מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת גוי כרוםמעין01/02/2016
שלום,
אני כבר מבולבלת בין הדגמים של הגוי.
בסניף אחד של חנות מוצצים נאמר לנו שיש שני סוגים של שלדה, אחת עם גלגלים אחוריים גדולים ואחת עם קטנים ושאין הבדל באכות רק לבחור.
האם זה נכון?מה עדיף?
בסניף נוסף של מוצצים נאמר לנו שהגלגלים הגדולים זה הדגם dlx, ואין שום הבדל מלבד גודל הגלגלים. (ושהשלדה הכסופה של הצבע טורקיז מגיעה רק בגלגלים קטנים)
בעוד שאני הבנתי שגם ההצללה צריכה להיות גדולה יותר....
שאלה שניה- מה עדיף- סל קל של סייבקס אטון 1/2 (משהו במחיר של עד 600) או מקסי כוזי דגם קבריו???
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת גוי כרום - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום מעין,
לכרום יש 3 דגמים שונים.
כרום, הדגם הראשון של הכרום. הגיע בשלדים שחורים כאשר רק הטורקיז הגיע עם שלדה כסופה.
כרום 2015, לדגם זה יש גלגלים אחוריים קטנים יותר מחומר פחות איכותי בהשוואה לכרום הרגילה. אין בולם זעוזעים בגלגלים האחוריים, יותר קלה בקילו. מגיעה בשלדים כסופים.
אני פחות ממליץ על דגם זה.
כרום DLX, כמו הכרום הרגילה, רק מקבלים טיולון משופר עם גגון טיפה יותר גדול ו- 5 מצבי שכיבה ישיבה לעומת 3 בשאר הדגמים. אם פער המחיר לא משמעותי שווה לשדרג עליה, אם הפער גדול, המצבים וגודל הגגון לא מצדיקים תשלום גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הסלקל?
מעין01/02/2016תודה רבה!
חבל שבחנויות הם מסתבכים עם זה..
היות והרבה סלקלים מתאימים למתאמים של הזוי - סייבקס, מקסי כוזי, ב סייף, על מה אתה הכי ממליץ???
בסביבו ה600 שח
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ולגבי הסלקל? - תגובה
קובי סופר02/02/2016שלום מעיין,
סייבקס אטון בייסיק או סל קל בי סייף הם המומלצים ביותר לדעתי, כאשר אני חושב שהבי סייף מספק יותר נוחות לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מנשאקרן01/02/2016
שלום,
אנחנו אמורים לקבל מנשא של בייביביורן, אבל הבנתי שלא מומלץ להשתמש בו מגיל לידה מאחר וב-4 החודשים הראשונים מומלץ מנשא שהתינוק יכול להיות בתנוחת עירסול.
מה היית ממליץ לנו? לרכוש מנשא בד לחודשים הראשונים? איזה מנשא יכול להתאים ובעלות סבירה יחסית לתקופת השימוש הקצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מנשא - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום קרן,
אכן זו ההמלצה שלי. מנשאי עירסול/קשירה יש בכמויות בשוק בהמון טווחי מחיר. לדעתי מנשאי מילגה הם איכותיים ובמחיר מאוד סביר.
אצלנו השתמשנו עם 2 הילדים אפילו הרבה מעבר ל- 4 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא מגיל לידהנופר01/02/2016
היי קובי, רציתי לדעת איזה מנשא מומלץ יותר הארגו 360 או הבייביביורן? מהההבדלים בינהם? יתרונות וחסרונות.. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנשא מגיל לידה - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום נופר,
הארגו הרבה יותר נכון ומתאים לתינוק בן יומו (לפחות בארבעת החודשים הראשונים), בעזרת מתאם ניתן ליצור בו תנוחת עירסול עבור התינוק.
הבייבי ביורן (מירקל) מספק תמיכת גב הרבה יותר טובה עבור ההורה.
אני השתמשתי ב- 2 מנשאים לילדי, מנשא קשירה לערסול ובייבי ביורן מירקל להמשך.
