פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם RHEUMATOID FACTOR QUANTIT
    ארנה
    19/06/2015

מדוע אין צורך להיבדק בבדיקה כזו שוב כל פעם שעושים בדיקת דם ?
    מה מטרת הבדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם RHEUMATOID FACTOR QUANTIT

הוספת תגובה

• בדיקת דם RHEUMATOID FACTOR QUANTIT - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    20/06/2015

שלום אורנה
    בדיקת RF ללא ספק חשובה לאבחנה של דלקת פרקים שיגרונתית
    במידה שקליניקה ו בדיקות מעבדה מצבעים על אבחנה אין צורך לבדוק כל פעם R F
    לפעילות מחלה חשוב לבדוק בדיקות אחרות כמו ESR +CRP
    חשוב לציין ש RFחיבי יכול להיות בממבים לא רק דלקת פרקים
    לכן מאד חשובה תמונה קלינית-סימנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לחץ וכובד בלסת
    מאיה
    17/06/2015

היי
    אני בת 30 בריאה
    לא סובלת מכאבי שיניים או אוזניים
    מיזה כמה ימים יש לי מעין לחץ בלסת
    זה התחיל כשסיימתי לאכול, הרגשתי מין כאב כזה בלסת, וזה גרם לי כאב ראש.
    מאז הכאב לא עובר,בין אם מפעילה את הלסת ובין אם לא, יש לי מעין לחץ בלסת ומן חולשה כזאת באיזור.
    חוץ מזה מרגישה טוב והכל בסדר.
    האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות? זה יעבור לבד או עם טיפול רפואי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לחץ וכובד בלסת

הוספת תגובה

• כאב לחץ וכובד בלסת - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    18/06/2015

שלום מאיה
    חשוב קודם כל לעקוב אחרי כל סימן חדש
    את כותבת שבריאה בדרך כלל ו מהשאת מרגישה עכשיו רק מספר ימים
    יכול להיות שאת כעת חולה במחלה וירלי
    יש לא מעט מיקרים של דלקת במפרק לסת
    או פגיעת עצב באזור
    אמי ממליצה לכך ללכת לרופא משפחה- מאד חשובה בדיקה ראשונית והתרשמות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת ana titer
    רונית
    10/06/2015

אני בת 40 , ביצעתי בדיקות דם בעקבות גירוד בכל הגוף מזה חודשיים ללא פריחה
    קיבלתי תוצאה : ana titer 1:160 positive
    ana pattern speckled
    שאר הבדיקות תקינות , רופא המשפחה אמר לי שזה תקין ואין מה לדאוג
    יש לציין כי אני חולת פסוריאזיס ברמה נמוכה
    אשמח לקבל דעתך בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת ana titer

הוספת תגובה

• תוצאת ana titer - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/06/2015

שלום רונית
    בדיקת ANA POS
    יכולה להיות עד 8 % אוכלוסיה בריאה ללא שום מחלה
    מחשוב טיטר
    בדיקת שלך גבולי
    תמיד בכל המצבים
    חשובה לא בדיקת דם אך קשר עם סימנים קלינים
    במקרה שלך אני ממליצה בכל זאת להפנות אותך לבדיקה ראומטולוג או איממונולוג
    \ בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבדיקת דם
    סיוון
    10/06/2015

שלום רב!
    אני סובלת מטרשת נפוצה .
    רופא א.א.ג שלח אותי לבדיקות בגלל שעל הלשון פקעיות הטעם התנפחו לי וכאבו מאד הפריע לי באכילה והדבר חזר על עצמו כמה פעמים.
    בבדיקה ana titer 1:160 ana pttern - cytoplasmic אנטיקרדיוליפין 53.3 כל יתר הבדיקות הראומטלוגיות יצאו שליליות מה פשר התוצאה?

