מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגביי עגלת ארמדילו פליפ xtשולה11/02/2016
קובי שלום, אנחנו מתלבטים מאוד האם לקנות את הארמדילו פליפ xt. ראיתי שאתה ממליץ עליה אבל הבנתי שהגלגלים שלה מפלסטיק ומאוד לא איכותיים ואחרי כמה חודשים הם מתחילים לעשות בעיות. מה אתה חושב על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות לגביי עגלת ארמדילו פליפ xt - תגובה
קובי סופר12/02/2016שלום שולה,
אין כל בעיה בגלגלים של הפליפ. העגלה מעל שנה בישראל ונמכרו כבר אלפי יחידות, עדיין לא שמעתי או הכרתי תלונות בנושא. צריך לזכור שהבלאי העיקרי בעגלות הוא הגלגלים. נכון שיש עגלות עם מערכות גלגלים וקפיצים איכותיות יותר אך הן ברמות מחיר הרבה יותר גבוהות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה22/02/2016התלהבתי מאוד מהארמדילו אך עשיתי בדיקה ושאלתי בכמה פורומים של אמהות ולא מעט ענו לי שהגלגלים התחילו להתייבש ולעשות רעשים ממש תוך כמה חודשים.. מה גם שהבנתי שהיבואן מודע לכך ועל כן אני ממש מתלבטת. לא ידוע לך משהו על כך? מתלבטת כי מילא היו מדווחות על בעיה לאחר כמה שנים אבל לאחר כמה חודשים זה מוקדם מידי..
כמו כן ישנה עגלה אחרת בסגנון הארמדילו שאתה יכול להמליץ עליה שלא ידועה בעיה עם הגלגלים שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
קובי סופר23/02/2016שלום שולה,
הייתי ממליץ מלהימנע לקבל ביקורות מ"אמהות" בפורמים. מרביתן שתולות של חברות כאלו או אחרות. לשאול אמהות ברחוב יתן לך חוות דעת טובה יותר. אני לא מכיר בעיות בגלגלי הארמדילו, יחד עם זאת לכל עגלה תהיה בעיה בגלגלים בשלב כזה או אחר, זהו החלק בעגלות עם השחיקה הגבוהה ביותר.
אם אתם רוצים מוצר איכותי עם בלאי נמוך ישנן עגלות עם גלגלים פנואומטיים, גלגל פנואומטי הוא בעצם צמיג מלא כמו של רכב רק שבמקום אויר הוא ממלוא בקצף, כך יש איכות, רכות ונוחות של גלגל אויר רק ללא פנצ'רים. תוכלו למצוא גלגלים כאלו בעגלות כמו: בוק פלוס S, הרטן, בוגבו קמיליון (בגלגלים האחוריים בלבד) ובאפלו, סילבר קרוס פיוניר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
שירה23/02/2016רק בעגלות שציינת הגלגלים הם מגומי מוקצף?
אז ממה עשויים הגלגלים של הארמדילו? גומי רגיל?
יש עוד עגלות היום עם גלגלי פלסטיק? (זה מחזיק בכלל?)
הבעיה היא שלרוב זה לא כתוב על העגלה בחנות וחלק מהמוכרים מנסים למשוך אותך לקנות מוצר מסויים וזה מבלבל לגמרי (שמעתי ב- 2 חנויות שונות חוות דעת שונות ממוכרים על אותה עגלה..)
אבל תודה שהארת את עייני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה! - תגובה
קובי סופר23/02/2016שלום שרית,
ממה שזכור לי אלו העגלות היחידות. בפליפ זה שילוב של פלסטיק וגומי, ישנן כאלו שכל הגלגל או רובו פלסטיק ואז הבלאי גבוהה עוד יותר. המוכרים לא יורדים לרמת פרטים כזו, ניתן לראות בעין את סוג הצמיג ולהבין את ההבדל. כמו כן לא מומלץ להסתמך על מוכרים מכיוון שיש להם אינטרס למכור מוצר כזה או אחר, בין אם זה ריווחי להם יותר, יש להם עמלות, בלעדיות וכו'.
תגובות של הורים מהרחוב הרבה יותר כנות אבל גם אז זהו נושא אינדיבידואלי, לכן במקרים כאלה בירור על נושא אמינות מלקוח אמיתי יתן לך תמונה נכונה מאשר קריאה על כך בפורמים או מלשמוע ממוכרנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא ביhבי ביורן מירקל או ביhבי ביורן מירקל איירשרה10/02/2016
קובי שלום.