אם בכל זאת אתם תרכשו מנשא אחד אז הייתי ממליץ על הארגו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נופר01/02/2016נניח שנוותר על מנשא בחודשים הראשונים.. העדיפות היא לבייביורן על פניי הארגו ? אם כן מאיזה גיל מומלץ להשתמש? תודה רבה על העזרה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום נופר,
אני התחלתי להשתמש בבייבי ביורן בגיל 4 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למנשא התחלתי + גב
אני06/02/2016היי קובי!
יש לנו את הבייבי ביורן אקטיב או איך שהוא לא נקרא - קנינו לפני כמעט 7 שנים, זה עם המשולש התומך בגב. המנשא במצב מצויין ואני מאוד אוהבת את התפעול שלו.
אני מחפשת מנשא להתחלה - אמנם עם הגדולה לא השתמשתי, אבל נראה לי שהיום אני אזדקק יותר למנשא.
דבר נוסף - אני אשמח גם למנשא גב.
השאלה היא כזו - עד שאשתמש במנח גב תעבור לפחות שנה אם לא יותר - אז אולי לא כדאי להשקיע במנשא שהוא גם גב כי בעוד שנה אולי יצאו דגמים נוספים, וגם - השילוב עם גב מייקר את העסק, ואם אין צורך כרגע אז בשביל מה. אלא אם כן יש המלצה המלצתית למנשא שהוא גם להתחלה וגם לגב.
כשאני מדברת על מנשא גב אני לא מדברת על מנשא מקצועי לטיולים, אלא מנשא שפשוט יעשה את העבודה ועדין יתמוך בתינוק ובגב שלו ושלי.
אז השאלה האם לקנות מנשא רק להתחלה, ואז לעבור לביורן - ואם כן אז איזה מנשא מומלץ?
האם לקנות מנשא שהוא גם וגם? ואיזה מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצה למנשא התחלתי + גב - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום,
אם את רוצה לרכוש מנשא חדש מגיל לידה שישמש גם לגב הייתי ממליץ לך על 2 דגמים:
בייבי ביורן וואן, מכיוון שהיה לך בייבי ביורן ואת מכירה את החברה והמוצרים יש למנשא זה יתרון קטן עבורך.
כמו כן הארגו 360 יכול להתאים לדרישותיך גם.
אני ממליץ לאחר הלידה לגשת עם תינוק ולהתנסות עם שניהם בחנות, ככה יהיה לך יותר קל לבחור ולהחליט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי קובי - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום,
הארגו הם מנשאים טובים להתחלה, לא בכולם יש את תנוחת העירסול ולכן יש צורך לבדוק זאת טרם הרכישה. הייתי גם ממליץ לך לבדוק מנשא קשירה, אלו המנשאים הכי נכונים עבור התינוק לחודשים הראשונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארגו קלאסי
אני08/02/2016זה הדגם שראיתי, שיש לו את המתאם לניובורן.
פשוט נראה לי יותר פרקטי ממנשאי הקשירה.
היה ליאת הקשירה עם הגדולה, לקחתי מחברה, מעולם לא השתמשתי מהעצלות...
אני יודעת שרג שלומדים זה שטויות, ועדין לא עשיתי את זה.
מה גם שפה אני מרוויחה מנח גב בהמשך - שאני מאוד אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ארגו קלאסי - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום,
כל עוד יש את מתאם הניובורן אז זה בסדר גמור.