מצ"ב הבדיקות אודה לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לבדיקת דם

הוספת תגובה

• תשובה לבדיקת דם - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/06/2015

שלום שולה
    מחלה שלך קשורה לקבוצה מחלות אוטו-אממונית
    לכן גם במצבי של תורשת יכולה להיות עלית נוגדנים כמו ANA טיטר שלך לא גבוה
    לגבי CARDIOLIPIN IGA- נוגדן קשור למצב קרישה
    חשוב מאד לבדוק כל הסקטר נכולל CARDSIOLIPIN IGG+ IGM
    B2GLYCOPROTEIN IGG+IGA+IGM ו בדיקת LAC
    לצורך אבחנה של תסמונת קרישיות - חשובה תמונה קלינית
    ושינווים בבדיקות - לא בכל הבדיקות מספק רק באחד
    אך חשוב לבצע בדיקות לפחות פעמיים עם הבדלים בין הבדיקות שבועיים
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בראש ובגוף
    שרון
    07/06/2015

אני בת 29 ומזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאב ראש אחורי בצד ימין שמקרין לאזור האוזן וגורם אף לתחושת אוזן סתומה וכאבים באוזן , בלסת ובצד הראש .
    הכאב אינו מפסיק 24 שעות ביממה והעוצמה משתנה.
    כדורים לשיכוח הכאב אינם עוזרים גם כן .
    במקביל לכאבי הראש החלו לי כאבים בכל חלקי הגוף ובעיקר ברגלים עם דגש על רגל ימין , הכאבים האלו מפשטים ( שורף ,מעקצץ , כאבי שרירים כאב עצמות וכו ) והבחנתי שכאשר אני יושבת בהונות הרגליים שלי מקבלות גוון כחול סגול וכאשר אני בתנועה זה עובר .
    עשיתי סיטי ראש emg שיצאו תקינים , כמו כן בדיקות הדם שלי גם יצאו תקינות .
    לבינתיים מעבירים אותי ממומחה לממוחה ואני אובדת עצות .
    האם יש לך איזה שהיא עצה במה כדאי להתמקד בבדיקות או השערה מה הסיבה לכאבים האלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בראש ובגוף

הוספת תגובה

• הי שרון

ליז
    18/09/2016

מרגישה דברים דומים למה שתארת רציתי לדעת אם מצאת פתרון או אבחנה למצבך

אשמח לשמוע ממך
    ליז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי מנטילת ARAVA
    עלוית
    06/06/2015

שלום. אני בת 50 ואחד עשר חודשים. לפני 10חודשים אובחנתי כלוקה בראומטואיד ארטריטיס. ברקע יש לי כבר 44שנים סכרת נעורים, וכן תת פעילות בלוטת התריס, צליאק וכעת דלקת פרקים. טופלתי במטוטראקסט ו+פרדניזון במינון משתנה. הגבתי באלרגיה קשה. לפני חודשיים התחלתי ליטול ARAVA 10 מ״ג ליום יחד עם 5 מ״ג פרדניזון וכל שבועיים הורדתי 1 מ״ג. תוצאות בדיקת ״מנטו״ היתה חיובית 15מ״מ. לאחרונה איני חשה בטוב. עייפות וחולשה מאד גדולה, יציאות מרובות ותוצאת בדיקת דם WBC לפני חודש היתה 5.7 כשהטווח הנורמה 4.8-10.8. לפני יומיים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה 4.6 כלומר ירדה מתחת לנורמה. בעוד שבוע אני אמורה להפסיק את הפרדניזון. קיבלתי מהראומטולוג המטפל בי מרשם לARAVA 20 מ״ג במידה ואחוש כאבים בפרקים ולחזור ל5 מ״ג פרדינזון. שאלתי, האם לאור התשישות וההרגשה הכללית הירודה מבחינה פיזית וערכי הדם והכאבים שעדיין קיימים מותר לי להעלות את מינון הARAVA?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לואי מנטילת ARAVA

הוספת תגובה

• תופעות לואי מנטילת ARAVA - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/06/2015

שלום
    סיפור שלך מורקב
    חולשה ועייפות יכולים להיות עקב סכרת או בעיות אחרות
    לגבי ARAVA- בדרך כלל תופעות לוואי הן- הפרעות בתפקודי כבד , עלית לחץ דם
    גם ירדה ליקוציטים יכולה לבהיות עקב ארבה
    לכן את יכולה קודם כול לחזור עוד הפעם לבדיקות - לצורך לבדוק האם אין ירידה נוספת של ליקוציטים ובמידה שאין ירידה את יכולה לנסות מינון יותר גבוה של ארבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי עם תרופת ARAVA

עלוית
    07/06/2015

תודה על התשובה המהירה. רק בעוד חודש אוכל לעשות שוב בדיקת דם. המגמה עד עתה היתה שכל חודש יש ירידה נוספת בלויקוציטים. האם יתכן ובכלל אאלץ להפסיק את הארבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקדוטה לגבי סוכרת