החלטנו לקנות את המנשא של בייבי ביורן מדגם מירקל בגלל התמיכה בגב. על איזה דגם אתה ממליץ יותר? הדגם הרגיל או המאורר יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנשא ביhבי ביורן מירקל או ביhבי ביורן מירקל אייר - תגובה
קובי סופר12/02/2016שלום שרה,
אני אישית השתמשתי ברגיל והייתי מרוצה, בימי הקיץ החמים בארץ אולי כן שווה לשקול את האייר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פיליפ או ארמדילו פיליפ XTענבר09/02/2016
שלום,
אנחנו לקראת לידה ראשונה והחלטנו ללכת על העגלה ארמדילו פיליפ. יש לנו רק התלבטות אחת בינה לבין הXT שזה גודל הגלגלים (שאר ההבדלים של הידית מהעור והמתכווננת, הסל הגדול וצבע השלדה פחות עקרוניים לנו).
עד ההבדל בין שני הדגמים הוא משמעותי? מבחינת איכות, החזקה לאורך זמן, מדרגות וכו'.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו פיליפ או ארמדילו פיליפ XT - תגובה
קובי סופר10/02/2016שלום ענבר,
ההבדל הגדול בגלגלים יורגש כש- או אם בכלל תלכו בשטח שהוא יותר מקוטע מאשר מדרכה רגילה, לדוגמא: חצץ, דשא, כורכר. אז לXT יהיה יתרון. בהליכות רגילות בעיר כמעט ולא תרגישי הבדל, כמו כן הפליפ יותר קלה במשקל וכמובן יותר זולה. לגבי הידית, הספוג בפליפ נוטה להתבלא ולכן הייתי ממליץ לרכוש כיסוי ידית.
אין הבדל בחוזק או באיכות.
בXT יש רשת איוורור בגגון הטיולון, הבדל קטן נוסף שראוי לציין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה לילד ראשון.אסתי09/02/2016
היי קובי
אנחנו מחפשים עגלה קלה יחסית שמתקפלת בקלות ביד אחת עם הטיולון ושתהיה קומפקטית בקיפול (מתניידים בעיקר בתחבורה ציבורית)
עגלה שתהיה יציבה שמתאימה לתנאי שטח ועיר עם בולמי זעזועים בכול הגלגלים וצילון רחב
טיולון מסתובב ונשכב ל180 מעלות
וכמובן שתהיה נוחה לתינוק
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבחירת עגלה לילד ראשון. - תגובה
קובי סופר09/02/2016שלום אסתי,
ארמדילו פליפ XT הכי עונה לדרישות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במלצה לכסא בטיחות לתינוק בן שנהטל08/02/2016
היי
מחפשת כסא בטיחות עבור תינוק בן שנה
לרכבה של חמתי, שאוספת מהגן מדי פעם.
תקציב עד 450 שקל, אין איזופיקס ברכב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במלצה לכסא בטיחות לתינוק בן שנה - תגובה
קובי סופר09/02/2016שלום טל,
בתקציב הזה המושב הבטוח ביותר הוא קוסקו סנרה או קוסקו סנרה נקסט, ניתן להתקינו ברכב עם או ללא איזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתאומים תל אביבים.... מעלית קטנהטל08/02/2016
הי קובי
טובעת בחיפושים:-(
תאומים צפויים להוולד בתחילת יוני ואנחנו עוברים דירה בגלל המעלית (יש מדרגות ל/מהמעלית והיא קטנטונת).
בחיפושי הדירה מצאנו שרוב המעליות ה״גדולות״ בתל אביב, הן באזור 80 על 80 שהכניסה אליה עומדת על סביב 70 ....
יש סיכוי למצוא עגלת תאומים בגדלים הללו??
אשמח להמלצות, נוכל גם להביא מארהב או הולנד....
השיקולים לפי סדרי עדיפויות:
1. עגלה קטנה שלא מתפשרת על נוחות לתינוקות
2. קיפול קל וקטן שיכנס לפרייבט
3. סלקל שיוכל גם להתחבר לאוטו
4. אפשרות לשינוי זוויות עם הפנים /הגב לכוון הנסיעה
5. אפשרות להתנייד ברחובות תל אביב....