יש גם את מנשא הווי של בייבי ביורן אשר נמכר ב 649₪, די זהה לוואן רק שאין אפשרות שהתינוק יפנה כלפי חוץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שידוע לי
אני08/02/2016בייבי ביורן לא באמת מומלצים מרגע הלידה למרות שכביכול רשום שכן. אז מה הטעם בעוד אחד כזה ולא באחד שמתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממה שידוע לי - תגובה
קובי סופר09/02/2016שלום,
הדגמים החדשים (וואן או ווי) שונו ולכן מתאימים ואף מומלצים ע"י אורטופדים רבים לילדים. לכן אם קונים מגיל לידה אלו הדגמים הטובים ביותר של בייבי ביורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למעשה
אני09/02/2016הוויי של הביורן עדיף על הקלאסי של ארגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
אני09/02/2016בווי של ביורן אני רואה שבניובורן רגלי התינוק מפוסקים, בעוד שבארגו עם המתאם התינוק יותר מכורבל עם רגליים כפופות כמו בתנוחת עובר - תנוחת העובר לא עדיפה?
אני די מתכוונת להשתמש הרבה בתקופת הניובורן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון - וסליחה מראש!
אני09/02/2016אם את הווי של הביורן - עדיף להשקיע בנושם או להישאר עם הבד הרגיל?
לי יש את הנושם ואני מאוד מרוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דבר אחרון - וסליחה מראש! - תגובה
קובי סופר10/02/2016שלום,
לגבי בדים, יצא לי להשתמש בשניהם ולא הרגשתי הבדל משמעותי גם בקיץ.
לגבי ווי או ארגו, אני ממליץ לבדוק את שניהם יחד עם תינוק, כך תוכלי לראות היכן יותר נח לתינוק, מה יותר נח לך ואז תקבלי החלטה נכונה. אני ממליץ על שניהם אבל אין עדיפות לאף אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף בחרתי בביורן
אני10/02/2016אמנם בלי הבייב... אבל! כנראה שאני רגילה לפשטות בתפעול של הביורן... הארגו נראים לי מסורבלים לעומת הביורן... (אפילו שהם יחסית קלים לתפעול)
בכל מקרה נראה ששני הדגמים ממש דומים, כל אחד בגרסת החברה שלו.
בכל אופן - המון תודה!!! תודה שהכרת לי את הדגם הזה של ביורן שלא ידעתי שקיים!!!
מאמינה שהביורן והאקטיב הישן (זה שיצא לפני 7 שנים בשם אחר) יעשו את העבודה.
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בסוף בחרתי בביורן - תגובה
קובי סופר12/02/2016שמחתי לעזור, די הרגשתי שהבייבי ביורן יתאים לך יותר עקב העובדה שיש לך מוצר שלהם בבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
אני06/02/2016ראיתי את הארגו 360 אצל חברה - הוא מאוד יקר... במיוחד שיש לי את הביורן. מה גם שנראה לי שהוא הרבה יותר מסורבל בתפעול שלו מאשר הביורן (שני קליקים וזהו). גם הסיפוק של הרגליים כשהתינוק עם הפנים החוצא נראה לי מוגזם לעומת הביורן, אלא אם כן הם לא קשרו טוב... כי אני רואה בסרטון שיש מצב להצר את המפתח הזה.
דבר נוסף - ראיתי שיש לארגו מנשא קלאסי (אני מניחה שההבדל בינו ל 360 שאי אפשר על הצד - שאני בכל מקרה פחות אוהבת) והוא גם יותר זול. יש גם דגם במציאות שעולה 500 שח - השאלה אם הוא עונה על הדרישה של - כמה חודשים ראשונים + גב, ובין לבין את הביורן. (וככה אם יש שניים, אני מאמינה שאולי בעלי יוכל להשתמש עם הארגו בזמן שאני עם הביורן).
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת גרקו אבוהגר01/02/2016
החלטנו לרכוש עגלה של גרקו אבו.
איזה סל קל מתאים ומומלץ לעגלה ? הבנתי שיש כמה דגמים לסל קל של גרקו, האם הם מומלצים או ששווה לקחת סל קל של חברה אחרת?
תודנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לעגלת גרקו אבו - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום הגר,
דגם הלוג'יקו הוא הדגם הטוב ביותר של גרקו אך לפי מה שידוע לי הוא כבר לא נמכר בארץ. כרגע רק דגם הג'וניור מתחבר לעגלה ואני פחות ממליץ עליו. לדעתי שווה לוותר על חיבור הסל קל לעגלה ולרכוש סל קל איכותי וטוב כמו צ'יקו קייפיט 30.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל קל עגלת גרקו אבו - שאלה נוספת
הגר01/02/2016הי קובי,
תודה על התשובה.
