מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- היי קוביטל26/10/2014
אני בהריון שני.
לפני ההריון הראשון הזמנו מכם את עגלת פג פרגו בוק פלוס +סלסל פרימו ויאג'יו
שנת ייצור 2013
כתבת כאן למישהי לגבי סלקל זה, שאם לרכוש אז רק את דגם 2014 ולא לפניו.
האם כעת, לפני לידה שניה, אני צריכה לקנות סלקל חדש שנת ייצור 2014?
הסלסל הנוכחי שלי נקנה לפני שנה וקצת, שכן בני בן שנה וחודשיים.
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי קובי - תגובה
קובי סופר26/10/2014שלום טל,
הסל קל של 2014 קיבל דירוג בטיחותי טיפה יותר גבוה מזה של 2013, לכן למי שצריך לרכוש עגלה חדשה עדיף 2014. אם כי ההבדל הבטיחותי לא משמעותי. אין שום בעיה להשתמש עם הסל קל הקיים שלכם ואין צורך לרכוש חדש. התוקף המומלץ לסל קלים הוא 6 שנים ככה שיש מספיק זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגומילה26/10/2014
היי, רציתי לדעת אם אתה ממליץ על עגלת פג פרגו בוק.
ושאלה נוספת, בחנויות שהייתי בהם מוכרים אותה עם סלקל . השאלה אם אפשר להשיג אותה ללא סלקל .
והאם יש עגלות מומלצות אחרות בטווח המחירים של הפג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פג פרגו - תגובה
קובי סופר26/10/2014שלום מילה,
ברור שאני ממליץ על הבוק, עגלה מעולה.
לגבי סל קל, הוא מגיע כחלק מהעגלה ולא ניתן לרכוש בלעדיו. יש חנויות שמוכנות לפרק את הסל קל מהחבילה ולמכור אותו לחוד.
אם יש לך צורך בסל קל הייתי ממליץ להישאר עם הסל קל הזה מכיוון שהוא אחד הסל קלים הטובים ביותר שיש כיום מבחינה בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לגבי סולהמירי23/10/2014
שלום,
בחיפושינו אחר עגלה אהבתי מאוד את הגרקו - נראתה לנו נוחה מבחינת קיפול וגם קלה משמעותית מאחרות (יותר קלה מהבייבי ג'וגר למשל). גם אהבתי שהטיולון יכול לפנות כלפי ההורים. יתרון נוסף מבחינתנו - קיבלנו במתנה סל קל של גרקו שיתיישב עליו (אם כי זה לא קריטי מבחינתנו).
הבעיה העיקרית עם הגרקו - במצב מקופל היא לא נכנסה לבגאז' של האוטו (יש לנו סקודה פאביה קטנה).
חיפשנו עגלה דומה לה במאפיינים ומצאנו את הסולה, שמאוד מוצאת חן בעינינו. אבל עדיין יש כמה שאלות לגביה (לא הספקנו לבחון אותה כמו שצריך): מחוות דעת שקראתי הבנתי שהיא קצת כבדה ומסורבלת, וקשה במדרגות - אנחנו גרים בקומה ראשונה עם מדרגות.
הקיפול שלה רק בשתי ידיים מה שעושה אותה בעייתית לנסיעה בתחבורה ציבורית (לא לעיתים קרובות אבל בכל זאת...).
וגם לא הספקנו לבדוק אם היא נכנסת לבג'אז.
מה דעתך? האם היא מומלצת לנו בקריטריונים האלה? ואם לא - מה עוד מומלץ בסגנון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוד שאלה לגבי סולה - תגובה
קובי סופר23/10/2014שלום מירי,
אם הגרקו לא נכנסה גם הסולה לא אמורה להיכנס לתא המטען. השאלה איך ניסיתם להכניס מכיוון שברכבי מיני יש להוציא את המדף (אם אין עליו רמקולים) ואז להכניס את העגלה בצורה עומדת. בדרך כלל האיבו נכנסת בקלות בצורה כזו לרכבים קטנים מהפביה.
לכן אם אהבתם את הגרקו והיא עונה לכל הדרישות שלך אני מציע שתנסו שוב לבדוק כי לדעתי היא צריכה להיכנס.
אם היא לא תתאים אני מציע לך לבדוק את בבה קונפורט סטריטי שעונה לכל הדרישות שלך. כמו כן אם יש זמן עד דצמבר, צריכה להגיע מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ שעונה לכל הדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ועוד שאלה
מירי25/10/2014אחרי שהלכנו לבדוק שוב, אני חושבת שנלך בכל זאת על הסולה. דווקא בניגוד לגרקו נכנסת לאוטו כמו שהיא, ואם מוציאים גלגל (מה שאי אפשר לעשות בגרקו) נכנסת גם בשכיבה.
בעקבות ההמלצה שלך הסתכלתי על סרטונים של הארמדילו פליפ, נראית עגלה מדהימה! איזה קיפול נוח ועגלה יפה. לצערנו דצמבר יהיה כבר מאוחר מדי, וגם נראה לי שהיא תהיה יקרה מדי עבורנו...
יש סיכוי שהסלקל של גרקו יוכל לשבת עליה עם מתאם? המוכרים בחנות לא ידעו לומר לנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה, ועוד שאלה - תגובה
קובי סופר26/10/2014שלום מירי,
על הסולה או על כל דגמי מאמאס אנד פאפאס לא מתלבש סל קל גרקו.
מתלבשים סל קלים של סייבקס אשר יותר בטיחותיים מגרקו. כמו כן מקסי קוזי, בי סייף, ג'ואי ובבה קונפורט. ההמלצה שלי היא על סייבקס.
הארמדילו פליפ עגלה מדהימה, היא לא תהיה יקרה (הערכה שלי 3000 ש"ח), אבל לצערי דצמבר זה הצפי האופטימי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבים על סולה ג'ינס, שאלותמיכל22/10/2014
קובי קודם כל תודה על הפורום האינפורמטיבי כל כך!
ראינו את הסולה והיא מצאה חן בעינינו.
אבל רפרוף על התשובות שלך פה גרם לי למחשבות שניות:
הבנתי שהיא מתקפלת עם האמבטיה?
היא מתקפלת גם עם הטיולון או שיש מגבלה על הכיוון?
ובקשר לגובה:
בעלי גבוה. הוא ראה שהידית שלה מתקפלת כלפי מעלה וזה סיפק אותו.
האם יהיה לו פחות נוח?
וזה שהאמבטיה עצמה נמוכה, נראה לי פחות נוח, האם זה נותן יציבות
או שזה רק חיסרון?
אם היא אכן לא מתאימה לגבוהים על מה היית ממליץ?
(ואם אפשר לומר מחיר ומה הוא כולל אשמח).
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חושבים על סולה ג'ינס, שאלות - תגובה
קובי סופר22/10/2014שלום מיכל,
קודם כל תודה.
הסולה מלא מתקפלת עם האמבטיה. היא מתקפלת עם הטיולון כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, כשהוא פונה לכיוון ההורה לא ניתן לקפלה.
בקשר לגובה, לרוב האנשים הגובה לא מפריע, גם כאלו שחששו טרם הקנייה, לאחר שהתחילו להשתמש טענו שהדבר לא מפריע להם. יש גם כמובן יתרון לגובה נמוך, כשיושבים התינוק בגובה שלך ולא צריך כל דקה לקום ולראות מה קורה או כשמאכלים זה יותר נח. בהחלט בעלך יצטרך להתנסות עם העגלה ולראות עד כמה גובה הידית מפריע או לא.
מחירה כיום הוא: 2250 ש"ח. אפשר לבדוק גם את הג'ואי כרום אשר יותר גבוהה, ניתן לקפלה עם הטיולון כשהוא ל- 2 הכיוונים והידית עולה ויורדת בהתאם לגובה ההורה.
היא טיפה יותר זולה מהסולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות, ועוד שאלה:
מיכל22/10/2014מה בקשר לגלגלים, האם הם מנופחים ולכן דורשים תחזוקה או מלאים?
והמחיר שציינת הוא לדגם הג'ינס, נכון? כולל בסיס, אמבטיה וטיולון?
כמה יעלה גם תיק תואם לעגלה, מתאם לסלקל וסלקל מאלה שהמלצת (הבטיחותיים יחסית, פלוס בסיס לחיבור קל באוטו)?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוב תודות, ועוד שאלה: - תגובה
קובי סופר22/10/2014שלום מיכל,
הגלגלים מוקצפים ואין צורך בניפוח אויר או בתחזוקה. יש לסולה דגם אחר שבא עם גלגלי אויר אך הוא אינו משווק עוד בארץ.
המחיר לצבעים רגילים, הג'ינס עולה: 2400 ש"ח. העגלה כוללת: אמבטיה וטיולון. מתאם לסל קל עולה: 100 ש"ח. סל קלים מומלצים עם בסיס יעלו באזור ה- 900 ש"ח ומעלה.
עד כמה שידוע לי כבר אין את התיק התואם מכיוון שהוא יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... אחרי שראיתי את הג'ואי כרום
מיכל24/10/2014טוב, אז הלכתי לחנות נוספת כדי לראות את הג'ואי כרום,
והתרשמתי לרעה! ההיא נראתה לי לא איכותית, הגימורים לא משהו,
לא מחליקה כמו האחרות. כנראה פשוט מרגישים מאד את ההבדל במחיר.
אז היא ירדה מהפרק.
דווקא אמרו לי שהסולה מתקפלת עם הטיולון גם כאשר הוא עם הפנים להורה,
אבל מתקפלת יותר ארוך ולא לגודל המינימלי.
נשארתי עם בעיית הגובה..
גם אם לבעלי יהיה נוח ללכת איתה,
עדיין פחות מוצא חן בעיני שהאמבטיה נמוכה כל כך.
ראיתי את הנבינגטון והיא נראית לי מצויינת. דומה לסולה אבל גבוהה.
היא גם צרה יותר שזה יתרון.
האם היא גם מתקפלת עם האמבטיה והטיולון לשני הכיוונים?
והאם היא כבדה יותר?
יש לה מתאמים לסלקל?
והאם יש גגון מוצל יותר? באינטרנט ראיתי אבל באותה חנות לא..
בקיצור מה דעתך?
כמובן שחבל שאין אותה בג'ינס אבל אני מנסה להתמקד במה שחשוב ;-)
רוב תודות!
בילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך... אחרי שראיתי את הג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר24/10/2014שלום בילי,
לגבי הג'ואי, זו העגלה הנמכרת ביותר בישראל ועד היום שמעתי רק תגובות (והמון) חיוביות עליה, אבל אם לא אהבת או התחברת זה בסדר.
לגבי הסולה, כשמנסים לקפלה כשהטיולון לכיוון ההורה הקיפול ענקי ולא נכנס לאף רכב ככה שהיא מתקפלת רק כשהטיולון פונה לכיוון הנסיעה.
לגבי הנבינגטון: כמו הסולה, היא מתקפלת רק כשהטיולון לכיוון הנסיעה. מתחברים אליה אותם הסל קלים שמתחברים לסולה: ג'ואי, סייבקס, בי סייף וכו'.
הגגון שראית בחנות הוא הגגון הקיים בארץ ולא מה שראית אונליין. בינואר/פבואר יגיעו דגמי 2015 אבל אני לא יודע לומר אם נעשה שינוי בגגון. כן נעשה שינוי בעיצוב אבל גם המחיר יהיה יקר יותר.
הנבינגטון עגלה מומלצת מאוד, סה"כ היא איכותית, עשויה מחומרים איכותיים, מגיעה מאובזרת והמחיר שלה כיום מאוד סביר והגיוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה! לא מצליחה להחליט..
מיכל28/10/2014הדבר המרכזי שמפריע לי בסולה הוא הגובה.
רק רוצה לוודא:
גם הנבינגטון מתקפלת עם האמבטיה?
הבנתי שהטיולון שלה לא מגיע למצב שכיבה כמו בסולה.
עד כמה זה חשוב?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המון תודה! לא מצליחה להחליט.. - תגובה
קובי סופר28/10/2014שלום מיכל,
אף עגלה לא מתקפלת עם האמבטיה מלבד הבוק פופ אפ שעולה כפליים מהעגלות שאת מתעניינת.
הנבינגטון לא נשכבת למצב ישר, זה יכול להיות בעייתי אם התינוק עובר לטיולון לפני גיל חצי שנה, מכיוון שהאמבטיה של הנבינגטון רחבה אני חושב שהיא תתאים ללא בעיה עד גיל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, תודה!
מיכל28/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס בי מובייל או בייביג'וגריעל21/10/2014
היי ערב טוב ...מתלבטת בין שתי העגלות. יש לי אוטו קטן מטוד ( יונדאי i10), הבייבי ג'וגר נכנסת ואני מניחה שגם הברייטקס. השאלה מה יותר מומלץ ..תודה רבה , יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברייטקס בי מובייל או בייביג'וגר - תגובה
קובי סופר22/10/2014שלום יעל,
מבין שתיהן הג'וגר עדיפה, היא בנויה יותר טוב ועמידה יותר.
לדעתי אבל עדיף לך לבדוק את הביבה טאי טאי החדשה או את ולקו זי.
שתיהן צרות יותר כך שהן יכנסו בודאות לרכב שלך. הן נוחות יותר לנסיעה ומתקפלות כשבדי העגלה נשאלים כלפי פנים ולא כלפי חוץ כמו בג'וגר או בברייטקס. הקיפול הזה שומר על הבד לאורך זמן, מונע לכלוך, כתמים ואפילו זיהום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות...nikita21/10/2014
לילד ראשון... מבקשת את המלצתך:
דרישותי: אמבטייה גבוה ומערכת ישיבה נוחה לילד בהמשך. וקיפול קל.
מתלבטת בבייבי ג'וגר עלית, ורסה , אם יש יותר טוב מהן אשמח לדעת . ללא קשר מה דעתך על הסטוקי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות... - תגובה
קובי סופר22/10/2014שלום ניקיטיה,
אם הדרישה שלך היא מערכת ישיבה נוחה לילד בהמשך אז הורסה והסטוקי אינן מערכות כאלו. הן לא נשכבות למצב שטוח ולפי דעתי זהו חסרון עצום.
בעלית השכיבה ישרה והיא גבוהה, יש חסרון שהטיולון בה לא דו כיווני.
השאלה העיקרית היא התקציב כדי שאוכל לדעת על מה להמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוונפלו סימפונישירן.ח20/10/2014
שלום קובי!
אשמח שתאיר את עיני מהם ההבדלים בין מושבי הבטיחות אוונפלו סימפוני השונים, שכן קיימים פערים במחירים אבל אינני מבינה מדוע.
מכל הסימפוני, איזה הכי מומלץ ומדוע?
תודה רבה!
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוונפלו סימפוני - תגובה
קובי סופר21/10/2014שלום שירן,
קודם כל מהבחינה הבטיחותית כולם באותה רמה. בעבר היה סימפוני או סימפוני E3 אשר יותר בטיחותי, כיום יש רק את הE3, אבל צריך להקפיד להיזהר כי אולי יש מקומות שעדיין עם מלאי של סימפוני רגיל.
לE3 יש מספר גרסאות. 1) גרסא רגילה. 2) גרסאת אוקלה שנוספו לה 2 מתקנים לכוסות. 3) גרסאת קונקורד שמלבד הכוסות יש גם תופסנים לרצועות כדי שהן לא יהיו מתחת לגוף התינוק ונאלץ לחפש אותן לאחר הושבת התינוק. 4) כעת נוספה גרסאת הפלטינום שלה יש בד מיוחד שלא מתחמם בשמש ולא מתחמם מחום גופו של התינוק ובכך מצמצמת ואף מונעת הזעה. כמובן ששאר הדברים שצוינו בסעיפים 2 ו 3 קיימים בגרסא זו.
אם אין ממש צורך בבד המיוחד לדעתי אפשר ללכת על הגרסאות הזולות של ה- E3.
כל עניין הכוסות והתופסנים זה נחמד אבל אפשר לחיות בלעדיהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחירים
שירן. ח21/10/2014תודה על תשובתך המאירה!
מהו המחיר הזול ביותר שניתן לרכוש את ה- e3 בגרסה הרגילה ללא התוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחירים - תגובה
קובי סופר22/10/2014שלום שירן,
לדעתי באיזור ה- 1100 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל-קל , כיסא בטיחותאור17/10/2014
שלום לכולם,
אנחנו לפני לידת בתנו הראשונה. רכשנו עגלת אנגליזינה וכעת התברר לנו כי הסל-קל שקיבלנו, פג תוקף. אי לכך אנחנו מנסים לברר איזה לרכוש. ההתלבטות היא כזאת:
1- לרכוש סל קל מוכר (אשמח לקבל את המלצות) אך שאינו מתחבר לעגלה.
2- לרכוש סל קל אינגליזינה שמתחבר לעגלה אך לא ברורה לי מידת איכותו ועמידותו.
אשמח לקבל את תגובתכם לגבי שתי הסעיפים- מה דעתכם על הסל קל של אינגליזינה, במידה והוא אינו רלוונטי, על איזה כן מומלץ.
תודה מראש,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סל-קל , כיסא בטיחות - תגובה
קובי סופר18/10/2014שלום אור,
הסל קל של אינגלזינה פחות איכותי ובטיחותי בהשוואה לסל קלים פופולאריים.