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה לתאומים תל אביבים.... מעלית קטנה - תגובה
קובי סופר09/02/2016שלום טל,
אני תמיד אומר להורים עתידיים שמחפשים עגלת יחיד שאין עגלה מושלמת ולכל עגלה יש חסרונות ויתרונות, כשמודבר בעגלות תאומים ה"צרות" כפולות.
אני ממליץ גם לבדוק אורך מעלית מכיוון שיש עגלות רכבת שרוחבן הוא כרוחב עגלת יחיד, הן יותר ארוכות אך לעיתים דווקא האורך הוא לא הבעיה.
כרכגע אני מתרכז בהמלצה על עגלת תאומים אחד ליד השני
1. עגלה קטנה שלא מתפשרת על נוחות לתינוקות
2. קיפול קל וקטן שיכנס לפרייבט
3. סלקל שיוכל גם להתחבר לאוטו
לשלושת הבקשות כולל רוחב הייתי ממליץ על בייבי מאנסטרס, רוחבה 65 ס"מ, אין פשרה על רוחב המושבים, ניתן לחבר סל קל, הקיפול קל, פשוט וכגודל קצת יותר גדול מעגלת יחיד ממוצעת, כמו כן משקלה ביחס לעגלות תאומים סביר.
4. אפשרות לשינוי זוויות עם הפנים/הגב לכוון הנסיעה
את המאנסטרס לא ניתן לחבר באופן דו כיווני אך ניתן לרכוש לה אמבטיות אשר בחודשים הראשונים יתנו לכם לראות את התינוקות מולכם. העגלות עם טיולון דו כיווני כולן יותר רחבות מ- 75 ס"מ אלא אם מדובר בעגלות רכבת.
5. אפשרות להתנייד ברחובות תל אביב....
גם כאן הבייבי מאנסטרס תאפשר הליכה נוחה וגם כאן מרבית עגלות הרכבת יאפשרו הליכה נוחה, באף אחת מהאופציות לא כמו בעגלות יחיד אבל עם מינימום תקיעות בדרך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מעלית... עכשיו נשאר להחליט
טל22/02/2016הי קובי
שינוי בכוונון.....
החלטנו לעזוב את תל אביב בצר לנו והתבייתנו על עיר מתוקה עם מעלית 80 על 110.
מקווה שעכשיו האופציות פחות מוגבלות...
עכשיו השיקולים הנם
1. נוחות לתינוקות כמובן
2. רב שימושית - מגיל אפס . עדיף חיבור סלקל
3. קיפול נח וקל, שיכנס לפרייבט
4. דו כווניות והיכולת לתפעל כל מושב בנפרד
5. לא כבדה...
המליצו לי על הבמבלרייד
מצד שני היא נראית מאסיבית מדי....
הבוגבו, הג׳וגר מיני סיטי, והמונסטר בעורפה....
מבולבלת!!!!
להצלתך אודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מעלית... עכשיו נשאר להחליט - תגובה
קובי סופר23/02/2016שלום טל,
המליצו לי על הבמבלרייד - היא חד כיוונית, יש לה גלגלי אויר שזה חיסרון גדול, גדולה בקיפול.
הבוגבו, כבדה מאוד, ענקית בקיפול, אין שכיבה ישרה בטיולונים. עונה לשאר הדרישות.
הג׳וגר מיני סיטי, אין טיולון דו כיווני, בדים זולים, אין אפשרות לחבר סל קלים. קיפול נח ומשקל סביר.
והמונסטר, יש אפשרות לרכוש עם אמבטיות ולחבר 2 סל קלים. הטיולון חד כיווני, משקל סביר, קטנה מאוד בקיפול בהשוואה לכל עגלות התאומים.
אפשר לשקול את הסטרול אייר, יש טיולונים דו כיווניים עם שכיבה מלאה אך הטיולונים צרים. הקיפול גדול ומסורבל, יש אפשרות לחבר 2 סל קלים.