הצ'יקו קייפיט 30 למעשה לא מתחבר לעגלה אלא ישמש רק כמושב בטיחות? אם ככה לא עדיף כבר להשקיע בכיסא בטיחות מגיל 0 כמו הנקספיט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סל קל עגלת גרקו אבו - שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום הגר,
אכן הקייפיט ישמש כמושב בטיחותי. היתרון שלו שעדיין ניתן לשלוף מהרכב ולשאת ביד.
הנקסטפיט הוא הכסא הכי מומלץ מגיל 0, זו אופציה לא רעה. צריך לקחת בחשבון את החסרונות של חוסר היכולת להוציא מהרכב והעובדה שהסל קל עדיין שוכב טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל לעגלת גרקו אבו - עוד שאלה
הגר01/02/2016למה אתה לא ממליץ על דגם ג'וניור?
האם יש עגלה נוספת עם תכונות דומות של הגרקו ובאותה רמת מחיר שכן מגיעה עם סלקל שמתחבר לעגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סלקל לעגלת גרקו אבו - עוד שאלה - תגובה
קובי סופר02/02/2016שלום הגר,
יש את הג'ואי כרום שיש לך תכונות דומות ועליה מתלבשים סל קלים של בי סייף, סייבקס, מקסי קוזי או בבה קונפורט. כולם מעולים. אפשר גם ללכת על סולה 2 (אותם סל קלים כמו בג'ואי מתלבשים עליה) אבל היא טיפה יותר יקרה מהאיבו או מהכרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יקו אורבן-התלבטותקרן01/02/2016
שלום,
התחלנו להסתכל על עגלות, אחת מהן היתה צ'יקו אורבן שהמחיר שלה מאוד מפתה.
הבנתי שמכיוון שהאמבטיה שלה היא גם הטיולון אז התינוק לא יכול לישון הרבה זמן בעגלה מבחינה בריאותית-אורטופדית.
יש לנו עריסה ומיטה אז אנחנו לא בונים על שינת לילה בעגלה, השאלה היא בכל זאת כמה זמן ניתן לתינוק לתת לישון בעגלה הזו?
אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי העגלה הזו ועגלות נוספות שכדאי לשקול לקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ'יקו אורבן-התלבטות - תגובה
לאורבן יש חלק אחד שמשמש כעריסה במצב ישר עד גיל חצי שנה, לאחר מכן אותו חלק הופך לטיולון שאין לו שכיבה, במצב השוכב יש שקע וזה מאוד דומה לזווית של סל קל. מומלץ שתינוקות לא ישהו בסל קל יותר מ45 דקות ביותר (בגילאים מאוחרים אפשר שמשך הזמן יהיה ארוך יותר אך גם אז יש להקפיד לא לחרוג יותר מדי). העובדה שאתם לא בונים שהתינוק ישן בעגלה לא תשנה את העובדה שלפעמים יוצאים מהבית לטיולים ארוכים של שעתיים/שלוש ובהם התינוקות נרדמים. אני ממליץ תמיד לחפש עגלה שבא הטיולון יודע להישכב למצב ישר, יש מספיק עגלות כאלו במחירים אטרקטיביים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת באותו עניין
קרן01/02/2016כשאתה אומר שהטיולון לא מגיע למצב שכיבה, כוונתך היא שהזווית המקסימלית היא קצת פחות מ-180 מעלות?
אשמח מאוד אם תוכל לכוון אותי לכמה דגמי עגלות שעונים על הצרכים ובמחירים סבירים, הטווח וההיצע עצום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, שאלה נוספת באותו עניין - תגובה
יש 2 סוגי טיולנים בעגלות משולבות.