ירדנה דוידוב
    07/06/2015

דבר ראשון והכי חשוב זה הבריאות.
    כמי שסובלת גם, אני ממליצה לפנות לגופים כמו המרכז הארצי לחוות דעת רפואיות, ולבדוק האם ניתן לקבל עזרה מהמדינה. אומנם קצת חששתי להיכנס לתחום שמאוד שורץ מקרי מרמה, אבל בסופו של תהליך, הייתי מרוצה מהטיפול שקיבלתי במרכז הארצי לחוות דעת רפואיות שעזרו לי להתמודד מול ביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גליתי
    01/06/2015

שלום רב כמה שנים סובל מדיכאון חרדות מטופל ב2 מיליגרם קסנקס ליום 3 שנים סובל מקפיצות שרירים בדיקה אצל כמה נירולוגים מומחים ובדיקות אי אם גי תקינים ברוך השם סובל מכאבים יעייפות בכל הגוף העייפות גם מהקסנקס כאבי צוואר כתפיים גם תחתון אגן ברכיים ואיפה לא במנוחה הליכה לפעמיים שאני קצת הולך יותר מרגיש טיפה יותר טוב למחרת הכדורים עוזרים לכמה שעות לתת לי הרגשה יותר טובה מה יכול להיות האם פיברומילאגיה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/06/2015

פיברומיאלגיה היא אבחנה שבשלילה, כלומר לאחר ששוללים מחלות ראומטיות אחרות. אל פניו נראה שהאבחנה יכולה להתאים אבל יש לבצע ברור מסוים לפני שקובעים את האבחנה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איציק
    27/05/2015

שלום רב,
    הבנתי שלצורך אבחנה מבדלת והבחנה בין מחלות דלקתיות במפרקים ובעמוד השדרה, לבין פיברומיאלגיה , מומלץ לפעמים לקחת סטרואידים לטווח זמן קצר .

אם במקרה מוחלט שעלי לקחת את הסטרואידים לצורך אבחון, למשך כמה זמן לוקחים אותם ?
    שבוע ? עשרה ימים ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    31/05/2015

הטסט עליו אתה מדבר אינו מקובל בדר"כ ונעשה רק במקרים מאוד מסוימים. אם הוחלט לבצע אותו במקרה שלך- עליך לעמוד בקשר עם הראומטולוג בממליץ. אין פרוטוקול טיפולי אחיד (מינון, משך וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    אמיר
    23/05/2015

שלום,
    רציתי לשאול אם בפבירומיאלגיה יכול להיות קושי מסויים בפעולות שונות לדוגמה, בזמן התכופפות כדי לשרוך שרוכים, יש לי כאבים בהתרוממות מתנוחה זו בעצמות הבריח, ולעיתים כאב בזמן ההתכופפות לאורך עמוד השדרה.
    כמו כן לאחרונה אני מרגיש כאב בנשימה עמוקה בעצם החזה.
    האם כל זה יכול להתאים לפיברומיאלגיה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    23/05/2015

שלום אמיר
    בתסמונת פיבראמיאלגיה יכול להיות מספר רב תלונות ו תחושת בלתי ספיציפיות
    כאבים שונים גם במנוחה וגם פעולה , בלי הגדרת מקום מסוים- בכל הגוף
    כאבים בבית החזה , אפילו הרגשת קוצר נשימה
    אך חשוב קודם כגל לאבחן נכון את פיבראומיאלגיה - זאת אומרת להבדק עיי ראומטולוג
    לפעמים סימנים שונים יכולים להסתיר סימני מחלות אחרות
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ודעתו של רופא
    ירון
    18/05/2015

שלום,
    אובחנתי ע"י ריאומטולוג כחולה בפיברומיאלגיה .
    כאשר הגעתי לריאומטולוג נוסף, ואמרתי לו כי אובחנתי, הוא אמר לי : "תשכח מהעניין הזה שקוראים לו פיברומיאלגיה, אין כזה דבר, אלא כאשר לרופאים אין הסבר לכאבים , הם אומרים שזאת פיברומיאלגיה " .
    עוד הוסיף אותו רופא ואמר: "כי הרופאים מייחסים תחת כל כותרת של כאבים - כאילו זאת פיברומיאלגיה". במילים אחרות הוא אמר שאין כזה דבר .
    נדהמתי לגמרי ולא ידעתי למעשה מה לחשוב על עניין זה .
    מה דעתך על עניין זה ? יש כזאת מחלה ? או לא ?
    תודה ירון

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ודעתו של רופא - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2015

2-4% מהאוכלוסיה סובלים מתסמונת כאב שנקראת פיברומיאלגיה. אלו דברים מוכחים ומבוססים, עד כמה שהרפואה יודעת לבסס דברים (עם כל המגבלות).