אפשר גם ללכת על כיוון של עגלות רכבת כמו איי בי סי דיזיין זום, אך גם בעגלות כאלו הקיפול אמנם סביר אך מצריך פירוק טיולונים ואין שכיבה ישרה בטיולונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיויו העגלה הכי קומפקטית
מאי דקל23/02/2016לי אפילו אין מעלית בבית רק מדרגות ויש לי יויו!! היא הכי קומפקטית וקלה שיש, ממש לא שוקלת. ממליצה בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא ממש אוהבת את הבוגבו שלי
רותם חי25/02/2016זו עגלת פרימיום של החברה ודווקא היא גם עוברת בדיקות של אורתופדים בגלל זה גם הזווית בגב התחתון ליד הבית שלי יש חנייה כזו לא אספלט ובקלות אני עוברת שם, ובתכלס בכל שטח. העגלה גם לא כזו כבדה בכלל.. קיצר אני ממליצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום דלקס או גרקו איבו - המלצהאנונימי08/02/2016
שלום ותודה על הפורום
אתמול ראינו את הג'ואי כרום דלקס, במחיר של 2000 ש"ח, הגגון של הטיולון הרגיש לנו קצת לא יציב במיוחד ביחס לגגון של הבייבי גוגר,
הבנו שהכרום נותנת תמורה טובה למחיר שלה, השאלה האם היא תחזיק גם לילדים הבאים (הטיולון, - האמבטיה נראית חזקה)
כמו כן מה היית ממליץ בין הגרקו איבו לבין הגואי כרום, מבחינת, עבירות ונסיעה, חוזק, גודל מקופל (לבגז' סטנדרטי), מה אמור להיות המחיר של הגרקו כולל אמבטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום דלקס או גרקו איבו - המלצה - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום,
ג'ואי כרום קצת יותר איכותית מכיוון שיש לה מערכת בולמי זעוזעים טובה יותר, איכות הגלגלים טובה יותר, היא יותר קטנה בקיפול. סה"כ רוב התגובות לגביה מאוד חיוביות ולא נרשמו תקלות מיוחדות. לגרקו יש גם דגם איבו XT אשר יותר איכותי מהכרום אבל הוא כבד משמעותית ושוב, גדול יותר בקיפול. הגרקו נמכרת ב- 1790 ש"ח או 2190 ש"ל לXT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין 2 שלדות - פג פרגו פופ אפמיכל07/02/2016
שלום,
אני מעוניינת לקנות פג פרגו בוק פופ אפ עם שלדה s. לאחרונה גיליתי שיש שלדה נוספת שנקראת 51. תוכל לספר לי על ההבדלים ביניהן מלבד הרוחב? מה מומלצת יותר לדעתך ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין 2 שלדות - פג פרגו פופ אפ - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום מיכל,
מלבד יתרון הרוחב ב- 51 לשלדת S יש צמיגים איכותיים יותר אשר מקנים נוחות נסיעה טובה יותר ובלימת זעזועים טובה יותר, יש ידית דמויות עור למגע נעים יותר עם בלאי נמוך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על רכישת עגלה משולבת לילד ראשוןליאן05/02/2016
קובי שלום,
אודה להמלצתך לרכישת עגלה לילד ראשון(עגלה משולבת) היינו היום במספר חנויות ויצאנו מעט מבולבלים. ראשית אציין כי אנו גרים במושב אשר כולל גם דרכים סלולות וגם דרכי עפר. על כן, חשוב לי שהעגלה תצליח לעמוד בעומס השבילים והדרכים הסלולות יחד. כמו כן, אנחנו גרים בבית עם מספר רב של מדרגות ללא מעלית כך שאם אצטרך לשאת את העגלה היא צריכה להיות יחסית קלה. יתרה מכך, אני 1.50 ובעלי 1.75 כך שאני צריכה עגלה שתתאים במיוחד לגובה שלי אבל שיהיה גם לו נוח. בסופו של יום אני מחפשת עגלה שארגיש שהיא בטיחותית ולא רועדת בהליכה, והכי חשוב - שכאשר אהפוך אותה לטיולון היא תהיה קלה לתפעול ולקיפול ולא תדרוש יותר מידי התעסקות כך שלא אקנה טיולון חדש תוך זמן מועט.
תודה מראש על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על רכישת עגלה משולבת לילד ראשון - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום ליאן,
אני מבין את ההתלבטות והבילבול. את צריכה לקחת בחשבון שאין עגלה מושלמת, בטח לא אחת שתענה לכל הדרישות שלך. יש לך כמה דרישות שיוצרות ניגוד לדרישות אחרות (לא בדרישות אלא במוצר).