טיולון סטטי כמו באורבן בוא כאשר הטיולון שוכב יש שקע בין הגב לישבן.
טיולון עם שכיבה ישרה בו רק הגב זז לאחור ובמצב שכיבה מקבלים מצב ישר של 170-180 מעלות (תלוי בדגם העגלה).
אני ממליץ לך לבדוק את הג'ואי כרום אשר נמכרת במחיר סביר ויש לה טיולון עם שכיבה ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן עגלה קומפי קוש לפעוט בן שנה וחציקובי סופר31/01/2016
שלום קןבי,
האם המזרן האמור יכול להיות רלוונטי עבור פעוט בן שנה וחצי? שווה להשקיע בזה? יש לי עגלת ג'ואי כרום משנת 2014.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן עגלה קומפי קוש - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום,
המזרן מתאים לכל גיל (עד משקל 18 ק"ג). בהחלט מתאים לכרום 2014 ולדעתי תמיד שווה להשקיע במוצר שיספק יותר נוחות ואורטופדיות לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן קומפי קוש
יעל01/02/2016תודה רבה.
השאלה אם מנסיונך, העגלה ממשיכה לשמש פעוט בן שנה וחצי שהחל ללכת לאחרונה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן קומפי קוש - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום יעל,
אצלי לדוגמא השימוש בעגלה היה עד גיל קרוב ל- 3 שנים. זה מאוד אינדיודיאולי מתינוק לתינוק אך גם כשהם הולכים עדיין יש שימוש בעגלה/טיולון. אני חושב שעד גיל שנתיים וחצי מרבית ההורים משתמשים בעגלה, ככל שהתינוקות גדלים השימושים פוחתים אך עדיין אני חושב שהשימוש יהיה רב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן קומפי קוש
יעל01/02/2016תודה רבה קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות לילדים בהפרש גיל קטןטלי31/01/2016
קובי שלום,
יש לנו תינוק בן 7 חודשים וככל הנראה יצטרף למשפחה תינוק חדש כשההפרש ביניהם יהיה שנה וחודשיים. יש ברשותנו עגלת פג פרגו פופ אפ (מרוצים מאוד). מה היית ממליץ לרכוש על מנת לאפשר טיול עם שני ילדים בהפרש גילאים כזה? שילדה נוספת (אם זה בכלל אפשרי), טיולון קל? או אולי עגלת תאומים? אם יש אפשרות טובה יותר שלא ציינתי אשמח לדעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלות לילדים בהפרש גיל קטן - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום טלי,
לפג אמורה לצאת שלדה שעליה יתחברו 2 טיולוני פופ אפ אך איני יודע מתי או אם תימכר בארץ ומה יהיה מחירה. אופציה ששווה לבדוק מול היבואן פופיק.
אם האופציה הראשונה לא תיצלח הייתי ממליץ לרכוש עגלת תאומים/אחים וכאן כבר יש שאלה של הגדרת צרכים ותקציב. יש עגלות רכבת ארוכות ויש עגלות תאומים רחבות, לכן ברגע שתהיה הגדרה יהיה לי יותר קל לענות.
אופציה נוספת, מנשא חזה. התינוק הנולד ישהה במנשא איכותי ואת תשתמשי בעגלה לבוגר, ברגע שהמנשא כבר לא יהיה שימושי הקטן יעבור לעגלה ולבוגר יהיה ניתן לחבר טרמפיסט שעליו הבוגר יכול לעמוד או לשבת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב נוסף לאמבטיהספיר31/01/2016
שלום,
מישהו מכיר אביזר שמתלבש על אמבטיה בתור מושב נוסף לאח גדול?
מדובר במושב שמתלבש על דפנות האמבטיה וכך ניתן להושיב שם אח נוסף.
יעזור לי מאוד!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מושב נוסף לאמבטיה - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום ספיר,
נתקלתי במשהו כזה בחו"ל אך אני לא חושב שיש דבר כזה שנמכר בארץ. צריך לנסות לחפש בEBAY.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמיכל31/01/2016
1. האם יש הבדל בין פג פרגו בוק פלוס פופ אפ לבין פג פרגו בוק פלוס פיור עם קיפול פופ אפ?
2. שלדת הs מגיעה באילו צבעים?
3. שאלה די כללית, לדעתך מה מומלץ יותר; הפג (הדגם הנ"ל) או הבוגבו בי 3?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שאלות - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום מיכל,
1. האם יש הבדל בין פג פרגו בוק פלוס פופ אפ לבין פג פרגו בוק פלוס פיור עם קיפול פופ אפ?
יש הבדל באמבטיה, האמבטיה של הפופ אפ קלה יותר במשקל בכ 3 ק"ג, כמו כן היא מתקפלת לאחסון.
2. שלדת הs מגיעה באילו צבעים?
עד כמה שידוע לי רק באפור.
3. שאלה די כללית, לדעתך מה מומלץ יותר; הפג (הדגם הנ"ל) או הבוגבו בי 3?
קשה לענות מכיוון שאלו 2 מוצרים די שונים. אני ממליץ לנסות ללכת עם כל אחת מחוץ לחנות ועם משקל בתוך העגלה, לנסות לקפל, לתפעל ולבדוק ברכב ובכך לקבל החלטה נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 3שירן30/01/2016
שלום רובי , רציתי לדעת הרם העגלה מספקת נוחות נסיעה עבור התינוק או שעדיף עגלה יותר מסיבית, אהבתי מאוד את הנסיעה של המוצי אבל נוטה יותר לבוגבו בעיקר בגלל המשקל של השילדה עם הטיולון.. אשמח שתעזור לנו להחליט :) בנוסף מגיע לנו עם שתי העגלות סלקל דל סייבקס אטון אחד- האם הוא מספיק מבחינת נוחות ובטיחות או שכדאי לשדרג לאטון 4 שיגיע בעוד שבועיים..תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משו קטן..
שירן31/01/2016האם זה בעייתי שהדפנות בבוגבו בי הן רכות ולא קשיחות כמו בשאר העגלות ? האם זה שיקול שצריך לקחת בקניית העגלה ?
בוגבו בי 3 - תגובה
קובי סופר01/02/2016שלום שירן,
לבי3 יש בולמי זעזועים איכותיים וברוב המשטחים לא תהיה בעיה. יכולה להיווצר חוסר נוחות רק במשטחים קשים כמו כורכר וחצץ אך מרבית ההורים לא מגיעים למצבים בהם הם הולכים על משטחים כאלו.
סייבקס אטון הוא אחד מהסל קלים הטובים ביותר שיש.
הדפנות מעולות ומומלץ להוסיף מזרן עגלה איכותי לרכך את הקושי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא הבנתי לגביי המזרן
נופר01/02/2016הכוונה היא להוסיף מזרן לאמבטיה של העגלה ? אם כן איזה ? והאם לדעתך צריך לשדרג מה סייבקס אטון 1 לאטון4?
תודה, לא הבנתי לגביי המזרן - תגובה
הכוונה למזרן לטיולון.
האטון 4 יותר בטיחותי ונח ואם יש באפשרותכם לשדרג אז בהחלט הייתי משדרג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נופר01/02/2016והאם זה בעייתי שדפנות העגלה של הבוגבו רכות ולא קשיחות ?
המשך.. - תגובה
לדעתי אין בכך בעיה, כל עוד זה מאושר ע"י כל מכוני התקנים בעולם אין ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוונפלומרב28/01/2016
שלום, מה ההבדל בין הדגמים של אוונפלו, ואיזה הכי מומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוונפלו - תגובה
קובי סופר29/01/2016שלום מרב,
כיום נמכרים 3 דגמים של אוונפלו כאשר בכל דגם יש מספר גרסאות לדגם.
יש שור רייד שזהו דגם בסיסי.
אוונפלו טריומף אשר יותר משודרג מהשור רייד, בבדים, יש יותר מצבים, מתאים עד משקל גבוהה יותר.
סימפוני, כסא משולב בוסטר עד משקל 45 ק"ג.
השור רייד הוא אחד מחמשת המושבים הכי מומלצים ע"י גוף הקונסיומר ריפורטס. הטריומף ממוקם טיפה מתחתיו אבל לא בעשריה המומלצת. הסימפוני הוא המושב שהופך לבוסטר הכי מומלץ אך עדיין מושבים שלא הופכים לבוסטר יותר יעילים מבחינה בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או מושב בטיחות לרכב?נטלי28/01/2016
היי קובי
אנחנו מתלבטים אם לקנות סלקל או לקנות ישר מושב בטיחות איכותי שמתאים מגיל 0 עד 4 שנים.
מתגובות ששמעתי מאנשים הם בד"כ ממליצים לוותר על רכישת הסלקל וללכת ישר על המושב בטיחות שגם ככה יהיה צריך לקנות.
כמו כן שמעתי שגם לתינוק פחות נוח ובריא להיות בסלקל ואסור שישכב בו מעל 45 דקות. האם זה נכון? האם זה כך גם לגבי מושב בטיחות או שבמושב בטיחות הוא יכול לשהות יותר זמן?
אשמח לחוות דעתך בנושא הזה זה :)
בעיקרון יהיו לנו נסיעות ארוכות מנתניה לקרית אתא שהם מעל 45 דקות וחשוב לדעת איפה יותר מומלץ שהתינוק ישכב בסלקל או במושב בטיחות...
היתרון היחידי שכרגע אני מוצאת בסלקל זה שניתן להעבירו ישירות מהעגלה לרכב וההיפך מבלי להעיר את התינוק ושניתן לקחת סלקל כשנוסעים ברכב ללא מושב בטיחות למשל כמו מונית וכדומה... אבל חשוב לי בעיקר הנוחות האופטימלית לתינוק וכמות הזמן שיוכל לשהות מבלי לסכן את בריאותו.
כמו כן על הדרך אשמח אם תוכל להמליץ על מושב בטיחות מגיל 0 איכותי וטוב (שמעתי המלצות על ברייטקס ועל צ'יקו אבל מה הכי טוב מבינהם?)
כנ"ל אם תוכל להמליץ על סלקל טוב..
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל או מושב בטיחות לרכב? - תגובה
קובי סופר29/01/2016שלום נטלי,
לסל קל יש 3 יתרנות על פני רכישת כסא מגיל לידה.
1. השכיבה בו עדיין יותר טובה ממושב בטיחות
2. ניתן לשלוף אותו מהרכב, לשאת ביד או לחבר לעגלה. מרבית התינוקות נרדמים במהלך הנסיעה ולעיתים אנו יכולים להוציא את הסל קל מבלי להעיר אותם. זה בתנאי שאנו לא יוצאים לטיולים ארוכים, זה בעיקר כשמגיעים לבית ואז ניתן להוציא מהרכב עד למיטה ומהסל קל למיטה.
3. רכישת מושב מגיל לידה תגביל אתכם למושבים היקרים ביותר בשוק, לעיתים רכישת סל קל ומושב טוב תהיה יותר זולה. אם מראש אתם מרגישים שגם לאחר המעבר מהסל קל למושב תרכשו מושב יקר אז יתרון זה הוא בעצם חיסרון.
אם בכל זאת מושב, הצ'יקו נקסטפיט הוא המושב שאני הכי ממליץ עליו. יש לו 9 מצבי שכיבה ולכן בזווית השכיבה הוא הכי קרוב לזווית של הסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח להמלצה גם לסלקל טוב שיתאים ל..
נטלי30/01/2016נשמח בבקשה להמלצה לסלקל שיתאים לעגלת ארמדילו פליפ xt או לג'ואי כרום dlx.
ולגבי השהות בתוך הסלקל- האם זה באמת נכון שאסור שהתינוק יהיה בסלקל למעלה מ40 דקות? והאם זה כך גם לגבי המושב בטיחות של צ'יקו שהמלצת ?
