סל קל מקסי קוזי. שדה הראיה סביר ורק בישיבה.
פג פרגו- ידוע לי שיש מספר דגמים אשמח להמלצה על דגם ספציפי
דגמי הבוק הם המומלצים, קצת חורגים מהתקציב, מגיעים עם סל קל פג, קיימים מתאמים למקסי קוזי אך הם אינם נמכרים יותר בישראל. גודל קיפול גדול אך נכנסת לכל רכב. קיפול פשוט לביצוע, יש סל ענקי, יש עבירות טובה ומומלץ לשדרג לשלד S בשביל הליכה במשטחים קשים יותר. מצריכה רכישת מזרנים לאמבטיה ולטיולון. רק בדגמים היקרים יש בד איכותי והם הרבה מעבר לתקציב שהקצבת.
ברווי אובו
דומה לאיי בי סי אבל כבדה יותר, מתחבר רק סל קל של ברווי ולכן לא הייתי ממליץ עליה.
Joolz מוחדש- עגלה שנתקלתי בה ברשת אך לא ראיתי במציאות
כמובן שאם יש עגלה שלא רשמתי פה ומתאימה יותר לדעתך... התקציב גמיש עד 4000
הופסק היבוא שלה, לא הייתה מוצלחת בגלל גלגלי אויר שנטו להתפנצ'ר, קיפול מסובך ומשקל כבד.
אין לי עגלות נוספות להמליץ עליהן במסגרת התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן בטיחותי לתינוק וסדין מומלץקובי סופר07/01/2016
היי קובי,
אחלה פורום! תודה רבה על העצות המקצועיות :)
1. אני מחפשת מזרן בטיחותי לתינוק. נתקלתי בשלושה מזרנים דומים: אימג'ן של שילב, מולטיפלואו של בייבי טק ואייר פלואו של בייבי גב. מהם ההבדלים ביניהם מלבד המחיר? על מי מהם היית ממליץ?
2. באיזה סדין מומלץ להשתמש על מזרן כזה?
3. האם יש הבדלים בין איכות / בטיחות המיטות של משקל, טל, סגל? על מי מהם היית ממליץ? אולי אפילו חברה שלא מניתי?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן לתינוק - תגובה
קובי סופר07/01/2016שלום אור,
1. אני מחפשת מזרן בטיחותי לתינוק. נתקלתי בשלושה מזרנים דומים: אימג'ן של שילב, מולטיפלואו של בייבי טק ואייר פלואו של בייבי גב. מהם ההבדלים ביניהם מלבד המחיר? על מי מהם היית ממליץ?
בייביטק ובייבי גב זהו אותו מזרן של אותה חברה, פשוט בעל שמות שונים. הייתי ממליץ עליהם כי הם יודעים לעשות את כל מה שהאימג'ן יודע לעשות רק במחיר זול משמעותית.
2. באיזה סדין מומלץ להשתמש על מזרן כזה?
סדין טריקו רגיל לא יפגום בסרקולציית האויר של המזרן.
3. האם יש הבדלים בין איכות / בטיחות המיטות של משקל, טל, סגל? על מי מהם היית ממליץ? אולי אפילו חברה שלא מניתי?
אלו שלושת החברות היחידות עם תקן או אישור מכון התקנים, עקב כך כל המיטות של חברות אלו זהות. באיכות, בחוזק ובפונקציות. ההבדל היחידי הוא בעיצוב של המוצר.
יש לציין שמיטות משכל צרות יותר ב- 3 ס"מ בהשוואה לטל או סגל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרנים נוספים
טל24/01/2016ועוד שאלה בנושא מה דעתך על מזרן נומו \ מזרן multi support של עמינח ביחס לאחרים שצוינו בשאלה
מזרנים נוספים - תגובה
קובי סופר24/01/2016שלום טל,
מבדיקה שעשיתי לפני מספר חודשים (צריך לבדוק זאת שוב) מול מכון התקנים לנומו לא היה תו תקן או אישור מכון התקנים תקפים. מומלץ תמיד לפני רכישת מזרן תינוק לבדוק באתר מכון התקנים או אפילו להתקשר ולוודא שלמוצר שאתם רוצים לרכוש יש תו תקן או אישור מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרון
טל24/01/2016איפה ניתן למצוא את מולטיפלואו של בייבי טק ואייר פלואו של בייבי גב
לא ראיתי אותם בחנויות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרון - תגובה
קובי סופר24/01/2016שלום טל,
צריך לבדוק מול הספק. אני לא יודע לומר לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מתאים לארמדילו פליפמעין07/01/2016
איזה סלקל מתאים לעגלת מאמס ארמדילו פליפ XT ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל מתאים לארמדילו פליפ - תגובה
קובי סופר07/01/2016שלום מעין,
מתאימים מספר רב של סלקלים שהם: מקסי קוזי, בבה קונפורט, בי סייף, ג'ואי וסייבקס.
מבין כולם הייתי ממליץ על הסייבקס אטון 4 שצריך להגיע בקרוב לחנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא בייב ביורןסשה07/01/2016
מה הבדל בין דגם מירקל לאוריג'ינל (חוץ מהפרש מחירים גדול)?
מה מהם אפשר להשתמש מגיל 0, ראיתי שבשניהם אין פיסוק ברגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנשא בייב ביורן - תגובה
קובי סופר07/01/2016שלום סשה,
למירקל תמיכת גב מושלמת להורה, באריג'ינל זה כמו במנשאים בסיסיים. אני ממליץ יותר על המירקל. אין פיסוק רגליים, מנשאים אלו מתאימים מגיל לידה. אני ממליץ להשתמש בהם בגילאים מאוחרים יותר ולהתחיל עם מנשא קשירה בהתחלה שתנוחת התינוק בו עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?ליאת07/01/2016
שלום,
אשמח לדעת מה ההבדל בין בסיס איזופיקס לבין בסיס רצועות לסלקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל? - תגובה
קובי סופר07/01/2016שלום ליאת,
זה תלוי באיזה סל קל מדובר?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)