לדרכי עפר יש צורך בעגלה מאסיבית עם מערכת גלגלים טובה ומערכת בולמי זעזועים טובה, לכן עגלות כאלו יהיו כבדות יותר ומסורבלות.
עגלות קלות, בעלות קיפול קטן וקליל בדרך כלל לא בנויות לדרכי עפר.
אני הייתי ממליץ על התמקדות בנוחות הנסיעה/הליכה מכיוון שלגבי הקיפול אפשר למצוא פתרונות של השארת עגלה ברכב ועליה עם מנשא, השארה בחדר אופניים וכו'.
בכל זאת אמליץ לך על 3 עגלות:
עגלות הרטן, הכי בנויות להליכה בשטחי עפר/כורכר ואפילו שלג, הן גם העגלות מאוד איכותיות, חזקות וסופר נוחות עבור התינוק.
בוגבו בי 3, קלה, קיפול קטן וקומפקטי מה שיקל בעליית מדרגות וסביר שתחסוך קניית טיולון, מצד שני בדרכי עפר יהיה קשה עד בלתי אפשרי לנוע איתה (תלוי בשטח).
ארמדילו פליפ, די דומה בתכונות לבי 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להמלצתך בדבר עגלות לילד ראשון
ליאן08/02/2016היי קובי,
ראשית, תודה על המענה.
ברצוני לחדד דבר מסוים, השבילים במושב בחלקם עפר אבל חלקם הגדול לא, אם נחסיר את גורם דרכי העפר ונשאיר את יתר הפרמטרים(קלה, טיולון לא מסובך להפעלה ופשוט) המלצתך תשאר זהה?
אני שוקלת את הפג פרגו ספורטיבו אבל לאור מחירה (5,000) הייתי רוצה משהו בסביבות 3500-4000 ש"ח.
האם תוכל להמליץ כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך להמלצתך בדבר עגלות לילד ראשון - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום ליאן,
הפג גם יחסית כבדה וגדולה בקיפול, לכן בלי קשר למחיר היא לא תתאים לפרמטרים של הפרקטיות. לכן לפי הפרמטרים ההמלצה היא בוגבו בי 3 או ארמדילו פליפ XT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמליבו אדמקס לעומת הפג
ליאן24/02/2016היי קובי,
מה דעתך על מליבו אדמקס? איך היא לעומת הפג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מליבו אדמקס לעומת הפג - תגובה
קובי סופר24/02/2016שלום ליאן,
היא פחות איכותית באופן משמעותי. כמו כן הרבה יותר כבדה ומסורבלת מהפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בבחירת עגלה לפי קריטריוניםאיגור05/02/2016
קובי שלום!
להלן קריטריונים למציאת עגלה....תוכל לסייע?
1. נוחות, בטיחות, הגנה ממזג אוויר (שמש, רוח, גשם)
2. יציבה, עם גלגלים עמידים ונוחים, ידית אחיזה נוחה (האישה בעלת קושי בהליכה וצריכה עגלה מאוד יציבה)
3. נוחות תפעולה, קיפול, משקל סביר (אך קודם כל בטיחות ויציבות)
4. מחיר לא הכי גבוה. עד 3,000 ש"ח נניח. אך כמובן אפשר להתגמש במידה ויש משהו איכותי שיתאים לדרישות.
האם תוכל להתאים משהו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיוע בבחירת עגלה לפי קריטריונים - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום איגור,
בהתאם לקריטריונים, הייתי ממליץ לך לבדוק את עגלת ג'ואי כרום או ארמדילו פליפ XT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית אוויר בצד מאחורה - סיטרואןסשה05/02/2016
האם יש צורך לנתק כרית אוויר צדדים כשמתקינים כסא בטיחות מאחורה באחד הצדדים
(הכרית אמורה להפתח כמו וילון)
האם בכל דגמי הרכב הנטרול הזה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כרית אוויר בצד מאחורה - סיטרואן - תגובה
קובי סופר05/02/2016שלום סשה,
אין צורך לנטרל כריות אוויר אחוריות. אין להן השפעה כמו לכריות הקדמיות והן גם לא בגובה שמסכן תינוק במושב בטיחות.
הכרית היחידה שמסכנת תינוק היא הכרית במושב שליד הנהג, לכן אם רוצים לעגן מושב בטיחות או סל קל במושב זה יש לנטרלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על סייבקס אייריס ותודה מראשהדר04/02/2016
שלום קובי,אנו שוקלים לקנות את הסיבקס איריס מטעמי תקציב (יש עליה מבצע הכולל אמבטיה, טיולון וסלקל) וגם כי אהבנו אותה. האם אתה ממליץ עליה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות על סייבקס אייריס ותודה מראש - תגובה
קובי סופר05/02/2016שלום הדר,
אני פחות ממליץ עליה. אני ממליץ לחפש עגלות שבהן הטיולון נשכב למצב שטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה נוספת על עגלה משולבת
הדר07/02/2016אילו עגלות היית ממליץ בטווח של עד 3000 ש"ח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצה נוספת על עגלה משולבת - תגובה
קובי סופר08/02/2016שלום הדר,
בטווח המחיר הזה הייתי ממליץ לבדוק את הארמדילו פליפ, סולה 2, ג'ואי כרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קלמעין03/02/2016
שלום קובי,
בעקבות המלצתך על סל קל של בי סייף, היום הלכתי לראות אותו בחנות והוא נראה מאד מאד צר וקטן ביחד לסלקלים אחרים, כך שמנסתם הוא מתאים רק למספר חודשים לתינוק.
מה אתה אומר על סלקל קבריו של מקסי כוזי? פחות ברמה? או שגם טוב?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמח לשמוע לעצתך..
מעין04/02/2016נשמח לשמוע לעצתך לגבי הסל קל של מקסי כוזי..
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סל קל - תגובה
קובי סופר05/02/2016שלום מעין,
הבי סייף מגיע עם כריות כדי שיהיה מותאם בגודל לתינוק בן יומו, לאחר מכן הן נשלפות ואז יש יותר מרווח. המקסי קוזי באותה רמת בטיחות ככה שאין מה לחשוש ברכישה שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה למעלית קטנטונתמיי02/02/2016
מחפשת עגלה עם אמבטיה שתתאים במיוחד למעלית שלנו (מאוד קצרה - אורך 85 ס"מ ורוחב 70).. חוץ מזה חשוב לי שתהיה קלילה ועם טיולון מתהפך, אשמח להמלצות
עגלה למעלית קטנטונת - תגובה
קובי סופר02/02/2016שלום,
מרבית העגלות בשוק עוברות באורך את ה- 85 ס"מ. גם אם נמצא משהו (וקשה לי להאמין) זו תהיה עגלה בודדת. לגבי הרוחב אין בעיה, רוב העגלות לא עוברות את ה- 64 ס"מ. את צריכה לעשות בדיקה של המעלית באופן אלכסוני, אז תוכלי להיכנס עם העגלה למעלית ולסובב אותה הצידה שתעמוד באופן אלכסוני במעלית, אז אני מעריך שיהיה לך יותר מ- 85 ס"מ וזה יפתח לך מגוון רחב של עגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים ועגלותאנ01/02/2016
קובי היקר שלום,
לפני כשנה וקצת רכשנו ממך את עגלת הרטן המדהימה. ללא ספק אחת הקניות המוצלחות. בננו בן שנה והוא מצפה לאח .. הוא יהיה בן שנה ושבעה חודשים כך שנזדקק לסידור כלשהו עם העגלה. מאוד מאוד נרצה להישאר עם הרטן שהיא סופר יעילה לאזור שלנו מכל הבחינות. האם ניתן בדרך כלשהי להוסיף לה חלק - לא טרמפיסט, אלא ממש להפוך אותה לעגלת תאומים או משהו בסגנון ... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחים ועגלות - תגובה
קובי סופר02/02/2016שלום,
לצערי, אין אפשרות להפוך את ההרטן לעגלת אחים ע"י הוספת מושב.
מה שאני עשיתי עם ילדי (היה לנו הפרש של שנה וחצי), הלכנו עם הקטנה במנשא והגדול בעגלה, עד שהגדול הגיע לגיל שנתיים וארבע, הוא כבר הלך ועמד על טרמפיסט בעת הצורך. אני מודה שגם לקחתי עגלת תאומים וגם עגלת אחים אך השתמשנו בכל אחת פעם אחת והרגשנו שזה לא הכי נח ואידאלי לנו, בעיקר בגלל האיזור שאנו גרים אשר מצריך עגלה כמו ההרטן.
כמובן שיש אופציה של רכישת עגלת תאומים/אחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)