אני שומעת את האזהרה הזו רק עבור סלקל ומעניין אם גם במושב בטיחות זה ככה..
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמח להמלצה גם לסלקל טוב שיתאים ל.. - תגובה
קובי סופר30/01/2016שלום נטלי,
ההמלצה היא לשהייה של עד 45 דק' ביום, המלצה זו בהחלט תקפה למושב בטיחות. מציינים זאת לגבי סל קל מהסיבה שהמון הורים מוציאים לאחר נסיעה את הסל קל ומחברים לעגלה ויוצאים לטיולים של מעל לשעה/שעתיים כאשר התינוק בסל קל. במושב בטיחות השימוש יהיה לנסיעות בלבד כך שאין צורך לציין זמן שהייה.
אם רוצים סל קל שיתחבר לפליפ או כרום, בעזרת מתאמים אותם סל קלים מתחברים על עגלות אלו. המומלצים הם: סייבקס אטון בייסיק, אטון Q או אטון 4 שיגיע בקרוב לארץ. סל קל בי סייף ומקסי קוזי או בבה קונפורט. כולם בעלי דירוג בטיחותי של 4 כוכבים בעוד לסייבקס Q ואטון 4 יש 5 כוכבים.
אם תוותרו על החיבור לעגלה אני הכי ממליץ על צ'יקו קייפיט 30.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבלטות בין עגלות ילד ראשוןיסמין27/01/2016
אני מתלבטת בין 3 עגלות, בוגבו (בי 3), פג פרגו (פלוס פופ אפ) וסייבקס (פריאם החדשה). הדברים שחשובים לי הם:
נוחות התינוק, משקל העגלה וקלות הקיפול. עלות העגלה לא במשוואה כרגע...
איזו עגלה כדאי לי לקנות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התבלטות בין עגלות ילד ראשון - תגובה
קובי סופר29/01/2016שלום יסמין,
מבחינת נוחות לתינוק לדעתי הפריאם תהיה הכי נוחה עבור התינוק.
נוחות קיפול, הפג היא הנוחה ביותר, הפריאם הכי פחות נוחה.
משקל, הבי הכי קלה, הפריאם הכי כבדה.
כמו ששמת לב, כל יתרון גורר אחריו חיסרון ולכן הכל שאלה של סדר עדיפויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמיליון 3ברק27/01/2016
היי,
האם לדעתך אאלץ לעבור לטיולון אחר במידה ואקנה את הקימליון 3 ? במידה וכן באיזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קמיליון 3 - תגובה
קובי סופר29/01/2016שלום ברק,
החלטה לעבור לטיולון חלה על ההורה בלבד. כל העגלות מיועדות לשימוש מלידה ועד גיל 3 שנים. מרבית ההורים עוברים לטיולון בעקבות מחירים זולים של טיולונים, קיפול קל, מהיר וקומפקטי, גם המשקל הקל משחק תפקיד חשוב. אצל כל הורה זמן העברה לטיולון משתנה ולכן איני יכול להגיד מתי תעברו אתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוק פלוס פופ אפמיכל27/01/2016
קובי שלום, קודם כל אודה לך מאוד על האכפתיות וההשקעה שבפורום זה, עזרת לי מאוד!
שאלה בנוגע לצבעים של הפג פופ אפ 2016, מאחר ובכל אתר נתקלתי באפשרויות שונות... האם ידוע לך מהם הצבעים הקיימים בדגם זה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פג פרגו בוק פלוס פופ אפ - תגובה
קובי סופר27/01/2016שלום מיכל,
הפופ אפ נמכרת משנת 2014 באותם הצבעים. לא נעשה שינוי בדגם או בצבעים לכן אין הבדל בין לרכוש מודל 2014 (שלדעתי מזמן אין), 2015 או 2016. ב- 2016 נוסף רק צבע אחד חדש שנקרא סינרג'י וזהו גוון שחור אדום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)