ישנם רופאים שמתקשים לקבל אבחנה כזאת מסיבות שונות.
    בשורה התחתונה- זו תסמונת כאב מוכרת שנלמדת בבתי ספר לרפואה ונחשבת חלק מהמחלות שראומטולוג מטפל בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    גםזו
    15/05/2015

שלום דר 20 שנה אני חולה בראומטיד ארטריטיס בתחלית המחלה קיבלתי 6 כדורים מטוטרקסט של 2.5 מג אחרי שנה הייתה הטבה וירדתי ל 3 כדורים ונישארתי עם השלש כדורים משהו כמו 18 שנה לפני כשנה חלה החמרה במצבי העלו לי ל 6 כדוריים מטוטרקסט לא כל כך עזר הוסיפו פלקווניל 200 אחד ביום ומצבי חזר להיות מיוצב לפני חודשיים הפסקתי עם הפלקווניל מפני שגרם לי לטשטוש ראיה אף על פי ששדה ראיה היה תקין ובדיקת עיניים תקינה מצבי עדיין יציב לפני חודש עברתי השתלת שיניים הפסקתי את המטוטרקסט בגלל האנטביוטיקה מכיוון שהרגשתי טוב עם הדלקת פרקים כאילו נעלמה לא חזרתי למטוטרקסט שאלה מה לעשות 1) להמתין בלקיחת המטוטרקסט ולראות מה יהיה 2) לקחת מינון קטן של 3 כדורים 3) לחזור למינון של 6 כדורים החשש שלי שאני לא אקבל התקף חזק יום בהיר אחד אחר כך יקח זמן ליצצב אותי או אולי נפטרתי מהמחלה ממתין לעשות בדיקות דם CRP ּ+RF תודה אבקש יעוץ על פי ניסיונך נ.ב יש לי תור לראומטולוג עוד חודשיים

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2015

מציע לחזור לטיפול בMTX, לפחות לשלושה כדורים.
    האפקט הטיפולי של MTX יכול להימשך מספר שבועות כך שתיאורטית לפחות המחלה יכולה להתלקח בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ל-Rheumatoid artrities בברך
    DALL
    12/05/2015

אני סובלת מדלקות חוזרות בברך שמאל מזה כמה שנים, טופלתי אצל אורטופדים וראומטולוגים ולפני חודש (בהמלצת אורטופד) עשיתי MRI וארתרוסקופיה-ביופסיה בברך וע״פ הביופסיה יש חשד ל-Rheumatiod artrities, אין לי ואף פעם לא היה לי בעיה בפרק אחר, בנוסף עשו לי המון בדיקות דם לבדיקת דלקת פרקים כולל ANTI CCP והכל יצא שלילי

האם יכול להיות שהאבחנה היא Rheumatiod artrities בכל זאת??

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ל-Rheumatoid artrities בברך

הוספת תגובה

• אבחון ל-Rheumatoid artrities בברך - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    12/05/2015

בעיה כרונית במפרק אחד כמו הברך- על פניו נראה שמהלך המחלה אינו מתאים לראומטואיד ארטריטיס.
    לפעמים יש טעויות בפיענוח הביופסיה.
    צריך לבצע הערכה מקיפה כולל רביזיה/מבט נוסף על הMRI וגם על הביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-דלקת בברך-ביופסיה

dall
    12/05/2015

האם ישנה אפשרות להגיע אליך באופן דחוף לאבחון מצבי כי אני סובלת מכאבים חזקים וקשה לי מאוד ללכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברך
    טלי
    05/05/2015

שלום רב,
    אני בת 30, ולפני כחודשיים וחצי - שלושה, סבלתי מכאב במרפק שמאל. הכאב הופיע לפתע, שלא בעקבות מכה. התפתח תוך פחות מיממה ברמה שבקושי יכלתי לכופף או ליישר את המרפק. ניתן לי טיפול של XEFO והכאב חלף במהרה.