בנוסף לא הכי מומלץ לתינוק להיות יותר מדי זמן בסל קל, לכן אני ממליץ על סל קל שלא מתחבר לעגלה אבל מספק רמת בטיחות גבוהה.
המומלצים:
צ'יקו קייפיט, רמת בטיחות גבוהה, הנדסת אנוש מדהימה, נוחות מעולה לתינוק ומחיר מצחיק ביחס לתמורה.
סייבקס אטון 2 או 3, בעיקר בשל רמת הבטיחות הגבוהה. חסרון: יקר.
פג פרגו פרימו ויאג'ו מ- 2014 (לא לפני). רמת הבטיחות הגבוהה ביותר. חסרון: יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא בטיחות
אור19/10/2014קובי שלום,
תחילה, תודה רבה על המענה המקצועי, אין ספק שמיקדת אותי.
שנית, הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך לגבי כיסא בטיחות מגיל 0. האם מומלץ ? במידה וכן על איזה דגמים תמליץ ?
תודה והמשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיסא בטיחות - תגובה
קובי סופר20/10/2014שלום אור,
אני עדיין ממליץ יותר על סל קל מ-2 סיבות.
1) סל קל יכול לצאת מהרכב די בקלות ובשיא הקלות כשיש בסיס. התינוקות נרדמים הרבה בנסיעות וזה נח להעבירם עם הסל קל עד למיטה שלהם מבלי להעיר אותם.
2) זווית השכיבה של הסל קל טובה יותר, רוב כיסאות הבטיחות לא נשכבים למצב שכיבה טוב כשהם עם הפנים בניגוד לנסיעה. לכן אם בכל זאת תחליטו לרכוש מהתחלה כיסא בטיחות תעשו בדיקה ברכב לראות את הזווית. הכיסא עם זווית השכיבה הכי טובה הוא הצ'יקו נקסט פיט, לאחר מכן סייפטי פירסט אדוונס ולאחר מכן כל סדרת הסימפוני של איוונפלו שגם נחשבים בטיחותיים מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי גוגר או סיבקס קליסטודפי14/10/2014
שלום,
אשמח לקבל דעה לגבי עגלה סיבקס קליסטו, אין לי מושג אם היא נוחה, קלה, יתרונות וחסרונות.
את הבייבי גוגר אני מכירה.
עכשיו שתיהן נמכרות באותו המחיר, רק שהסיבקס מגיעה עם אמבטיה (מבצע) והבייבי גוגר רק הטיולון, כאשר אני יכולה להשאיל מחברה אמבטיה.
איזו כדאי??
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי גוגר או סיבקס קליסטו - תגובה
קובי סופר18/10/2014שלום דפי,
מבין שתיהן הג'וגר עדיפה. היא יותר רחבה, יותר נוחה להליכה, סל החפצים גדול יותר וכמובן יותר נוחה לקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום או בייבי ג'וגר מיני סיטיSandman13/10/2014
אני מאד מתלבטת בין 2 עגלות:
ג'ואי כרום או בייבי ג'וגר מיני סיטי.
הייתרון של הבייבי ג'וגר הוא שהיא מתקפלת ממש ממש בקלות ונח.
והיתרון של הג'ואי , שגם מתקפלת לא רע, זה שאפשר לבחור אם להושיב את הטיולון עם הפנים אלי או עם הגב.
השאלה היא עד כמה זה חשוב, אני עוד לא יודעת.
איזו עגלה מומלצת יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום או בייבי ג'וגר מיני סיטי - תגובה
קובי סופר18/10/2014שלום,
לדעתי הכרום עדיפה בדיוק מהסיבה שציינת (הדו כיווניות). יש לכך יתרונות רבים.
ממחקר שנערך באוסטרליה שכלל מעל ל- 2000 תינוקות. כאשר התינוק פנה לכיוון ההורה הוא התפתח שיכלית עד פי 2 יותר טוב מתינוק שפנה לכיוון הנסיעה בלבד! זה קרה במעל ל- 80% מהתינוק. הסיבה העיקרית לכך היא דיבור, ככל שהתינוק שומע יותר מילים ביום כך ההתפתחות הקוגנטיבית שלו גדלה. בנוסף הם ישנו טוב יותר.
ומנסיון אישי, הרבה תינוקות חוווים חרדת נטישה באזור גיל 7 חודשים ומתחילים לצרוח כשהם לא רואים את התינוק, לי זה קרה וברגע שהפכתי את המושב מולי הבעיה נפתרה.
מעבר לדו כיווניות, הגב של מושב הכרום טוב יותר, שינוי המצבים נח יותר ויש מדף לרגליים של התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות עגלות בבקשה תעזרואפרת13/10/2014
היי :)
אני מתלבטת ממש בין בבה קאר היפ הופ למימה קסרי
אשמח לחוות דעת והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות עגלות בבקשה תעזרו - תגובה
קובי סופר18/10/2014שלום אפרת,
מבין השניים לדעתי הבבה קאר עדיפה, יש לה אמבטיה גדולה יותר, טיולון בעל שכיבה שטוחה מה שאין במימה, הבדים איכותיים יותר והמוצר מיוצר באירופה.
ממליץ גם לבחון את עגלות הרטן ופג בוק, הן פחות יפות מהמימה והבבה קאר ולפי שאלתך זה פרמטר חשוב לך אבל מבחינת איכות הן איכותיות יותר מהשניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לקראת קניית עגלהכנרת13/10/2014
אז אחרי בדיקה במספר חנויות, הגענו עם 3 עגלות לקו הגמר.
joie chrome
mamas & paps sola
aya baby tornado
אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות לכל דגם, מה מומלץ מה פחות.
להדגיש כי ברשותנו רכב עם בגז' קטן (סוזוקי סוויפט), בעלי גבוה ואנוכי נמוכה יחסית...
התייחסויות מפורטות יתקבלו בברכה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לקראת קניית עגלה - תגובה
קובי סופר13/10/2014שלום כנרת,
קודם כל בהחלט הסוויפט עם בגאז קטן ולכן דבר ראשון נסו לראות מה נכנס לרכב.
מבין ה-3 לדעתי הכרום היא המומלצת ביותר.
הסולה מאוד נמוכה ואין לה ידית טלסקופית כמו ל-2 האחרות, לכן מבחינת בעלך זה יכול להיות חסרון גדול.
הטורנדו הכי רחבה ולכן אני בספק אם תיכנס. גם אם כן זה יהיה לא פשוט והיא תסתיר את שדה הראיה של המראה האחורית. היא גם הכבדה מהשלוש. מכיוון שהשלדה שלה גדולה יותר יהיה לך קצת יותר קשה לתפעל אותה.
הכרום היא הקלה ביותר מבין השלוש. היא גבוהה מהממוצע אך לא יותר מדי. יש לה ידית טלסקופית כך שתוכלו לשחק עם הגבהים. היא די קטנה בקיפול והיחידה מהשלוש שמתקפלת עם הטיולון כשהוא פונה אליכם. היא יותר קלה לתפעול וגם באופן מפתיע הזולה מבין השלוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי תודה על התשובה המהירה והמפורטת
כנרת14/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת איה בייבי טורנדו - מידות ומשקליםקובי סופר11/10/2014
שלום רב וחג שמח
אני ובעלי די גבוהים ומאוד התרשמנו מעגלת איה בייבי טורנדו
מעוניינת לקבל את חוות דעתך עליה
חסרונות? יתרונות?
והם תוכל לציין את נתוניה, מידות ומשקלים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת איה בייבי טורנדו - תגובה
קובי סופר12/10/2014שלום מיטל,
הטורנדו עגלה חדשה בשוק. החיסרון המרכזי שלה הוא רוחב הגלגלים: 66 ס"מ. רוחב זה מקשה על ההליכה במעברים צרים, מעליות, דלתות קטנות וכו'. היא שוקלת כ- 12 ק"ג יחד עם הטיולון.
לדעתי דגם הולנסיה שלהם יותר מוצלח. כמוכן הייתי ממליץ לבדוק את ג'ואי כרום אשר יחסית גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר סלקל סייבקס אטון 3 או Qאריק11/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מחיר סלקל סייבקס אטון 3 או Q - תגובה
קובי סופר12/10/2014שלום,
אטון 3 נמכר באזור ה- 1000 ש"ח והQ באזור 1300 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואם אפשר עוד שאלהעידן10/10/2014
בפג בוק פלוס, ראיתי שאתה ממליץ על השלדה המשודרגת. למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ואם אפשר עוד שאלה - תגובה
קובי סופר10/10/2014שלום עידן,
השלדה יותר נוחה להליכה, בולמת זעזועים טוב יותר וידית הדחיפה יותר נעימה נעימה למגע ופחות מתבלא. השדרוג גם לא יקר, רק 400 ש"ח.
הבעייה שכרגע עד סוף נובמבר לא יהיו שלדים כאלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)