לאחר מספר שבועות, התחלתי לסבול מכאב עמום בברך שמאל, וקבעתי תור לאורטופד. הכאב היה ללא קשר לתנועות כלשהן או למאמץ, והתגבר והורגש יותר במנוחה. עד שהגעתי לאורטופד לפני כשלושה שבועות, הכאב קצת פסק, ונדד בין פרקי כפות הידיים. שיערתי שזה משהו שקשור לפרקים, אך בבדיקה לא נמצא שום דבר. במקביל, גיליתי שאני בהריון וכרגע מצויה בשבוע 9, ככה שלא נרשם לי צילום אלא ניתנו בדיקות דם בסיסיות ל CRP, שיצאה תקינה.

בשבוע וחצי האחרונים הכאב חזר, אני לא מרגישה אותו כל הזמן אך הוא בהחלט מציק. אין אודם או נפיחות באיזור. זה הכאב הכי מציק, למרות שלעיתים כואבים גם פרקי הידיים.

בינתיים קבעתי תור לאורטופד, אך אני מאוד מודאגת. מצד אחד הייתי רוצה לעשות צילום כדי להירגע שזה לא משהו רציני, מצד שני לא רוצה לסכן את ההריון. החשש הכי גדול שלי, זה סרטן העצמות (אין היסטוריה משפחתית דומה). השאלה היא האם הסימפטומים בכללותם מצביעים על משהו כה קיצוני, או שסביר להניח שמדובר במשהו אחר, ועל כן עדיף להימנע כרגע מרנטגן, או שמא עליי להתעקש לבצעו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברך

הוספת תגובה

• כאבי ברך - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    07/05/2015

שלום טלי
    כאבי פרקים שתיארת יכולים להיות כי תגובה לגורם משני כמו מחלה וירלי זהומי , מאמץ יתר.שינויים הורמונלים
    אך ברור שגם כיהתחלת מחלה כרונית דלק'תית מפרקים.
    כעת עקה הריון - שיהיה בהצלחה - לא רק אסור גם אין צורך בשום צילון רנטגן,בדיקות דם חשובות , אך גם בהריון יכול להיות שינווי גם במדדי CRO וגם בESR- הם מדדי דלקת חשובים
    אני לא חושבת שאת צרקיכה להיות במעקה וטיפול אורטופד , במידה ותמשיכי עם כאבים תיבקשי מרופה משפחה לחזור לבדיקות כולל ESR , CRP ו RF ו הפניה לבדיקה רופה ראומטולוג.
    במידה ותרגישי כאבים חזקים כן ניתן טיפול בתרופות מסוג NSAIDS- כמו IBUFEN , NAXYN אך לא קבוע
    תרגישי טוב , בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במקומות שונים בגוף
    ורד
    04/05/2015

שלום יש לי כאבים במקומות שונים בגוף, בעיקר בחזה בצד שמאל ובמפרקי הידיים והקרסוליים. שום מה הרופא מתעלם מהתלונות ולא מפנה אותי לבדיקה נורמלית לבעיה. לאחרונה בביקור במיון עם כאבים ולחץ אמר הרופא שנראה זו דלקת בשריר (טיפול עם ארקוקסיה). אשמח לעצה לאיזו מרפאה לפנות להמשך טיפול כבר התייאשתי מרופא המשפחה שגורם לי להרגיש פשוט פרנואידית לגבי כאבים המפריעים לי בשגרת היומיום (פשוט מתסכל). לעצה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במקומות שונים בגוף

הוספת תגובה

• כאבים במקומות שונים בגוף - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/05/2015

ממליץ על הערכה מסודרת של ראומטולוג שללא ספק ישלח אותך לברור- במידה וכל הבדיקות יהיו תקינות, הטיפול קרוב לוודאי יהיה בתיאום בינו לבין מרפאת כאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דלקת מפרקים ספחתית
    יאיר
    01/05/2015

שלום,
    הבנתי שקיימת דלקת מפרקים ספחתית הרסנית, שפוגעת במפרקי אצבעות הידיים ובעמוד השדרה, ושאותה ניתן לאבחן ע"י צילום רנגטן של מפרקי אצבעות הידיים. זה נכון? האם נדרשות בדיקות נוספות לאבחון מחלה זאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון דלקת מפרקים ספחתית

הוספת תגובה

• אבחון דלקת מפרקים ספחתית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    04/05/2015

מדובר במחלה נדירה (הסוג ההרסני) שבשלב מתקדם שלו אפשר לאבחן את ההרס בצילומי רנטגן. בדר"כ מחלת המפרקים מתגלה בשלב מוקדם יותר ע"י בדיקות מעבדה, לפעמים הדמיות מתקדמות כמו MRI ויש טיפולים מצוינים שמונעים את התקדמותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה